Grenser

Tuesday, 02 June, 01:46

Nyheter om Grenser

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - 28 May 20 kl. 15:20

Forventer stort fall i turisme

Internasjonal turisme forventes å falle 70 prosent i år. Det opplyser Verdens turismeorganisasjon. Nedgangen er den største siden man startet med registrering på 50-tallet.

VG - 15 May 20 kl. 11:03

Leger Uten Grenser: Sykehusangriperne gikk systematisk til verks for å drepe mødre

Angriperne som gjennomførte terrorangrepet mot et sykehus i Kabul, der 24 mennesker ble drept, skjøt mødre metodisk, ifølge Leger Uten Grenser..

P4 - 29 May 20 kl. 05:22

Farlige sykdommer sprer seg

Meslinger, kolera og denguefeber. En rekke livsfarlige epidemier sprer seg i skyggen av koronaviruset flere steder i verden. For i land etter land ryddes det plass til koronapasienter, mens helsebudsjetter tømmes og sykesenger fylles opp.

Dagbladet - 18 May 20 kl. 09:56

Vi tør å sette Grenser i etiske spørsmål

KrF og SV har vært viktige alliansepartnere i kampen mot betalt eggdonasjon og kommersialisering av kvinnekroppen. Nå har SV sviktet denne linjen..

Dagbladet - 19 May 20 kl. 10:46

Å hente asylsøkere er å hjelpe

Når valget står mellom å stole på informasjon fra Leger Uten Grenser som har arbeidet i Hellas og Moria siden 2015, og en stortingspolitiker som 2019 besøkte en helt annen flyktningleir i et helt annet land, stoler jeg på førstnevnte..

NRK - 19 May 20 kl. 11:04

Masseovervåking bryter rettigheter

Tysklands forfatningsdomstol fastslår at etterretningstjenesten BNDs masseovervåking i utlandet bryter rettigheter. Reportere uten Grenser og en menneskerettsadvokat klaget på at BND fikk overvåke kommunikasjonsdata uten å ha konkrete mistanker..

NRK - 19 May 20 kl. 11:04

Mener overvåking bryter rettigheter

Tysklands forfatningsdomstol fastslår at etterretningstjenesten BNDs masseovervåking i utlandet bryter rettigheter. Reportere uten Grenser og en menneskerettsadvokat klaget på at BND fikk overvåke kommunikasjonsdata uten å ha konkrete mistanker..

P4 - 05 May 20 kl. 17:06

- Kan ikke leve med stengte Grenser

- Det er umulig for et lite land som Norge å leve med stengte Grenser over lang tid. Det sa helseminsiter Bent Høie på regjeringens daglige pressekonferanse. Men han ville ikke komme med noe signal om når grensene kan åpnes igjen.

Klartale - 15 May 20 kl. 11:39

Terrorister drepte mødrene deres

Terroristene gikk fra seng til seng og skjøt mødre på sykehus i Afghanistan. Det sier Leger Uten Grenser..

VG - 15 May 20 kl. 15:56

Please, Erna! Jeg vil på sommerferie

Ekspertene har dårlig tro på stengte Grenser. Men regjeringen stenger i praksis grensene. Helt til høsten..

NRK - 15 May 20 kl. 16:25

Sigarettimporten har økt

Stengte Grenser og fravær av taxfreehandel er årsakene til at importen av sigaretter til Norge økte med 52 prosent bare i april. Når det gjelder snus er tallet tjue prosent i samme periode, opplyser Statistisk Sentralbyrå..

P4 - 16 May 20 kl. 08:29

Italia vil åpne Grenser 3. juni

Italia fortsetter å lette på koronarestriksjonene. Landet planlegger å åpne gernsene for EU- og Schengen-borgere fra 3. juni, uten krav om karantene.

P4 - 15 May 20 kl. 15:41

Økt import av sigaretter

Importen av sigaretter til Norge økte med hele 52 prosent i april, sammenlignet med samme måned i fjor. Det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå. Tallet for snus er opp tjue prosent i samme periode.

P4 - 15 May 20 kl. 15:36

Norske styrker i kamp i Kabul

Norske styrker deltok i nedkjempelsen av IS-angrepet mot en fødeavdeling på et sykehus i Kabul i Afghanistan tirsdag. Det bekrefter forsvaret overfor NRK. 24 personer ble drept, blant dem 16 kvinner og to nyfødte barn.

NRK - 15 May 20 kl. 14:34

Norske styrker i kamp i Kabul

Forsvaret bekrefter at norske styrker deltok i nedkjempelsen av IS-angrepet mot en fødeavdeling på et sykehus i Kabul sist tirsdag. 24 personer ble drept, blant dem 16 kvinner og to nyfødte barn. Barselavdelingen drives av Leger uten Grenser..

NRK - 14 May 20 kl. 12:58

Smitte oppdaget i flyktningleirer

Leger Uten Grenser er bekymret over koronasmitten som er oppdaget i Sør-Sudans største flyktningleir i Bentiu og i en leir i hovedstaden Juba. Mange med malaria, lungebetennelse og hiv og er ekstra utsatt for alvorlige sykdommer ved smitte..

Klartale - 13 May 20 kl. 12:24

Vil ha åpning av grensene i Europa

Europa skal åpnes rolig og kontrollert. Det er beskjeden fra Den europeiske union. Onsdag kom planen for åpning av Grenser..

P4 - 16 May 20 kl. 08:29

Tyskland åpner grense

I natt åpnet grensen mellom Tyskland og Luxembourg for vanlig ferdsel, etter at den har vært stengt i to måneder. Samtidig lempes det på restriksjonene på Tysklands Grenser til Østerrike og Sveits, der folk nå kan krysse grensen for å besøke slektninger eller delta i viktige familiebegivenheter. Tyskland planlegger å åpne grensene ytterligere for flere land 15.

Dagbladet - 13 May 20 kl. 11:33

Reuters: EU vil påby munnbind på fly

Onsdag presenterer EU retningslinjer for gjenåpning av reiseliv og Grenser mellom EU-landene. Blant annet vil de påby munnbind på fly og flyplasser, skriver Reuters..

NRK - 13 May 20 kl. 06:44

- Nye Grenser, men oppgaver uteblir

Fylkestopper fra Arbeiderpartiet mener det er lite igjen av regionreformen. Regjeringen har snudd når det gjelder å flytte oppgaver innen kultur og barnevern fra staten til fylkeskommunene..

Aftenposten - 13 May 20 kl. 14:02

EU vil redde sommerferien, men advarer mot smitterisiko

Så lenge viruset er i omløp, vil ikke sommerferien være risikofri, sier EU-kommisjonen, som likevel går inn for gradvis åpning av Europas Grenser..

P4 - 14 May 20 kl. 23:04

Jordmor drept i Kabul

En jordmor som jobbet for Leger uten Grenser var blant de som ble drept i et angrep mot et sykehus i Kabul i Afghanistan tidigere denne uken. Det melder nyhyetsbyrået DPA. Minst 24 personer ble drept, blant dem flere barn, i angrepet mot barselavdelingen..

NRK - 14 May 20 kl. 16:34

Jordmor drept i Kabul-angrep

En jordmor som jobbet for Leger Uten Grenser er blant dem som ble drept i angrepet mot et sykehus i Kabul tirsdag. Ukjente gjerningspersoner angrep fødeavdelingen og drepte 24 personer, blant de drepte var også nyfødte..

Dagbladet - 13 May 20 kl. 08:19

Island åpner for turister fra to land

Island har ikke registrert nye corona-relaterte dødsfall siden 20. april. Den islandske regjeringen åpner dermed opp landets Grenser for turister fra to land..

Dagbladet - 08 May 20 kl. 16:30

Tollvesenet: - Det har eksplodert

Stengte Grenser fører til tørke på narkotikamarkedet. Tollvesenet har knapt sett så mange cannabisfrø tidligere..

P4 - 13 May 20 kl. 09:50

EU-land åpner grensene snart

Flere europeiske land begynner å lette på sine grensetiltak. Tyskland og Østerrike har i dag blitt enige om å åpne grense mellom landene igjen. Det vil skje 15.

Klartale - 06 May 20 kl. 10:48

35 søkte om asyl i april

I april var de fleste Grenser i Europa stengt eller strengt kontrollert. Kun 35 personer søkte om asyl i Norge. Tre av dem meldte seg på grensen..

P4 - 08 May 20 kl. 08:22

Eksplosjon i cannabis-beslag

Det har vært en eksplosjon i beslag av cannabis-frø de siste to ukene. Stengte Grenser fører nemlig til tørke på narkotikamarkedet og det merkes nå hos Tolletaten. De opplyser til Dagbladet at de virkelig merker at mange nå planlegger å dyrke selv eller selge videre.

NRK - 05 May 20 kl. 09:02

Orkla varsler økte matpriser

Orkla-sjef Jaan Ivar Semlitsch varsler økte priser på grunn av lavere kronekurs og økte kostnader knyttet til stengte Grenser og færre sesongarbeidere i landbruket..

Dagbladet - 30 Apr 20 kl. 10:24

Forlenger grensekontroll

Det blir kontroller på Norges Grenser i hele sommer. Det ha.

Dagbladet - 30 Apr 20 kl. 10:24

Vil forlenge grensekontroll

Justisdepartementet har varslet EU om at de vil ha grensekontroller på Norges Grenser helt fram til august..

P4 - 06 May 20 kl. 17:52

Mer dopbeslag i posten

Tolletaten melder om en kraftig økning av beslag av narkotika som blir sendt med posten. På grunn av stengte Grenser og økt grensekontroll, er det mange som forsøker å sende varene i posten, sier kontorsjef Lars Teigen ved Østlandsterminalen. Han sier til VG at antall beslag av cannabisfrø er mellom ti- og 20-doblet den siste tiden.

P4 - 05 May 20 kl. 10:25

Orkla varsler dyrere mat

Orkla varsler dyrere mat. Varselet kommer samme dag som den store norske dagligvareprodusenten la fram et veldig godt kvartalsresultat, som forklares med nordmenns økte handlevaner under koronapandemien. Men Orkla-sjef Jaan Ivar Semlitsch viser til lavere kronekurs og økte kostnader knyttet til stengte Grenser og færre sesongarbeidere i landbruket, som årsak til at prisene likevel må settes opp..

P4 - 05 May 20 kl. 11:37

- Ikke nødvendigvis høyere priser til kunden

- Det blir ikke nødvendigvis dyrere mat for kundene selv om Orkla skrur opp prisene. Det sier Erik Fagerlid, som jobber som rådgiver for dagligvarebransjen. I dag varslet Orkla økte matpriser på grunn av lavere kronekurs, stengte Grenser og færre sesongarbeidere i landbruket.

VG - 12 Apr 20 kl. 13:26

Reportere uten Grenser: Denne presidenten forbyr ordet coronavirus

Turkmenistans president Gurbanguly Berdimuhamedov (62) har ifølge Reportere uten Grenser funnet løsningen: Ordet «coronavirus» er rett og slett fjernet og forbudt..

NRK - 20 Apr 20 kl. 04:44

Tsjekkia stenger grensene i ett år

Tsjekkias president Milos Zeman opplyser at landet vil holde sine Grenser stengt, og at reiser til utlandet vil være forbudt i et helt år. Det nåværende reiseforbudet gjelder ikke for pendlere, lastebilsjåfører og i uunngåelige saker..

P4 - 21 Apr 20 kl. 08:20

- Et grep for å holde på velgerne

At Donald Trump vil stenge USAs Grenser for all innvandring er et grep for å holde på velgerne inn mot valget. Det tror USA-ekspert og forsker ved Universitet i Bergen, Hilmar Mjelde. Trump skrev på Twitter i natt at han vil stenge all innvandring til USA inntil videre som følge av koronakrisen.

P4 - 20 Apr 20 kl. 06:15

Norske elbiler gir CO2-kutt i verden

Den norske elbilpolitikken gir store CO2-kutt ute i verden. Det viser en ny analyse gjort av det internasjonale selskapet DNV GL. Mange har ment elbilpolitikken er for dyr og har for liten effekt.

Dagbladet - 13 Apr 20 kl. 09:05

Hjemmepåsken er over – forbered deg på hjemmesommer

Folk bør allerede nå forberede seg på at sommerferien må tilbringes hjemme, eller i alle fall innenfor Norges Grenser, ifølge helsemyndighetene..

P4 - 14 Apr 20 kl. 15:10

Indre grensekontroll videreføres

Kontrollen på Norges land-, luft og sjøGrenser forlenges i ytterliger 20 dager. Det opplyser justisdepartementet i en pressemelding. Det betyr at alle som drar til eller fra Norge, må være forberedt på å vise gyldig legitimasjon..

Klartale - 14 Apr 20 kl. 13:41

Forbered deg på en sommer hjemme

Vi må trolig bli hjemme også i sommer. Eller i alle fall innenfor Norges Grenser..

NRK - 15 Apr 20 kl. 16:19

Tyskland forlenger grensekontroll

Kontrollen langs Tyskland sine Grenser mot fleire naboar i Schengen-området fortset til 4. mai, opplyser innanriksdepartementet i landet. Tyskland innførte grensekontroll for ein månad sidan for å hindre spreiing av koronaviruset..

Aftenposten - 02 Apr 20 kl. 18:21

Stengte Grenser stanset ikke smuglervirksomheten til mennene i 60- og 70-årene

Til tross for stengte Grenser og betraktelig høyere sikkerhet ved grensene, valgte to menn i 60- og 70-årene å ta bena fatt for å sikre seg store mengder tobakk og brennevin..

Aftenposten - 13 Apr 20 kl. 09:44

Hjemmepåsken er over – forbered deg på hjemmesommer

Folk bør allerede nå forberede seg på at sommerferien må tilbringes hjemme, eller i alle fall innenfor Norges Grenser, ifølge helsemyndighetene..

Aftenposten - 13 Apr 20 kl. 09:44

Hjemmepåsken er over – forbered deg på hjemmesommer

Folk bør allerede nå forberede seg på at sommerferien må tilbringes hjemme, eller i alle fall innenfor Norges Grenser, ifølge helsemyndighetene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt