Folkehelseinstituttet

Tirsdag, 26 Januar, 20:46

Nyheter om Folkehelseinstituttet

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 06:51

Smitte i Moss fra Nordre Follo

Moss kommune har varslet Folkehelseinstituttet om ytterligere to smittetilfeller som kan knyttes til Nordre Follo. Det er opp til Folkehelseinstituttet å vurdere om prøvene skal analyseres for den nye muterte virusvarianten..

Aftenposten - 21 jan. 21 kl. 23:00

Folkehelseinstituttet svarer på kritikken: «Bommer» er kanskje å ta i?

Av personvernhensyn hadde ikke Folkehelseinstituttet informasjon om alder og kunne derfor ikke sile ut voksenadopsjoner..

VG - 17 jan. 21 kl. 04:23

Folkehelseinstituttet bommet på smittetall i romjulen

Folkehelseinstituttet slo alarm om økt smitte og flere positive prøver romjulen. Nå viser det seg at tallene var helt feil, skriver Aftenposten..

VG - 1 time siden

Har kuttet 188 årsverk – SV og Sp vil gi FHI krisestøtte

På fire år har Folkehelseinstituttet (FHI) kuttet nesten 190 årsverk. Nå vil SV og Sp åpne pengesekken for å sikre at FHI får testet flere prøver for det britiske mutantviruset..

NRK - 4 timer siden

SMS om Smittestopp i 25 kommuner

Folkehelseinstituttet sender tirsdag SMS om Smittestopp-appen til innbyggerne i de 25 kommunene på Østlandet hvor det er innført strengere tiltak. FHI sier appen kan bidra til rask varsling. Over en halv million har lastet ned appen så langt..

E24 - 6 timer siden

Arbeidstilsynet åpner tilsyn om overtid hos Helsedirektoratet

Arbeidstilsynet åpner tilsyn med Helsedirektoratet. Dermed må både Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet (FHI) svare om overtidsbruk i 2020..

NRK - 15 timer siden

FHI advarte om konsekvenser

I 2017 advarte Folkehelseinstituttets direktør Camilla Stoltenberg om at nedbemanning og store kutt skapte tvil om at FHI var i stand til å løse sitt samfunnsoppdrag. Danmark bruker bare tre dager på virusanalyse, mens Folkehelseinstituttet bruker 13 dager. Årsaken til forskjellen kan ifølge Stoltenberg være store budsjettkutt fra 2015 fram til 2019, skriver Klassekampen..

NRK - Igår: 21:20

FHI styrker kapasiteten for analyse

Folkehelseinstituttet styrker kapasiteten for analyse av koronaprøver etter påvisningen av den engelske varianten av koronaviruset i Nordre Follo. En ny metodikk gir en raskere, målrettet sekvensering av enkelte områder av viruset, melder FHI..

NRK - Igår: 21:24

Ingen ny fordeling av vaksiner

Folkehelseinstituttet endrer foreløpig ikke anbefalingene om fordeling av vaksiner, selv om Nordre Follo kommune har bedt om å bli prioritert. FHI vurderer det videre, men vil ikke ta forhastede beslutninger, bl.a.

NRK - I førrgår: 16:42

15 nye tilfeller av mutantvirus

Folkehelseinstituttet varsler at det er påvist 70 tilfeller av den britiske koronavarianten i Norge. Fredag var tallet 55..

NRK - I førrgår: 16:42

70 tilfeller av mutert virus i alt

Folkehelseinstituttet varsler at det er påvist 70 tilfeller av den britiske koronavarianten i Norge. Det er 15 nye tilfeller siden fredag. Ordfører Hanne Opdan sa i ettermiddag at 11 tilfeller var funnet i prøver fra Nordre Follo kommune siden i går..

NRK - I førrgår: 16:23

Nordre Follo venter på prøvesvar

Om lag 250 koronatester fra Nordre Follo skal analyseres i kveld og i morgen. Prøvesvarene fra Folkehelseinstituttet vil fortelle om det er enda flere som er smittet av det muterte koronaviruset. Til nå gjelder det 17 av de 74 smittede i utbruddet..

NRK - I førrgår: 16:02

11 funn av mutert virus

Det er gjort funn av det muterte koronaviruset i 11 prøver tatt i Nordre Follo kommune. Ordfører Hanne Opdan ber regjeringen og Folkehelseinstituttet om at kommunen blir prioritert framover i vaksinekøen..

NRK - I førrgår: 16:02

11 nye funn av mutert virus

Det er gjort funn av det muterte koronaviruset i 11 nye prøver tatt i Nordre Follo kommune. Dermed er antallet i alt 17 tilfeller. Ordfører Hanne Opdan ber regjeringen og Folkehelseinstituttet om at kommunen blir prioritert framover i vaksinekøen..

NRK - I førrgår: 14:38

Har ikke funnet mer mutert virus

Etter det NRK har fått opplyst, har ikke Folkehelseinstituttet funnet nye prøver med det muterte viruset fra Storbritannia. I løpet av de siste dagene har instituttet analysert flere hundre prøver med en ny hurtigmetode..

VG - I førrgår: 13:42

FHI avviser foreløpig Raymond: Men vurderer skjevfordeling av vaksiner

Folkehelseinstituttet avviser foreløpig Raymond Johansens krav om at Oslo og Viken bør gå foran i vaksinekøen. FHI vil ha bedre oversikt før skjevfordeling vurderes..

VG - I førrgår: 08:46

NTNU kan analysere flere titalls coronaprøver daglig: Har ikke blitt kontaktet av FHI

NTNU har utstyret og kompetansen som skal til for å utføre analysene som kan påvise den britiske virusmutasjonen, men har ikke blitt spurt om å bistå Folkehelseinstituttet (FHI)..

VG - 23 jan. 21 kl. 15:38

Oslo kommune har ventet nær tre uker på FHI-analyser

Etter 19 dager har Oslo kommune ennå ikke fått svar på analysene hos Folkehelseinstituttet (FHI). Nå opplyser kommunen at det er funnet en direkte kobling til Nordre Follo..

NRK - 23 jan. 21 kl. 10:37

– Ikke begynn å hamstre

– Det er viktig at folk roer ned, sier Erna Solberg til NRK etter at det har kommet meldinger om lange køer utenfor Vinmonopol rett utenfor de ti kommunene som rammes av nye, strenge tiltak. – Folk må ikke begynne å hamstre, og man må passe på avstand i køen. Nå jobber Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet sammen med kommunene i randsonen om hvilke reguleringer som skal være der, sier Solberg..

NRK - 22 jan. 21 kl. 23:58

Redd vaksine ikke tar mutantvirus

Koronamutasjoner fra Sør-Afrika og Brasil har endret seg så mye at vaksinene kanskje ikke virker, antyder nye studier. De nye koronavariantene både smitter lettere og kan smitte på nytt. Det bekymrer Folkehelseinstituttet..

NRK - 22 jan. 21 kl. 21:06

Langt færre vaksinedoser til Norge

Norge forventer å få færre enn 200.000 doser koronavaksine fra AstraZeneca i løpet av februar. Opprinnelig var Norge forespeilt 1.

NRK - 22 jan. 21 kl. 19:21

Ti kommuner kan få strenge tiltak

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet foreslår smitteverntiltak i ti kommuner for å stoppe spredningen av det muterte koronaviruset. Det er Oslo, Enebakk, Ås, Vestby, Nesodden, Indre Østfold, Moss, Frogn og Våler, i tillegg til Nordre Follo..

NRK - 22 jan. 21 kl. 18:57

Faginstansene enige om råd

Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet kom med en felles, omfattende liste over smitteverntiltak for kommunene rundt Nordre Follo, etter det NRK forstår. Regjeringen vedtar i kveld hvor mange av tiltakene som skal gjelde..

VG - 22 jan. 21 kl. 13:59

Nordre Follo-utbruddet: Tok 13 dager å analysere prøvesvar

Det tok 13 dager fra Folkehelseinstituttet mottok prøvene som var mistenkt mutert virus fra Nordre Follo kommune og til analysesvaret kom. Avdelingsdirektør Line Vold i FHI mener imidlertid det er reagert kjapt i dette utbruddet..

NRK - 22 jan. 21 kl. 13:05

71 971 har fått første dose

71 971 personar har fått den første dosen med koronavaksine, det melder Folkehelseinstituttet på sine nettsider. 1873 personar har fått dose nummer to..

NRK - 21 jan. 21 kl. 20:13

Mye overtid for helsemyndighetene

Ansatte ved Folkehelseinstituttet har jobbet nesten 14 ganger så mye overtid i 2020 som i året før. 18 ansatte jobbet over 500 timer overtid. I Helsedirektoratet jobbet 12 ansatte over 400 timer overtid, under året som har vært preget av pandmien..

NRK - 20 jan. 21 kl. 14:45

Nedgang i smitte sist uke

Det var en nedgang på 35 prosent i antall meldte smittetilfeller i forrige uke i forhold til uken før, det sier Line Vold avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet. FHI estimerer av 65 prosent av de smittede blir fanget opp. Det er påvist 33 tilfeller av den engelske mutantversjonen og ett tilfelle av den sør-afrikanske mutasjonen..

NRK - 20 jan. 21 kl. 14:50

Over 55.000 er vaksinert

Det er onsdag registrert over 55.800 satte vaksiner mot koronaviruset, det sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet.

NRK - 20 jan. 21 kl. 13:13

Nær 1000 nordmenn fullvaksinerte

Nær 1000 nordmenn har no fått begge dosane av koronavaksinen. Det syner tal frå Folkehelseinstituttet. I alt har 54 697 personar fått første dose..

NRK - 19 jan. 21 kl. 23:21

Frp kritiserer regjeringen

Frp-leder Siv Jensen kritiserer helseminister Bent Høie som hun mener gir opposisjonen ansvaret for ev. smitteoppblomstring etter oppheving av det nasjonale skjenkeforbudet. Jensen sier at opphevingen er basert på råd fra Folkehelseinstituttet..

Aftenposten - 19 jan. 21 kl. 07:00

Folkehelseinstituttet bommer i studie om adoptivforeldre

Det er avgjørende å stille riktige spørsmål om spørreundersøkelsen skal være god..

NRK - 19 jan. 21 kl. 05:24

Koronaforskrift endra 73 gongar

Den norske koronaforskrifta er endra 73 gongar og er svært vanskeleg å forstå, meiner Folkehelseinstituttet. Særleg har reglane for karantene skapt forvirring og misforståingar, skriv Aftenposten..

NRK - 18 jan. 21 kl. 13:04

FHI: 521 er så langt døde av korona

Folkehelseinstituttet oppjusterer tallet på antall døde som følge av koronapandemien. Til nå har 521 mennesker mistet livet som følge av viruset her til lands..

VG - 18 jan. 21 kl. 10:07

FHI anbefaler å reversere skjenkestopp

Folkehelseinstituttet anbefaler at man reverserer skjenkestopp i sine anbefalinger til regjeringen..

VG - 18 jan. 21 kl. 10:07

FHI og Helsedirektoratet uenige om skjenkestopp

Folkehelseinstituttet anbefaler at man reverserer skjenkestopp i sine anbefalinger til regjeringen, mens Helsedirektoratet anbefaler å videreføre tiltaket i minst 14 dager til..

E24 - 18 jan. 21 kl. 10:11

FHI og Helsedirektoratet uenige om skjenkestopp

Folkehelseinstituttet anbefaler at man reverserer skjenkestopp i sine anbefalinger til regjeringen, mens Helsedirektoratet anbefaler å videreføre tiltaket i minst 14 dager til..

NRK - 17 jan. 21 kl. 19:35

FHI: Mulig vi må gi en tredje dose

De som nå blir vaksinert mot koronavirus risikerer å måtte ta en tilleggsvaksine før året er over, opplyser Folkehelseinstituttet til NRK. Koronasmittede kan være immune mot viruset i rundt fem måneder, ifølge en ny studie gjort på vegne av Public Health England..

NRK - 17 jan. 21 kl. 07:14

FHI bomma på smittetal

I romjula slo Folkehelseinstituttet alarm om aukande smitte og fleire positive prøvar. No syner det seg at tala var feil, skriv Aftenposten. 2.

Aftenposten - 16 jan. 21 kl. 20:20

FHI bommet kraftig på smittetall i julen

Folkehelseinstituttet slo alarm om økt smitte og flere positive prøver i jul- og nyttårsuken..

Dagbladet - 15 jan. 21 kl. 07:43

Da kan det bli portforbud

I en rapport gir Folkehelseinstituttet en pekepinn på hva som skal til for at det skal kunne bli aktuelt å iverksette et portforbud i Norge for å hindre spredning av covid-19..

VG - 15 jan. 21 kl. 05:29

Slik vil helsetoppene stoppe virusmutasjonen

Å hindre mer smittsomme mutasjoner i å etablere seg i Norge er en kamp mot klokken. Nå har Folkehelseinstituttet (FHI) utviklet egne metoder for å stoppe viruset..

NRK - 14 jan. 21 kl. 13:42

Mutert virus på sykehjem i Drammen

Det er påvist et mutert virus på sykehjemmet på Fjell i Drammen. Folkehelseinstituttet sier det verken er den britiske eller sørafrikanske varianten, men en mutasjon som har vist seg å være svært smittsom ellers i landet, ifølge Drammens Tidende..

NRK - 14 jan. 21 kl. 12:50

Sjekkar for virusmutasjon

Folkehelseinstituttet skal sjekke om det muterte og meir smittsame koronaviruset er årsaka til at minst 23 i Stavanger Oilers er smitta. Smittevernoverlege Runar Johannessen seier at prøver i samband med større utbrot vert sjekka. Svar om 2-3 veker..

NRK - 13 jan. 21 kl. 17:44

Landstreff i fare

– Det er lite sannsynlig at landstreffet for russen i Kongeparken i mai lar seg gjennomføre, sier Line Vold, avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet. Rundt 14.500 billetter er solgt til arrangementet som etter planen går av stabelen 7.

NRK - 13 jan. 21 kl. 14:07

Over 500 koronadøde i Norge

Norge har passert over 500 koronadøde. Oppjusterte tall fra Folkehelseinstituttet viser at 509 korona-smittede mennesker har mistet livet siden pandemien startet. 156 pasienter er innlagt på sykehus med covid-19-sykdom, det høyeste tallet siden 20.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt