Forpliktelse

Torsdag, 22 April, 05:34

Nyheter om Forpliktelse

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 19 mars 21 kl. 14:42

Blinken reiser til Nato-møte

USAs utenriksminister Antony Blinken reiser neste uke til Brussel for å delta på Nato-møte. Blinken skal også møte flere EU-topper mens han er i byen. Møtene bekrefter USAs Forpliktelse overfor de europeiske partnerne, ifølge amerikansk UD..

NRK - 15 mars 21 kl. 11:51

Ny koronavaksine til Norge i april

Koronavaksinen til Johnson & Johnson ankommer Norge i andre halvdel av april, bekrefter Folkehelseinstituttet overfor Teknisk Ukeblad. Vaksinen kalles også Janssen-vaksinen etter det belgiske datterselskapet til Johnson & Johnson. – Janssen meldte i går at de vil levere vaksiner i andre halvdel av april.

E24 - 27 jan. 21 kl. 16:41

EU krever AstraZeneca-doser : - En moralsk Forpliktelse

I en uttalelse krever EUs helsekommissær at AstraZeneca leverer flere vaksinedoser - og sier at selskapet er nødt til å ta doser fra fabrikken som leverer til Storbritannia og gi dem til EU..

VG - 27 jan. 21 kl. 16:21

EU krever krever AstraZeneca-doser : - En moralsk Forpliktelse

I en uttalelse krever EUs helsekommissær at AstraZeneca leverer flere vaksinedoser - og sier at selskapet er nødt til å ta doser fra fabrikken som leverer til Storbritannia og gi dem til EU..

VG - 27 jan. 21 kl. 16:21

EU krever AstraZeneca-doser : - En moralsk Forpliktelse

I en uttalelse krever EUs helsekommissær at AstraZeneca leverer flere vaksinedoser - og sier at selskapet er nødt til å ta doser fra fabrikken som leverer til Storbritannia og gi dem til EU..

Aftenposten - 24 sep. 20 kl. 22:00

Tre tiltak for å dempe boligprisveksten

Felles erkjennelse av utfordringen, Forpliktelse og styrket tillit..

VG - 14 sep. 20 kl. 14:01

Replikk: VGs høyrepopulistiske virkelighetsbilde

VG gjør debatten om Moria dummere ved å flytte oppmerksomheten bort fra begreper som solidaritet, rettferdighet, Forpliktelse og fellesskap, til å late som om det handler om å være «snill» eller «slem»..

VG - 14 sep. 20 kl. 14:01

VGs høyrepopulistiske virkelighetsbilde

VG gjør debatten om Moria dummere ved å flytte oppmerksomheten bort fra begreper som solidaritet, rettferdighet, Forpliktelse og fellesskap, til å late som om det handler om å være «snill» eller «slem»..

Aftenposten - 23 aug. 20 kl. 17:00

KS vil ha flere svar om Akson

Kommunene trenger svar før de kan vurdere videre Forpliktelse..

Dagbladet - 06 juli 20 kl. 11:20

Hvorfor engasjerer ikke rasisme politikerne?

Statsminister Erna Solberg viser til en handlingsplan mot rasisme og diskriminering, som skal løse problemet. Min bekymring er at handlingsplanen blir en sovepute, uten noen form for Forpliktelse i måloppnåelse..

P4 - 14 mai 20 kl. 08:13

Mener Norge bryter FNs barnekonvensjon

Forslaget om oljeleting i Barentshavet strider med FNs barnekonvensjon. Det hevder den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg, som sammen med andre klimaaktivister nå i et brev til statsminister Erna Solberg, krever at forslaget trekkes. Aktivistene mener utvinningen går mot Norges Forpliktelse om at barn skal beskyttes fra trusler mot deres helse og velvære.

VG - 17 april 20 kl. 09:43

Farfar og krigen – et 80-årsminne

Historikerne må ta rollen som den som tar et barn opp på fanget. Det er vår Forpliktelse. For snart har vi ikke lenger et bestefarfang å krype opp i for å høre fortellingene om krigen..

P4 - 16 april 20 kl. 05:52

Støre presses i flyktningsaken

Jonas Gahr Støre presses av sine egne i flyktningsaken. Oslo Ap, AUF og tidligere utenriksminister Bjørn Tore Godal mener Arbeiderpartiet må si ja til å hente barn fra greske flyktningleire. Ap-ledelsen venter på et europeiske tiltak, og vil at Norge skal ta imot kvoteflyktninger gjennom køordningen til FN-apparatet.

P4 - 26 mars 20 kl. 21:44

- 2,2 milliarder til vaksine

Norge går nå inn med 2,2 milliarder kroner ekstra for å utvikle en vaksine mot koronaviruset. Statsminister Erna Solberg sier til VG at de gjør det for å få frem en vaksine - og for å forberede oss på neste pandemi. Tidligere i år gikk regjeringen inn med 36 millioner til vaksinealliansen Cepi for å utvikle en vaksine, i morgen økes beløpet med 200 millioner kroner og en Forpliktelse på to milliarder kroner over 10 år.

NRK - 12 nov. 19 kl. 13:37

Lungebetennelse tar barneliv

Hver dag dør nesten 2.000 barn under fem år av lungebetennelse, ifølge helse- og barneorganisasjoner. – – En sterk global Forpliktelse og økte investeringer er sterkt nødvendig for å bekjempe denne sykdommen, sier Unicef-sjef Henrietta Fore..

Aftenposten - 22 okt. 19 kl. 22:04

Eriksen Søreide: Norge har ikke Forpliktelse etter barnekonvensjonen for Syria-barna

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide mener Norge ikke har ansvar for barna i al-Hol-leiren etter barnekonvensjonen..

P4 - 26 aug. 19 kl. 19:46

EU: Brexitregningen må betales

- Brexitregningen må betales – uansett om det blir en avtale eller ikke. Det er svaret fra EU på at den britiske statsministeren Boris Johnson i et TV-intervju i helgen sa at det ikke vil foreligge noen Forpliktelse til å betale dersom det ikke blir noen utmeldingsavtale. Johnson mente å kunne spare britene for nesten 430 milliarder kroner.

VG - 25 aug. 19 kl. 17:39

Pave Frans ber om global Forpliktelse i bekjempelsen av Amazonas-brannene

Brasils president Jair Bolsonaro bruker soldater, mens Bolivia hjelpes av et Boeing 747-brannfly. Landene får nå støtte fra høyere hold for å bekjempe flammene i Amazonas..

Aftenposten - 15 aug. 19 kl. 19:00

Myndighetene har ikke noe valg. Norske barn må hentes hjem fra Syria! | Jens Johan Hjort

Barnekonvensjonen er ikke en ønskeliste, men en folkerettslig Forpliktelse..

VG - 24 juni 19 kl. 11:49

Størst – og viktigst – av alt er kjærligheten

Øyvind Håbrekke svarer på min kronikk (VG 8.6.) og mener at jeg har utelatt ansvar i min forståelse av kjærlighet.

NRK - 02 april 19 kl. 20:19

Trump: – Forholdet er fantastisk

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg og USAs president Donald Trump møtes i Washington D.C. nå.

Aftenposten - 18 nov. 18 kl. 18:32

Frankrikes president: – Europa har en Forpliktelse til å ikke å la verden bli et kaos

Under en tale i den tyske nasjonalforsamlingen ber Frankrikes president Emmanuel Macron Europa vokse seg sterkere for å hindre globalt kaos..

P4 - 06 juli 18 kl. 07:20

Vil ikke kommentere omstridt reform

Landets politimestre vil ikke å svare på spørsmål om hvordan de opplever den nye politireformen. Det er Dagsavisen som har spurt politimestre over hele landet om reformen fører til frustrasjon blant de ansatte. Tausheten skaper reaksjoner.

P4 - 19 juni 18 kl. 16:36

FN: Vi taper i kampen for å berge havene

- Norges Forpliktelse for å redde verdenshavene er bra, for nå taper vi på alle fronter. Det sa FNs generalsekretær Antonio Guterres da han tirsdag besøkte statsminister Erna Solberg i Oslo. Guterres er bekymret for overfiske, global oppvarming og plastforurensning.

Dagbladet - 17 juni 18 kl. 13:00

Fem tonn lønnesirup i bytte mot OL-medalje?

Vi i Olympiatoppen står hver dag i en form for yrkesetikk i arbeidet med topputøverne. Etikk er en strikk, en kraft og en Forpliktelse..

NRK - 29 april 18 kl. 14:42

Paven hyller det koreanske toppmøte

Pave Frans roser Nord- og Sør-Koreas ledere etter at de lovet å jobbe for atomnedrustning. Paven sier de to lederne hadde vist en «modig Forpliktelse til oppriktig å følge veien til fred på en koreansk halvøy uten atomvåpen»..

P4 - 12 mars 18 kl. 16:51

– Kan ikke sammenligne norske pensjonister og utlendinger

Reagerer på integreringsforskning. Det er ikke dobbeltmoralsk av norske pensjonister bosatt i Spania å ikke lære seg språket, selv om de forventer at utlendinger som kommer til Norge bør gjøre det. Det sier Frps Carl I.

NRK - 13 des. 17 kl. 04:03

– Nord-Korea vil ikke ha krig

FN-utsending Jeffrey Feltman er tilbake fra et besøk i Pyongyang og sier Nord-Korea er enige om at det er viktig å hindre krig. – De hørte på argumentene våre, men de tilbød ingen former for Forpliktelse, opplyste utsendingen da han møtte mediene..

NRK - 21 okt. 17 kl. 04:10

USA fordømmer moskéangrep

Selvmordsangrepene mot to moskeer i Afghanistan fredag tok minst 72 liv, over 50 er såret. – I møte med meningsløse og feige handlinger er vår Forpliktelse til Afghanistan urokkelig, heter det i en uttalelse fra det amerikanske utenriksdepartementet..

E24 - 10 sep. 17 kl. 17:54

Dette er den 35 år gamle FN-regelen som skaper norsk skattedebatt

Leting lengre mot nord kan vekke til live en gammel Forpliktelse for oljestaten Norge. Hvor mye penger det er snakk om, kan ingen si sikkert..

Dagbladet - 31 mai 17 kl. 16:38

EU og Kina bekrefter sin Forpliktelse overfor Paris-avtalen - uansett hva USA gjør

Stormakter står fast ved klimaavtalen..

Aftenposten - 15 feb. 17 kl. 17:04

USA med ultimatum: NATO-allierte må øke pengebidraget innen året er omme, ellers modererer USA sin Forpliktelse

BRUSSEL (Aftenposten): NATO-allierte må øke pengebidraget innen året er omme, ellers modererer USA sin Forpliktelse, sier forsvarsminister James Mattis..

Aftenposten - 15 feb. 17 kl. 16:45

Mattis: NATO-allierte må øke pengebidraget innen året er omme, ellers modererer USA sin Forpliktelse

BRUSSEL: NATO-allierte må øke pengebidraget innen året er omme, ellers modererer USA sin Forpliktelse, sier forsvarsminister James Mattis..

VG - 26 feb. 17 kl. 20:39

Emil Iversen: – Det går ti år før skiforbundet tar meg ut til stafett

LAHTI (VG) Her forlater han NRKs studio og dagens siste Forpliktelse. Søndag 26. februar ble en dag Emil Iversen (25) helst vil glemme..

P4 - 20 feb. 17 kl. 16:41

Forventer forsvarsøkning

USAs visepresident Mike Pence sier USA vil gjøre sin del for forsvaret av Europa, men understreker at president Donald Trump forventer en økning i forsvarsbudsjettene i 2017. Det sa Pence under en pressekonferanse med NATOleder Jens Stoltenberg i Brussel i ettermiddag. Pence er klar på at et europeisk forsvar krever Forpliktelse også fra Europa..

NRK - 20 feb. 17 kl. 16:28

Pence:– Forventer forsvarsøkning

USAs visepresident Mike Pence sier USA vil gjøre sin del for forsvaret av Europa, men understreker at president Donald Trump forventer en real økning i forsvarsbudsjettene i 2017. – Europeisk forsvar krever Forpliktelse fra Europa også, sier Pence..

NRK - 17 feb. 17 kl. 13:30

Forventer at Norge bruker 2 prosent

– Norge må som andre land møte sin Forpliktelse om å bruke 2 prosent av sitt BNP på forsvar, sier Natos generalsekretær Jens Stoltenberg til NRK. Kravet er at alle Nato-land bruker minst 2 prosent innen 2024. Norge bruker i dag 1,6 prosent..

P4 - 15 feb. 17 kl. 17:10

- NATO-allierte må øke pengebidraget

NATO-allierte må øke pengebidraget innen året er omme ellers vil USA moderere sin Forpliktelse til alliansen. Det sier USAs forsvarsminister James Mattis i forbindelse med NATO-møtet som finner sted i Brussel i dag. Flere av NATO-landene bruker i dag under 2 prosent av sin bruttonasjonalprodukt på forsvar, noe USA mener er for lavt..

Aftenposten - 15 feb. 17 kl. 17:04

USA med ultimatum: NATO-allierte må øke budsjettene i år, ellers modererer USA sin Forpliktelse

BRUSSEL (Aftenposten): USAs forsvarsminister James Mattis stilte ultimatum til de andre NATO-landene på sin første tur til Europa..

NRK - 15 feb. 17 kl. 16:45

Mattis: Øk pengebidrag til Nato

Nato-allierte må øke pengebidraget innen året er omme, ellers modererer USA sin Forpliktelse, sier forsvarsminister James Mattis..

Aftenposten - 14 des. 16 kl. 10:17

Frode Thuen: Nøkkelen til et godt samliv ligger i balansen mellom fornuft og følelser

Kjærlighet krever Forpliktelse og et bevisst valg. Og ikke minst bekreftende handlinger..

Hegnar.no - 07 des. 16 kl. 06:08

Kerry lover at Trump vil stå ved NATO

USAs Forpliktelse overfor NATO overskrider politikken, sier USAs utenriksminister John Kerry..

NRK - 18 nov. 16 kl. 10:46

– Ser fram til å møte Trump

Jens Stoltenberg sier han ser fram til å møte Donald Trump. – Jeg skal ønske han velkommen til Brussel og jeg ser fram til det, for jeg er helt sikker på at Trump vil holde på sin Forpliktelse til Europas sikkerhet, sa han under NATO-talen i Brussel..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt