Forsvaret

Saturday, 20 July, 10:03

Nyheter om Forsvaret

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 13 timer siden

Rundt 50 personer smittet i militærleir - ingen vet hvorfor

Rundt 50 personer ved Madlaleiren i Stavanger har blitt syke med oppkast, diaré og febersymptomer. Forsvaret vet ingenting om årsaken..

P4 - 15 timer siden

Mange syke i Madlaleiren

Rundt 50 personer i Madla militærleiri Stavanger var i går syke med oppkast, diaré og febersymptomer. Tallet på syke har gått noe ned i dag, skriver VG. Leiren har nå satt i gang tiltak for å forebygge smitte, og isolerer de som er syke.

Aftenposten - 17 Jul 19 kl. 09:37

Canada etterforsker tyveri ved militært forskningssenter

Forsvaret i Canada har startet etterforskning etter at en tidligere ansatt ved et militært forskningssenter skal ha stjålet og destruert sensitive dokumenter..

P4 - I førrgår: 10:14

Etterforsker storstilt militærtyveri

Forsvaret i Canada har startet etterforskning etter at en tidligere ansatt ved et militært forskningssenter skal ha stjålet og destruert sensitive dokumenter. Så mye som 30.000 dokumenter kan være stjålet, ifølge Radio-Canada.

P4 - 16 Jul 19 kl. 15:06

Ber om forlenget beredskap etter Babcock-problemer

Kriseberedskapen i Nord-Norge forlenges etter at Babcock overtok luftambulansetjenesten 1. juli. Helse Nord har måttet leie inn helikoptre fra Forsvaret fordi ingen av flyene Babcock har i lufta nå kan lette eller lande ved åtte flyplasser.

VG - 04 Jul 19 kl. 20:40

Forsvaret etablerer midlertidig ambulansehelikopterbase

Forsvaret stiller torsdag et av sine ambulansehelikoptre på 24 timers beredskap i Kirkenes etter anmodning fra Helse Nord..

P4 - 04 Jul 19 kl. 16:54

Forsvaret stiller med ambulansehelikopter

Forsvaret stiller nå midlertidig et av sine ambulansehelikoptre på 24 timers beredskap i Kirkenes. Det skjer etter anmodning fra Helse Nord. Mandag overtok det svenske selskapet Babcock driften av ambulanseflyene i Norge.

P4 - 15 Jul 19 kl. 07:15

Strid om vindkraft i nord

Sametinget og lokalpolitikere i Vest-Finmark er uenige om områdene som er aktuelle for utbygging av vindkraft. I områdene som Norges vassdrags- og energidirektorat mener er velegnet for vindkraft i Vest-Finmark er det viktige reinbeitedistrikt, skriver Klassekampen. Samtidig forteller ordfører Aina Borch i Porsanger at kommunen sliter økonomisk, at folketallet er redusert og at Forsvaret bygger ned..

E24 - 03 Jul 19 kl. 11:37

Forsvaret og Kongsberg Gruppen inngår ny avtale: Vil samarbeide om beredskap

Forsvaret har inngått en rekke samarbeidsavtaler med norsk forsvarsindustri om beredskap. Nå er turen kommet til Kongsberg Gruppen..

VG - 09 Jul 19 kl. 10:26

En rolle å spille i FN

Vi bygger vår stabilitet og velstand på internasjonalt samarbeid.  Vi må selv arbeide for at det skal fungere. Vi er ikke tjent med å overlate Forsvaret av våre interesser til Canada og Irland..

NRK - 25 Jun 19 kl. 06:49

Stanset Forsvaret under festspill

Ordfører i Harstad, Marianne Bremnes, måtte ringe Forsvaret for å få stoppet en øvelse i Harstad sentrum under Festspillene. Mandag annonserte Kystjegerne at de skulle ha en realistisk øvelse i byen for soldater som skulle trene til utenlandsoppdrag..

NRK - 04 Jul 19 kl. 16:50

Midlertidig ambulansehelikopterbase

Forsvaret stiller torsdag et av sine ambulansehelikoptre på 24 timers beredskap i Kirkenes etter anmodning fra Helse Nord. Besetningen skal gi akuttmedisinsk behandling på samme nivå som i luftambulansetjenestens helikoptre, skriver NTB..

Dagbladet - 30 Jun 19 kl. 21:04

10 000 arbeids­timer hvert år

Hvor mye koster kampflyene som Norge kjøper av USA? Forsvaret bruker 10 000 arbeidstimer hvert år på å finne svaret..

Aftenposten - 02 Jul 19 kl. 15:55

14 døde etter brann i russisk ubåt i Barentshavet

14 personer er døde etter at det brøt ut en brann om bord i en ubåt i Barentshavet, ifølge det russiske Forsvaret..

Hegnar.no - 27 Jun 19 kl. 13:05

Lover å rette opp i skattesmell for pendlere

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) vil gi økonomisk kompensasjon til pendlere i Forsvaret som får økt skatt på grunn av nye fradragsregler..

E24 - 30 Jun 19 kl. 17:47

Inngår forsvarsavtale på 1,7 milliarder: – Historiens største ammunisjonskontrakt for Nammo

Den norske ammunisjonsfabrikken Nammo skal levere ammunisjon og våpen til Forsvaret de neste fire årene som del av et ferskt strategisk samarbeid. .

Aftenposten - 30 Jun 19 kl. 14:10

Molde-treneren mener det som skjedde mot Brann i fjor, er glemt

Brann-Forsvaret har nok fremdeles mareritt om Erling Braut Haaland etter kampene i fjor. Molde-trener Erling Moe mener likevel at det ikke gir MFK noen fordel inn mot kveldens kamp..

Aftenposten - 13 Jun 19 kl. 06:32

Forsvaret får renhold-kritikk

Arbeidstakerorganisasjonene mener Forsvaret må slutte å sette ut renholdet til private etter at en bygning måtte stenges på Skjold leir på grunn av helsefare..

VG - 29 Jun 19 kl. 10:51

Et krafttak er nødvendig

Alle NATO-land øker forsvarsbudsjettene og flere har oppfylt alliansens målsetting om å bruke to prosent av bruttonasjonalproduktet (BNP) på Forsvaret. Norge har fortsatt langt igjen. Vi sakker etter mange av våre allierte..

VG - 12 Jun 19 kl. 23:01

Full alarm om renhold i Forsvaret: – Må sikre helse og arbeidsmiljø

Arbeidstagerorganisasjonene mener Forsvaret må slutte å outsource renholdet, etter at bygg måtte stenges på Skjold leir på grunn av helsefare. Forsvaret sier imidlertid at renholdstjenestene har «oppfylt forventningene»..

NRK - 13 Jun 19 kl. 00:56

Forsvaret får renhold-kritikk

Arbeidstakerorganisasjonene (ATO) mener Forsvaret må slutte å sette ut renholdet til private etter at en bygning måtte stenges på Skjold leir på grunn av helsefare, melder VG..

Hegnar.no - 27 Jun 19 kl. 07:13

Kaiplass for KNM Helge Ingstad koster tre millioner kroner

SjøForsvaret betaler 30.000 kroner per døgn for å leie kaiplass til fregatten KNM Helge Ingstad, ifølge Forsvarets Forum..

NRK - 26 Jun 19 kl. 21:43

Kaiplass koster tre millioner

SjøForsvaret betaler 30.000 kroner per døgn for å leie kaiplass til fregatten KNM Helge Ingstad, ifølge Forsvarets Forum. Det melder NTB.

Aftenposten - 26 Jun 19 kl. 19:16

Castro tilbake for AaFK

Uten Pape Habib Gueye i troppen satser AaFK-trener Lars Bohinen på at Niklas Castro kan skape kaos i Rosenborg-Forsvaret, sammen med Hólmbert Fridjónsson..

VG - 27 Jun 19 kl. 09:14

Forsvarsministeren bekrefter: Norge har offensive cyber-våpen

BRUSSEL (VG) Det norske Forsvaret har tilgang til offensive cyber-kapasiteter. Konflikten mellom USA og Iran viser hvordan offensive cybervåpen nå tas i bruk i militære operasjoner..

NRK - 12 Jun 19 kl. 16:52

Får vann fra Forsvaret

Befolkningen på Askøy får 7500 liter vann fra Forsvaret. Rundt 2000 personer har trolig blitt syke som følge av drikkevannet i kommunen.Vannet er fra et overskuddslager fra NATO-øvelsen Trident Juncture, melder VG..

P4 - 24 Jun 19 kl. 17:44

Forsvarsansatte kritiske til pendlerskatt

Flere ansatte i Forsvaret sier de vurderer å slutte i jobben på grunn av en regelendring om at pendlerutgifter over 97.000 kroner skal beskattes. Befalets fellesorganisasjon skriver på sine nettsider at endringen vil bety titusener i ekstra skatt for ansatte med høye utgifter til jobbreiser.

Aftenposten - 12 Jun 19 kl. 16:42

Forsvaret sender 35.000 liter vann til Askøy

Befolkningen på Askøy får 35.000 liter vann fra Forsvaret. Rundt 2.

E24 - 24 Jun 19 kl. 11:57

Forsvarsfolk fortviler over skjerpet skatt for pendlere

Ansatte i Forsvaret sier de vurderer å slutte i jobben på grunn av en regelendring om at pendlerutgifter over 97.000 kroner skal beskattes. Sp og Ap reagerer..

NRK - 12 Jun 19 kl. 16:41

Får 35.000 liter vatn frå Forsvaret

Forsvaret sender 35.000 liter vatn til Askøy kommune, ifølgje VG. Vatnet er frå eit overskuddslager frå NATO-øvinga Trident Juncture som blei halden i Noreg i fjor haust.

Aftenposten - 13 Jun 19 kl. 06:32

Forsvaret får renhold-kritikk etter at leir måtte stenges på grunn av helsefare

Arbeidstakerorganisasjonene mener Forsvaret må slutte å sette ut renholdet til private etter at en bygning måtte stenges på Skjold leir på grunn av helsefare..

Aftenposten - 22 Jun 19 kl. 20:35

Her diskuterer Start-Forsvaret hva som gikk galt etter ydmykelsen: – Man blir jævla irritert på hverandre

Mens resten av Start-spillerne gikk rett i garderoben, måtte Joackim Jørgensen, Espen Hammer Berger og Jonas Deumeland sette seg ned og lufte ut frustrasjonen ute på kunstgressbanen på Sparebanken Sør Arena..

Aftenposten - 22 Jun 19 kl. 20:35

Her diskuterer Start-Forsvaret hva som gikk galt etter ydmykelsen: – Man blir jævla irriterte på hverandre

Mens resten av Start-spillerne gikk rett i garderoben, måtte Joackim Jørgensen, Espen Hammer Berger og Jonas Deumeland sette seg ned og lufte ut frustrasjonen ute på kunstgressbanen på Sparebanken Sør Arena..

P4 - 22 Jun 19 kl. 15:26

KNM Helge Ingstad blir ikke reparert

KNM Helge Ingstad blir ikke reparert. Det opplyser forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i en pressemelding. En tilstandsrapport viser at det vil koste 12-14 milliarder å reparere fregatten.

Aftenposten - 20 Jun 19 kl. 13:57

Trump: Iran har gjort en svært stor feil

Irans nedskyting av en amerikansk militær drone var et uprovosert angrep i internasjonalt luftrom, sier det amerikanske Forsvaret i en uttalelse. USAs presidenten kommenterte torsdag angrepet på sitt sedvanlige vis..

Aftenposten - 20 Jun 19 kl. 13:57

Trump: – Iran har gjort en svært stor feil

Irans nedskyting av en amerikansk militær drone var et uprovosert angrep i internasjonalt luftrom, sier det amerikanske Forsvaret i en uttalelse. USAs presidenten kommenterte torsdag angrepet på sitt sedvanlige vis..

P4 - 04 Jun 19 kl. 16:43

Forsvaret hentet barn fra Syria

Soldater fra det norske styrkebidraget i Irak hentet ut de norske barna av IS-krigere fra Syria. Det skriver VG. Under en strengt hemmelig operasjon, bidro skjermet personell fra Forsvaret til at en delegasjon fra norsk UD kunne hente ut fem de foreldreløse barna.

P4 - 20 Jun 19 kl. 08:28

Bekrefter dronenedskyting

USA bekrefter nå at Iran har skutt ned en amerikansk drone. Det var natt til i dag det kom meldinger fra den iranske revolusjonsgarden om at de hadde skutt ned dronen sør i landet. Det amerikanske Forsvaret ville først ikke kommentere opplysningene, men torsdag morgen bekreftet de nedskytingen.

Aftenposten - 20 Jun 19 kl. 06:18

USA tause etter at Iran hevder å ha skutt ned amerikansk drone

Irans revolusjonsgarde hevder at de har skutt ned en amerikansk drone, natt til torsdag. Det amerikanske Forsvaret vil ikke kommentere saken..

P4 - 21 Jun 19 kl. 20:25

Krever at Norge kan innfri Nato-forpliktelser

- Forsvaret i Norge må være stort nok til å kunne innfri forpliktelsene overfor Nato. Det sier Arbeiderpartiets Anniken Huitfeldt som er leder i Stortingets utenriks- og forsvarskomite til VG. Forsvarssjefen sa i går at Norge har for lite forsvar.

VG - 20 Jun 19 kl. 22:23

Forsvarssjefen: Norge klarer ikke innfri NATO forventninger

Det norske Forsvaret er ikke i stand til å innfri NATOs forventninger om å stille opp med tilstrekkelig kampfly, fregatter og hærstyrker til NATOs nye beredskapsstyrke, som skal være operativ fra 2020..

VG - 20 Jun 19 kl. 22:23

Forsvarssjefen: Norge klarer ikke innfri NATOs forventninger

Det norske Forsvaret er ikke i stand til å innfri NATOs forventninger om å stille opp med tilstrekkelig kampfly, fregatter og hærstyrker til NATOs nye beredskapsstyrke, som skal være operativ fra 2020..

NRK - 03 Jun 19 kl. 21:22

Trakassering i Forsvaret

8 av 10 kvinner i førstegangstjeneste har opplevd seksuell trakassering, mens tallet for menn er 4 av 10. Det viser en undersøkelse fra Forsvarets forskningsinstitutt, melder VG. Statsminister Erna Solberg sier at Forsvaret må jobbe med saken..

P4 - 29 May 19 kl. 17:12

Forsvaret åpner for folk med ADHD

Forsvaret åpner nå for å ta inn ungdom med ADHD. Etter at Likestillings- og diskrimineringsombudet tidligere i går klaget på praksisen med at diagnosen automatisk utelukket ungdommer, har Forsvaret endret reglene, melder NTB. Ombudet har fått flere henvendelser fra personer med ADHD som ønsker å avtjente førstegangstjeneste, men som har fått avslag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt