Forbrukerrådet

Sunday, 23 February, 23:06

Nyheter om Forbrukerrådet

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - 10 Feb 20 kl. 07:55

Advarer mot blodpriser på strøm

Forbrukerrådet vil fjerne avtalene om variabel strømpris og advarer nå mot lokkepriser. Direktør i Forbrukerrådet Inger Lise Blyverket sier til VG at disse avtalene hverken er forbrukervennlige eller prisgunstige. Hun advarer mot blodpriser og mener strømleverandørene gjør svært god butikk på å selge dårlige avtaler.

P4 - 03 Feb 20 kl. 11:56

Forbrukerrådet om virus

Nordmenn som vil avbestille flybilletter fordi de frykter coronaviruset har ikke krav på å få pengene tilbake. Det opplyser Forbrukerrådet. Nå kan folk kun få pengene tilbake hvis reisen går dit UD har frarådet innreise, som til Hubei-provinsen i Kina som er hardt rammet, forteller Pia Cecilie Høst i Forbrukerrådet..

E24 - 10 Feb 20 kl. 06:27

Forbrukerrådet vil ha bort strømavtaler

Forbrukerrådet mener avtaler om variabel strømpris ikke er gunstige for forbrukerne og vil ha dem fjernet. Strømbransjen er uenig..

NRK - 6 timer siden

Uklart hva sandfaste har krav på

De som er sandfast på Kanariøyene har ikke nødvendigvis krav på kompensasjon. Hvis kansellering eller innstilling av fly skyldes ekstremvær eller hendelser som er utenfor flyselskapenes kontroll, begrenses kompensasjonen, opplyser Forbrukerrådet..

VG - 10 Feb 20 kl. 16:21

Forbrukerrådet advarer mot «blodpriser» på strøm

Forbrukerrådet vil fjerne avtalene om variabel strømpris, og advarer mot lokketilbud og manglende seriøsitet. – Svartmaler situasjonen, svarer strømselskapenes interesseorganisasjon..

NRK - 10 Feb 20 kl. 04:29

Vil ha bort strømavtaler

Forbrukerrådet mener avtaler om variabel strømpris ikke er gunstige for forbrukerne og vil ha dem fjernet. Strømbransjen er uenig. Forbrukerrådet sier til VG at de mener avtaler om variabel strømpris verken er forbrukervennlige eller prisgunstige..

E24 - 04 Feb 20 kl. 18:57

Forbrukerrådet anklager flere banker for fondsjuks

Ti fondstilbydere har jukset med referanseindeksen og slik fått avkastningen på fondene til å fremstå bedre enn den faktisk er, ifølge Forbrukerrådet..

NRK - 05 Feb 20 kl. 10:19

Beskylder pensjonsfond for juks

Mange pensjonsfond jukser med referanseindeksen for å framstå som bedre enn de er. Kunder risikerer å bli lurt, ifølge Forbrukerrådet. Forbrukerrådet har undersøkt 17 aktører i bransjen.

E24 - 04 Feb 20 kl. 17:49

Google etterforskes etter klage fra Forbrukerrådet

Det irske datatilsynet starter nå etterforskning av Google etter en felles klage fra Forbrukerrådet og sju andre europeiske forbrukerorganisasjoner..

P4 - 03 Feb 20 kl. 11:56

Får ikke refusjon på grunn av virusfrykt

Nordmenn som vil avbestille flybilletter fordi de frykter coronaviruset har ikke krav på å få pengene tilbake. Det opplyser Forbrukerrådet. Nå kan folk kun få pengene tilbake hvis reisen går dit UD har frarådet innreise, som til Hubei-provinsen i Kina som er hardt rammet, forteller Pia Cecilie Høst i Forbrukerrådet..

Aftenposten - 15 Feb 20 kl. 10:16

Strømselskaper gir deg penger for å bruke strøm. Men pass på.

Store snømengder, mildt vær og fulle magasiner sender strømprisen til bunns. Nå fristes strømkundene med gratis kraft i stikkontakten. Men Forbrukerrådet advarer..

E24 - 26 Jan 20 kl. 19:58

Forbrukerrådet: Mulig å omgå kontant-kravet

Mens Cutters har fått pålegg av Forbrukertilsynet om å ta i bruk kontanter, fikk søsterbedriften Dr. Dropin tips av Forbrukerrådet om hvordan omgå kontant-tvang..

NRK - 06 Feb 20 kl. 15:24

Kommunar sjekka ikkje sjukeheimar

173 kommunar gjorde ikkje systematiske undersøkingar av korleis eldre hadde det på sjukeheimar i 2018 og åra før, ifølge Forbrukerrådet. Tala er henta frå Kommune-Stat-Rapporteringen i regi av Statistisk sentralbyrå..

P4 - 06 Feb 20 kl. 13:31

Mange kommuner undersøker ikke hvordan eldre har det

Mange kommuner undersøker ikke hvordan eldre har det på sykehjem. Hele fire av seks kommuner dropper å gjøre systematiske undersøkelser for å finne ut av det, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Fagsjef i Forbrukerrådet Anne Kristin Vie syns det er altfor dårlig..

E24 - 19 Jan 20 kl. 11:16

Forbrukerrådet: DNB har solgt kundene noe de ikke har fått

Forbrukerrådet har så langt brukt 17 millioner kroner på søksmålet mot DNB. Nå skal Høyesterett avgjøre om 180.000 kunder har krav på flere hundre millioner..

P4 - 21 Jan 20 kl. 08:52

Høyesterett behandler massesøksmål

Høyesterett skal i dag behandle massesøksmålet mot DNB. Forbrukerrådet har gått til søksmål på vegne av 180.000 småsparere fordi de mener banken ikke har forvaltet aksjefond tilstrekkelig aktivt.

P4 - 19 Jan 20 kl. 11:34

17 mill på søksmål

Forbrukerrådet har så langt brukt 17 millioner kroner på massesøksmålet mot DNB på vegne av 180 000 kunder. Det melder E24. Forbrukerrådet mener banken ikke har forvaltet aksjefond tilstrekkelig aktivt.

VG - 27 Jan 20 kl. 20:46

UD opprettholder reiseråd for Kina

Til tross for at Utenriksdepartementet fraråder å reise til den virusrammede Hubei-provinsen, sier Forbrukerrådet at reisende til Kina ikke nødvendigvis har rett til å få avbestilt eller booket om turen..

P4 - 07 Jan 20 kl. 09:41

Forbrukerrådet - Bytt bank

- Husholdninger med penger på sparekonto blir flådd av bankene. Det mener Forbrukerrådet. En gjennomgang de har gjort viser at mange banker opererer med svært lave innskuddsrenter på mange sparekontoer, selv om man har store summer på bok.

P4 - 27 Jan 20 kl. 07:57

– På tide med endringer for inkassoselskapene

Inkassoselskapers evne til å kreve innbetaling kan strupes, om et nytt lovforslag som legges frem i dag blir innført. Forslaget til ny inkassolov kan gjøre det slutt på dyre gebyrer ved ubetalte bompenger, telefon- eller legeregninger. Direktør i Forbrukerrådet, Inger Lise Blyverket, vil ikke kommentere detaljene i forslaget på forhånd, men sier det er på tide med en endring..

Aftenposten - 10 Jan 20 kl. 07:25

Forbrukerrådet krever opprydning blant useriøse strømselskaper

Forbrukerrådet vil ha slutt på lureavtaler og hemmelige priser i strømmarkedet. Nå krever de en opprydning..

NRK - 21 Jan 20 kl. 14:29

Gruppesøksmål mot DNB i Høyesterett

DNB og Forbrukerrådet møttes mandag i Høyesterett som tok opp gruppesøksmålet fra 180.000 kunder. Spørsmålet er om banken forvaltet fond aktivt nok.

P4 - 14 Jan 20 kl. 07:06

Mener sjekke-app bryter personvernregler

Datatilsynet skal nå undersøke sjekke-applikasjonen Grindr og flere av selskapets samarbeidspartnere for brudd på personvernreglene. Forbrukerrådet har meldt appen til tilsynet, fordi de mener den ulovlig deler data om brukernes legning, interesser og bevegelser, melder NRK. Grindr som først og fremst retter seg mot lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, sier tar personvern og sikkerhet til sine brukere på største alvor..

P4 - 10 Jan 20 kl. 08:24

- Forbrukerne blir lurt

- Norske forbrukere blir systematisk lurt når de kjøper strøm. Det mener Forbrukerrådet, som mener markedet flyter over av lureavtaler og hemmelige priser. Forbrukerdirektør Inger Lise Blyverket sier vi ikke kan leve med at forbrukerne taper penger..

P4 - 10 Jan 20 kl. 14:24

- Useriøse aktører må utestenges

Myndighetene må slå hardere ned på useriøse strømleverandører så ikke kundene blir lurt. Det sier bransjeorganisasjonen Energi Norge. I følge Forbrukerrådet blir kundene lurt når de kjøper strøm, med lureavtaler og hemmelige priser.

P4 - 27 Dec 19 kl. 08:32

I dag er den store byttedagen

Har du fått klær i feil størrelse eller dobbelt opp av samme bok denne jula? Bytt i dag er oppfordringen fra Forbrukerrådet..

Aftenposten - 19 Dec 19 kl. 07:00

Forbrukerrådet om mobilmarkedet: – Telenor og Telia begrenser konkurransen til sitt eget beste

Norske mobilselskaper tjener over 40 prosent mer per kunde enn i de andre nordiske landene. - En opplagt konsekvens av at Telenor og Telia kontrollerer 90 prosent av markedet, mener Forbrukerrådet..

P4 - 29 Nov 19 kl. 05:34

Forbrukerrådet advarer mot gentest

Forbrukerrådet advarer folk mot å ta gentest. Mange kan la seg friste til å finne ut de har risiko for sykdom, om de har slekt de ikke vet om, eller om de kanskje har et talent. Men om resultatet av disse testene stemmer, det er høyst usikkert, advarer Forbrukerrådets direktør Inger Lise Blyverket i et innlegg i Aftenposten i dag.

P4 - 20 Dec 19 kl. 07:19

Fortsatt dyrest med mobil i Norge

Norske mobilkunder betaler fortsatt mer og får mindre mobildata for pengene enn mobilkunder i de andre nordiske landene. Norske mobilselskap tjener over 40 prosent mer per kunde, opplyser Forbrukerrådet til Aftenposten. De mener det er en opplagt konsekvens av at Telenor og Telia alene kontrollerer 90 prosent av markedet.

P4 - 14 Dec 19 kl. 09:48

– Bør gi tydeligere informasjon

Det bør ikke herske tvil om hva som er gjeldende billettpriser, rabattordninger og kundefordeler når Go-Ahead i morgen tar over driften på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen, mener Forbrukerrådet..

P4 - 26 Nov 19 kl. 15:56

Forbrukerrådet: – Vær skeptisk til bruktbilkjøp

Det er oppfordringen fra Forbrukerrådet. De har gjennomført en undersøkelse som viser at folk er minst fornøyde når de handler hos en brukbilforhandler. Nesten tre ganger flere er misfornøyd med kjøpsopplevelsen hos bruktbilforhandlerne sammenlignet med merkeforhandlerne, sier direktør Inger Lise Blyverket..

E24 - 24 Nov 19 kl. 16:11

Forbrukerrådet bekymret over duopol-tendenser i dagligvaremarkedet

– Det må utredes virkemidler som kan sikre større mangfold og geografisk avstand mellom butikkene, sier fagsjef Gunstein Instefjord i Forbrukerrådet..

NRK - 30 Nov 19 kl. 18:54

Hard kamp om dagligvarekundene

REMA 1000 taper stadig kampen om kundene. Så langt i år har omsetningen falt med 0,5 prosent, til 23,4 prosent sammenlignet med fjoråret. Norgesgruppen øker og har nå 43,8 prosent av markedet.

E24 - 30 Nov 19 kl. 10:57

Eiendomsmeglere vil ha slutt på lukkede bud

Et uvanlig boligkupp-triks gir meglere hodepine. Lukkede bud kan føre til at potensielle boligkjøpere kan føle seg lurt, mener de. Forbrukerrådet er også kritiske..

P4 - 28 Nov 19 kl. 11:35

- Uheldig med dyrere togbilletter

Forbrukere bør ikke finne seg i at enkelte togbilletter nå blir dyrere. Det sier juridisk rådgiver i Forbrukerrådet, Thomas Iversen. NRK skriver i dag de billigste togbillettene kan bli dobbelt så dyre på enkelte strekninger når Go-Ahead tar over Sørlandsbanen i desember.

Aftenposten - 21 Nov 19 kl. 15:00

Flere norske banker har nå bedre kullpolitikk enn Oljefondet. Sjekk hvordan din bank scorer på etikk og bærekraft.

Mange banker har fortsatt for dårlige retningslinjer på klima og miljø, mener Forbrukerrådet..

E24 - 04 Nov 19 kl. 05:46

Forbrukerrådet mener det er for tett mellom butikkene

Forbrukerrådet vil gjøre plass til flere supermarkeder og rette opp i maktdominansen i markedet..

NRK - 04 Nov 19 kl. 02:22

Vil gjøre plass til flere aktører

Forbrukerrådet vil gjøre plass til flere aktører, og rette oppi maktdominansen i dagligvaremarkedet Forbrukerrådets direktør Inger Lise Blyverket sier til Dagens Næringsliv at de er bekymret for den store butikktettheten i de store byene..

Dagbladet - 13 Nov 19 kl. 13:47

Frykter for forbrukerne

Forbrukerrådet og Rema 1000 mener at det er forbrukerne som er den tapende part etter at Konkurransetilsynet avdekket store forskjeller i innkjøpspriser mellom dagligvarekjedene..

P4 - 01 Nov 19 kl. 06:27

Ut mot kortere klagefrist

Både Forbrukerrådet og flere klagehjelp-selskaper raser mot en ny dom som strammer inn klagefristen etter flyforsinkelser. Frem til nå er det ikke praktisert noen klar klagefrist. Men en dom fra Eidsiva lagmannsrett slår fat at to måneder i de fleste tilfeller er nok til å fremme krav etter en forsinket reise, skriver Finansavisen.

P4 - 10 Oct 19 kl. 15:54

13.000 avhengig av energidrikk

13.000 norske tenåringer er avhengig av energidrikk. Det viser en undersøkelse fra Forbrukerrådet.

P4 - 14 Oct 19 kl. 05:52

Reagerer på ny boligkjøperforsikring

Flere forsikringsselskaper har satt en maksgrense på hvor mye forsikringen skal dekke i advokatutgifter, skriver Dagens Næringsliv. Forbrukerrådet mener grensen, som er på 30 til 40.000 kroner, er urealistisk lav og at forbrukerne ikke er opplyst tilstrekkelig.

Aftenposten - 10 Oct 19 kl. 11:18

– Krev lefse dersom du blir togfast i over en time

Det er et av rådene Forbrukerrådet gir reisende som blir rammet av togstreiken torsdag ettermiddag..

E24 - 25 Sep 19 kl. 12:54

Forbrukerrådet støtter omstridt boligforslag: – En håndsrekning til unge boligkjøpere

Finanstilsynets forslag til ny boliglånsforskrift har møtt massiv kritikk fra bankene og meglerbransjen. Men nå får tilsynet en alliert i Forbrukerrådet..

P4 - 26 Sep 19 kl. 16:44

- Budfristen ved boligkjøp bør bli lengre

- Tempoet ved boligkjøp og -salg bør bli litt lavere. Det mener Forbrukerrådet og Eiendom Norge som foreslår en frist på 30 eller 60 minutter før et bud kan aksepteres. I dag kan tempoet i en budrunde bli svært høyt.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt