Høres

Torsdag, 24 September, 10:33

Nyheter om Høres

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - Igår: 05:45

Planlegger ny tur til månen

Verden kan om få år få sin første kvinne på månen. NASA planlegger nå en ny måneferd som skal gjennomføres i 2024, denne gang med både en mann og en kvinne om bord. Før den tid skal det gjennomføres flere tester og flygninger, blant annet en ubemannet flygning rundt månen neste år, skriver Sky News.

P4 - I førrgår: 20:34

Trekker advarsel om luftbåren smitte

Amerikanske smittevernsmyndigheter trekker nå tilbake en uttalelse om at smitte kan overføres gjennom luften. Det skriver Washington Post. CDC, som folkehelsemyndighetene heter, slo fast at viruset kan spre seg lenger i luften enn 1.

P4 - 17 sep. 20 kl. 23:41

To til sykehus etter båtulykke

To personer er sendt til sykehus etter en båtulykke i Lyngdal torsdag kveld. Det er ikke helt klart hva som har skjedd, annet enn at båten skal ha gått på grunn og de to kom seg på land ved egen hjelp. Politiet i Agder sier til Lister24 at den ene personen kjøres til sykehuset i Kristiansand, mens den andre kjøres til Flekkefjord sykehus.

Aftenposten - 07 sep. 20 kl. 20:00

Støres KrF-floke

KrF var Jonas Gahr Støres førstevalg. Siden har det floket seg til for ham..

Dagbladet - 8 timer siden

Ukjent brevveksling med skandalepresident

For første gang offentliggjøres brevvekslingen mellom en forhenværende president, Richard Nixon, og en kommende president, Donald Trump, gjennom et helt tiår..

NRK - Igår: 09:52

Person fastklemt etter ulykke

E18 ved utgangen av Bygdøylokket i Oslo er sperret inntil videre etter at en bil havnet på siden. Bilen måtte skåres i to for å frigjøre en person som var fastklemt. Vedkommende er våken og bevisst, opplyser politiet..

NRK - Igår: 05:42

Ap vil ha jernbane lenger nord

Arbeiderpartiet vil programfeste bygging av Nord-Norgebanen, og oppgradering av Ofotbanen. Dette er helt nødvendig for å snu befolkningsutviklinga nordpå, sier nestleder i Aps programkomite, Bjørnar Skjæran. Saka avgjøres på partiets landsmøte..

P4 - Igår: 05:10

Trump annonserer ny dommer lørdag

USAs nye høyesterettsdommer vil annonseres lørdag. Det opplyser nå president Donald Trump, etter at liberale Ruth Bader Ginsburg døde forrige fredag, 87 år gammel. Demokratene mener en ny utnevnelse først bør gjøres etter at presidentvalget er over, men Trump er ikke enig i det.

P4 - Igår: 22:38

Dyrt å restaurere middelalderkirkene

Det er dyrt å restaurere mange av landets 158 middelalderkirker i stein. Prisen vil bli minst to milliarder kroner viser en ny utredning gjort av KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelig virksomheter. I rapporten som skal legges frem i morgen kommer det også frem at 18 av kirkene har akutte behov og 83 har vedlikeholdsbehov som burde gjøres innen fem til ti år, skriver avisen Vårt Land..

VG - Igår: 20:34

Politiet om Easy Lavpris: Gjør tiltak for å stanse ulovligheter

VG avslørte lørdag Lime-tiltalte Sajjad Hussains rolle i Easy Lavpris-kjeden. Politiet sier «det gjøres en rekke tiltak for å forebygge og stanse ulovligheter.».

VG - I førrgår: 10:03

Nei til løsarbeidersamfunn i Norge

Undertegnede organisasjoner ber regjeringen og Stortinget justere den vedtatte yrkestransportloven før den settes i verk 1. november. Vi ber om at kravet om at drosjene må være tilknyttet en sentral gjeninnføres..

P4 - I førrgår: 07:45

Fredsprisutdelingen i Oslo rådhus avlyst

Som så mange andre arrangementer og markeringer må også Nobels fredspris gjøre endringer. Årets fredsprisutdeling i Oslo rådhus blir nå flyttet til en nedskalert markering i Universitetets aula med 100 gjester. Nobelkomiteen har vurdert å droppe hele utdelingen i år grunnet pandemien, men har konkludert med at den bør gjennomføres så langt det er mulig..

NRK - I førrgår: 04:46

Busstreiken skal ikke gi fravær

Mange skoleelever i Oslo er avhengige av buss for å komme seg på skolen. Nå har Utdanningsetaten bedt skolene om at det ikke skal føres fravær for de elevene som er forhindret fra å komme på skolen på grunn av streiken..

P4 - I førrgår: 14:57

Norge delt i to

Flere veier er nå stengt i nord etter at restene av uværet Sally i ettermiddag herjer for fullt i Nordland og i Sør-Troms. Blant annet er E6 stengt ved Storforshei nord på Helgeland på grunn av store vannmengder i veien - og når også fergene på fylkesvei 17 er innstilt på grunn av kraftig vind, er Norge i praksis delt i to, og omkjøring må gjøres via Sverige, sier driftselder Siril Veiåker Nilsen, i VTS Nord..

Aftenposten - 20 sep. 20 kl. 22:53

Lars Arne Nilsen så mye positivt: – Høres steike galt ut å være fornøyd etter 2–5-tap

Aalesund gikk på et resultatmessig stygt 2–5-tap for Viking, men det var mye som gledet trener Lars Arne Nilsen..

P4 - 20 sep. 20 kl. 21:32

Starter koronagransking

Riksrevisjonen skal i morgen starte undersøkelser av myndighetenes koronahåndtering. Det bekrefter riksrevisor Per Kristian Foss overfor Dagbladet. Han sier denne jobben skal prioriteres høyt, og at revisjonen om nødvendig vil sette andre undersøkelser til side.

VG - 20 sep. 20 kl. 21:08

Ødegaard kapret startplass på første forsøk: – Som å få Nobelprisen i fotball

Martin Ødegaard (21) gikk rett inn i startoppstillingen til Real Madrids første seriekamp, mot gamleklubben Real Sociedad. Rune Bratseth mener det ikke Høres så verst ut at drammenseren starter sammen med Toni Kroos og Luka Modric på midtbanen..

VG - 20 sep. 20 kl. 21:08

Martin Ødegaard kapret startplass på første forsøk: – Som å få Nobelprisen i fotball

Rune Bratseth mener det ikke Høres så verst ut at Martin Ødegaard starter sammen med Toni Kroos og Luka Modric på midtbanen til Real Madrid..

P4 - 20 sep. 20 kl. 15:12

- Finner ordninger for elever

Elever som er usikre på grunn av busstreiken kan ta det med ro. Det sier fylkesdirektør for utdanning og kompetanse i Viken, Solveig Olsen, til VG. Elevorganisasjonen har uttrykt bekymring etter at bussjåfører i Oslo og Viken i dag ble tatt ut i streik.

P4 - 19 sep. 20 kl. 23:41

Trump vil veldge ny dommer neste uke

Allerede neste uke skal Donald Trump nominere en ny høyesterettsdommer etter at liberale Ruth Bader Ginsburg døde i natt. Det sier presidenten i kveld. Demokratene mener en ny utnevnelse først bør gjøres etter at presidentvalget er over, men Trump er ikke enig i det.

P4 - 19 sep. 20 kl. 13:37

Oslo: Ingen nye tiltak nå

Det innføres ikke nye smitteverntiltak i Oslo nå. Smittetallene i hovedstaden har steget jevnt de siste ukene, og Espen Nakstad i Helsedirekoratet var i går ut og advarte om utviklingen. Helsebyråd Robert Steen sier til NRK at meteren som skal være mellom folk har blitt for kort gjennom sommeren.

NRK - 19 sep. 20 kl. 09:36

Drapssiktet avHøres i dag

Mannen i 40-årene som er siktet for å ha drept sin mor i 60-årene, er fremdeles ikke avhørt. Politiet sier de håper å få gjennomført et avhør lørdag formiddag..

Aftenposten - 19 sep. 20 kl. 00:04

Carlsen tilbake i ledelsen – kjemper intens seiersduell med So

Magnus Carlsen og Wesley So har lagt konkurrentene bak seg i St. Louis Rapid & Blitz etter fredagens lynsjakkpartier. Lørdag skal turneringen avgjøres..

Aftenposten - 18 sep. 20 kl. 19:11

Norge har mest overvekt og fedme i Norden. Disse 25 tingene skal få nordmenn til å spise sunnere.

Flere og flere har enten overvekt eller fedme. Dette må gjøres for å snu trenden i Norge..

P4 - 18 sep. 20 kl. 17:51

Må stå samlet for å hindre nye pandemier

Hele verden må nå stå samlet for å sørge for at vi aldri opplever en pandemi som koronaviruset igjen. Det sa leder for Verdens helseorganisasjon, Tedros Adhanom Ghebreyesus på en pressekonferanse i kveld. Han advarte om at det vil komme nye virus også i fremtiden, men sier vi har lært hva som må gjøres for å bekjempe dem:.

NRK - 18 sep. 20 kl. 17:54

Madrid stenges for 13 prosent

Spania stenger ned deler av Madrid som følge av økt smitte. 13 prosent av befolkningen berøres i hovedstadsregionen. Spania er et av de hardest rammede landene i Europa, og Madrid står for tiden for rundt 40 prosent av de nye smittetilfellene..

E24 - 18 sep. 20 kl. 17:21

Vedum har kansellert Støres kollektivsatsning

DEBATT: Støre sitt AP har ikke lederskap på venstresiden. Et sterkt Senterpari og svakt Arbeiderparti kan bety kroken på døren for storbyenes kollektivsatsning..

NRK - 18 sep. 20 kl. 16:58

Opptrapping av vekter-streik

Ytterligere 389 nye vektere er tatt ut i streik fra midnatt på onsdag. Det er fra Securitas og Avarn, hovedsakelig stasjonær og mobile tjenester. Uttaket er over hele landet, og en detaljert liste offentliggjøres mandag..

P4 - 17 sep. 20 kl. 05:53

172 utkastelser i året

Hvert år gjennomføres det 172 utkastelser fra kommunale boliger i Oslo. Det viser tall for de siste fire årene fra Boligbygg Oslo, skriver Dagsavisen. 75 prosent av tilfellene skyldes at det ikke er betalt for boligen.

Aftenposten - 16 sep. 20 kl. 17:11

Norsk-afrikansk handelskammer ber om tiltak etter fiskesvindel

Forening mener noe må gjøres for å stoppe fiskesvindlerne. Nå varsler Utenriksdepartementet grep..

E24 - 16 sep. 20 kl. 12:43

Han vil ha tiltak mot fiskerisvindel. Nå varsler Utenriksdepartementet grep.

Forening mener noe må gjøres for å stoppe fiskesvindlerne. Nå varsler Utenriksdepartementet grep..

NRK - 16 sep. 20 kl. 07:53

Stenger 180 kontorer

Handelsbanken i Sverige legger ned 180 av sine 380 kontorer i Sverige. 1.000 personer berøres de neste årene, skriver selskapet i en pressemelding.

E24 - 26 aug. 20 kl. 19:34

Senterpartiet: – En form for kontantstøtte bør videreføres

Finansminister Jan Tore Sanner (H) bekrefter at kontantstøtten fases ut i august, men Senterpartiet vil foreslå at en form for kontantstøtte videreføres for enkelte bransjer..

Aftenposten - 15 sep. 20 kl. 22:00

Dagens skoleopptak bør videreføres

Dagens skoleopptak er ubyråkratisk, prinsipielt og fører til få konflikter i skolen..

VG - 15 sep. 20 kl. 14:18

Støres beregning antyder at Norge kan hente 150 migranter fra Hellas

Ap-leder Jonas Gahr Støre antyder at å hente omlag 150 flyktninger fra Hellas kan bli der partiet lander, etter at Tyskland nå har varslet at de henter 1500..

VG - 15 sep. 20 kl. 14:18

Støres beregning antyder at Norge kan hente 150 flyktninger fra Hellas

Ap-leder Jonas Gahr Støre antyder at å hente omlag 150 flyktninger fra Hellas kan bli der partiet lander, etter at Tyskland nå har varslet at de henter 1500..

Aftenposten - 25 aug. 20 kl. 12:12

Utprøvingsprosjekt for gigantisk helsedigitaliseringsplan i trøbbel

De nasjonale ambisjonene om felles journalsystem i helsetjenesten gjennomføres først gjennom et regionalt milliardprosjekt i Midt-Norge. Nå er det klart at dette ikke vil kunne innføres som planlagt..

NRK - 25 aug. 20 kl. 11:56

Fører kjøres til sykehus

Føreren av elsparkesykkelen som var involvert i en ulykke i Waldemar Thranes gate i Oslo kjøres til sykehus med det som antas å være alvorlige hodeskader. Politiet er fortsatt på stedet og foretar vitneavhør, skriver de på Twitter..

Aftenposten - 14 sep. 20 kl. 12:35

Plateanmeldelse: Faller mellom popstolene

Sebastian Zalo sliter med å skjære ut sitt eget hjørne i popverden – og ender med å Høres ut som veldig mange andre..

Dagbladet - 14 sep. 20 kl. 08:22

Israel gjeninnfører lockdown

På grunn av økt smitte gjeninnføres en streng lockdown i Israel..

Aftenposten - 13 sep. 20 kl. 21:00

Store tall misoppfattes stadig, med god grunn

I den vestlige verden brukes to skalaer for store tall, som delvis er i motstrid med hverandre. Noe må gjøres for å rydde opp i dette..

Dagbladet - 13 sep. 20 kl. 19:06

Festhelg: - Ikke en lek

Mandag innføres «6-regelen» i Storbritannia, og mange utnyttet den siste helga til å være sammen. For noen endte det i heftige bøter..

NRK - 12 sep. 20 kl. 14:40

Munnbind under førerprøver

Haslund trafikkstasjon i Sarpsborg forlenger perioden med oransje smittevernnivå. Det betyr at kandidater og sensorer må bruke munnbind under de praktiske prøvene som kjøres fra Hafslund og Moss. Ordningen varer til 21.

P4 - 12 sep. 20 kl. 09:45

Dømt til fengsel etter masseslagsmål

En 19 år gammel mann er dømt til ett års fengsel, der 120 dager gjøres betinget, etter et masseslagsmål i Olsvik i Bergen i mai. En ung mann ble påført hodeskader og ble innlagt på sykehus. Slåsskampen var avtalt på forhånd, og flere av personene brukte brekkjern og batonger.

VG - 12 sep. 20 kl. 03:06

Vakter vokter «Mesternes mester»-hemmeligheten

Hvem som blir «Mesternes mester» 2021 avgjøres i Arendal nå i september. Sperrebånd og vakter skal sørge for at hvem som går ut og hvem som til slutt vinner konkurransen forblir så hemmelig som mulig..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt