Göteborgs

Torsdag, 21 Januar, 09:20

Nyheter om Göteborgs

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 01 jan. 21 kl. 02:06

Svensk atomkraftverk stenger

Etter 45 års drift ble kjernekraftreaktoren Ringhals 1 i Väröbacka utenfor Göteborg stengt for godt nyttårsaften. Reaktoren ble satt i drift 1. januar 1976, og har levert 220 terawattimer strøm, noe som tilsvarer hele Göteborgs strømforbruk i 44 år..

NRK - 30 des. 20 kl. 18:04

Svensk kriseteam til Gjerdrum

Et svensk kriseteam sendes til Gjerdrum. Det melder svenske Aftonbladet. – Vi skal hjelpe til med å søke etter savnede mennesker og trygge bygninger, sier operasjonsleder i Gøteborgs redningstjeneste, Stefan Karlsson, til avisen..

NRK - 18 des. 20 kl. 08:09

Pandemien utfordrer demokratiet

Demokratiet er satt på prøve under koronapandemien, viser en forskningsrapport fra Göteborgs universitet. Av 144 land, har 95 innført smittebegrensningstiltak som bryter med demokratiske prinsipper, ifølge rapporten..

NRK - 11 nov. 20 kl. 11:51

En skadet i eksplosjon i Göteborg

En person ble skadet og er kjørt til sykehus etter eksplosjonen i en leilighet i Göteborg sentrum i dag. Personen skal ikke være livstruende skadd, ifølge Göteborgs-Posten. Årsaken til eksplosjonen er ikke kjent..

NRK - 11 nov. 20 kl. 11:32

Eksplosjon i Göteborg

Politi og ambulanser har rykket ut etter en eksplosjon i en leilighet i Göteborg sentrum. Leiligheten ligger i tredje etasje i en bygård, og politiet har sperret av området, melder Göteborgs-Posten..

NRK - 01 okt. 20 kl. 09:22

650 mister jobben i Volvo

650 ansatte i Volvo Cars mister jobben. Det skriver Göteborgs-posten. 90 prosent av de som mister jobben slutter frivillig etter å ha inngått avtaler med selskapet.

NRK - 20 juni 20 kl. 09:19

Godt år for brunsneglen

Brunsneglen lever i beste velgående tross tørt og varmt vær. Årsaken er mye regn i mai. Om en ukes tid kommer de største til å legge egg, ifølge biolog Ted Von Proschwitz ved Göteborgs Naturhistoriska museum.

P4 - 08 juni 20 kl. 08:07

Mange bilbranner i Gøteborg

29 biler er skadet etter branner i Gøteborg i natt. Det sier politiet til Gøteborgs-Posten. I går var det mye slagsmål og steinkasting i byen i forbindelse med en demonstrasjon i byen.

NRK - 07 juni 20 kl. 17:04

Flere pågrepet i Gøteborg

Flere personer er pågrepet etter sammenstøte mellom politi og demonstranter i Gøteborg. Det sier politiet til Göteborgs-Posten. Demonstrantene protesterer mot rasisme og politivold.

P4 - 04 juni 20 kl. 05:48

Lei av "hjernevask"rundt smitteverntilitak

En svensk smittevernekspert er lei det hun kaller for hjernevask og blind tro på at strenge smitteverntiltak har hindret spredningen av koronaviruset. Agnes Wold ved Göteborgs Universitet mener det er for enkelt å forklare alle dødsfallene i Sverige med at de ikke har stengt ned hele landet. Hun sier til Aftenposten at land som låste inn innbyggerne, som Frankrike, ikke fikk raskere stopp i smitten enn land som lot folk få jobbe og gå på skole..

VG - 02 juni 20 kl. 15:44

«Københavns Aker Brygge» stenges

Politiet i København innfører strakstiltak etter at folk har strømmet til Sandkaj og Göteborgs Plads i Nordhavn..

P4 - 04 mai 20 kl. 05:45

Skutt og drept i Göteborg

I Sverige ble en 30 år gammel mann skutt og drept sentralt i Göteborg i går kveld. Det ble løsnet flere skudd på åpen gate i Gamlestaden, skriver Göteborgs-Posten . Omtrent tre timer senere ble mannen bekreftet død på sykehuset.

P4 - 20 mars 20 kl. 09:45

Professor: Hjelper lite å stenge skoler

-Det har lite for seg å stenge skoler for å hindre smittespredning. Det sier professor Anges Wold ved Gøteborgs Universitet til studentavisen Khrono. Ifølge eksperten på bakteriologi har Sverige en mer vitenskapelig tilnærming enn Norge når de velger å holde skolene åpne.

E24 - 05 des. 19 kl. 17:17

Kinas ambassadør: Vil innføre handelsrestriksjoner mot Sverige

Kinas ambassadør til Sverige, Gui Congyou, sier at landet vil begrense handelen med Sverige som en reaksjon på den svenske regjeringens håndtering av tildelingen av ytringsfrihetsprisen Tucholskyprisen til den svensk-kinesiske forleggeren Gui Minhai. Det skriver Göteborgs-Posten..

NRK - 11 nov. 19 kl. 09:30

Pressestøtte har ikke ønsket effekt

Pressestøtten til lokalaviser har ikke gitt bedre journalistisk dekning av lokalpolitikk, viser en ny studie publisert av tidsskriftet Nordicom ved Göteborgs universitet. Studien peker på at det heller er redaksjonens størrelse som avgjør..

P4 - 03 aug. 19 kl. 14:30

Bengtsson er død

Gunder Bengtsson som tidligere har vært trener for Vålerenga og Molde døde i går etter lengre tids sykdom. Det melder Gøteborgs-Posten. Bengtsson ble 73 år gammel.

VG - 14 april 19 kl. 18:34

Svenske Bibi Andersson er død

Den folkekjære svenske skuespilleren Bibi Andersson døde søndag, ifølge Göteborgs-Posten. Hun ble 83 år gammel..

NRK - 14 april 19 kl. 18:01

Bibi Andersson er død

Den svenske skuespilleren Bibi Andersson er død, 83 år gammel. Det bekrefter regissøren og vennen Christina Olofson til Göteborgs-Posten..

Dagbladet - 14 feb. 19 kl. 10:23

Barn skadet i brutal piskescene

Barneskuespillere ble skadet under oppsetningen av «Fanny og Alexander» på Göteborgs Stadsteater..

Aftenposten - 25 jan. 19 kl. 05:41

Branner, hærverk, trusler og trakassering: Ekstreme dyrevernere er blitt svenske bønders skrekk

Dyrevernsaktivister tenner på gårder, kommer med drapstrusler og trakasserer barna til svenske bønder, ifølge en granskning fra Göteborgs-Posten..

Aftenposten - 12 jan. 19 kl. 17:22

Forfatter David Lie: – Begrepet svenske tilstander har tatt over for «helt Texas»

Forfatter David Lie kan ikke huske at han har vært redd i Oslo, men tiden i Göteborgs mest belastede bydel har satt sine spor..

Hegnar.no - 30 des. 18 kl. 08:02

Dømt for svindelforsøk mot Eksportkreditt Norge

To svensker er dømt til fire års fengsel for bedrageriforsøk mot Eksportkreditt Norge i Göteborgs tingrett..

E24 - 29 des. 18 kl. 14:56

To svensker dømt for bedrageriforsøk mot Eksportkreditt Norge

To svensker er dømt til fire års fengsel for bedrageriforsøk mot Eksportkreditt Norge i Göteborgs tingrett..

Aftenposten - 05 aug. 18 kl. 20:39

Flere hus i brann på øy i Göteborgs skjærgård

En brann herjer på øya Björkö i Göteborgs skjærgård, hvor mellom fem og ti eiendommer søndag kveld sto i brann..

Aftenposten - 05 aug. 18 kl. 20:39

Flere hus sto i brann på øy i Göteborgs skjærgård

En brann på øya Björkö i Göteborgs skjærgård skal nå være under kontroll. Mellom fem og ti eiendommer sto søndag kveld i brann..

NRK - 19 sep. 18 kl. 09:26

Aas-konkurs får konsekvenser

Konkursen til den norske kraftinvestoren Einar Aas får konsekvenser også i Sverige. Flere svenske kommunale strømselskap har tapt mange millioner kroner. Blant dem er Göteborgs Energi, som måtte bidra med 15 millioner svenske kroner til krisefondet..

VG - 07 sep. 18 kl. 11:08

Integreringspoliti slår alarm om svenske forsteder: Negativ spiral i 30 år

ANGERED/HJÄLLBO (VG) To dager før valget slår Sveriges eneste integreringspoliti alarm. På 30 år har det blitt verre og verre i Göteborgs forsteder, sier han. VGTV ble med ham på jobb..

Aftenposten - 06 sep. 18 kl. 19:54

Rapport fra Göteborgs «akademikerghetto»

De høyt utdannede i Sverige stemmer svært ulikt befolkningen som helhet. Det øker makten til de radikale nisjepartiene og kan holde Sverigedemokraterna unna regjering..

NRK - 16 aug. 18 kl. 20:44

SD største parti på ny måling

Partiet Sverigedemokraterna er det største partiet i Göteborg, viser en måling for Göteborgs-Posten. 18,9 prosent av de stemmeberettigede i Göteborg ville ha stemt på det innvandringskritiske partiet dersom det var valg i dag, viser målingen..

NRK - 16 aug. 18 kl. 08:12

Anders Jahres pris til svenske

Den svenske professoren Claes Ohlsson ved Göteborgs Universitet tildeles Anders Jahres medisinske pris på 1 million kroner. Han får prisen for studier av beinskjørhet..

NRK - 15 aug. 18 kl. 18:21

Pågrepne menn er tidligere dømt

Tre menn, som tidligere er dømt for blant annet narkotika- og våpenbrudd, er pågrepet og mistenkt for bilbrannene i Frölunda i Göteborg, ifølge Göteborgs-Posten. En politibetjent forteller til avisen at mennene er «vanlige narkotikaselgere»..

VG - 15 aug. 18 kl. 02:48

Bilbrannene i Sverige: - Nå skal jeg stemme Sverigedemokraterna

GÖTEBORG (VG) Vantro, redsel og sinne preger bydelen Frölunda etter at 89 biler ble påtent og vandalisert i Gøteborgs-området..

NRK - 10 aug. 18 kl. 21:31

Tidlig diabetes gir tidligere død

Kvinner som utvikler type-1 diabetes før 10-årsalderen, dør gjennomsnittlig 18 år tidligere, viser ny forskning fra Göteborgs universitet. De har 90 prosent større risiko for å rammes av hjerteinfarkt enn personer uten diabetes, skriver SVT..

NRK - 05 aug. 18 kl. 22:42

Nødrakett kan ha utløst storbrann

En nødrakett fra et skip kan ha utløst en kraftig brann på Björkö i Göteborgs skjærgård. Flere hus har brent, og beboere på øya er bedt om å evakuere. Brannfolk skal nå ha kontroll, skriver avisa Sydsvenskan..

Dagbladet - 05 aug. 18 kl. 20:08

Flere hus i brann på øy i Göteborgs skjærgård

Mellom fem og ti eiendommer i brann på øya Björkö..

Dagbladet - 05 aug. 18 kl. 20:08

Flere hus sto i brann på øy i Göteborgs skjærgård

Mellom fem og ti eiendommer brant på øya Björkö. Brannen skal nå være under kontroll..

NRK - 12 mai 18 kl. 09:55

Barn falt fra fjerde etasje

Et barn skal ha falt fra en balkong i fjerde etasje i et bolighus i Göteborg. Det skriver Göteborgs-Posten. Politiet fikk melding litt over ni lørdag morgen.

Dagbladet - 07 mars 18 kl. 14:35

Kan svenske grep løfte norske orkestere til et nytt nivå?

Nå kommer Göteborgs Symfoniker til Oslo..

P4 - 28 des. 17 kl. 05:44

To grove ran nær Svinesund

Flere bevæpnede og maskerte menn ranet i går kveld to butikker ved svenskegrensen To hadde pistol og en bar kniv. Politiet omtaler ranet som svært grov, og sier til Gøteborgs-posten at de ansatte er i sjokk. Ranerne forsvant i en mørk bil, og politiet leter nå etter personene.

NRK - 28 des. 17 kl. 04:00

To grove ran nær Svinesund

Flere bevæpnede og maskerte menn ranet onsdag kveld to forretninger rett ved svenskegrensen. – Ingen ble skadet, men de ansatte var svært oppskaket, sier politiets pressetalsmann Peter Adlersson til Göteborgs-Posten..

NRK - 08 des. 17 kl. 10:21

Rotteinvasjon i Göteborg

Antallet varsler om uønskede gnagere i Göteborg har gått opp med 390 prosent på fem år. Skadedyrselskapet Anticimex fikk i løpet av de første elleve månedene i år 14.700 varsler om rotter i Göteborg-området.

NRK - 05 des. 17 kl. 07:31

Bombealarm ved moské i Gøteborg

En mistenkelig gjenstand er funnet ved en moské i Gøteborg, melder Göteborgs-Posten. Politiets nasjonale bombevern- og redningstjeneste skal ha fire enheter på stedet..

NRK - 21 nov. 17 kl. 05:42

Foreslår tiggerforbud i Gøteborg

Moderaterna i Göteborg ønsker et tiggerforbud i byens sentrale deler, skriver Göteborgs-Posten. Ifølge avisen gikk partiet i forrige måned inn for et nasjonalt tiggerforbud, og vil tirsdag legge fram et forslag til kommunestyret..

P4 - 03 okt. 17 kl. 14:51

Mann satte fyr på seg selv i kirke i Gøteborg

I Sverige en en mann alvorlig skadd etter at han satte fyr på seg selv inne i Domkirken i Gøteborg. Nødetatene er på plass og gir mannen livreddende førstehjelp, skriver Gøteborgs-Posten. Årsaken til hendelsen er ukjent..

NRK - 30 sep. 17 kl. 14:37

Nordmann utvist frå Sverige

Etter ein kontroll ved Göteborgs central, er ein nordmann blitt arrestert og sikta for brot på utlendingslova i Sverige, det melder politiet i Göteborg. Mannen skal utvisast til Noreg, heiter det..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt