Forsvaret

Sunday, 08 December, 01:58

Nyheter om Forsvaret

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - 8 timer siden

Tromsø og Bodø uten beredskap

Tromsø og Bodø er uten beredskap mens man prøver å finne ut av hva som er problemet med ambulanseflyene til Babcock som nå er satt på bakken. Også dagflyet i Alta er tatt av beredskap inntil videre. Luftambulansetjeneste har varslet sine helikopterbaser, Forsvaret og Hovedredningssentralene om økt behov for å bruke helikopter..

P4 - I førrgår: 05:32

To drept i skyting på Pearl Harbor

Mannen som skjøt og drepte to personer inne på flåtebasen Pearl Harbor på Hawaii i natt norsk tid, har tatt sitt eget liv. Det opplyser en talsperson for det amerikanske Forsvaret. Tilstanden for en tredje person som ble skutt, skal være stabil.

NRK - I førrgår: 04:59

To drept på Hawaii

To sivile skipsarbeidere ble drept og en såret da en marinegast i uniform åpnet ild inne på flåtebasen Pearl Harbor. Gjerningsmannen tok sitt eget liv, opplyser det amerikanske Forsvaret..

Aftenposten - 02 Dec 19 kl. 19:25

Kvinne tiltalt for å ha voldtatt medsoldat

En kvinne i 20-årene er tiltalt for å ha forgrepet seg på en mann mens han sov i Bergen høsten 2018. Begge var soldater i Forsvaret, ifølge Bergens Tidende..

P4 - 02 Dec 19 kl. 14:15

Kvinne tiltalt for soldat-voldtekt

En kvinne i 20-årene er tiltalt for å ha voldtatt en mannlig medsoldat i forbindelse med en fest i en leilighet i Bergen i september i fjor. Ifølge tiltalen forgrep kvinnen seg på mannen mens han sov, så han var ute av stand til å motsette seg handlingen. Saken skal ha blitt meldt internt i Forsvaret og etterforsket der før den ble politianmeldt i oktober i fjor, melder Bergens Tidende.

P4 - 29 Nov 19 kl. 21:56

Fregatt invadert av skabb

Fregatten KNM Fridtjof Nansen er invadert av skabb. Mannskapet på 100 personer settes derfor i land for behandling. Det sier informasjonsoffiser Torill Herland i SjøForsvaret til Bergens Tidende.

VG - 29 Nov 19 kl. 20:47

Besetningen på KNM Fritjof Nansen behandles for skabb

– Vi har oppdaget skabb om bord, så hele besetningen er sendt Ulven leir, sier kommandørkaptein Torill Herland i SjøForsvaret til VG..

VG - 29 Nov 19 kl. 20:47

Besetningen på KNM Fridtjof Nansen behandles for skabb

– Vi har oppdaget skabb om bord, så hele besetningen er sendt Ulven leir, sier kommandørkaptein Torill Herland i SjøForsvaret til VG..

Aftenposten - 26 Nov 19 kl. 15:12

NBC News: Jagerfly på vingene over Washington

Det amerikanske Forsvaret har sendt jagerfly på vingene over USAs hovedstad for å undersøke meldinger om et fly som det ikke oppnås kontakt med..

Aftenposten - 26 Nov 19 kl. 15:12

NBC News: Jagerfly på vingene over Washington

Det amerikanske Forsvaret har sendt jagerfly på vingene over USAs hovedstad for å undersøke meldinger om et fly som det ikke oppnås kontakt med..

Aftenposten - 26 Nov 19 kl. 15:12

Fly på avveie fikk alarmen til å gå i Washington

Det amerikanske Forsvaret sendte jagerfly på vingene over USAs hovedstad for å undersøke meldinger om et fly som det ikke ble oppnådd kontakt med..

NRK - 26 Nov 19 kl. 15:09

Det hvite hus skal være stengt

Det hvite hus skal være stengt etter at noen har brutt flyforbundet over Whastington DC, melder NBC News på Twitter. Det amerikanske Forsvaret har sendt jagerfly over hovedstaden for å undersøke meldinger om et fly som man ikke har fått kontakt med..

Klartale - 26 Nov 19 kl. 08:46

Mer seksuell trakassering i Forsvaret

Over 6 prosent av kvinner i Forsvaret har opplevd seksuell oppmerksomhet de ikke ønsket. Det viser tall for det siste året..

NRK - 26 Nov 19 kl. 06:14

Reinhald opp i Høgsterett

Ankeutvalet i Høgsterett seier ja til å handsame konflikten mellom ISS og 61 tilsette som vart overførte til ISS då Forsvaret privatiserte reinhaldet. Konflikten går mellom anna på om dei har rett til å få med seg statlege pensjonsordningar..

P4 - 25 Nov 19 kl. 18:46

Mer trakassering i Forsvaret

Det er en økning av seksuell trakassering i Forsvaret. Litt over 6 prosent av kvinnene har blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet det siste året, mot 4,5 prosent i 2017. Det viser Forsvarets medarbeiderundersøkelse, melder ABC Nyheter.

NRK - 25 Nov 19 kl. 18:19

Seksuell trakassering i Forsvaret

Over 6 prosent av kvinnelige ansatte i Forsvaret sier de har opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet i løpet av det siste året. 31 prosent av dem varslet arbeidsgiver, skriver ABC Nyheter..

P4 - 24 Nov 19 kl. 15:54

Ber Danmark kjøpe flere fly

USAs ambassadør til Danmark råder nå danskene til å handle flere kampfly. Den amerikanske amerikanske ambassadøren mener NATO trenger flere kampfly og bedre overvåking i Arktis, og at danskene bør innfri et tre år gammelt løfte om å styrke Forsvaret og overvåkingen i området. Minst fem av Danmarks 27 nye F-35-kampfly skal stå permanent i USA.

VG - 21 Nov 19 kl. 19:00

Politiet etterforsker ikke Forsvaret etter våpenlekkasjer

SKIEN/OSLO (VG) Politiet ville ikke hatt kapasitet til å etterforske helheten i det som har foregått i Forsvaret, sier etterforskningsleder Skule Worpvik om operasjon Bonanza..

NRK - 19 Nov 19 kl. 07:55

Drept av opprørere

Tre personer i det iranske Forsvaret har blitt knvistukket og drept av opprørere nær Teheran, melder lokale nyhetsbyråer. Opprørerne skal ha angrepet med kniver og machete..

VG - 19 Nov 19 kl. 07:21

Israel hevder å ha skutt ned raketter fra Syria

Det israelske Forsvaret (IDF) bekrefter natt til tirsdag at det har skutt ned fire raketter som var rettet mot nordlige Israel..

P4 - 19 Nov 19 kl. 07:12

Flere siktede hevder de fikk våpen-godkjenning fra Forsvaret

Politiet etterforsker nå omfanget og lovligheten av forsvarsansatte som har tatt med seg våpen fra arbeidsplassen, skriver VG. I flere av sakene hevder de tidligere forsvarsansatte at de har fått tillatelse eller godkjenning til å ta med seg våpen hjem fra arbeidsplassen. Over 100 pistoler og andre våpen som Forsvaret trodde var destruert har dukket opp i straffesaker de siste årene, skriver avisen..

VG - 19 Nov 19 kl. 06:25

Flere siktede hevder de fikk våpen-godkjenning fra Forsvaret

Politiet etterforsker nå omfanget og lovligheten av forsvarsansatte som har tatt med seg våpen fra arbeidsplassen..

Aftenposten - 19 Nov 19 kl. 05:54

Israel hevder å ha skutt ned raketter fra Syria

Det israelske Forsvaret (IDF) bekrefter natt til tirsdag at det har skutt ned fire raketter som var rettet mot nordlige Israel..

NRK - 19 Nov 19 kl. 05:04

Hevder å ha skutt ned raketter

Det israelske Forsvaret (IDF) bekrefter natt til tirsdag at det har skutt ned fire raketter som var rettet mot nordlige Israel. Rakettene skal ha kommet fra Syria og ble skutt ned i lufta av rakettforsvarssystemet Iron Dome, opplyser IDF på Twitter..

NRK - 17 Nov 19 kl. 19:10

Skjulte overgrep mot sivile

Den britiske regjeringen og Forsvaret har prøvd å skjule overgrep som britiske soldater begikk mot sivile i Afghanistan og Irak, ifølge granskinger BBC og Sunday Times har gjort. Storbritannias forsvarsminister Dominic Raab avviser dette..

NRK - 17 Nov 19 kl. 17:17

Siktet for underslag av våpen

En tidligere våpenlagersjef er siktet for underslag av våpen, det skriver VG. I fire år hadde han ansvaret for en massiv nedskalering av Forsvarets våpenbeholdning. Nå mener politiet at han har underslått flere titalls våpen fra Forsvaret..

VG - 17 Nov 19 kl. 17:01

VG avslører: Tidligere våpenlagersjef siktet for underslag

ØSTLANDET (VG) Fra 2010 ble våpen som skulle destrueres sendt til et hemmelig lager. Forsvaret ville få bedre kontroll. Nå er mannen som skulle utføre oppryddingen selv siktet for underslag av våpen..

P4 - 16 Nov 19 kl. 07:39

Israel med luftangrep

Til tross for våpenhvilen som ble innført for to dager siden hevder det Israelske Forsvaret at de har skutt ned to raketter avfyrt fra Gazastripen i natt. Som svar har de utført luftangrep mot Hamas..

P4 - 15 Nov 19 kl. 07:05

To forsvarsansatte siktet for ulovlig våpenbefatning

To tidligere ansatte i Forsvaret er siktet for grovt underslag etter at de i mai ble tatt med flere hundre våpen. Politiet mener våpnene skulle vært destruert, skriver VG. Mennene er to av 67 personer, deriblant flere tidligere forsvarsansatte, som er siktet i samme sakskompleks.

VG - 15 Nov 19 kl. 06:08

Politiet: To forsvarsansatte siktet for underslag av våpen

De to tidligere forsvarsansatte ble tatt med til sammen over hundre våpen. Politiet fant både «destruerte» forsvarsvåpen, men også våpen politiet har levert til Forsvaret for destruksjon..

Aftenposten - 15 Nov 19 kl. 05:54

Forsvarsansatte siktet for grovt underslag av våpen

To tidligere ansatte i Forsvaret er siktet for underslag etter at de ble tatt med flere hundre våpen. Flere av beslagene er våpen som skulle vært destruert..

P4 - 15 Nov 19 kl. 05:11

Israel bomber mål på Gazastripen

Israelske fly har gjenopptatt bombingen av islamske mål på Gazastripen. Det opplyser militæret i landet. Forsvaret sier angrepet kommer etter at den palestinske gruppen Islamsk hellig krig avfyrte en rekke raketter fra Gazastripen mot Israel i går Det er ikke meldt om skadde eller drepte.

NRK - 15 Nov 19 kl. 04:35

Forsvarsfolk siktet for underslag

To tidligere ansatte i Forsvaret er siktet for underslag etter at de ble tatt med flere hundre våpen. Flere av beslagene er våpen som skulle vært destruert, melder VG. Totalt er 67 personer siktet i den store våpenaksjonen kalt Bonanza..

P4 - 14 Nov 19 kl. 18:47

Krigshelten Aulie er død

Krigshelten Åge Aulie er død, 85 år gammel. Han var den siste gjenlevende grenselosen fra 2. verdenskrig.

P4 - 14 Nov 19 kl. 06:20

Fant panservernkanon hos våpensamler

Politiet har funnet Forsvarets panservernkanon hos en selverklært våpensamler fra Buskerud. Våpenet kan skyte ulike type granater, og skulle vært destruert av Forsvaret for ti år siden, skriver VG. Mannen ble, sammen med en tidligere forsvarsansatt, dømt for omfattende, ulovlig oppbevaring av våpen i februar i år.

NRK - 14 Nov 19 kl. 06:11

Fant våpen tilhørende Forsvaret

Politiet har funnet Forsvarets panservernkanon hos en selverklært våpensamler fra Buskerud. Våpenet er en rekylfri kanon, og skulle vært destruert av Forsvaret for ti år siden. Det skriver VG..

VG - 14 Nov 19 kl. 05:50

VG avslører: Fant Forsvarets panservernkanon hos illegal våpensamler

Politiet har funnet en rekylfri kanon hos en selverklært våpensamler fra Buskerud – ti år etter at våpenet skulle vært destruert av Forsvaret. Dokumenter knyttet til destruksjonen er forsvunnet..

Aftenposten - 14 Nov 19 kl. 05:48

To personer drept i nye sammenstøt i Bolivia. – Økende fare for at Forsvaret blir lei og tar over makten

Den avgåtte presidenten Evo Morales sa onsdag at han vil vende tilbake til landet så fort som mulig..

Dagbladet - 13 Nov 19 kl. 14:00

En nedprioritering vi ikke kan tillate

I løpet av sekunder kan en soldats handling utgjøre forskjell mellom liv og død. Om ikke Forsvaret prioriterer opplæring i krigens regler, kan konsekvensene bli langt verre enn vi forstår i dag..

VG - 13 Nov 19 kl. 10:30

Forsvaret med ny informasjon om «destruert» maskinpistol

Forsvaret anmeldte tapet av en tysk maskinpistol i oktober. Nå mener de likevel at den styrende delen av våpenet ble destruert i 2015..

P4 - 12 Nov 19 kl. 19:20

Forsvaret risikerer gigantregning

Forsvaret risikerer å få en gigantregning for ubetalte feriepenger. Det melder Fædrelandsvennen. En soldat fra Heimevernet har gått til sak for å få utbetalt feriepenger.

Aftenposten - 12 Nov 19 kl. 18:27

Forsvaret risikerer gigantregning for ubetalte feriepenger

Hvis én HV-soldat har krav på feriepenger, har tusenvis av andre det også..

NRK - 12 Nov 19 kl. 10:55

Ny langtidsplan for Forsvaret

.

NRK - 11 Nov 19 kl. 15:29

Fant ulovlige våpensamlinger

Minst 20 våpen som er levert fra politiet til Forsvaret for destruksjon, er funnet i ulovlige våpensamlinger. Det opplyser politiet til VG. Sørøst politidistrikt har også funnet minst 124 våpen som står oppført som destruert i Forsvarets register..

VG - 11 Nov 19 kl. 13:51

Politiet leverte våpen til destruksjon hos Forsvaret – fant de igjen hos kriminelle

SKIEN (VG) Våpen som beslaglegges eller leveres til politiet av privatpersoner, skal destrueres av det norske Forsvaret. Nå er minst 20 slike våpen funnet igjen i ulovlige våpensamlinger..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt