Fregatten

Friday, 28 February, 10:02

Nyheter om Fregatten

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - 14 Jan 20 kl. 05:30

Helge Ingstad-etterforskning ikke klar

Politiets etterforskning av Helge Ingstad-ulykken drar ut. Ifølge Bergens Tidende vil etterforskningen tidligst være ferdig til påske. Blant annet gjenstår avhør og annet arbeid, opplyser politiet.

P4 - 13 Jan 20 kl. 09:51

Vil at tankskip tar deler av regning

Staten mener tankskipet Sola TS hadde delvis skyld i ulykken med Fregatten KNM Helge Ingstad og vil at rederiet tar deler av regningen. Det skriver Bergens Tidende. Regningen som striden står om er formidabel.

Aftenposten - 07 Jan 20 kl. 12:14

Gamle helter får trøbbel på Google | Halvor Hegtun

Høvdinger fra miljøpartiet Venstre blir til oljefelt. Måtte det gå bedre med Johan Sverdrup enn med Fregatten Helge Ingstad..

Aftenposten - 07 Jan 20 kl. 12:14

Ikke bare-bare for gamle Venstre-folk å stå på sokkel langt til havs | Halvor Hegtun

Høvdinger fra miljøpartiet Venstre blir til oljefelter. Måtte det gå bedre med Johan Sverdrup enn med Fregatten Helge Ingstad..

P4 - 16 Dec 19 kl. 14:09

Forsvaret undervurderte Helge Ingstad-berging

Forsvaret undervurderte kompleksiteten i bergingsaksjonen etter Helge Ingstad-havariet i november i fjor. Derfor ble også kostnadene høye. Det kommer frem i en fersk granskingsrapport som konsulentselskapet PWC har gjennomført på oppdrag for departementet.

P4 - 29 Nov 19 kl. 21:56

Fregatt invadert av skabb

Fregatten KNM Fridtjof Nansen er invadert av skabb. Mannskapet på 100 personer settes derfor i land for behandling. Det sier informasjonsoffiser Torill Herland i Sjøforsvaret til Bergens Tidende.

Aftenposten - 29 Nov 19 kl. 22:43

Set mannskapet på KNM «Fridtjof Nansen» i land på grunn av skabb

Den norske Fregatten er invadert av skabb. – Vi vil ikkje ha slikt utøy om bord..

NRK - 08 Nov 19 kl. 22:01

Trafikksentralen glemte fregatt

Trafikksentralen på Fedje glemte å registrere Fregatten KNM «Helge Ingstad» på vei mot oljeterminalen, og husket det ikke da tankskipet «Sola» spurte hva som nærmet seg. Først like før kollisjonen kom man på Fregatten, ifølge havarirapporten..

NRK - 08 Nov 19 kl. 22:01

Glemte «Helge Ingstad»

Trafikksentralen på Fedje glemte å registrere Fregatten «Helge Ingstad» på vei mot oljeterminalen, og husket det ikke da tankskipet Sola spurte hva som nærmet seg. Først like før kollisjonen kom man på Fregatten, ifølge Havarikommisjonens rapport..

P4 - 08 Nov 19 kl. 12:38

15 sikkerhetsråd skal hindre liknende ulykker

Havarikommisjonen har levert 15 sikkerhetsråd for å unngå at det skjer flere kollisjoner som den Fregatten KNM "Helge Ingstad" var involvert i for ett år siden. I dag presenterte de sine funn etter at Fregatten og tankskipet «Sola TS» kolliderte i Hjeltefjorden, 8. november i fjor.

P4 - 08 Nov 19 kl. 17:34

Stoltenberg: Må fylle hullet

- Norge må fylle hullet som oppsto etter tapet av Fregatten KNM Helge Ingstad. Det sier NATO-sjef Jens Stoltenberg. Det er i dag ett år siden Fregatten ble totalskadet etter å ha kollidert med et tankskip, noe som har svekket Norges forsvarsevne til havs.

P4 - 08 Nov 19 kl. 05:54

Åtte undersøkelser etter fregattforlis

Det pågår til sammen åtte undersøkelser etter at Fregatten KNM Helge Ingstad forliste i Hjeltefjorden i Hordaland i fjor. I dag, akkurat ett år etter at Fregatten kolliderte med et tankskip, legger Havarikommisjonen fram sin første delrapport. I tillegg pågår det sju andre undersøkelser, blant annet gransker både politiet og Forsvaret selv hendelsen, skriver Bergens Tidende..

P4 - 08 Nov 19 kl. 13:47

Vil avhøre kapteinen på tankskipet Sola

En fjerde person er nå mistenkt etter kollisjonen mellom Fregatten KNM Helge Ingstad og tankskipet Sola TS i fjor. Det er kapteinen på tankskipet og han skal nå avhøres av politiet på nytt, melder NRK. Han har tidligere blitt avhørt som vitne.

P4 - 01 Nov 19 kl. 13:49

«Helge Ingstad»-rapport om én uke

Havarikommisjonen vil legge fram sin første delrapport om kollisjonen mellom Fregatten KNM Helge Ingstad og tankskipet Sola TS, neste fredag. Rapporten dekker det som skjedde til og med kollisjonen. Fregatten kolliderte med tankskipet 8.

Klartale - 08 Nov 19 kl. 12:25

Dette var årsakene til ulykken

Havarikommisjonen har undersøkt hva som skjedde da Fregatten Helge Ingstad krasjet..

Dagbladet - 08 Nov 19 kl. 08:21

Politiet spent på ulykkesrapporten

Fredag legger Havarikommisjonen fram sin rapport om hva som skjedde da Fregatten Helge Ingstad kolliderte. Politiet venter spent på kommisjonens konklusjon..

P4 - 08 Nov 19 kl. 10:18

Legger fram rapport om fregattforlis

Fredag klokka 11 legger Havarikommisjonen fram sin første delrapport om hva som skjedde da Fregatten Helge Ingstad kolliderte med et tankskip i november i fjor. I dag er det akkurat ett år siden ulykken i Hjeltefjorden i Hordaland..

Aftenposten - 08 Nov 19 kl. 11:54

Dommen etter fregatthavariet: For uerfaren besetning. «Glemte» Fregatten i det kritiske tidsrommet. For dårlig kommunikasjon.

KNM Helge Ingstad, tankskipet Sola TS og Sjøtrafikksentralen på Fedje får alle skyld for fregatthavariet..

Aftenposten - 08 Nov 19 kl. 11:54

Havarikommisjonens konklusjon etter fregatthavariet: For uerfaren besetning. «Glemte» Fregatten i det kritiske tidsrommet. For dårlig kommunikasjon.

KNM Helge Ingstad, tankskipet Sola TS og Sjøtrafikksentralen på Fedje får alle skyld for fregatthavariet..

VG - 08 Nov 19 kl. 11:03

«Helge Ingstad»-rapporten: Derfor kolliderte Fregatten

LILLESTRØM (VG) Manglende erfaring, lite bruk av relevant utstyr, dårlig kommunikasjon og en fastlåst oppfatning av situasjonen trekkes frem som mulige faktorer til ulykken av havarikommisjonen..

NRK - 08 Nov 19 kl. 14:30

Styrker opplæring etter kollisjon

Sjøforsvaret styrker opplæringen av nøkkelpersoner etter skipskollisjonen hvor Fregatten KNM «Helge Ingstad» kolliderte med tankskipet «Sola» i 2018. Sjøforsvaret holder fredag ettermiddag pressekonferanse etter Havarikommisjonens kritiske rapport.

NRK - 05 Nov 19 kl. 16:48

Vurderer straff etter forlis

Politiet vurderer foretaksstraff etter «Helge Ingstad»-forliset, skriver VG. Det er Forsvaret og Kystverket som kan få straff etter at Fregatten kolliderte med en oljetanker og senere sank..

P4 - 08 Nov 19 kl. 14:39

Styrker opplæring etter ulykken

Sjøforsvaret styrker opplæringen etter at Fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med tankskipet Sola TS for ett år siden. Det opplyste sjef Nils Andreas Stensønes på en pressekonferanse for kort tid siden. I en rapport Havarikommisjonen la fram tidligere i dag slo de fast at mangelfull opplæringen på broen på Helge Ingstad var en av flere årsaker til ulykken..

NRK - 05 Nov 19 kl. 16:48

Vurderer straff etter fregattforlis

Politiet vurderer å ilegge Forsvaret foretaksstraff etter «Helge Ingstad»-forliset, skriver VG. Det er Forsvaret og Kystverket som kan få straff etter at Fregatten kolliderte med en oljetanker og senere sank høsten 2018..

P4 - 07 Nov 19 kl. 21:32

- Skyldes mange uheldige sammentreff

Flere uheldige sammentreff skal ha vært årsaken til ulykken med Fregatten KNM Helge Ingstad 8. november i fjor. I morgen legger Havarikommisjonen frem granskingsrapporten, og ifølge TV 2 peker ikke rapporten på en enkeltaktør- eller hendelse som utløsende faktor.

Aftenposten - 05 Nov 19 kl. 18:47

Politiet vurderer foretaksstraff for Forsvaret og Kystverket etter Helge Ingstad-ulykken

Etterforskningen av havariet til Fregatten Helge Ingstad blir neppe avsluttet før nyttår. Politiet vurderer om Forsvaret og Kystverket skal gis foretaksstraff..

P4 - 07 Nov 19 kl. 06:25

Flere sliter etter Helge Ingstad-ulykken

Flere i mannskapet på Fregatten Helge Ingstad oppgir at de sliter psykisk etter havariet. Det er i dag ett år siden ulykken, og en kartlegging av mannskapet viser at seks personer har symptomer på posttraumatisk stress, mens fem har symptomer på angst og depresjon. Sjefen for Sjøforsvarets støttelag (Roar Størksen) sier til Bergens Tidende at folk har opplevd sin eksistens truet, men at det per nå ikke er noen som trenger spesiell oppfølging..

P4 - 05 Nov 19 kl. 16:50

Vurderer foretaksstraff i Helge Ingstad-ulykken

Politiet vurderer å gi Forsvaret og Kystverket en foretaksstraff etter forliset med KNM Helge Ingstad. Det bekrefter politiet overfor VG. Havarikommisjonens foreløpige rapport om ulykken har konkludert med at ingen enkeltstående handling eller hendelse ledet til ulykken.

P4 - 08 Oct 19 kl. 21:25

Staten saksøker eieren av "Sola TS"

Staten saksøker eieren av tankskipet "Sola TS" som kolliderte med Fregatten "KNM Helge Ingstad" i november i fjor. Det melder Teknisk ukeblad. Rederiet som eier Fregatten ble saksøkt av staten allerede fem dager etter kollisjonen, men Forsvarsdepartementet og rederiet er uenige om hvem som har skyld i hendelsen.

P4 - 07 Oct 19 kl. 21:58

Forsvarssjefen ønsker to nye fregatter

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen foreslår en betydelig styrking av Hæren i Nord-Norge og to nye fregatter, i sitt fagmilitære råd til regjeringen. Forsvarssjefen ønsker å øke størrelsen på Brigade Nord til fire kampavdelinger, skriver VG. Den ene Fregatten skal erstatte den havarerte Fregatten KNM Helge Ingstad.

P4 - 30 Sep 19 kl. 10:40

Helge Ingstad-rettssak neste år

Det er nå satt en dato for rettssaken etter havariet til Fregatten Helge Ingstad. 21. september neste år skal saken starte i Bergen tingrett.

P4 - 23 Sep 19 kl. 05:57

Delt skyld for havariet

Både Fregatten KNM Helge Ingstad, tankskipet TS Sola og Sjøtrafikksentralen gjorde feil da Fregatten kolliderte og sank i november i fjor. Det kommer fram i undersøkelsene til blant annet Havarikommisjonen, Sjøforsvaret og ekspertuttalelser, melder Aftenposten. Fregatten seilte for fort og navigerte feil og misforsto situasjonen.

NRK - 10 Oct 19 kl. 03:14

Forsvaret får varsel om pålegg

Arbeidstilsynet har gitt Forsvaret varsel om pålegg etter at en mann ble alvorlig skadd i en ulykke på Fregatten KNM Otto Sverdrup. Ulykken fant sted nær marinebasen Haakonsvern i april i år, skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 Oct 19 kl. 20:38

Rapport: Var ikkje klar over faren

10. april i år hamna ein mann i 50-åra i koma etter å ha falle frå eit av dekka på KNM «Otto Sverdrup». Arbeidstilsynet har avdekka at Forsvaret ikkje var klar over faren for at skanseluker på Fregatten kunne opna seg utilsikta, skriv BT..

P4 - 10 Oct 19 kl. 05:50

Forsvaret får varsel om pålegg etter arbeidsulykke

Arbeidstilsynet har gitt Forsvaret varsel om pålegg etter at en mann ble alvorlig skadd i en ulykke på Fregatten KNM Otto Sverdrup. Mannen var ansatt i Forsvarets logistikkorganisasjon. Ulykken fant sted nær marinebasen Haakonsvern i april i år, skriver Bergens Tidende..

P4 - 05 Oct 19 kl. 10:48

Forsvaret får milliarder til å fullføre langtidsplan

Forsvaret får i neste års statsbudsjett 2,4 milliarder kroner til å fullføre langtidsplanen. Det vil gi en økning av forsvarsbudsjettet på 3,6 prosent, skriver Aftenposten. Vi fullfinansierer langtidsplanen og har startet forberedelsene til en ny, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) til avisen.

Aftenposten - 24 Sep 19 kl. 13:44

KNM Helge Ingstad – slik bidro tre parter til havariet

Fregatten navigerte feil og seilte for fort. Besetningen misforsto situasjonen. Tankskipet skapte en trafikkfarlig situasjon.

P4 - 11 Sep 19 kl. 18:13

Tror de vet hvorfor KNM Helge Ingstad kolliderte

Sjøforsvaret mener de nå vet hvorfor Fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med et tankskip i november i fjor. Interngranskingen er i praksis avsluttet, og marinesjef Rune Andersen sier til Bergens Tidende at det ikke var en stor feil som førte til ulykken, men en kjede av faktorer. De jobber nå med å få bedre rutiner innen seks felt, som sikkerhetskultur, navigasjon og teknisk trygghet..

P4 - 26 Aug 19 kl. 13:30

Politiet nærmer seg en beslutning i fregattsaken

Politiet er snart ferdige med etterforskningen av havariet til Fregatten Helge Ingstad. Fregatten kolliderte med tankskipet «Sola» i Øygarden natt til 8. november i fjor.

NRK - 26 Aug 19 kl. 11:58

Nær beslutning i fregattsaken

Etterforskningen av havariet til Fregatten Helge Ingstad er snart ferdig. Tre personer har status som mistenkt. Det er losen på tankskipet Sola, vaktsjefen på KNM Helge Ingstad og en person ved trafikksentralen på Fedje, skriver Teknisk Ukeblad..

Hegnar.no - 27 Jun 19 kl. 07:13

Kaiplass for KNM Helge Ingstad koster tre millioner kroner

Sjøforsvaret betaler 30.000 kroner per døgn for å leie kaiplass til Fregatten KNM Helge Ingstad, ifølge Forsvarets Forum..

NRK - 26 Jun 19 kl. 21:43

Kaiplass koster tre millioner

Sjøforsvaret betaler 30.000 kroner per døgn for å leie kaiplass til Fregatten KNM Helge Ingstad, ifølge Forsvarets Forum. Det melder NTB.

P4 - 22 Jun 19 kl. 15:26

KNM Helge Ingstad blir ikke reparert

KNM Helge Ingstad blir ikke reparert. Det opplyser forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i en pressemelding. En tilstandsrapport viser at det vil koste 12-14 milliarder å reparere Fregatten.

P4 - 21 Jun 19 kl. 20:25

Krever at Norge kan innfri Nato-forpliktelser

- Forsvaret i Norge må være stort nok til å kunne innfri forpliktelsene overfor Nato. Det sier Arbeiderpartiets Anniken Huitfeldt som er leder i Stortingets utenriks- og forsvarskomite til VG. Forsvarssjefen sa i går at Norge har for lite forsvar.

P4 - 21 May 19 kl. 19:27

Mener Fregatten hadde skyld

- Kollisjonen mellom Fregatten KNM Helge Ingstad og et tankskip i fjor høst skyldtes kun uaktsomhet fra Fregattens side. Det mener advokat Øyvind Grøneng, som representerer eieren av tankskipet Sola TS, skriver VG. Det er ennå ikke konkludert med hva som var årsaken til ulykken.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt