Forsvaret

Thursday, 04 June, 03:59

Nyheter om Forsvaret

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 29 May 20 kl. 19:13

Stortinget slaktet Regjeringens nye plan for Forsvaret. Nå kommer kravene om hva en ny må inneholde.

Stortinget vil ha flere soldater og mer mannskap «på alle områder». Innen drøyt fire måneder må regjeringen levere en ny plan for Forsvaret..

NRK - Igår: 13:38

Russland skal teste vaksine

Det russiske Forsvaret planlegger testing av en mulig koronavaksine, opplyser forsvarsdepartementet ifølge NTB. Et statlig laboratorium kunngjorde for to uker siden at de hadde testet en vaksine på frivillige ansatte, uten å finne bivirkninger..

NRK - Igår: 06:54

Tidligere forsvarssjef ut mot plan

Tidligere forsvarssjef og senterpartimedlem Harald Sunde, mener regjeringens forslag til langtidsplan for Forsvaret er uetisk. – Vi unnlater å gi våre landsoldater det våpen som skal til, for at de kan gå i krigen, sier Sunde til Dagbladet..

P4 - Igår: 05:19

Trump vil sette inn hæren

USAs president Donald Trump vil kalle inn militæret hvis ikke de voldelige demonstrasjonene opphører. I en tale i natt, norsk tid, sa Trump at om ikke guvernørene klarer å gjenopprette ro og orden, blir Forsvaret sendt ut i store numre for raskt å løse problemet for dem. Han kaller opptøyene for innenlands terrorisme.

VG - 29 May 20 kl. 20:02

USA-ekspert: - Politiet ses som Forsvaret mot kaoset

Dødsfallet til George Floyd har satt sinnene i kok i USA. Forsker og USA-ekspert Hilmar Mjelde sier at politiet har samme heltestatus som militæret blant mange amerikanere..

E24 - 27 May 20 kl. 05:44

Tromsø kommune tvunget til å ta imot atomubåter fra Nato

I strid med lokalpolitikernes ønske skal reaktordrevne ubåter fra Nato legge til kai i Tromsø kommunes havn. Forsvaret har solgt sine marinebaser i området..

E24 - 14 May 20 kl. 15:08

Anslag: 750 millioner kroner i årlig valutasmell for Forsvaret

Forsvaret ryker på en ekstra valutautgift på 750 millioner kroner per år fra og med 2021, anslår Forsvarsdepartementet. Og merkostnaden kan bli enda større..

NRK - 25 May 20 kl. 10:08

Fekk våpenkontrakt på 500 millionar

Kongsberg Defence & Aerospace skal levere den fjernstyrte våpenstasjonen Protector til det kanadiske Forsvaret. Protector vil verte integrert i Canada sine pansra køyretøy, skriv Kongsberg i ei pressemelding. Kontrakten er verdt 500 millionar..

VG - 24 May 20 kl. 18:21

Forsvarets langtidsplan til ompuss

Behovet for å styrke vår egen forsvarsevne er åpenbar, men med regjeringens langtidsplan for Forsvaret var det ganske sannsynlig at Norge ville øke avhengigheten av allierte..

Aftenposten - 23 May 20 kl. 21:00

Norske prioriteringer for medlemskap i FNs sikkerhetsråd | Ine Eriksen Søreide

Vi kan ikke overlate Forsvaret av norske interesser til andre..

Aftenposten - 24 May 20 kl. 10:46

Forsvaret skal selge Kjeller flyplass. I tre år er det lett etter gift og gamle bomber i bakken.

Lillestrøms kommende utviklingsområde er like stort som Ensjø, Filipstad og Ullevål sykehus tilsammen..

NRK - 23 May 20 kl. 16:04

Brann i gammelt militærbygg

Det brenner i et gammelt militært lager på Evje i Agder. Forsvaret bruker ikke lenger bygget, opplyser politiet på Twitter. Nødetatene er på vei til stedet.

Dagbladet - 21 May 20 kl. 10:30

General i vepsebol

Den nye forsvarssjefen Eirik Kristoffersen skytes rett inn i et vepsebol. Det er flertall på Stortinget for å forkaste regjeringens langtidsplan for Forsvaret, skriver John O. Egeland..

NRK - 23 May 20 kl. 17:04

Sikkerhetssone rundt bygg i Agder

Politi og brannvesen har opprettet en sikkerhetssone på 1000 meter rundt bygget som brenner på Evje i Agder. Slukningsarbeidet er i gang, og fylkesveien er stengt. Forsvaret bruker ikke lenger bygget, opplyser politiet på Twitter..

NRK - 18 May 20 kl. 18:12

Får forsvarsplan i retur

Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Senterpartiet og SV nekter å behandle regjeringens forslag til ny langtidsplan for Forsvaret. Det var TV2 som omtalte saken først. Partiene har flertall på Stortinget, og sender planen i retur til regjeringen..

NRK - 19 May 20 kl. 15:55

Tidligere hærsjef dømt til fengsel

Danmarks tidligere hærsjefen, generalmajor Hans-Christian Mathiesen, er dømt til 60 dager i fengsel for maktmisbruk, melder Danmarks Radio. Han skal ha endret opptakskriterier til utdannelser i Forsvaret, slik at kjæresten skulle få studieplass..

Aftenposten - 18 May 20 kl. 19:03

Bakke-Jensen får forsvarsplan i retur fra Stortinget

Opposisjonen på Stortinget er så misfornøyd med forsvarsministerens nye langtidsplan for Forsvaret at den nå blir sendt i retur til regjeringen..

NRK - 18 May 20 kl. 06:52

Forsvarsansatte avsløres av apper

Norske offiserer og soldater med tilgang til sensitiv informasjon kan bli avslørt av mobilapper. De røper daglig hvor de er, uten å vite det. Det viser NRKs prosjekt om mobilsporing, som har avdekket identiteten til en rekke ansatte i Forsvaret..

P4 - 11 May 20 kl. 08:54

Nato-sjefen advarer mot kutt i Forsvaret

Nato-sjef Jens Stoltenberg advarer mot kutt i Forsvaret. Til Aftenposten sier han at han ser tegn til at Natos fiender, som IS, bruker koronakrisen til å komme på offensiven. Stoltenberg sier han forstår at mange statsledere står overfor vanskelige valg om å prioritere, men minner om at det ikke er lenge siden Europa ble rammet av en terrorbølge.

NRK - 18 May 20 kl. 02:09

Oppvisningsfly styrtet i Canada

En flyger omkom og et hus tok fyr da et fly fra det kanadiske Forsvaret styrtet under et oppvisningsshow i Kamloops i Canada søndag. I tillegg til den omkomne er en annen flyger alvorlig skadet. Flyet tilhørte Forsvarets Snowbird-team..

P4 - 06 May 20 kl. 13:27

Vurderer å sende Forsvarets langtidsplan i retur

- Stortinget bør vurdere å vrake regjeringens langtidsplan for Forsvaret. Det sier Senterpartiets forsvarspolitiske talskvinne, Liv Signe Navarsete. Regjeringen foreslo i april å bruke 16,5 milliarder kroner på Forsvaret de neste åtte årene.

P4 - 18 May 20 kl. 17:57

Sender Forsvarets langtidsplan tilbake

Regjeringen får ikke flertall i Stortinget for sin nye langtidsplan for Forsvaret. Fremskrittspartiet har i kveld bestemt seg for å gå sammen med Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV om å sende planen tilbake til regjeringen. Partiene mener planen er for svak, uforpliktende og at avgjørelser i for stor grad skyves frem i tid.

P4 - 15 May 20 kl. 15:36

Norske styrker i kamp i Kabul

Norske styrker deltok i nedkjempelsen av IS-angrepet mot en fødeavdeling på et sykehus i Kabul i Afghanistan tirsdag. Det bekrefter Forsvaret overfor NRK. 24 personer ble drept, blant dem 16 kvinner og to nyfødte barn.

NRK - 15 May 20 kl. 14:34

Norske styrker i kamp i Kabul

Forsvaret bekrefter at norske styrker deltok i nedkjempelsen av IS-angrepet mot en fødeavdeling på et sykehus i Kabul sist tirsdag. 24 personer ble drept, blant dem 16 kvinner og to nyfødte barn. Barselavdelingen drives av Leger uten grenser..

NRK - 15 May 20 kl. 15:54

Avgjørelse om stridsvogner neste år

I løpet av neste år blir det bestemt hva slags stridsvogner Forsvaret skal skaffe. Alternativene er Leopard fra Tyskland og Black Panther fra Sør-Korea. Det er ikke kjent hvor mange som skal kjøpes, melder nettavisen aldrimer.

NRK - 04 May 20 kl. 00:00

Krenkende adferd øker i Forsvaret

Det har vært en markant økning i antall rapporterte seksuallovbrudd Forsvaret i fjor, viser tall fra militærpolitiets årsrapport. Antallet saker steg fra 30 saker i 2018 til 57 i 2019. De fleste bruddene er i kategorien «seksuelt krenkende atferd»..

P4 - 03 May 20 kl. 21:17

Flere rapporterte seksuallovbrudd

Det ble rapportert inn 57 sekusallovbrudd i Forsvaret i fjor. Det er en økning på 27 saker sammenlignet med året før, viser tall fra militærpolitiets årsrapport. De fleste sakene er i kategorien seksuelt krenkende atferd, men det ble også rapportert inn ni tilfeller av seksuell handling uten samtykke og to voldtekter.

Aftenposten - 11 May 20 kl. 23:00

Kort sagt, tirsdag 12. mai

Avlyst sommerskole. Etterkommere av nazister. Status for Moria.

Aftenposten - 12 May 20 kl. 10:35

Tidligere spesialsoldat blir ny forsvarssjef for Norge

Eirik Johan Kristoffersen har gjort rakettkarriere i Forsvaret. Han har også Norges høyeste militære utmerkelse. I august tar han over som forsvarssjef..

Dagbladet - 11 May 20 kl. 18:53

Putin bygger en høyere himmel

Putinismen hvelver en høyere himmel over seg selv. Ei kirke som dyrker Forsvaret av det hellige Russland forteller mer enn 1 000 ord om statens selvbilde, skriver Morten Strand..

E24 - 10 May 20 kl. 14:58

Forsvarsministeren mener Andøya Spaceport kan bli en «strategisk viktig ressurs»

Forsvaret anser det som sannsynlig at fremtidige konflikter også vil innebære angrep i verdensrommet. En kommersiell oppskytningsbase for små satellitter på Andøya kan derfor bidra til å ivareta norsk sikkerhet..

Klartale - 17 Apr 20 kl. 12:44

Vil ha 2 milliarder til Forsvaret hvert år fram til 2028

Regjeringen vil gi Forsvaret mer penger. De vil bruke 16,5 milliarder mer på Forsvaret i 2028..

Aftenposten - 16 Apr 20 kl. 20:45

Offisersforbund: Stemningen i Forsvaret i dag er ikke god

Fredag kommer regjeringen med ny plan for Forsvaret. Samtidig kommer denne beskjeden fra offisersforbund: Stemningen i Forsvaret er ikke god..

Dagbladet - 19 Apr 20 kl. 01:55

Ikke trygg nok for Forsvaret

En rekke ansatte i Forsvaret får ikke bruke den nye Smittestopp-appen fra Folkehelseinstituttet av forebyggende sikkerhetshensyn..

Aftenposten - 20 Apr 20 kl. 11:51

Sp vil kjøpe mer kuler og krutt for å bremse virkning av koronaepidemien

MOELV (Aftenposten): Småbedrifter lider under at Forsvaret er en lite trofast kunde. Nå ber Sp Forsvaret om å bruke penger for å hjelpe småbedrifter over koronakneika..

P4 - 17 Apr 20 kl. 14:57

Forsvarssjefen ønsker seg flere folk

Det trengs flere ansatte i Forsvaret for å nå den ambisjonen Regjeringen har satt seg i langtidsplanen for Forsvaret. Det sier forsvarssjef Haakon Bruun Hansen. I dag ble det klart at det skal brukes 16,5 milliarder kroner på Forsvaret de neste åtte årene.

NRK - 17 Apr 20 kl. 11:55

Langtidsplan for Forsvaret

Statsminister Erna Solberg (H) og forsvarsministeren Frank Bakke-Jensen (H) legger fredag fram regjeringens forslag til ny langtidsplan for Forsvaret. Planen skal gjelde for 2021–2024..

Aftenposten - 29 Apr 20 kl. 22:32

Nato-helikopter savnet i Middelhavet

Et Nato-helikopter er meldt savnet i havområdet mellom Hellas og Italia, opplyser det greske Forsvaret..

P4 - 15 Apr 20 kl. 19:50

- Skal teste 1200 rekrutter

Forsvaret skal teste 1200 nye rekrutter for koronasmitte. Det melder NRK. Rekruttene, som skal innrulleres i Madla leir i Stavanger og Terningmoen leir i Elverum, er de første innrykkene i Forsvaret etter at Norge ble rammet av pandemien.

P4 - 20 Apr 20 kl. 06:14

Sp ber Forsvaret hjelpe småbedrifter

Senterpartiet ber Forsvaret bruke penger for å helpe småbedrifter gjennom koronakrisen. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier til Aftenposten at regjeringen må gå i dialog med forsvarssektoren og se på hvilke prosjekter som kan fremskyndes og som kan gi økt aktivitet i Norge. Og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen sier til avisen at han allerede har gitt forsvarssjefen oppdrag å finne ut hvordan de kan aktivisere næringslivet..

P4 - 29 Apr 20 kl. 21:54

Nato-helikopter savnet

Det er igangsatt søk etter et Nato-helikopter som er meldt savnet i Middelhavet. Det opplyser det greske Forsvaret. Helikopteret som skal ha ha hatt tre personer om bord, deltok i en Nato-operasjon da det forsvant i et havområde mellom Hellas og Italia..

NRK - 29 Apr 20 kl. 21:39

NATO-helikopter sakna i Middelhavet

Eit NATO-helikopter er meldt sakna i havområdet mellom Hellas og Italia, opplyser det greske Forsvaret. Det blir søkt etter helikopteret i havområdet Det joniske hav. Det er ikkje kjent kor mange som er om bord..

VG - 17 Apr 20 kl. 12:44

Ap kritisk: Forsvaret blir for lite

Anniken Huitfeldt (Ap) frykter at Forsvaret ikke får nok volum for å ivareta Norges sikkerhetspolitiske behov i regjeringens forslag til langtidsplan. Hun varsler også krav om nye helikopter til Hæren..

Aftenposten - 17 Apr 20 kl. 11:55

Her er ny langtidsplan for Forsvaret. Den er ikke akkurat slik forsvarssjefen ønsket seg.

Forsvaret får hverken hærbrigaden eller de nye fregattene de ønsket seg. Men på lang sikt blir det 3000 flere vernepliktige og større helikoptre til bakkesoldater..

NRK - 27 Apr 20 kl. 16:23

Har fått smittevernsutstyr fra Nato

Forsvaret fikk levert store mengder smittevernutstyr fra Shanghai i løpet av april, fløyet til Norge med Nato-fly, skriver NTB. Det dreier seg om 7.500 ansiktsmasker, 5.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt