Forsvaret

Sunday, 21 April, 22:44

Nyheter om Forsvaret

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 05 Apr 19 kl. 11:21

Hæren har de største utfordringene

Forsvaret har brutt ned tallene for mobbing, overgrep og trakassering på de ulike våpengrenene. På alle områder skiller Hæren seg negativt ut i forhold til SjøForsvaret og LuftForsvaret. Ifølge Dagbladet offentliggjorde Forsvaret tallene fredag..

NRK - 6 timer siden

Dansk militærfly til Sri Lanka

Et fly fra det danske Forsvaret sendes søndag kveld til Sri Lanka, der det kan være dansker blant de drepte etter bombeangrepene. Over 200 personer er drept i det som ser ut til å være en serie terrorangrep i landet..

Aftenposten - 5 timer siden

Danmark sender militærfly til Sri Lanka

Et fly fra det danske Forsvaret sendes søndag kveld til Sri Lanka, der det kan være dansker blant ofrene etter bombeangrepene..

Aftenposten - 5 timer siden

Tre danske ofre. Statsministeren uttykte din dypeste medfølelse.

Tre dansker er drept i bombeangrepene, bekrefter dansk UD. Et fly fra det danske Forsvaret sendes søndag kveld til Sri Lanka..

Dagbladet - 05 Apr 19 kl. 10:01

Ny overgrepstall: Verst i SjøForsvaret og Hæren

Forsvaret har brutt ned tallene fra MOST-undersøkelsen på tre våpengrener..

Aftenposten - 5 timer siden

Tre danske ofre – Danmark sender militærfly til Sri Lanka

Tre dansker er drept i bombeangrepet, bekrefter dansk UD. Et fly fra det danske Forsvaret sendes søndag kveld til Sri Lanka..

NRK - 23 timer siden

Cyber-verneplikt i Danmark

Det danske Forsvaret skal frå neste år teste ut ei cyber-verneplikt inspirert av Sverige, skriv Frederiksborg Amts Avis. Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen seier dei har for få folk til å motstå høgteknologiske åtak og vonar å få tak i gamarar..

Aftenposten - 05 Apr 19 kl. 16:47

Ser styrking av Forsvaret som nødvendig

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) og forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen er enige i at det trengs en styrking av Forsvaret..

Dagbladet - 05 Apr 19 kl. 10:01

Nye tall om mobbing, trakassering og overgrep i Forsvaret avdekker ulikheter mellom våpengrener

Forsvaret har brutt ned tallene fra MOST-undersøkelsen på tre våpengrener..

NRK - 05 Apr 19 kl. 18:39

Oppdrag om å styrke Forsvaret

Forsvarssjefen har fått i oppdrag å levere inn sitt fagmilitære innspill innen 8. oktober, før regjeringen legger frem neste langtidsplan våren 2020. Målet er å finne ut hvordan Forsvaret kan styrkes i møte med en ny og usikker sikkerhetssituasjon..

Aftenposten - 05 Apr 19 kl. 16:47

Forsvarssjefen må finne ut hvordan Forsvaret skal styrkes

Forsvarssjefen får i sitt fagmilitære oppdrag beskjed om å finne ut hvordan man kan styrke Forsvaret i møte en ny og usikker sikkerhetssituasjon..

Dagbladet - 11 Apr 19 kl. 11:20

Solbergs doktrine

Regjeringen har ikke råd til det Forsvaret Norge trenger. I stedet knyttes vi tettere til USAs stormaktsinteresser, skriver John O. Egeland..

NRK - 11 Apr 19 kl. 22:35

Tusenvis samlet i Khartoum

Tusenvis av mennesker har sent torsdag kveld samlet seg utenfor Forsvarets hovedkvarter i Khartoum. Det skjer kort tid etter at portforbudet ble innført. Forsvaret har også innført unntakstilstand i tre år etter at hæren avsatte president Bashir..

Aftenposten - 09 Apr 19 kl. 17:45

Japansk F-35-jagerfly er forsvunnet

Det japanske Forsvaret leter etter et forsvunnet jagerfly av typen F-35..

NRK - 10 Apr 19 kl. 10:45

I dag sjøsettes KNM «Helge Ingstad»

KNM «Helge Ingstad» blir i dag sjøsatt igjen, seks uker etter at fregatten ble hevet i Hjeltefjorden, og fraktet til Haakonsvern. Fregatten skal holdes flytende uten den innleide lekteren, etter midlertidig tetting av hullene, ifølge Forsvaret..

NRK - 07 Apr 19 kl. 21:36

Stenger landegrenser under valget

Israel stenger grenseoverganger til Gazastripen og Vestbredden i ett døgn i forbindelse med valget, opplyser det israelske Forsvaret, ifølge AFP. Stengingen begynnet ved midnatt mandag lokal tid, og er kun åpen for humanitære og medisinske tilfeller..

NRK - 28 Mar 19 kl. 00:47

Syria: Skaut ned israelske rakettar

Syria seier Israel har gått til åtak mot mål nord for byen Aleppo og at fleire raketter blei skoten ned av det syriske Forsvaret. Det offisielle nyhetsbyrået SANA melder om angrepet onsdag kveld. Det israelske Forsvaret har ikkje stadfesta dette..

VG - 08 Apr 19 kl. 16:56

Russland varsler missiltest utenfor Nordland

Mellom 11. og 14. april skal det russiske sjøForsvaret gjennomføre missiltester nord for Lofoten, melder den russiske lufttrafikktjenesten..

VG - 08 Apr 19 kl. 22:50

Hazard-magi senket West Ham: - Slike scoringer som er årets mål

(Chelsea-West Ham 2–0) Eden Hazard (28) herjet med West Ham Forsvaret da han sikret Chelsea tredjelpassen på tabellen. Og nå er beligeren inne i sin sterkeste sesong noensinne før oppgjøret med tittel-jagende Liverpool..

NRK - 24 Mar 19 kl. 08:01

Danmark sender helikopter

Det danske Forsvaret har sendt et helikopter til Norge for å støtte den generelle redningstjenesten mens norske helikoptre jobber ved cruiseskipet Viking Sky, utenfor Molde. Det opplyser den danske Forsvaret på Twitter..

NRK - 05 Apr 19 kl. 04:46

Russiske bombefly i Nordsjøen

To russiske bombefly av typen Tupolev Tu-160 ble onsdag eskortert bort av danske F16-fly da de fløy over Nordsjøen og kom for nær dansk luftrom. Dansk TV 2 får bekreftet onsdagens hendelsen fra Forsvaret..

NRK - 03 Apr 19 kl. 14:52

18 skadd av bombe på Filippinene

Minst 18 mennesker ble skadet da en bombe eksploderte på en restaurant i byen Isulan på Mindanao sør på Filippinene onsdag. Det er mistanke om at eksplosjonen kan være et hevnangrep fra en militant gruppe, opplyser Forsvaret ifølge Reuters..

NRK - 01 Apr 19 kl. 00:48

To helikopterpiloter omkom

I Arizona omkom to flyvere da et militærhelikopter av typen AH-1Z Viper krasjet under et rutineoppdrag lørdag nær Yuma, opplyser det amerikanske Forsvaret ifølge CNN. Årsaken til ulykken er ikke klar..

VG - 19 Mar 19 kl. 15:28

Forsvaret kjenner ikke utfallet i flere seksuallovbrudd-saker

34 seksuallovbrudd-saker i Forsvaret er politianmeldt de siste fire årene. Forsvaret kjenner ikke utfallet i 40 prosent av sakene..

NRK - 30 Mar 19 kl. 03:09

Dommer forbyr feiring av kupp

En dommer i Brasil forbyr landets væpnede styrker å feire 55-årsdagen for militærkuppet som innførte to tiår med diktatur i landet. Kjennelsen kommer etter at president Jair Bolsonaro ga Forsvaret ordre om å organisere en passende feiring..

NRK - 17 Mar 19 kl. 20:41

Forsvaret skal øve i Sør-Varanger

Mandag vil Forsvaret ha skyteøvelser i skytefelt ved Høybuktmoen i Sør-Varanger kommune. Under øvelsen vil det også bli enkelte sprengninger i skytefeltene. Øvelsen vil strekke seg frem til fredag 23.

Aftenposten - 29 Mar 19 kl. 08:08

Her er Forsvarets største skip noensinne

Det har eget verksted, operasjonssal, proviantlager, treningsrom og plass til to helikoptre. Fredag får SjøForsvaret sitt største skip noensinne..

NRK - 11 Mar 19 kl. 13:03

Den omkomne jobbet i Forsvaret

Mannen som omkom i et snøskred på Grytøya søndag, jobbet i Forsvaret i Harstad. Det bekrefter Troms politidistrikt. Også turkameraten jobber i Forsvaret.

VG - 24 Mar 19 kl. 14:42

Forsvaret: – Utfordringer helt på kanten av hva redningshelikoptre kan klare

Politimester Hans Vik beskriver ulykken med «Viking Sky» som en svært alvorlig og kritisk hendelse..

VG - 27 Mar 19 kl. 11:28

Kan vi stole på Senterpartiet i forsvarspolitikken?

Trygve Slagsvold Vedum og Harald Sunde forteller i VG 17.03 at Senterpartiet vil bruke 2 % av BNP på Forsvaret. Hvordan Sp vil prioritere for å nå målet sies det intet om..

NRK - 26 Mar 19 kl. 06:28

Nye luft- og rakettangrep i natt

Kampane mellom Hamas og Israel har halde fram i natt trass i varsla våpenkvile. 30 rakettar blei skote frå Gaza mot sør-Israel, skriv Jerusalem Post. Israelske kampfly har gjennomført angrep mot 15 mål, opplyser ein talsperson for Forsvaret..

Dagbladet - 25 Mar 19 kl. 18:33

Israel angriper mål på Gazastripen

Israel angriper Hamas-mål på Gazastripen, opplyser det israelske Forsvaret..

NRK - 25 Mar 19 kl. 05:30

Seks skadd i rakettangrep i Israel

Seks mennesker ble skadd da en rakett slo ned kort tid etter at flyalarmen ble aktivert nord for Tel Aviv tidlig mandag morgen, skriver Haaretz. Det skal også ha blitt hørt eksplosjoner i området. Ifølge det israelske Forsvaret kom raketten fra Gaza..

Aftenposten - 25 Mar 19 kl. 16:52

Israel angriper Hamas-mål på Gazastripen

Israel angriper mål på Gazastripen mandag kveld, opplyser det israelske Forsvaret. Det skjer etter et rakettangrep mot Tel Aviv mandag morgen..

VG - 16 Mar 19 kl. 11:13

– Jeg kjenner meg ikke igjen i fremstillingen av Forsvaret

Debatten om mobbing og trakassering i Forsvaret har vært ensidig, og gitt et bilde av en ukultur jeg ikke kjenner meg igjen i. Jeg håper mitt syn kan være med på å bringe balanse inn i debatten..

VG - 25 Mar 19 kl. 17:02

Hamas melder om våpenhvile, men bombene faller fortsatt

OSLO/BEIRUT (VG) Folk i Gaza hamstrer mat og frykter en full krig, får VG opplyst. Det israelske Forsvaret har iverksatt omfattende bombeangrep, for å hevne et rakettangrep..

VG - 25 Mar 19 kl. 17:02

Israel slår tilbake etter rakettangrep

Det israelske Forsvaret har iverksatt hevnen etter at et rakettangrep fra Gazastripen rammet et hus i Israel, der syv mennesker ble lettere såret..

VG - 25 Mar 19 kl. 17:02

SISTE: – Hamas melder om våpenhvile

OSLO/BEIRUT (VG) Folk i Gaza hamstrer mat og frykter en full krig, får VG opplyst. Det israelske Forsvaret har iverksatt bombeangrep. Men Hamas melder om våpenhvile..

VG - 08 Mar 19 kl. 13:22

Erna Solberg: – Vi må ha flere kvinner i Forsvaret

Erna Solberg er under kvinnedagen i møte med Forsvaret for å finne ut av hvordan de kan rekruttere og beholde flere kvinner, etter sjokkrapporten om mobbing og trakassering i Forsvaret..

Hegnar.no - 08 Mar 19 kl. 12:58

– Vi trenger flere kvinner i Forsvaret

Andelen kvinner i førstegangstjenesten er 25 prosent, men statsminister Erna Solberg (H) mener det trengs enda flere kvinner i Forsvaret..

NRK - 18 Mar 19 kl. 20:11

Må utvide Forsvaret betraktelig

Mandag kveld holdt hærsjef Odin Johannessen et foredrag på Oslo Militære Samfund. I talen snakket Johannessen blant annet om hva som må gjøres for at du og jeg skal være så trygge som mulig..

Aftenposten - 17 Mar 19 kl. 11:08

Høyre vil bruke 2 prosent på Forsvaret innen 2024, dersom vi har råd til det

Forsvarsstriden på Høyres landsmøte avblåst..

NRK - 17 Mar 19 kl. 11:10

Høyre vil øke forsvarsbudsjettet

Høyre vil trappe opp bevilgningene til Forsvaret slik at disse kommer opp i 2 prosent av BNP innen 2024. Det ble vedtatt på landsmøtet i dag. Oppnåelsen avhenger imidlertid av årlige budsjettprioriteringer og utvikling av BNP..

E24 - 21 Mar 19 kl. 08:24

Telia tar det første steget etter oppkjøpet av Get: Legger ned TDC og smelter sammen fiber- og mobilnettene

Forsvaret, Statens vegvesen og Avinor er blant selskapene som nå får ny mobiloperatør. Telia legger nemlig ned TDC og lanserer et produkt der fiber- og mobilnettet smelter sammen..

NRK - 26 Feb 19 kl. 00:20

Forsvaret fikk 10 millioner i bot

Hågen Skattum (21) døde momentant da 11 kilo sprengstoff eksploderte i hendene hans da han demonsterte mineryddingsutstyr. Forsvaret er ilagt en bot på 10 millioner kroner. Foreldrene håper at Forsvaret tar lærdom av ulykken..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt