Hedmark

Friday, 24 January, 06:09

Nyheter om Hedmark

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 10 Jan 20 kl. 15:24

Person pågrepet og siktet for drapsforsøk i Hedmark fengsel

En innsatt ved Hedmark fengsel er pågrepet etter å ha stukket en annen innsatt med kniv mot bryst og hodet torsdag ettermiddag..

VG - 10 Jan 20 kl. 15:24

Person pågrepet og siktet for drapsforsøk

En innsatt ved Hedmark fengsel er pågrepet etter å ha stukket en annen innsatt med kniv mot bryst og hodet torsdag ettermiddag..

NRK - 10 Jan 20 kl. 15:03

Siktet for drapsforsøk på medfange

En person ble torsdag pågrepet og siktet for vold og drapsforsøk mot en medfange i Hedmark fengsel på Ilseng i Stange sør for Hamar. Den innsatte stakk ifølge politiet en annen innsatt med kniv mot bryst og hode..

Aftenposten - 10 Jan 20 kl. 14:59

Innsatt siktet for drapsforsøk på medfange på Ilseng

En person ble torsdag pågrepet og siktet for vold og drapsforsøk mot en medfange i Hedmark fengsel på Ilseng i Stange sør for Hamar..

Aftenposten - 30 Dec 19 kl. 14:03

Etterlyst mann pågrepet etter alvorlig voldshendelse i Hedmark

En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for kroppsskade etter en alvorlig voldshendelse natt til lørdag i Åsnes kommune i Hedmark..

Aftenposten - 10 Jan 20 kl. 14:59

Mann siktet for drapsforsøk på medfange på Ilseng

En mann ble torsdag pågrepet og siktet for vold og drapsforsøk mot en medfange i Hedmark fengsel på Ilseng i Stange sør for Hamar..

P4 - 10 Jan 20 kl. 05:26

Leteaksjon etter savnet kvinne

Det pågår en stor leteaksjon etter en kvinne i slutten av 70-årene som er meldt savnet i Rendalen i Hedmark. Politiet, frivillige og hundeekvipasjer har i natt søkt etter kvinnen, som ble meldt savnet av familien i går ettermiddag. Det har også blitt brukt helikopter i søket..

Aftenposten - 26 Dec 19 kl. 17:36

Person fløyet til sykehus etter trafikkulykke i Hedmark

En person er fløyet til sykehus i luftambulanse etter en trafikkulykke på E6 ved Hamar i Hedmark..

VG - 01 Jan 20 kl. 18:31

180 jegere deltok: Skjøt fire ulver på få timer

Fire av de seks ulvene i Letjennareviret i Elverum i Hedmark ble skutt på årets første dag, som også var første dag i lisensjakten..

NRK - 31 Dec 19 kl. 12:10

Reagerer på ulvejakt

Naturvernforbundet skriv i ei pressemelding at vedtaket om jakt på dei åtte ulvane i Letjennaflokken i Hedmark for uakseptabelt. Også WWF Verdens naturfond kallar jakta uakseptabel i ei pressemelding. Jakta vil starta onsdag 1.

VG - 18 Dec 19 kl. 20:49

Ulv forgiftet i Hedmark: – Håper folk som vet noe står frem

Både dyrevernsforkjempere og ulvemotstandere reagerer sterkt etter at det ble kjent at en ulv i Hedmark er død etter å ha spist forgiftet kjøtt..

P4 - 30 Dec 19 kl. 17:39

Flere mistet livet i trafikken

29 mennesker har mistet livet på veiene i region øst så langt i år. Det er en person mer enn i fjor, melder NRK. Sju personer døde i Oppland, fem i Hedmark, Ni i Romerike, en i Follo, fire i Østfold, en i Oslo og to i Asker og Bærum..

NRK - 30 Dec 19 kl. 17:27

29 døde i trafikken i region øst

Så langt i 2019 har 29 personer omkommet i trafikken i Vegvesenets region øst. Det er én mer enn i 2018. Sju personer døde i Oppland, fem i Hedmark, ni på Romerike, én i Follo, fire i Østfold, én i Oslo og to i Asker og Bærum..

P4 - 31 Dec 19 kl. 11:51

Sier nei til å ta ut to ulveflokker

Klima- og miljødepartementet sier nei til å felle to av de tre ulveflokkene rovviltnemndene har bedt om å ta ut. Miljøminister Ola Elvestuen sier det ikke er lovhjemmel for å ta ut av Mangenreviet eller Rømskogreviet, men de åpner for å felle en flokk innenfor ulvesonen i Hedmark. Vedtaket kom dagen før jakten innenfor ulvesonen begynner..

NRK - 30 Dec 19 kl. 13:50

Etterlyst mann pågrepet etter vold

En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for kroppsskade etter en alvorlig voldshendelse natt til lørdag i Åsnes kommune i Hedmark, melder NTB. Politiet etterlyste søndag to menn, og den ene av disse ble pågrepet like etter kl 11 mandag..

P4 - 29 Dec 19 kl. 14:46

To etterlyst etter voldshendelse

To menn i 30-årene er etterlyst etter en alvorlig voldshendelse i Åsnes kommune i Hedmark i natt. En mann skal ha blitt slått i hodet med et slagvåpen i en leilighet og ble sendt til sykehus, melder politiet. Politiet ønsker nå å komme i kontakt med de to mennene for å få gjennomført avhør..

P4 - 12 Dec 19 kl. 15:52

Ulv skutt i Hedmark

En hannulv ble skutt i Våler i Hedmark i dag. 100 mann har vært med i lisensjakten, melder TV2. Det er nå åtte ulver igjen på kvoten som er gitt og som kan felles på lisensjakt utenfor ulvesonen framover..

Aftenposten - 12 Dec 19 kl. 14:35

Ulv skutt i Hedmark

En hannulv er skutt ved Våler i Hedmark, som del av lisensjakta utenfor ulvesonen, melder Nationen..

P4 - 24 Dec 19 kl. 12:37

Fire personer sendt til sykehus etter ulykke

Fire personer er sendt til sykehus etter at to personbiler kolliderte på fylkesvei 175 ved Disenå i Hedmark. Ifølge politiet skal bilene ha fått store materielle skader, tilstanden til personene som er involvert er ikke kjent..

Aftenposten - 12 Dec 19 kl. 06:55

Videregående skoler i Hedmark og Møre og Romsdal bidrar mest til at elevene fullfører

Det er store forskjeller i videregående skolers bidrag til elevenes resultater. Skolene i Hedmark og Møre og Romsdal lykkes best med å få elever til å fullføre..

P4 - 24 Dec 19 kl. 13:36

Tarmbakterie-utbrudd mange steder

Folkehelseinsituttet har oppdaget et nasjonalt utbrudd av en mage- og tarmbakterie Så langt er bakterien, Shigella sonnei, påvist hos åtte personer, bosatt i tre fylker. Det var i begynnelsen av desember at flere ble syke etter å ha spist mat i en kantine i Oslo. Det var trolig importerte sukkererter fra Kenya smittekilden.

Dagbladet - 18 Dec 19 kl. 13:33

Død ulv var forgiftet

Funn av giftig åte i skogen i Hedmark har gjort at politiet mistenker at det er gjort i den hensikt å ta livet av ulv..

NRK - 20 Dec 19 kl. 09:03

Glatte vegar

Underkjølt regn fører til svært glatte vegar i Vestfold, Telemark, Buskerud, Hedmark, Oppland og sør i Trøndelag, ifølge Vegtrafikksentralen. Dei fryktar det kjem til å skape mykje trøbbel i trafikken fredag..

Aftenposten - 18 Dec 19 kl. 21:03

Politiet tror noen legger ut giftig åte for å ta ulv

Funnet av giftig åte i skogen i Hedmark har gjort at politiet mistenker at det er gjort i den hensikt å ta livet av ulv..

P4 - 19 Dec 19 kl. 05:42

Vil prøve buss for bil til hytta

I et forsøk på å få færre til å ta bilen til hytta settes det nå opp minibuss for hytteeiere på Sjusjøen i Hedmark. Fra februar neste år skal hytteeierne kunne bestille bussen via en app og så plukkes opp på nærmeste holdeplass. Visit Lillehammer sier til Dagsavisen at alle privatbilene både reduserer trivselen og sikkerheten i tillegg til at de medfører klimautslipp..

P4 - 19 Dec 19 kl. 05:42

Reagerer sterkt på ulveforgiftning

Både dyrevernsforkjempere og ulvemotstandere reagerer kraftig på at en ulv i Hedmark døde etter å ha spist forgiftet kjøtt. I går ble det kjent at politiet mistenker at det legges ut giftig åte. Leder i NOAH, Siri Martinsen sier til VG at det er en svært smertefull død, og at de som står bak bør få den strengeste straffen som er mulig.

NRK - 18 Dec 19 kl. 11:45

Politiet tror noen forgifter ulv

Funnet av giftig åte i skogen i Hedmark har gjort at politiet mistenker at det er gjort i den hensikt å ta livet av ulv. I en pressmelding skriver Innlandet politidistrikt at man har flere erfaringer giftig åte i løpet av det siste året, skriver NTB..

P4 - 19 Dec 19 kl. 23:27

Betaler for flyplass de aldri fikk

Eidskog kommune i Hedmark betaler 115.000 kroner i året for en flyplass som aldri ble bygget. Det var i 1986 at politikerne inngikk en avtale med tre grunneiere om utleie av skogsarealer.

P4 - 18 Dec 19 kl. 12:33

Tror ulv blir forgiftet

Politiet mistenker at noen forsøker å forgifte ulv etter at det er funnet giftig åte i skogen i Hedmark. En ulvetispe som ble funnet død i Finnskog i mai i år hadde spor av etylenglykol i kroppen, som er en vanlig i for eksempel frostvæske. Innlandet politidistrikt opplyser til NTB at de har gjort flere funn av giftig åte i samme område i løpet av det siste året..

P4 - 13 Dec 19 kl. 05:40

Glatte veier flere steder på Østlandet

Kombinasjonen regn og rundt 0 grader har gjort at det kan være svært glatte veier flere steder. Tidligere i dag veltet en lastebilhenger på E6 mellom Kolomoen og Tangen i Hedmark, mens en bil snurret rundt på veibanen. Trafikkoperatør Gry Solli i ved Vegtrafikksentralen Øst sier folk må være obs..

NRK - 10 Dec 19 kl. 18:59

Uvær gir stengte fjelloverganger

Uvær i Sør-Norge fører til at mange veier og fjelloverganger er stengt, blant annet alle fjellovergangene i Hedmark og Oppland. E6 over Dovre, riksvei 15 over Strynefjellet og fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet er blant de stengte overgangene..

P4 - 12 Dec 19 kl. 08:19

Store ulikheter i fullføring av videregående

De videregående skolene i Hedmark og Møre og Romsdal lykkes best med å få elever til å fullføre. Det viser en fersk analyse fra Utdanningsdirektoratet. Det er store forskjeller i videregående skolers bidrag til at elevene består og hindrer at de slutter underveis.

NRK - 10 Dec 19 kl. 16:30

Dyrt å være miljøvennlig

Ottestad idrettslag i Hedmark etterlyser mer offentlig støtte til miljøvennlige idrettsbaner, melder HA. En miljøvennlig idrettsbane uten gummigranulat koster mellom 4 og 4,5 millioner kroner, mens en med gummigranulat koster tre millioner kroner..

NRK - 08 Dec 19 kl. 14:04

Engerdal-ordfører død

Ordfører Lars Erik Hyllvang (Sp) i Engerdal i Hedmark er død. Det melder Engerdal kommune. Han døde på Ullevål sykehus i Oslo natt til søndag, melder kommunen på sine nettsider.

Aftenposten - 23 Nov 19 kl. 00:00

Vogntog kjørte i feil retning på E6 i Hedmark

Et vogntog fikk kjøreforbud på stedet etter at føreren kjørte flere kilometer i feil retning på E6 i Hedmark fredag kveld. Livredde bilister ringte politiet..

Dagbladet - 29 Nov 19 kl. 00:09

Fingeravtrykket som kan spore 300 000-kroners tyveriet

Bedriftsleder i Hedmark har fått ny tro på oppklaring..

NRK - 01 Dec 19 kl. 15:22

Kritiske til at ulvejakta stanses

Lisensjakt på ulv er utsatt i deler av Hedmark fordi en genetisk viktig ulv, som er GPS merket, har forvillet seg ut av ulvesonen. Norges jeger- og fiskeforbund mener en kunne unngått at ulven ble felt ved å holde løpende kontakt med jegerne..

NRK - 01 Dec 19 kl. 08:57

Denne ulven stoppet ulvejakta

Denne ulven satte en stopper for ulvejakta i deler av Hedmark før den hadde startet. Jegerne raser og vil ha et møte med miljøministeren mandag..

P4 - 02 Dec 19 kl. 08:10

Ulverettsak starter i dag

I dag starter ankesaken Verdens Naturfond anla mot staten om norsk ulveforvaltning. Fondet mener Klima- og miljødepartementet har vedtatt ulovlig felling av 12 ulver utenfor ulvesonen og i to revir i Hedmark med 16 dyr. Staten vant derimot fram i tingretten, og Borgarting lagmannsrett skal nå behandle saken..

NRK - 01 Dec 19 kl. 08:57

Genetisk viktig ulv stopper jakta

Jakten i store deler av Hedmark er stoppet etter at en genetisk viktig ulv er oppdaget i jaktsonen. Jakta skulle startet i går, men er nå stoppa i flere kommuner..

P4 - 28 Nov 19 kl. 06:48

Ber bilistene beregne bedre tid på Østlandet

Det er ventet rundt 15 cm snø i Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold, Telemark, Hedmark og Oppland i dag. Langs Mjøsa snør det godt allerede og Vegvesenet ber bilister ta hensyn..

P4 - 28 Nov 19 kl. 09:30

Mange ulykker på glatt føre i øst

Det har vært uvanlig mange trafikkulykker på Østlandet nå i formiddag. Det melder Øst politidistrikt. Det har blitt stadig tettere snøfall de siste timene, og det har ført til glatte veier flere steder.

NRK - 27 Nov 19 kl. 15:30

Staten har akseptert bud på gård

Landbruksdepartementet har akseptert et bud på 61 millioner kroner for Staur gård i Stange, opplyser departementet. Staur gård, som ligger i Vestbygda i Stange kommune i Hedmark, ble ut for salg i oktober..

NRK - 27 Nov 19 kl. 15:30

Staur gård solgt for 61 millioner

Landbruksdepartementet har akseptert et bud på 61 millioner kroner for Staur gård i Stange, opplyser departementet. Staur gård, som ligger i Vestbygda i Stange kommune i Hedmark, ble lagt ut for salg i oktober..

P4 - 27 Nov 19 kl. 12:28

Snø i store deler av landet

Det er ventet snø i store deler av landet de neste dagene. I morgen er det ventet mellom fem og 15 centimeter i Oslo, Akershus, Hedmark og Oppland. Det kan føre til problemer på veiene, og det er sendt ut gult farevarsel.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt