Hundre

Wednesday, 10 August, 03:46

Nyheter om Hundre

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 8 timer siden

Joe Biden satser flere Hundre milliarder på teknologiproduksjon

USAs president legger flere Hundre milliarder kroner på bordet for å øke landets produksjon av halvledere og andre høyteknologiske komponenter. Joe Biden signerte tirsdag Chips and Science Act som har en ramme på rundt 500 milliarder kroner. Med de pengene håper Biden å skjerpe landets konkurranseevne i teknologisektoren, som USA frykter at Kina skal dominere.

Dagbladet - 7 timer siden

- Katastrofalt

Forrige uke ble det satt store restriksjoner for fiske ved en populær elv utenfor Alta. - Det er stansa fiske i flere Hundre elver i landet, sier ekspert..

NRK - Igår: 09:31

Israel slipper drivstoff inn på Gazastripen

Lastebiler med drivstoff slipper igjen inn på Gazastripen mens en våpenhvile mellom Israel og Islamsk hellig krig overholdes, melder nyhetsbyrået AFP. Lastebilene kom fra Israel gjennom grenseovergangen Kerem Shalam sør i den palestinske enklaven mandag. Gazas eneste kraftverk stanset opp ved middagstider lørdag på grunn av mangel på drivstoff som følge av at grenseovergangene hadde vært stengt siden tirsdag.

Klartale - Igår: 08:57

Våpenhvile etter bombing i Gaza

Israel sier de har angrepet Gaza for å ta ut ledere av gruppa Islamsk hellig krig. De har sendt raketter mot Israel. Israel har angrepet tilbake.

NRK - I førrgår: 05:51

Politi slo ned protester i Iraks Kurdistan

Politiet i Iraks selvstyrte kurdiske region brukte tåregass og gummikuler for å slå ned en protest mot dårligere levekår, korrupsjon og autoritært styre. Opposisjonspartiet Ny generasjon sto bak demonstrasjonen i Sulaimaniya og andre byer. Flere titall politibiler ble sendt til sentrum av Sulaimaniyah, der sikkerhetsstyrkene slo til mot de par Hundre demonstrantene som hadde samlet seg.

Klartale - 22 jun 22 kl. 08:46

Flere Hundre døde i jordskjelv i Afghanistan

Natt til onsdag kom jordskjelvet i Afghanistan. Skjelvet traff fire områder i provinsen Paktia.Minst 255 personer døde i skjelvet natt til onsdag, skriver Bakhtar.

NRK - 06 aug 22 kl. 02:08

Republikanerne samles i Milwaukee i 2024

Det republikanske partiet har valgt Milwaukee i delstaten Wisconsin som sted for nominasjonsmøtet i 2024. Mange Hundre delegater fra hele landet skal delta på konventet der partiets presidentkandidat blir utpekt. Industribyen ved bredden av Lake Michigan i den viktige vippestaten ble valgt enstemmig framfor Nashville i republikanske Tennessee, melder NTB-AP..

NRK - 05 aug 22 kl. 07:53

Kevin Spacey dømt til å betale produksjonsselskap fleire Hundre millionar

Skodespelar Kevin Spacey må betale «House of Cards» sitt produksjonsselskap nesten 31 millionar dollar for påståtte seksuelle overgrep bak kulissane i Netflix-serien. Det skriv det amerikanske bransjebladet Variety. Det tilsvarar om lag 302 millionar norske kroner.

Klartale - 04 aug 22 kl. 16:00

Vulkanen våkner etter 800 år med hvile

Turister og andre nysgjerrige er på plass. De vil se noe helt spesielt. Lavaen brenner og bakken brøler.

Klartale - 12 jul 22 kl. 16:30

Vi drakk så mye sprit at staten måtte ta kontroll

– Det var en skikkelig hjemme alene-fest.Slik beskriver Jens Nordahl Norge tidlig på 1800-tallet. Han jobber i Vinmonopolet.

Aftenposten - 03 aug 22 kl. 17:43

Nytt vulkanutbrudd i gang på Island: Sprekken er flere Hundre meter lang.

Lava renner nær vulkanen Fagradalsfjall, ifølge landets meteorologiske institutt..

NRK - 03 aug 22 kl. 16:28

Belarusisk journalist dømd til fem års fengsel

Den belarusiske journalisten Iryna Slaunikava har blitt dømd til fem år i fengsel i Belarus, etter å ha vore varetektsfengsla sidan 30. oktober 2021, melder nyhendemedia Belsat. Slaunikava blei funne skyldig på etter straffeloven artikkelen 342 for organisering og førebuing av handlingar som grovt krenka offentleg orden eller aktiv deltaking i dei, og artikkelen 361.

NRK - 02 aug 22 kl. 15:56

Flysporingstjeneste nede

Flightradar24-tjenesten er under ekstremt stor belastning, skriver de på sin egen Facebook-side. Årsaken kan være knyttet til at flere Hundre tusener brukere følger med på et fly som USAs toppolitiker Nacy Pelosi kanskje er på. Anonyme kilder har nemlig opplyst om at hun er på vei til et besøk til Taiwan.

NRK - 02 aug 22 kl. 14:55

Meiner dei har funne årsak til mystisk reindød

Veterinærinstituttet har gjennom sine analyser konkludert med at årsaka til at fleire Hundre rein døde og blei sjuke på Herøy i vår, truleg skuldast kobberforgiftning. Det opplyser Nordland politidistrikt i ei pressemelding. – Vi vil i tida framover fortsette å gjere undersøkingar for å finne kjedla til at reinene døde, men vi vil no spisse etterforskinga inn mot kjelder som kan føre til kobberforurensing.

Klartale - 01 aug 22 kl. 14:12

Sri Lanka ber om hjelp til sultende barn

Sri Lanka er i dyp økonomisk krise. Folk har hatt store protester. Både presidenten og statsministeren har sluttet.

NRK - 01 aug 22 kl. 13:53

Kosovo gjenåpner grenseoverganger til Serbia

Etniske serbere i Kosovo har fjernet barrikadene som stengte to grenseoverganger til Serbia, etter at de ble stengt som følge av skuddveksling mot politiet og protester i helgen. Ifølge en AFP-reporter ble flere Hundre lastebiler og andre tunge kjøretøy fjernet. Ingen ble skadd i uroen i helgen, som hadde sitt utspring i at serberne protesterer mot nye regler som skulle innføres mandag.

Klartale - 01 aug 22 kl. 09:51

Derfor har bilskilt og ID-kort ført til uro i Kosovo

Fra mandag er det nye regler i Kosovo. Det er flere av disse som den serbiske minoriteten i nord har protestert mot.Serbiske ID-kort blir ugyldig i Kosovo, slik at folk må skaffe midlertidige IS-kort fra Kosovo.

NRK - 31 jul 22 kl. 17:15

To drept etter at FN-styrker åpnet ild i Kongo

To personer ble drept og flere andre såret da medlemmer av FN-styrken i Kongo åpnet ild under en «alvorlig hendelse» øst i landet, opplyser FN. Skytingen fant sted ved en grenseovergang til Uganda. – Soldater fra intervensjonsbrigaden i Monusco-styrken var på vei tilbake fra permisjon da de av ukjent årsak åpnet ild ved grenseovergangen og tvang seg gjennom, heter det i en uttalelse fra FN-kontoret i Kasindi.

NRK - 31 jul 22 kl. 02:18

Irakiske demonstranter rigger seg for langvarig protest

Demonstrantene som fredag tok seg inn i Iraks nasjonalforsamling, får levert mat og te og har satt opp telt i hagen. De viser ingen tegn til å gi seg. Etter at mange Hundre tok seg forbi sperringene og en sitt-ned-aksjon ble erklært, har frivillige kjørt i skytteltrafikk for å levere varm mat og kaldt drikkevann.

NRK - 29 jul 22 kl. 21:01

Sju døde i flom i De forente arabiske emirater

Minst sju utlendinger er omkommet i flom i De forente arabiske emirater, som i utgangspunktet har et ørkenklima preget av lite regn og svært høye temperaturer. Det er asiatiske migranter som har mistet livet, ifølge nyhetsbyrået AFP. Flommen har rammet østlige deler av landet etter kraftig nedbør som er svært uvanlig på sommeren.

Aftenposten - 29 jul 22 kl. 17:48

Mali fløy til værs på en trampoline. Velkommen til dalen med den helt spesielle vinden.

Det trengs en spesielt sterk vind for å løfte to jenter på en Hundre kilos trampoline. Det har Sunndal og Oppdal..

Dagbladet - 29 jul 22 kl. 14:30

Lange køer etter trøbbel

- Flere Hundre personer i kø..

Dagbladet - 29 jul 22 kl. 14:30

Advarer mot øytur

- Flere Hundre personer i kø..

NRK - 29 jul 22 kl. 13:20

Har funnet skipsvrak i Bjørvika i Oslo

Det er funnet et gammel nytt skipsvrak i Bjørvika. Arkeologene sier at funnet er veldig spesielt på grunn av måten båten er bygget på. Den er klinkbygget, en gammel teknikk som vikingene brukte og som har vært brukt helt til våre dager.

NRK - 28 jul 22 kl. 07:35

– Største rosa diamant på over 300 år

Ein stor rosa diamantstein er funnen i Angola. Det er truleg det største funnet av denne typen edelstein på over 300 år. – Denne rekordstore og spektakulære rosa diamanten som er funnen i Lulo viser at Angola framleis er ein viktig aktør på verdsscenen, seier Angolas minister for mineralressursar, som har det passande namnet Diamantino Azevedo.

NRK - 28 jul 22 kl. 07:35

Største rosa diamant på over 300 år

Ein stor rosa diamant er funnen i Angola. Det er truleg det største funnet av denne typen edelstein på over 300 år. – Denne rekordstore og spektakulære rosa diamanten som er funnen i Lulo viser at Angola framleis er ein viktig aktør på verdsscenen, seier Angolas minister for mineralressursar, som har det passande namnet Diamantino Azevedo.

VG - 27 jul 22 kl. 19:42

Demonstranter stormer parlamentet i Irak

Flere Hundre demonstranter har inntatt nasjonalforsamlingen iden irakiske hovedstaden Bagdad..

VG - 27 jul 22 kl. 19:42

Demonstranter stormer nasjonalforsamlingen i Irak

Flere Hundre demonstranter stormer nasjonalforsamlingen i den irakiske hovedstaden Bagdad..

VG - 27 jul 22 kl. 19:42

Demonstranter stormet parlamentet i Irak

Flere Hundre demonstranter har onsdag inntok nasjonalforsamlingen i den irakiske hovedstaden Bagdad..

NRK - 27 jul 22 kl. 18:49

Stormet nasjonalforsamlingen i Irak

Flere Hundre demonstranter har stormet nasjonalforsamlingen i den irakiske hovedstaden Bagdad. Demonstrantene tok seg onsdag først inn i den såkalte grønne sonen, der det ligger flere regjeringsbygninger, før de kom seg inn i nasjonalforsamlingen. Ingen politikere skal ha vært til stede da hendelsen fant sted.

NRK - 27 jul 22 kl. 18:41

Flere Hundre døde i kraftig monsunsesong i Pakistan

Minst 340 mennesker har mistet livet i kraftig monsunregn i Pakistan de siste ukene. De fleste omkomne er kvinner og barn. Voldsomme flommer har tvunget mange tusen innbyggere til å evakuere.

NRK - 26 jul 22 kl. 22:08

Kreftpasienter måtte vente etter produksjonsstans

Hele forrige uke var det ingen Pet/CT-undersøkelser ved ti norske sykehus. Det skyldtes full stans i produksjonen ved Norsk medisinsk syklotronsenter i Oslo. Årsaken til produksjonsstansen var mangel på deler og feil ved utstyr, ikke problemer med selve syklotronen, opplyser leder Thor Audun Saga ved Syklotronsenteret til Aftenposten.

Klartale - 26 jul 22 kl. 12:40

Paven ba Canadas urbefolkning om tilgivelse

Pave Frans er på besøk i Canada. Han ba om tilgivelse for ondskapen Canadas urbefolkning er blitt utsatt for. Talen gjorde dypt inntrykk, ifølge folk som var tilstede.

NRK - 26 jul 22 kl. 11:37

Demonstrant mot FN-styrkane i Kongo skoten og drepen

Ein av demonstrantane som deltok på protesten mot FN-basen i Goma i Den demokratiske republikken Kongo er skoten og drepen, melder AFP sin reporter på staden tysdag. Det er uklart kven som har drepe demonstranten. På måndag storma fleire Hundre menneske FN-basen i byen Goma aust i Kongo i protest mot det dei meiner er FN-styrkane si manglande evne til å stansa valden i landet.

NRK - 26 jul 22 kl. 11:37

Fem demonstrantar mot FN-styrkane i Kongo skoten og drepen

Fem av demonstrantane som deltok på protesten mot FN-basen i Goma i Den demokratiske republikken Kongo er skoten og drepen, melder AFP sin reporter på staden tysdag. Det er uklart kven som har skote mot og drepe demonstrantane. På måndag storma fleire Hundre menneske FN-basen i byen Goma aust i Kongo i protest mot det dei meiner er FN-styrkane si manglande evne til å stansa valden i landet.

NRK - 25 jul 22 kl. 13:53

Demonstranter stormet FN-base i Kongo

Flere Hundre mennesker har stormet FN-basen i Goma øst i Kongo i protest mot det de mener er FN-styrkenes manglende evne til å stanse volden. Demonstrantene sperret veier og ropte slagord mot FN før de trengte seg inn i hovedkvarteret til FNs fredsbevarende styrker (Monusco) mandag. Inne på basen ble vinduer knust og både datamaskiner, møbler og andre gjenstander stjålet, ifølge AFP-journalist på stedet.

Dagbladet - 25 jul 22 kl. 10:25

«Heroisk kamp» mot branninferno

De siste dagene har godt over 140 skogbranner brutt ut i Hellas. Nå er «slaget i gang», og flere Hundre personer kjemper mot flammene..

Aftenposten - 24 jul 22 kl. 23:56

Flere Hundre meter busskø etter tidenes største arenakonsert

Lange køer og venting etter konserten med Rammstein på Bjerke travbane i kveld..

NRK - 24 jul 22 kl. 13:45

Flere Hundre migranter venter på å få komme i land

Over 1000 migranter har ankomet Italia i løpet av noen få timer, opplyser frivillige organisasjoner og italienske myndigheter søndag ifølge AFP. Samtidig venter Hundretalls flere migranter, som er reddet av båter i Middelhavet, på å få komme i land et sted..

Aftenposten - 01 jul 22 kl. 13:48

Flere Hundre turbusser ble solgt under pandemien. Klarer ikke å ta unna oppdragene.

GEIRANGER (Aftenposten/E24): Flere Hundre turbusser ble solgt ut av landet under pandemien..

E24 - 01 jul 22 kl. 13:48

Flere Hundre turbusser ble solgt under pandemien. Nå er det plutselig for få.

GEIRANGER (Aftenposten/E24): Flere Hundre turbusser ble solgt ut av landet under pandemien. Nå står oppdragene i kø, og bransjen mangler både busser og sjåfører..

NRK - 24 jul 22 kl. 02:41

Hundrevis søker tilflukt på skole på grunn av gjengvold i Haiti

Flere Hundre barn og voksne har søkt tilflukt ved en skole i Port-au-Prince på grunn av voldelige sammenstøt mellom to gjenger i hovedstaden. De siste ukene har flere titall personer blitt drept i sammenstøtene, og mange hjem er ødelagt. Ved skolen Saint-Louis de Gonzague er sommerstille klasserom omgjort til travle sovesaler for 315 voksne, ungdommer og barn.

NRK - 23 jul 22 kl. 07:45

Flere døde i flom i Iran

Minst 15 personer har mistet livet på grunn av flom sør i Iran. Det opplyser statlig media, ifølge AFP. I nabolandet Pakistan har flere Hundre mennesker dødd i kraftig monsunregn de siste ukene..

Dagbladet - 21 jul 22 kl. 10:10

Flere Hundre døde av hetebølgen

Mer enn 500 personer har omkommet på grunn av varmen, sier den spanske statsministeren..

Klartale - 21 jul 22 kl. 06:30

FN mener flere Hundre er drept etter at Taliban tok makta

– Det er ingen tvil om at funnene i rapporten vår er svært alvorlige. Det sa Markus Potzel da han presenterte en ny rapport fra verdens-organisasjonen FN. Han leder jobben de gjør i Afghanistan, og har vært med på å lage rapporten.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com