Interesseorganisasjon

Fredag, 23 April, 04:45

Nyheter om Interesseorganisasjon

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 14 april 21 kl. 18:06

KS er enig i kritikk av regjeringen

Kommunenes Interesseorganisasjon stiller seg bak koronakommisjonens kritikk mot regjeringen og skriver i en pressemelding at regjeringen ikke informerte og involverte kommunene godt nok. Regjeringen skulle ha gitt kommunene bedre forutsetninger for å innfri kravene som ble stilt til pandemihåndteringen, mener KS.

NRK - 14 mars 21 kl. 19:39

Hevdar minst 38 er drepne i Myanmar

Minst 38 personar er drepne i samanstøyt med soldatar i Myanmar søndag. Det seier ein Interesseorganisasjon til Reuters. Dette er like mange døde som 3.

E24 - 23 feb. 21 kl. 09:37

Åslaug Haga blir leder for Interesseorganisasjon for vindkraft

Den tidligere Sp-politikeren Åslaug Haga tar over som sjef for vindkraftorganisasjonen Norwea..

P4 - 14 okt. 20 kl. 19:10

Fare for legestreik ved midnatt

En legestreik over hele landet er faretruende nær. Legeforeningen sitter akkurat nå i mekling med Kommunenes Interesseorganisasjon, KS, fordi de mener arbeidsbelastningen leger i legevakt er for stor. Meklingsfristen er satt til midnatt..

E24 - 08 okt. 20 kl. 17:17

Økonomisjef sluttet på dagen: Sammenlignet Motvind med syklubb

Økonomisjefen i anti-vindkraftorganisasjonen Motvind slutter, og sier at han ikke har fått tilgang til ett eneste styrereferat siden i vår. – Trist når noen ikke ser forskjell på en syklubb og en landsdekkende Interesseorganisasjon..

P4 - 30 sep. 20 kl. 06:46

Krever større innflytelse i vindkraftsaker

Norske kommune må få større innflytelse når det kommer til behandling av vindkraftsaker. Det mener Kommunenes Interesseorganisasjon, KS. De siste årene har debatten og konflikten rundt flere av vindkraftutbyggingene her til lands økt kraftig.

VG - 07 juli 20 kl. 17:09

Brukerrommene stengt over sommeren: − Flere overdoser ute nå

Norges brukerrom ble stengt ned grunnet corona, men åpner ikke før over sommeren. Leder for Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon er dypt bekymret..

NRK - 04 juni 20 kl. 06:53

Mange overdosedødsfall

Sju personer har dødd av overdose i Haugesund og Karmøy siden februar, ifølge Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon, skriver Haugesunds Avis. Organisasjonen mener koronarestriksjonene har ført til at flere produserer kjemiske russtoff som GHB og GBL..

NRK - 21 mai 20 kl. 09:39

Skal ha misbrukt stillingen sin

En tidligere leder for en Interesseorganisasjon må mandag møte i retten, tiltalt for å ha misbrukt stillingen sin for å oppnå sex med to kvinner. Mannen i 40-årene fra Oslo var senere leder i søsterorganisasjonen der de to kvinnene var medlemmer..

Aftenposten - 21 mai 20 kl. 09:20

Tidligere organisasjonsleder tiltalt for å ha misbrukt stillingen sin for å få seksuell omgang

En tidligere leder for en Interesseorganisasjon må mandag møte i retten, tiltalt for å ha misbrukt stillingen sin for å oppnå sex med to kvinner..

P4 - 13 mai 20 kl. 08:25

KS krever en garanti for å få dekket tap

- Norske kommuner må få en garanti for at alle uforutsette utgifter og inntektstap blir dekket. Det sier områdedirektør i Kommunenes Interesseorganisasjon, KS, Helge Eide. Regjeringen bevilget i går 2,1 milliarder kroner ekstra i revidert nasjonalbudsjett til kommunene for å møte koronakrisen.

P4 - 21 april 20 kl. 22:56

Slår alarm om smittevernutstyr

KS slår alarm om det de mener er alvorlig mangel på smittevernutstyr i Norge. Fortsatt er det mangel på utstyr i de største byene, og kommunenes Interesseorganisasjon mener kommunene taper kampen om utstyret, skriver VG. De mener sykehjem må prioriteres i større grad, fordi mange flere dør av korona på sykehjem enn på sykehus..

P4 - 31 mars 20 kl. 14:32

KS: – Kommuner må få dekket hele det økonomiske talet

Kommunene må få dekket hele det økonomiske tapet som følge av koronakrisen. Det sier leder for Kommunenes Interesseorganisasjon, KS, Bjørn Arild Gram. I dag la regjeringspartiene, Senterpartiet, Arbeidertpartiet og SV frem den tredje økonomiske krisepakken.

P4 - 31 mars 20 kl. 14:32

KS: – Kommuner må få dekket hele det økonomiske tapet

Kommunene må få dekket hele det økonomiske tapet som følge av koronakrisen. Det sier leder for Kommunenes Interesseorganisasjon, KS, Bjørn Arild Gram. I dag la regjeringspartiene, Senterpartiet, Arbeidertpartiet og SV frem den tredje økonomiske krisepakken.

Dagbladet - 21 mars 20 kl. 19:26

Hvem er egentlig Norsk Hyttelag?

Norsk Hyttelag hevder de er «en Interesseorganisasjon for landets drøyt 600 000 hytteeiere». I realiteten er de et aksjeselskap..

P4 - 11 feb. 20 kl. 15:34

- Norge ikke godt nok sikret for stormflo

- Norge er ikke godt nok sikret for stormflo i fremtiden. Det mener spesialrådgiver i Kommunenes Interesseorganisasjon, KS, Ole Jørgen Grann. Ekstremværet Elsa har i går og i dag ført til vannskader i flere byer langs kysten.

VG - 10 feb. 20 kl. 16:21

Forbrukerrådet advarer mot «blodpriser» på strøm

Forbrukerrådet vil fjerne avtalene om variabel strømpris, og advarer mot lokketilbud og manglende seriøsitet. – Svartmaler situasjonen, svarer strømselskapenes Interesseorganisasjon..

NRK - 21 des. 19 kl. 15:03

Sp vil kjempe om ledervervet i KS

Etter høstens brakvalg vil Senterpartiet ikke støtte Aps kandidat til toppvervet i KS, men lanserer sin egen. Det melder Aftenposten. Fredag ble Steinkjer-ordfører Bjørn Arild Gram lansert som Sps kandidat til kommunesektorens Interesseorganisasjon..

Aftenposten - 17 des. 19 kl. 14:40

Arbeiderpartiet legger press på Senterpartiet i maktkamp om KS-lederen

Arbeiderpartiet varsler kamp mot Sp om toppvervet i kommunesektorenes Interesseorganisasjon – og lanserer fylkesvaraordfører Sven Tore Løkslid som sin kandidat som ny KS-leder..

NRK - 17 des. 19 kl. 06:13

KS vil ha byggeforbud-erstatsning

Staten må bla opp for å sikre tusenvis av mennesker som har fått byggeforbud på grunn av skredfare, mener kommunenes Interesseorganisasjon KS. 13.500 mennesker har fått beskjed om at de ikke kan bygge nytt på eiendommene sine fordi det er rasfare..

Aftenposten - 21 nov. 19 kl. 00:06

Kommune-Norge advarer regjeringen: Ny avgift kan tvinge landets busser tilbake til fossil diesel

Den nye biodrivstoffavgiften vil gjøre det «betydelig mer ugunstig» for kollektivselskapene å bidra til regjeringens klimamål. Det mener kommunenes Interesseorganisasjon, KS..

P4 - 08 nov. 19 kl. 16:50

- Unødvendig å teste alle barn

- Det er ikke nødvendig å teste norskkunnskapene til absolutt alle barn i Norge. Det mener Kommunenes Interesseorganisasjon, KS. I dag ble det kjent at regjeringen fra høsten 2021 vil pålegge alle kommuner å vurdere norskkunnskapene til alle barn i barnehagealder.

P4 - 07 okt. 19 kl. 07:13

Forventer en dobling av penger til flom- og skredsikring

Bevilgningene til flom- og skredsikring i Norge bør dobles over statsbudsjettet. Det er forventningen til områdedirektør Helge Eide i kommunenes Interesseorganisasjon KS. Nå får Norges Vassdrag- og energidirektorat 250 millioner kroner til slike tiltak i året.

P4 - 30 aug. 19 kl. 18:10

- De fleste har råd til høyere vann- og avløpsavgift

- Nordmenn må betale mer for vann og avløp i framtida men det har de fleste råd til. Det sier områdedirektør Helge Eide i kommunenes Interesseorganisasjon KS. I dag sa Huseiernes Landsforbund at vedlikeholdsetterslepet på vann- og avløpsnettet er så stort at avgiften for hver enkelt boligeier vil øke med mellom 130 og 200 prosent..

Aftenposten - 08 juli 19 kl. 16:15

Vil at 500.000 hytteeiere skal få stemme i hyttekommunen sin – hvis de har lyst

Hytteeiernes Interesseorganisasjon Norsk Hyttelag foreslår valgfri stemmekommune for landets hytteeiere ved kommunevalg..

P4 - 31 mai 19 kl. 22:33

Strengere droneregler

Nye EU-regler stiller strengere krav til dronepiloter. Fra 6. juni stilles det krav om sertifikat, utdanning og registrering.

P4 - 07 mai 19 kl. 09:54

KS: Må sette inn ressurser

- Kommunene kan spare 190 millioner kroner i året ved å redusere frafallet fra videregående med ti prosent. Det mener kommunenes Interesseorganisasjon, KS, skriver Aftenposten. I dag lanserte KS en regnemodell som viser at hver person som dropper ut av videregående koster det offentlige 30.

P4 - 07 mai 19 kl. 05:50

Så mye koster utenforskap

De som dropper ut av videregående skole koster det offentlige 30 000 kroner mer hvert år resten av livet enn andre. Det viser tall konsulentselskapet Rambøll har regnet ut for kommunenes Interesseorganisasjon, KS. Tallene viser at de som faller ut av videregående i snitt begår mer kriminalitet, bruker mer helsetjenester og mottar mer i offentlige stønader og overføringer, skriver Aftenposten..

P4 - 23 april 19 kl. 11:37

KS ber regjeringen om 500 millioner

Omleggingen til mer miljøvennlige og fossilfrie busser og ferger landet rundt koster kommunene dyrt. Det mener Kommunenes Interesseorganisasjon, KS, som nå ber regjeringen bidra med 500 millioner kroner til økte driftskostnader. KS skal møte regjeringen i morgen hvor de legger frem kravet, skriver Kommunal Rapport..

E24 - 20 feb. 19 kl. 09:28

Gamblingselskaper saksøker staten for tilgang til norske lommebøker

Betalingsformidleren Entercash og spillselskapenes europeiske Interesseorganisasjon går til sak mot den norske staten..

Aftenposten - 21 juli 18 kl. 23:01

Høyre: Vil ha bilene tilbake i sentrum, men de skal være utslippsfrie

Høyre mener det er feilslått politikk å gjøre Oslo sentrum bilfritt. Det rødgrønne byrådet svarer at Høyre er en «Interesseorganisasjon for velholdne bilpendlere fra Vestkanten.».

Aftenposten - 21 juli 18 kl. 23:01

Høyre: Vil ha biler i sentrum, men de skal være utslippsfrie

Høyre mener det er feilslått politikk å gjøre Oslo sentrum bilfritt. Det rødgrønne byrådet svarer at Høyre er en «Interesseorganisasjon for velholdne bilpendlere fra Vestkanten.».

P4 - 15 mai 18 kl. 16:53

KS mener barnehagene ikke får nok

Kommunenes Interesseorganisasjon, KS, er skuffet over at regjeringen ikke gir mer penger til den nye bemanningsnormen i barnehagene. Regjeringen la i dag frem sitt reviderte statsbudsjett, men ifølge KS mangler det fremdeles en milliard kroner. Normen har som mål å øke bemanningen, for å bøte på høyt stressnivå og utbrenthet blant barnehageansatte..

P4 - 11 mai 18 kl. 12:11

- For lite penger til flomforebygging

- 330 millioner kroner til forebygging av flom- og jordras dette året er alt for lite. Det mener KS, kommunenes Interesseorganisasjon. I Voss kommune vil det koste dem en milliard kroner å forebygge en ny storflom.

P4 - 19 april 18 kl. 12:42

Mener barnehagenorm er underfinanisert

Regjeringen sin bemanningsnorm for barnehagene er underfinanisert med en milliard kroner. Det fastslår kommunenes Interesseorganisasjon, KS. For å bøte på høyt stressnivå og utbrenthet blant barnehageansatte, foreslår regjeringen nå å øke bemanningen i visse deler av åpningstiden.

P4 - 25 mars 18 kl. 16:07

- Kommunene må forsikres bedre mot storflom

Kommune-Norge må forsikres bedre i forbindelse med storflommer. Det sier Direktør for interessepolitikk i Kommunenes Interesseorganisasjon, KS, Helge Eide. I dag har ikke kommunene forsikringer som dekker skader på veier, broer og ledningsnett, på lik linje som når bygg rammes.

P4 - 07 mars 18 kl. 06:22

Ikke utslag på dødsfall

Avkriminalisering av narkotika vil ikke hindre ruslaterte dødsfall. Det hevder Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon, RIO. De viser til en rapport de har utabeidet sammen med forskere for avhengighetsforskning.

NRK - 18 feb. 18 kl. 05:25

Varsler flere demonstrasjoner i USA

Flere organisasjoner planlegger å demonstrere mot Kongressens manglende handling for våpenkontroll i USA. En Interesseorganisasjon for offentlige skoler har utpekt 20. april som «nasjonal handlingsdag», skriver NTB..

P4 - 23 nov. 17 kl. 06:46

- Reform kan svekke enkelte skoler

Kommunenes Interesseorganisasjon, KS, er svært kritiske til lærerreformen som Kristelig Folkeparti fikk presset gjennom i budsjettforhandlingene. Reformen vil på sikt føre til at det maks blir 15 elever per lærer fra første til fjerde klasse, og 20 elever per lærer resten av grunnskolen. Dette kan føre til større ulikheter i skolenes resultater, sier Helge Eide i KS, som er direktør for interessepolitikk..

P4 - 03 nov. 17 kl. 07:55

Flere innvandrere på sosialhjelp

Økt innvandring er den viktigste årsaken til økningen i sosialhjelp på 1,7 milliarder de siste årene. I fireårsperioden frem til i fjor økte antall innvandrere som mottok sosialhjelp med 30 prosent. Det viser en rapport Proba analyse har gjort for kommunenes Interesseorganisasjon, KS..

P4 - 19 okt. 17 kl. 12:32

Forhandlingene er i gang

Utdanningsforbundet krever redusert undervisningstid, spesielt for kontaktlærerne. Det ble klart da de la frem en liste med krav for kommunenes Interesseorganisasjon i ettermiddag. Seks av ti lærere svarte i en undersøkelse tidligere i år at de har fått mindre tid til å følge opp elevene de siste tre årene.

NRK - 19 okt. 17 kl. 12:17

Forhandlingene er i gang

Utdanningsforbundet krever redusert undervisningstid, spesielt for kontaktlærerne. Det ble klart da lista med krav ble lagt frem for kommunenes Interesseorganisasjon klokken 12 i dag..

NRK - 19 okt. 17 kl. 07:36

Lærerorganisasjonene leverer krav

I dag starter forhandlingene om arbeidstid ved at lærerorganisasjonene leverer sine krav til kommunenes Interesseorganisasjon KS. Forhandlingene gjelder kommunale og fylkeskommunale skoler, med unntak av Oslo. I 2014 endte forhandlingene med streik..

Dagbladet - 12 okt. 17 kl. 09:21

Kan fjerne skatteklasse: - Uverdig og nær sagt forkastelig

Interesseorganisasjon raser mot forslaget om å fjerne skatteklasse 2. KrF lover at dette blir tema i forhandlingene..

P4 - 26 aug. 17 kl. 16:09

– Transpersoner er overrepresentert i sexindustrien

Mange transpersoner opplever diskriminering i arbeidslivet som fører til at flere begynner å selge sex. Det skriver NRK. Ifølge Andrés Lekanger som jobber i prostituertes Interesseorganisasjon i Norge, viser stadig flere studier at transpersoner er overrerepresentert i sexmarkedet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt