Israel

Friday, 12 August, 04:15

Nyheter om Israel

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 timer siden

Egypt skal rasjonere elektrisitet for å eksportere gass

Kabinettet i Egypt har blitt einige om å rasjonere elektrisitet i landet for å eksportere meir gass. Det melder Reuters. Butikkar må redusere bruken av sterkt lys, i tillegg til å ikkje sette temperaturane på lågare enn 25 grader.

Aftenposten - I førrgår: 09:05

Palestinas FN-ambassadør: Når vil dere si at nok er nok?

Palestinas FN-ambassadør ba medlemmene av Sikkerhetsrådet si at nok er nok og fordømme Israel etter den siste….

NRK - 08 aug 22 kl. 09:31

Israel slipper drivstoff inn på Gazastripen

Lastebiler med drivstoff slipper igjen inn på Gazastripen mens en våpenhvile mellom Israel og Islamsk hellig krig overholdes, melder nyhetsbyrået AFP. Lastebilene kom fra Israel gjennom grenseovergangen Kerem Shalam sør i den palestinske enklaven mandag. Gazas eneste kraftverk stanset opp ved middagstider lørdag på grunn av mangel på drivstoff som følge av at grenseovergangene hadde vært stengt siden tirsdag.

Klartale - 08 aug 22 kl. 08:57

Våpenhvile etter bombing i Gaza

Israel sier de har angrepet Gaza for å ta ut ledere av gruppa Islamsk hellig krig. De har sendt raketter mot Israel. Israel har angrepet tilbake.

NRK - 08 aug 22 kl. 05:30

Israel ber folk holde seg nær tilfluktsrommene

Israelske myndigheter ber folk som bor i områder nær grensa til Gazastripen om fortsatt å være forsiktige og holde seg nær tilfluktrommene, skriver The Times of Israel. Skoler i grenseområdene skal fortsatt være stengt og store forsamlinger forbudt..

NRK - 08 aug 22 kl. 05:19

Unge menn på Gaza hyller martyrer og lover hevn

På Gazastripen ble det i natt ropt slagord mot Israel og unge menn hyllet martyrer og lovet hevn over drepte ledere fra organisasjonen Islamsk hellig krig. De unge mennene ropte antisemittiske slagord og advarte om at «Mohammeds hær vil vende tilbake», skriver Times of Israel..

NRK - 08 aug 22 kl. 03:38

FN ber partene overholde våpenhvilen

Våpenhvilen mellom Israel og militsgruppen Islamsk hellig krig på Gazastripen ser ut til å holde fem timer etter at den tok til å gjelde søndag kveld. Rett etter at våpenhvilen startet ble det meldt om raketter og luftvernsirenene lød sør i Israel, men så stilnet det. Det er ikke meldt om skadde.

NRK - 08 aug 22 kl. 03:38

Våpenhvilen feiret i Gaza by i natt

Våpenhvilen mellom Israel og militsgruppen Islamsk hellig krig på Gazastripen ser ut til å holde fem timer etter at den tok til å gjelde søndag kveld. Rett etter at våpenhvilen startet ble det meldt om raketter og luftvernsirenene lød sør i Israel, men så stilnet det. Det er ikke meldt om skadde.

VG - 08 aug 22 kl. 00:44

Våpenhvile feiret av palestinere i Gaza

Sent søndag kveld ble det inngått våpenhvile i Israel og på Gaza. Mandag morgen ser det ut til at våpenhvilen fortsatt overholdes..

VG - 08 aug 22 kl. 00:44

Våpenhvilen ser ut til å bli overholdt

Fra søndag klokken 22.30 norsk tid er det inngått våpenhvile mellom Islamsk jihad og Israel. En time senere ser det ut til at den overholdes..

VG - 08 aug 22 kl. 00:44

Våpenhvile feires i Gaza

Sent søndag kveld ble det inngått våpenhvile mellom Islamsk jihad og Israel. Mandag morgen ser det ut til at våpenhvilen fortsatt overholdes..

VG - 08 aug 22 kl. 00:44

Våpenhvile feires av palestinere i Gaza

Sent søndag kveld ble det inngått våpenhvile i Israel og på Gaza. Mandag morgen ser det ut til at våpenhvilen fortsatt overholdes..

Dagbladet - 07 aug 22 kl. 23:16

Våpenhvile innført i Gaza - men fortsatt uroligheter

Våpenhvilen i Israel og på Gazastripen har trådt i kraft, men luftvernsirene går og det meldes om nye angrep.

NRK - 07 aug 22 kl. 23:12

Våpenhvile innledet på Gazastripen

Våpenhvilen i Israel og på Gazastripen har trådt i kraft, men luftvernsirene går og det meldes om nye angrep. Våpenhvilen skulle tre i kraft klokka 22.30.

NRK - 07 aug 22 kl. 23:12

Våpenhvile innledet på Gazastripen, men fortsatt uro

Våpenhvilen i Israel og på Gazastripen har trådt i kraft, men luftvernsirene går og det meldes om nye angrep. Våpenhvilen skulle tre i kraft klokka 22.30.

NRK - 07 aug 22 kl. 20:15

AFP: Bekrefter våpenhvile

Den palestinske gruppen Islamsk hellig krig (Jihad) skal i en uttalelse ha bekreftet at det blir våpenhvile med Israel, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 07 aug 22 kl. 20:15

AFP: Islamister bekrefter våpenhvile

Den palestinske gruppen Islamsk hellig krig (Jihad) skal i en uttalelse ha bekreftet at det blir våpenhvile med Israel, melder nyhetsbyrået AFP. Israel og gruppen Islamsk hellig krig har forhandlet om en våpenhvile søndag kveld etter forslag fra myndighetene i Egypt, sier kilder til nyhetsbyrået Reuters. Egypt har foreslått våpenhvile fra klokken 22.

NRK - 07 aug 22 kl. 19:07

– Fem drept på Gazastripen

Ytterligere fem personer skal ha mistet livet i Gaza, ifølge palestinske helsemyndigheter, til tross for at det angivelig skal foregå forhandlinger om våpenhvile mellom Israel og gruppen Islamsk hellig krig (Jihad)..

NRK - 07 aug 22 kl. 15:26

Enige om våpenhvile søndag kveld

Israel og Palestina har gått med på en våpenhvile søndag kveld, melder Reuters. Våpenhvilen skal trå i kraft klokken 21 norsk tid. Minst 24 personer er drept, blant dem seks barn, som følge av volden i Gaza de siste dagene, ifølge palestinske helsemyndigheter..

NRK - 07 aug 22 kl. 15:26

Mulig våpenhvile søndag kveld

Israel og gruppen Islamsk hellig krig (Jihad) forhandler om en våpenhvile søndag kveld, etter forslag fra myndighetene i Egypt, ifølge kilder til nyhetsbyrået Reuters. Talspersoner for Israel og gruppen Islamsk hellig krig (Jihad) har ikke bekreftet dette, og sier at de kun har vært i kontakt med Kairo. Det er usikkert når våpenhvilen trår i kraft.

NRK - 07 aug 22 kl. 13:46

Fordømmer Israelske angrep i Gaza

Den afrikanske union (AU) fordømmer Israels luftangrep på Gazastripen, sier unionens formann Moussa Faki. – Angrepene mot sivile og Israelske styrkers okkupasjon er et sterkt brudd på internasjonal lov og kompliserer arbeidet med å finne en rettferdig og varig løsning, sier AU-lederen. Angrepene i Gaza startet fredag, og så langt er rundt 30 personer drept, deriblant seks barn.

NRK - 07 aug 22 kl. 07:28

Eksplosjoner hørt nær Jerusalem

Flyalarmen gikk søndag morgen i Israelske bosettinger vest for Jerusalem, opplyser øyenvitner ifølge Reuters. AFP melder at Israelsk luftvern har skutt ned to raketter som skal være skutt ut fra Gazastripen. Siden fredag er det skutt over 400 raketter fra Gazastripen mot Israel, men det er ikke meldt om personskader..

NRK - 07 aug 22 kl. 04:06

Jihad-leder drept i Israelsk luftangrep

Den Israelske hæren opplyser at den har tatt livet av en sentral leder i Islamsk hellig krig på Gazastripen, Khaled Mansour. Han ble drept i et Israelsk luftangrep, skriver Jerusalem Post. Israel sier at så langt de har klart å bringe på det rene, så er alle jihadistlederne på Gazastripen drept siden Operation Breaking Dawn startet fredag..

NRK - 06 aug 22 kl. 23:38

Over 400 raketter mot Israel

Over 400 raketter er de siste dagene avfyrt fra Gazastripen mot Israel, men det er ifølge den Israelske ambulansetjenesten ikke meldt om alvorlige skader. I mange byer har flyalarmen gått gjentatte ganger lørdag og folk er bedt om å søke ly i bomberom. De fleste rakettene er skutt ned av Israelsk antimissilforsvar, melder Reuters..

NRK - 06 aug 22 kl. 23:28

USA: Israel har rett til å forsvare seg

USA oppfordrer alle sider i den palestinsk-Israelske konflikten til å besinne seg og unngå videre eskalering. Samtidig sier USA at de støtter Israels rett til å forsvare seg. Det siste døgnet er det skutt mer enn 200 raketter fra Gazastripen mot Israel.

NRK - 06 aug 22 kl. 22:35

Dødstallene stiger på Gazastripen

Minst 24 mennesker er drept som følge av volden i Gaza de siste dagene, opplyser palestinske myndigheter. Blant de drepte skal det være seks barn. Helsemyndighetene i Gaza ga «Israelsk aggresjon» skylden for dødsfallene, og for de 203 personene som har blitt såret i voldsoppblussingen på Gazastripen.

NRK - 06 aug 22 kl. 17:47

Sirener varsler om rakettangrep

Sirener som varsler rakettangrep har blitt utløst i den Israelske byen Tel Aviv, melder det Israelske militæret og flere nyhetsbyråer. Fredag ble minst ti personer drept i Israelske luftangrep i Gaza. Israel sier luftangrepene var rettet mot gruppen Islamsk hellig krig (Jihad) og hevder de sto overfor en «umiddelbart forestående trussel»..

NRK - 06 aug 22 kl. 13:01

Gaza: Luftangrepet vil vare i ei veke

Israel sin hær førebur seg på at luftangrepet i Gaza vil vare i ei veke. Det er foreløpig ikkje forhandlingar om våpenkvile med militantar frå Islamsk Jihad, seier ein talsperson for hæren til nyheitsbyrået AFP. Minst ti er drepne i det Israelske angrepet fredag, inkludert ein toppleiar av Islamsk Jihad.

NRK - 06 aug 22 kl. 11:38

Gazas eneste kraftverk stengt

Gazas eneste kraftverk ble stengt lørdag etter å ha gått tom for drivstoff, opplyser en talsperson for kraftverket. Det skjer fem dager etter at Israel stengte vareovergangen med den palestinske enklaven. Forsyingen av elektrisitet ventes å gå ned til kun fire timer per dag som følge av dette, ifølge talspersonen.

NRK - 06 aug 22 kl. 10:04

Huitfeldt om Gaza: – Sterkt bekymra for eskaleringa

– Eg er sterkt bekymra for eskaleringa i og rundt Gaza, seier utanriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) i ei pressemelding. Ho ynskjer å oppfordre dei involverte til å redusere spenningane og beskytte sivilbefolkninga. Utsegnet kjem etter at det fredag vart registrert minst ti luftangrep i Gaza.

NRK - 06 aug 22 kl. 07:07

19 islamister arrestert på Vestbredden

Den Israelske hæren har arrestert 19 mistenkte islamister i en større aksjon på Vestbredden, melder AFP. De arresterte er mistenkt for å være medlemmer i Islamsk jihad som sier den sto bak utskytingen av over 100 raketter mot Israel fra Gazastripen i natt..

NRK - 06 aug 22 kl. 06:17

Minst 10 drept på Gazastripen

Palestinske helsemyndigheter melder at 10 mennesker er drept og 79 skadet på Gazastripen i Israelske angrep. Blant de drepte er en 5-årig jente. Israel opplyser at 15 militante er drept, blant dem en høytstående jihadist.

NRK - 06 aug 22 kl. 03:28

Israel forsvarer angrep på Gaza by

Den Israelske ambassaden i Oslo forsvarer det Israelske angrepet mot Gaza by fredag der åtte mennesker ble drept, blant dem en høytstående leder i gruppa Islamsk jihad. Israel navngir ham som Tayseer al-Jabari. – Dette var nødvendig for å nøytralisere trusselen mot Israelske innbyggere og samfunnet langs Gazastripen, skriver ambassaden i en e-post.

NRK - 05 aug 22 kl. 22:44

Truss vurderer å flytte ambassade

Storbritannias utenriksminister Liz Truss sier hun vurderer å flytte britenes Israel-ambassade til Jerusalem. det skriver hun i et brev til medlemmer av organisasjonen Conservative Friends of Israel i Storbritannia, skriver avisa The Jewish Chronicle. Truss kjemper om å bli ny leder for Tory-partiet og dermed statsminister i Storbritannia.

NRK - 05 aug 22 kl. 20:06

Raketter avfyrt fra Gaza

Flere nyhetsbyråer melder nå at det er avfyrt raketter mot Israel fra Gaza..

VG - 05 aug 22 kl. 17:09

Syv drept og 40 skadede i Israelsk luftangrep på Gaza

Fredag ettermiddag gjennomfører Israel luftangrep på Gaza, ifølge flere internasjonale medier..

VG - 05 aug 22 kl. 17:09

Åtte drept og 40 skadede i Israelsk luftangrep på Gaza

Fredag ettermiddag gjennomfører Israel luftangrep på Gaza, ifølge flere internasjonale medier. En fem år gammel jente skal være blant de drepte..

VG - 05 aug 22 kl. 17:09

Ni drept og 40 skadede i Israelsk luftangrep på Gaza

Fredag ettermiddag gjennomfører Israel luftangrep på Gaza, ifølge flere internasjonale medier. En fem år gammel jente skal være blant de drepte..

VG - 05 aug 22 kl. 17:09

Ni drept og 44 skadede i Israelsk luftangrep på Gaza

Fredag ettermiddag gjennomfører Israel luftangrep på Gaza, ifølge flere internasjonale medier. En fem år gammel jente skal være blant de drepte..

NRK - 01 aug 22 kl. 22:53

Palestiner drept av Israelske soldater i Jenin

Israelske soldater har skutt og drept en palestiner i flyktningleiren Jenin nord på den okkuperte Vestbredden, opplyser Palestinas helsedepartement. Ifølge det palestinske nyhetsbyrået Wafa ble Dhirar Riyad al-Kafrini drept i skuddveksling med Israelske soldater som opererte i sivil forkledning i flyktningleiren mandag. Det Israelske politiet bekrefter at de gjennomførte en operasjon i leiren mandag, men har ikke gitt noen detaljer ut over dette.

NRK - 28 jul 22 kl. 10:45

Bombetrusler mot skoler i hele New Zealand

Minst tolv skoler i New Zealand mottok torsdag bombetrusler i det som antas å være et utenlandsk dataangrep. Mange av skolene ble stengt eller evakuert som følge av trusselen. Landets utdanningsdepartement antar at det dreier seg om et utenlandsk dataangrep.

NRK - 24 jul 22 kl. 07:33

To palestinere drept i angrep på Vestbredden

To palestinske menn ble drept i et angrep i byen Nablus på Vestbredden natt til søndag, opplyser palestinske myndigheter. Det var to menn på 25 og 28 år som ble drept, ifølge det palestinske helsedepartementet. De opplyser at seks personer ble såret i angrepet, og at for to av dem er tilstanden kritisk.

NRK - 21 jul 22 kl. 12:39

Egypt får milliardbeløp i støtte frå EU

For å støtte vatn- og energisektoren i landet vil Egypt få 117,9 millionar euro i støtte frå EU. Det skriv nyheitsbyrået Reuters. Beløpet svarar til om lag 1,2 milliardar kroner.

NRK - 17 jul 22 kl. 10:16

Iran beskylder USA for kriser i Midtøsten

En dag etter at president i USA Joe Biden avsluttet en besøksreise i Midtøsten, anklager det iranske utenriksdepartementet Washington for mislykket politikk. – Washinton har nok en gang tydd til mislykket politikk med Iran-fobi, og har forsøkt å skape spenninger og kriser i regionen, sier Nasser Kananis talsmann for det iranske utenriksdepartementet i en uttalelse. Biden dro til Irans rival Saudi-Arabia og Irans fiendeland Israel, skriver AFP.

NRK - 16 jul 22 kl. 08:18

Israel sier de har angrepet Hamas-rakettfabrikk

Israel har gjennomført et flyangrep mot en rakettfabrikk som tilhører Hamas i Gaza, ifølge det Israelske forsvaret..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com