Forbrukerrådet

Monday, 24 June, 21:14

Nyheter om Forbrukerrådet

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 18 Jun 19 kl. 19:49

Forbrukerrådet om alarmsaken: – Hvis kundene har tapt penger, må selskapene betale tilbake

Dersom vedtaket om ulovlig samarbeid står seg, mener Forbrukerrådet at kundene kan kreve penger tilbake fra alarmselskapene Verisure og Sector Alarm..

E24 - 16 Jun 19 kl. 08:10

Forbrukerrådet til regjeringen: Tving bankene til forbrukslån-nekt

Sjefen i Forbrukerrådet ber regjeringen endre finansavtaleloven slik at bankene kan straffes for å gi forbrukslån til nordmenn som ikke er betalingsdyktige..

Aftenposten - Igår: 08:30

Ekssamboeren svindlet Carina Aalykke, tilsto og er dømt for svindelen. Likevel nekter bankene å slippe taket på gjelden hennes.

– Jusen på dette området er ikke god for offeret, sier Forbrukerrådet..

Dagbladet - 18 Jun 19 kl. 14:26

Forbrukerrådet svikter taxikundene

Taxisjåførene må jobbe stadig lenger for å få en anstendig årslønn..

P4 - 16 Jun 19 kl. 09:10

Ber regjeringen stanse forbrukslån

Forbrukerrådet ber regjeringen sørge for at bankene kan straffes om de gir forbrukslån til nordmenn som ikke kan nedbetale lånet..

E24 - 02 Jun 19 kl. 07:51

Megler møter skepsis i Forbrukerrådet: Lokker boligselgere med prisgaranti

DNB Eiendom tilbyr boligselgere å slippe gratis unna hvis ingen byr prisantydningen. Forbrukerrådets boligsjef råder folk til å tenke seg om..

P4 - 23 May 19 kl. 10:52

Ber DNB-kundene følge nøye med

Forbrukerrådet ber kundene til DNB følge nøye med på sine kontoer. Både i går og i dag opplever bankkunder at betalingene deres blir trukket dobbelt. Forbrukerrådet slår fast at alt ansvar ligger hos banken.

Aftenposten - 23 May 19 kl. 12:18

Forbrukerrådet ber DNB-kunder følge nøye med

Forbrukerrådet slår klart fast at DNBs kunder ikke skal få regningen for problemene med doble trekk hos banken. De ber folk overvåke kontoene sine nøye..

P4 - 07 Jun 19 kl. 16:23

DNB anker til Høyesterett

DNB anker tapet i Norges største massesøksmål til Høyesterett. I Borgarting lagmannsrett ble DNB dømt til å betale rundt 345 millioner kroner i erstatning til 180.000 fondskunder.

E24 - 23 May 19 kl. 10:52

Forbrukerrådet ber DNB-kunder følge nøye med

Forbrukerrådet slår klart fast at DNBs kunder ikke skal få regningen for problemene med doble betalinger hos banken. De ber folk overvåke kontoene sine nøye..

Hegnar.no - 20 May 19 kl. 12:44

Forbrukerrådet: Huawei-kunder kan ha krav på å heve kjøpet

Forbrukerrådet sier at dersom eksisterende Huawei-telefoner blir avskåret fra sikkerhetsoppdateringer, kan det gi krav på prisavslag eller å heve kjøpet..

P4 - 09 May 19 kl. 10:18

Forbrukerrådet vant over DNB

Norgeshistoriens største massesøksmål endte i dag med seier for Forbrukerrådet og tap for DNB. Dermed har Borgarting lagmannsrett kommet til motsatt konklusjon enn tingretten, som ga DNB medhold. Lagmannsretten mener DNBs forvaltning av aksjefond var mangelfull, og støtter Forbrukerrådet som har krevd 431 millioner kroner i erstatning på vegne av 180.

E24 - 20 May 19 kl. 12:23

Forbrukerrådet: Huawei-kunder kan ha krav på å heve kjøpet

Forbrukerrådet sier at dersom eksisterende Huawei-telefoner blir avskåret fra sikkerhetsoppdateringer, kan det gi krav på prisavslag eller å heve kjøpet..

P4 - 10 May 19 kl. 23:21

Forbrukerrådet advarer om useriøse russefirmaer

- Det er et økende problem med useriøse firmaer som svindler russen. Det sier Forbrukerrådet til VG. De blir ofte kontaktet av russ som ikke har fått varer eller tjenester de har betalt for.

Hegnar.no - 15 May 19 kl. 09:28

Forbrukerrådet: Sjekk om ferieboligen på Airbnb er lovlig

To av ti nordmenn bruker Airbnb når de er ute på reise. Forbrukerrådet ber folk sjekke om ferieboligen de leier gjennom nettstedet er lovlig..

P4 - 20 May 19 kl. 12:26

- Huawei-kunder kan kreve å heve kjøpet

Norske kunder som eier Huwei-telefoner og nettbrett kan kreve å heve kjøpet nå som en rekke tjenester forsvinner fra produktene deres. Det mener Forbrukerrådet. Gmail, YouTube, Google Maps og andre tjenester fra Google og andre selskaper forsvinner fra Huaweis produkter etter at USA har svartelistet den kinesiske telegiganten.

P4 - 13 May 19 kl. 11:42

Tesla på klagetopp

Tesla er på klagetoppen blant elbiler. Rundt halvparten av klagene Forbrukerrådet fikk på elbiler i fjor gjaldt Tesla. De fikk 86 klager på dette bilmerket.

Hegnar.no - 09 May 19 kl. 10:43

Forbrukerrådet vant over DNB i tidenes største søksmål

Forbrukerrådet vant fram i gruppesøksmålet mot DNB. Borgarting lagmannsrett har kommet fram til at forvaltningen av aksjefond var mangelfull..

VG - 10 May 19 kl. 22:18

Forbrukerrådet slår alarm om useriøse russefirmaer

Forbrukerrådet sier at de får henvendelser fra fortvilet russ gjennom hele året. – Det er mange useriøse aktører i bransjen..

P4 - 23 May 19 kl. 12:44

– Problemene for DNB viser at vi trenger kontanter

DNB har for andre dag på rad store problemer som rammer mange kunder. – Problemene for DNB viser at det er for tidlig å avvikle kontanter i samfunnet. Det sier fagdirektør for finans i Forbrukerrådet, Jorge Jensen.

P4 - 03 May 19 kl. 16:46

– Send krav til SAS

– Samle alle kvitteringer og send inn refusjonskrav til SAS om du ble du rammet av streiken. Det er oppfordringen fra Forbrukerrådet. Pilotstreiken rammet over 300.

P4 - 29 Apr 19 kl. 11:42

Rekordmange tar kontakt med Forbrukerrådet

SAS-streiken gjør at rekordmange tar kontakt med Forbrukerrådet. Bare siden torsdag har 90.000 personer vært inne på rådets flykalkulator for å sjekke hva de har rett på når flyreisen er innstilt..

NRK - 13 May 19 kl. 06:30

Vil ha miljømerking av klær

Forbrukerrådet vil at klær i norske butikker skal merkes med hvor miljøfarlige de er. – Den skal gi deg informasjon, og bør være obligatorisk, sier fagdirektør Gunstein Instefjord. I dag er 60 prosent av alle klærne våre laget av plastmaterialer..

Aftenposten - 09 May 19 kl. 08:30

Erica Aakre Olsen betaler 25.000 kroner for lappen. Slik får du førerkortet billigst mulig.

Én metode kan spare deg for tusenlapper, ifølge Forbrukerrådet..

Dagbladet - 03 May 19 kl. 18:32

Sjekk hvor mye du KAN ha til gode av streike-SAS

Selskapet avviser blodige milliardtall fra Forbrukerrådet..

E24 - 09 May 19 kl. 10:18

Omkampen i Norges største massesøksmål er avgjort: Forbrukerrådet vant frem i ankesaken mot DNB

Fullstendig helomvending i Norges største massesøksmål..

P4 - 09 May 19 kl. 11:51

- En historisk seier for forbrukere

- Dommen fra Borgarting lagmannsrett er en historisk seier for norske forbrukere. Det sier direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet. De vant i dag frem med Norgeshistoriens største massesøksmål.

P4 - 30 Apr 19 kl. 07:51

Forbrukerrådet: - Kjøp billetter som vanlig

Mange på reise i mai..

E24 - 27 Apr 19 kl. 18:45

Forbrukerrådet: Mener SAS må åpne for å betale kompensasjon til reisende

Hvorvidt storstreiken er en «ekstraordinær omstendighet», eller ikke står sentralt i spørsmålet om SAS skal kompensere berørte passasjerer eller ikke. SAS sier nei, men Forbrukerrådet mener at det finnes både rettspraksis og nemndpraksis som åpner for at streik kan gi reisende krav på kompensasjon. .

NRK - 10 Apr 19 kl. 11:30

Forbrukerrådet kritiserer Facebook

Facebooks forespeilede nye brukervilkår er en klar forbedring, men kun rent kosmetisk, hevder Fagdirektør i Forbrukerrådet, Gro Mette Moen. – Så lenge Facebook ikke tar tak i de dypere driftsmessige problemene, forblir Forbrukerrådet lite imponert..

Dagbladet - 23 Apr 19 kl. 16:05

Denne visum-fella kan koste deg dyrt

- Kynisk forretningsidé, sier Forbrukerrådet..

E24 - 30 Apr 19 kl. 20:42

Mener passasjerer kan ha krav på ekstra kompensasjon: – Godt egnet for gruppesøksmål

SAS mener streik er en ekstraordinær omstendighet, og Forbrukerrådet er uenig. Jusprofessor tror passasjerene vil vinne om de går til gruppesøksmål på om passasjerene har rett til standardkompensasjon..

Hegnar.no - 10 Apr 19 kl. 06:14

Forbrukerrådet mener klarere Facebook-vilkår er ikke nok

Forbrukerrådet er ikke imponert over at Facebooks brukervilkår blir lettere å lese, så lenge forretningsdriften ikke endres..

P4 - 27 Apr 19 kl. 20:31

- Feil å blankt avvise kompensasjon

- Det blir for kategorisk av SAS å avvise kompensasjon totalt. Det mener Thomas Iversen i Forbrukerrådet. Ifølge Flysmart24 blir alle krav om erstatning som føgle av streiken avvist av flyselskapet fordi de ser på streiken som en ekstraordinær situasjon.

Hegnar.no - 21 Apr 19 kl. 07:58

- Taushetsplikt ikke godt nok ivaretatt på mange legekontor

Mange pasienter opplever at sensitive opplysninger kan overhøres av andre på venteværelset på legekontoret, ifølge en ny undersøkelse fra Forbrukerrådet..

P4 - 24 Apr 19 kl. 19:26

Hever billettpris som følge av streikefare

Norwegian hever billettprisene sine som følge av faren for streik i SAS på fredag, og fjerner samtidig muligheten for å få penger tilbake ved avbestilling. Det skriver Dagens Næringsliv. Norwegian hevder tidligere SAS-kunder har utnyttet avbestillingsretten ved å kansellere billetter i det en streik avverges, med det resultat at Norwegian må fly med tomme seter.

NRK - 20 Apr 19 kl. 21:05

Dårlig vern på venteværelser

Mange pasienter opplever at sensitive opplysninger kan overhøres av andre på venteværelset når de skal til legen. Det kommer frem i en undersøkelse fra Forbrukerrådet. – Dette funnet må bli tatt på alvor, sier pasientombudet..

E24 - 30 Mar 19 kl. 10:31

Utfordrer føler seg forskjellsbehandlet: Mener Forbrukerrådet beskytter forbrukslånsbankene

Perx tilbyr folkefinansierte forbrukslån, og får derfor ikke tilby lån i Forbrukerrådets finansportal. Selskapet mener ordningen beskytter skyhøye renter – en kritikk Forbrukerrådet rister på hodet av..

NRK - 13 Apr 19 kl. 06:42

Tilbakekaller barnestol

Det amerikanske Forbrukerrådet CPSC tilbakekaller barnestoler fra Fisher-Price etter at minst 32 barn har dødd. – Spedbarn har omkommet i barnestolen etter at barnet har rullet fra ryggen til magen eller siden mens de ikke var festet, opplyser CPSC..

Aftenposten - 13 Apr 19 kl. 07:40

Fisher-Price tilbakekaller barnestol etter over 30 dødsfall

Det amerikanske Forbrukerrådet CPSC tilbakekaller barnestoler fra Fisher-Price etter at minst 32 barn har dødd..

NRK - 13 Apr 19 kl. 06:42

Tilbakekaller 4,7 mill. barnestoler

Det amerikanske Forbrukerrådet CPSC tilbakekaller barnestoler fra Fisher-Price etter at minst 32 barn har dødd. – Spedbarn har omkommet i barnestolen etter at barnet har rullet fra ryggen til magen eller siden mens de ikke var festet, opplyser CPSC..

DN - 30 Mar 19 kl. 13:18

Vil forby returprovisjon i fondsbransjen

Forbrukerrådet anbefaler et forbud mot returprovisjon i fond..

VG - 11 Mar 19 kl. 22:20

Forbrukerrådet: Kreftfremkallende stoff i kjeks

Flere kjekstyper som selges i Norge, har høye verdier av akrylamid som kan øke kreftfaren, ifølge Forbrukerrådet. Flere av kjekstypene er rettet mot barn..

Dagbladet - 05 Mar 19 kl. 15:27

Tannlegenes prisoversikt er utdatert

VG trykket en oversikt over de dyreste og billigste tannlegene i hvert fylke. Prisene hadde avisen hentet fra Forbrukerrådets prisportal, men den er ikke til å stole på. Det innrømmer Forbrukerrådet selv..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt