Helsetilsynet

Monday, 26 September, 18:43

Nyheter om Helsetilsynet

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 02 sep 22 kl. 08:44

Helsetilsynet er urolig for kort åpningstid hos Nav

Helsetilsynets har laget undersøkelsen. Den er gjort i 70 kommuner. Det skjer etter at både kommuner, vanlige folk og statsforvaltere har meldt fra om at de er bekymret.

NRK - 04 aug 22 kl. 10:38

VG: Nytt varsel til Helsetilsynet

I forbindelse med dobbeltdrapet i Otta på mandag har Helsetilsynet mottatt enda et varsel, skriver VG. I går varslet Sel kommune Helsetilsynet. Nå har også spesialisthelsetjenesten varslet dem.

NRK - 04 aug 22 kl. 10:38

Nytt varsel til Helsetilsynet

I forbindelse med dobbeltdrapet i Otta på mandag har Helsetilsynet mottatt enda et varsel. Det bekrefter kommunikasjonsdirektør Nina Vedholm til NRK. VG meldte det først.

Klartale - 13 sep 22 kl. 11:59

Bekymret for unges mentale helse

Rundt 6.600 lærere vil være i streik denne uka. Det betyr at mange elever står uten lærere.

NRK - 02 sep 22 kl. 00:41

Helsetilsynet bekymret for stengte dører hos Nav

De fleste Nav-kontor er åpne bare seks timer i uka. Mange sliter med å komme i kontakt med tjenesten, viser Helsetilsynets undersøkelse i 70 kommuner. Bakgrunnen for undersøkelsen er en rekke bekymringsmeldinger fra kommuner, brukere og statsforvaltere om at utsatte brukere sliter med å nå fram, skriver Klassekampen.

Klartale - 12 jul 22 kl. 14:54

SAS-streiken utgjør ikke fare for liv og helse

Pilotstreiken skaper trøbbel for helsetilbudet i Nord-Norge. Mandag var det et hastemøte innkalt av Statsforvalteren i Troms og Finnmark. Helsetilsynet deltok sammen med flere representanter for nordnorske sykehus og helseregionen.

NRK - 12 jul 22 kl. 14:05

Helsetilsynet: Flystreiken utgjør ikke umiddelbar fare for liv og helse

– Konsekvensene av den lovlige arbeidskonflikten i SAS utgjør ikke en umiddelbar fare for liv og helse, skriver Helsetilsynet i en SMS til NRK. Helsetilsynet har fulgt flystreiken tett, da den har hatt konsekvenser for pasienttransport i Norge. I går hadde statsforvalteren i Nordland og Troms og Finnmark hastemøte om flystreiken, og konsekvensene for pasienttilbudet i Nord-Norge..

VG - 22 sep 22 kl. 08:48

Han varslet om legen i 2006 – men advarselen legen fikk ble ikke fulgt opp

TRØNDELAG (VG) I 2007 fikk den siktede kommuneoverlegen en advarsel og måtte legge om sin praksis, men hverken kommunen eller Helsetilsynet fulgte opp advarselen..

VG - 22 sep 22 kl. 08:48

Han varslet om legen i 2006 – men advarselen ble ikke fulgt opp

TRØNDELAG (VG) I 2007 fikk den siktede kommuneoverlegen en advarsel og måtte legge om sin praksis, men hverken kommunen eller Helsetilsynet fulgte opp advarselen..

NRK - 03 aug 22 kl. 12:19

Helsetilsynet har fått varsel fra Sel kommune

Helsetilsynet bekrefter overfor NRK at de har mottatt et varsel fra Sel kommune, som er knyttet til drapene på Otta mandag kveld. Kommunikasjonsdirektør Nina Vedholm bekrefter at de mottok varselet i dag..

NRK - 18 jul 22 kl. 14:41

Helsetilsynet: Flystreiken utgjør fremdeles ikke umiddelbar fare for liv og helse

Statens helsetilsyn sier mandag at de følger fortløpende med på den pågående streiken blant SAS-pilotene når det gjelder forhold i helsetjenesten som kan medføre fare for liv og helse som følge av streiken. Helsetilsynet vurderer at det ikke er fare for liv og helse i helsetjenesten som følge av den pågående arbeidskonflikten i SAS i dag..

NRK - 23 maj 22 kl. 20:32

Helsetilsynet opprettar sak etter SUS-studie

Helsetilsynet skal vurdere om Stavanger universitetssjukehus braut helseforskingslova då dei koordinerte ein stor studie på endetarmskreft. Studien skulle observere pasientar som vart behandla med stråling og vente med kirurgiske inngrep. I november 2020 vart studien stoppa etter at fleire pasientar utvikla spreiing av kreftsvulsten medan dei deltok i studien.

VG - 26 aug 22 kl. 14:14

Åpner tilsyn etter dobbeltdrapet på Otta

Både Sel kommune og spesialisthelsetjenesten varslet Helsetilsynet etter hendelsen. Nå åpner Statsforvalteren tilsynssak..

NRK - 26 aug 22 kl. 13:57

Åpner for tilsynssak etter dobbeltdrapet på Otta

Helsetilsynet har oversendt saken om gjerningspersonen i dobbeltdrapssaken på Otta til Statsforvalteren i Innlandet. Nå skal Statsforvalteren undersøke helsehjelpen til den siktede. Etter at Sel kommune og Sykehuset Innlandet HF meldte om den alvorlige hendelsen på Otta til Statens helsetilsyn, overtar nå Statsforvalteren i Innlandet oppfølgingen, og åpner tilsynssak..

NRK - 26 aug 22 kl. 13:57

Åpner tilsynssak etter dobbeltdrapet på Otta

Helsetilsynet har oversendt saken om gjerningspersonen i dobbeltdrapssaken på Otta til Statsforvalteren i Innlandet. Nå skal Statsforvalteren undersøke helsehjelpen til den siktede. Etter at Sel kommune og Sykehuset Innlandet HF meldte om den alvorlige hendelsen på Otta til Statens helsetilsyn, overtar nå Statsforvalteren i Innlandet oppfølgingen, og åpner tilsynssak.

NRK - 09 maj 22 kl. 05:12

Helsetilsynet bekymret for håndteringen av dømte til tvunget psykisk helsevern

Helsetilsynet har sett på flere saker der personer som er blitt dømt til tvungent psykisk helsevern, har begått alvorlig vold eller drap. – Det er ikke ofte vi sier det, men vi frykter og venter at det vil skje nye alvorlige hendelser med pasienter på dom. Hvis vi ikke får orden på dette, er det bare et tidsspørsmål, sier direktør Jan Fredrik Andresen i Helsetilsynet til Aftenposten.

NRK - 24 jun 22 kl. 13:07

Fremdeles ikke klart om flyteknikere kan søke dispensasjon fra lockout

Ambulanseflyselskapet Babcock venter fortsatt på en vurdering fra helsemyndighetene som gjør at de kan sende en søknad om dispensasjon i flyteknikerkonflikten. – Vi har foreløpig ikke mottatt en slik vurdering, sier daglig leder Marius Hansen i Babcock Norden til NTB fredag. Dersom det ikke blir en løsning i flyteknikerkonflikten, har NHO Luftfart varslet en lockout fra og med søndag.

NRK - 23 jun 22 kl. 12:01

Streik-rapport oversendes i ettermiddag

Helsetilsynet skal sende sine vurderinger om hvorvidt streiken medfører fare for liv og helse til Helse- og omsorgsdepartementet. Den første rapporten blir sendt mot slutten av dagen i dag, får NRK opplyst av Helsetilsynet. Rapportene er unntatt offentligheten så lenge konflikten pågår..

Aftenposten - 22 jun 22 kl. 22:58

Får de sykeste barna et forsvarlig tilbud i barnevernet? Nei, mener Helsetilsynet.

Er tilbudet til de sykeste og farligste barna i barnevernet godt nok? Nå har to direktorater svart Helsetilsynet..

VG - 03 aug 22 kl. 12:24

Helsetilsynet varslet etter dobbeltdrapet på Otta

Det bekrefter Statens helsetilsyn overfor VG..

VG - 12 jul 22 kl. 14:20

Helsetilsynet: Ikke umiddelbar fare for liv og helse

Flere sykehus har den siste tiden hatt problemer med å få ansatte på jobb, som følge av pilotstreiken i SAS..

NRK - 12 jul 22 kl. 12:19

Sør-Varanger kommune sliter med å opprettholde normal drift som følge av flystreiken

Helse, omsorg og velferd i Sør-Varanger kommune sliter med å opprettholde normal drift som følge av flystreiken. Kommuneledelsen har deltatt i statusmøte med statsforvalteren, helseforetaket og Helsetilsynet. Bakgrunnen for møte er den svært utfordrende bemanningssituasjon som hele sektoren står i, melder kommunen.

NRK - 11 jul 22 kl. 13:37

Nordlandssykehuset utsetter operasjoner grunnet flystreiken

– Den pågående streiken har medført ytterligere utfordringer, og vi har av den grunn vært nødt til å ta ned noe elektiv drift, både operasjoner og poliklinikk. Det sier Karl Brumoen Råstad, fungerende HR-sjef ved Nordlandssykehuset, til NRK. I forbindelse med streiken har det også oppstått flere tilfeller hvor tilreisende vikarer har vanskeligheter med å komme seg til våre lokasjoner til avtalt tid.

NRK - 28 jun 22 kl. 09:54

Flystreiken går til tvungen lønnsnemnd

Det opplyser arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen. Persen forteller at hun mandag fikk opplyst fra Helsetilsynet at det måtte gripes inn i streiken i dag. Hvis ikke ville det oppstå fare for liv og helse..

VG - 28 jun 22 kl. 09:31

Tvungen lønnsnemnd i flyteknikerstreiken

Et varsel fra Helsetilsynet har gjort at arbeidsminister Marte Mjøs Persen nå har gått til tvungen lønnsnemnd. Streiken er dermed avsluttet..

NRK - 22 jun 22 kl. 14:24

Legger fram streike-vurdering torsdag

Lockout i flystreiken som ble varlset av NHO tirsdag vil også ramme ambulansefly. Helsetilsynet har blitt bedt om å vurdere om liv og helse er i fare når det er streik. I så fall kan regjeringen stanse konflikten og gripe inn med tvungen lønnsnemd.

NRK - 22 jun 22 kl. 13:21

Nytt utval skal foreslå endrigar barnevernet

Regjeringa har oppnemnt eit utval skal evaluere barnevernet og foreslå nødvendige endringar i tilbodet. – Sjølv om mange barn får god hjelp i barnevernet, er det altfor mange gongar at det sviktar. Vi må tenkje nytt omkring kva barna med størst behov for hjelp og støtte treng, og korleis tilbodet bør innrettast til det beste for desse barna, seier Barne- og familieminister Kjersti Toppe i ein pressemelding.

NRK - 13 jun 22 kl. 20:50

Fastlegekrise gir svikt i helsehjelpa

Krisa i fastlegeordninga har ført til svikt i helsehjelpa til sårbare grupper, ifølge ein rapport frå Helsetilsynet, skriv Dagens Medisin. Det blir blant anna vist til fleire eksempel på svikt, som forsinka diagnostikk av kreft og sviktande oppfølging av alvorleg sjuke etter behandling..

NRK - 05 jun 22 kl. 21:42

Lege brant pasientjournaler utendørs

En pensjonert lege fra Romerike brant natt til søndag 500-600 kilo med pasientjournaler utendørs på Fetsund, skriver Romerikes Blad. Til avisa sier politiet at legen forklarte at det var snakk om journaler som skulle makuleres. Målet var dermed å kvitte seg med dem ved å tenne på.

NRK - 05 jun 22 kl. 21:42

Lege brente pasientjournaler utendørs

En pensjonert lege fra Romerike brente natt til søndag 500-600 kilo med pasientjournaler utendørs på Fetsund, skriver Romerikes Blad. Til avisa sier politiet at legen forklarte at det var snakk om journaler som skulle makuleres. Målet var dermed å kvitte seg med dem ved å tenne på.

VG - 13 maj 22 kl. 14:29

Helsetilsynet i foreløpig rapport: Brøt loven på flere punkter da Jagge døde

Sykehuset brøt ni lovparagrafer i tre ulike lovverk under behandlingen av Finn Christian Jagge, som døde i juli 2020. Det skriver Statens helsetilsyn i sin foreløpige rapport..

Aftenposten - 13 maj 22 kl. 14:29

Helsetilsynet i foreløpig rapport: Brøt loven på flere punkter da Jagge døde

Sykehuset brøt ni lovparagrafer i tre ulike lovverk under behandlingen av Finn Christian Jagge, som døde i juli 2020..

NRK - 10 maj 22 kl. 18:32

Sykehus etterforskes etter kreftstudie

Haukeland universitetssjukehus og Stavanger universitetssjukehus etterforskes etter kreftstudien Norwait, som ble stoppet i november 2020. Flere pasienter fikk videre vekst av svulst og spredning av kreft til andre organer. En ekstern gjennomgang viste at 16 av 31 pasienter ikke skulle ha vært med i studien.

Aftenposten - 10 maj 22 kl. 16:58

Kreftstudie ble stoppet. Nå etterforskes Haukeland av politiet.

– Vi tenker at det kan være straffbart, det som har skjedd, sier fagsjef i Helsetilsynet..

Aftenposten - 09 maj 22 kl. 05:31

Frykter alvorlig vold fra psykisk syke som er dømt til behandling

Etter flere tilsyn mener Helsetilsynet det er store mangler ved håndteringen av psykisk syke som er dømt til behandling..

NRK - 30 apr 22 kl. 03:35

To tilfeller av barnehepatitt i Norge

Folkehelseinstituttet hadde 20. april registrert to tilfeller av akutt barnehepatitt i Norge. Alle norske barneavdelinger er bedt om å ha økt årvåkenhet etter at britene slo alarm om hepatittsmitte.

NRK - 30 apr 22 kl. 03:35

Avviser at barnehepatitt kommer av vaksine

Det amerikanske Helsetilsynet CDC mistenker at det er et adenovirus som kan ha ført til en oppblomstring i akutt hepatitt blant barn, og ikke covid-vaksinen som flere vaksinemotstandere har hevdet. De aller fleste barna som er blitt syke, er under 5 år, og har derfor ikke fått covid-vaksine, sier CDC. I Alabama i USA har ni barn med akutt hepatitt testet positivt for adenovirus 41.

NRK - 28 apr 22 kl. 17:37

Mener streik ble stoppet pga. uriktige påstand

I fjor ble sykepleierstreiken avbrutt med begrunnelse om fare for liv og helse. Sykepleierne sier de nå kan dokumentere feil i grunnlaget for beslutning. Helsetilsynet svarer at de ikke har kapasitet til egne undersøkelser, og må stole på kommunen..

VG - 09 mar 22 kl. 15:07

Helseministeren: Eksternt utvalg skal granske Helsetilsynet

Ingvild Kjerkol vurderer å hente inn kompetanse fra et annet nordisk land når hun skal sette sammen et eksternt utvalg for å granske varslingssystemene i helsetjenesten..

VG - 18 feb 22 kl. 16:21

Helsetilsynet skjerper reglene: Vil politianmelde flere saker

Statens helsetilsyn varsler strengere kontroll og flere politianmeldelser i saker der helsepersonell blir tatt for seksuell utnyttelse av pasienter..

VG - 15 feb 22 kl. 18:25

Riksrevisjonen skal granske sykehusene etter VG-avsløring

VG har avdekket at 80 prosent av alle alvorlige feil og dødsfall ikke varsles til Helsetilsynet. Nå skal Riksrevisjonen granske sykehusenes oppfølging av slik feilbehandling..

NRK - 11 feb 22 kl. 09:24

Sykehus-etterforskning til statsadvokaten

Politiet i Agder vil ikke omgjøre henleggelsen av straffesaken mot Sørlandet sykehus. Nå havner saken hos statsadvokaten. Statens helsetilsyn klaget på henleggelsen, og mener foretaket må straffes.

VG - 19 okt 21 kl. 15:25

Helsetilsynet-direktør ville ikke svare VG - inviterte kritiske kilder på lunsj

Direktøren for Helsetilsynet har avvist å stille til intervju om VGs avsløringer. Kilder som har uttalt seg i sakene, er kort tid etterpå blitt invitert til personlig lunsj eller møter med direktøren..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com