I Hongkong

Wednesday, 03 June, 07:20

Nyheter om I Hongkong

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - 29 May 20 kl. 05:38

Åpner for å gI Hongkong-borgere britisk statsborgerskap

Den britiske regjeringen ser på muligheten for å gi 300.000 borgere I Hongkong britisk statsborgerskap. Det opplyser utenriksminister Dominic Raab, ifølge Financial Times .

P4 - 28 May 20 kl. 09:49

Kina vedtok sikkerhetslov

Kina har nå vedtatt å innføre den omstridte sikkerhetsloven I Hongkong som setter Hongkongs lovgivende forsamling til side. Hensikten for Kina er å hindre, stanse og straffe handlinger og aktiviteter, som de mener truer nasjonal sikkerhet. Planen ble kjent forrige fredag og har ført til store protestdemonstrasjoner I Hongkong .

NRK - 22 May 20 kl. 06:32

Kraftig børsfall I Hongkong

Børsen I Hongkong har hatt ein nedgang på nesten 4 prosent i morgontimane, melder AFP. Det skjer etter at Kina la fram ei ny tryggingslov for å auke kontrollen over Hongkong, noko som har ført til frykt for ytterlegare protestar i regionen..

NRK - 25 May 20 kl. 06:32

Taiwan vil hjelpe Hongkong

Taiwan vil gi «naudsynt assistanse» til folket I Hongkong, seier president Tsai Ing-wen. Demonstrantane I Hongkong vert støtta av Taiwan, og Tsai skriv på Facebook at Taiwan skal vere «endå meir proaktive» i støttearbeidet sitt..

Aftenposten - 29 May 20 kl. 05:44

Storbritannia åpner for å gi borgere I Hongkong statsborgerskap

Den britiske regjeringen ser på muligheten for å gi 300.000 borgere I Hongkong britisk statsborgerskap..

NRK - 27 May 20 kl. 15:00

300 arresterte I Hongkong

Opprørspoliti brukte tåregass og peparspray og arresterte nærare 300 personar i ein demonstrasjon nær den lovgjevande forsamlinga I Hongkong onsdag. Demonstrasjonen var retta mot behandlinga av den føreslegne tryggingslova frå Kina..

NRK - 28 May 20 kl. 12:17

Kina reagerer på USAs utspill

Det er barbarisk av USA å si at Hongkong ikke lenger har selvstyre, mener Kinas representasjonskontor I Hongkong. Kinas statsminister Li Keqiang er mer diplomatisk i tonen og sier at Kina og USA bør respektere hverandres kjerneinteresser..

P4 - 22 May 20 kl. 07:40

Nye uroligheter ventet I Hongkong

Det er ventet nye uroligheter I Hongkong i dag. Aktivister mobiliserer nå til en protestmarsj etter at kinesiske styresmakter ønsker å innføre en ny sikkerhetslov for å øke kontrollen over Hongkong. Kinas forsøk på å påvirke Hongkongs eget lovverk slik at det blir mer likt det som gjelder for Fastlands-Kina, førte til store demonstrasjoner i fjor..

NRK - 27 May 20 kl. 07:57

Demonstrasjoner I Hongkong

Opprørspolitiet I Hongkong bruker onsdag pepperspray mot demonstranter, og øyenvitner rapporterer til Reuters om kaotiske scener. En ny foreslått sikkerhetslov har ført til at demonstrasjoner fra demokratiforkjempere igjen har blusset opp.

Klartale - 28 May 20 kl. 10:13

Kina innfører sikkerhets-lov I Hongkong

Kinas nasjonal-forsamling har vedtatt å innføre en sikkerhets-lov I Hongkong..

NRK - 24 May 20 kl. 20:58

180 pågrepet I Hongkong

180 demonstranter ble pågrepet under opptøyer I Hongkong, der tusenvis demonstrerte mot Kinas planlagte nye sikkerhetslov søndag. Både tåregass og pepperspray ble rettet mot demonstrantene, som på sin side kastet steiner mot politifolkene..

Aftenposten - 28 May 20 kl. 09:17

Kina har vedtatt å innføre omstridt sikkerhetslov I Hongkong

Folkekongressen i Kina har godkjent planene om å innføre en omstridt nasjonal sikkerhetslov I Hongkong..

E24 - 28 May 20 kl. 09:21

Omstridt sikkerhetslov vedtatt – nå tar Kina mer makt over Hongkong

En ny nasjonal sikkerhetslov er vedtatt av Folkekongressen i Kina. Dette betyr at Kina kan overstyre det lokale folkestyret I Hongkong..

VG - 28 May 20 kl. 09:12

Omstridt sikkerhetslov vedtatt – nå tar Kina mer makt over Hongkong

En ny nasjonal sikkerhetslov er vedtatt av Folkekongressen i Kina. Dette betyr at Kina kan overstyre det lokale folkestyret I Hongkong..

NRK - 24 May 20 kl. 07:22

Hundrevis demonstrerer I Hongkong

Flere hundre mennesker demonstrerer i gatene I Hongkong søndag i protest mot at at kinesiske myndigheter planlegger å innføre strenge sikkerhetslover i byen. Opprørspolitiet ber demonstrantene om å fjerne seg..

NRK - 25 May 20 kl. 04:07

Børsen I Hongkong faller

Etter betydelig usikkerhet om Hongkongs framtid etter det kinesiske forslaget til sikkerhetslov ble lagt fram, fortsatte børsen i byen å falle mandag. Nyheten om lovforslaget slo negativt ut på børsen I Hongkong allerede fredag..

NRK - 22 May 20 kl. 06:22

Varslar protestmarsj I Hongkong

Aktivistar kallar fredag inn til ein protestmarsj etter at kinesiske styresmakter varsla at dei vil kome med ei ny tryggingslov for å auke kontrollen over Hongkong, skriv Reuters..

Aftenposten - 24 May 20 kl. 21:05

180 demonstranter pågrepet I Hongkong

Tusenvis av demonstranter samlet seg søndag I Hongkong for å protestere mot Kinas planlagte nye sikkerhetslov. 180 demonstranter ble pågrepet under opptøyene..

Klartale - 22 timer siden

Carrie Lam med kritikk av USA

USA har vært kritiske til bruk av makt mot demonstranter I Hongkong. – Det er dobbeltmoral, sier Carrie Lam. Hun er lederen på øya..

Aftenposten - 22 May 20 kl. 13:41

Protester ventes I Hongkong etter forslag om sikkerhetslov

Demokratiforkjempere I Hongkong varsler protester etter at sentralmyndighetene i Beijing presenterte planer om en ny sikkerhetslov..

Aftenposten - 22 May 20 kl. 10:30

Myndighetene I Hongkong lover å innføre sikkerhetslov

Lederen for byregjeringen I Hongkong lover å samarbeide om innføringen av en omstridt sikkerhetslov som er presentert under Folkekongressen i Beijing..

NRK - 20 timer siden

Ingen Tiananmen-markering i år

Politiet I Hongkong har avslått søknaden om den årlige minnemarkeringen for Tiananmen-massakren, skriver NTB. Markeringen har blitt avholdt i 30 år. Tusenvis av studenter kan ha blitt drept under massakren, men det nøyaktige tallet er ukjent..

NRK - 22 timer siden

Asia-børsene øker videre

De ledende asiatiske børsene fortsetter økningen inn i uka. I Tokyo steg Nikkei 225-indeksen 1,2 prosent, og I Hongkong har Hang bed-indeksen steget 0,6 prosent, etter å ha steget 3 prosent i går..

NRK - 08 May 20 kl. 08:58

Hongkong åpner barer og kinoer

Hongkong startet fredag en gradvis gjenåpning av samfunnet ved å lette på koronarestriksjoner. Først ut er blant annet treningssentre, barer og kinoer. Smittespredningen I Hongkong er så godt som stanset..

NRK - 28 May 20 kl. 07:35

Ber om internasjonal støtte

Demokratiforkjempere I Hongkong ber verdenssamfunnet stå opp mot et kontroversielt lovforslag som torsdag kan bli vedtatt av Folkekongressen i Kina. Aktivisten Joshua Wong sier det nå er på tide at USAs president Donald Trump bruker sin makt..

NRK - 17 May 20 kl. 23:17

Pompeo advarer Kina om Hongkong

USAs utenriksminister Mike Pompeo advarer Kina mot å legge hindringer i veien for amerikanske journalister som dekker uroen I Hongkong, melder Reuters. Pompeo sier at innskrenket pressefrihet kan føre til at USAs endrer syn på byens status..

NRK - 29 May 20 kl. 01:49

Kan få britisk statsborgerskap

Den britiske regjeringen ser på muligheten for å gi 300.000 borgere I Hongkong, med britisk nasjonalt oversjøisk pass, britisk statsborgerskap. opplyser utenriksminister Dominic Raab i Storbritannia, ifølge avisen Financial Times..

NRK - 27 May 20 kl. 07:57

Pepperspray mot demonstranter

Opprørspolitiet I Hongkong bruker onsdag pepperspray mot demonstranter, og øyenvitner rapporterer til Reuters om kaotiske scener. En ny foreslått sikkerhetslov har ført til at demonstrasjoner fra demokratiforkjempere igjen har blusset opp.

E24 - 29 May 20 kl. 05:45

Bred nedgang i Asia etter Trumps varsel om Kina-uttalelse

Investorene venter på Donald Trumps pressekonferanse fredag hvor han vil uttale seg etter at Kina torsdag godkjente en sikkerhetslov I Hongkong..

NRK - 28 May 20 kl. 09:14

Ny sikkerhetslov vedtatt i Kina

Folkekongressen i Kina har vedtatt å innføre omstridt sikkerhetslov I Hongkong. Lovens hensikt er å hindre, stanse og straffe handlinger og aktiviteter, som i en alvorlig grad truer nasjonal sikkerhet. Kritikere mener loven opphever byens selvstyre..

VG - 27 May 20 kl. 07:18

Stort politioppbud før omstridt debatt I Hongkong

Hundrevis av opprørspoliti har tatt oppstilling i rundt Hongkongs finansdistrikt før byens lovgivende forsamling skal ta stilling til en ny sikkerhetslov..

VG - 27 May 20 kl. 07:18

Pågripelser, tåregass og pepperspray før omstridt debatt I Hongkong

Hundrevis av opprørspoliti har tatt oppstilling i rundt Hongkongs finansdistrikt før byens lovgivende forsamling skal ta stilling til en ny sikkerhetslov..

NRK - 26 May 20 kl. 09:31

Delvis gjenopning for transitt

Etter å ha vore stengd for transittpassasjerar sidan 25. mars, opnar flyplassen I Hongkong for noko slik trafikk neste veke. Det er venta nærare informasjon i løpet av tysdag.

NRK - 26 May 20 kl. 05:28

Carrie Lam forsvarer sikkerhetslov

Hongkongs leder, Carrie Lam. sier at Kinas forslag til ny nasjonal sikkerhetslov I Hongkong ikke vil begrense rettighetene og friheten til innbyggerne i regionen. Det sa hun på sin ukentlige pressekonferanse natt til tirsdag norsk tid..

NRK - 11 May 20 kl. 08:42

Over 200 pågrepet I Hongkong

Medier I Hongkong melder at over 200 personer ble pågrepet under demonstrasjoner mot myndighetene i går kveld og i natt. Ifølge politiet ble flere pågrepet etter at de fikk gjentatte advarsler om å avslutte aksjonene..

P4 - 10 May 20 kl. 15:32

Politiet slo ned på protester I Hongkong

Hundrevis av politifolk stanset i dag protester I Hongkong. Demonstrantene anklaget myndighetene for å misbruke reglene om sosial distansering for å begrense folks frihet. Minst elleve ble pågrepet, ifølge nyhetsbyrået AFP..

NRK - 25 May 20 kl. 08:44

Børsoppgang i Tokyo

Den japanske Nikkei-indeksen steig 1,73 prosent i løpet av dagen, medan Topix-indeksen gjekk opp 1,65 prosent. Samstundes fortset børnedgangen I Hongkong, der investorane fryktar konsekvensane av tryggingslova som Beijing har varsla..

Aftenposten - 24 May 20 kl. 08:08

Hundrevis i protest I Hongkong

Politiet tok i bruk tåregass mot hundrevis av demonstranter som søndag samlet seg til protest mot Kinas nye sikkerhetslov..

NRK - 03 May 20 kl. 13:31

Hongkong deler ut ansiktsmasker

Hongkong deler ut ansiktsmasker til alle dei 7,4 millionar innbyggarane og håpar at det skal hindre spreiing av koronavirus. Dryge tusen har fått påvist smitte I Hongkong, medan det er registrert berre fire dødsfall..

NRK - 10 May 20 kl. 14:57

Politi stanset Hongkong-protest

I Hongkong samlet protestbevegelsen seg ved flere kjøpesentre, men ble stanset av hundrevis av politifolk, melder AFP. Minst elleve ble pågrepet. Demonstrantene mener myndighetene misbruker reglene om sosial distansering for å begrense folks frihet..

Aftenposten - 24 May 20 kl. 08:08

Ny sikkerhetslov utløste sinne: Flere hundre demonstrerte i gatene I Hongkong

Politiet tok i bruk tåregass mot hundrevis av demonstranter som søndag samlet seg til protest mot Kinas nye sikkerhetslov..

VG - 24 May 20 kl. 08:51

Demonstranter møtt med tåregass I Hongkong

Politiet tok i bruk tåregass mot hundrevis av demonstranter som søndag samlet seg til protest mot Kinas nye sikkerhetslov..

Aftenposten - 22 May 20 kl. 08:06

Bratt børsfall I Hongkong

Asiatiske børser faller bredt i lys av blant annet geopolitisk uro og konsekvensene av coronaviruset..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.




Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt