Forbrukerrådet

Thursday, 17 October, 14:35

Nyheter om Forbrukerrådet

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - 10 Oct 19 kl. 15:54

13.000 avhengig av energidrikk

13.000 norske tenåringer er avhengig av energidrikk. Det viser en undersøkelse fra Forbrukerrådet.

P4 - 14 Oct 19 kl. 05:52

Reagerer på ny boligkjøperforsikring

Flere forsikringsselskaper har satt en maksgrense på hvor mye forsikringen skal dekke i advokatutgifter, skriver Dagens Næringsliv. Forbrukerrådet mener grensen, som er på 30 til 40.000 kroner, er urealistisk lav og at forbrukerne ikke er opplyst tilstrekkelig.

Aftenposten - 10 Oct 19 kl. 11:18

– Krev lefse dersom du blir togfast i over en time

Det er et av rådene Forbrukerrådet gir reisende som blir rammet av togstreiken torsdag ettermiddag..

E24 - 25 Sep 19 kl. 12:54

Forbrukerrådet støtter omstridt boligforslag: – En håndsrekning til unge boligkjøpere

Finanstilsynets forslag til ny boliglånsforskrift har møtt massiv kritikk fra bankene og meglerbransjen. Men nå får tilsynet en alliert i Forbrukerrådet..

P4 - 26 Sep 19 kl. 16:44

- Budfristen ved boligkjøp bør bli lengre

- Tempoet ved boligkjøp og -salg bør bli litt lavere. Det mener Forbrukerrådet og Eiendom Norge som foreslår en frist på 30 eller 60 minutter før et bud kan aksepteres. I dag kan tempoet i en budrunde bli svært høyt.

P4 - 23 Sep 19 kl. 07:19

Ving-kunder kan ha krav på penger

Folk kan ha krav på både penger tilbake og hjelp om de er rammet av konkursen til det britiske selskapet Thomas Cook. Det sier Pia Cecilie Høst i Forbrukerrådet På grunn av konkursen innstiller reiseselskapet Ving alle sine flyvninger til og fra Norden i dag. Høst oppfordrer kundene å ta kontakt med Forbrukerrådet så snart som mulig..

P4 - 18 Sep 19 kl. 14:19

- Mange har problemer med håndverkere

- Håndverkertjenester topper klagestatistikken til Forbrukerrådet og lager mye problemer for forbrukere. Det sier Inger Lise Blyverket, direktør i Forbrukerrådet. P4-nyhetene fortalte tidligere i dag at Byggenæringens Landsforening advarer om at stor mangel på fagfolk i byggebransjen gjør at flere useriøse aktører slipper til.

Aftenposten - 26 Sep 19 kl. 08:00

Vil lovfeste budfrister: – For lang frist kan være prisdempende for boligen, mener megler

Nå vil Forbrukerrådet og Eiendom Norge ha lengre budfrister..

Dagbladet - 24 Sep 19 kl. 21:26

Klagerekord på Tesla

Hittil i år har Forbrukerrådet mottatt tre nye Tesla-klager hver uke. Totalt 113 har klaget inn elbilprodusenten som samtidig Skårer høyt på brukerundersøkelse..

VG - 24 Sep 19 kl. 22:18

Klagerekord på Tesla

Hittil i år har Forbrukerrådet mottatt tre nye Tesla-klager hver uke. Totalt 113 har klaget inn elbilprodusenten som samtidig skårer høyt på brukerundersøkelse..

P4 - 26 Sep 19 kl. 09:46

Vil ha vekk korte budfrister

Det bør bli slutt på korte budfrister for leilighetskjøpere. Det mener Forbrukerrådet og Eiendom Norge. I dag kan du i teorien gi bud på bolig med frist på ett minutt, men meglerene trenger tid til å loggføre budet, snakke med banken, de andre interesserte og selgeren.

Aftenposten - 24 Sep 19 kl. 21:32

Fornøyde Tesla-eiere, men rekordmange klager

Hittil i år har Forbrukerrådet mottatt tre nye Tesla-klager hver uke. Totalt 113 har klaget inn elbilprodusenten som samtidig Skårer høyt på brukerundersøkelse..

Aftenposten - 11 Sep 19 kl. 09:15

Forbrukerrådet: Norwegian, Widerøe og Ryanair har tvilsomme avtalevilkår

Reisevilkårene hos Widerøe, Ryanair og Norwegian begrenser passasjerenes mulighet for å få klagehjelp, mener Forbrukerrådet..

E24 - 19 Sep 19 kl. 15:45

Kraftig økning i Tesla-klager

Forbrukerrådet har så langt i år fått inn 113 klager fra misfornøyde Tesla-eiere, noe som er rundt 30 flere enn i hele fjor. – Leit, sier selskapet..

P4 - 19 Sep 19 kl. 16:18

Økning i Tesla-klager

Det har vært en kraftig økning klager fra misfornøyde Tesla-eiere. Forbrukerrådet har så langt fått inn 113 klager, noe som er rundt 30 flere enn i hele fjor. Tesla sier til bladet Motor at de har beklaget problemene som oppsto i forbindelse med en hektisk leveringsperiode i mars..

Aftenposten - 29 Aug 19 kl. 20:00

Små rosinesker på verstingliste: Inneholder mye kjemikalier som kan være helseskadelige, ifølge Forbrukerrådet.

Kjemikalier i matemballasje kan være hormonforstyrrende og øke risikoen for kreft. Forbrukerrådet vil ha strengere regelverk..

Aftenposten - 02 Sep 19 kl. 11:22

Når skal foreldre betale for ødelagt nettbrett i skolen? Forbrukerrådet vil ha nasjonale regler.

Skal foreldrene punge ut om førsteklassingen bruker skolens nettbrett som spade? Forbrukerrådet etterlyser nasjonale retningslinjer for nettbrett i skolen..

NRK - 30 Aug 19 kl. 13:17

DNB-saken behandles i Høyesterett

Gruppesøksmålet mot DNB, som hittil har utspilt seg over fire år i rettssystemet, skal opp til en siste vurdering i Høyesterett. Det besluttet Høyesteretts ankeutvalg fredag. Forbrukerrådet vant saken i lagmannsretten, og DNB valgte å anke..

P4 - 30 Aug 19 kl. 11:45

DNB-søksmålet til Høyesterett

Gruppesøksmålet mot DNB skal nå opp i Høyesterett. Saken har pågått i over fire år i rettssystemet, men nå skal Høyesterett få siste ord. Forbrukerrådet vant saken i lagmannsretten, og DNB valgte å anke.

P4 - 30 Aug 19 kl. 13:15

Oppfordrer passasjerer til å klage

Det er viktig at passasjerer bruker forbrukermakten sin og sender inn klage til Vy og Flytoget dersom de ble rammet av togkaoset på Østlandet i går. Det sier Pia Cecilie Høst i Forbrukerrådet. Det var langt fra god nok kapasitet på alternativ transport for å få fraktet alle passasjerer som sto fast som følge av problemene, og da er det viktig å klage sier hun til P4-nyhetene..

E24 - 15 Aug 19 kl. 13:27

Forbrukerrådet reagerer på telefonmas fra Santander: – Dette er bøllete

Jorge Jensen i Forbrukerrådet forventer mer fra Santander enn en beklagelse via mediene. Bankens norgessjef varsler grep..

P4 - 07 Aug 19 kl. 11:32

Flere har klaget på reisegiganter

Forbrukerrådet har bedt om en gjennomgang av reisegiganters markedsføring av flyreiser. De har fått klager på at selskapene utelater viktige gebyrer, så prisen ser billigere ut enn den er. Forbrukerrådet sier til E24 at det er viktig at forbrukerne gis riktige prisopplysninger så man ikke blir ubehagelig overrasket..

E24 - 23 Aug 19 kl. 11:37

Tusenvis av leasingkunder kan ha betalt for mye

Forbrukerrådet og norske skattemyndigheter er enige: Påkost skal ikke momsbelastes..

P4 - 23 Aug 19 kl. 16:40

– Tar ikke innbyggerne på alvor

Innbyggerne i mange kommuner får ikke sagt hva de mener om tjenester som barnehage og sykehjem der de bor. En ny undersøkelse fra Forbrukerrådet viser at 7 av 10 kommuner ikke har brukerundersøkelser på nettsidene sine. Fagdirektør Anne Kristin Vie frykter mange kommuner ikke tar hverken kvaliteten på tjenestene eller innbyggerne sine på alvor..

Dagbladet - 29 Jul 19 kl. 21:50

Unngå skandale - slik brukes Airbnb

For Airbnb har skandalene eksplodert de siste åra. Nå advarer Forbrukerrådet nordmenn som bruker tjenesten..

NRK - 18 Jul 19 kl. 10:29

Flere henvendelser om leieforhold

Stadig flere kontakter Forbrukerrådet om trøblete leieforhold. Hittil i år har Forbrukerrådet fått 1.714 henvendelser om husleie.

Hegnar.no - 19 Jul 19 kl. 06:46

Forbrukerrådet: FaceApp bryter norsk lov

Vilkårene for den populære ansiktsappen FaceApp bryter med norsk lov, mener Forbrukerrådet..

P4 - 18 Jul 19 kl. 22:42

- FaceApp bryter norsk lov

Ansiktsappen FaceApp bryter norsk lov. Det mener Forbrukerrådet. Appen som blir utviklet av selskapet Wireless Lab i Russland, lar brukeren se hvordan man vil se ut som gammel.

Aftenposten - 30 Jul 19 kl. 10:00

Rundt 360.000 passasjerer ble rammet av streiken. Snart tre måneder senere venter 3000 fremdeles på refusjon.

Ifølge Forbrukerrådet har kunden krav på refusjon innen syv dager..

E24 - 18 Jul 19 kl. 11:28

Forbrukerrådet opplever stor pågang fra utleiere: Stadig flere betaler ikke hele husleien

Henvendelsene om utleie renner inn hos Forbrukerrådet, og det særlig unge og organisatorer i kollektiver som tar kontakt. .

P4 - 30 Jul 19 kl. 16:23

Vy: – Vi kan bli bedre på å informere

Medgir at de har forbedringspotensiale. – Vi kan bli bedre på å bevisstgjøre togkunder på rettighetene deres. Det sier kommunikasjonssjef Gina Scholz i Vy.

P4 - 28 Jul 19 kl. 10:17

Tre av fire mener mat er avgjørende i valgkampen

Nesten 3 av 4 sier at partiet de skal stemme på ved kommunevalget bør jobbe for bedre matservinger i de offentlige tilbudene. Det viser en ny undersøkelse fra Forbrukerrådet. Som P4-nyhetene tidligere har meldt er mange fortvilet over maten på sykehjem og det er store forskjeller i mattilbudet i barnehagene..

P4 - 30 Jul 19 kl. 07:50

Kjenner ikke rettigheter

Nesten ingen vet hvilke rettigheter de har når toget er forsinket. Kun seks prosent vet at de har krav på å få tilbake halvparten av billettprisen, og over halvparten tror ikke de har krav på noe som helst, viser en undersøkelse fra Forbrukerrådet. Du har krav på 25 prosent refusjon av billettprisen når du kommer over én time for sent til ankomststedet, og 50 prosent refusjon når du er minst to timer forsinket..

P4 - 22 Jul 19 kl. 07:42

Mange pårørende er fortvilet over sykehjemsmaten

En undersøkelse fra Forbrukerrådet viser at tre av ti ikke er fornøyd med maten til de eldre..

E24 - 27 Jul 19 kl. 08:05

Store forskjeller i forsikringsselskapenes cannabis-dekning

Mens Gjensidige og If lover full erstatning for skader etter cannabis-dyrking, tar Tryg forsikring flere forbehold. – Les vilkårene, oppfordrer Forbrukerrådet..

NRK - 22 Jul 19 kl. 08:38

Ikke fornøyd med sykehjemsmaten

Tre av ti er fortvilet over sykehjemsmaten til de eldre, viser en undersøkelse fra Forbrukerrådet. – Vi jobber med å få på plass en standard som de håper skal kunne gjelde i alle sykehjem, sier leder i Pensjonistforbundet, Jan Davidsen, til P4..

Hegnar.no - 04 Jul 19 kl. 06:06

Spørsmål om boligkjøp topper listen over henvendelser til Forbrukerrådet

Forbrukerrådet har opplevd kraftig økning i antallet henvendelser. .

P4 - 22 Jul 19 kl. 06:40

Vil vurdere dyrevelferdsmerking

Informasjonen om dyrevelferdsmerking av kjøtt kan bli bedre. Det mener Forbrukerrådet, som nå vil vurdere å markere om kjøttet kommer fra dyr som er slaktet uten bedøvelse, skriver Nationen. Det er Dyrebeskyttelsen Norge som har henvendt seg for å få på plass det de kaller etisk merking av kjøtt.

Hegnar.no - 18 Jul 19 kl. 10:22

Stadig flere melder om trøblete leieforhold

Siden i fjor er antall henvendelser til Forbrukerrådet nesten doblet. Stadig flere stiller spørsmål om husleie..

Hegnar.no - 29 Jun 19 kl. 08:01

DNB får refs av Forbrukerrådet for «supertilbud» til kredittkortbrukere

Forbrukerrådet er svært kritisk til at DNB knytter ekstra gode tilbud opp mot bruk av kredittkort. DNB sier at de aller fleste som bruker dem, er fornuftige..

P4 - 18 Jul 19 kl. 10:18

Flere klager på trøblete leieforhold

Stadig flere kontakter Forbrukerrådet om trøblete leieforhold. Hittil i år har rådet mottatt 1.714 henvendelser om husleie, en økning på 45 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

P4 - 17 Jul 19 kl. 22:50

Dårlig utvalg av matvarer

Norske matvarebutikker har både dårligere tilbud og høyere priser enn svenske og nederlandske butikker. Det kommer fram i en undersøkelse gjort av forbruksforskningsinstituttet SIFO. Forbrukerrådet opplyser til Nettavisen at dette bekrefter det de mener er urovekkende informasjon om konkurransesituasjonen i dagligvarebransjen.

Hegnar.no - 10 Jul 19 kl. 05:15

Forbrukerrådet: Nordmenn betaler for manglende mobilkonkurranse

Mobildata er langt billigere i våre naboland..

Dagbladet - 16 Jul 19 kl. 08:59

Dyrebeskyttelsen: Vil merke kjøtt slaktet uten bedøvelse

Importert halalkjøtt kan være slaktet uten bedøvelse. Dyrebeskyttelsen Norge mener dette kjøttet må merkes og ber Forbrukerrådet få på plass en ordning..

E24 - 03 Jul 19 kl. 22:23

Spørsmål om boligkjøp topper listen over henvendelser til Forbrukerrådet

Forbrukerrådet har det første halvåret av 2019 opplevd en markant økning i henvendelser om kjøp av bolig. Også spørsmål om bruktbil og husleie er det mange av..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt