Folkeavstemning

Thursday, 14 November, 11:59

Nyheter om Folkeavstemning

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 Nov 19 kl. 17:47

Krever skotsk Folkeavstemning

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon, som også leder Det skotske nasjonalistpartiet, krever en ny Folkeavstemning om skotsk løsrivelse, hvis SNP skal støtte en mindretallsregjering med Labour etter valget 12. desember. Det melder The Guardian..

P4 - 18 timer siden

New Zealand sier ja til dødshjelp

I New Zealand har nasjonalforsamlingen stemt for et forslag om aktiv dødshjelp. Forslaget åpner for at dødssyke pasienter, som er ventet å dø i løpet av de neste seks månedene, kan få hjelp til å ende livet sitt. Forslaget skal nå stemmes over i en Folkeavstemning.

P4 - 18 timer siden

New Zealand åpner for aktiv dødshjelp

I New Zealand har nasjonalforsamlingen stemt for et forslag om aktiv dødshjelp. Forslaget åpner for at dødssyke pasienter, som er ventet å dø i løpet av de neste seks månedene, kan få hjelp til å ende livet sitt. Forslaget skal nå stemmes over i en Folkeavstemning, og tidligere meningsmålinger viser at det ligger an til å bli vedtatt..

Aftenposten - 26 Oct 19 kl. 09:10

Mange tror en ny EU-Folkeavstemning kan få britene til å snu. Da har de ikke vært i denne byen.

WIGAN (Aftenposten): – Hvis vi blir bedt om å stemme i ny Folkeavstemning, tør jeg ikke tenke på hva som vil skje. Nord England kommer til å eksplodere i opptøyer..

VG - 07 Nov 19 kl. 13:22

Fjerner «Martin Luther King Jr.» fra gatenavn etter Folkeavstemning

«Toto, jeg har en følelse av at vi ikke er i Kansas lengre», sa Dorothy i «Trollmannen fra Oz». Det samme kunne borgerrettighetsforkjemperen Martin Luther King Jr. nå sagt om Kansas City..

NRK - 22 Oct 19 kl. 20:19

Ja til brexitavtale

Boris Johnsons utmeldingsavtale har fått flertall i den første avstemningen i Underhuset i London. Det betyr ikke at Storbritannia er ute av EU. Politikerne kan blant annet vedta en ny Folkeavstemning.

NRK - 11 Oct 19 kl. 04:14

Ny Folkeavstemning i Ny-Caledonia

Ny-Caledonia skal igjen ha Folkeavstemning om hvorvidt de skal forbli en del av Frankrike. Det er bare ett knapt år siden innbyggerne stemte over spørsmålet om løsrivelse, og da stemte 57 prosent i favør av å forbli en del av Frankrike..

P4 - 23 Oct 19 kl. 05:06

Tusk anbefaler brexitutsettelse

EU-president Donald Tusk anbefaler EU-landene om å godta Storbritannias forespørsel om utsettelse av datoen for brexit. Utmeldingsavtalen til Boris Johnson kom over første hinder tidligere i går, og fikk flertall for selve avtalen i den første avstemningen i Underhuset. Tidsplanen om å melde seg ut innen 31.

P4 - 22 Oct 19 kl. 05:27

Abort avkriminaliseres i Nord-Irland

Abort er ikke lenger forbudt i Nord-Irland. I natt gikk fristen for å stoppe lovforslagene ut, og det blir nå tillatt å avslutte svangerskapet inntil 12. uke.

VG - 15 Oct 19 kl. 09:36

Kaos på flyplassen i Barcelona: – En ny Folkeavstemning er uunngåelig

En rekke flyginger fra flyplassen i Barcelona er kansellert og forsinkelsene er store. Det er ventet nye demonstrasjoner tirsdag..

VG - 23 Sep 19 kl. 15:43

Labour forblir nøytrale om brexit frem til ny Folkeavstemning er på plass

Labour vil verken kjempe for å bli i EU eller for en brexit, men vil likevel la britene få en ny mulighet til å ta stilling til EU-spørsmålet ved en Folkeavstemning..

NRK - 18 Sep 19 kl. 13:59

Corbyn ønsker ny Folkeavstemning

Labour-leder Jeremy Corbyn gjentar at han ønsker en ny Folkeavstemning om brexit og antyder at han ikke vil velge side før en slik avstemning. Om Corbyn vinner det neste valget i Storbritannia vil han forhandle frem en mykere utmelding med EU..

Aftenposten - 23 Sep 19 kl. 23:32

Labour vil ikke kjempe for å bli i EU - enn så lenge

Det britiske opposisjonspartiet Labour vil inntil videre stille seg nøytralt til hva britene bør stemme i en ny Folkeavstemning om brexit..

VG - 23 Sep 19 kl. 15:43

Brexit: Blir det ny Folkeavstemning?

Senere mandag skal det britiske Labour-partiet velge mellom to politiske veier i brexit-kaoset..

Aftenposten - 10 Sep 19 kl. 16:41

Corbyn vil gå til valg på ny Folkeavstemning om brexit

Labour-leder Jeremy Corbyn sier han vil gå til valg på å holde en ny Folkeavstemning om brexit når det blir enighet om nyvalg i Storbritannia..

NRK - 15 Sep 19 kl. 20:09

Liberaldemokratene vedtar valgløfte

Liberaldemokratenes landsmøte går inn for å avlyse brexit hvis partiet kommer i regjering og får flertall i Underhuset. Liberaldemokratene har lenge hatt som politikk at partiet ønsker en ny Folkeavstemning for å få stoppet EU-utmeldingen..

VG - 10 Sep 19 kl. 13:46

Han startet Brexit-spetakkelet: Cameron angrer ingenting

Storbritannias tidligere statsminister David Cameron tok den skjebnesvangre avgjørelsen om å holde en Folkeavstemning om hvorvidt britene skulle forbli i EU eller melde seg ut. Nå letter han på sløret i en tv-dokumentar..

VG - 10 Sep 19 kl. 13:46

Regissør om Cameron som startet Brexit-spetakkelet: Fremstår ikke angrende

Storbritannias tidligere statsminister David Cameron tok den skjebnesvangre avgjørelsen om å holde en Folkeavstemning om hvorvidt britene skulle forbli i EU eller melde seg ut. Nå letter han på sløret i en tv-dokumentar..

P4 - 09 Jul 19 kl. 12:49

Vil ha Folkeavstemning om Brexit

Labour-leder Jeremy Corbyn vil ha en ny Folkeavstemning om Brexit. Corbyn vil at britenes nye statsminister, som skal være klar om to uker, skal gå inn for en ny Folkeavstemning, det skriver han i et brev til partimedlemmene, melder Sky News..

Aftenposten - 31 Jul 19 kl. 00:28

Norsk forsker om Boris Johnsens brexit-strategi: – Kan bli nyvalg eller ny Folkeavstemning

Storbritannias nye statsminister Boris Johnson sier brexit vil skje innen fristen 31. oktober uansett hva konsekvensene blir. – Lite sannsynlig, tror norsk ekspert..

NRK - 09 Jul 19 kl. 13:04

Corbyn ber om ny Folkeavstemning

Labour-leder Jeremy Corbyn skriver i et brev til partiets medlemmer at Storbritannias neste statsminister bør holde en Folkeavstemning om Brexit-avtalen, ifølge Reuters..

VG - 09 Jul 19 kl. 13:41

Corbyn vil ha ny Folkeavstemning om Brexit

Labour-leder Jeremy Corbyn utfordrer nå Storbritannias neste statsminister til å utlyse ny Folkeavstemning om Brexit..

Aftenposten - 09 Jul 19 kl. 14:17

Corbyn krever ny Folkeavstemning om brexit

Labour vil heller bli værende i EU ennå gå ut uten avtale eller med en toryavtale, erklærer partileder Jeremy Corbyn..

NRK - 16 Jun 19 kl. 10:21

Spør medlemmer om Folkeavstemning

Labour skal neste måned spørre sine medlemmer om de ønsker en ny Folkeavstemning om Brexit, sier en kilde i partiet til The Independent. Det ventes et ja fra medlemmene, som kan tvinge Labour-leder Jeremy Corbyn til å gå inn for en ny avstemning..

NRK - 14 Jun 19 kl. 15:11

Lover Brexit innen 31. oktober

Boris Johnson, som ligger an til å ta over etter Storbritannias statsminister Theresa May, sier til BBC at landet skal være ute av EU innen 31. oktober 2019. Storbritannia stemte for å forlate unionen i en Folkeavstemning sommeren 2016..

Hegnar.no - 11 Jun 19 kl. 05:44

Rekordmange støtter EØS-medlemskap

6 av 10 ville stemt «ja» til EØS-avtalen om det var Folkeavstemning i morgen, kommer det fram i en måling gjort for Klassekampen og Nationen..

Dagbladet - 11 Jun 19 kl. 08:39

Rekordstøtte for EØS i måling

6 av 10 ville stemt «ja» til EØS-avtalen om det var Folkeavstemning i morgen, kommer det fram i en måling gjort for Klassekampen og Nationen..

NRK - 21 May 19 kl. 17:44

May åpner for ny Folkeavstemning

Storbritannias statsminister Theresa May åpner for ny Folkeavstemning om Brexit. Det sa hun da hun på nytt la fram sin brexitavtale tirsdag. Hun sa Underhuset skal få mulighet til å stemme over om landet skal ha en ny Folkeavstemning..

NRK - 11 Jun 19 kl. 06:28

Rekordstøtte for EØS

61 prosent av de spurte ville stemt «ja» til EØS-avtalen om det var Folkeavstemning i morgen. Det kommer fram i en måling gjort av Sentio Research for Klassekampen og Nationen. I 2012 var tallet 46 prosent..

P4 - 11 Jun 19 kl. 07:22

6 av 10 ville stemt ja til EØS

6 av 10 ville stemt ja til EØS dersom det var Folkeavstemning i morgen. Det viser en fersk måling Sentio Research har gjort for Klassekampen og Nationen. 25 prosent ville stemt nei, mens 14 prosent svarer "vet ikke" i undersøkelsen.

P4 - 21 May 19 kl. 17:46

Skal stemme over ny avstemning

Storbritannias statsminister Theresa May åpner for ny Folkeavstemning om brexit. Det sa May da hun på nytt la fram sin brexitavtale sent i ettermiddag. May ønsker at parlamentet skal få mulighet til å stemme over om landet skal ha en ny Folkeavstemning..

VG - 21 May 19 kl. 18:57

May åpner for ny Folkeavstemning

Theresa May prøver igjen å overtale Parlamentet til å vedta en plan for Storbritannias vei ut av EU. Nå åpner statsministeren for en ny Folkeavstemning om brexit dersom planen godkjennes..

E24 - 21 May 19 kl. 17:42

Theresa May åpner for ny Folkeavstemning

Tirsdag informerte statsminister Theresa May om at nyvalg eller en ny Folkeavstemning er alternativene dersom parlamentet forkaster hennes siste brexit-utkast..

NRK - 15 May 19 kl. 09:38

Dansk Folkeavstemning om forsvar

Regjeringen i Danmark ønsker å bli del av EUs forsvarssamarbeid og vil fjerne forbeholdet landet tok da det gikk inn i EU. Nå foreslår den en Folkeavstemning om dette, ifølge DR. Regjeringen mener at det å stå utenfor svekker landets sikkerhet..

Aftenposten - 21 May 19 kl. 17:36

Theresa May ber Parlamentet avgjøre brexit

Storbritannias statsminister Theresa May ber Parlamentet stemme over om de skal ha en ny Folkeavstemning over brexit..

NRK - 20 May 19 kl. 00:03

Stemte for strengere våpenlover

I en Folkeavstemning søndag har sveitsiske velgere sagt ja til å stramme inn på landets liberale våpenlover. 64 prosent sa ja til strengere regler. Det har vært et krav fra EU at sveitserne må stramme inn på våpenlovene sine..

P4 - 24 Apr 19 kl. 16:24

Vil ha ny Folkeavstemning

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon mener skottene må få valget mellom brexit og en fremtid som uavhengig europeisk nasjon. Hun tar nå til orde for en ny Folkeavstemning om skotsk løsrivelse fra Storbritannia. Et klart flertall stemte mot løsrivelse ved forrige Folkeavstemning i 2014..

VG - 11 May 19 kl. 12:12

EU-president: 30 prosent sjanse for at Brexit droppes

EU-president Donald Tusk mener det er god grunn til å tro at britene kan komme til droppe planene om å forlate EU hvis det blir en ny Folkeavstemning..

NRK - 07 May 19 kl. 08:19

Magisk sopp kan bli lovlig i Denver

Denvers innbyggere skal denne uka ta stilling til et forslag om å legalisere psilocybin, den psykedeliske substansen i såkalt magisk sopp. Det skal skje gjennom en Folkeavstemning. Denver har tidligere legalisert marihuana..

Hegnar.no - 24 Apr 19 kl. 17:38

Vil ha ny Folkeavstemning

NRK - 24 Apr 19 kl. 16:23

Vil ha ny avstemning for skottene

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon mener skottene må få valget mellom brexit og en framtid som uavhengig europeisk nasjon. Den skotske lederen tar nå til orde for en ny Folkeavstemning om skotsk løsrivelse fra Storbritannia før neste valg..

NRK - 23 Apr 19 kl. 20:16

Stemte for å forlenge Sisis styre

Egypterne har i en Folkeavstemning godkjent grunnlovsendringer som åpner for at Abdel-Fattah al-Sisi beholder makten til 2030, ifølge valgkommisjonen. Hele 88,83 prosent av dem som stemte i Folkeavstemningen, stemte ja til grunnlovsendringene..

VG - 24 Apr 19 kl. 16:44

Skotsk leder vil ha ny Folkeavstemning

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon mener skottene må få valget mellom brexit og en framtid som uavhengig europeisk nasjon..

NRK - 24 Mar 19 kl. 12:36

– Bør vurdere ny Folkeavstemning

Kravet om ny Folkeavstemning om Brexit er ikke urimelig og bør vurderes, sier britenes finansminister Philip Hammond til The Independent. Statsminister Theresa May har sagt det er uaktuelt, men Hammond sier parlamentet bør stemme over dette til uka..

Hegnar.no - 14 Mar 19 kl. 19:06

Rungende nei til ny Folkeavstemning om brexit

Underhuset har avvist et forslag om å holde en ny Folkeavstemning om EU-utmeldingen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt