Fylkesmannen

Friday, 29 May, 21:19

Nyheter om Fylkesmannen

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 27 Apr 20 kl. 17:45

Ber Fylkesmannen åpne tilsyn

Oslo kommune ber nå Fylkesmannen om å åpne tilsyn ved sykehjem i hovedstaden, hvor så langt 31 beboere har dødd med covid-19. Det skriver NTB. Fylkesmannen i Vestland har åpnet tilsyn ved Metodisthjemmet i Bergen etter 13 dødsfall vet hjemmet..

NRK - 13 May 20 kl. 11:17

Humler mindre truet enn antatt

Humler er mindre truet i norsk natur enn man har trodd, viser en rapport fra Fylkesmannen i Oslo og Viken. Selv de mest truede artene har tilsynelatende livskraftige forekomster lokalt i sine kjerneområder, heter det i en pressemelding..

Aftenposten - 27 Apr 20 kl. 22:11

Fylkesmannen overlater plastpelletsmysterium til politiet

Store mengder plastpellets ligger spredt på strendene på begge sider av Oslofjorden, men Fylkesmannen greier ikke å finne synderen. Nå overtar politiet..

P4 - 13 May 20 kl. 06:49

Nordmenn harryhandler i Østfold

Salget av typiske grensehandelvarer har økt betydelig i Østfold etter koronautbruddet. Ifølge Norgesgruppen har salget av øl, brus, snacks og bacon økt med omtrent 50 prosent etter at grensehandelen nesten har stoppet helt opp. Flere av de svenske grensebyer er nå inne i en krise, og den svenske Fylkesmannen ba nylig om samtaler med sine motparter i Norge i håp om å få igang harryhandelen igjen..

P4 - 07 May 20 kl. 12:11

Mener sykehjem i Bergen drev forsvarlig

Metodishjemmet i Bergen der 16 av 46 beboere har mistet livet av koronaviruset har drevet forsvarlig. Det konkluderer Fylkesmannen i Vestland i en ny tilsynsrapport. I rapporten får likevel sykehjemmet kritikk for smale ganger, ukjente vikarer og strenge regler for testing som førte til at mange ble smittet..

P4 - 23 Apr 20 kl. 11:26

Åpner tilsyn av koronarammet sykehjem

Fylkesmannen i Vestland åpner nå tilsyn av et sykehjem i Bergen som er hardt rammet av koronaviruset. Metodisthjemmet i Bergen har så langt åtte døde beboere og ytterligere 12 personer er smittet av viruset. Fylkesmannen vil forsikre seg om at virksomheten drives trygt opplyser fylkeslege Helga Arianson til Bergensavisen..

NRK - 03 May 20 kl. 18:49

Får kritikk etter feilbehandling

En kvinne døde i fjor ved Sørlandet sykehus etter at alvorlig blodfor­gift­ning ble behandlet som forstop­pelse. I en tilsynsrapport retter Fylkesmannen i Agder knusende kritikk mot behandlingen kvinnen fikk, skriver Fædrelandsvennen..

E24 - 18 Apr 20 kl. 13:36

Fylkesmannen erklærer Vinjes lokale hytteforbud ulovlig

Ingen nasjonale medisinske råd tilsier at et hytteforbud bør videreføres. Snarere tvert om, skriver Fylkesmannen i Vestfold og Telemark i et vedtak..

Dagbladet - 26 Apr 20 kl. 12:47

- Stengt ut sesongen, vedtok kommunen

Men så grep Fylkesmannen inn. Over 1 500 i alpinbakken i Voss..

P4 - 19 Apr 20 kl. 21:47

Avløpssystemet på Askøy får stryk

Avløpssystemet på Askøy like utenfor Bergen blir beskrevet som så dårlig at det er ulovlig. Kommunen har ifølge en rapport fra Fylkesmannen betydelig etterslep, og for dårlige rutiner for å rapportere og håndtere avvik. Funnet skjer kun et år etter at 2000 innbyggere ble syke av bakterier i drikkevannet.

P4 - 03 May 20 kl. 19:09

Sørlandet sykehus får kritikk

Sørlandet sykehus får knusende kritikk etter at en kvinne døde etter å ikke ha fått nødvendig behnadling for blodforgiftning i fjor. Legen som tok imot henne på legevakten i Vennesla trodde hun led av forstoppelse. I tillegg var det dårlig kommunikasjon mellom de forskjellige avdelingene, så det tok lenger tid enn nødvendig å oppdage feildiagnostiseringen.

P4 - 18 Apr 20 kl. 13:46

- Vinjes hytteforbud ulovlig

Fylkesmannen erklærer nå Vinjes lokale hytteforbud for ulovlig. Kommunen frykter de vil få personer med koronasmitte i løpet av neste helg som følge av at hytteforbudet opphører på mandag, og søkte nylig om å utvide forbud i en uke, men har fått avslag. Fylkesmannen i Vestfold og Telemark skriver i vedtaket at ingen nasjonale medisinske råd tilsier at et forbud bør videreføres..

P4 - 29 Apr 20 kl. 08:20

Ulv skutt i Ringsakfjellet

En hannulv ble skutt i forbindelse med lisensjakt i Ringsakfjellet i Innlandet i går. Det melder Ringsaker Blad. Fylkesmannen forteller til avisen at det var et lokalt jaktlag som felte ulven.

P4 - 27 Apr 20 kl. 17:51

Vil ha tilsyn etter koronadødsfall

Det bør gjennomføres eksternt tilsyn ved sykehjemmene i Oslo etter at 31 beboere er døde som følge av koronaviruset. Det mener Oslo kommune, og de ber Fylkesmannen åpne tilsyn, melder NTB. I dag ble det rapportert inn to nye koronarelaterte dødsfall på sykehjem i hovedstaden.

NRK - 23 Apr 20 kl. 11:24

Tilsyn av koronarammet sykehjem

Fylkesmannen i Vestland åpner tilsyn av Metodisthjemmet i Bergen for å forsikre seg om trygg drift av sykehjemmet. Til nå har åtte beboere dødd av koronaviruset, og tolv andre er smittet..

NRK - 07 Apr 20 kl. 15:47

Opphevar reiseforbod i Træna

Fylkesmannen i Nordland opphevar vedtaket frå Træna kommune på Helgeland om utreiseforbod for alle kommunalt tilsette i påsken. Det var fleire forhold ved vedtaket som vart vurdert som mangelfulle av Fylkesmannen..

NRK - 18 Apr 20 kl. 13:41

Lokalt hytteforbod ulovleg

Fylkesmannen i Vestfold og Telemark har vedteke at hytteforbodet til Vinje kommune er ulovleg, skriv Rett24. Vinje ville forlenge hytteforbodet etter 20. april, då regjeringa har avgjort at forbodet skal verte oppheva..

P4 - 03 Apr 20 kl. 19:45

Fikk nei til påskeåpne butikker

Oslos dagligvarebutikker og apoteker får ikke holde åpnet i påsken. Det har Fylkesmannen avgjort i kveld, ifølge VG. Oslos byrådsleder Raymond Johansen søkte Fylkesmannen om lov til å holde butikkene åpne, selv om regjeringen har sagt nei.

P4 - 01 Apr 20 kl. 11:35

Oppohever "søringkarantene"

Fylkesmannen i Troms og Finnmark, Elisabeth Vik Aspaker, opphever den såkalte søringkarantenen i Bardu kommune. Fylkesmannen har gjennomført lovlighetskontroll og konkludert med at vedtaket om innreiseforbud i kommunestyret i Bardu mandag må oppheves, skriver VG. Aspaker sier det kan bli gjennomført lignende vurderinger i flere kommuner.

VG - 24 Mar 20 kl. 10:45

Fylkesmannen i Vestland: Foreslår at de yngste barna får gå på skolen

Av hensyn til barna og arbeidslivet, tar Fylkesmannen i Vestland til orde for å gjøre gradvis endringer i vedtaket om stenging av barnehager og skoler..

Aftenposten - 23 Mar 20 kl. 19:12

Fylkesmannen i Møre og Romsdal står på sitt – vil ikke følge nasjonale karanteneregler

Regjeringen advarer kommuner og fylker mot å innføre egne karanteneregler. Fylkesmannen i Møre og Romsdal er statens representant i fylket, men vil ikke lytte..

NRK - 24 Mar 20 kl. 11:04

Vil de yngste barna skal på skolen

Fylkesmannen i Vestland mener de yngste barna bør få gå på skolen. Det skriver VG. I et brev til Helsedirektoratet, kommer Fylkesmannen i Vestland med sin vurdering av hvilke effekter de nasjonale tiltakene har hatt, skriver avisa..

NRK - 03 Apr 20 kl. 12:15

Vil ha påskeåpne butikker

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap) ber Fylkesmannen om påskeåpne dagligvarebutikker og apoteker i Oslo, med normale åpningstider. Forslaget kom opprinnelige fra Venstre..

P4 - 24 Mar 20 kl. 11:39

Vil ha de yngste barna tilbake på skolen

Fylkesmannen i Vestland foreslår at de yngste barna skal få gå på skolen igjen. Lars Sponheim tar til orde for å gjøre gradvis endringer i vedtaket om stenging av barnehager og skoler, viser et brev Fylkesmannen har sendt til Helsedirektoratet. Dette begrunnes med både hensyn til barna og til arbeidslivet.

NRK - 01 Apr 20 kl. 11:48

Fylkesmann opphever søringkarantene

Fylkesmannen i Troms og Finnmark, Elisabeth Vik Aspaker har konkludert med at vedtaket i kommunestyret 30. mars om tiltak om innreiseforbud, den såkalte søringkarantenen, etter smittevernloven oppheves..

NRK - 03 Apr 20 kl. 19:57

Sier nei til påskeåpne butikker

Fylkesmannen i Oslo og Viken har avslått Oslo kommunes søknad om utvidede åpningstider for butikker i påsken, skriver VG. Tidligere fredag sendte kommunen en søknad om å få ha åpne dagligvarebutikker og apotek i påsken..

VG - 01 Apr 20 kl. 11:16

Fylkesmannen opphever «søringkarantene» i Bardu – ordføreren ikke fornøyd

Fylkesmann Elisabeth Vik Aspaker har gjennomført lovlighetskontroll og opphever kommunestyrevedtakets vedtak om innreiseforbud..

P4 - 24 Mar 20 kl. 05:38

Fylkesmann vil ikke følge nasjonale karanteneregler

Mens regjeringen advarer om egne karanteneregler i fylker og kommuner, har Fylkesmannen i Møre og Romsdal bedt kommunene innføre lokale regler, som den eneste av de elleve fylkesmennen i landet. 23 av 26 kommuner i fylket har fulgt oppfordringen om å ilegge 14 dagers hjemmekarantene på personer som reiser inn fra Oslo, Vestfold og Telemark, Viken, Innlandet, Agder, Rogaland og Vestland, skriver Aftenposten. Flere kommuner i landet har innført egne regler, men ikke på oppfordring fra Fylkesmannen..

NRK - 30 Mar 20 kl. 09:19

Plastkuler funnet ved kysten

Fylkesmannen har varslet Kystverket om akutt forurensning etter funn av mange av små plastkuler ved Rørvik i Larvik. Kulene ble først oppdaget i Østfold for fjorten dager siden. Det har kommet meldinger om at plastkulene har nådd Vestfold-kysten..

P4 - 01 Apr 20 kl. 12:06

Opphever "søringkarantene"

Fylkesmannen i Troms og Finnmark opphever den såkalte søringkarantenen i Bardu kommune. Etter en lovlighetskontroll er det konkludert med at vedtaket om innreiseforbud, som ble gjort i kommunestyret i Bardu mandag, må oppheves, skriver VG. Det er varslet at det kan bli gjennomført lignende vurderinger i flere kommuner.

VG - 30 Mar 20 kl. 19:25

Fylkesmann ber øykommuner planlegge for det verste

Værøy, Røst og Træna er blant Norges mest isolerte kommuner. Strenge karantenebestemmelser har gjort at øykommunene i Nordland så langt er lite berørt av corona-krisen. Men nå har Fylkesmannen i Nordland likevel bedt kommunene planlegge for det verst tenkelige: En masseevakuering.

P4 - 26 Mar 20 kl. 05:54

124 kommuner holder på lokale koronaregler

Mange av de 124 kommunene som har laget egne regler for å hindre smittespredning, ligger i Nord-Norge. Det viser en opptelling Klassekampen har gjort. Ett av tiltakene flere av dem har innført, er å kreve 14 dagers karantene for alle som reiser nordover fra Sør-Norge.

P4 - 23 Mar 20 kl. 20:49

Vil ikke følge nasjonale regler

Fylkesmannen i Møre og Romsdal vil ikke følge nasjonale karanteneregler. Flere kommuner i fylket ilegger 14 dagers hjemmekarantene på alle tilreisende fra fylkene i Sør-Norge og ignorer regjeringens anbefaling om å droppe egne kommunekarantener. Fylkesmann Rigmor Brøste sier til Aftenposten at hun må være med på å begrense importsmitte til fylket..

P4 - 26 Mar 20 kl. 18:56

Drapsdømt fikk forsvarlig helsehjelp

Fylkeslegen i Vestland mener at mannen som er dømt til tvungen psykisk helsevern etter drapet og drapsforsøket på foreldrene i Bergen, fikk forsvarlig helsehjelp. Den 37 år gamle mannen er dømt for drap på sin 63 år gamle mor og drapsforsøk på faren i mars i fjor. Fylkeslegen mener helsepersonellet ikke hadde grunnlag for å kunne forutse voldshandlingen.

NRK - 19 Mar 20 kl. 16:01

Kommuner sliter med håndtering

Kommunene har store utfordringer med å håndtere koronaepidemien, ifølge Fylkesmannen i Oslo og Viken. De ber myndighetene gi klare instrukser på når helsepersonell kan unntas karantenereglene, og også om lov til å beordre helsepersonell på jobb..

VG - 22 Mar 20 kl. 19:26

Industri-topp mener staten taler med to tunger om lokale karanteneregler

Toppsjef Stein Lier-Hansen i Norsk Industri anklager staten for liten enhetlig styring av karantenereglene. I Møre og Romsdal har Fylkesmannen anbefalt egne regler for kommunene, mens regjeringen vil ha likhet for loven i hele Norge..

NRK - 18 Mar 20 kl. 15:45

Barnehage må tilbakebetale tilskudd

100-meterskogen barnehage AS på Disen i Oslo må betale tilbake 1 million kroner av tilskuddet de har fått fra kommunen, skriver Utdanningsnytt. Dette vedtok Fylkesmannen i dag. Årsaken er at eieren av selskapet har tatt ut for mye lønn til seg selv..

VG - 18 Mar 20 kl. 13:50

Kinesiske toppløpere får bli på Sjusjøen

SJUSJØEN (VG) - I disse hyttene på Sjusjøen sitter sju kinesiske topp-langrennsløpere og deres støtteapparat i karantene. Nå har kommunen og Fylkesmannen i Innlandet, bestemt at de skal få bli på Sjusjøen også etter at karantenetiden utløper om noen dager..

Dagbladet - 11 Mar 20 kl. 19:27

Ny tilsynssak mot helsetjenesten på Trandum

En etiopisk kvinne i 40-åra ble stadig sykere under tvangsinternering. Hun ba om psykologisk hjelp, men uten å få det. Nå har Fylkesmannen opprettet sak mot Trandum..

P4 - 15 Mar 20 kl. 18:27

Åpnet store butikker på søndager

Rema 1000 åpnet i dag flere av sine store butikker i Midt-Norge, selv om de ikke har tilltalse til det på en søndag. For å unngå koronasmitte bryter de regelen om at matbutikkene på søndager må være under hundre kvadratmeter store, melder NRK. Fylkesmannen har mottatt en henvendelse fra Rema, men har foreløpig ikke behandlet den..

P4 - 11 Mar 20 kl. 22:05

Dropp bursdagsfeiringer!

Dropp bursdagsfeiringer, familietreff og russetreff for å hindre spredning av koronaviruset. Det er oppfordringen fra Fylkesmannen i Innlandet Knut Storberget. 39 personer er smittet av viruset i Innlandet og over 1000 personer er i karantene.

P4 - 24 Feb 20 kl. 21:11

Velsemannen-beboere ber om erstatning

Beboere under Veslemannen ber nå om erstatning for utgifter og tap de har hatt i forbindelse med de mange evakueringene. Det er to personer som er bosatt i Rauma kommune som har søkt om rundt 470.000 kroner fra Fylkesmannen i Møre og Romsdal, det melder Sunnmørsposten.

Aftenposten - 21 Feb 20 kl. 16:40

Fylkesmannen kan ikke stanse riving av Y-blokka

Fylkesmannen har ikke myndighet til å stanse rivingen av Y-blokka, og avviser klagene på rivingstillatelsen..

Aftenposten - 03 Mar 20 kl. 19:01

Naboer reagerer på snødumping rett i Oslofjorden – Vi har ikke gitt tillatelse, sier Fylkesmannen

Til tross for at reglene for snødumping i fjorden er kraftig strammet inn, gikk snøen som ble ryddet på kaia i helgen, rett ned i vannet. Oslo Havn viser til 24 år gammel tillatelse..

NRK - 28 Feb 20 kl. 18:49

Blir redaksjonssjef i NRK Innlandet

Alexander Nordby er tilsett som redaksjonssjef i NRK Innlandet på Lillehammer. Nordby har jobba i NRK sidan 2006 og har erfaring frå VG og Nationen. Karianne Stordal sluttar i stillinga for å starte hos Fylkesmannen i Innlandet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt