Forsvaret

Thursday, 19 September, 21:18

Nyheter om Forsvaret

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 16 Sep 19 kl. 12:49

Arsenal totalslaktes etter historiske tall: – Sjokkerende

Arsenal-Forsvaret får knallhard medfart i britiske medier etter å ha blitt fullstendig avkledd av tabelljumbo Watford..

NRK - 12 Sep 19 kl. 23:10

Tre nye kampfly til Ørlandet

Tre nye F-35 kom i dag fra USA til Ørland. Forsvaret skal motta tre fly to ganger i året, helt til Norge har anskaffet hele bestillingen fra fabrikken i USA som er på inntil 52 fly..

Aftenposten - 03 Sep 19 kl. 10:34

Solgte ubåtbase til privatperson - nå gjenvinner rederi tilknyttet Forsvaret kontrollen

Russiske fartøyer brukte eks-ubåtbasen Olavsvern. Ikke vårt ansvar, sa Forsvaret. Vi har ikke vurdert saken, sa PST.

NRK - 29 Aug 19 kl. 09:41

Røykgranat gikk av - sju til lege

Sju personer ble sendt til helsesjekk etter at en røykgranat gikk av under en øvelse hos Forsvaret på Drevjamoen i Nordland. Uhellet skjedde i forbindelse med en instruksjon hos Forsvaret, opplyser politiet..

P4 - 11 Sep 19 kl. 18:13

Tror de vet hvorfor KNM Helge Ingstad kolliderte

SjøForsvaret mener de nå vet hvorfor fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med et tankskip i november i fjor. Interngranskingen er i praksis avsluttet, og marinesjef Rune Andersen sier til Bergens Tidende at det ikke var en stor feil som førte til ulykken, men en kjede av faktorer. De jobber nå med å få bedre rutiner innen seks felt, som sikkerhetskultur, navigasjon og teknisk trygghet..

Aftenposten - 05 Sep 19 kl. 17:40

Mann pågrepet i politiaksjon i Stavanger

En mann er pågrepet etter funn av våpen og ammunisjon i en bolig på Forus i Stavanger. Politiets bombegruppe fra Oslo og eksperter fra Forsvaret er på stedet..

VG - 05 Sep 19 kl. 17:44

Mann pågrepet i politiaksjon i Stavanger

En mann er pågrepet etter funn av våpen og ammunisjon i en bolig på Forus i Stavanger. Politiets bombegruppe fra Oslo og eksperter fra Forsvaret er på stedet..

Aftenposten - 05 Sep 19 kl. 17:40

Mann i 70-årene pågrepet i politiaksjon i Stavanger

En mann er pågrepet etter funn av våpen, eksplosiver og ammunisjon i en bolig i Stavanger. Politiets bombegruppe og eksperter fra Forsvaret er på stedet..

P4 - 05 Sep 19 kl. 17:42

Pågrepet i politiaksjon

En mann er pågrepet etter funn av våpen og ammunisjon i en bolig på Forus i Stavanger. Politiets bombegruppe fra Oslo og eksperter fra Forsvaret er på stedet, og politiet har sperret av et stort område. Ifølge Stavanger Aftenblad skal det være snakk om store mengder eksplosiver, men politiet vil foreløpig ikke kommentere saken, annet enn å bekrefte at en mann er pågrepet og siktet.

P4 - 02 Sep 19 kl. 15:52

Skal trene på Østlandet

Militære fly og helikoptre skal trene på Østlandet denne uken. Øvelsen vil foregå på kvelden og natten, melder Forsvaret. Folk i Vestfold, Østfold, Akershus og Oslo må regne med økt helikopterstøy i denne perioden..

VG - 03 Sep 19 kl. 10:08

Propagandakrig: Slik skal Israel ha forsøkt å lure Hizbollah - lot som at soldater var skadet

BEIRUT (VG) I et forsøk på å få den Iran-støttede militsgruppen til å tro at de hadde oppnådd sitt mål, skal det israelske Forsvaret under søndagens skuddveksling ha iverksatt en falsk evakuering av egne soldater..

VG - 03 Sep 19 kl. 10:08

Propagandakrig: Slik skal Israel ha forsøkt å lure Hizbollah - lot som soldater var skadet

BEIRUT (VG) I et forsøk på å få den Iran-støttede militsgruppen til å tro at de hadde oppnådd sitt mål, skal det israelske Forsvaret under søndagens skuddveksling ha iverksatt en falsk evakuering av egne soldater..

VG - 03 Sep 19 kl. 10:08

Propagandakrig: Slik skal Israel ha forsøkt å lure Hizbollah - latet som at soldater var skadet

BEIRUT (VG) I et forsøk på å få den Iran-støttede militsgruppen til å tro at de hadde oppnådd sitt mål, skal det israelske Forsvaret under søndagens skuddveksling ha iverksatt en falsk evakuering av egne soldater..

Aftenposten - 29 Aug 19 kl. 10:55

Soldater kan ha fått i seg giftig røyk

Til sammen 15 personer ble sendt til lege etter at en røykgranat gikk av under en øvelse hos Forsvaret på Drevjamoen i Nordland..

Dagbladet - 17 Aug 19 kl. 01:35

SS-«Knut» ble kaptein i det norske Forsvaret

En tidligere soldat fra Waffen-SS greide etter krigen å gjøre karriere i Forsvaret. Mange frontkjempere ble HV-soldater..

NRK - 29 Aug 19 kl. 12:12

27 soldater til sykehus

27 soldater er fraktet til sykehus etter at en røykgranat gikk av under en heimevernsøvelse på Helgeland. Røyken de har pustet inn, kan være giftig, ifølge Forsvaret..

VG - 29 Aug 19 kl. 11:37

Forsvarssjefen feilinformerte om russiske raketter

Haakon Bruun-Hanssen uttrykte bekymring over russernes mellomdistanseraketter. – Han mente kortdistanse, opplyser Forsvaret..

Aftenposten - 29 Aug 19 kl. 10:55

15 til lege etter at røykgranat gikk av

Til sammen 15 personer ble sendt til helsesjekk etter at en røykgranat gikk av under en øvelse hos Forsvaret på Drevjamoen i Nordland..

E24 - 20 Aug 19 kl. 13:29

Dagligvarekjemper skal forsyne Forsvaret hvis det blir krig

I stedet for at Forsvaret bygger egne beredskapslagre, skal dagligvarebransjen forsyne soldatene med mat hvis Norge havner i krig eller en annen krise..

P4 - 29 Aug 19 kl. 15:14

27 soldater til sykehus etter at røykgranat gikk av

Totalt 27 soldater ble sendt til sykehus i Mosjøen etter at en røykgranat gikk av under en øvelse i regi av Forsvaret på Drevjamoen. Tidligere i dag ble det meldt at 15 soldater ble skadd. Skadeomfanget er ukjent, men soldatene skal ifølge politiet ha vært ved bevissthet da de ble brakt til sykehus.

NRK - 26 Aug 19 kl. 02:34

Israel svarer med luftangrep

Det israelske Forsvaret har i dag angrepet mål på Gazastripen, etter at det tidligere søndag ble avfyrt tre raketter derfra. Ett av målene skal ha vært kontoret til en kommandør i Hamas. Det er ikke meldt om noen dødsfall, ifølge nyhetsbyrået AP..

Aftenposten - 14 Aug 19 kl. 22:52

Det russiske Forsvaret ga ordre om å evakuere småby. Så ombestemte de seg

Da innbyggerne i nærheten av ulykkesstedet ble bedt om å evakuere, ombestemte Forsvaret seg få timer senere..

NRK - 25 Aug 19 kl. 08:52

80 millioner til brannslukking

Det brasilianske finansdepartementet har bevilget 38 millioner real (BRL), tilsvarende rundt 84 millioner kroner, til Forsvaret i kampen mot brannene som herjer i regnskogen, skriver Globo..

Dagbladet - 22 Aug 19 kl. 23:23

- Sexfantasier straffes strengere enn terror

Ansatt i Forsvaret begrunnet hvor han ikke innrømmer straffskyld i tiltale om overgrep mot barn..

NRK - 25 Aug 19 kl. 13:31

Leter fortsatt etter savnet kvinne

Leteaksjonen etter den eldre kvinnen som fredag ble meldt savnet fra Gumpedalen i Sørreisa fortsetter søndag. – Vi holder på for fullt. Vi har mannskaper med hunder, og Forsvaret bidrar, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Kåre Munkvold..

P4 - 26 Aug 19 kl. 05:40

Luftangrep etter Gaza-raketter

Israel sier de har utført flere luftangrep mot militære mål i Gaza i natt etter at tre raketter ble avfyrt fra Gaza i går. Ifølge det israelske Forsvaret var en av målene kontoret til en kommandør i Hamas. Det er ikke meldt om dødsfall..

P4 - 24 Aug 19 kl. 23:23

Israel: Stanset angrep

Det israelske Forsvaret hevder de har angrepet flere mål i Syria for å hindre det de sier skulle være et stort iransk droneangrep mot israelske mål. Isrealske myndigheter anklager Iran og det syriske regimet for å ha planlagt angrepet..

P4 - 26 Aug 19 kl. 05:43

Frykter forlikskulturen undergraves

Jonas Gahr Støre mener regjeringen undergraver forlikskulturen på Stortinget. Arbeiderpartilederen viser til nærpolitireformen der han mener regjeringen har gått bort fra Stortingsforliket. Nå frykter han det samme vil skje med langtidsplanen for Forsvaret og utviklingen av hæren.

NRK - 24 Aug 19 kl. 07:13

Leteaksjon etter kvinne i Troms

En eldre kvinne er savnet i området Gumpedalen i Sørreisa i Troms. Politi, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder og sivilForsvaret har lett gjennom natta. Lørdag morgen ble Forsvaret satt inn i søket..

NRK - 25 Aug 19 kl. 12:45

Tre personer drept i luftangrep

Det israelske Forsvaret uttalte lørdag at de har angrepet iranske styrker i Syria for å hindre droner som skal ha hatt som mål å angripe Israel. Tre personer skal være drept i angrepet i Damaskus. Iran på sin side benekter at iranske mål er truffet..

NRK - 23 Aug 19 kl. 13:53

Ber om seks års fengsel

Aktor Alf-Anton Røst ba i dag om seks års fengsel for en mann ansatt i Forsvaret, som er tiltalt for to tilfeller av voldtekt og tre tilfeller av uønskede seksuelle handlinger. Det skriver Bodø Nu. Tiltalte benekter at noe straffbart har skjedd..

VG - 24 Aug 19 kl. 11:47

Bekymret over Liverpool-Forsvaret: – Ikke så bra som forrige sesong

Liverpool har lagt bak seg en sommer med mange baklengsmål og trenden har fortsatt inn i den nye sesongen. Erik Thorstvedt mener de ikke ser like stødige ut som forrige sesong..

P4 - 24 Aug 19 kl. 15:32

Stor leteaksjon etter eldre kvinne

Det pågår en stor leteaksjon etter en kvinne i 80-årene som er meldt savnet i Sørreisa i Troms. Familien sendte bekymringsmelding i går kveld etter å ikke ha fått kontakt med kvinnen siden tirsdag, melder Nordlys. Rundt 70 personer fra blant annet Røde Kors, Forsvaret og Norske Redningshunder deltar i søket..

Dagbladet - 20 Aug 19 kl. 12:33

Uten et troverdig forsvar svekkes norsk suverenitet

Norge kan ikke overlate Forsvaret av landet til andre stater. Vi må ha et forsvar med kapasiteter og nærvær som virker avskrekkende og tydelig markerer norsk suverenitet..

Aftenposten - 21 Aug 19 kl. 10:12

Dette er første norske fartøy på Nordpolen

Klokken 09.32 onsdag nådde kystvaktskipet KV Svalbard Nordpolen. Så vidt Forsvaret vet er dette første norske fartøy som har nådd polpunktet..

Aftenposten - 19 Aug 19 kl. 07:01

Viking-ungguttens scoring – og feiring – fikk sjefen til å danse samba

Da Adrian Pereira danset seg gjennom Godset-Forsvaret og vartet opp med et «Messi-mål» like før slutt, kastet Bjarne Berntsen alle hemninger og hentet fram sambatrinnene..

P4 - 08 Aug 19 kl. 23:20

Ni militærfly langs norskegrensen

Forsvaret har idenifisert totalt ni russiske militære fly som fløy langs norskekysten. Det opplyser Forsvaret til nettstedet Aldrimer. Hele tre ganger har Forsvarets kampfly vært på vingene torsdag i forbindelse med en russisk militærøvelse.

NRK - 06 Aug 19 kl. 14:28

Uvanlig høy russisk aktivitet

Det russiske Forsvaret har varslet at de vil øve i fire forskjellige områder, et uvanlig stort antall, utenfor kysten av Norge. Tre amerikanske overvåkingsfly er på plass i Norge for å hjelpe det norske Forsvaret med å holde et øye med russerne..

Hegnar.no - 17 Aug 19 kl. 08:24

Forsvaret bidro med vel 30 milliarder til samfunnet i fjor

Forsvarssektorens økonomiske bidrag til samfunnet steg i fjor til 31,4 milliarder kroner. Trøndelag, Akershus, Oslo, Troms og Hordaland topper fylkeslisten..

VG - 16 Aug 19 kl. 22:51

Narkotikasjekker rekruttene: – Kan utsettes for utpressing

SESSVOLLMOEN (VG) Dersom rekruttene tidligere har vært i kontakt med kriminelle nettverk for å skaffe narkotika, kan det være en sikkerhetsrisiko for Forsvaret..

P4 - 17 Aug 19 kl. 09:51

Forsvaret bidro med 30 milliarder

Forsvarets økonomiske bidrag til samfunnet steg i fjor til 31,4 milliarder kroner. Det er er en økning på 3,4 milliarder kroner sammenlignet med 2017, viser en ny rapport fra Forsvarsdepartementet. Det har vurdert den økonomiske effekten av Forsvarets tilstedeværelse og aktivitet..

VG - 13 Aug 19 kl. 20:22

Hedda (19) og Trym (19) skal i militæret: – Forsvaret kan velge fra øverste hylle

SESSVOLLMOEN (VG) For to år siden sendte Hæren inn sin «soldatbestilling» for 2019. Tirsdag sender de 400 ungdommer til Indre Troms..

P4 - 14 Aug 19 kl. 07:06

- Ikke bekymret for russisk øvelse

I dag starter Russland sin storstilte militærøvelse utenfor kysten av Nord-Norge. Russiske skip, fly og ubåter skal øve i fire områder utenfor Nordland og Troms fram til 17. august.

P4 - 14 Aug 19 kl. 13:23

- Russlands militærøvelse er problematisk

- Det er ikke uproblematisk at Russland holder en stor militær øvelse utenfor norskekysten. Det mener Russland-kjenner og redaktør for aldrimer.no, Kjetil Stormark.

Aftenposten - 10 Aug 19 kl. 19:36

Først herjet RBKs 17-åring fullstendig. Så åpnet han opp om Tromsø-vrakingen

Emil Konradsen Ceïde leverte to målgivende og gjorde omtrent som han ville med Tromsø-Forsvaret lørdag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt