Forpliktelser

Tirsdag, 20 April, 05:17

Nyheter om Forpliktelser

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 16 mars 21 kl. 13:13

Storbritannia vil ha mer atomvåpen

Storbritannia planlegger å øke atomvåpenarsenalet sitt, som avviker fra en langvarig avvæpningstrend. Pågående trusler gjør at det ikke lenger er mulig å holde seg til Forpliktelser om å redusere antallet atomvåpen, heter det i et regjeringsdokument..

E24 - 06 mars 21 kl. 15:03

Lindorff kutter 35 ansatte selv om de venter mer å gjøre: - Et paradoks

Lindorff venter at stadig flere skyldnere vil trenge bistand for å gjøre opp for sine økonomiske Forpliktelser på grunn av pandemien. – Da mener vi at våre lokalt ansatte rådgivere er de beste til å veilede skyldnerne, sier hovedtillitsvalgt..

E24 - 04 mars 21 kl. 10:53

Oslo Børs gir kritikk til selskaper

Børsene mener flere selskaper har brutt løpende Forpliktelser..

Aftenposten - 07 des. 20 kl. 12:37

Per Joar Hansen til enighet om sluttavtale: – NFF står ved sine Forpliktelser

Lars Lagerbäcks assistent Per Joar Hansen hadde kontrakt til 30. juni 2022 – og Norges Fotballforbund sier de skal oppfylle sine Forpliktelser overfor Perry..

VG - 07 des. 20 kl. 12:37

Per Joar Hansen til enighet om sluttavtale: – NFF står ved sine Forpliktelser

Lars Lagerbäcks assistent Per Joar Hansen hadde kontrakt til 30. juni 2022 – og Norges Fotballforbund sier de skal oppfylle sine Forpliktelser overfor Perry..

NRK - 31 jan. 21 kl. 01:33

Tyskland truer med søksmål

Vaksineprodusenter som ikke leverer som avtalt til land i EU kan vente seg et søksmål fra den tyske regjeringen. – Det viser seg at selskapene ikke har noe respekt for sine Forpliktelser. Vi kommer til å vurdere de rettslige konsekvensene av det, sier finansminister Peter Altmaier til nyhetsmagasinet Die Welt..

Aftenposten - 27 jan. 21 kl. 16:47

– De har moralske, samfunnsmessige og kontraktsmessige Forpliktelser

I en fornyet kritikk av Astra Zeneca, sier EU-kommisjonen at selskapet har en kontraktsfestet, samfunnsmessig og moralsk….

Aftenposten - 18 jan. 21 kl. 18:00

Familien deler hytte, seilbåt og egen leilighet med andre. – Det er ingen ulemper.

Uten lån og store Forpliktelser har familien Paulsen skaffet seg både hytte og seilbåt. Slik greide de det..

NRK - 12 des. 20 kl. 16:40

FN: Dere må erklære klimakrise

Verdens ledere må erklære unntakstilstand i sine land for å redde klimaet, sa FNs generalsekretær António Guterres da han åpnet klimatoppmøtet. Han advarer om at landenes Forpliktelser ikke er nok til å begrense temperaturstigningen til 1,5 grader..

NRK - 04 des. 20 kl. 13:12

Ex-finansminister korrupsjonsdømt

Østerrikes tidligere finansminister Karl-Heinz Grasser er dømt til åtte års fengsel i en omfattende korrupsjonssak. Grasser misbrukte sin stilling og oppfylte ikke sine Forpliktelser, sa dommer Marion Hohenecker da dommen falt fredag, melder ORF..

NRK - 07 nov. 20 kl. 22:19

Iran håper på endring

– Jeg håper vi vil se en endring i den destruktive politikken USA har ført, at de vender tilbake til lov og orden, internasjonale Forpliktelser og respekt for nasjone, sier visepresident Eshagh Jahangirii Iran..

E24 - 29 okt. 20 kl. 18:16

Merkur Market-boomen: Finanstilsynet retter pekefinger mot meglerhusene

Hittil i år har 31 selskaper blitt notert på handelsplassen Merkur Market. Nå gir tilsynet verdipapirforetakene klar beskjed om hvilke Forpliktelser de har..

VG - 01 okt. 20 kl. 12:51

Sterkt om døende mor. Bokanmeldelse: Helga Flatland: «Et liv forbi»

Helga Flatland (36) skriver i sin sjette roman ærlig og overbevisende om forsømmelser og Forpliktelser mellom foreldre og barn. .

E24 - 21 sep. 20 kl. 08:54

Nel-sjefen: Nikolas Forpliktelser til Nel er uendret

Gründer Trevor Milton forlater Nel-partner Nikola etter stormen rundt selskapet. Nel-sjef Jon André Løkke tror det kan være fornuftig for selskapet..

NRK - 03 sep. 20 kl. 06:13

Forhandlinger i Qatar

Afghanske fredsforhandlere flyr til Qatar i dag for å forberede samtaler med Taliban, sier en talsmann for det nasjonale forsoningsrådet. Når forhandlingene starter er uklart, men regjeringen hevder den har oppfylt sine Forpliktelser..

NRK - 28 aug. 20 kl. 22:47

Michelle Obama bekymret for barna

Tidligere førstedame Michelle Obama har delt et langt innlegg på Twitter der hun skriver at hun er utmattet og frustrert av hendelsene i Kenosha. – Jeg kan ikke slutte å tenke på hva våre barn ser hver dag, og våre Forpliktelser overfor dem fremover..

P4 - 18 aug. 20 kl. 08:10

Avviser Norwegians søknad

Den svenske Riksgälden har avvist søknaden til flyselskapet Norwegians om kredittgaranti. Årsaken er at etaten vurderte at risikoen for at Norwegian ved utgangen av fjoråret ikke var i stand til å oppfylle sine økonomiske Forpliktelser var for høy, skriver Dagens Næringsliv som først omtalte saken. Riksgälden fikk i oppdrag av den svenske regjeringen å dele ut kredittgarantier for kommersielle flyselskap som har sin hovedvirksomhet eller hovedkontor i Sverige..

Aftenposten - 29 juli 20 kl. 18:56

USA trekker ut flere tusen soldater fra Tyskland

USA vil flytte 11.900 soldater og et militært hovedkvarter ut av Tyskland. President Donald Trump mener tyskerne ikke oppfyller sine NATO-Forpliktelser..

NRK - 29 juli 20 kl. 17:34

– Tyskland bidrar ikke nok til Nato

President Donald Trump mener tyskerne ikke oppfyller sine Nato-Forpliktelser. Dette skal være grunnen til at USA trekker nesten 12 000 amerikanske soldater ut av landet, i tillegg til å flytte sitt hovedkvarter til Belgia..

P4 - 18 juni 20 kl. 14:56

Roser målet om nullvisjon for selvmord

Organisasjonene roser regjeringens visjon om nullvisjon for selvmord. På et møte med partene i dag kunngjorde helseminister Bent Høie at regjeringen vil ta grep for å sikre at færrest mulig tar selvmord - som en del av handlingsplanen for selvmordsforebygging. Therese Grøm i foreningen LEVE sier målet gir både økonomiske og politiske Forpliktelser..

P4 - 22 mai 20 kl. 19:20

Stoltenberg: - Russland må rette seg etter avtalen

Natosjef Jens Stoltenberg sier Nato fullt og helt støtter opp om våpenkontroll, nedrustning og ikke-spredning av atomvåpen, og at alle landene som er med i Avtalen om det åpne luftrom må følge opp sine Forpliktelser fullt ut. Uttalelsen kommer etter et møte i dag etter at USA varslet at landet vil trekke seg fra den såkalte Open Skies-avtalen. Stoltenberg mener Russland i mange år har innført restriksjoner som ikke er i tråd med avtlaen.

NRK - 26 april 20 kl. 13:56

Erklærer seg uavhengig

Separatistene i De sørlige overgangsrådet i Jemen erklærte søndag uavhengighet. I erklæringen beskyldes Jemens internasjonalt anerkjente regjering for ikke å overholde sine Forpliktelser. Selvstyret begynte angivelig ved midnatt natt til søndag..

Aftenposten - 24 april 20 kl. 19:29

Kjell Magne Bondevik og Thorbjørn Jagland vil hente Moria-barn nå: Kan ikke unnskylde oss med at det er verre andre steder.

– Vi kan ikke nullstille våre Forpliktelser med at flyktninger har det like ille eller verre andre steder, sier tidligere Ap-leder Thorbjørn Jagland..

P4 - 26 mars 20 kl. 17:54

Advokater vil gi gratis hjelp

Advokatfirmaet Selmer vil gi gratis juridisk hjelp till små bedrifter, organisasjoner og foreninger som sliter i korona-krisen. De opplyser til E24 at det viktigste bedriftene trenger hjelp til nå, er å finne muligheter for å kutte kostnader og finne løsninger for Forpliktelser de har overfor kunder og leverandører..

NRK - 02 mars 20 kl. 22:15

Erdogan vil ikke ha penger fra EU

Erdogan sa i uttalelsen i kveld at EU ikke har overholdt sine Forpliktelser i avtalen, som sikrer at Tyrkia bidrar til å begrenser flyktningstrømmen til Europa. Han sa også at de ikke vil ta imot en milliard euro, som EU-landene skal ha tilbudt nylig..

NRK - 02 mars 20 kl. 15:54

Ber europeiske land ta ansvar

Tyrkias justisminister Abdulhamit Gül ber europeiske land overholde internasjonale Forpliktelser og ta mer ansvar for migrantene i Tyrkia. Det melder det statlige nyhetsbyrået Anadolu. EU sier at de følger migrantstrømmen fra Tyrkia med bekymring..

NRK - 27 feb. 20 kl. 15:38

Får ikke bygge ny rullebane

En britisk ankedomstol har satt foten ned for en ny rullebane på Heathrow-flyplassen. Domstolen mener regjeringen burde ha tatt i betraktning Storbritannias Forpliktelser om utslippskutt i Parisavtalen. Heathrow lufthavn varsler at den vil anke..

VG - 26 feb. 20 kl. 13:24

Ruspolitikk, panikk og rettsstat

Rusreformutvalget har utgitt sin rapport. Denne er klar på at straff ikke nytter og at folkerettslige Forpliktelser peker i retning av avkriminalisering. Dette har igjen fått mange til å frykte for fremtiden.

Aftenposten - 08 feb. 20 kl. 20:00

Svalbardtraktaten fyller 100 år: Full suverenitet – med Forpliktelser | Holtsmark og Ulfstein

Tilsammen 44 stater nyter i dag godt av traktatens rettigheter..

P4 - 12 jan. 20 kl. 19:05

Ber Iran bevare atomavtalen

Storbritannia, Frankrike og Tyskland ber i en felles uttalelse Iran om igjen å overholde sine Forpliktelser i atomavtalen fullt ut. Iran inngikk avtalen i 2015 - den har sørget for innsyn i landets atomprogram i bytte mot sanksjonslettelser..

NRK - 10 jan. 20 kl. 19:47

EU ønsker atomavtale med Iran

EUs utenrikssjef Josep Borrell sier EU ønsker å opprettholde en atomavtale med Iran på tross av at USA har trukket seg. Borrell understreker at Iran må oppfylle sine Forpliktelser og fortsatt tillate inspeksjoner utenfra..

Aftenposten - 03 nov. 19 kl. 20:30

Kan det ha noe med vilje å gjøre når forvaltningen ikke innordner seg EØS-avtalens Forpliktelser? | Per Oretorp

Det er ikke så enkelt at forvaltningen mangler kunnskap..

P4 - 03 nov. 19 kl. 08:49

- Ikke fritt fram å motta trygd i utlandet

- Det er fortsatt ikke fritt frem å motta sykepenger eller arbeidsavklaringspenger i utlandet, det følger med Forpliktelser og vilkår. Det sier Arbeidsminister Anniken Hauglie til VG. Siden 2012 er minst 48 personer feilaktig dømt til fengsel etter de fikk arbeidsavklaringspenger, sykepenger og pleiepenger mens de var i utlandet.

Aftenposten - 03 nov. 19 kl. 07:11

Hauglie: Fortsatt ikke fritt frem å motta trygd i utlandet

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie sier det fortsatt følger Forpliktelser og vilkår med når man mottar sykepenger og arbeidsavklaringspenger fra Nav..

P4 - 21 okt. 19 kl. 06:52

Tar pause fra offentligheten

Hertuginne Meghan Markle og prins Harry tar pause fra offentligheten fram til slutten av året. Årsaken skal være at paret som nylig ble foreldre er utslitt, og vil prioritere familielivet framfor andre Forpliktelser. Nyhetene kommer kort tid etter at Markle stilte opp i et intervju med TV-kanalen ITV der hun fortalte om en vanskelig tid, som følge av britiske mediers dekning av paret..

P4 - 15 aug. 19 kl. 07:51

FN: Norge bryter Forpliktelser

- Den norske regjeringen bryter internasjonale Forpliktelser om å gi flyktningers familie en enklest mulig vei til landet. Det opplyser FN. FNs høykommissær for flyktninger sitt nordiske kontor sier til Vårt Land at det er uoverstigelige hindringer som en flyktning møter i en søknadsprosess om familiegjenforening i Norge..

Aftenposten - 15 aug. 19 kl. 05:54

FN: Norge bryter Forpliktelser om familiegjenforening

FN mener den norske regjeringen bryter internasjonale Forpliktelser om å gi flyktningers familie en enklest mulig vei til landet..

NRK - 15 aug. 19 kl. 01:47

FN: Norge bryter Forpliktelser

FN mener den norske regjeringen bryter internasjonale Forpliktelser om å gi flyktningers familie en enklest mulig vei til landet. Det sier juridisk rådgiver Olivia Mocanasu ved FNs høykommissær for flyktninger sitt nordiske kontor til Vårt Land..

Dagbladet - 08 okt. 19 kl. 12:54

Søt musikk skal blidgjøre Trump

Alt fra redningshelikoptre og Forsvarets musikkorps bakes inn i Norges nye beregning av Forpliktelser til NATO. Ekspert advarer mot at den nye regnemåten kan bli en hvilepute, og tror ikke Trump lar seg imponere..

NRK - 04 aug. 19 kl. 14:50

Mener Russland bryter Forpliktelser

Tyskland mener Russland bryter sine internasjonale Forpliktelser til å holde frie og uavhengige valg, skriver AFP. Lørdag arresterte russisk politi mer enn 600 demokratidemonstranter i Moskva, og opposisjonskandidater blir nektet å stille til valg..

VG - 27 aug. 19 kl. 07:26

Handel og klima

Amazonas står i brann samtidig som Europa er i ferd med å inngå en omfattende handelsavtale med sør-amerikanske land. Handel kan ikke løsrives fra klima- og miljøhensyn. Handelspartnerne må derfor stille tydelig krav til at Brasil og andre land oppfyller sine miljøForpliktelser..

P4 - 07 juli 19 kl. 10:52

Bergen vil ikke kreve erstatning

Bergen kommune kommer ikke til å kreve erstatning etter demningsbruddet i Munkebotn i august i fjor. Det skriver Bergensavisen. Den midlertidige demningen som var bygget i forbindelse med rehabilitering av en demning brast og 37 hus og 133 beboere ble evakuert.

P4 - 25 juni 19 kl. 18:13

Iran trekker seg fra Forpliktelser i atomavtalen

Iran varsler at de vil trekke seg fra deler av atomavtalen de i følge Det internasjonale atomenergibyrået hittil har holdt. Det melder et iransk nyhetsbyrå. USA trakk seg fra avtalen i fjor, mens Europa, Kina og Russland valgte å videreføre den.

Hegnar.no - 25 juni 19 kl. 17:33

Iran går bort fra flere atomløfter

Iran kommer om få uker til å vike fra flere Forpliktelser i atomavtalen med stormaktene, melder et iransk nyhetsbyrå som siterer et «notat» fra Teheran..

NRK - 25 juni 19 kl. 16:58

Iran går fra flere avtaleløfter

Iran kommer om få uker til å vike fra flere Forpliktelser i atomavtalen med stormaktene, melder et iransk nyhetsbyrå som siterer et «notat» fra Teheran..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt