Helsedirektoratet

Torsdag, 22 April, 15:46

Nyheter om Helsedirektoratet

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 06:51

Kan vera lite nytte av massetesting

Massetesting for koronavirus på skulane har lite nytte, dersom det er lite smitte i området. Det understreker Helsedirektoratet til NTB. Mellom anna har Viken og Rogaland varsla massetesting for å halde skulane opne.

Aftenposten - I førrgår: 11:46

Helsedirektoratet endret rapport. I den nye versjonen var antall dødsofre halvert.

Hva tenker Helsedirektoratet med 10.000 dødsfall, spurte lege Henrik Vogt i en kronikk i Aftenposten..

VG - 14 april 21 kl. 21:11

Rolle-kluss mellom FHI og Helsedirektoratet: – Skurrer fortsatt

Det var stor uenighet om hvem som skulle gjøre hva da pandemien først brøt ut. Men forståelsen av hva rollene til FHI og Helsedirektoratet skal være er fortsatt ulik..

VG - 14 april 21 kl. 21:11

Rollekluss mellom FHI og Helsedirektoratet: – Skurrer fortsatt

Det var stor uenighet om hvem som skulle gjøre hva da pandemien først brøt ut. Men forståelsen av hva rollene til FHI og Helsedirektoratet skal være er fortsatt ulik..

Aftenposten - 14 april 21 kl. 19:00

Helsedirektoratet anslår 10.000 dødsfall. Hva har de egentlig tenkt her?

10.000 dødsfall. Dette er et oppsiktsvekkende negativt anslag.

NRK - 14 april 21 kl. 14:13

Helsedirektoratet og DSB kritiseres

Både Helsedirektoratet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) får kritikk for utilstrekkelige vurderinger av risikoen ved en potensiell pandemi. Planene beskrives som «mangelfulle». «Selv uten utstrakte smitteverntiltak i scenarioene, er konsekvensene av pandemi grovt undervurdert», skriver kommisjonen i rapporten..

VG - 13 april 21 kl. 14:09

Helsedirektoratet anbefaler å starte gjenåpningsplanen for Norge fredag

Helsedirektoratet anbefaler å starte gjenåpningen av Norge 16.april..

E24 - 13 april 21 kl. 14:05

Helsedirektoratet: Gjenåpningningen av Norge kan starte

Gjenåpningen av Norge kan starte fra fredag av, anbefaler Helsedirektoratet. Det innebærer blant annet flere besøkende og oppheving av nasjonal skjenkestopp..

E24 - 13 april 21 kl. 14:05

Helsedirektoratet og FHI: Gjenåpningen av Norge kan starte

Gjenåpningen av Norge kan starte fredag, anbefaler Helsedirektoratet og FHI. Det betyr at oppheving av nasjonal skjenkestopp og mulighet for flere gjester..

NRK - 10 april 21 kl. 09:02

Mener hurtigtestene er for dårlige

Bergen og flere andre kommuner på Vestlandet protesterer til Helsedirektoratet mot at hurtigtester er det eneste som skal brukes på grensa, skriver Bergens Tidende. Denne testen er ikke like sikker som såkalt PCR-test, skriver kommunene i brevet. Dermed risikerer man å ikke finne alle som er syke, slik at de ikke blir satt i isolasjon, sier overlege Trond Inselseth ved Bergen legevakt til avisa.

VG - 07 april 21 kl. 15:12

Helsedirektoratet: Dette må til for at Norge skal gjenåpnes

Gjenåpningen av Norge vil avhenge av tre sjekkpunkter. I tillegg har Helsedirektoratet tallene klare på når smittesituasjonen er så trygg at man kan lette på tiltak..

VG - 26 mars 21 kl. 22:22

FHI-notat avslører uenighet med Helsedirektoratet: Skapte «forvirring» og «merarbeid»

Samtidig som smitten herjet og Norges hadde sine første covid-pasienter, kjeklet Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet om hvem som skulle gjøre hva..

NRK - 21 mars 21 kl. 13:50

Dårligere psykisk helse hos unge

Halvparten av de unge sier de har fått dårligere psykisk helse under pandemien, ifølge Helsedirektoratets befolkningsundersøkelse. I undersøkelsen for uke 10 er det for første gang stilt spørsmål om psykisk helse, melder VG. I alderen 16 til 24 år oppgir hele 51 prosent at de har fått dårligere psykisk helse under pandemien.

NRK - 3 timer siden

Avslutter regionale tiltak

Regjeringen avslutter de regionale tiltakene for ti kommuner i Vestfold og Telemark. Det skjer etter anbefalinger fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og statsforvalter. Kommunene det gjelder er Bamble, Færder, Holmestrand, Horten, Larvik, Porsgrunn, Sandefjord, Siljan, Skien og Tønsberg..

VG - 3 timer siden

Slik blir 17. mai i 10 av Norges største byer: Planlegger tog i «Minecraft»

Barnetoget er avlyst i de aller fleste byer. – Har du god avstand i hagen din, og ikke bor i Oslo eller Viken, kan du samle fem gjester, sier assisterende direktør i Helsedirektoratet Espen Nakstad..

NRK - 10 timer siden

En av fire henvisninger avvist

Nesten en firedel av unge og voksne som ble henvist til behandling for psykiske problemer i 2020, ble avvist hos spesialisthelsetjenesten. 23 prosent av henvisningene ble avvist i 2020, mot 22 prosent i 2019, opplyser Helsedirektoratet til VG..

Dagbladet - 16 timer siden

Følger ikke europeiske coronaråd

Det europeiske smittevernkontoret anbefaler nå at fullvaksinerte personer kan reise uten å sitte i karantene. Helsedirektoratet vil likevel ikke anbefale endringer i de norske karantenereglene..

NRK - 15 timer siden

Island tar Johnson-vaksine i bruk

Islandske helsemyndigheter har godkjent Johnson & Johnsons koronavaksine og vil ta den i bruk til uka. Vaksinen er satt på vent i Norge. – Vi har fått konklusjonen fra EUs legemiddeltilsyn (EMA), som sier at Janssen-vaksinen kan brukes, og den vil derfor distribueres neste uke, sa Kamilla Josefsdottir ved det islandske Helsedirektoratet onsdag..

Dagbladet - 23 timer siden

Denne dagen kommer coronasertifikatet

Helsedirektoratet har opplyst regjeringen om at de ser for seg å lansere første versjon av coronasertifikatet allerede 4. mai..

NRK - 23 timer siden

Koronasertifikat kan kome i mai

Fyrste versjon av eit koronasertifikat kan kome allereie 4. mai, opplyser Helsedirektoratet. Den fyrste versjonen skal innehalde informasjon om vaksinasjon, resultat av test/prøvesvar og gjennomgått sjukdom (friskmelding), skriv direktoratet..

NRK - Igår: 12:59

Nedgang i koronapasientar

Det er 212 pasientar innlagde på norske sjukehus med covid-19 onsdag. Dette er 6 færre enn i går, syner tal frå Helsedirektoratet. 44 av pasientane får respiratorbehandling, 3 færre enn dagen før.

Dagbladet - 19 april 21 kl. 10:27

- Vil nok se mer av dette

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet tror ikke åpne uteserveringer i hovedstaden vil løse problemet med samlinger i finværet..

NRK - 17 april 21 kl. 23:33

Sol og fulle parker uroer Nakstad

Temperaturer opp mot 20 grader, strålende sol og en pandemi som holder uteserveringene stengt, førte til noe nær en folkevandring til flere av Oslos parker. Det bekymrer assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Nakstad..

NRK - 12 mars 21 kl. 12:11

Anbefaler fortsatt strenge tiltak

Helsedirektoratet anbefaler at strenge innreiserestriksjoner opprettholdes inntil videre, i første omgang til midten av april, skriver de i sin vurdering til Helse- og omsorgsdepartementet. De anbefaler også at det ikke gis unntak for innreise- og karantenebestemmelser for toppidrettsutøvere. De strenge innreiserestriksjonenen skulle i utgangspunktet skulle vare til 19.

NRK - 16 april 21 kl. 14:03

242 på sykehus, tre færre enn i går

242 pasienter er innlagt på sykehus med koronasmitte i Norge. Det er på tre færre enn dagen før, ifølge Helsedirektoratet..

NRK - 15 april 21 kl. 18:55

Moss ber om koronalettelser

Moss kommune har bedt Statsforvalteren i Oslo og Viken om å bli flyttet fra 5A til 5B i de nasjonale koronaforskriftene. Kommunen mener smittesituasjonen er under kontroll, og at dagens tiltak er uforholdmessig strenge. – Jeg frykter at vi er i ferd med å miste befolkningens støtte til koronatiltakene, og flere innbyggere uttrykker mistillit til kommunen, sier ordfører Hanne Tollerud i Moss i en pressemelding.

NRK - 15 april 21 kl. 13:08

Færre innlagde med covid-19

Talet på innlagde pasientar på sjukehusa med covid-19 går nedover. Det er i dag 245 innlagde koronapasientar, noko som er 16 færre enn i går, syner tal frå Helsedirektoratet. 50 av pasientane får respiratorbehandling..

NRK - 15 april 21 kl. 12:08

Justerer tiltaksnivå A

I kommuner med tiltaksnivå A har lokalene ved universiteter, høyskoler og fagskoler vært stengt for alle studenter. Fra og med 16. april kan lokaler på campus holde åpent der tilgang til lokalene er avgjørende for studenter som er avhengig av forsøk eller ferdighetstrening som ikke kan gjennomføres digitalt, der det er nødvendig for å opprettholde progresjonen i studiet, og studentene testes jevnlig for covid-19 i samsvar med råd fra smittevernmyndigheten i kommunen.

NRK - 14 april 21 kl. 16:32

Mener grunnloven ble brutt

Koronakommisjonen mener nedstengningen 12. mars i fjor ble gjennomført på en måte som var i strid med Grunnloven, fordi avgjørelsen ble tatt av Helsedirektoratet og ikke regjeringen. Koronakommisjonens leder Stener Kvinnsland viser til Grunnlovens paragraf 28.

VG - 14 april 21 kl. 15:27

Store uenigheter før nedstengingen: FHI følte seg ikke hørt

Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet var langt fra enige om store smitteverntiltak før Norge stengte ned 12. mars i fjor..

NRK - 14 april 21 kl. 13:03

261 koronapasientar i Noreg

261 pasientar er innlagde på sjukehus i Noreg med koronasmitte. Det er ein nedgang på åtte pasientar frå i går, ifølgje Helsedirektoratet. 53 av pasientane får pustehjelp med respirator, fire færre enn dagen før..

NRK - 13 april 21 kl. 16:03

Starter gjenåpning fra fredag

Regjeringen følger anbefalingene fra Helsedirektoratet og letter på nasjonale koronatiltak fra fredag 16. april. Det inkluderer opphevelsen av skjenkestopp og maksimalt 5 gjester i private hjem..

Aftenposten - 13 april 21 kl. 15:45

Regjeringen holder pressekonferanse om koronasituasjonen

Gjenåpningen av Norge kan starte fredag, anbefaler Helsedirektoratet og FHI..

NRK - 13 april 21 kl. 14:11

Anbefaler gjennåpning fra fredag

Regjeringen bør gå i gang med trinn én i gjenåpningsplanen for Norge fra fredag av, ifølge anbefalinger fra Helsedirektoratet. Det innebærer blant annet flere besøkende og oppheving av skjenkestopp. Regjeringen holder pressekonferansen klokken 16..

E24 - 13 april 21 kl. 14:05

Helsedirektoratet anbefaler regjeringen å starte gjenåpningsplanen for Norge fredag

Regjeringen bør gå i gang med trinn én i gjenåpningsplanen for Norge fra fredag av. Det innebærer blant annet flere besøkende og oppheving av skjenkestopp..

Dagbladet - 13 april 21 kl. 14:01

Nye anbefalinger om nasjonale tiltak

Helsedirektoratet anbefaler regjeringen å iverksette første trinn av den nasjonale gjenåpningsplanen fra 16. april..

Dagbladet - 13 april 21 kl. 08:44

Har sendt over sine råd

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad forteller til NRK at Helsedirektoratet har oversendt sine anbefalinger om nasjonale tiltak til regjeringen..

Dagbladet - 12 april 21 kl. 07:05

Slik slår den tredje bølgen over Europa

Den tredje smittebølgen i Europa domineres fullstendig av nye muterte virusvarianter, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet til Dagbladet..

E24 - 30 jan. 21 kl. 09:11

Anbefaler at tiltakene videreføres i én uke

Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet anbefaler at det gradvis lempes på tiltakene, men foreslår enkelte lettelser for barn og unge. Saken oppdateres. Helsedirektoratet og FHI anbefaler gradvis lemping av tiltakene i Oslo-regionen.

VG - 10 april 21 kl. 14:06

Anbefaler å fjerne tiltak på Haugalandet

Helsedirektoratet anbefaler at de regionale tiltakene oppheves i Bokn, Haugesund, Karmøy, Sveio, Tysvær, Utsira og Vindafjord.

Aftenposten - 10 april 21 kl. 12:48

Raja negativ til fullsatte stadioner til høsten. Altfor tidlig å si, svarer Helsedirektoratet.

Kulturminister Abid Raja mener Ullevaal stadion ikke vil bli fullsatt i 2021..

NRK - 09 april 21 kl. 14:32

Åpner for vaksinepass

Helsedirektøren åpner for vaksinepass. Helsedirektoratet går inn for at man må vise vaksinepass for å komme inn i Norge..

Dagbladet - 09 april 21 kl. 06:55

Vaksinerer sykehusledere- ikke Nakstad

Helseforetaks valg om å vaksinere sykehusledere, begrunnes med at det er viktig for beredskapen. Samtidig er verken ledelsen i Helsedirektoratet eller FHI vaksinerte..

NRK - 08 april 21 kl. 12:03

Endringer i tiltak for Grenland

Etter anbefaling fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og statsforvalter gjøres det endringer i tiltaksnivået for de fire grenlandskommunene Bamble, Porsgrunn, Siljan og Skien. De går fra tiltaksnivå A, som er det strengeste tiltaksnivået, til tiltaksnivå B fra og med 9. april.

NRK - 08 april 21 kl. 09:40

Positiv til digitale legetimer

Pasient- og brukerombudet i Agder ser positivt på at flere møter legen digitalt hjemmefra. Ifølge tall fra Helsedirektoratet var nær 30 prosent av alle fastlegetimer digitale ved inngangen til 2021. Hanne Damsgaard tror dette kan avlaste fastlegene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt