Folkeavstemning

Thursday, 04 June, 12:45

Nyheter om Folkeavstemning

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 25 Mar 20 kl. 14:53

Putin utsetter Folkeavstemning

Russlands president Vladimir Putin utsetter Folkeavstemningen over grunnlovsforslaget som gjør at han potensielt kan bli sittende med makten til 2036. Opprinnelig skulle avstemningen holdes 22. april, men koronaepidemien gjør at det må skje senere..

P4 - 25 Mar 20 kl. 23:06

Putin utsetter Folkeavstemning

Russlands president Vladimir Putin har utsatt Folkeavstemningen som kan gi ham tolv nye år som president, etter to nye koronadødsfall i Russland. Landet bekrefter i dag at til sammen tre personer har mistet livet av viruset. Putin ber nå befolkningen holde seg hjemme for å unngå smitte..

NRK - 14 Mar 20 kl. 23:07

Protester i Moskva mot Putin-lov

Russlands president Vladimir Putin har signert grunnlovsreformen som åpner for at han kan bli sittende til 2036, til nye protester i Moskva. 49 demonstranter ble arrestert, ifølge nettstedet OVD Info. 22.

NRK - 09 Feb 20 kl. 13:16

LHBTQ-diskriminering blir forbudt

I Sveits skal diskriminering på bakgrunn av seksuell orientering og identitet nå bli straffbart. 62 prosent stemte for dette under en Folkeavstemning søndag. Fra før er diskriminering på bakgrunn av rase og religion forbudt i landet..

P4 - 09 Feb 20 kl. 13:31

Diskriminering forbudt i Sveits

Diskriminering på bakgrunn av seksuell orientering og identitet er nå forbud i Sveits. Det ble klart etter at 62 prosent stemte for dette under en Folkeavstemning i dag. Diskriminering på bakgrunn av rase og religion er allerede forbudt i landet..

NRK - 14 Jan 20 kl. 19:10

Avviser ny skotsk Folkeavstemning

Storbritannias statsminister Boris Johnson vil ikke la skottene få holde en ny Folkeavstemning om selvstendighet. I et brev til Skottlands førsteminister skriver han at en ny avstemning bare vil videreføre den politiske stagnasjonen i Skottland..

NRK - 15 Jan 20 kl. 11:52

Mer makt til Russlands parlament

Russlands president, Vladimir Putin, vil gi det russiske parlamentet rett til å velge både statsminister og regjeringsmedlemmer. Tidligere har parlamentet bare godkjent statsministeren. Forslaget skal ut til Folkeavstemning..

VG - 13 Jan 20 kl. 07:16

Han splitter England og forener Skottland: Slik kan Boris sprenge Storbritannia

EDINBURGH / OSLO (VG) Spørsmålet er ikke om det blir en ny Folkeavstemning om skotsk uavhengighet. Men når!.

VG - 14 Jan 20 kl. 13:48

Boris-nei til Skottland-minister

Nicola Sturgeon vil gjerne ha en ny Folkeavstemning om Skottland skal løsrive seg fra Storbritannia. «La oss gjøre 2020 til et år med vekst og muligheter for hele Storbrittania» lyder svaret fra Boris Johnson..

NRK - 12 Jan 20 kl. 02:51

Tusenvis demonstrerte i Skottland

Opptil 100.000 mennesker marsjerte lørdag gjennom gatene i Glasgow, til støtte for en ny Folkeavstemning om Skottlands forhold til EU. Marsjen er den første etter at selvstendighetspartiet SNP fikk 48 av Skottlands 59 seter i parlamentet før jul..

Aftenposten - 08 Jan 20 kl. 21:57

Hun er overbevist om at Boris Johnson vil snu

Skottlands mektigste politiker er overbevist om at det blir ny Folkeavstemning om skotsk løsrivelse, selv om han som sitter med makten har sagt nei..

P4 - 09 Jan 20 kl. 08:25

Venstre mot et ja til EU

Venstres såkalte prinsipprogramkomite sier nå ja til et norsk EU-medlemsskap. Synet på EU har lenge vært en krevende sak for partiet, og Trine Skei Grande har tidligere omtalt EU som en "sosialdemokratisk sump". Ifølge Aftenposten vil programkomiteen i neste uke legge frem en innstilling til nytt prinsipprogram, og flertallet vil gå inn for et EU-ja.

Aftenposten - 13 Dec 19 kl. 21:07

Sturgeon: Skottene har rett til ny Folkeavstemning

Statsminister Boris Johnson vil ikke la skottene holde en ny Folkeavstemning om selvstendighet. Det reagerer Skottlands førsteminister kraftig på..

P4 - 13 Dec 19 kl. 19:45

Avviser ny Skottland-avstemming

Valgvinner Boris Johnson har i seierens kjølvann snakket med lederen i det skotske nasjonalistpartiet, og klargjort at han ikke vil tillate en ny Folkeavstemning om skotsk uavhengighet. Skottland stemte i 2014 for å forbli en del av Storbritannia. Nå, fem år og et langt brexit-kaos senere, har pipa en annen lyd.

Aftenposten - 21 Dec 19 kl. 21:15

Vil Skottland igjen kreve Folkeavstemning om selvstendighet? | Atle L. Wold

Det britiske parlamentsvalget 12. desember har på ny gjort spørsmålet om skotsk uavhengighet aktuelt..

Aftenposten - 16 Dec 19 kl. 20:00

Verden har forandret seg. Norge bør inn i EU | Håvard Rørtveit

Det er 25 år siden sist vi hadde en Folkeavstemning om EU. Ingen under 42 år har noensinne stemt for eller mot EU..

NRK - 13 Dec 19 kl. 10:52

Mulig avstemning om løsrivelse

Det skotske nasjonalistpartiet SNP står fjellstøtt i Skottland, og har nå 48 representanter i det britiske Parlamentet, ifølge BBC. Det betyr at det kan gå mot Folkeavstemning om utmelding fra den britiske unionen i 2021, melder NTB..

NRK - 13 Dec 19 kl. 19:28

Nei til ny Skottland-avstemming

Boris Johnson har etter valget snakket med lederen i det skotske nasjonalistpartiet, Nicola Sturgeon, og klargjort at han ikke vil tillate en ny Folkeavstemning om skotsk uavhengighet. Skottland stemte i 2014 for å forbli en del av Storbritannia..

Aftenposten - 12 Dec 19 kl. 10:28

Exit fra EU, ny Folkeavstemning eller rød revolusjon? Dagens valg kan bli avgjørende for Storbritannias fremtid.

Her er fem mulige utfall av valget og betydningen det kan få for brexit og det britiske samfunnet..

P4 - 13 Dec 19 kl. 21:56

Reagerer på Johnson-utspill

Skottlands førsteminister reagerer kraftig på at britenes statsminister Boris Johnson ikke vil la skottene holde en ny Folkeavstemning om selvstendighet. Det skotske nasjonalistpartiet fikk solid oppslutning i gårsdagens valg og kan sende 48 representanter til Underhuset, noe som er 13 flere enn det de har hatt. Samtidig mistet det konservative partiet i Skottland flere av sine mandater..

VG - 13 Dec 19 kl. 15:01

Skottene ber Boris Johnson ikke stå i veien for løsrivelse

LONDON (VG) Skottlands krav om å holde en ny Folkeavstemning for å løsrive seg kan ende i retten. Førsteminister Nicola Sturgeon ber Boris Johnson ikke stå i veien for en ny «scexit»-avstemning..

P4 - 22 Nov 19 kl. 22:37

Corbyn med løfte om ny avtale

Storbritannias opposisjonsleder Jeremy Corbyn sier han kommer til å holde seg nøytral hvis det blir en ny Folkeavstemning om brexit. Hvis Labour vinner valget 12. desember og Corbyn blir statsminister, lover han å forhandle frem en ny brexitavtale og deretter la britene stemme over den nye avtalen i en Folkeavstemning.

NRK - 15 Nov 19 kl. 08:31

Chile lover Folkeavstemning

Chile kunngjorde fredag at de skal holde en ny Folkeavstemning om å erstatte landets grunnlov neste år. Dette har vært et krav fra demonstrantene etter nesten en måned med voldelige protester i landet. Det melder nyhetsbyrået AP..

NRK - 08 Nov 19 kl. 17:47

Krever skotsk Folkeavstemning

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon, som også leder Det skotske nasjonalistpartiet, krever en ny Folkeavstemning om skotsk løsrivelse, hvis SNP skal støtte en mindretallsregjering med Labour etter valget 12. desember. Det melder The Guardian..

VG - 14 Nov 19 kl. 13:17

Etter brexit-avstemningen venter «Scexit»: Danyaal (19) har bestemt seg

ABERDEEN/GLASGOW (VG) Kroner og mynter blir tungen på vektskålen når skotter avgjør om de vil løsrive seg fra Storbritannia. Innen et år skal det holdes en Folkeavstemning. Folk kommer til å stemme med hjertet, men først og fremst ut ifra lommeboken..

P4 - 13 Nov 19 kl. 17:52

New Zealand sier ja til dødshjelp

I New Zealand har nasjonalforsamlingen stemt for et forslag om aktiv dødshjelp. Forslaget åpner for at dødssyke pasienter, som er ventet å dø i løpet av de neste seks månedene, kan få hjelp til å ende livet sitt. Forslaget skal nå stemmes over i en Folkeavstemning.

P4 - 13 Nov 19 kl. 17:52

New Zealand åpner for aktiv dødshjelp

I New Zealand har nasjonalforsamlingen stemt for et forslag om aktiv dødshjelp. Forslaget åpner for at dødssyke pasienter, som er ventet å dø i løpet av de neste seks månedene, kan få hjelp til å ende livet sitt. Forslaget skal nå stemmes over i en Folkeavstemning, og tidligere meningsmålinger viser at det ligger an til å bli vedtatt..

Aftenposten - 26 Oct 19 kl. 09:10

Mange tror en ny EU-Folkeavstemning kan få britene til å snu. Da har de ikke vært i denne byen.

WIGAN (Aftenposten): – Hvis vi blir bedt om å stemme i ny Folkeavstemning, tør jeg ikke tenke på hva som vil skje. Nord England kommer til å eksplodere i opptøyer..

VG - 07 Nov 19 kl. 13:22

Fjerner «Martin Luther King Jr.» fra gatenavn etter Folkeavstemning

«Toto, jeg har en følelse av at vi ikke er i Kansas lengre», sa Dorothy i «Trollmannen fra Oz». Det samme kunne borgerrettighetsforkjemperen Martin Luther King Jr. nå sagt om Kansas City..

NRK - 22 Oct 19 kl. 20:19

Ja til brexitavtale

Boris Johnsons utmeldingsavtale har fått flertall i den første avstemningen i Underhuset i London. Det betyr ikke at Storbritannia er ute av EU. Politikerne kan blant annet vedta en ny Folkeavstemning.

NRK - 11 Oct 19 kl. 04:14

Ny Folkeavstemning i Ny-Caledonia

Ny-Caledonia skal igjen ha Folkeavstemning om hvorvidt de skal forbli en del av Frankrike. Det er bare ett knapt år siden innbyggerne stemte over spørsmålet om løsrivelse, og da stemte 57 prosent i favør av å forbli en del av Frankrike..

P4 - 23 Oct 19 kl. 05:06

Tusk anbefaler brexitutsettelse

EU-president Donald Tusk anbefaler EU-landene om å godta Storbritannias forespørsel om utsettelse av datoen for brexit. Utmeldingsavtalen til Boris Johnson kom over første hinder tidligere i går, og fikk flertall for selve avtalen i den første avstemningen i Underhuset. Tidsplanen om å melde seg ut innen 31.

P4 - 22 Oct 19 kl. 05:27

Abort avkriminaliseres i Nord-Irland

Abort er ikke lenger forbudt i Nord-Irland. I natt gikk fristen for å stoppe lovforslagene ut, og det blir nå tillatt å avslutte svangerskapet inntil 12. uke.

VG - 15 Oct 19 kl. 09:36

Kaos på flyplassen i Barcelona: – En ny Folkeavstemning er uunngåelig

En rekke flyginger fra flyplassen i Barcelona er kansellert og forsinkelsene er store. Det er ventet nye demonstrasjoner tirsdag..

VG - 23 Sep 19 kl. 15:43

Labour forblir nøytrale om brexit frem til ny Folkeavstemning er på plass

Labour vil verken kjempe for å bli i EU eller for en brexit, men vil likevel la britene få en ny mulighet til å ta stilling til EU-spørsmålet ved en Folkeavstemning..

NRK - 18 Sep 19 kl. 13:59

Corbyn ønsker ny Folkeavstemning

Labour-leder Jeremy Corbyn gjentar at han ønsker en ny Folkeavstemning om brexit og antyder at han ikke vil velge side før en slik avstemning. Om Corbyn vinner det neste valget i Storbritannia vil han forhandle frem en mykere utmelding med EU..

Aftenposten - 23 Sep 19 kl. 23:32

Labour vil ikke kjempe for å bli i EU - enn så lenge

Det britiske opposisjonspartiet Labour vil inntil videre stille seg nøytralt til hva britene bør stemme i en ny Folkeavstemning om brexit..

Aftenposten - 10 Sep 19 kl. 16:41

Corbyn vil gå til valg på ny Folkeavstemning om brexit

Labour-leder Jeremy Corbyn sier han vil gå til valg på å holde en ny Folkeavstemning om brexit når det blir enighet om nyvalg i Storbritannia..

VG - 23 Sep 19 kl. 15:43

Brexit: Blir det ny Folkeavstemning?

Senere mandag skal det britiske Labour-partiet velge mellom to politiske veier i brexit-kaoset..

NRK - 15 Sep 19 kl. 20:09

Liberaldemokratene vedtar valgløfte

Liberaldemokratenes landsmøte går inn for å avlyse brexit hvis partiet kommer i regjering og får flertall i Underhuset. Liberaldemokratene har lenge hatt som politikk at partiet ønsker en ny Folkeavstemning for å få stoppet EU-utmeldingen..

VG - 10 Sep 19 kl. 13:46

Han startet Brexit-spetakkelet: Cameron angrer ingenting

Storbritannias tidligere statsminister David Cameron tok den skjebnesvangre avgjørelsen om å holde en Folkeavstemning om hvorvidt britene skulle forbli i EU eller melde seg ut. Nå letter han på sløret i en tv-dokumentar..

VG - 10 Sep 19 kl. 13:46

Regissør om Cameron som startet Brexit-spetakkelet: Fremstår ikke angrende

Storbritannias tidligere statsminister David Cameron tok den skjebnesvangre avgjørelsen om å holde en Folkeavstemning om hvorvidt britene skulle forbli i EU eller melde seg ut. Nå letter han på sløret i en tv-dokumentar..

P4 - 09 Jul 19 kl. 12:49

Vil ha Folkeavstemning om Brexit

Labour-leder Jeremy Corbyn vil ha en ny Folkeavstemning om Brexit. Corbyn vil at britenes nye statsminister, som skal være klar om to uker, skal gå inn for en ny Folkeavstemning, det skriver han i et brev til partimedlemmene, melder Sky News..

Aftenposten - 31 Jul 19 kl. 00:28

Norsk forsker om Boris Johnsens brexit-strategi: – Kan bli nyvalg eller ny Folkeavstemning

Storbritannias nye statsminister Boris Johnson sier brexit vil skje innen fristen 31. oktober uansett hva konsekvensene blir. – Lite sannsynlig, tror norsk ekspert..

NRK - 09 Jul 19 kl. 13:04

Corbyn ber om ny Folkeavstemning

Labour-leder Jeremy Corbyn skriver i et brev til partiets medlemmer at Storbritannias neste statsminister bør holde en Folkeavstemning om Brexit-avtalen, ifølge Reuters..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.




Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt