Frankrikes

Monday, 18 November, 12:37

Nyheter om Frankrikes

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 08 Nov 19 kl. 19:08

Frankrikes ambassadør til Bosnia kalt inn på teppet etter Macron-kommentar

Bosnia har kalt den franske ambassadøren inn på teppet etter at Frankrikes president Emmanuel Macron beskrev landet som en tidsinnstilt bombe..

Aftenposten - 15 Nov 19 kl. 09:37

Zineb el Rhazoui har politibeskyttelse døgnet rundt: – Jeg har mistet mye i denne kampen. Men jeg har ikke noe valg.

Ytringene har gjort henne til en av Frankrikes mest beskyttede personer. Men det er ikke alle Zineb el Rhazoui vil diskutere med..

NRK - 07 Nov 19 kl. 20:10

Russland hyller Macrons utspill

Frankrikes president Emmanuel Macron vekker begeistring i Moskva med sin advarsel om at Nato-alliansen er «hjernedød». – En presis beskrivelse av tilstanden til Nato, skriver det russiske utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova på Facebook..

Aftenposten - 07 Nov 19 kl. 12:47

Macron kaller NATO «hjernedødt»

Frankrikes president Emmanuel Macron langer ut mot NATO og USA i et intervju med magasinet The Economist..

NRK - 07 Nov 19 kl. 12:23

Macron kaller Nato «hjernedødt»

Frankrikes president Emmanuel Macron langer ut mot Nato. – Det vi nå opplever, er at Nato er hjernedødt, sier han til The Economist. I intervjuet advarer presidenten om at Europa står «på kanten av stupet»..

Aftenposten - 07 Nov 19 kl. 12:47

Macron kaller NATO-alliansen «hjernedød»

Frankrikes president Emmanuel Macron uttrykker stor bekymring for forsvarsalliansen NATO i et intervju hvor han hevder USA vender Europa ryggen..

P4 - 09 Nov 19 kl. 22:12

Student tente på seg selv

En 22 år gammel fransk student er kritisk skadd etter at han tente på seg selv i en politisk protest. Mannen publiserte flere innlegg om Frankrikes økonomiske utfordringer, før han tente på seg selv utenfor en restaurant i Lyon, melder BBC. Han skrev blant annet at han ikke lenger orket å leve med dagens studentbudsjett - franske studenter får utbetalt rundt 4.

Aftenposten - 05 Nov 19 kl. 06:00

Frankrike beklager USAs uttreden fra Parisavtalen

Frankrikes president Emmanuel Macron beklager at USA trekker seg ut av klimaavtalen..

NRK - 06 Nov 19 kl. 07:49

Xi og Macron signerte klimapakt

Kinas president Xi Jinping og Frankrikes president Emmanuel Macron signerte onsdag et dokument om klimaendringene som inneholder en erklæring om at Parisavtalen ikke kan reverseres..

NRK - 07 Nov 19 kl. 20:03

– Nato-alliansen ikke «hjernedød»

Både Tysklands Angela Merkel og Nato-sjef Jens Stoltenberg tar avstand fra påstanden om at Nato-alliansen er «hjernedød», slik Frankrikes president mener. – Nato er sterkt, sier Soltenberg, som advarer å skape avstand mellom USA og Europa..

E24 - 05 Nov 19 kl. 05:30

Frankrike beklager USAs uttreden fra Parisavtalen

Frankrikes president Emmanuel Macron beklager at USA trekker seg ut av klimaavtalen..

NRK - 05 Nov 19 kl. 02:47

Fankrike beklager USAs klimavedtak

Frankrikes president Emmanuel Macron beklager at USA trekker seg ut av klimaavtalen. Den franske presidenten ga en kort uttalelse knyttet til at USA mandag startet den varslede uttrekningen fra Parisavtalen som landet undertegnet i 2016..

NRK - 05 Nov 19 kl. 02:47

Frankrike beklager USAs klimavedtak

Frankrikes president Emmanuel Macron beklager at USA trekker seg ut av klimaavtalen. Den franske presidenten ga en kort uttalelse knyttet til at USA mandag startet den varslede uttrekningen fra Parisavtalen som landet undertegnet i 2016..

P4 - 07 Nov 19 kl. 16:20

Kaller NATO «hjernedødt»

Frankrikes president Emmanuel Macron omtaler NATO som hjernedødt i et nytt intervju. Han sier til magasinet The Economist at Europa snart må begynne å tenke på seg selv som en strategisk, geopolitisk maktfaktor. Macron mener det ikke finnes en koordinering i beslutningstakingen mellom USA og de NATO-allierte, og viser til den ukoordinerte aggressive handlingen av en annen NATO-alliert, Tyrkia, i nordlige Syria..

NRK - 27 Oct 19 kl. 19:36

Frankrike advarer mot IS-terror

Frankrikes innenriksminister, Christophe Castaner, skriver i et brev til landets politimestere at de må være ekstra aktsomme for mulige hevnangrep etter at IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi skal ha blitt drept lørdag..

P4 - 28 Oct 19 kl. 22:05

Fordømmer moskéangrep

Frankrikes president Emmanuel Macron fordømmer angrepet mot en moské i Bayonne sørvest i Frankrike i dag. To menn i 70- og 80-årene ble såret da en antatt høyreekstremist begynte å skyte og forsøkte å tenne på moskeen. Macron omtaler angrepet som avskyelig, og sier Frankrike aldri kommer til å tolerere hat.

NRK - 10 Oct 19 kl. 14:37

Vraker Frankrikes EU-kommissær

Et flertall i Det europeiske parlamentet stemte mot Frankrikes forslag til EU-kommissær, Sylvie Goulard. Frankrike har foreslått Goulard som kommissær for EUs indre marked. Hun er under etterforskning for å ha misbrukt offentlige midler i Frankrike..

NRK - 22 Oct 19 kl. 18:23

Frankrike avviser brexit-utsettelse

Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian sier det ikke finnes noe som kan rettferdiggjøre enda en brexit-utsettelse. – Det viktigste nå er at britene sier ja eller nei, sier Le Drian. Underhuset debatterer i kveld lovforslaget om avtalen..

P4 - 22 Oct 19 kl. 10:49

- Erdogan sier nei til ny våpenhvile

Tyrkia vil ikke forlenge våpenhvileavtalen med Syria. Det skriver nyhetsbyrået AFP. Frankrikes statsminister Emmanuel Macronskal ha bedt sin tyrkiske kollega Recep Erdogan utvide våpenhvileavtalen som trådte i kraft torsdag.

NRK - 18 Oct 19 kl. 02:10

Frankrike hindret terrorangrep

Fransk politi har pågrepet en mann som de sier planla et terrorangrep inspirert av 11. september-angrepet i USA i 2001. Det sier Frankrikes innenriksminister Christophe Castaner torsdag, melder TV-stasjonen France 2..

NRK - 18 Oct 19 kl. 16:32

– Tyrkias offensiv er galskap

Tyrkias militære offensiv i Syria er galskap, mener Frankrikes president Emmanuel Macron. – Det som har skjedd de siste dagene er et alvorlig feilgrep av Vesten og Nato, sa Macron til pressen etter EU-toppmøtet i Brussel fredag..

P4 - 18 Oct 19 kl. 17:05

- Tyrkias angrep på Syria er galskap

Tyrkias militære angrep på kurderne i Nord-Sryia er galskap. Det sa Frankrikes president Emmanuel Macron til pressen etter EU-toppmøtet i Brussel fredag. EU-topplederne har i dag gjentatt fordømmelsen av Tyrkias militæroffensiv som startet da USA trakk sine styrker ut av Syria..

NRK - 16 Oct 19 kl. 13:46

Frankrike i samtaler med Irak

Frankrike er i dialog med Irak om opprettelse av en egen domstol for medlemmer av ekstremistgruppen IS, opplyser Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian. Han planlegger å diskutere saken videre med Irak i forbindelse med et besøk til landet..

NRK - 16 Oct 19 kl. 19:27

Macron: – Nærmer seg en avtale

Frankrikes president Emmanuel Macron sier onsdag kveld at han tror en avtale nærmer seg i brexitforhandlingene i Brussel. – Vårt mål er å komme til enighet i løpet av de neste timene, sier han, ifølge AFP..

VG - 16 Oct 19 kl. 10:13

Minister: Ni franske IS-kvinner har rømt i Syria

Ni franske kvinner mistenkt for IS-medlemskap har rømt fra en leir kontrollert av kurderne i Syria, sier Frankrikes utenriksminister..

P4 - 16 Oct 19 kl. 10:33

Ni franske IS-kvinner har rømt i Syria

Ni franske kvinner mistenkt for IS-medlemskap har rømt fra en leir kontrollert av kurderne i Syria. Det sier Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian. Sjef for flyktning- og migrantdepartementet i den kurdiskstyrte delen nordøst i Syria har sagt til svenske Expressen at det også var nordmenn og svensker blant de som rømte.

VG - 14 Oct 19 kl. 13:52

Derfor blir ikke La Ligas toppscorer tatt ut på landslaget

Real Madrids Karim Benzema (31) ligger i delt tet på La Ligas toppscorerliste. Men han blir ikke tatt ut i Frankrikes landslagstropp..

NRK - 13 Oct 19 kl. 19:33

Fryktar humanitær katastrofe

Frankrikes president Emmanuel Macron fryktar den tyrkiske offensiven i Syria skal føre til ei humanitær katastrofe. Macron har hatt telefonsamtalar med den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan og USAs Donald Trump i dag der han sa han var uroa..

NRK - 11 Oct 19 kl. 06:24

Ber om hastemøte i koalisjon

Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian ber om hastemøte i koalisjonen mot IS, for å drøfte den tyrkiske offensiven i Nord-Syria. Kurderne har vært koalisjonens viktigste allierte for å slå tilbake IS i Syria..

P4 - 10 Oct 19 kl. 17:09

Ber Tyrkia avslutte

Frankrikes president Emmanuel Macron ber Tyrkia avslutte offensiven i Syria umiddelbart. Han sier nå i ettermiddag at han på det sterkeste tar avstand fra offensiven, som han mener kan øke faren for at IS gjenoppbygger sitt såkalte kalifat. FNs sikkerhetsråd sitter akkurat nå i krisemøte om den tyrkiske militæroffensiven som begynte i går.

NRK - 26 Sep 19 kl. 12:02

Jacques Chirac er død

Frankrikes tidligere president Jacques Chirac er død, melder nyhetsbyrået AFP. Han ble 86 år gammel. Han var Frankrikes president fra 1995 til 2007..

NRK - 10 Oct 19 kl. 20:46

Frankrike innkaller til hastemøte

Frankrikes utenriksminister innkaller anti-IS-koalisjonen til hastemøte, på grunn av Tyrkias invasjon av Nord-Syria. Koalisjonen inkluderer over 30 land. Frankrike frykter at IS vil styrke seg som følge av angrepene i Nord-Syria..

NRK - 08 Oct 19 kl. 14:53

Lover kamp mot islamistisk terror

Frankrikes president Emmanuel Macron lovet kamp mot islamistisk terrorisme under minneseremonien for fire ansatte i politiet som ble knivdrept av en kollega i Paris. Etter drapene ble det kjent at den muslimske gjerningsmannen var radikalisert..

P4 - 10 Oct 19 kl. 18:53

Fem drept i Tyrkia

Fem personer er drept, blant dem en baby, i et granatangrep fra Syria mot Tyrkia. Det melder tyrkiske tjenestemenn. Granatene skal ha blitt avfyrt fra et kurdiskkontrollert område i Syria.

NRK - 07 Oct 19 kl. 10:48

Vil gi brexit-beskjed denne uken

Frankrikes president Emmanuel Macron sier EU denne uken vil gi britene beskjed om hvorvidt en brexitavtale er mulig. Boris Johnson gjentar at han ikke vil utsette utmeldingen..

P4 - 07 Oct 19 kl. 17:42

EU lover Brexit-svar

EU skal gi britene svar på om det er mulig å lande en Brexitavtale i løpet av denne uken. Samtidig advarer Frankrikes president Emmanual Macron om at dette er Storbritannias siste mulighet til å få på plass en avtale. Boris Johnson står fast på at Storbritannia skal ut av EU ved månedsskifte, også uten en avtale..

Aftenposten - 06 Oct 19 kl. 18:48

Frankrikes innenriksminister innrømmer svikt etter politi-angrep

Myndighetene burde ha holdt et bedre øye med mannen som knivstakk og drepte fire politifolk forrige uke, innrømmer den franske innenriksministeren..

NRK - 06 Oct 19 kl. 23:56

Kommer ikke til å utsette brexit

Statsminister Boris Johnson advarer Frankrikes statsminister Emmanuel Macron om at han ikke kommer til å utsette brexit, melder nyhetsbyrået AFP. Britenes utgang fra EU er planlagt 31. oktober..

NRK - 03 Oct 19 kl. 16:45

Minister om Paris-gjerningmann

Frankrikes innenriksminister Christophe Castaner sier gjerningsmannen aldri har hatt noen konflikt på arbeidsplassen sin tidligere. – Dette er et svært alvorlig angrep. Våre tanker går til dem som har mistet sine og til den skadde som er på sykehus..

NRK - 03 Oct 19 kl. 16:45

Minister om Paris-gjerningsmann

Frankrikes innenriksminister Christophe Castaner sier gjerningsmannen aldri har hatt noen konflikt på arbeidsplassen sin tidligere. – Dette er et svært alvorlig angrep. Våre tanker går til dem som har mistet sine og til den skadde som er på sykehus..

P4 - 03 Oct 19 kl. 16:49

- Et svært alvorlig angrep

- Politiangrepet i Paris i dag er svært alvorlig, og våre tanker går til dem som har mistet sine. Det sier Frankrikes innenriksminister. En ansatt i administrasjonen i politiets hovedkvarter gikk i dag til angrep og drepte fire politifolk.

Aftenposten - 26 Sep 19 kl. 12:04

Frankrikes tidligere president Jacques Chirac er død

Frankrikes tidligere president Jacques Chirac er død..

Klartale - 26 Sep 19 kl. 12:34

Jacques Chirac er død

Frankrikes tidligere president ble 86 år gammel..

Aftenposten - 01 Oct 19 kl. 16:35

Sarkozy for retten for ulovlig valgkampfinansiering

Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy vant ikke fram med sin anke og må møte i retten, tiltalt for ulovlig valgkampfinansiering..

NRK - 30 Sep 19 kl. 13:43

Minnegudstjeneste for Chirac

Russlands president Vladimir Putin og USAs tidligere president Bill Clinton deltok i minnegudstjenesten for Frankrikes tidligere president Jacques Chirac mandag. President Emmanuel Macron var også til stede i kirken Saint-Sulpice i Paris..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt