Hindre

Monday, 27 June, 07:35

Nyheter om Hindre

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 10:28

Portforbud for å Hindre smitte av fugleinfluensa

Mattilsynet innfører portforbud for fjørfe og andre fugler i fangenskap i Rogaland for å Hindre spredning av fugleinfluensa. Portforbudet gjelder ikke for fuglehold med 50 eller færre fugler, dersom enkelte krav til innhegning møtes, skriver de i en pressemelding. Den siste tiden er det funnet mange døde villfugler som er smittet med fugleinfluensa.

NRK - I førrgår: 10:28

Portforbud for fjørfe for å Hindre smitte av fugleinfluensa

Mattilsynet innfører portforbud for fjørfe og andre fugler i fangenskap i 17 kommuner i Rogaland. Dette gjør de for å Hindre spredning av fugleinfluensa. Den siste tiden er det funnet mange døde villfugler som er smittet med fugleinfluensa.

NRK - I førrgår: 09:00

Tollere for første gang på Svalbard

Siden mai har fire norske tollere vært på plass i Longyearbyen på Svalbard. Hovedmålet er å Hindre at Russland skal bruke Svalbard som frihavn for å omgå vestlige sanksjoner. De skal Hindre at ulovlige varer sendes til Russland.

Klartale - 28 mar 22 kl. 06:30

Varmt hav fører til store skader på Great Barrier Reef

Havet rundt Australia blir varmere. Det fører til at store skader på korallrev i området. Fredag ble det kjent at det har vært en ny massebleking på Great Barrier Reef.

Klartale - 02 jun 22 kl. 13:20

Flere afrikanske land sliter med å få vaksiner mot apekopper

Apekopper er et virus. For noen uker siden var det flere som ble smittet av det blant europeiske land. Afrika har slitt med viruset lenge.

Klartale - 1 time siden

Ber folk unngå kontakt med syke og døde fugler

Sist uke ble det funnet smitte med fugleinfluensa hos en død måke på Svalbard. Det var første gang det ble funnet fugleinfluensa i Arktis.Måken var bare den siste av mange ville fugler som har dødd i Norge med viruset i 2022.

NRK - Igår: 22:31

WHO: Apekopper er ikke en global helsekrise

Virussykdommen apekopper kan i dag ikke klassifiseres som en global folkehelsekrise, opplyser Verdens helseorganisasjon (WHO). WHOs konklusjon ble presentert lørdag etter at organisasjonens krisekomité møttes to dager tidligere. Komiteen slår imidlertid fast at omfattende tiltak er nødvendig for å Hindre spredning av utbruddet.

Klartale - 31 maj 22 kl. 13:30

To måneder med koronaregler er over

Shanghai er Kinas nest største by. For to måneder siden ble mange smittet av korona-viruset. Det førte til at Kina lagde strenge regler for å Hindre at viruset spredde seg.

Klartale - Igår: 16:09

Dette hadde regjeringen å si om angrepet

– I natt har mine venner blitt skutt etter. Uskyldige mennesker er blitt drept. Vi var i gang med tidenes fest.

Klartale - I førrgår: 15:25

Skjerper reglene mot korona-smitte på Oslo universitetssykehus

Korona-viruset sprer seg i det norske samfunnet på nytt. Denne uka ble rutinene for smitte skjerpet for ansatte på Oslo universitetssykehus (OUS). På Ullevål sykehus jobber det 24.

NRK - I førrgår: 15:16

Anker mobbedom til Høyesterett

Sandefjord kommuner anker deler av en mobbedom til Høyesterett. Lagmannsretten dømte kommunen til å betale Celine Nergård Smitt nesten 900 000 kroner i erstatning for at hun fikk en skade etter mobbing i begynnelsen av barneskolen. Kommunen mener lagmannsrettens dom har vesentlige svakheter, som at det er en direkte sammenheng mellom mobbingen og tilstanden hun har i dag.

Klartale - I førrgår: 12:10

Ny lov mot våpen skal stoppe masseskytinger

USA har hatt problemer med masseskytinger lenge. Det har ført til at flere har ønsket strengere lover mot våpen. Natt til fredag ble et forslag stemt for.

NRK - I førrgår: 11:11

Støre mener høsten kan bli krevende for mange: - Høyere priser og høyere renter vil merkes

Det sier han på sin oppsummerende pressekonferanse før sommeren. – Dette gjelder særlig for folk som har dårlig råd fra før, sier han videre. Han mener dette er politikkens store utfordring.

NRK - I førrgår: 11:11

Støre: - Høsten kan bli krevende for mange

Det sier han på sin oppsummerende pressekonferanse før sommeren. Han mener høyere priser og høyere renter vil merkes. – Dette gjelder særlig for folk som har dårlig råd fra før, sier han videre.

NRK - 23 jun 22 kl. 23:57

Politi i Ecuador stanser storming av kongressen

Politiet i Ecuadors hovedstad Quito tok i bruk tåregass for å Hindre urfolksdemonstranter i å storme nasjonalforsamlingen torsdag. Etter å ha tatt tilbake et kultursenter som var okkupert av politi, marsjerte gruppa under ledelse av kvinner mot landets kongress i sentrum av Quito. Butikker er stengt og gatene tomme som følge av at rundt 10.

NRK - 23 jun 22 kl. 17:22

Spyler terreng for å Hindre brann

Brannvesenet har slukket brannen i bilen og terrenget rundt Rambergveien i Skien. De sikrer stedet ytterligere ved å spyle mye vann i nærområdet..

E24 - 22 jun 22 kl. 06:00

Kryptonettverk presses til ekstreme grep: – Kaldt vann i årene til investorer

I helgen forsøkte kryptoutlånsappen Solend å ta over en kundekonto for å Hindre systemkollaps. Det har aldri skjedd før og kan få store ringvirkninger..

NRK - 25 maj 22 kl. 10:17

Russland: Sanksjonene må fjernes for å Hindre global matkrise

De internasjonale sanksjonene mot Russland som følge av krigen i Ukraina, må fjernes for å Hindre en global matkrise, mener det russiske utenriksdepartementet. – Det er behov for omfattende grep for å få bukt med matkrisen, og det innebærer å fjerne sanksjonene som er innført mot russisk eksport og finansielle transaksjoner, sa viseutenriksminister Andrej Rudenko onsdag ifølge russiske nyhetsbyråer. Videre sa Rudenko at Russland vil åpne for en humanitær korridor i Ukraina for skip som frakter matvarer, ifølge Sky News..

NRK - 17 jun 22 kl. 19:49

Scholz lover at tyske våpen vil nå Donbas i tide

Tysklands statsminister Olaf Scholz sier at de tyske våpnene som Ukraina har bedt om, vil komme i tide slik at de kan brukes i kampene om Donbas-regionen i øst. Tyskland har måttet tåle kritikk fra ukrainske ledere for ikke å levere våpen fort nok, samt for innholdet i våpenleveransene. Gjentatte ganger har Ukraina bedt om stridsvogner og jagerfly, men uten at Tyskland har villet sende så tunge våpen.

NRK - 15 jun 22 kl. 11:53

EU varsler søksmål mot Storbritannia for avtalebrudd

EU vil stevne Storbritannia for brudd på Nord-Irland-avtalen. Statsminister Boris Johnson vil slå en strek over deler av avtalen. Den britiske regjeringen fremmet nylig et lovforslag som overstyrer den såkalte Nord-Irland-protokollen.

NRK - 14 jun 22 kl. 13:02

EMD: Russisk agentlov i strid med menneskerettighetene

En russisk lov fra 2012 om «utenlandske agenter», er i strid med menneskerettighetene, fastslår Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD). Den kontroversielle loven lar myndighetene slå ned på organisasjoner, medier og andre som regnes som «utenlandske agenter». Loven ble utvidet i 2020 og har blitt brukt av president Vladimir Putin til å Hindre opposisjonen og tvangsoppløse titalls grupper.

Klartale - 14 jun 22 kl. 09:59

Dette vil regjeringen bruke penger på

Staten bruker mye penger hvert år. Nå er det lagt fram et forslag for hva de vil bruke penger på framover. Eigil Knutsen, Geir Pollestad og Kari Elisabeth Kaski har forhandlet om hva Norge skal bruke penger på.

VG - 14 jun 22 kl. 04:08

Advares mot å gi kinesere milliardkontrakt

Tirsdag skal etter planen Ruter gi to busskontrakter til 5,4 milliarder kroner. Byrådsleder Raymond Johansen bør gjøre det han kan for å Hindre at Ruter gir flom av kinesiske busser i hovedstaden, mener leder i Oslo Rødt, Siavash Mobasheri..

NRK - 13 jun 22 kl. 20:04

Meiner britisk lovforslag bryt folkeretten

Den britiske regjeringa har lagt fram eit lovforslag som bryt med Nord-Irland-protokollen i brexitavtalen, som skulle Hindre ei hard grense mellom Nord-Irland og EU-landet Irland. EU meiner lovforslaget er eit brot på avtalen, medan den britiske utanriksministeren Liz Truss kallar forslaget fornuftig og ei praktisk løysing. Den irske utanriksministeren, Simon Coveney, meiner lovforslaget er eit brot på folkeretten, ifølge Reuters.

NRK - 13 jun 22 kl. 20:04

Meiner britisk lovforslag bryt med folkeretten

Den britiske regjeringa har lagt fram eit lovforslag som bryt med Nord-Irland-protokollen i brexitavtalen, som skulle Hindre ei hard grense mellom Nord-Irland og EU-landet Irland. EU meiner lovforslaget er eit brot på avtalen, medan den britiske utanriksministeren Liz Truss kallar forslaget fornuftig og ei praktisk løysing. Den irske utanriksministeren, Simon Coveney, meiner lovforslaget er eit brot på folkeretten, ifølge Reuters.

Aftenposten - 13 jun 22 kl. 18:00

Brede Moe var 24 år og topptrent. Så kom sykdommen som gjorde at «kroppen og hodet sluttet å virke».

30 år – og endelig landslagsspiller. Brede Moe har møtt mange Hindre på veien, blant annet en sykdom som totalforvandlet….

Klartale - 18 maj 22 kl. 13:14

Sjefen i FN ber om mer satsing på fornybar energi

Guterres er generalsekretær i verdens-organisasjonen FN. Han var med da det ble presentert en ny rapport onsdag. Den er laget av Verdens meteorologi-organisasjon (WMO), og den handler om klimaet på jorda.

NRK - 12 jun 22 kl. 03:21

Ukraina ber om mer ammunisjon

Ukraina seier dei er heilt avhengige av ammunisjonen som dei får frå Vesten om dei skal Hindre russisk framrykking. – Dette er ein artillerikrig no, og der taper vi, seier Vadym Skibitsky, sjefen for Ukrainas militære etterretning. Ukraina bruker 5000–6000 artillerigranatar og rakettar kvar dag, ifølge Skibitsky.

NRK - 10 jun 22 kl. 23:37

Prisøkning og frustrasjoner gir flere trusler

Prisstigning fører til at mange blir frustert, og oppfordringer til vold øker på nett. Det får Politiets sikkerhetstjeneste til å følge ekstra med, skriver TV 2. Cathrine Thorleifsson har forsket på ekstremisme og vold i tjue år, og har sett en endring i språkbruken på nettet i det siste.

Aftenposten - 10 jun 22 kl. 12:02

Kongresshøringen skal redde USAs politiske kultur. Det spørs om det lykkes

Republikanerne vil Hindre det oppgjøret med Donald Trump som USA trenger..

NRK - 10 jun 22 kl. 09:30

Finland vil styrke grensen mot Russland

Finland vil forsterke grensen mot Russland. Både regjeringen og opposisjonen er enige om at det er nødvendig, men er uenige om hvor langt man skal gå. I dag markeres den finske grensen stort sett kun med skilt og ingen fysiske Hindre.

NRK - 10 jun 22 kl. 04:28

Trump: – Kanskje Pence fortjente det

Under nattas høring om stormingen av Kongressen kom det fram at daværende president Donald Trump var klar over at mobben i kongressbygningen jaktet på visepresident Mike Pence for å Hindre ham i å godkjenne valget av Joe Biden. Trump fikk høre at det ble ropt «Heng Mike Pence». Ifølge ansatte i Det hvite hus skal Trump da ha svart: «Kanskje de har et poeng.

NRK - 08 jun 22 kl. 22:10

– Har kontroll

Oddvar Gjerde er produksjonssjef i Amoniakkfabrikken på Herøya, og representerer industrivernstaben i forbindelse med gasslekkasjen på området i kveld. – Det har vært et uplanlagt stopp i salpetersyrefabrikken 1, som har ført til at det kommer noe gass ut a produksjonssystemet vårt. Dette henger som en liten sky over fabrikken på grunn av vindstille forhold, forklarer han.

NRK - 07 jun 22 kl. 12:42

Ukraina motsetter seg besøk av atomenergibyrå

Ukraina har sagt at de ikke vil at IAEA-sjef Rafel Grossi besøker atomkraftverket i Zaporizjzja mens det er under russisk okkupasjon. – Ukraina inviterte ikke Grossi til å besøke atomkraftverket i Zaporizjzja og har nektet å la ham gjennomføre lignende turer tidligere. Det vil kun være mulig å besøke atomkraftverket når Ukraina har tatt tilbake kontroll over området, skriver Energoatom, Ukrainas atomkraftbyrå, på Telegram tirsdag.

NRK - 07 jun 22 kl. 01:46

Proud Boys tiltalt for oppvigleri i USA

Lederen for den høyreradikale gruppen Proud Boys er tiltalt for oppvigleri og konspirasjon i forbindelse med angrepet på den amerikanske kongressen i januar i fjor. Den tidligere lederen for gruppen, Enrique Tarrio, og fire andre menn er tiltalt å ha planlagt angrepet og for å ha oppildnet andre Trumps-tilhengere til å delta, ifølge Reuters. Målet var å Hindre Kongressen i å godkjenne valget av Joe Biden som USAs nye president.

NRK - 05 jun 22 kl. 13:12

Beijing gjenåpner skoler og arbeidsplasser

Myndighetene i Kinas hovedstad Beijing varsler at skoler og arbeidsplasser skal gjenåpnes gradvis til uken etter å ha vært stengt ned for å Hindre koronasmitte. Byen meldte søndag om 19 nye koronatilfeller. Fra og med mandag skal innbyggerne i byen kunne vende tilbake til arbeidet, mens skolene skal gjenåpnes 13.

VG - 04 jun 22 kl. 21:07

Mange pågrepet i Hongkong på 33-årsdagen for Tiananmen-massakren

Myndighetene i Hongkong brukte lørdag store ressurser på å Hindre all offentlig markering av massakren på Tiananmen-plassen i Beijing for 33 år siden..

NRK - 04 jun 22 kl. 16:58

Mange pågrepet i Hongkong

Myndighetene i Hongkong brukte lørdag store ressurser på å Hindre all offentlig markering av massakren på Tiananmen-plassen i Beijing for 33 år siden. Mange mennesker ble pågrepet da politiet slo hardt ned på alt som kunne ligne en markering av dagen rundt Victoria-parken i sentrum der det tidligere hvert år var store markeringer. Reportere fra AFP så at minst fem-seks mennesker ble ført bort av politiet utover kvelden, blant dem Yu Wai-pan fra Ligaen av sosialdemokrater (LSD), som kom til parken sammen med to andre og sto stille i sorg.

Dagbladet - 03 jun 22 kl. 15:46

- Vil Hindre fullskala krig

Nato-sjef Jens Stoltenberg møtte torsdag USAs president Joe Biden i Det hvite hus..

NRK - 03 jun 22 kl. 15:37

Forbyr markering i Hongkong 4. juni

Store deler av Victoria Park i Hongkong stenges av politiet før årsdagen for Tiananmen-massakren i Beijing. Tidligere pleide store menneskemengder å samle seg i parken for å minnes ofrene for massakren i 1989. Men dette er ikke lenger tillatt etter at kinesiske myndigheter har strammet grepet kraftig i delvis selvstyrte Hongkong.

Klartale - 03 jun 22 kl. 10:49

Ber Kongressen om å handle etter nye masseskytinger

En skytter drepte 19 barn og to voksne på en skole i USA forrige uke. Joe Biden holdt en direktesendt TV-tale fra Det hvite hus torsdag. Biden er USA sin president.

NRK - 02 jun 22 kl. 16:48

Stortinget ber om hastetiltak mot passkrisen

Stortingets justiskomité har i dag formelt levert inn sin innstilling om at regjeringen må komme med strakstiltak for å redusere passkøene. Innstillingen ble vedtatt mot et mindretall bestående av stortingsrepresentantene fra regjeringspartiene Sp og Ap forrige uke. Opposisjonen mener regjeringen ikke har gjort nok for å Hindre passkrisen.

NRK - 02 jun 22 kl. 15:49

Rapport: Tap av natur øker risikoen for klimadødsfall

De siste 20-årene har antall klimakatastrofer økt med 40 prosent. Om lag 3,5 milliarder mennesker lever i områder som er svært utsatt for klimaendringer, ifølge FNs klimarapport. I fjor måtte nesten 24 millioner mennesker flykte fra sine hjem på grunn av værrelaterte hendelser.

Klartale - 01 jun 22 kl. 12:48

Nå har de lånt bort utstyr til sport og fritid mer enn én million ganger

BUA står for «barn, unge, aktivitet». Det er en stiftelse som låner bort utstyr gratis til barn og unge. Det gjør de mer enn 200 steder i Norge.

NRK - 01 jun 22 kl. 09:27

Shanghai åpnet helt igjen

Etter en to måneder lang nedstenging har Shanghai opphevet mange av de strengeste tiltakene for å Hindre koronasmitte. Innbyggerne må ikke lenger holde seg hjemme, bedrifter har gjenåpnet og kollektivtransporten har startet igjen. Tirsdag registrerte Shanghai, som har over 25 millioner innbyggere, kun 15 nye koronatilfeller.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com