Frankrikes

Friday, 29 May, 02:54

Nyheter om Frankrikes

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 18:04

Vil redde Frankrikes bilindustri

Med en redningsplan verdt nesten 87 milliarder kroner, håper Frankrikes president Emmanuel Macron å berge landets bilindustri fra massive tap under krisen. Planen som Macron la fram tirsdag, omfatter en storsatsing på elektriske biler..

NRK - 9 timer siden

Franske restauranter åpner 2. juni

Frankrikes statsminister Édouard Philippe sier at restauranter, barer og kafeer i landet får åpne fra 2. juni, melder Reuters. Han understreker samtidig at regelen om én meters avstand opprettholdes, og at åpningen vil reguleres noe i noen områder..

NRK - 24 May 20 kl. 09:03

Vil avgrense bruk av malariamedisin

Frankrikes helseminister vil redusere bruken av malariamedisinen hydroksyklorokin mot koronaviruset og han ber om nye regler innen 48 timer. En ny studie viser at medisinen er lite egnet til behandling av viruset og gir økt fare for hjerteproblemer..

NRK - 24 May 20 kl. 01:00

Vil begrense bruk av malariamedisin

Frankrikes helseminister Olivier Veran vil begrense bruk av malariamedisinen hydroksyklorokin som behandling mot koronavirus og har bedt om nye regler. Det skriver han i melding på Twitter lørdag..

NRK - 11 May 20 kl. 18:15

Tidligere president etterforskes

Frankrikes tidligere president Valéry Giscard d'Estaing etterforskes i en sak som handler om et seksuelt overgrep, opplyser påtalemyndigheten i Frankrike. D'Estaing (94) var president i Frankrike fra 1974 til 1981..

Aftenposten - 01 May 20 kl. 13:55

Frankrike innfører 10-metersregel for joggere og syklister

Frankrikes idrettsminister beordrer joggere og syklister til å holde en avstand på minst 10 meter til hverandre når samfunnet åpner opp igjen 11. mai..

VG - 29 Apr 20 kl. 15:32

Christian Chenay (98) jobber fremdeles med pasienter

Frankrikes eldste praktiserende lege behandler fremdeles pasienter fra kontoret sitt utenfor Paris – til tross for at han er i risikogruppen for covid-19..

NRK - 25 Apr 20 kl. 23:29

Frankrike åpner igjen 11. mai

Frankrikes statsminister Edouard Philippe skal tirsdag legger fram planer for hvordan landet skal trappe ned på de strengeste koronatiltakene, melder Reuters. Landet har vært nedstengt siden 17. mars, og skal åpnes igjen fra 11.

NRK - 24 Apr 20 kl. 23:10

Air France - KLM får 9 milliarder

Frankrikes og Nederlands regjeringer gir flyselskapene Air France og KLM redningspakker på rundt 9 milliarder euro. Nederlands finansminister Wopke Hoekstra sier KLM og Schiphol har vital betydning for nederlandsk økonomi og sysselsetting..

Aftenposten - 23 Apr 20 kl. 22:27

Friidretts-EM er avlyst

Sommerens EM i friidrett i Paris er avlyst som følge av viruspandemien. Avgjørelsen ble fattet av arrangøren i samråd med Frankrikes friidrettsforbund..

VG - 19 Apr 20 kl. 03:47

Advarer Mbappé: – Lagkameratene er irriterte på ham

Tidligere VM-helt Emmanuel Petit (49) retter en advarende pekefinger mot Frankrikes nye superstjerne Kylian Mbappé (21)..

NRK - 15 Apr 20 kl. 09:45

– Afrika trenger gjeldsutsettelse

Frankrikes president Emmanuel Macron mener det er helt nødvendig at afrikanske land får gjeldsutslettelse mens de kjemper mot koronaviruset. Han sier også at dette kun bør være første steg mot en total gjeldssletting for landene i Afrika..

NRK - 13 Apr 20 kl. 22:39

Macron: TDF kan ikke sykles i juli

Tour de France må avlyses eller utsettes, fastslår Frankrikes president Emmanuel Macron overfor Le Progres. Årets utgave av storrittet skulle etter den opprinnelige planen vært innledet i Nice 27. juni..

Aftenposten - 13 Apr 20 kl. 22:40

Macron: Tour de France kan ikke sykles i juli

Tour de France må avlyses eller utsettes, fastslår Frankrikes president Emmanuel Macron overfor Le Progres..

NRK - 09 Apr 20 kl. 22:29

Enighet om krisepakke i EU

EUs medlemsland er enige om krisepakke til en verdi av 500 milliarder euro. Det opplyser Frankrikes finansminister..

NRK - 07 Apr 20 kl. 13:37

200.000 vil jobbe i fransk landbruk

Over 200.000 personer er villige til å jobbe i Frankrikes landbrukssektor for å bidra til at landets bønder greier seg gjennom sommeren og koronakrisen. Det er regjeringen som har bedt folk uten arbeid om å melde seg til tjeneste i landbruket..

NRK - 04 Apr 20 kl. 17:36

Knivangrep etterforskes som terror

Mannen som i dag drepte to mennesker og skadde fem med kniv i en fransk småby, var en sudaner med asyl i Frankrike. Gjerningen etterforskes som et mulig terrorangrep, sa Frankrikes innenriksminister da han besøkte Romans-sur-Isère etter angrepet..

Dagbladet - 27 Mar 20 kl. 07:21

Frankrike: 16-åring død etter coronasmitte

Frankrikes yngste coronaoffer hadde ingen kjente underliggende sykdommer..

Aftenposten - 27 Mar 20 kl. 06:03

16-åring i Frankrike død etter koronasmitte

En jente på 16 år er Frankrikes yngste som er død av covid-19. Jenta hadde ingen kjente underliggende sykdommer..

Aftenposten - 26 Mar 20 kl. 13:22

Idrettsminister åpner for publikumsnekt under Tour de France

Frankrikes idrettsminister Roxana Maracineanu ser på alle muligheter når det nå vurderes om sommerens Tour de France lar seg gjennomføre. Også tilskuerforbud..

NRK - 25 Mar 20 kl. 20:54

Macron lover helse-investeringer

Frankrikes president Emmanuel Macron lovte onsdag massive investeringer i landets offentlige helsevesen når koronakrisen er over, melder Reuters. Helsepersonell og sykehus i landet kjemper nå mot viruset som har krevdt 1.331 menneskeliv der..

Aftenposten - 16 Mar 20 kl. 21:42

Macron: Schengen-landene stenger grensene

Alle land i Schengen-området stenger grensene tirsdag klokka 12, opplyser Frankrikes president Emmanuel Macron..

NRK - 16 Mar 20 kl. 20:33

Alle Schengen-land stenger grensene

Fra klokka 12 i morgen blir grensene ved inngangen til EU og Schengen-området stengt. – Alle reiser til europeiske land og EU vil bli stoppet, sier Frankrikes statsminister Emmanuel Macron. Schengen-området består av 26 europeeiske land..

P4 - 16 Mar 20 kl. 20:42

Schengen-land stenger grensene

Alle Schengen-land stenger grensene fra klokken 12 i morgen. Det opplyste Frankrikes president i kveld. Det innebærer at alle ikke-essensielle reiser til Europeiske land og EU vil bli stoppet.

NRK - 13 Mar 20 kl. 19:30

Macron kaller inn til G7-toppmøte

Frankrikes president Emmanuel Macron har kalt inn til en ekstraordinær videokonferanse om koronaviruset. Møte skal holdes på mandag og gjelder alle G7-lederne. G7 består av: USA, Canada, Japan, Italia, Frankrike, Tyskland og Storbritannia..

NRK - 12 Mar 20 kl. 20:22

Frankrike stenger skolene

Frankrikes president Emmanuel Macron sier Frankrike kommer til å stenge alle utdanningsinstitusjoner fra og med mandag, som følge av koronaviruset. Macron sier samtidig at all offentlig transport fortsatt skal gå, ifølge Reuters..

Aftenposten - 09 Mar 20 kl. 07:50

USA og Frankrike selger flere våpen

USA befester sin stilling som verdens største våpeneksportør, og Frankrikes eksport øker. Russland har derimot solgt færre våpen mellom 2015–2019 enn tidligere..

NRK - 28 Feb 20 kl. 20:00

57 koronasmittede i Frankrike

Frankrikes helseminister, Olivier Véran, opplyser fredag kveld at det til nå er registrert 57 korona-smittede personer i landet. Han oppfordrer samtidig landets innbyggere om å ikke håndhilse på hverandre..

NRK - 29 Feb 20 kl. 00:23

Polanski vant fransk filmpris

Roman Polanski vant prisen for beste regissør på Cesar-utdelingen - Frankrikes svar på Oscar. Han fikk prisen for filmen «J'Accuse». Flere skuespillere forlot utdelingen i protest da voldtektssdømte Polanski fikk prisen..

P4 - 23 Feb 20 kl. 22:35

Usikkert på brexit-enighet i år

Frankrikes president, Emmanuel Macron, er usikker på om EU og Storbritannia vil bli enige om en handelsavtale i år. Overgangsperioden for brexit utløper ved nyttår, og tiden frem til det skal partene bruke på å bli enige om en rekke avtaler. Men Maxcron tror dette vil dra ut i tid..

E24 - 22 Feb 20 kl. 12:16

Det eldste kjernekraftverket i Frankrike stenges

Nedstengningen av Frankrikes eldste kjernekraftverk Fessenheim har begynt. Kraftverket har vært i drift siden 1977..

E24 - 23 Feb 20 kl. 08:17

Macron usikker på handelsavtale mellom britene og EU

Frankrikes president Emmanuel Macron sier han er usikker på om EU og Storbritannia blir enige om en handelsavtale innen utgangen av året..

NRK - 22 Feb 20 kl. 05:26

Stoltenberg avviser Macron-utspill

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg avviser utspillet fra Frankrikes president Emmanuel Macron, som har tatt til orde for europeisk atomopprustning. – Vi har alt atomavskrekkelse i Europa, sier Stoltenberg i et intervju med tyske Der Spiegel..

NRK - 21 Feb 20 kl. 00:29

Merkel og Macron vil ta opp Idlib

Tysklands Angela Merkel og Frankrikes Emmanuel Macron har invitert Russlands Vladimir Putin og Tyrkias Recep Tayyip Erdogan til et møte for å få slutt på krigføringen nordvest i Syria. Merkel og Macron ringte Putin torsdag og uttrykte sin uro..

VG - 19 Feb 20 kl. 08:55

Hevder klubblege utførte graviditetstest uten at spillerne visste

Det har blåst opp til storm i fransk håndball. Stridens kjerne? Graviditetstester i Frankrikes tredje beste klubb, Nantes..

NRK - 18 Feb 20 kl. 08:51

– Kan utvikle seg til en pandemi

Frankrikes nye helseminister Olivier Veran sier tirsdag at det er en risiko for at det nye koronaviruset kan utvikle seg til en global epidemi, en såkalt pandemi. Veran sier også at landet er rustet til å møte en eventuell pandemi..

P4 - 16 Feb 20 kl. 20:51

Google vil betale for journalistikk

Google er nå i kontakt med to av Frankrikes største riksaviser, Le Monde og Le Figaro, om å betale avisene for kvalitetsjournalistikk. Det skriver Financial Times. Google skal også vurdere om dette er noe selskapet kan gjøre i andre land..

NRK - 14 Feb 20 kl. 06:40

Frykter medisinmangel pga korona

EU advarer om faren for medisinmangel som en følge av virusutbruddet i Kina. Frankrikes helseminister ber europeiske land om å gå sammen om å handle inn medisinsk utstyr. – Vi følger situasjonen nøye, sier helsedirektør Bjørn Guldvog..

Aftenposten - 14 Feb 20 kl. 21:02

Mannen bak sex-videoen som skapte politisk jordskjelv i Paris, lover flere skandaler

«Dette var bare den første videoen», sier den russiske kunstneren og aktivisten som rystet partiet til Frankrikes president Emmanuel Macron med sexvideo..

NRK - 08 Feb 20 kl. 12:40

Briter korona-smittet i Alpene

Fem britiske statsborgere, blant dem et barn, er smittet av koronaviruset på det franske skistedet Les Contamines- Monjoie i Alpene. De bodde med en brite som nylig hadde vært i Singapore. Tilstanden er ikke alvolig, ifølge Frankrikes helseminister..

NRK - 07 Feb 20 kl. 18:07

Trump-toll rammer franske vinbønder

Eksporten av vin til USA falt 44 prosent i november, sammenlignet med måneden før, opplyser Frankrikes viseutenriksminister. Vin og en rekke europeiske delikatesser ble den 18. oktober ilagt 25 prosent toll i USA..

VG - 07 Feb 20 kl. 11:56

Macron varsler atomopprustning

Europa kan ikke bare være tilskuere til et fremtidig våpenkappløp, sier Frankrikes president Emmanuel Macron og varsler en oppgradering av landets atomvåpen..

P4 - 07 Feb 20 kl. 11:28

Frankrike varsler atomopprustning

Frankrikes president Emmanuel Macron varsler atomopprustning. Etter at Storbritannia meldte seg ut av EU, er Frankrike den eneste gjenværende atommakten i unionen. Macron har tidligere uttalt at Europa ikke bare kan være tilskuere til et nytt våpenkappløp.

NRK - 29 Jan 20 kl. 09:33

Frankrike for tostatsløsning

Frankrikes utenriksdepartement sier de ønsker Donald Trumps innsats for fred i Midtøsten velkommen. De vil studere planen nøye, men sier allerede nå at enighet om en tostatsløsning er nødvendig for varig fred mellom Israel og Palestina, melder AFP..

Aftenposten - 11 Jan 20 kl. 22:21

Frankrikes regjering vurderer å trekke forslag om å øke pensjonsalderen

Frankrikes regjering åpner for å trekke tilbake forslaget i pensjonsreformen om å øke den vanlige pensjonsalderen fra 62 til 64..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt