Fregatten

Tuesday, 25 June, 05:57

Nyheter om Fregatten

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - I førrgår: 15:26

KNM Helge Ingstad blir ikke reparert

KNM Helge Ingstad blir ikke reparert. Det opplyser forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i en pressemelding. En tilstandsrapport viser at det vil koste 12-14 milliarder å reparere Fregatten.

P4 - 21 Jun 19 kl. 20:25

Krever at Norge kan innfri Nato-forpliktelser

- Forsvaret i Norge må være stort nok til å kunne innfri forpliktelsene overfor Nato. Det sier Arbeiderpartiets Anniken Huitfeldt som er leder i Stortingets utenriks- og forsvarskomite til VG. Forsvarssjefen sa i går at Norge har for lite forsvar.

P4 - 21 May 19 kl. 19:27

Mener Fregatten hadde skyld

- Kollisjonen mellom Fregatten KNM Helge Ingstad og et tankskip i fjor høst skyldtes kun uaktsomhet fra Fregattens side. Det mener advokat Øyvind Grøneng, som representerer eieren av tankskipet Sola TS, skriver VG. Det er ennå ikke konkludert med hva som var årsaken til ulykken.

P4 - 07 Jun 19 kl. 17:10

Helge Ingstad-etterforskning først klar etter sommer

Etterforskningen av KNM Helge Ingstad vil ikke bli ferdig før etter sommeren. Det opplyser politiet til Teknisk Ukeblad. Politiet sier de fortsatt venter på Havarikommisjonen sitt arbeid, og at flere ansatte går ut i sommerferie.

VG - 24 May 19 kl. 10:11

Tankbåtrederiet må maksimalt betale 400 millioner for skadene på KNM «Helge Ingstad»

Den havarerte Fregatten KNM «Helge Ingstad» kan koste norske skattebetalere 14 milliarder kroner om den skal erstattes. Tankbåtrederiet kan maksimalt belastes med om lag 400 millioner kroner for skadene på Fregatten..

NRK - 14 May 19 kl. 11:03

652 mill. kr til forlist fregatt

Regjeringen bevilger 652 millioner kroner etter forliset av Fregatten «KNM Helge Ingstad». Å sikre, heve og transportere Fregatten har til nå kostet 726 millioner kroner, ifølge Forsvarets årsrapport. Reparasjonen vil koste rundt 12 milliarder..

P4 - 07 May 19 kl. 13:50

Helge Ingstad-ulykken granskes eksternt

Bergingen av Fregatten Helge Ingstad skal granskes eksternt. Det har Stortinget avgjort i dag. Utenriks- og forsvarskomitéen vil vite om det ble gjort riktige vurderinger da Fregatten ble berget.

P4 - 07 May 19 kl. 13:50

"Helge Ingstad" granskes eksternt

Bergingen av Fregatten Helge Ingstad skal granskes eksternt. Det har Stortinget avgjort i dag. Utenriks- og forsvarskomitéen vil vite om det ble gjort riktige vurderinger da Fregatten ble berget.

P4 - 15 May 19 kl. 14:51

Fem år å erstatte Helge Ingstad

Det vil ta fem år å reparere eller erstatte den havarerte Fregatten KNM Helge Ingstad. Det kommer fram i tilstandsrapporten som Forsvarsmateriell la fram for kort tid siden. Fregatten er nærmest totalskadet og det vil koste mellom 12 og 14 milliarder kroner å reparere den.

P4 - 14 May 19 kl. 19:44

Halv milliard ekstra etter Helge Ingstad

Regjeringen setter av en halv milliard kroner ekstra til Forsvarsdepartementet for å dekke inn utgiftene til Fregatten Helge Ingstad. Samtidig omdisponeres 165,8 millioner internt på forsvarsbudsjettet. Pengene skal dekke utgiftene til blant annet heving og transport av den forliste Fregatten..

VG - 24 May 19 kl. 18:18

Jusekspert mener tankskipet skapte faresituasjon: – Kan få stor andel av skylden

Råoljetankeren Sola TS risikerer å få en betydelig del av skyldansvaret når skipskollisjonen med den norske Fregatten KNM «Helge Ingstad» skal fordeles ved en norsk domstol..

P4 - 24 May 19 kl. 19:32

Jusekspert mener tankskipet skapte faresituasjon

Også tankskipet Sola risikerer å få en betydelig del av skyldansvaret når skipskollisjonen med den norske Fregatten KNM Helge Ingstad. Det mener professor i sjørett Trond Solvang ved Nordisk institutt for sjørett. Solvang presiserer at han ikke har grunnlag for å mene hva utfallet i denne saken bør være, men viser til norsk rettspraksis for lignende saker med skipskollisjoner, hvor det gjøres feil av flere parter..

P4 - 30 Apr 19 kl. 20:51

Venter med å vedlikeholde KNM Helge Ingstad

Vedlikeholdsplanen for Fregatten KNM Helge Ingstad er kansellert inntil videre. Det opplyser Sjøforsvarsstaben til Forsvarets Forum. De ønsker å bruke minst mulig ressurser på Fregatten før de vet hva som skal skje videre med den.

Aftenposten - 15 May 19 kl. 15:17

Penger satt av til skadede veteraner går til heving av KNM Helge Ingstad

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen bekrefter overfor Forsvarets forum at nesten 50 millioner som er satt av til skadede veteraner, går til å betale for heving av den forliste Fregatten..

Aftenposten - 15 May 19 kl. 14:12

Penger satt av til skadede veteraner går til heving av Helge Ingstad

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen bekrefter overfor Forsvarets forum at nesten 50 millioner som er satt av til skadede veteraner, går til å betale for heving av den forliste Fregatten..

E24 - 13 May 19 kl. 17:51

BT: Det vil koste 12 milliarder å reparere KNM «Helge Ingstad»

Forsvarsmateriell har utarbeidet en rapport som viser at kostnaden for å reparerer Fregatten KNM «Helge Ingstad» vil være mer enn 12 milliarder kroner..

VG - 13 May 19 kl. 18:06

BT: Reparasjonene av KNM «Helge Ingstad» vil koste 12 milliarder

Ifølge dokumenter fra Forsvaret skal prislappen for å reparere den skadede Fregatten KNM «Helge Ingstad» være på 12 milliarder kroner. Det er mer enn det vil koste å bygge en ny fregatt..

NRK - 23 Apr 19 kl. 14:43

Vurderer salg av stål fra fregatt

Forsvaret vil undersøke om stålet fra den forliste Fregatten KNM «Helge Ingstad» kan selges. Fartøyet er nå 2,2 milliarder kroner mindre verdt etter ulykken. Prisen for heving, sikring og transport av Fregatten er anslått til 726 millioner kroner..

P4 - 13 May 19 kl. 17:46

Koster 12 milliarder å fikse «Helge Ingstad»

Det vil koste langt mer å reparere KNM «Helge Ingstad» enn å bygge en ny fregatt. En ny rapport fra Forsvaret viser at det bli koste 12 milliarder kroner å fikse «Helge Ingstad», skriver Bergens Tidende. Fregatten, som kostet 4,3 milliarder kroner, ble slept til Haakonsvern for å reparere de enorme skadene på skroget etter sammenstøtet i november i fjor.

Hegnar.no - 30 Apr 19 kl. 20:56

Vedlikeholdsplanen for Helge Ingstad kanselleres inntil videre

Sjøforsvaret vil ikke bruke store ressurser på Helge Ingstad før de vet hva det vil koste å gjøre Fregatten operativ. Tirsdag ble den tatt ut av tørrdokken..

Klartale - 10 Apr 19 kl. 12:00

Fregatten flyter igjen

Fregatten KNM Helge Ingstad flyter igjen. Onsdag ble skipet satt på sjøen..

NRK - 10 Apr 19 kl. 11:37

Fregatten tilbake på sjøen

Sjøsettingen av KNM «Helge Instad» er i full gang utenfor Haakonsvern. Skadene på skroget er tettet med stålplater, og denne delen skal allerede ha kommet under vannlinjen uten problemer. Fregatten skal nå i tørrdokk for videre reparasjoner..

NRK - 10 Apr 19 kl. 10:45

I dag sjøsettes KNM «Helge Ingstad»

KNM «Helge Ingstad» blir i dag sjøsatt igjen, seks uker etter at Fregatten ble hevet i Hjeltefjorden, og fraktet til Haakonsvern. Fregatten skal holdes flytende uten den innleide lekteren, etter midlertidig tetting av hullene, ifølge forsvaret..

NRK - 02 Apr 19 kl. 16:15

Tre personer mistenkt etter ulykken

Losen, vaktsjefen på Fregatten KNM «Helge Ingstad» og en ansatt på trafikksentralen på Fedje har fått status som mistenkte etter kollisjonen mellom Fregatten og «Sola TS», opplyser politiet til NRK..

P4 - 23 Apr 19 kl. 09:46

Fregattforliset påvirker forsvarsevnen

Fregattforliset med KNM Helge Ingstad påvirker Forsvarets operative evne. Det fastslår Forsvaret i sin årsrapport for 2018. De forventede kostnadene til heving, sikring og transport av Fregatten er estimert til 726 millioner kroner.

VG - 23 Apr 19 kl. 10:29

Fregatt-forlis svekker Forsvarets operative evne

Forliset av Fregatten KNM «Helge Ingstad» svekker Forsvarets operative evne, og har vært en tragisk hendelse for alle i Forsvaret, sier forsvarssjefen..

VG - 22 Apr 19 kl. 11:49

Eksamen i sjørett: KNM «Helge Ingstad» ble KNM «Vegard Ulvang»

Vårens eksamensoppgave ved Nordisk institutt for sjørett handler om Fregatten KNM «Vegard Ulvang» som en klar natt kolliderer med den fullastede råoljetankeren M/S «Maanen» i Hjeltefjorden..

Aftenposten - 18 Apr 19 kl. 20:25

Thea (25) og faren Lars Magnus (58) overlevde fregattforlis – med 25 års mellomrom

Han lurte døden da han forliste med Fregatten KNM Oslo. Grytidlig en morgen 25 år senere fikk han en telefon fra datteren. Som seilte med KNM Helge Ingstad..

Klartale - 11 Apr 19 kl. 08:23

Arbeidere jobbet ulovlig mye

Arbeidere skulle tette skroget på Fregatten Helge Ingstad. Noen jobbet mer enn det som er lov..

Aftenposten - 10 Apr 19 kl. 11:49

KNM «Helge Ingstad» sjøsatt i dag: Slik ser Fregatten ut nå

Krigsskipet senkes ned på vannflaten igjen onsdag morgen..

VG - 10 Apr 19 kl. 14:02

Helge Ingstad-ulykken: Forsvarskomiteen krever ekstern gransking

En enstemming Forsvars- og utenrikskomité på Stortinget vedtar at de ønsker en granskning av hva som skjedde da Fregatten Helge Ingstad gikk på grunn..

NRK - 10 Apr 19 kl. 18:06

Arbeidsulykke på Haakonsvern

En mann i slutten av 50-årene er brakt til Haukeland sykehus, etter at han falt over bord da han arbeidet på Fregatten KNM Otto Sverdrup på Haakonsvern. Mannen skal ha falt 13–14 meter, melder politiet..

NRK - 11 Apr 19 kl. 06:26

Jobba ulovleg mykje på Fregatten

I innsatsen for å tetta skroget på KNM «Helge Ingstad», har fleire arbeidarar jobba meir enn det som er lov, skriv BT. Ifølge avisa har fleire arbeida sju dagar i veka, i tilsaman 77 timar. Arbeidsmiljølova har ei maksgrense på 54 timar..

NRK - 08 Apr 19 kl. 16:04

Ny fregatt på statsbudsjettet

Pengene til nytt regjeringskvartal og fregatt-reparasjoner må hentes innenfor det vanlige statsbudsjettet, og ikke ved ekstrauttak fra oljefondet, melder DN. Så langt har bergingen av Fregatten KNM «Helge Ingstad» kostet minst 640 millioner kroner..

VG - 10 Apr 19 kl. 10:54

Se – KNM «Helge Ingstad» flyter igjen

Fem måneder etter forliset i Hjeltefjorden settes Fregatten KNM «Helge Ingstad» på sjøen igjen i dag..

Dagbladet - 02 Apr 19 kl. 17:32

Tre personer mistenkt etter «Helge Ingstad»-kollisjonen

Vaktsjef på Fregatten, ansatt på trafikksentral og losen på tankskipet «Sola TS» har alle status som mistenkt etter havariet..

Hegnar.no - 02 Apr 19 kl. 06:15

Rekonstruerte KNM Helge Ingstads bevegelser i natt

Søsterskipet til KNM Helge Ingstad gjennomførte natt til tirsdag en seilas for å gjenskape hendelsene natten da Fregatten kolliderte med tankskipet Sola TS..

Aftenposten - 02 Apr 19 kl. 05:52

Rekonstruerte KNM Helge Ingstads bevegelser

Søsterskipet til KNM Helge Ingstad gjennomførte natt til tirsdag en seilas for å gjenskape hendelsene natten da Fregatten kolliderte med tankskipet Sola TS..

Aftenposten - 02 Apr 19 kl. 16:18

Helge Ingstad-kollisjonen: Tre personer har fått status som mistenkte

Vaktsjefen på Fregatten Helge Ingstad, losen og en ansatt på trafikksentralen på Fedje har fått status som mistenkte etter at ulykken i november, melder NRK..

VG - 02 Apr 19 kl. 16:18

NRK: Tre mistenkte etter «Helge Ingstad»-kollisjon

Statskanalen skriver at losen på «Sola TS», vaktsjef på Fregatten og en ansatt på Fedje VTS er nå mistenkt etter kollisjonen 8. november..

VG - 02 Apr 19 kl. 16:18

Tre mistenkte etter «Helge Ingstad»-kollisjon

Politiet bekrefter at losen på «Sola TS», vaktsjef på Fregatten og en ansatt på Fedje VTS er nå mistenkt etter kollisjonen 8. november..

VG - 02 Apr 19 kl. 07:10

Rekonstruerte KNM «Helge Ingstad»s bevegelser

Søsterskipet til KNM «Helge Ingstad» gjennomførte natt til tirsdag en seilas for å gjenskape hendelsene natten da Fregatten kolliderte med tankskipet Sola TS..

Aftenposten - 03 Mar 19 kl. 07:13

Hele Fregatten er kommet over vannet

Lekteren som skal frakte Fregatten til Haakonsvern er senket åtte meter ned, og er i løpet av natten skjøvet inn under «Helge Ingstad». Nå er Fregatten over vannet..

NRK - 02 Mar 19 kl. 09:54

Fregatten på veg opp på lekter

KNM «Helge Ingstad» er i morgontimane laurdag på veg over på ein lekter, skriv NTB. No er det fleire kranfartøy som held Fregatten stabil. Fregatten er tømt for vatn, og skal no fraktast til Haakonsvern.

NRK - 02 Mar 19 kl. 18:51

Fregatten på plass på lekteren

Fregatten KNM «Helge Ingstad» er på plass på lekteren hvor den skal sikres med flere stag, før kjettingene kan løsnes. Fregatten skal etter planen være framme ved Haakonsvern i løpet av søndag. Transporten fra Hanøytangen er beregnet å ta fem timer..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt