Fylkesmannen

Saturday, 19 October, 11:23

Nyheter om Fylkesmannen

Sortering: Relevans | Senaste
Dagbladet - I førrgår: 22:45

Blir gransket etter tvangshenting

Jenta (13) ble dratt gråtende bort fra familien sin i håndjern, uten at Fylkesmannen reagerte. Det får nå et etterspill..

Aftenposten - 27 Sep 19 kl. 10:38

Fylkesmannen skal avgjøre riving av den omstridte Y-blokken

Oslo kommune sendte fredag inn klage på riving av Y-blokken til Fylkesmannen. Rivingen kan ikke starte før Fylkesmannen har avgjort saken..

Aftenposten - 27 Sep 19 kl. 10:38

Fylkesmannen skal avgjøre riving av den omstridte Y-blokken

Oslo kommune sendte fredag inn klage på riving av Y-blokken til Fylkesmannen. Rivingen kan ikke starte før Fylkesmannen har avgjort saken..

P4 - 06 Oct 19 kl. 22:18

Kortere frist på mobbesaker

Fylkesmenn får kortere tidsfrist til å behandle mobbesaker. I statsbudsjettet som legges fram i morgen har regjeringen innført en tidsfrist på fem dager for Fylkesmannen til å ta kontakt med foreldre eller elever fra saken blir meldt inn. Fylkesmann i Oslo og Viken, Valgerd Svarstad Haguland sier til VG at de vil slite med å klare fristen slik situasjonen er i dag, men om de får nok ressurser er det bra at regjeringen vil prioritere dette..

NRK - 01 Oct 19 kl. 14:47

Skeptisk til vindkraftrammen

To av de 13 områdene i forslaget til nasjonal ramme for vindkraft på land ligger i Rogaland. Det må vurderes nøye om ikke alt konsesjonsgitt vindkraft nå er ved en tålegrense for samlet belastning på allmenne interesser i Rogaland mener Fylkesmannen..

Dagbladet - 26 Sep 19 kl. 22:39

Vasser i møkk hos melkeprodusenten

Ble møtt av av store mengder avføring og underernærte og døde dyr. Nå har Fylkesmannen opprettet sak..

Aftenposten - 03 Oct 19 kl. 05:49

Ropstad ber Fylkesmannen vurdere statsstøtten til Jehovas vitner

Barne- og familiedepartementet ber fylkesmannsembetet vurdere statsstøtten til Jehovas vitner fordi medlemmer kan bli utstøtt hvis de stemmer ved valg..

NRK - 27 Sep 19 kl. 11:21

Jerv herjar i beiteområde

Eit beitelag i Hemnes i Nordland har mista ein tredel av sauebesetninga i sommar. Seksjonsleiar Tore Vatne hos Fylkesmannen seier det ikkje er tvil om at det er jerven som har teke dei..

P4 - 12 Sep 19 kl. 08:09

Refser skole for brudd på mobbelov

Fylkesmannen i Vestfold og Telemark refser nå Drangedal skole for brudd på mobbeloven. Rundt 67 personer i Drangedal har fortalt om grov mobbing siden 70-tallet og frem til i dag. I en tilsynsrapport har Fylkesmannen avdekket seks lovbrudd ved skolen.

Aftenposten - 11 Sep 19 kl. 19:24

Fylkesmannen refser Drangedal skole for brudd på mobbelov

Rundt 67 personer i Drangedal har fortalt om grov mobbing siden 70-tallet og frem til i dag. Fylkesmannen kritiserer Drangedal skole i en ny tilsynsrapport..

NRK - 20 Sep 19 kl. 14:09

Fant brudd på barnevernloven

Fylkesmannen i Nordland sier i at de etter et tilsyn med samarbeid mellom Vesterålen barnevern og sosiale tjenester i Nav Sortland, har funnet tre brudd på barnevernloven og to brudd på sosialtjenesteloven, skriver Vesterålen Online..

NRK - 18 Sep 19 kl. 07:26

Minst ti sauer drept av ulv

Siden 1. juli er minst ti sauer dokumentert drept av en ung hannulv i Vest-Agder, men trolig er tallet på drepte dyr høyere. Det sier Per Ketil Omholt ved Fylkesmannen i Agder.

P4 - 21 Aug 19 kl. 21:50

Kommune får kraftig kritikk av Fylkesmannen

Austevoll kommune har ikke beskyttet og sikret at barna i kommunen er trygge. Det kommer frem i en rapport fra Fylkesmannen i Vestland. Tilsynet har blant annet avdekket at kommunen har håndtert bekymringsmeldinger om vold og seksuelle overgrep for dårlig.

NRK - 25 Aug 19 kl. 10:45

Ber om moskus-tips

Statens naturoppsyn leter nå etter en moskus, som ble observert sør for Otta klokka 06.30 i dag. Espen Rusten hos SNO anbefaler folk som ser moskusen om å ringe politiet på 02800.

P4 - 25 Aug 19 kl. 11:08

Leter etter moskus

En moskus ble sett vandrende sør for Otta i Oppland tidlig på morgenen i dag. Statens naturoppsyn leter nå etter dyret og anbefaler alle som ser den om å ringe politiet, melder NRK. Fylkesmannen i Innlandet har gitt fellingstillatelse på moskusen..

NRK - 21 Aug 19 kl. 20:39

Avdekka alvorleg svikt i Austevoll

Fylkesmannen i Vestland konkluderer i ein rapport med at Austevoll kommune har svikta alvorleg når det gjeld «å beskytte og hjelpe barn». Det er blant anna påvist svikt i handtering av bekymringsmeldingar og undersøkingane av barna sin situasjon..

NRK - 02 Aug 19 kl. 11:14

Fylkesmannen undersøker legevakta

Fylkesmannen har startet tilsynssak mot legevakta i Tønsberg etter bekymringsmelding om at en medisinstudent skal ha hatt selvstendige vakter. Ifølge assisterende fylkeslege Mats Foshaug utreder de saken og ser på om tjenestene har vært forsvarlige..

NRK - 08 Aug 19 kl. 04:21

Lagres ikke etter regelverket

Ti av elleve inspiserte tankanlegg i Sogn og Fjordane og Hordaland bryter forurensningsforskriften, viser tilsyn utført av Fylkesmannen og Miljødirektoratet..

P4 - 09 Aug 19 kl. 15:36

Fellingstillatelse på ulv

Fylkesmannen i Agder gir fellingstillatelse på ulv. Det skjer etter at en sauebonde oppdaget bitemerker etter rovdyr på en sau, melder Lister24. Fellingstillatelsen gjelder for Lyngdal, Kvinesdal, Hægebostad og Åseral kommuner..

P4 - 22 Jul 19 kl. 11:29

- Har brutt loven

Fylkesmannen i Innlandet har konkludert med at Sanderud psykiatriske sykehus ved Hamar har brutt loven. Sykehuset har sagt nei til flere fengselsinsatte som trengte akutt psykiatrisk hjelp. Pasientene ble blant annet avvist fordi de hørte hjemme i en annen region, melder NRK.

VG - 22 Jul 19 kl. 05:42

Familien reagerer etter at Maren (24) døde på Radiumhospitalet: – Fylkesmannen fremstår som et mikrofonstativ

Vera Friberg (51) mener manglende utredning og feilbehandling var årsak til at datteren Maren Friberg (24) døde på Radiumhospitalet i mars 2017. Hun reagerer sterkt på at Fylkesmannen nå har «frikjent» Oslo universitetssykehus..

NRK - 28 Jul 19 kl. 14:14

Gir flest strandsonetillatelser

Hordaland er det fylket som gir flest byggetillatelser i strandsonen. Ofte er disse tillatelsene i strid med regelverket, mener Fylkesmannen..

Aftenposten - 30 Jul 19 kl. 20:57

Hun har en tung psykisk lidelse og har bodd alene på et hotellrom i hele sommer. Nå snur Bærum kommune og vil gi henne personlig assistent.

I seks uker har psykisk syke «Siri» (35) bodd på hotell fordi hun ikke har hatt noe sted å bo. Fylkesmannen har gitt henne medhold i at hun bør få personlig assistent..

Aftenposten - 26 Jul 19 kl. 08:12

Tilsynssak mot lege i Abbasi-saken

Fylkesmannen i Oslo og Viken har opprettet tilsynssak mot den ene av legene som bisto under uttransporteringen av Abbasi-familien i juni..

NRK - 26 Jul 19 kl. 07:36

Oppretter tilsynssak mot lege

Fylkesmannen i Oslo og Viken oppretter tilsynssak mot en lege som er tilknyttet politiets utlendingsinternat på Trandum. I juni bisto legen under den mislykkede uttransporteringen av Abbasi-familien..

Hegnar.no - 28 Jul 19 kl. 07:48

30 barnevernsansatte i Nordland hadde ikke gyldig politiattest

Tilsyn utført av Fylkesmannen i Nordland viser at 30 barnevernsansatte ved flere institusjoner i fylket ikke hadde gyldig politiattest, slik loven krever..

P4 - 28 Jul 19 kl. 17:53

- Gir tillatelser i strid med regelverket

Kommuner gir ofte tillatelser til å bygge i strandsonen selv om det er i strid med regelverket. Det mener Fylkesmannen i Vestland. Men ordfører i Øygarden kommune i Hordaland mener vernet av strandsonen er for strengt.

P4 - 15 Jul 19 kl. 10:49

Kvinne døde etter uforsvarlig sykehusdrift

En kvinne døde på grunn av sviktende rutiner og uforsvarlig sykehusdrift i Hammerfest. Det kommer fram i flere tilsynsrapporter fra Fylkesmannen, melder NRK. Kvinnen fikk i tolv dager for høye doser med feil medisin, fikk hjertestans og døde.

VG - 24 Jul 19 kl. 15:12

Drangedal: Staten griper inn etter vedvarende mobbeproblem

Fylkesmannen har gitt pålegg til Drangedal 10-årige skole i tre mobbesaker de siste årene, men kommunen takket nei til oppfølging..

VG - 24 Jul 19 kl. 15:12

Drangedal: Staten griper inn etter vedvarende mobbeproblem ved skole

Fylkesmannen har gitt pålegg til Drangedal 10-årige skole i tre mobbesaker de siste årene, men kommunen takket nei til oppfølging..

P4 - 23 Jul 19 kl. 22:13

49 har varslet om mobbing i Drangedal

En advokat har blitt kontaktet av 49 personer som sier de har blitt utsatt for mobbing ved en skole i Drangedal i Telemark. Sakene skal ha skjedd over en periode på nesten 50 år. Elever har fortalt om tilfeller der de har blitt hengt opp i basketballkurven og pisket, melder Telemarksavisa.

P4 - 19 Jul 19 kl. 16:54

Jordmødre frykter for liv og helse

Fylkesmannen i Oslo og Viken har opprettet tilsynssak mot Oslo universitetssykehus etter en bekymringsmelding om bemanning. Det er Norsk Sykepleierforbund Oslo sammen med tillitsvalgte som har sendt varsel om for lite folk ved barselavdelingen på Rikshospitalet og fødeavdelingene på Ullevål sykehus. Bemanningen er så presset at de ansatte er livredde for at det skal gå galt, advarer Norsk Sykepleierforbund til fagbladet Sykepleien..

P4 - 10 Jul 19 kl. 06:27

Vil ha flere kommunesammenslåinger

Kun tre av Nordlands 44 kommuner blir slått sammen ved nyttår og nå vil Fylkesmannen slå sammen flere. Det skriver Klassekampen. Tom Cato Karlsen mener det ikke er bærekraftig at det fortsatt er så mange kommuner i Nordland og viser til at 27 kommuner har færre enn 3000 innbyggerere og 17 kommuner har færre enn 1500 innbyggere.

P4 - 08 Jul 19 kl. 21:42

Barnevernet i Tysnes får kraftig kritikk

Saker der barn kan ha blitt utsatt for vold- og overgrep blir liggende for lenge i Tysnes kommune. Det er bare et av mange kritikkverdige forhold som kommer frem i en fersk tilsynsrapport fra Fylkesmannen. Rådmann Steinar Dalland sier til NRK at de tar funnene på største alvor og at de har satt i gang en rekke forbedringstiltak..

NRK - 05 Jul 19 kl. 19:44

Nytt løyve til å skyte ulv

Fylkesmannen har gitt løyve til å felle en ulv i Østerdalen i Hedmark etter at det er funnet et lam som er dokumentert ulveskadd, skriver Nationen. Skadefellingslaget i Nord-Østerdalen skjøt en ulv i juni og kan nå felle enda en..

Dagbladet - 03 Jul 19 kl. 07:10

Nekter å granske tvangshenting

Advokat mener grove lovbrudd ble begått da politiet brukte håndjern på en 13-åring som ikke ville bli med barnevernet. Fylkesmannen vil ikke åpne tilsynssak..

P4 - 05 Jul 19 kl. 20:32

Får skyte ulv i Nord-Østerdalen

Fylkesmannen i Innlandet har gitt grønt lys til felling av nok en ulv i Nord-Østerdal. Bakgrunnen for at det nå er gitt løyve er at det er funnet et lam som er dokumentert ulveskadd. Ifølge Nationen har skadefellingslaget i Nord-Østerdalen, som skjøt en ulv i juni fått løyve til å felle en ulv i deler av Tynset, Tolga, Rendalen og Engerdal kommuner i Hedmark..

P4 - 04 Jul 19 kl. 11:03

Ludvigsen dømt til fem års fengsel

Tidligere toppolitiker Svein Ludvigsen er i Nord-Troms tingrett dømt til fem års fengsel for å ha utnyttet sin stilling, melder NRK. Den tidligere Høyre-statsråden og Fylkesmannen var tiltalt for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg sex med tre mannlige asylsøkere..

Aftenposten - 04 Jul 19 kl. 16:16

Oppretter tilsynssak mot Oslo universitetssykehus etter Aftenposten-avsløring

– Jeg føler meg ikke trygg på at ikke noe lignende kan skje med andre pasienter, sier Torun Bjørgo. På hennes anmodning har Fylkesmannen nå opprettet tilsynssak mot Oslo universitetssykehus (OUS)..

NRK - 02 Jul 19 kl. 09:19

Åpner tilsynssak mot lege

Fylkesmannen i Agder har åpnet tilsynssak mot en legevaktlege i Lister som fra før er siktet for bedrageri og fratatt refusjonsretten, skriver Lister24. Tilsynssaken skal vurdere om legen også har brutt bestemmelser i helsepersonelloven..

P4 - 04 Jul 19 kl. 12:20

Ludvigsen anker dommen

Den tidligere fiskeriministeren og Fylkesmannen Svein Ludvigsen er sjokkert etter at han i dag ble dømt til fem års fengsel for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang. Det sier hans forsvarer Kai Vaag. 72-åringen ble dømt på alle tiltaltepunkter, men hele tiden nektet straffskyld.

P4 - 04 Jul 19 kl. 14:12

Solberg: Alvorlig sak

Statsminister og Høyreleder Erna Solberg sier saken mot Svein Ludvigsen er alvorlig. I dag ble den tidligere Høyre-statsråden og Fylkesmannen dømt til fem års fengsel for å ha misbrukt stillingen sin til å skaffe seg sex med tre asylsøkere. Solberg, som var kommunalminister da Ludvigsen var fiskeriminister, sier til P4-nyhetene at hun ikke vil kommentere selve dommen da den ikke er rettskraftig..

P4 - 05 Jul 19 kl. 06:27

Krysskrangel utsetter E18

Uenighet om et enkelt veikryss utenfor Porsgrunn gjør at utbyggingen av ny E18 er stanset. Statens vegvesen ønsker en løsning med fullt kryss, mens reguleringsplanen fra Nye Veier, som både kommunestyret og Fylkesmannen har godkjent, inneholder en annen løsning, med to «halve kryss» plassert mellom to tunneler på strekningen. Da samtaler mellom Vegvesenet og utbyggeren Nye Veier ikke har ført frem, blir saken sendt til Kommunaldepartementet og prosjektet fryst, melder VG..

P4 - 05 Jul 19 kl. 05:28

Ludvigsens anke kan bli avvist

En anke fra Svein Ludvigsen kan bli avvist av lagmannsretten. Det skriver Nordlys. Årsaken er at ingen av postene i tiltalen har en strafferamme på over seks år.

NRK - 02 Jul 19 kl. 08:38

Får ikke rydde plast i hekkeperiode

Lokal ungdom i Vikna får ikke lov å rydde verneområdene i kommunen for plast i hekkeperioden. Det har Fylkesmannen bestemt, skriver Namdalsavisa. Nå er Vikna-ordføreren usikker på om jobben blir gjort i det hele tatt..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt