Iran

Sunday, 17 November, 20:28

Nyheter om Iran

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 timer siden

Forsvarer økte bensinpriser i Iran

Beslutningen om å øke bensinprisene med 50 prosent i Iran har ført til kraftige demonstrasjoner. Irans leder Ali Khamenei forsvarer beslutningen, men forstår at det skaper reaksjoner. Presidenten beskylder motstanderne av Iran for «sabotasje»..

E24 - 10 timer siden

Overraskende beskjed om økte bensinpriser fører til voldelige protester i Iran

Myndighetene i Iran har bestemt at bensinprisen skal økes. Nå sprer protestene seg i landet..

VG - 10 timer siden

Overraskende beskjed om økte bensinpriser fører til voldelige protester i Iran

Myndighetene i Iran har bestemt at bensinprisen skal økes. Nå sprer protestene seg i landet..

P4 - 20 timer siden

Bensinpris-demonstrasjoner i Iran

I Iran har det vært en rekke store demonstrasjoner i dag. Det skjer etter at regjeringen i landet uventet økte bensinprisene med 50 prosent fredag. En person er drept og flere skadet som følge av protestene mot myndighetene..

Aftenposten - 8 timer siden

Flere pågrepet under demonstrasjoner i Iran

Over 40 personer er pågrepet etter sammenstøt med politiet under demonstrasjoner mot økte bensinpriser i Iran. Tilgangen til internett er nå begrenset..

NRK - Igår: 09:43

Protester i Iran

Sporadiske protester har brutt ut i Iran etter at det ble besluttet å innføre bensinrasjonering og økte bensinpriser. Fredag kveld var det alvorlige demonstrasjoner i Sirjan, hvor de forsøkte å sette fyr på et lager med drivstoff. Det skriver AFP..

E24 - 11 timer siden

Flere pågrepet under demonstrasjoner i Iran

Over 40 personer er pågrepet etter sammenstøt med politiet under demonstrasjoner mot økte bensinpriser i Iran. Tilgangen til internett er nå begrenset..

NRK - 11 Nov 19 kl. 02:24

Iran bygger nytt atomanlegg

Iran har startet å bygge enda et atomkraftverk i Bushehr. Det skal stå klart i 2023, sa leder Ali Akbar Salehi for Irans atomprogram søndag, ifølge nyhetsbyrået Fars. Iran har også planer om et tredje kraftverk som skal stå klart i 2025..

NRK - 11 Nov 19 kl. 16:40

Fortsett å anrike uran i Iran

FN seier dei har observert uran-partiklar på ein stad i Iran, skriv AFP. Det tyder på at Iran held fram å anrike uran, etter å ha brote atomavtalen som blei signert i 2015. USA trakk seg frå atomavtalen i 2018 og innførte sanksjonar mot landet..

P4 - 9 timer siden

40 pågrepet i Iran

40 personer er pågrepet i Iran i forbindelse med demonstrasjoner mot økte bensinpriser. Det melder nyhetsbyrået AFP. Fredag ble det kjent at prisen for bensin økes med 50 prosent for de første 60 literne man fyller hver måned, og etter det økes prisen med 300 prosent.

NRK - 11 Nov 19 kl. 16:40

Held fram å anrike uran i Iran

FN seier dei har observert uran-partiklar på ein stad i Iran, skriv AFP. Det tyder på at Iran held fram å anrike uran, etter å ha brote atomavtalen som blei signert i 2015. USA trakk seg frå atomavtalen i 2018 og innførte sanksjonar mot landet..

NRK - 07 Nov 19 kl. 19:18

Iran flytter urangass til Fordow

Iran har flyttet urangass til undergrunnsanlegget i Fordow i byen Qom, ifølge Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA). Dette omtales som et ytterligere brudd på atomavtalen. I går ble det kjent at Iran gjenopptar anrikningen av uran..

Aftenposten - 11 Nov 19 kl. 06:04

Iran bygger enda et atomanlegg

Iran har startet å bygge enda et atomkraftverk i Bushehr, opplyser lederen for Irans atomprogram..

NRK - 08 Nov 19 kl. 05:59

Over 300 skadd i Iran-skjelv

Minst fem mennesker har omkommet og over 300 er meldt skadet etter at et kraftig jordskjelv rammet det nordvestlige Iran i natt. Skjelvet hadde en styrke på 5,9..

E24 - 04 Nov 19 kl. 14:52

Iran varsler nye brudd på atomavtalen

Iran varsler opptrapping av landets atomprogram, i strid med den internasjonale Iran-avtalen, på 40-årsdagen for stormingen av USAs ambassade i landet..

P4 - 08 Nov 19 kl. 05:09

Fire døde og minst 70 skadd i jordskjelv i Iran

I Iran er minst fire mennesker døde og minst 70 skadd etter at et jordskjelv rammet den nordvestlige delen av landet i natt. Skjelvet ble målt til 5,9. Iran er ofte utsatt for jordskjelv.

NRK - 04 Nov 19 kl. 13:01

Iran øker uran-anriking

Myndighetene i Iran sier de har tatt i bruk nytt avansert utstyr for anriking av uran. Utstyret strider med den internasjonale avtalen om landets atomprogram. Ifølge atomprogrammets sjef, Ali Akbar Salehi, opererer Iran nå 60 avanserte sentrifuger..

Klartale - 08 Nov 19 kl. 10:13

Fem døde i jordskjelv i Iran

Et jordskjelv rystet Iran torsdag kveld. Fem personer døde og minst 300 er skadd..

NRK - 08 Nov 19 kl. 00:05

Kraftig jordskjelv i Iran

Et jordskjelv med styrke 6,0 har rammet det nordvestlige Iran. Det melder det amerikanske jordskjelvsenteret USGS ifølge Reuters..

NRK - 08 Nov 19 kl. 03:35

Tre omkom i jordskjelv i Iran

Tre mennesker mistet livet og 20 ble skadet i et jordskjelv i det nordvestlige Iran i natt, melder statlig fjernsyn. Skjelvet som hadde en styrke på 5,9 hadde episenter ved byen Tabriz..

P4 - 10 Nov 19 kl. 09:55

Massivt oljefelt funnet i Iran

Et massivt oljefelt er funnet i Iran. President Hassan Rouhani sier feltet rommer om lag 50 milliarder fat olje. Hvis det stemmer, betyr det at Irans oljereserver har blitt en tredel større.

Klartale - 07 Nov 19 kl. 08:52

Iran anriker uran igjen flere steder

Iran bryter atomavtalen. Landet har begynt å anrike uran ved flere anlegg..

NRK - 06 Nov 19 kl. 22:21

Iran gjenopptar anrikningen av uran

Iran har gjenopptatt anrikningen av uran ved undergrunnsanlegget Fordow i byen Qom. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Det har ikke vært aktivitet på anlegget i tre år på grunn av en atomavtale som USA i fjor trakk seg fra..

NRK - 8 timer siden

Politimann drept i Iran

En politimann er død etter å ha blitt skutt under demonstrasjoner i den Iranske byen Kermanshah. Politimannen døde i en konfrontasjon med væpnede opprørere. Det melder AFP.

Aftenposten - 08 Nov 19 kl. 05:50

Fire døde og minst 70 skadd etter jordskjelv i Iran

Et jordskjelv med styrke 5,9 rammet den nordvestlige delen av Iran torsdag kveld. Fire personer er meldt omkommet og minst 70 er skadd..

NRK - 10 timer siden

Arrestasjoner i Iran

I den Iranske byen Yazd er 40 personer er arrestert etter sammenstøt med politiet. Det har foregått demonstrasjoner i landet de siste dagene etter at det ble besluttet å øke bensinprisene. Personene er arrestert for hærverk, og flere var ikke lokale..

NRK - 05 Nov 19 kl. 12:41

Iran trapper opp atomaktivitet

Iran kommer onsdag til å begynne med å sprøyte urangass inn i 1.044 sentrifuger i Fordo-anlegget, sier president Hassan Rouhani til statlige medier. Aktiviteten i det underjordiske atomanlegget er nok et nytt brudd på den internasjonale atomavtalen..

NRK - Igår: 10:53

Person død under protester i Iran

En person er drept og flere skadet under protester i Sirjan etter at det besluttet å innføre høyere bensinpriser og bensinrasjonering. Det melder AFP..

NRK - 04 Nov 19 kl. 19:37

USA med nye sanksjoner mot Iran

USA har innført nye sanksjoner mot Iran på 40-årsdagen for stormingen av USAs ambassade i Teheran. De rammer blant annet ayatolla Ali Khameneis nærmeste, ni av dem har havnet på USAs svarteliste. Målet med sanksjonene er å endre Irans politikk..

NRK - 11 Nov 19 kl. 20:27

Bekymra etter brot på atomavtale

Frankrike, Storbritannia, Tyskland og EU seier dei er ekstremt bekymra etter det blei kjent at Iran held fram å anrike uran over den grensa som er sett i atomavtalen frå 2015. Det skriv AFP..

NRK - 11 Nov 19 kl. 20:27

Bekymra etter brot av atomavtale

Frankrike, Storbritannia, Tyskland og EU seier dei er ekstremt bekymra etter det blei kjent at Iran held fram å anrike uran over den grensa som er sett i atomavtalen frå 2015. Det skriv AFP..

NRK - 24 Oct 19 kl. 07:49

Iran får kritikk for avrettingar

FN kritiserer Iran for gjentekne avrettingar av mindreårige. Ifølgje organisasjonen har Iran avretta minst 173 menneske sidan midten av juli, og to av dei skal vere 17-åringar. Ein rapport viser at det var sju tilfelle av avrettingar av barn i fjor..

Aftenposten - 10 Nov 19 kl. 09:29

Massivt nytt oljefelt funnet i Iran

Irans president Hassan Rouhani sier at det er funnet et nytt oljefelt sør i landet som rommer om lag 50 milliarder fat olje..

Aftenposten - 30 Oct 19 kl. 18:16

Uroen i Libanon og Irak kan bli mye verre. – Iran er ekstremt bekymret.

ISTANBUL (Aftenposten): Iran er bekymret for å miste innflytelse i både Libanon og Irak, tror forskere..

P4 - 12 Nov 19 kl. 05:50

Militsleder drept i luftangrep

Israels militære sier de har drept en av lederne for militsgruppen Islamsk jihad, Baha Abu Al-Ata. Han skal ha blitt drept i et israelsk luftangrep mot en bolig i Gaza. Gruppen bekrefter drapet.

P4 - 11 Nov 19 kl. 15:13

UDI omgjør vedtak

UDI omgjør nå vedtaket om utvisning av en 32 år gammel kvinne, som skulle utvises fra Norge, til tross for at hun har en seks måneder gammel datter. Kvinnen, som opprinnelig er fra Iran, hadde opprettet et enkeltpersonforetak for å jobbe som tannlege, som var i strid med oppholdstillatelsen. Nå opplyser UDI til Aftenposten at vedtaket er omgjort på grunn av hensynet til barnet.

E24 - 10 Nov 19 kl. 10:01

Massivt nytt oljefelt funnet i Iran

Irans president Hassan Rouhani sier det er funnet et nytt oljefelt sør i landet, som rommer om lag 50 milliarder fat olje..

NRK - 10 Nov 19 kl. 09:16

Massivt oljefelt funnet i Iran

Irans president Hassan Rouhani sier det er funnet et nytt oljefelt sør i landet, som rommer om lag 50 milliarder fat olje. Om det stemmer, betyr det at Irans oljereserver har blitt en tredel større. Ifølge Iranerne har de nå om lag 150 milliarder fat..

NRK - 08 Nov 19 kl. 04:48

Fire døde etter jordskjelv

I Iran er fire personer meldt omkommet og minst 70 skadd, etter jordskjelvet som rammet den nordvestlige delen av landet i natt..

NRK - 08 Nov 19 kl. 11:20

Iran skal ha skutt ned drone

En uidentifisert drone skal være skutt ned av Iranske styrker over Persiabukta. Nærmere detaljer om hendelsen er så langt ikke kjent..

NRK - 06 Nov 19 kl. 12:07

Tiltalt for spionasje

En 46 år gammel mann med irakisk og svensk statsborgerskap er tiltalt for å ha spionert for IranIranske flyktninger i Sverige, Belgia og Nederland, skriver Aftonbladet..

P4 - 10 Nov 19 kl. 18:22

UDI vil gå gjennom sak på nytt

UDI skal gå gjennom en sak der en 32 år gammel kvinne, som har en datter på seks måneder, har blitt utvist fra Norge, på nytt. Kvinnen, som opprinnelig er fra Iran, og er gift med en norsk mann har blitt utvist fra Schengen-området i to år for brudd på oppholdstillatelsen sin - etter at hun opprettet enkeltmannsforetak som tannlege. Familien har fått mye støtte etter at Aftenposten skrev om saken i går.

NRK - 06 Nov 19 kl. 12:07

Tiltalt for spionasje i Sverige

En 46 år gammel mann med irakisk og svensk statsborgerskap er tiltalt for å ha spionert for IranIranske flyktninger i Sverige, Belgia og Nederland, skriver Aftonbladet..

Aftenposten - 07 Nov 19 kl. 07:53

Iran har gjenopptatt anrikingen av uran

Den Iranske anrikingen av uran ved Fordow-anlegget sør for Teheran er gjenopptatt, opplyser atomenergiorganisasjonen i landet..

Klartale - 24 Oct 19 kl. 08:53

Iran får kritikk for å henrette barn

Iran får kraftig kritikk av verdens-organisasjonen FN. Landet har henrettet personer under 18 år..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt