Handling

Wednesday, 01 December, 04:49

Nyheter om Handling

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 01 nov 21 kl. 21:05

Dronning Elizabeth: Nå er tiden for Handling

Dronning Elizabeth talte mandag til FNs klimatoppmøte i Glasgow via videolink. Hun sa at nå var tiden for å handle, og oppfordret verdenslederne til å holde sine løfter. – Tiden for ord har nå gått over til å bli tiden for Handling, sa dronningen og fortsatte: – Det er håpet til mange at historiebøkene vil omtale dere som lederne som ikke lot muligheten slippe unna, og at dere svarte bønnene til de fremtidige generasjonene..

NRK - 22 okt 21 kl. 21:13

FN krev Handling

FN krev umiddelbar Handling for å redde liv og unngå liding på grensa mellom Kviterussland og EU-landa. FNs høgkommissær for flyktningar (UNHCR) seier det så langt har vore åtte dødsfall på grensene mellom Kviterussland og EU-landa Latvia, Litauen og Polen. – Det er uakseptabelt at folk har døydd og at liva til andre heng i ein tynn tråd, seier Pascale Moreau, UNHCRs Europa-koordinator.

NRK - 13 okt 21 kl. 23:00

Støre: En grusom og brutal Handling

Påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) kaller angrepet på Kongsberg en grusom og brutal Handling..

NRK - 07 okt 21 kl. 10:42

Ikke tegn til straffbar Handling

En person ble i går funnet omkommet i turområdet Ankerskogen på Hamar. Undersøkelser viser så langt ikke tegn til straffbar Handling, opplyser politiet..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig Handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 12:25

– Ingen grunn til å frykte for tryggheten

Politiet sier at folk i Oslo ikke trenger å frykte for sikkerheten etter hendelsen på Bislett tirsdag. – For oss fremstår dette som en enkeltstående Handling, slik at det ikke er noen grunn til å frykte for tryggheten i byen for andre. Dette er en person som er kjent for oss tidligere, og som har en historikk.

VG - 08 nov 21 kl. 21:24

Det er ikke et spørsmål om ære

De mange skyteepisodene i Oslo bør mane til politisk Handling, ikke diskusjoner om æreskultur, slik Sylo Taraku foreslår..

NRK - 08 nov 21 kl. 08:33

BBC: Flest fossil-lobbyister på COP26

Det er flere delegater fra fossil-industrien til stede under klimatoppmøtet i Glasgow enn fra noe land, viser analyser som BBC har publisert. Det er aktivister ledet av organisasjonen Global Witness som har gått gjennom deltagerlistene publisert av FN før starten av COP26. De fant at 503 av deltagerne har tilknytning til fossilt brensel, og sier de lobbyerer for industrien.

NRK - 06 nov 21 kl. 19:01

Store klimademonstrasjoner

Titusenvis av mennesker trosset regnet i Glasgow lørdag for å demonstrere med krav om mer Handling mot klimaendringer. Dårlig vær med regntunge skyer lot ikke til å skremme folk bort fra protestaksjonen. Ifølge arrangørene deltok opp mot 100.

NRK - 06 nov 21 kl. 15:10

Eide kritiserer Thunberg

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) mener klimaaktivisten Greta Thunberg er inne på en «farlig kurs» når hun sier at klimatoppmøtet i Glasgow allerede er mislykket og ikke betyr noe i praksis. Under en demonstrasjon i går sa Thunberg blant annet: – Det er ingen hemmelighet at COP26 er mislykket. Det burde være åpenbart at vi ikke kan løse en krise med de samme metodene som fikk oss hit i utgangspunktet.

E24 - 04 nov 21 kl. 18:24

Statlige ledere må ta større ansvar for å få i gang sirkulærøkonomien

En sirkulær fremtid krever politisk vilje, Handling og ansvar fra både private og offentlige aktører..

VG - 04 nov 21 kl. 13:47

Voldsalarmen uler igjen!

Pandemien parkerte kampen mot fotballvolden. Nå må løfter følges opp med håndfast Handling..

NRK - 02 nov 21 kl. 16:54

Lege tiltalt for voldtekt

En lege som i fjor ble dømt til 14 års fengsel for åtte voldtekter mot kvinner som var til underlivsundersøkelse, er tiltalt for nok en voldtekt – i 2015. Denne voldtekten skjedde ifølge tiltalen lille julaften i 2015 på et legekontor, melder TV 2. Legen var også da i ferd med å gjennomføre en gynekologisk undersøkelse av en kvinne.

NRK - 31 okt 21 kl. 17:57

Ingen kriminell Handling på Smestad

Tidlig søndag morgen ble det funnet en død person på Smestad. Søndag kveld sender politiet ut en pressemelding om at det «trolig ikke har skjedd noe kriminelt». En mann ble pågrepet og siktet for grov kroppsskade.

Dagbladet - 31 okt 21 kl. 10:54

Smestad-dødsfallet: - Trolig ikke skjedd noe kriminelt

Det mistenkelige dødsfallet på Smestad i Oslo skyldes trolig ikke en kriminell Handling, opplyser politiet søndag kveld..

NRK - 29 okt 21 kl. 15:47

Parlamentet saksøker EU-kommisjonen

EU-parlamentet saksøker EU-kommisjonen for manglende Handling på rettsstatsområdet, melder AFP..

VG - 29 okt 21 kl. 02:42

Høyreekstrem 15-åring knivstakk lærer: – En vanvittig Handling

Tretten dager før 15-åringen knivstakk en lærer på skolen i Eslöv, hadde FBI advart svensk politi om at gutten på nettet hadde truet med et skoleangrep..

NRK - 24 okt 21 kl. 02:47

Eksplosjon på spisested i Kampala

En person døde og sju ble alvorlig skadd i en eksplosjon på en restaurant i Ugandas hovedstad Kampala lørdag. Det er uklart om eksplosjonen var en følge av en kriminell Handling eller om den hadde naturlige årsaker..

NRK - 20 okt 21 kl. 20:36

USA ber om mer samarbeid

USA ber allierte land som grenser til Svartehavet, om å utvide militærsamarbeidet. Oppfordringen kommer dagen før Natos forsvarsministermøte i Brussel. USAs forsvarsminister Lloyd Austin sa etter samtaler med Romanias forsvarsminister Nicolae Cuica at det trenges Handling fra kyststatene ved Svartehavet for å motvirke det kan kalte russisk militarisering av regionen.

Klartale - 14 okt 21 kl. 09:00

Dette skjedde i Kongsberg

Klokken 18.13: Politiet får en melding om en hendelse i en Coop-butikk i Kongsberg.Klokken 18.

VG - 13 okt 21 kl. 23:27

Støre og Lysbakken om drapene: – Vitner om en grusom Handling

Påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er rystet over at flere uskyldige mennesker er drept. Audun Lysbakken (Sv) er i stor sorg..

Klartale - 13 okt 21 kl. 23:27

Solberg: – Jeg forstår at mange er redde

– Vi har i kveld fått meldinger om at en mann har drept flere mennesker i Kongsberg. Vi har også vite høre at mange er skadd, sier statsminister Erna Solberg. Hun hadde pressekonferanse med justisminister Monica Mæland.

NRK - 13 okt 21 kl. 06:55

Krev inntektsauke for bønder

Landbruket forventar at den nye regjeringa legg fram ein plan for inntektsopptrapping for landets bønder. Kjersti Hoff, styreleiar i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, seier inntektsgapet mellom bøndene og andre yrkesgrupper må tettast. – Bur ein i Noreg, forventar vi at vi har ein slags inntektsutjamning.

NRK - 10 okt 21 kl. 19:23

Klimademonstrasjon i Brussel

Flere tusen demonstranter samlet seg i gatene i Brussel søndag med krav om Handling på klimatoppmøtet som starter i Glasgow i oktober. Rundt 80 organisasjoner deltok i demonstrasjonen, som tok sikte på å bli den største av sitt slag i Brussel siden koronapandemien startet..

VG - 07 okt 21 kl. 08:28

Strålende underholdning! Bokanmeldelse: Aslak Nore: «Havets kirkegård»

Aslak Nore (43) har skrevet en heidundrende krimroman. Proppet med herlige karakterer og med en Handling som drar deg med fra første til siste side..

VG - 07 okt 21 kl. 05:08

Her må Vedum levere: – Det står saker i kø der de har proklamert Handling

HURDAL/OSLO (VG) Trygve Slagsvold Vedum må få store gjennomslag i regjeringsplattformen. Hvis ikke kan det bli bråk med bønder, Sp-ordførere og Bunadsgeriljaen..

NRK - 05 okt 21 kl. 07:28

Overgrepssikta lærar sikta før

Den varetektsfengsla læraren på ein skule i Bergen har tidlegare vore anmeldt og etterforska for seksuell Handling med barn under 16 år..

NRK - 04 okt 21 kl. 17:33

Religiøse ledere ber om klimatiltak

Pave Frans er blant nærmere 40 religiøse ledere som oppfordrer verden til å gjøre mer for å begrense klimaendringene, skriver NTB som siterer det tyske nyhetsbyrået DPA. – Nå er tiden for rask, radikal og ansvarlig Handling. Å endre den nåværende situasjonen krever at verdenssamfunnet handler med større ambisjoner og rettferdighet, i alle deler av sin politikk og sine strategier, heter det i en uttalelse som ble offentliggjort under en konferanse i Vatikanet mandag.

NRK - 25 sep 21 kl. 10:24

Lysbakken: – Vi har nådd målet

I sin tale til SVs landsstyremøte sier Audun Lysbakken at partiet har nådd det målet som er viktigst, nemlig et flertall som er avhengig av SV. – Vi kommer til å være en maktfaktor. Vårt løfte til folk, til alle som stemte for forandring, vi skal bruke den makten til å levere forandring som Norge trenger.

NRK - 23 sep 21 kl. 08:42

Boris Johnson om klima

Storbritannias statsminister Boris Johnson tok et kraftfullt oppgjør med verdens ledere fra FNs talerstol i natt. Johnson brukte hele sin tale til FNs generalforsamling til å be om radikal Handling for å begrense oppvarmingen av kloden til 1,5 grader..

NRK - 22 sep 21 kl. 16:05

LO sier opp avtale med Elkjøp

LO sier opp en millionavtale med Elkjøp fordi de mener elektronikkgiganten driver med forskjellsbeHandling av ansatte. – Vi har sett oss nødt til å si opp avtalen med Elkjøp. Vi registrerer at de har hatt et møte med Handel og Kontor, men det er veldig mye prat og lite Handling, sier styreleder Terje Olsson i fordelsprogrammet LOfavør til FriFagbevegelse.

NRK - 16 sep 21 kl. 22:22

Facebook tar grep mot bevegelse

Facebook tar i bruk hardere grep for å stenge ned brukerkontoer som er tilknyttet den tyske Querdenken-bevegelsen. Det omfatter koronavirusfornektere, vaksinemotstandere og ytre-høyre aktivister. – Det er Facebooks første målrettede Handling mot en gruppe som de omtaler gjør «koordinert sosial skade», sier selskapets sikkerhetspolitikk, Nathaniel Gleicher, til nyhetsbyrået DPA.

NRK - 08 sep 21 kl. 14:11

Høg smitte krev ikkje lenger tiltak

– Stigande smittetal krev ikkje lenger umiddelbar Handling. Det sa helseminister Bent Høie (H) på ein pressekonferanse om koronasituasjonen onsdag. Han rosa innsatsen til kommunane, som har kome godt i gong med vaksineringa av gruppa 12 til 18 år.

NRK - 07 sep 21 kl. 18:16

Paven ber om klimaHandling

Pave Frans, patriark Bartolomeus I og erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby, er bekymret for planetens fremtid. De ber om Handling. I en samlet uttalelse, publisert av Vatikanet tirsdag, oppfordrer lederne for de katolske, ortodokse og anglikanske kirkene folk om «å lytte til jordens skrik».

NRK - 02 sep 21 kl. 18:37

Barnehageansatt dømt for overgrep

En mann i 40-årene er dømt til fengsel i tre år og åtte måneder for grov voldtekt av sine egne barn og for overgrep mot barn i barnehagen hvor han jobbet, melder Aftenbladet. Mannen erkjente straffskyld både for seksuell Handling mot barn i barnehagen der han jobbet, og for å ha lastet ned, delt og produsert overgrepsmateriale. I rettssaken erkjente tiltalte også straffskyld for overgrep mot sine egne barn, men nektet for å være skyld i voldtekt.

NRK - 01 sep 21 kl. 19:21

Avdøde er identifisert

Politiet bekrefter nå at den avdøde som ble funnet i Mesnaelva på Lillehammer er den savnede Øyvind Nyheim. De pårørende er informert. – Politiet gjør videre etterforskningsskritt for å avklare om det er en ulykke eller en mulig straffbar Handling som ligger bak dødsfallet, sier politiinspektør Liv Hilde Nytrøen..

NRK - 30 aug 21 kl. 13:02

EU vil stanse masseinnvandring

EU vil unngå at et stort antall afghanere søker asyl i Europa etter at Taliban overtok makten. – Basert på hva vi har lært, vil EU og medlemslandene være fast bestemt på felles Handling for å hindre at det igjen kommer store ukontrollerte migrasjonsbevegelser, slik som tidligere, ved å forberede et samordnet og velordnet svar, lyder et utkast til en uttalelse fra EUs innenriksministre, ifølge nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 09 jul 21 kl. 07:10

Minsket tro på kriminell Handling

Det er ikke styrket mistanke om at det har skjedd en kriminell Handling i forbindelse med at det ble funnet en død person i Skien torsdag kveld. Det sier operasjonsleder i Sørøst politidistrikt Kristian Johnsrud til NTB fredag morgen. – Det er ingen ting som styrker mistanken om at vi kan stå overfor et drap, heller motsatt, sier han.

NRK - 16 aug 21 kl. 23:19

Tre mistenkt for å ha startet brann

De tre beboerne i boligblokken som brant i Arna i Bergen som har status som mistenkt i saken, er mistenkte for å ha startet brannen, opplyser politiet. Brannårsaken er ennå ikke avklart. – Vi vet ikke om brannen startet som følge av en straffbar Handling, sier politiadvokat Are Nygård Bergh til Bergens Tidende..

Aftenposten - 10 aug 21 kl. 19:00

Jeg har sluttet å tro på dine løfter om Handling, Støre!

Arbeiderpartiets oljepolitikk er en skam for landets rykte i det internasjonale klimasamarbeidet..

NRK - 10 aug 21 kl. 12:18

Kaller militærøvelse selvdestruktiv

Kim Yo Jong, søsteren og rådgiver for Nord-Koreas leder Kim Jong-un, kaller Sør-Koreas valg om å gjennomføre militære øvelser med USA for «en selvdestruktiv Handling som vil få konsekvenser», skriver Reuters. I slutten av juli gikk Nord-Korea med på å gjenopprette en telefonlinje til Sør-Korea, etter å ha kuttet den av i fjor. Tirsdag svarte ikke Nord-Korea på den daglige morgensamtalen, ifølge Sør-Korea..

NRK - 07 aug 21 kl. 15:29

Antirasistisk senter anmelder iman

Antirasistisk Senter politianmelder en imam i Drammen for hatefulle ytringer og oppfordring til straffbar Handling etter Facebook-innlegg om jøder. Imamen er allerede anmeldt for de samme forholdene av en privatperson etter at det kom fram at han blant annet skrev at Hitler sparte noen jøder for å vise verden hvor onde de er. Mannen har overfor Drammens Tidende forklart at innleggene ble skrevet i frustrasjon over angrep på Gazastripen..

NRK - 06 aug 21 kl. 12:25

Afghansk mediesjef drept

Sjefen for den afghanske regjeringens mediesenter er blitt drept i et angrep i Kabul, melder innenriksdepartement. Taliban har tatt på seg skylden. Attentatet mot mediesenterets sjef Dawa Khan Menapal skjedde fredag.

NRK - 04 aug 21 kl. 15:46

Imam anmeldt for hatefulle ytringer

En imam i Drammen har blitt anmeldt for hatefulle ytringer og oppfordring til straffbar Handling etter å ha publisert innlegg på Facebook. Mannen har vært imam i Drammen siden 2009. Han har blitt anmeldt av en privatperson, skriver Drammens Tidende.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt