Fri Fagbevegelse

Tuesday, 25 February, 12:58

Nyheter om Fri Fagbevegelse

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - 04 Jan 20 kl. 16:17

Sp vil ta vare på veiskilt

Senterpartiet ber nå regjeringen ta vare på veiskilt som er utdatert av regionreformen. Stortingsrepresentant Sigbjørn Gjelsvik skriver i et spørsmål til samferdselsminister Jon Georg Dale om statsråden vil sørge for trygg lagring av alle fylkesskilt i påvente av at de skal tas i bruk igjen. Gjelsvik sier at Akershus, Østfold og Buskerud fra nyttår ble slått sammen til Viken fylke «med tvang, mot viljen til folk og folkevalgte, skriver Fri Fagbevegelse.

P4 - 21 Nov 19 kl. 10:38

- Tilliten er svekket

Arbeiderpartiet har blitt et haleheng til regjeringen. Det mener tidligere LO-leder Yngve Hågensen, som tror det er en av grunnene til at Ap får rekordlav oppslutning på meningsmålingene. Hågensen sier til Fri Fagbevegelse at det å stadig inngå kompromisser med partier som skal være politiske hovedmotstandere har svekket folks tillit til partiet.

P4 - 09 Oct 19 kl. 21:04

Høyre størst

I en ny meningsmåling er Høyre igjen det største partiet, med 22,8 prosent oppslutning. Ap ligger rett bak med 22,2 prosent. Det viser oktobermålingen fra Opinion, utført på oppdrag fra Fri Fagbevegelse , Dagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå (ANB)..

P4 - 19 Aug 19 kl. 13:40

Anbefaler MDG-stemme i Oslo

LO gir i år sine medlemmer i Oslo råd om å stemme Arbeiderpartiet, SV, Rødt, Senterpartiet, eller MDG ved kommunevalget. Dette er første gang MDG er med på listen over anbefalte partier, skriver Fri Fagbevegelse. MDG har styrt Oslo sammen med Ap, SV og med støtte fra Rødt de siste fire årene..

P4 - 11 May 19 kl. 16:36

Rederi snur så alle får etterlønn

Rederiet Norled snur og gir nå alle ansatte etterlønn når de legger ned fergesambandet Stavanger-Tau. Opprinnelig ble åtte personer som jobbet i kiosken utelatt når de andre ansatte fikk tilbud om tre måneders etterlønn. Etter en rekke medieoppslag snur nå rederiet, melder Fri Fagbevegelse.

Aftenposten - 18 Mar 19 kl. 14:50

Bjørnar Skjæran kan overta etter Giske som nestleder

Aps fylkeslag i Nord-Norge har foreslått Bjørnar Skjæran fra Nordland som ny nestleder i Ap, skriver Fri Fagbevegelse..

NRK - 17 Jan 19 kl. 18:37

KrF kan velte pensjonsforslag

Senterpartiet vil støtte opposisjonsforslaget om pensjonsopptjening fra første krone, skriver Fri Fagbevegelse. Forslaget kan derimot bli nedstemt om KrF går inn i regjeringen. Regjeringen ved Høyre, Frp og Venstre er nemlig sterkt imot forslaget..

NRK - 11 Jan 19 kl. 16:25

Bot på 500.000 for underbetaling

Eit polsk byggefirma som skal ha underbetalt arbeidarar har fått bot på ein halv million, ifølge Fri Fagbevegelse. Arbeidstilsynet har funne at dei har brote forskrifta om minsteløn gjentatte gonger. Dei fekk fyrst milliongebyr, men det blei halvert..

NRK - 12 Oct 18 kl. 20:24

Må selv betale reise

Tariffnemnda har fjernet arbeidsgivers plikt til å betale reisen til Norge for utenlandske verftsarbeidere. Fellesforbundet er skuffet over avgjørelsen. Ifølge Fri Fagbevegelse skjer endringen fordi ordningen kan være i strid med EØS-avtalen..

NRK - 05 Oct 18 kl. 17:12

Jernbanen trenger 19 milliarder

Etterslepet på vedlikehold på jernbanen er nå beregnet til 19 milliarder kroner, og behovet øker fremover, ifølge Bane Nor. Årsaken er hovedsakelig mange kontaktsledningsanlegg må byttes ut samtidig, skriver Fri Fagbevegelse..

NRK - 19 Sep 18 kl. 18:07

45 Elkjøp-ansatte mister jobben

45 ansatte mister jobben hos Elkjøp Distribusjon i Lørenskog, skriver Fri Fagbevegelse. De ansatte gikk i sommer ut i streik for å få tariffavtale ved bedriften, men tariffavtalen blir så dyr at Elkjøp nå legger ned driften..

NRK - 23 Aug 18 kl. 14:50

Fare for togstreik

Mandag starter meklingen i tariffoppgjøret for NSB-ansatte. Dersom partene ikke blir enige innen midnatt, går 48 ansatte ut i streik fra tirsdag morgen, skriver Fri Fagbevegelse..

NRK - 16 Jul 18 kl. 18:37

Vil selge norsk båt på vei til Gaza

En domstol i Israel sier den norske båten «Kårstein», som er på vei til Gaza med medisinsk utstyr, kan konfiskeres og selges. Det melder Fri Fagbevegelse. Jerusalem Post skriver at dommen ble avsagt 11.

NRK - 25 Jun 18 kl. 16:12

Ti døde i arbeidsulykker i år

Så langt i år har ti personer mistet livet mens de var på jobb, melder tidsskriftet Fri Fagbevegelse. Oversikten viser at fem av de ti har omkommet i trafikkulykker eller påkjørsler i forbindelse med arbeid. To av dem som omkom var bønder..

P4 - 25 Jun 18 kl. 17:12

Ti døde i arbeidsulykker i år

Ti personer har mistet livet mens de var på jobb så langt i år. Det melder tidsskriftet Fri Fagbevegelse som har oppsummert arbeidsulykkene i 2018. Oversikten viser at fem av de ti har omkommet i trafikkulykker eller påkjørsler i forbindelse med arbeid..

NRK - 21 Jun 18 kl. 15:02

Elkjøp-ansatte truer med streik

Ansatte ved Elkjøps lager på Lørenskog går ut i streik fredag dersom de ikke får tariffavtale med NTF. Ansatte i flere butikker varsler sympatistreik, skriver Fri Fagbevegelse..

P4 - 22 Jun 18 kl. 17:08

Elkjøp-ansatte ut i streik

Samtlige 43 ansatte ved elektronikk-kjeden Elkjøps lager i Lørenskog har nå gått ut i streik. Det skjer etter at kjeden ikke ble enige med de ansatte om opprettelse av tariffavtale. Streiken vil stoppe utkjøring til enkeltkunder på Østlandet.

NRK - 22 Mar 18 kl. 10:32

Foreslår folkeavstemning om Acer

Rødt-leder Bjørnar Moxnes foreslår å avholde en rådgivende folkeavstemning om Norge skal slutte seg til EUs energibyrå Acer, samt utsette saken i påvente av folkeavstemningen, skriver Fri Fagbevegelse. Det er lite trolig at forslaget får flertall..

NRK - 15 Jan 18 kl. 13:09

Vil avslutte leieavtale i Nederland

Kriminalomsorgsdirektoratet ønsker å avslutte leieavtalen med Nederland om Norgerhaven fengsel. Årsaken er nedgang i antall straffedømte, skriver Fri Fagbevegelse. Leieavtalen med Nederland løper til 1.

NRK - 22 Sep 17 kl. 02:07

Støtter forbud mot religiøse plagg

LO mener regjeringens lovforslag om forbud mot ansiktsdekkende plagg i skolen er et nødvendig virkemiddel. I høringssvaret er LO enig i målsettingen om å sikre åpenhet og god samhandling og kommunikasjon på arbeidsplassene, skriver Fri Fagbevegelse..

NRK - 19 Sep 17 kl. 13:38

Havnearbeidere får ny tariffavtale

Norsk Transportarbeiderforbund og NHO Logistikk og Transport ble mandag enige om en ny tariffavtale for havnearbeiderne i både private og offentlige havner. «Havne- og terminaloverenskomsten», erstatter de nåværende avtalene, skriver Fri Fagbevegelse..

P4 - 13 Sep 17 kl. 13:29

SAS møter pilotene til mekling

SAS møter de streikende pilotene til mekling hos Riksmekleren i ettermiddag. Det skriver nettstedet Fri Fagbevegelse. Det skal være SAS-sjefen Rickard Gustafson som har bedt Riksmekleren innkalle til møte, og partene har sagt ja til å stille.

P4 - 02 Jun 17 kl. 17:06

Kriminelle inntar barnevernet

Kriminelle aktører som tidligere holdt på i byggebransjen har nå begynt å spesialisere seg på salg av barnevernstjenester. Det opplyser skatteetaten. Seksjonssjef i Skatt Øst, Bjørn Marhaug sier til bladet Fri Fagbevegelse at det er mange nok tilfeller til at det kan kalles en trend.

NRK - 08 May 17 kl. 10:39

Følg LO-kongressen direkte

8-12. mai samles 315 delegater fra LO, landets største arbeidstakerorganisasjon, til kongress i Oslo. Fri Fagbevegelse har laget en nettartikkel om de viktigste sakene som skal behandles på denne kongressen..

P4 - 05 Apr 17 kl. 13:17

Ni av ti «proffe» Uber-sjåfører snyter på skatten

Ni av ti Uber-sjåfører i Norge som omsatte for over 50 000 kroner er tatt for brudd på skattereglene. Det viser en stor kontroll norske skattemyndigheter har utført, skriver tidsskriftet Fri Fagbevegelse. Nesten samtlige av sjåførene har ikke rapportert inntektene.

P4 - 07 Apr 17 kl. 12:46

Topplederne fikk godt lønnsoppgjør

Topplederne i stat og kommune fikk et langt bedre lønnsoppgjør i fjor enn folk flest. De sikret seg en gjennomsnittlig lønnsøkning på 4,7 prosent – godt over det resten av arbeidstakerne, skriver tidsskriftet Fri Fagbevegelse. LO Stat karakteriserer toppledernes lønnsutvikling som forkastelig - og hevder det vil svekke tilliten mellom partene og på sikt ødelegge den norske modellen..

NRK - 24 Mar 17 kl. 17:39

Vant lønnsstrid i Bergen

Seks polske arbeidere i Bergen vant på samtlige punkter etter å ha klagd inn arbeidsgiveren for manglende lønnsutbetalinger. De klagde inn arbeidsgiveren fordi de ikke fikk lønn mellom oppdragene for bedriften, ifølge Fri Fagbevegelse..

P4 - 06 Mar 17 kl. 17:12

Flere får rett til gratis briller

Nå får også butikkansatte som jobber i kassen rett til gratis synsundersøkelse og databriller. Arbeidstakere som jobber mye foran en dataskjerm har rett til å få dekket databriller av arbeidsgiveren, men folk som jobber ved kasseapparater har fått nei når de har spurt. Men Arbeidstilsynet har nå konkludert med at også de 370 000 butikkansatte i Norge har krav på jobbriller, melder Fri Fagbevegelse..

NRK - 20 Jan 17 kl. 19:03

20.000 uten norsk adresse får trygd

En rapport fra Statistisk sentralbyrå viser at 20.000 som aldri har vært bosatt i Norge, mottar til sammen rundt en milliard kroner i trygdeytelser, ifølge Fri Fagbevegelse. SSB sier flere av tilfellene skyldes offshorearbeid og grensependlere..

P4 - 20 Jan 17 kl. 19:21

20 000 uten norsk adresse får trygd

20 000 utlendinger som aldri har vært bosatt i Norge, mottar til sammen rundt en milliard kroner i trygdeytelser. Det kommer frem i en rapport fra Statistisk sentralbyrå. I en uttalelse til ANB sier forsker Anne Berit Dalgard at en del av disse personene kan være arbeidere på norske plattformer eller skip.

P4 - 15 Nov 16 kl. 17:06

Mange vernepleiere fratatt autorisasjon

27 vernepleiere har de siste fem årene blitt fratatt sin autorisasjon. I tillegg har Statens helsetilsyn sendt ut fem advarsler, skriver Fri Fagbevegelse. Tilsynet ønsker ikke å spekulere i hvorvidt de fleste alvorlige hendelser blir varslet, men uttaler at de tas på alvor, og at mange arbeidsplasser vier dette stor oppmerksomhet..

P4 - 20 Oct 16 kl. 05:37

Fortsatt fare for sykehjemstreik

Det er fortsatt fare for streik ved landets private sykehjem. Partene mekler på overtid etter at fristen gikk ut ved midnatt. Dersom de ikke kommer til enighet, kan 166 ansatte ved sykehjemmene bli tatt ut i streik.

NRK - 25 Aug 16 kl. 12:39

Fare for første pol-streik på 30 år

Årsaken er at Vinmonopolet avviser kravet fra LO-forbundet Handel og Kontor om innflytelse over pensjonsordningen for de ansatte. Hvis partene ikke blir enige innen 17. september kommer alle pol til å bli stengt, skriver Fri Fagbevegelse..

NRK - 03 Apr 16 kl. 12:05

Mot løsning i industri-oppgjøret

Mye tyder på at lønnsforhandlingene i industrisektoren snart er i mål, skriver Fri Fagbevegelse. Partene Norsk Industri og Fellesforbundet har forhandlet 12 timer på overtid med sikte på å unngå en streik blant 26 000 LO-medlemmer..

NRK - 18 Feb 16 kl. 15:47

Ombud refser pensjonsforslag

Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm refser Fellesforbundets forslag til ny pensjonsordning, skriver Fri Fagbevegelse. – Det er beklagelig at «Gutteklubben Grei» legger opp til en ordning med stor slagside for kvinner, sier hun..

P4 - 21 Jan 16 kl. 09:41

Ansatte i Skatteetaten frykter flere skattesnytere

Ansatte i Skatteetaten mener de har for få på jobb til å utføre nok kontroller. I år fikk Skatteetaten et såkalt avbyråkratiseringskutt på 0,7 prosent over statsbudsjettet, noe fagforeningsleder Ingrid Sølberg mener er for mye. Hun sier til Fri Fagbevegelse at med de budsjettkuttene de opplever er de for få ansatte til å gjennomføre nødvendige og gode kontroller, noe som gjør at det blir lettere å jukse..

NRK - 26 Nov 15 kl. 03:58

Fjerner skattefritak for sluttpakke

Regjeringen vil spare 60 millioner i året ved å fjerne skattefritaket på sluttvederlag til eldre arbeidstakere som mister jobben, skriver Fri Fagbevegelse. Personer mellom 50 og 67 år har fått skattefritak for sluttpakker på inntil 80.000 kroner..

NRK - 26 Nov 15 kl. 03:21

Fjerner skattefritak for sluttpakke

Regjeringen vil spare 60 millioner i året ved å fjerne skattefritaket på sluttvederlag til eldre arbeidstakere som mister jobben, skriver Fri Fagbevegelse. Personer mellom 50 og 67 år har fått skattefritak for sluttpakker på inntil 80.000 kroner..

Hegnar.no - 18 Aug 15 kl. 10:28

– 400 årsverk forsvinner uten lørdagspost

400 årsverk blir borte når Posten slutter å levere post på lørdag, skriver Fri Fagbevegelse..

NRK - 21 May 15 kl. 14:12

Stopper tog i protest

Jernbaneansatte varsler politisk streik mot regjeringens privatisering av jernbanen. Alle tog vil derfor stå stille mellom klokka 10 og 13 mandag 15. juni, skriver Fri Fagbevegelse.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt