Grenser

Thursday, 21 November, 05:09

Nyheter om Grenser

Sortering: Relevans | Senaste
Dagbladet - Igår: 21:52

Frode Berg: En kurer som setter Grenser

Frode Berg sier han ble presset og lurt av e-tjenesten. Men han vil ikke gi vesentlig ny informasjon om det han kaller en skandale. Kureren Berg er en edsvoren offiser som på nytt vil følge instruksene..

Aftenposten - Igår: 14:54

Leger uten Grenser advarer om kraftig økning i kidnapping og vold mot migranter i Mexico

En strammere innvandringspolitikk tvinger migranter til å gå under jorden og velge mer risikofylte ruter gjennom Mexico. Stadig flere blir kidnappet, torturert og presset for penger på ferden..

P4 - 15 Nov 19 kl. 16:17

IS-medlem nå sendt til USA

Et mistenkt IS-medlem som siden mandag har stått fast i ingenmannsland på grensen mellom Tyrkia og Hellas er nå sendt til USA. Det opplyser tyrkiske myndigheter. Den amerikanske statsborgeren måtte sove i en bil mellom de to landenes Grenser i flere netter da Hellas nektet ham innreise etter at Tyrkia forsøkte å deportere ham.

Aftenposten - 13 Nov 19 kl. 14:54

I februar kriget atommaktene mot hverandre. I helgen kom et historisk vendepunkt.

Krigsalarmen gikk da indiske og pakistanske jagerfly krysset hverandres Grenser i februar. Nå kan indere besøke viktig helligdom i Pakistan uten visum..

NRK - 07 Nov 19 kl. 21:14

Måtte stenge sykehus i Jemen

Et sykehus drevet av Leger Uten Grenser i Mocha i Jemen er stengt etter at det ble delvis ødelagt i et luftangrep. Rundt 35 ansatte og 30 pasienter befant seg på sykehuset da det ble truffet av drone- og rakettangrep. Åtte mennesker ble drept like ved..

Aftenposten - 05 Nov 19 kl. 06:00

Har ytringsfriheten Grenser? | Katja Busuttil

Det er svært problematisk å fordømme det man oppfatter som rasistiske ytringer den ene veien, gjennom retorikk som kan tolkes som rasistisk den andre..

VG - 07 Nov 19 kl. 19:01

Sykehus i Jemen stenger etter angrep: – Kunne blitt et blodbad

Et Leger uten Grenser-sykehus er påført store skader og må stenge etter et missil- og droneangrep i Jemen. – Det kunne blitt et blodbad, sier organisasjonens programsjef i landet..

Aftenposten - 03 Nov 19 kl. 09:45

Nye murer reises 30 år etter Berlinmurens fall

Grenser hardner til og nye murer bygges 30 år etter at kommunist-regimene kollapset i Øst-Europa..

VG - 03 Nov 19 kl. 09:26

Nye murer reises 30 år etter Berlinmurens fall

Grenser hardner til og nye murer bygges 30 år etter at kommunist-regimene kollapset i Øst-Europa..

P4 - 15 Oct 19 kl. 18:54

Leger Uten Grenser ut av Syria

Leger Uten Grenser evakuerer alle sine hjelpearbeidere ut av Nord-Syria, det melder de selv på Twitter i kveld. Der skriver de at det er med tungt hjerte de har tatt den vanskelige avgjørelsen om å suspendere aktivitetene og evakuere hjelpearbeiderne. – Det er den svært uforutsigbare og raskt skiftende situasjonen som har gjort det umulig for oss å levere helsetjenester og yte humanitær hjelp til mennesker i nød, skriver Leger Uten Grenser..

NRK - 28 Oct 19 kl. 16:54

Aksjoner mot oljeboring ved Træna

Bellona og Natur og ungdom planlegger aksjoner for å stanse leteboring etter olje på Trænarevet utenfor Helgelandskysten. Den omstridte blokka Grenser mot det petroleumsfrie området ved Røstbanken og Lofoten..

Dagbladet - 21 Oct 19 kl. 15:26

Anna B. Jenssen slutter i Morgenbladet

- Her har det tidvis gått over noen Grenser, sier styreleder Amund Djuve..

P4 - 26 Oct 19 kl. 15:39

Erdogan truer med åpne Grenser

Tyrkias president Recep Erdogan truer med å åpne grensene til Europa dersom ikke europeiske land støtter hans planlagte sikkerhetssone i Nord-Syria. Tyrkia innledet i begynnelsen av oktober en lenge varslet militæroffensiv mot det nordøstlige Syria, som har møtt kraftig motstand. Nå vil Erdogan slippe flyktniger ut av landet slik at de kan dra nordover i Europa..

NRK - 24 Oct 19 kl. 01:12

Vil bygge grensemur i Colorado

President Donald Trump sa under en tale i Pittsburgh at han ønsket å bygge grensemur mot Mexico i Colorado. – Vel, dette er pinlig. Colorado Grenser ikke mot Mexico, skrev guvernør Jared Polis på Twitter etter talen, ifølge nyhetsbyrået AP..

NRK - 18 Oct 19 kl. 00:04

Libya stenger interneringsleir

Libyske myndigheter har stengt interneringsleiren Karareem i Misrata og flyttet over hundre mennesker til to andre leirer. Leger Uten Grenser (MSF) er bekymret. Forholdene deres går fra dårlig til verre, frykter MSF..

NRK - 15 Oct 19 kl. 18:33

Stanser aktiviteter i Syria

Leger Uten Grenser stanser mesteparten av sin virksomhet nordøst i Syria. Årsaken er «den ekstremt ustabile situasjonen og den manglende sikkerhetsgarantien for våre ansatte», sier organisjonen i en uttalelse..

Dagbladet - 12 Oct 19 kl. 06:00

Før i tida var varige menn noe av det tøffeste

Det fins tydeligvis ingen Grenser for hva man skal skamme seg over, og det får meg til å føle på en oppgitthet..

VG - 15 Oct 19 kl. 18:23

Leger Uten Grenser trekker seg ut av Nord-Syria

Den humanitære organisasjonen evakuerer alle sine internasjonale hjelpearbeidere på grunn av den farlige situasjonen i Nord-Syria..

Dagbladet - 01 Oct 19 kl. 23:34

IS-leir: - Noe er gått fryktelig galt

Leger uten Grenser behandlet kvinner for skuddskader i lukket IS-leir der norske kvinner og barn bor. - Norge og andre land må bli med og løse situasjonen, mener Leger uten Grenser..

Dagbladet - 01 Oct 19 kl. 23:34

IS-leir: - Noe har gått fryktelig galt

Leger uten Grenser behandlet kvinner for skuddskader i lukket IS-leir der norske kvinner og barn bor. - Norge og andre land må bli med og løse situasjonen, mener Leger uten Grenser..

NRK - 13 Oct 19 kl. 02:40

Reddet 74 personer i Middelhavet

Det norske skipet Ocean Viking hentet natt til søndag opp 74 personer fra en gummibåt i Middelhavet utenfor kysten av Libya, melder Leger Uten Grenser på Twitter..

Aftenposten - 14 Oct 19 kl. 20:03

Flere klubber har kastet seg inn i jakten på Azemi: – Han kan levere utenfor Norges Grenser

Fitim Azemis agent, Tore Pedersen, avslører at det er stor interesse rundt TIL-spissen og at Morten Gamst Pedersen var delaktig i få Azemi nordover..

NRK - 11 Oct 19 kl. 11:13

Sykehus stengt nord i Syria

Leger uten Grenser melder om at et sykehus i byen Tal Abyad er stengt, fordi de ansatte måtte flykte fra bombing..

VG - 11 Oct 19 kl. 18:48

Det finnes ikke lenger noen Grenser for hva Ødegaard kan oppnå

ULLEVAAL STADION (VG) – Det er fint om du svarer på spansk, sa reporteren fra spansk TV. Martin Ødegaard (20) smilte, trakk pusten – og så kom det et ganske langt svar, på «godt spansk», ifølge dem som kan språket..

VG - 10 Oct 19 kl. 21:18

Team Ingebrigtsen skal pushe rekordmannen: – Klar for månelanding

Eliud Kipchoge (34) understreker at hans forsøk på å løpe en maraton under to timer ikke har å gjøre med «rekord». For verdensrekordholderen fra Kenya dreier seg om å bevise at det ikke fins noen Grenser for hva mennesket er i stand til å gjøre..

P4 - 11 Oct 19 kl. 07:09

- Bør forby nazistiske organisasjoner

- Norge bør forby nazistiske og rasistiske organisasjoner. Det sier forstander i Det mosaiske trossamfunn, Ervin Kohn, til avisa Vårt Land. Etter at en høyreekstrem mann drepte to personer ved en synagoge i Tyskland denne uka mener Kohn at et slikt forbud er nødvendig for å sette tydelige Grenser i samfunnet.

VG - 04 Oct 19 kl. 21:38

Svensk grense-ekspert roser Boris Johnsons brexit-forslag

LONDON (VG) «Ja, absolutt!» er svaret til Lars Karlsson når VG spør om Boris Johnsons siste tilbud til EU er fornuftig. Svensken har jobbet med toll og Grenser i 35 år.

P4 - 04 Oct 19 kl. 20:45

Mener omkamp er skadelig

Statsminister Erna Solberg mener en omkamp om fylkessammenslåingen er skadelig. Tre nye storfylker har varslet at de vil gå tilbake til sine gamle Grenser om det blir rødgrønt flertall i Stortinget om to år. Solberg sier til NRK at dette gjør det mindre attraktivt å jobbe i fylkene da det blir stor usikkerhet rundt arbeidsplassene, samtidig om oppgavene ikke blir godt nok gjort..

NRK - 19 Sep 19 kl. 00:22

73 migranter reddet i Middelhavet

Det norske skipet Ocean Viking har plukket opp 73 mennesker fra en overfylt gummibåt om lag 50 kilometer fra Libyas kyst. De var i nød, og flere av dem om bord var dynket i drivstoff, skriver Leger Uten Grenser (MSF) på Twitter..

Aftenposten - 16 Sep 19 kl. 16:00

Selv om MDG er blitt mektigere, finnes det Grenser for hva de kan bestemme | Andreas Slettholm

Det er ikke rart at MDG vil samarbeide med Venstre. Men det er rart hvis det blir noe av..

P4 - 14 Sep 19 kl. 10:33

Migranter får gå i land

82 migranter som har blit reddet i Middelhavet av det norske redningsskipet Ocean Viking får nå gå i land i Italia. Det opplyser organisasjonen Leger uten Grenser. Enkelte av migrantene har vært på skipet i seks dager..

NRK - 14 Sep 19 kl. 09:14

Ocean Viking får gå til havn

Det norske redningsskipet Ocean Viking får lov til å gå til havn i Italia, ifølge hjelpeorganisasjonen Leger Uten Grenser. Italienske myndigheter har lenge nektet redningsskip å gå i land. Ombord på skipet er 82 personer som er reddet i Middelhavet..

Aftenposten - 14 Sep 19 kl. 09:18

Migranter på Ocean Viking får gå i land i Italia

82 mennesker på det norske redningsskipet Ocean Viking får lov til å gå i land i Italia, ifølge hjelpeorganisasjonen Leger Uten Grenser (MSF)..

Aftenposten - 14 Sep 19 kl. 09:18

Redningsskipet Ocean Viking får gå til havn i Italia

Det norske redningsskipet Ocean Viking får lov til å gå til havn i Italia, ifølge hjelpeorganisasjonen Leger Uten Grenser (MSF)..

NRK - 08 Sep 19 kl. 21:51

Ocean Viking reddet 50 mennesker

50 mennesker er reddet fra havsnød av det norske skipet Ocean Viking i Middelhavet utenfor kysten av Libya. Blant dem er tolv mindreårige. De 50 ble reddet fra en gummibåt i havsnød i internasjonalt farvann, skriver Leger Uten Grenser på Twitter..

E24 - 07 Sep 19 kl. 16:35

Opera-gründer: Taper fortsatt på nettleser – tjener på islandsk valuta

Jon Stephenson von Tetzchner satser fremdeles hardt på nettleseren Vivaldi, og sier det ikke finnes Grenser for hvor mye penger han vil investere i selskapet..

Aftenposten - 03 Sep 19 kl. 21:20

Tidligere lagkamerat om Hanevold: – Han brøt noen Grenser som var ufattelige

Egil Gjelland husker avdøde Halvard Hanevold som en som virkelig sto på for sine lagkamerater..

Dagbladet - 28 Aug 19 kl. 13:15

Tøyer Grenser i fersk barnebok

Unik bildebok om tall overrasker..

Aftenposten - 30 Aug 19 kl. 11:39

Warholms ungdomstrener: – Uvirkelig at vi har en mann fra lille Ulsteinvik og Dimna i verdenstoppen

Karsten Warholm sprenger stadig Grenser. Det overrasker egentlig ikke 23-åringens tidligere trener, Arve Hatløy..

NRK - 13 Aug 19 kl. 18:24

Ber om at overlevende settes i land

356 menn, kvinner og barn er blitt reddet om bord på Ocean Viking. Leger Uten Grenser har nå bedt maltesiske og italienske sjøfartsmyndigheter om å finne et trygt sted å sette menneskene i land, skriver Leger Uten Grenser i en pressemelding..

NRK - 24 Aug 19 kl. 05:07

Migranter har gått i land

Migrantene som var ombord på redningsskipet Ocean Viking har nå gått i land på Malta. Det melder NTB. Skipet er operert av Leger uten Grenser og SOS Méditerranée, og skal nå bytte mannskap og fylle lagrene før det drar tilbake til libysk farvann..

NRK - 23 Aug 19 kl. 13:03

Kritiserer den lange ventetiden

Leger uten Grenser er lettet over at de 356 menneskene som er rettet om bord på Ocean Viking nå får gå i land på Malta. De stiller seg imidlertid kritiske til hvorfor det tok 14 dager før migrantene fikk sette føttene på land..

NRK - 22 Aug 19 kl. 14:20

Iran advarer Norge

Irans utenriksminister advarer Norge mot å delta i en flåtestyrke i Persiabukta. – Dere kan ikke forvente at vi vil sitte stille når noen kommer til våre Grenser for å true oss, sier Mohammad Javad Zarif..

NRK - 23 Aug 19 kl. 14:33

Ocean Viking drar snart ut igjen

Leger uten Grenser sier de vil skaffe forsyninger og drivstoff slik at Ocean Viking kan fortsette redningsarbeidet når migrantene er hentet fra skipet. Det ble fredag kjent at skipet får legge til på Malta med de 356 migranter de har reddet..

NRK - 09 Aug 19 kl. 13:01

Reddet 85 mennesker fra havet

Det norske redningsskipet «Ocean Viking» har reddet 85 personer fra en gummibåt i havet utenfor Libya, skriver Leger Uten Grenser på Twitter. Ifølge Leger uten Grenser skal alle skal være trygt om bord..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt