Forsvaret

Thursday, 22 August, 01:13

Nyheter om Forsvaret

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 15 timer siden

Dette er første norske fartøy på Nordpolen

Klokken 09.32 onsdag nådde kystvaktskipet KV Svalbard Nordpolen. Så vidt Forsvaret vet er dette første norske fartøy som har nådd polpunktet..

E24 - Igår: 13:29

Dagligvarekjemper skal forsyne Forsvaret hvis det blir krig

I stedet for at Forsvaret bygger egne beredskapslagre, skal dagligvarebransjen forsyne soldatene med mat hvis Norge havner i krig eller en annen krise..

Dagbladet - Igår: 12:33

Uten et troverdig forsvar svekkes norsk suverenitet

Norge kan ikke overlate Forsvaret av landet til andre stater. Vi må ha et forsvar med kapasiteter og nærvær som virker avskrekkende og tydelig markerer norsk suverenitet..

Aftenposten - I førrgår: 07:01

Viking-ungguttens scoring – og feiring – fikk sjefen til å danse samba

Da Adrian Pereira danset seg gjennom Godset-Forsvaret og vartet opp med et «Messi-mål» like før slutt, kastet Bjarne Berntsen alle hemninger og hentet fram sambatrinnene..

P4 - 17 Aug 19 kl. 09:51

Forsvaret bidro med 30 milliarder

Forsvarets økonomiske bidrag til samfunnet steg i fjor til 31,4 milliarder kroner. Det er er en økning på 3,4 milliarder kroner sammenlignet med 2017, viser en ny rapport fra Forsvarsdepartementet. Det har vurdert den økonomiske effekten av Forsvarets tilstedeværelse og aktivitet..

Hegnar.no - 17 Aug 19 kl. 08:24

Forsvaret bidro med vel 30 milliarder til samfunnet i fjor

Forsvarssektorens økonomiske bidrag til samfunnet steg i fjor til 31,4 milliarder kroner. Trøndelag, Akershus, Oslo, Troms og Hordaland topper fylkeslisten..

Dagbladet - 17 Aug 19 kl. 01:35

SS-«Knut» ble kaptein i det norske Forsvaret

En tidligere soldat fra Waffen-SS greide etter krigen å gjøre karriere i Forsvaret. Mange frontkjempere ble HV-soldater..

VG - 16 Aug 19 kl. 22:51

Narkotikasjekker rekruttene: – Kan utsettes for utpressing

SESSVOLLMOEN (VG) Dersom rekruttene tidligere har vært i kontakt med kriminelle nettverk for å skaffe narkotika, kan det være en sikkerhetsrisiko for Forsvaret..

Aftenposten - 14 Aug 19 kl. 22:52

Det russiske Forsvaret ga ordre om å evakuere småby. Så ombestemte de seg

Da innbyggerne i nærheten av ulykkesstedet ble bedt om å evakuere, ombestemte Forsvaret seg få timer senere..

P4 - 14 Aug 19 kl. 13:23

- Russlands militærøvelse er problematisk

- Det er ikke uproblematisk at Russland holder en stor militær øvelse utenfor norskekysten. Det mener Russland-kjenner og redaktør for aldrimer.no, Kjetil Stormark.

P4 - 14 Aug 19 kl. 07:06

- Ikke bekymret for russisk øvelse

I dag starter Russland sin storstilte militærøvelse utenfor kysten av Nord-Norge. Russiske skip, fly og ubåter skal øve i fire områder utenfor Nordland og Troms fram til 17. august.

VG - 13 Aug 19 kl. 20:22

Hedda (19) og Trym (19) skal i militæret: – Forsvaret kan velge fra øverste hylle

SESSVOLLMOEN (VG) For to år siden sendte Hæren inn sin «soldatbestilling» for 2019. Tirsdag sender de 400 ungdommer til Indre Troms..

Aftenposten - 10 Aug 19 kl. 19:36

Først herjet RBKs 17-åring fullstendig. Så åpnet han opp om Tromsø-vrakingen

Emil Konradsen Ceïde leverte to målgivende og gjorde omtrent som han ville med Tromsø-Forsvaret lørdag..

NRK - 10 Aug 19 kl. 12:11

Fire militante palestinere drept

Fire militante palestinere er drept av israelske soldater nær grensegjerdet til Gazastripa, melder nyhetsbyrået AP. Det israelske Forsvaret sier mennene ble drept fordi de forsøkte å ta seg gjennom grensegjerdet mellom Israel og Gaza..

Hegnar.no - 09 Aug 19 kl. 18:20

Norge har diskutert deltakelse i flåtestyrke med USA

Utsendinger fra Forsvaret har på invitasjon fra USA deltatt på et møte i Bahrain for å diskutere mulig norsk deltakelse i en flåtestyrke i Persiabukta..

Aftenposten - 09 Aug 19 kl. 17:11

Norge har diskutert deltakelse i flåtestyrke med USA

Utsendinger fra Forsvaret har på invitasjon fra USA deltatt på et møte i Bahrain for å diskutere mulig norsk deltakelse i en flåtestyrke i Persiabukta..

P4 - 08 Aug 19 kl. 23:20

Ni militærfly langs norskegrensen

Forsvaret har idenifisert totalt ni russiske militære fly som fløy langs norskekysten. Det opplyser Forsvaret til nettstedet Aldrimer. Hele tre ganger har Forsvarets kampfly vært på vingene torsdag i forbindelse med en russisk militærøvelse.

NRK - 08 Aug 19 kl. 23:16

Russiske fly langs norskeskysten

Forsvarets kampfly var på vingene hele tre ganger for å identifisere totalt ni russiske militære fly som fløy langs norskekysten torsdag,opplyser Forsvaret til nettstedet Aldrimer. Et eller flere av flyene beveget seg så langt sør som til Bodø..

NRK - 08 Aug 19 kl. 16:00

Kraftig sprengstoff i København

Eksplosjonen ved Skattestyrelsens kontor på Østerbro i København ble forårsaket av kraftig sprengstoff som benyttes av Forsvaret og entreprenører, sier lederen for Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste i Danmark, Mick Stenkjær, til Berlingske..

Aftenposten - 08 Aug 19 kl. 15:58

Forsvarsekspert: Gjerningspersonene bak eksplosjonen i København brukte sprengstoff av militær type

Eksplosjonen ved Skattestyrelsens kontor på Østerbro i København ble forårsaket av kraftig sprengstoff som benyttes av Forsvaret og entreprenører..

VG - 06 Aug 19 kl. 21:04

Russland øver nærmere Norge: – Må prioritere overvåkning

ÅLESUND (VG) Ap-leder Jonas Gahr Støre sier at Forsvaret må følge nøye med de russiske øvelsene som er varslet i internasjonalt farvann utenfor Andøya i neste uke..

NRK - 06 Aug 19 kl. 14:28

Uvanlig høy russisk aktivitet

Det russiske Forsvaret har varslet at de vil øve i fire forskjellige områder, et uvanlig stort antall, utenfor kysten av Norge. Tre amerikanske overvåkingsfly er på plass i Norge for å hjelpe det norske Forsvaret med å holde et øye med russerne..

NRK - 02 Aug 19 kl. 15:43

Aktor ønsker 6 måneder fengsel

Forsvaret til Asap Rocky og de to andre tiltalte foreslår samfunnsstraff dersom de tre blir dømt. De er tiltalt for et voldelig angrep på en 19-åring i Stockholm 30. juni.

NRK - 02 Aug 19 kl. 15:43

Ber om 6 måneder fengsel

Aktor krever 6 måneders fengsel for rapperen. Forsvaret til Asap Rocky og de to andre tiltalte foreslår samfunnsstraff dersom de tre blir dømt. De er tiltalt for et voldelig angrep på en 19-åring i Stockholm 30.

P4 - 02 Aug 19 kl. 15:15

Foreslår samfunnsstraff for Asap Rocky

Forsvaret til voldstiltalte Asap Rocky og de to andre tiltalte foreslår samfunnsstraff dersom de tre blir dømt i Stockholm. Saken mot den amerikanske rapperen avsluttes etter planen i dag, etter at han ble tiltalt for et voldelig angrep på en 19 år gammel mann i Stockholm sentrum 30. juni.

P4 - 02 Aug 19 kl. 06:56

Flere frostskader i Forsvaret

Det oppsto flere frostskader blant soldater og befal de tre første månedene i år enn det vanligvis gjør på et helt år. 150 soldater fikk diagnosen frostskade i årets første kvartal, melder NRK. Oberstløytnant Arne Johan Norheim i Forsvarets sanitet sier denne typen skader kan være alvorlig..

NRK - 02 Aug 19 kl. 05:20

Flere frostskader i Forsvaret

Det oppsto flere frostskader blant soldater og befal de tre første månedene i år enn det vanligvis gjør på et helt år. 150 soldater fikk diagnosen frostskade, og det kan være alvorlig, sier oberstløytnant Arne Johan Norheim i Forsvarets sanitet..

P4 - 31 Jul 19 kl. 07:47

- Kan bli krig på få minutter

- Norge må være forberedt på at det kan bli krig på få minutter i Persiabukta. Det sier sjøoffiser og lærer ved sjøkriggskolen i Bergen, Tor Ivar Strømmen. Regjeringen har ennå ikke bestemt om Norge skal bli med i en internasjonal millitær koalisjon, men Klassekampen får bekreftet at SjøForsvaret jobber med ulike alternativiter..

NRK - 30 Jul 19 kl. 14:42

Tråkket bevisst på fornærmede

Forsvaret får spørsmål om Asap Rocky bevisst tråkker fornærmede på armen. – Ja, svarer advokaten. Vi er nå midtveis i den første dagen av rettssaken..

Dagbladet - 30 Jul 19 kl. 14:02

- De var nødt til å bli fysiske

Forsvaret gir sin forklaring i Stockholm tingrett..

P4 - 24 Jul 19 kl. 23:54

Nord-Korea har avfyrt et prosjektil

Nord-Korea har avfyrt uidentifiserte prosjektiler. Det opplyser det sørkoreanske militæret. Ifølge folk i det amerikanske Forsvaret skal det dreie seg om testraketter som ligner kortdistansemissilene som ble avfyrt i mai, melder Reuters..

Aftenposten - 24 Jul 19 kl. 16:48

20-åringen vil bevise at han er god nok for AaFK

Skadeusikkerhet i Forsvaret har ført til at Kristoffer Hay er hentet tilbake fra utlånet til Tromsdalen..

NRK - 23 Jul 19 kl. 10:10

Norovirus påvist i Madlaleiren

Det er påvist norovirus i Madlaleiren i Stavanger etter at nærmere 50 personer onsdag i forrige uke ble syke med oppkast, diaré og febersymptomer. Noroviruset ble påvist i avføringsprøver, opplyser major Roar Wold, talsmann for Forsvaret til VG.

P4 - 23 Jul 19 kl. 06:50

– Krenket svensk territorium

Sverige mener et norsk politihelikopter krenket deres territorium da det fløy over Sverigie i rundt ti mil på vei til England. Ifølge Aftenposten fant flygningen sted over Bohuslän 27. mai i år, og både det svenske Forsvaret og landets utenriksdepartement reagerte.

Aftenposten - 22 Jul 19 kl. 11:33

Disse serbiske spillerne må Molde passe seg for

Cukaricki har flere angripere som kan skape trøbbel for Molde-Forsvaret i neste Europa-runde..

Aftenposten - 22 Jul 19 kl. 11:33

Disse serbiske spissene må Molde passe seg for

Cukaricki har flere angripere som kan skape trøbbel for Molde-Forsvaret i neste Europa-runde..

Aftenposten - 20 Jul 19 kl. 22:43

Hørt mye om Area 51 i det siste? Her er det du må vite om fenomenet.

Over halvannen million mennesker er påmeldt. Det amerikanske Forsvaret har svart. Hva gjør at en spøk om å storme et beryktet militæranlegg blir en global snakkis?.

VG - 19 Jul 19 kl. 20:58

Rundt 50 personer smittet i militærleir - ingen vet hvorfor

Rundt 50 personer ved Madlaleiren i Stavanger har blitt syke med oppkast, diaré og febersymptomer. Forsvaret vet ingenting om årsaken..

P4 - 19 Jul 19 kl. 18:53

Mange syke i Madlaleiren

Rundt 50 personer i Madla militærleiri Stavanger var i går syke med oppkast, diaré og febersymptomer. Tallet på syke har gått noe ned i dag, skriver VG. Leiren har nå satt i gang tiltak for å forebygge smitte, og isolerer de som er syke.

P4 - 17 Jul 19 kl. 10:14

Etterforsker storstilt militærtyveri

Forsvaret i Canada har startet etterforskning etter at en tidligere ansatt ved et militært forskningssenter skal ha stjålet og destruert sensitive dokumenter. Så mye som 30.000 dokumenter kan være stjålet, ifølge Radio-Canada.

Aftenposten - 17 Jul 19 kl. 09:37

Canada etterforsker tyveri ved militært forskningssenter

Forsvaret i Canada har startet etterforskning etter at en tidligere ansatt ved et militært forskningssenter skal ha stjålet og destruert sensitive dokumenter..

P4 - 16 Jul 19 kl. 15:06

Ber om forlenget beredskap etter Babcock-problemer

Kriseberedskapen i Nord-Norge forlenges etter at Babcock overtok luftambulansetjenesten 1. juli. Helse Nord har måttet leie inn helikoptre fra Forsvaret fordi ingen av flyene Babcock har i lufta nå kan lette eller lande ved åtte flyplasser.

P4 - 15 Jul 19 kl. 07:15

Strid om vindkraft i nord

Sametinget og lokalpolitikere i Vest-Finmark er uenige om områdene som er aktuelle for utbygging av vindkraft. I områdene som Norges vassdrags- og energidirektorat mener er velegnet for vindkraft i Vest-Finmark er det viktige reinbeitedistrikt, skriver Klassekampen. Samtidig forteller ordfører Aina Borch i Porsanger at kommunen sliter økonomisk, at folketallet er redusert og at Forsvaret bygger ned..

VG - 09 Jul 19 kl. 10:26

En rolle å spille i FN

Vi bygger vår stabilitet og velstand på internasjonalt samarbeid.  Vi må selv arbeide for at det skal fungere. Vi er ikke tjent med å overlate Forsvaret av våre interesser til Canada og Irland..

VG - 04 Jul 19 kl. 20:40

Forsvaret etablerer midlertidig ambulansehelikopterbase

Forsvaret stiller torsdag et av sine ambulansehelikoptre på 24 timers beredskap i Kirkenes etter anmodning fra Helse Nord..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt