Forslag

Søndag, 01 November, 02:03

Nyheter om Forslag

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 okt. 20 kl. 07:11

Etterlengtet Forslag mot lønnstyver

Forslag om å gjøre lønnstyveri straffbart er et etterlengtet Forslag. Det sier regionleder Frank Pedersen i byggmesterforbundet i Østfold. Regjeringen forslår at arbeidsgivere som ikke betaler lønn, kan få inntil fem års fengsel.

E24 - Igår: 05:29

SV-Forslag for å hindre ny utbygging av vannkraft

SV støttet et Forslag som gir skattelette for investering i vannkraft. Nå frykter partiet ødelagt natur og vil begrense ordningen for å stoppe ny utbygging..

P4 - 06 okt. 20 kl. 05:39

Regjeringspartiene støtter Rødts Forslag

Regjeringspartiene kommer til å støtte Rødts Forslag om at krigsveteraner har rett til å søke erstatning for skader uansett når de skjedde. I regjeringens eget Forslag har de begrenset dette til skader som har oppstått etter 2010. Rødt har flertall i Stortinget etter å ha fått med seg Frp, Ap, Sp og SV.

Aftenposten - Igår: 23:14

Nye nett-tariffer: Boligeiere frykter strømsparing ikke vil lønne seg

På energiminister Tina Brus (H) bord ligger et omstridt Forslag om nye tariffer for nettleie. Nå frykter boligeiere at de kan få økt strømregning, og at strømsparing ikke vil lønne seg..

NRK - Igår: 05:52

Ny forsvarsplan opp i Stortinget

Frp, Senterpartiet og Arbeiderpartiet krever flere folk og mer penger for å støtte regjeringens Forslag til ny forsvarsplan. Denne uken startet forhandlingene i Stortinget om en ny langtidsplan for Forsvaret for årene 2021 til 2024..

NRK - Igår: 05:57

SV snur om skattekutt for vannkraft

SV støttet et Forslag som gir skattelette for investering i vannkraft, men nå frykter partiet ødelagt natur og vil begrense ordningen for å stoppe ny utbygging. Ifølge Klassekampen foreslår SV at skatteletten bare skal gjelde for oppgradering..

Aftenposten - 27 okt. 20 kl. 07:59

Nytt Forslag skaper debatt i bokbransjen: – En forferdelig konkurransevridning

Hvilke bøker havner på biblioteket? Kulturrådets ordninger er evaluert. Særlig én foreslått endring kan skape debatt..

NRK - 27 okt. 20 kl. 00:52

Domstol avviste Wechat-forbud

En ankedomstol i USA har avvist et Forslag fra Justisdepartementet om umiddelbart å forby den kinesiske chattetjenesten Wechat. Det melder Reuters..

P4 - 26 okt. 20 kl. 06:41

Ap-ordførere med opprop mot budsjettForslaget

139 Arbeiderparti-ordførere har undertegnet et opprop mot regjeringens Forslag til budsjett. Oppropet er skrevet av ordførerne i Holmestrand og Rana, ifølge Dagbladet. De er svært bekymret og mener regjeringens budsjettForslag betyr alvorlig kutt i velferden rundt om i landets kommuner.

Aftenposten - 26 okt. 20 kl. 06:23

Ap-ordførere med opprop mot budsjettForslaget

139 Ap-ordførere har undertegnet et opprop mot regjeringens Forslag til budsjett. – Det er ikke noe grunnlag for opprør, sier kommunalministeren..

Aftenposten - 23 okt. 20 kl. 14:37

EU-ja til vegetarpølse og vegetarburger

EU-parlamentet har avvist et Forslag om at bare kjøttprodukter kunne bruke betegnelser som biff, pølse og burger..

P4 - 23 okt. 20 kl. 09:53

Vil ha mindre hemmelighold om forsvaret

Rødt fremmer i dag flere Forslag som skal øke Stortingets kontroll med hva regjeringen gjør når Norge går inn i FNs sikkerhetsråd fra nyttår. Blant annet foreslås det at regjeringen en gang i halvåret redegjør i Stortinget om sentrale saker som Sikkerhetsrådet har eller skal behandle, melder NTB. Rødt-leder Bjørnar Moxnes hevder at hemmeligholdet om utenriks og forsvar har økt under denne regjeringen..

NRK - 23 okt. 20 kl. 08:23

Storting-kontroll i sikkerhetsrådet

Fredag fremmer Rødt flere Forslag med mål om å øke Stortingets kontroll over hva regjeringen gjør når Norge trer inn i FNs sikkerhetsråd fra nyttår. Rødt foreslår at Stortinget konsulteres og orienteres om saker som er viktige for Norge, melder NTB..

E24 - 22 okt. 20 kl. 19:18

SV anklager Wizz Air for menneskerettighetsbrudd

SV vil fremme et Forslag som forbyr organisering av selskaper som bryter med menneskerettigheter. Målet er å gjøre det umulig for selskaper som Wizz Air å kunne etablere seg i Norge. – Falske anklager, sier Wizz Air-sjefen..

P4 - 22 okt. 20 kl. 08:25

Reagerer på Forslag om dagpengeendring

YS og opposisjonen reagerer kraftig på at regjeringen igjen kutter i ytelsene til arbeidsledige. Dersom man sier opp jobben sin må du i dag vente i tre måneder før du kan motta dagpenger. Regjeringen vil nå utvide ventetiden til fire og en halv måned.

Dagbladet - 21 okt. 20 kl. 05:58

Advarte sterkt

11. september advarte Helsedirektoratet sterkt mot å endre kriteriene for innreisekarantene. Nå har EU kommet med et nytt Forslag som vurderes av Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet..

Klartale - 20 okt. 20 kl. 11:37

Vil ha kvensk og samiske navn på Norge

Regjeringen vil ha kvensk og samiske navn på kongeriket Norge. De har kommet med flere Forslag, og vil høre hva folk mener..

E24 - 17 okt. 20 kl. 08:41

USA og Russland uenige om forlengelse av atomavtale

USA avviser president Vladimir Putins Forslag om forlengelse av den såkalte Ny Start-avtalen om atomvåpen..

NRK - 17 okt. 20 kl. 07:56

Uenige om atomavtale

USA avviser president Vladimir Putins Forslag om forlengelse av den såkalte Ny Start-avtalen om atomvåpen, melder AFP. Putin foreslo fredag å forlenge dagens avtale «i minst ett år» for å kunne forhandle fram en ny avtale, men det avviser USA..

NRK - 16 okt. 20 kl. 15:31

Trekk Forslag om ny ehelselov

Regjeringa har trekt Forslaget sitt til ny ehelselov som dei fremja i Stortinget 3. april, melder Dagens Perspektiv. Lova gjekk ut på digitalisering i helse- og omsorgssektoren.

NRK - 16 okt. 20 kl. 06:03

Langtidsplan fikk stryk

Opposisjonen ga forsvarsminister Frank Bakke-Jensens (H) Forslag til ny langtidsplan for Forsvaret stryk. Nå har statsråden gjort et nytt forsøk. Med beskjed om å komme med forbedringer på åtte konkrete punkter sendte opposisjonen planen tilbake..

Aftenposten - 14 okt. 20 kl. 19:20

Omdiskutert Premier League-Forslag ble nedstemt

Premier League-klubbene har enstemmig avslått de omfattende planene som er lansert for en full omstrukturering av fotballen i England..

P4 - 22 sep. 20 kl. 09:49

Brexit-Forslag behandles i Parlamentet

Et omstridt Brexit-Forslag skal i dag behandles i Parlamentet i Storbritannia. Statsminister Boris Johnson ønsker å innføre regler som vil hindre Nord-Irland å ha et annet tollregime enn resten av Storbritannia. Forslaget har allerede møtt motstand i Brussel, Dublin og Belfast..

Aftenposten - 12 okt. 20 kl. 16:35

Fotballrivalene står bak hemmelig prosjekt. Det har satt sinnene i kok.

Liverpool og Manchester United står i spissen for en plan med en rekke Forslag som vil forandre engelsk fotball radikalt. Storklubbene høster både ris og ros..

VG - 12 okt. 20 kl. 16:33

Slik vil United og Liverpool endre Premier League

Manchester United og Liverpool fremstilles som drivkraften bak et Forslag til store endringer i Premier League..

P4 - 12 okt. 20 kl. 06:06

SV vil ha statlig legemiddelselskap

SV vil ha statlig legemiddelselskap. Norske fabrikker kunne levert legemidler til norske sykehus under koronapandemien, men staten vil heller importere medisin fra utlandet, skriver Klassekampen. Nå skal Stortinget behandle et Forslag fra SV om å etablere et statlig legemiddelselskap som også skal produsere selv.

Dagbladet - 11 okt. 20 kl. 09:07

- Knuser brille­støtten til barn

Med briller på -11,7 ser Emilie (11) ingenting uten briller eller linser. Likevel får hun ikke brillestøtte i regjeringens Forslag til neste års statsbudsjett. Moren hennes fortviler og Blindeforbundet raser..

NRK - 11 okt. 20 kl. 06:02

Biden svarte ikke om Høyesterett

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden avviste å svare på om han vil støtte et Forslag om å utvide tallet på dommere i USAs høyesterett dersom han blir president. Han fikk spørsmålet på et valgmøte i Deaware, skriver Politico..

E24 - 10 okt. 20 kl. 18:07

Pelosi er kritisk til nytt krisepakkeForslag: – Ett steg frem, to tilbake

I et brev til kolleger i det demokratiske partiet beskriver Nancy Pelosi problemene med Donald Trumps seneste Forslag til ny corona-krisepakke. Speakeren i Representantenes hus savner en plan for hvordan pandemien skal bekjempes..

NRK - 09 okt. 20 kl. 23:02

Mor regjeringskrise i Sverige

Stefan Löfvens mindretallsregjering kan henge i en tynn tråd etter flere varsler om mistillit. I dag ble det kjent av Kristdemokraterna vil støtte et mulig Forslag fra Vänsterpartiet om mistillit mot Löfvens regjering..

NRK - 09 okt. 20 kl. 23:02

Mot regjeringskrise i Sverige

Stefan Löfvens mindretallsregjering kan henge i en tynn tråd etter flere varsler om mistillit. I dag ble det kjent av Kristdemokraterna vil støtte et mulig Forslag fra Vänsterpartiet om mistillit mot Löfvens regjering..

NRK - 09 okt. 20 kl. 21:18

Politiet vil lagre IP-adresser

Politiet har lenge vært tydelige på at de mangler et viktig verktøy for å etterforske og forebygge alvorlig kriminalitet. I dag sender derfor regjeringen på høring et Forslag om at internettleverandører skal lagre IP-adresser lengre..

E24 - 09 okt. 20 kl. 20:03

Oppgang på Wall Street etter Forslag om ny krisepakke

Det ble nok en dag med oppgang på Wall Street fredag..

VG - 07 okt. 20 kl. 20:20

Elbileiere delt om ny avgift

«Trist og kjipt.» «På tide å normalisere dette.» Elbileiere reagerer forskjellig på regjeringens Forslag om at de fra neste år må betale trafikkforsikringsavgift etter samme sats som for motorsykler..

P4 - 07 okt. 20 kl. 14:55

Frp varsler tøffe forhandlinger

Frp vil stå knallhardt på sine krav når de nå skal forhandle med regjeringen om statsbudsjettet som ble lagt frem i dag. Det sier partileder Siv Jensen. Partiet krever blant annet kutt i alkoholavgiften, kutt i bistand og færre kvoteflyktninger.

NRK - 07 okt. 20 kl. 12:18

Språksatsing får 11,5 millioner kr

Våren 2020 la regjeringen fram et Forslag til ny språklov. I statsbudsjettet for 2021 følges dette opp med 11,5 millioner kroner. Språksatsingen på 9,3 millioner kroner blir i tillegg videreført i budsjettet for 2021, opplyser Kulturdepartementet..

P4 - 07 okt. 20 kl. 11:50

- Urettferdig budsjett

- Regjeringens Forslag til budsjett er urettferdig og prioriterer de som har mest fra før. Det mener opposisjonen. Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet reagerer på at formuesskatten kuttes og at folk som tjener over en million får de største skattelettelsene..

NRK - 07 okt. 20 kl. 10:33

Dette betyr statsbudsjettet for deg

Det blir dyrere å eie elbil, barnetrygden økes, og formuesskatten for dyre boliger økes. Her er de viktigste endringene i regjeringens Forslag til statsbudsjett for 2021..

NRK - 07 okt. 20 kl. 10:16

Viderefører støtten til HRS

Organisasjonen Human Rights Service (HRS) får videreført statsstøtten på 1,8 millioner kroner. Det kommer fram i regjeringens Forslag til statsbudsjett. Organisasjonen HRS driver blant annet det innvandrings- og islamkritiske nettstedet rights.

P4 - 07 okt. 20 kl. 08:59

Vil ikke føre olje i land i Finnmark

Regjeringen fraråder å gå videre med planen om en oljebase for Johan Castberg-feltet på Veidnes på Finnmarkskysten. Det går fram av Forslag til statsbudsjett. Regjeringen mener prosjektet ikke er lønnsomt.

Klartale - 07 okt. 20 kl. 08:29

Sanner: – Et annerledes budsjett

Finansminister Jan Tore Sanner kommer onsdag med Forslag til nytt statsbudsjett for Norge for 2021..

NRK - 07 okt. 20 kl. 06:36

Vil senke formueskatten

Etter det NRK kjenner til, foreslår regjeringen å senke formueskatten ved å øke rabatten av verdien på arbeidende kapital fra 35 til 45 prosent i Forslag til statsbudsjett..

P4 - 06 okt. 20 kl. 22:36

Ingen endringer i taxfreeordningen

Taxfreeordningen blir ikke endret til neste år, det får NTB bekreftet fra regjeringskilder. Det vil si at man fortsatt kan bytte ut tobakken med for eksempel vin når man handler i Taxfreen. I 2018 fikk Krf og de andre rødgrønne partiene i Stortinget gjennom et Forslag om å endre ordningen.

VG - 06 okt. 20 kl. 20:26

Regjeringen vil rydde opp i studieopptak og tilleggspoeng

Statsråd Henrik Asheim (H) vil være ordensmann og rydde opp i opptakssystemet for høyere utdanning. Det vil gå frem av regjeringens Forslag til statsbudsjett onsdag..

Klartale - 06 okt. 20 kl. 17:51

Slik vil de bruke pengene neste år

Onsdag skal regjeringen legge fram sitt Forslag for budsjett neste år. Dette er noe av det vi vet er endret fra i fjor..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt