Forsvaret

Monday, 17 June, 05:23

Nyheter om Forsvaret

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 13 Jun 19 kl. 06:32

Forsvaret får renhold-kritikk

Arbeidstakerorganisasjonene mener Forsvaret må slutte å sette ut renholdet til private etter at en bygning måtte stenges på Skjold leir på grunn av helsefare..

VG - 12 Jun 19 kl. 23:01

Full alarm om renhold i Forsvaret: – Må sikre helse og arbeidsmiljø

Arbeidstagerorganisasjonene mener Forsvaret må slutte å outsource renholdet, etter at bygg måtte stenges på Skjold leir på grunn av helsefare. Forsvaret sier imidlertid at renholdstjenestene har «oppfylt forventningene»..

NRK - 13 Jun 19 kl. 00:56

Forsvaret får renhold-kritikk

Arbeidstakerorganisasjonene (ATO) mener Forsvaret må slutte å sette ut renholdet til private etter at en bygning måtte stenges på Skjold leir på grunn av helsefare, melder VG..

NRK - 12 Jun 19 kl. 16:52

Får vann fra Forsvaret

Befolkningen på Askøy får 7500 liter vann fra Forsvaret. Rundt 2000 personer har trolig blitt syke som følge av drikkevannet i kommunen.Vannet er fra et overskuddslager fra NATO-øvelsen Trident Juncture, melder VG..

Aftenposten - 12 Jun 19 kl. 16:42

Forsvaret sender 35.000 liter vann til Askøy

Befolkningen på Askøy får 35.000 liter vann fra Forsvaret. Rundt 2.

NRK - 12 Jun 19 kl. 16:41

Får 35.000 liter vatn frå Forsvaret

Forsvaret sender 35.000 liter vatn til Askøy kommune, ifølgje VG. Vatnet er frå eit overskuddslager frå NATO-øvinga Trident Juncture som blei halden i Noreg i fjor haust.

Aftenposten - 13 Jun 19 kl. 06:32

Forsvaret får renhold-kritikk etter at leir måtte stenges på grunn av helsefare

Arbeidstakerorganisasjonene mener Forsvaret må slutte å sette ut renholdet til private etter at en bygning måtte stenges på Skjold leir på grunn av helsefare..

P4 - 04 Jun 19 kl. 16:43

Forsvaret hentet barn fra Syria

Soldater fra det norske styrkebidraget i Irak hentet ut de norske barna av IS-krigere fra Syria. Det skriver VG. Under en strengt hemmelig operasjon, bidro skjermet personell fra Forsvaret til at en delegasjon fra norsk UD kunne hente ut fem de foreldreløse barna.

NRK - 03 Jun 19 kl. 21:22

Trakassering i Forsvaret

8 av 10 kvinner i førstegangstjeneste har opplevd seksuell trakassering, mens tallet for menn er 4 av 10. Det viser en undersøkelse fra Forsvarets forskningsinstitutt, melder VG. Statsminister Erna Solberg sier at Forsvaret må jobbe med saken..

P4 - 29 May 19 kl. 17:12

Forsvaret åpner for folk med ADHD

Forsvaret åpner nå for å ta inn ungdom med ADHD. Etter at Likestillings- og diskrimineringsombudet tidligere i går klaget på praksisen med at diagnosen automatisk utelukket ungdommer, har Forsvaret endret reglene, melder NTB. Ombudet har fått flere henvendelser fra personer med ADHD som ønsker å avtjente førstegangstjeneste, men som har fått avslag..

NRK - I førrgår: 11:26

Krigsbombe funnet ved Tønsberg

En 250 kilos bombe fra andre verdenskrig er på ny funnet på Vallø utenfor Tønsberg. Personell fra Forsvaret er på vei for å vurdere om bomben kan ligge over helgen før den uskadeliggjøres. Det er foreløpig ikke behov for evakuering, melder politiet..

NRK - 13 Jun 19 kl. 11:58

Får ikke erstatning

Politifolk nektes erstatning etter skader i arbeidet, skriver Fædrelandsvennen. Antall yrkesskader i politiet økte med 30 prosent i fjor og politifolk mangler sikkerhetsnettet som ansatte i Forsvaret og brannvesenet har..

VG - 04 Jun 19 kl. 16:23

Forsvaret hentet ut de norske barna fra Syria

Under en strengt hemmelig operasjon, bidro skjermet personell fra Forsvaret til at en delegasjon fra norsk UD kunne hente ut fem foreldreløse barn fra Syria..

VG - 04 Jun 19 kl. 16:23

Kilder til VG: Forsvaret hentet ut de norske barna fra Syria

Under en strengt hemmelig operasjon, bidro skjermet personell fra Forsvaret til at en delegasjon fra norsk UD kunne hente ut fem foreldreløse barn fra Syria..

NRK - I førrgår: 11:46

Politivakta fremdeles stengt

Folk fra Forsvaret skal hente håndgranaten som ble levert inn på politivakta i Lillestrøm i formiddag. Det var en privatperson som leverte den gamle håndgranaten. Publikumsmottaket på Lillestrøm politistasjon er fremdeles stengt..

NRK - I førrgår: 17:54

Bomben ligger stabilt

Forsvaret er ferdig med å undersøke bomben som ble funnet på Vallø i Tønsberg i morges. Bomben ligger stabilt, og det er ikke behov for evakuering i helgen. Området der bomben ligger er avstengt og bevoktet.

VG - 13 Jun 19 kl. 19:00

Ut mot regjeringens privatisering av renhold i Forsvaret: – En fiasko

Både SV og Ap reagerer sterkt på hvordan renholdspersonalet blir behandlet ved Skjold leir i Troms. De mener renholdet må bli tatt tilbake i Forsvarets egen regi..

NRK - 12 Jun 19 kl. 04:48

Tidligere geriljaleder tatt i ed

Jesús Santrich, som bidro til fredsavtalen mellom FARC og Colombia, ble tirsdag tatt i ed som i kongressen, to uker etter at han slapp ut av varetekt. Santrich kommenterte at det var «et nytt skritt i kampen og Forsvaret av fred for Columbia»..

VG - 13 Jun 19 kl. 19:00

Reagerer på regjeringens privatisering av renhold i Forsvaret: – En fiasko

Både SV og Ap reagerer sterkt på hvordan renholdspersonalet blir behandlet ved Skjold leir i Troms. De mener renholdet må bli tatt tilbake i Forsvarets egen regi..

P4 - I førrgår: 18:35

Politiet planlegger evakuering etter bombefunn

Politiet planlegger evakuering etter at det er funnet en 250 kilo tung bombe fra krigen på Vallø utenfor Tønsberg i Vestfold. Personell fra Forsvaret ble i dag sendt til halvøya for å vurdere om bomben kunne ligge over helgen, før den ble uskadeliggjort. Politiet konkluderer med at det ikke er behov for evakuering før på tirsdag.

Hegnar.no - 09 Jun 19 kl. 17:41

Stabilt for kystvaktskip med slagside

Mannskapet ble evakuert etter at kystvaktskipet KV Barentshav søndag fikk slagside i dokk i Ålesund. Situasjonen skal være under kontroll, opplyser Forsvaret..

P4 - 12 Jun 19 kl. 10:46

Må i fengsel etter å ha droppet HV-undersøkelse

En 31 år gammel mann som nektet å møte til øvelse i Heimevernet er dømt til 90 dagers fengsel. Ifølge dommen fra Kongsberg og Eiker tingrett må han sone 14 av dagene i fengsel. Årsaken til at han ikke møtte opp var fordi han mente kvaliteten på øvelsene er for dårlige, melder NRK.

P4 - 12 Jun 19 kl. 16:14

Ingen nye til sykehus i Askøy

Ingen nye pasienter har blitt henvist til Haukeland universitetssykehus i forbindelse med vannskandalen i Askøy kommune det siste døgnet. Men legevakten har gitt 49 telefonråd og har hatt 20 konsultasjoner, opplyser Askøy kommune. Kommunen får nå vannhjelp av Forsvaret.

NRK - 10 Jun 19 kl. 11:17

Fortsetter etterforskningen

På tirsdag fortsetter politiet i Troms etterforskningen av søndagens ulykke på Skjold. To personer ble skadet i forbindelse med håndtering av ammunisjon. Verken politiet eller Forsvaret ønsker å uttale seg mer om saken mandag..

NRK - 09 Jun 19 kl. 14:47

Alle personar om bord evakuerte

Politiet opplyser på Twitter at båten som har fått kantringsside ved Vegsund Slip i Sula på Sunnmøre skal vere ein større båt som tilhøyrer Forsvaret. Båten ligg med kraftig slagside. Alle personar som var om bord er evakuerte..

P4 - 09 Jun 19 kl. 22:23

To skadet i ulykke på Skjold militærleir

To soldater er sendt med luftambulanse til sykehus etter en ulykke med håndtering av ammunisjon på Skjold militærleir. Det opplyser Troms politidistrikt. Politiet har foreløpig ikke opplysninger om skadeomfang, og henviser videre til Forsvaret for uttalelser.

NRK - 22 May 19 kl. 12:45

Mangelfulle rutiner i Forsvaret

Etterforskningen av våpensaken har avdekket mangelfulle rutiner i både politiet og Forsvaret, opplyser politiet på pressekonferansen. Blant annet pekes det på dårlige rutiner og underslag av våpen i Forsvaret i forbindelse med destruksjon..

Aftenposten - 04 Jun 19 kl. 23:40

For over ti år siden skulle 1600 pistoler ødelegges. Så grep noen høyt oppe i Forsvaret inn, mener politiet.

Nå har flere av pistolene dukket opp i et av de største våpenbeslagene i Norge..

Aftenposten - 22 May 19 kl. 08:48

Fant store mengder ulovlige våpen stjålet fra Forsvaret

TØNSBERG (Aftenposten): De siste fire årene har Sør-øst politidistrikt avdekket mer enn ett tusen ulovlige våpen hos samlere og tidligere ansatte i Forsvaret..

P4 - 03 Jun 19 kl. 20:58

8 av 10 trakassert i førstegangstjeneste

8 av 10 kvinner i førstegangstjeneste sier de har blitt sex-trakassert. 331 av 427 kvinner i førstegangstjeneste oppgir i en rapport fra Forsvarets forskningsinstitutt at de har opplevd en eller annen form for seksuell trakassering. 41 prosent av de mannlige menige svarte det samme, ifølge et notat VG har fått innsyn i.

P4 - 22 May 19 kl. 12:36

Beslag av over 1800 ulovlige våpen

Over 1.800 ulovlige våpen er beslaglagt i en politietterforskning som har pågått siden 2015. 67 personer er siktet, opplyste politiet på en pressekonferanse nå i ettermiddag.

P4 - 02 Jun 19 kl. 07:31

Israelsk angrep i Syria

Tre syriske soldater er drept og sju såret etter å ha blitt truffet av israelske raketter tidlig på morgenen i dag. Det melder nyhetsbyrået Sana. Angrepet skjedde like ved grensen til Golanhøydene.

Aftenposten - 22 May 19 kl. 08:48

67 personer er siktet og over 2300 våpen beslaglagt etter etterforskning. Politiet fant våpen stjålet fra Forsvaret.

TØNSBERG (Aftenposten): De siste fire årene har Sør-Øst politidistrikt avdekket mer enn 3000 ulovlige våpen hos samlere og ansatte i Forsvaret eller politiet i det som internt er døpt «Operasjon Bonanza»..

P4 - 31 May 19 kl. 12:41

Bomben er sprengt

Bomben fra 2. verdenskrig som ble funnet på Vallø utenfor Tønsberg onsdag, er nå sprengt av Forsvaret. Den ble flyttet til et pukkverk Andebu der den ble detonert.

Aftenposten - 22 May 19 kl. 12:48

67 personer er siktet og over 2300 våpen beslaglagt etter «Operasjon Bonanza». Flere med tilknytning til Forsvaret og politiet.

TØNSBERG (Aftenposten): De siste fire årene har Sør-Øst politidistrikt avdekket mer enn 1800 ulovlige våpen hos samlere og ansatte i Forsvaret eller politiet i det som internt er døpt «Operasjon Bonanza»..

Aftenposten - 22 May 19 kl. 12:48

67 personer er siktet og over 2300 våpen beslaglagt etter «Operasjon Bonanza». Flere med tilknytning til politiet og Forsvaret siktet.

TØNSBERG (Aftenposten): De siste fire årene har Sør-Øst politidistrikt avdekket mer enn 1800 ulovlige våpen hos samlere og ansatte i Forsvaret eller politiet i det som internt er døpt «Operasjon Bonanza»..

P4 - 01 Jun 19 kl. 20:34

79 skadde i Russland

79 personer er nå skadd etter en eksplosjon på en bombefabrikk i Russland tidligere i dag. Det opplyser lokale tjenestemenn til russiske aviser. To personar er også savnet etter eksplosjonen på fabrikken i Dzerzjinsk.

P4 - 30 May 19 kl. 22:34

Detonerer bombe i morgen

Bomben som ble funnet på Vallø i Tønsberg i dag vil bli fraktet til et pukkverk i Andebu, der Forsvaret vil detonere den i morgen tidlig. Det opplyser politiet nå. Beboere som bor nærmere enn en kilometer fra der bomben ble funnet ble evakuert tidligere i dag.

P4 - 29 May 19 kl. 20:46

Nye satellittbilder kan avsløre hvor «Hvaldimir» kommer fra

Ifølge nye kilder tyder svært mye på at hvithvalen «Hvaldimir» har rømt fra det russiske Forsvaret. Det melder NRK. For nye bilder fra Google Maps viser at den russiske marinen har flyttet noen hvithvaler til en hemmelig base, ifølge Barents Observer.

P4 - 30 May 19 kl. 07:22

Må evakuere etter bombefunn

Et bombefunn på Vallø i Tønsberg gjør at alle som bor nærmere enn 1.000 meter fra bomben må evakuere boligene sine. Det må gjøres før klokken 9 i formiddag, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

Dagbladet - 22 May 19 kl. 13:06

Har beslaglagt over 1800 ulovlige våpen

Politifolk, ansatte i Forsvaret og godkjente våpensamlere siktet i operasjon «Bonanza»..

P4 - 16 May 19 kl. 08:44

Bakke-Jensen åpner for at andre kan ta kampflyregningen

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen åpner for at andre enn Forsvaret kan betale for ekstrakostnadene til de nye kampflyene. Ministeren sier til Bergens Tidende at det ikke er forutsatt at kostnadsøkninger skal dekkes av Forsvaret selv. Avisen har tidligere omtalt at anskaffelsen av de 52 nye F-35-kampflyene blir mye dyrere enn først antatt..

P4 - 24 May 19 kl. 20:45

Krever 56 millioner for oljevern etter skipskollisjonen

Kystverket har rettet et krav på 46 millioner kroner til Forsvaret for utgifter de har hatt til oljevernberedskap og opprydding etter skipskollisjonen i Hjeltefjorden i november ifjor. Kravet på 46 millioner gjelder blant annet kostnader til oljevernutstyr, fartøyer, miljøundersøkelser, håndtering av avfall og kostnader knyttet til lønn og reise for Kystverkets personell, skriver VG..

Aftenposten - 21 May 19 kl. 12:50

På tokt med krigarane som ingen ser

Forsvaret skal snart kjøpe tidenes dyraste norske fartøy. Vi var med på ubåtkrig og torpedoskyting på 150 meters djup..

NRK - 22 May 19 kl. 01:36

Kampfly kan koste flere mrd for mye

På grunn av at dollarkursen er høyere enn antatt i regjeringens prognoser kan de nye kampflyene til Forsvaret koste 88,8 milliarder kroner. Det er over tre milliarder mer enn kostnadsrammen fra Stortinget, viser beregninger Klassekampen har gjort..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt