Forsvarets

Fredag, 23 Oktober, 23:51

Nyheter om Forsvarets

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 1 time siden

Forsvaret bytter ut feltlua med caps

Forsvarets feltlue har stort sett vært uforandret siden 60-tallet. Nå skal den skrotes og en ny type lages. Inntil da får soldatene bruke caps..

Aftenposten - 17 okt. 20 kl. 19:43

Forsvarets langtidsplan: Et spørsmål om hoder?

Det er ikke akkurat applaus som møter regjeringens nye forsøk på å gi Forsvaret en langtidsplan. Men flere hoder med militærluer på kan kanskje redde den..

NRK - 16 okt. 20 kl. 12:02

Yngve Odlo blir ny sjef

Generalmajor Yngve Odlo ble i statsråd fredag utnevnt til generalløytnant og beordres i stillingen som sjef for Forsvarets operative hovedkvarter. Han har siden 2015 vært sjef for operasjonsavdelingen i Forsvarsstaben..

NRK - 16 okt. 20 kl. 12:08

Forsvarets langtidsplan

.

P4 - 13 okt. 20 kl. 18:25

- Vil forverre forholdet mellom landene

Forholdet mellom Russland og Norge kommer til å bli enda dårligere nå som regjeringen sier Russland står bak dataangrepet mot Stortinget. Det sier Russland-ekspert og seniorforsker ved Forsvarets forskningsinsitutt, Tor Bukkvoll til NRK. Han tror dette er et ledd i at Russland er misfornøyd med verden slik den fungerer i dag og vil presse vesten til å oppføre seg annerledes.

NRK - 12 okt. 20 kl. 13:23

Kan bli solgt til stiftelse

En rekke partier stiller seg bak forslaget om å selge Den gamle krigsskolen i Oslo til en ideell stiftelse. Det melder Forsvarets forum, som fastslår at det nå går mot en løsning for bygningen..

NRK - 12 okt. 20 kl. 04:59

Flere norske soldater til Jordan

Soldater fra Forsvarets spesialkommando forbereder seg på nye krigsoperasjoner i Midtøsten fra en flybase utenfor Amman i Jordan. Norske og jordanske spesialstyrker skal jevnlig trene sammen de neste fem årene..

NRK - 24 aug. 20 kl. 10:11

Etteretningssjef fritatt tjenesten

Sjefen for Forsvarets etterretningstjeneste i Danmark og to andre ledende medarbeidere er fritatt fra tjeneste inntil videre, skriver Danmarks Radio. Det har tidligere kommet ut at det pågår en undersøkelse av Forsvarets etterretningstjeneste..

NRK - 24 aug. 20 kl. 10:11

Etteretningssjef fritas tjeneste

Sjefen for Forsvarets etterretningstjeneste i Danmark og to andre ledende medarbeidere er fritatt fra tjeneste inntil videre, skriver Danmarks Radio. Det har tidligere kommet ut at det pågår en undersøkelse av Forsvarets etterretningstjeneste..

NRK - 29 sep. 20 kl. 10:49

Amerikanske fly trener på Andøya

Andøya har besøk av tre amerikanske P8 overvåkingsfly. Fra Forsvarets operative hovedkvarter får NRK opplyst at de driver rutinemessig øving og trening utenfor Norskekysten. P8 er for øvrig flytypen norske myndigheter har gått til innkjøp av..

P4 - 16 sep. 20 kl. 09:46

Skytefelt legges ned

Hjerkinn har i over 80 år vært Forsvarets viktigste skytefelt i Sør-Norge. I dag markeres avslutningen av norgeshistoriens største naturrestaurering. Nesten 5.

NRK - 16 sep. 20 kl. 09:16

Skytefelt blir naturområde

Onsdag markeres avslutningen av norgeshistoriens største naturrestaurering. Hjerkinn var i over 80 år Forsvarets viktigste skytefelt i Sør-Norge, men er nå et verneområde som blir innlemmet i Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark..

P4 - 14 sep. 20 kl. 16:48

Flere russiske fly utenfor norskekysten

Forsvaret har identifisert flere russiske fly utenfor Norge så langt i år enn i hele fjor. I helgen ble fly nummer 84 identifisert, et mer enn i hele 2019, bekrefter Forsvarets hovedkvarter til Nationen. Major Brynjar Stordal sier til avisen at det er uvanlig at Russland har tokt som varer såpass lenge og trekker så langt vest og sør..

NRK - 12 sep. 20 kl. 16:44

Verneinteresser truer Evenes

Fylkesmannen i Nordland mener at det nye planforslaget for Forsvarets satsing på Evenes raskt kan komme i konflikt med rikspolitiske retningslinjer for vernede vassdrag, melder VOL..

NRK - 11 sep. 20 kl. 12:34

Biden vil beholde utenlandsstyrker

Joe Biden vil beholde soldater i Irak og Afghanistan dersom han vinner presidentvalget i USA. I et intervju med Forsvarets avis Stars and Stripes sier han at situasjonen i Irak, Syria og Afghanistan er for komplisert til en militær tilbaketrekning..

NRK - 02 sep. 20 kl. 19:04

Alle friskmeldt etter gasslekkasje

Alle dei åtte personane som fekk helsebehandling etter ei gasslekkasje på Forsvarets forskingsinstitutt (FFI) er friskmelde, opplyser politiet på Twitter. Lekkasjen på Kjeller i Lillestrøm blei meldt inn onsdag ettermiddag..

P4 - 02 sep. 20 kl. 18:54

Åtte til behandling etter gasslekkasje

Åtte personer får helsebehandling etter en gasslekkasje på Forsvarets forskingsinstitutt på Kjeller i Lillestrøm. Skadeomfanget er foreløpig uavklart. Nødetatene rykket ut til hendelsen i 16-tiden i ettermiddag..

NRK - 02 sep. 20 kl. 18:41

Gasslekkasje på Forsvaret-institutt

Åtte personar får helsebehandling etter ei gasslekkasje på Forsvarets forskingsinstitutt (FFI). Skadegraden er førebels ukjend, opplyser politiet på Twitter. Naudetatane var til stades ved FFI sine lokale på Kjeller i Lillestrøm kommune i 16-tida..

NRK - 29 aug. 20 kl. 07:13

Rekrutter må sove ute

Flere soldater må sove i telt, etter at Forsvaret kalte inn for mange rekrutter til Terningsmoen i Elverum, skriver Forsvarets Forum. På Terningmoen holder blant annet Gardeskolen til. Forsvaret kalte inn 540, men har bare plass til litt over 400..

NRK - 29 aug. 20 kl. 07:13

Soldater må sove ute

Flere soldater må sove i telt, etter at Forsvaret kalte inn for mange rekrutter til Terningsmoen i Elverum, skriver Forsvarets Forum. På Terningmoen holder blant annet Gardeskolen til. Forsvaret kalte inn 540, men har bare plass til litt over 400..

NRK - 21 juli 20 kl. 16:35

Nye rekrutter koronatestes ikke

Rekruttene som ble innrullert på SjøForsvarets rekruttskole søndag og mandag, skal ikke testes for koronaviruset. Det sier kommunikasjonssjefen i Sjøforsvaret til Forsvarets forum. Forsvaret viser til Folkehelseinstituttets anbefalinger fra mai..

P4 - 21 juli 20 kl. 16:38

Skal ikke testes under inntrykk

Nye rekrutter skal ikke lenger massetestes under innrykk i militæret. Det bekrefter Forsvarets sanitet overfor Forsvarets forum. I april ble over 1.

P4 - 18 juli 20 kl. 12:43

28 fra Haakonsvern i karantene

Personen som tidligere i dag ble innlagt på Haukeland med koronasmitte er er stasjonert på SjøForsvarets hovedbase Haakonsvern. 28 andre soldater på basen er nå satt i karantene, opplyser Forsvarets operative hovedkvarter. Haakonsvern har også innført flere andre tiltak etter at smitten ble kjent.

P4 - 24 aug. 20 kl. 16:10

Helge Ingstad-rettssak utsettes

Rettssaken etter Helge Ingstad-ulykken utsettes et halvt år. Skyldsspørsmålet skulle opp for retten i september, men utsettes nå til mars neste år. Regjeringsadvokaten sier til Forsvarets forum at de har behov for mer tid til saksforberedelsene.

Aftenposten - 24 aug. 20 kl. 10:52

Dansk etterretningssjef fritas for sine oppgaver

Danske myndigheter opplyser at sjefen for Forsvarets Etterretningstjeneste Lars Findsen og to andre medarbeidere fritas for sine oppgaver..

NRK - 14 juli 20 kl. 11:12

Koronasmittede soldater sendt hjem

De norske soldatene som ble meldt smittet av koronaviruset i Afghanistan i forrige uke, ankom Norge i helgen. – Jeg kan bekrefte at personell er sendt hjem, sier pressetalsperson Elisabeth Eikeland i Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) til Forsvarets forum..

P4 - 19 aug. 20 kl. 09:39

De norske soldatene i Mali er trygge

De norske soldatene i Mali er trygge. Det bekrefter Forsvarets operative hovedkvarter til VG. I dag bla det kjent at presidenten i landet går av etter at opprørssoldater gjennomførte et mililtærkupp i går.

NRK - 13 aug. 20 kl. 10:39

Bekymret for at perm kan gi smitte

Forsvaret er bekymret for smittetrenden blant unge og vil nøye vurdere om det er forsvarlig å sende soldater på perm, skriver Forsvarets forum. De vurderer å gi soldatene tilbud om ekstra helgeaktiviteter slik at de blir i leir og ikke reiser hjem..

NRK - 12 aug. 20 kl. 11:11

Mannskap på kystvaktskip er testet

De ti i mannskapet på KV Andenes som har forkjølelsessymptomer, er i formiddag testet for covid-19. Fartøyet setter nå kurset til SjøForsvarets anlegg i Ramsund. Om testene viser smitte, vil de ti bli satt i isolasjon der, opplyser Sjøforsvaret..

P4 - 11 aug. 20 kl. 12:55

53 sikkerhetsbarrierer brutt

53 av 88 sikkerhetsbarrierer ble brutt da fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med et tankskip og sank i november 2018. Det viser Forsvarets interne rapport om ulykken som ble offentliggjort i dag, melder Bergens Tidende. Rapporten peker blant annet på at det var for lite erfaring og kompetanse blant mannskapet..

VG - 22 mai 20 kl. 19:19

Spillet om Forsvarets langtidsplan: Frykter at Russland og Kina tjener på uenighet

Høyre vil gjøre et nytt forsøk på å få forhandlinger om Forsvarets langtidsplan i med opposisjonen i Stortinget. Hårek Elvenes (H) advarer om at Russland og Kina kan tjene på en langvarig og hard politisk kamp om Forsvarets fremtid..

P4 - 26 juni 20 kl. 20:54

Trump får ikke bruke Forsvarets penger på muren

Donald Trumps regjering har fått nei til å bruke Forsvarets penger til å fullføre grensemuren mot Mexico. Det har den føderale ankedomstolen i San Fransisco bestemt nå i kveld, melder NBC News. Retten slo fast at det vil være et brudd med grunnloven å omdisponere 2,5 milliarder dollar til bygging av grensemuren da midlene var satt av til andre formål..

Aftenposten - 28 juli 20 kl. 13:47

KNM Helge Ingstad lagt ut på anbud for opphogging

En av Forsvarets største investeringer noensinne, fregatten KNM Helge Ingstad, ble mandag lagt ut på anbud for opphogging..

P4 - 28 juli 20 kl. 13:52

KNM Helge Ingstad lagt ut på anbud

En av Forsvarets største investeringer, fregatten KNM Helge Ingstad, er nå lagt ut på anbud for opphogging. Forsvarsmateriell har satt frist til 4. september for å motta tilbud eller forespørsel om deltakelse.

NRK - 28 juli 20 kl. 13:39

KNM Helge Ingstad lagt ut på anbud

En av Forsvarets største investeringer, fregatten KNM Helge Ingstad, er lagt ut på anbud for opphogging. Forsvarsmateriell har satt frist til 4. september for å motta tilbud eller forespørsel om deltakelse..

NRK - 23 juli 20 kl. 14:30

Færre amerikanske soldater i Norge

Det amerikanske marinekorpset kutter antallet soldater i Norge fra 650 til rundt 20 soldater mellom øvelser. De som blir igjen, skal tilrettelegge for fremtidige øvelser, samt koordinere med det norske forsvaret, skriver Forsvarets forum..

NRK - 15 juni 20 kl. 09:57

Forsvaret braut innkjøpsreglar

Forsvarets logistikkorganisasjon braut regelverket for å skaffe utstyr da dei skulle kjøpe beretar og pins, viser ei avsløring gjort av Forsvarets forum. Det er brukt 193 millionar kroner på «uunnverleg utstyr», der knappar blant anna står på lista..

P4 - 22 juli 20 kl. 11:35

Sekunder unda kollisjon

Et Hercules-fly var sekudner unna kollisjon med et fjell i Lofoten under øvelsen Cold Response i mars. Flyet måtte gjøre en unnamanøver da det, ifølge Forsvarets forum, var ti sekunder fra å kollidere med øya Mosken. Været og lysforholdene var så dårlige at det ikke skal ha vært mulig å oppdage fjellet visuelt på trygg avstand.

NRK - 22 juli 20 kl. 09:38

Hercules-fly sekunder fra ulykke

Et Hercules-fly var svært nær øya Mosken under en øvelse i mars, viser en intern rapport Forsvarets Forum har fått tilgang til. Det skal ha vært dårlige vær- og lysforhold, og flyet var 10 sekunder unna øya da det ble foretatt en unnamanøver..

P4 - 19 juli 20 kl. 13:21

Enda flere fra Haakonsvern i karantene

Det er nå 37 personer ved SjøForsvarets hovedbase Haakonsvern som er i karantene. Ytterligere sju personer ble satt i karantene i går kveld, etter at en soldat fredag ble lagt inn på Haukeland med covid-19, melder Bergens Tidende..

NRK - 18 juli 20 kl. 12:02

Koronainnlagt fra Haakonsvern

Ein person med bekrefta covid-19 blei innlagt på Haukeland universitetssjukehus fredag. Personen som er smitta høyrer til Haakonsvern, sjøForsvarets hovudbase i Bergen. Alle som har oppheldt seg i nærleiken av vedkommande er sett i karantene..

NRK - 15 juli 20 kl. 14:04

Avløser Forsvarets helikopter

Norsk Luftambulanse overtar ambulansehelikopterflygningene i Øst-Finnmark. Ordningen skal vare ut året, og Helse Nord RHF jobber med en løsning etter dette. Finnmarkssykehuset har medisinsk ansvar for helikopteret, og bemanner det med anestesileger..

VG - 14 juli 20 kl. 11:06

USA øver i Barentshavet: Forsker tror Norge kan miste selvråderetten

Øvelsen med amerikanske og britiske krigsskip i Barentshavet i mai er et tegn på at Norge er i ferd med å miste selvråderetten i nord, ifølge professor Tormod Heier ved Forsvarets høgskole..

VG - 11 juli 20 kl. 16:13

FOH-sjefen: Ønsker ikke allierte krigsskip og fly i Barentshavet

BODØ (VG) Norge ønsket ikke å provosere Russland. Slik forklarer Forsvarets operative sjef hvorfor norske fartøy ikke deltok da krigsskip fra NATO-landene USA og Storbritannia seilte langs Kolahalvøya i mai..

NRK - 02 juni 20 kl. 09:08

Forsvarets helikoptre over Oslo

Politiet varsler at Forsvarets helikoptre vil fly lavt over Oslo sentrum, Fronebu og Maridalen i tidsrommet 09:30 til 11:00. De advarer mot at aktiviteten kan medføre litt støy..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt