Fisk

Thursday, 17 October, 07:14

Nyheter om Fisk

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 11 Oct 19 kl. 23:47

Britiske restauranter sikrer seg norsk Fisk til nasjonalretten

PENRITH (Aftenposten): Britiske fish & chips-sjapper tar ingen sjanse: I forkant av et brudd med Europa er fryserommene fulle av norsk Fisk..

Aftenposten - 1 time siden

Norsk Fisk skulle liksom bli den nye oljen – og så blir havet så varmt at den dør | Joacim Lund

Alle vet at lakseoppdrett vil rammes. Ingen vet helt hvordan..

VG - I førrgår: 06:27

Unicef-rapport: Ett av tre barn i verden under fem år er feilernært

Ett av tre barn under fem år verden over er enten underernært eller overvektig. Seks av ti barn under to år får ikke egg, meieriprodukter, Fisk eller kjøtt..

E24 - 13 Oct 19 kl. 13:58

Midlertidig suspensjon av 10 lisenser for Mowi Canada

I kjølvannet av Fiskedøden på 2,6 millioner Fisk i Canada, har Mowi fått 10 av 47 lisenser i Newfoundland midlertidig suspendert..

NRK - 09 Oct 19 kl. 10:43

Krever full stopp i utførsel

FjordFiskenemnda krever et strakstiltak i påvente av andre reguleringstiltak som begrenser Fisketrykket på lokale bestander, skriver kystogfjord.no. De mener at Fisketuristene snarest må få et generelt forbud mot utførsel av Fisk fra Norge..

P4 - 07 Oct 19 kl. 07:45

Enorm pyton fanget i Florida

En enorm pytonslange ble nylig fanget i Florida. Slangen var over fem og en halv meter lang, og veide rundt 44 kilo, da den ble funnet - og det er dermed den neste største som noen gang er fanget i den amerikanske delstaten, melder CNN. Slike store, voksne hunnslanget kan øke slangebestanden med opptil 60 avkom hver gang de avler, ifølge en melding fra den lokale Fisk- og naturvernkommisjonen..

NRK - 30 Sep 19 kl. 18:52

Norge med Brexitavtale om Fisk

Norge har inngått en Fiskeriavtale med Storbritannia som viderefører adgangen til å Fiske i hverandre soner ut året, også ved såkalt hard brexit, altså hvis landet går ut av EU uten en overgangsavtale..

Dagbladet - 30 Sep 19 kl. 06:00

Mannefall

Mange har fått med seg at sædkvaliteten faller fort over store deler av verden. Ikke fullt så mange er klar over at det samme skjer med Fisk, insekter, fugler og andre pattedyr. Eller at nedsatt sædkvalitet medfører flere skyggesider enn nedsatt sannsynlighet for å få barn..

Klartale - 13 Sep 19 kl. 08:40

Fisk kan gjøre at barn ikke får astma

Barn som spiser Fisk, kan forebygge sykdom som astma. Det viser ny forskning..

P4 - 12 Sep 19 kl. 22:25

Å spise Fisk tidlig i livet kan forebygge astma

Ny norsk forskning viser at å spise Fisk tidlig i livet for å forebygge astma. Mens foreldre tidlig på 2000-tallet ble frarådet å gi barn under ett år Fisk fordi barnet kunne utvikle sykdommer som allergi, har ferske forskningsresultater fra NTNU helt motsatt konklusjon, melder NRK. Undersøkelsen er gjort på 4000 barn som ble fulgt fra svangerskapet og fram til de var seks år og er utført av forskere ved St.

NRK - 20 Sep 19 kl. 15:12

Oppdrettslaks på rømmen

Oppdrettslaks har rømt fra fire merder som tilhører Mowi As utenfor Tennøya på Frøya. Det skal være opp mot 800.000 laks i de aktuelle merdene, men hvor mange Fisk som har rømt er ikke kjent.

E24 - 22 Sep 19 kl. 08:01

Brexit-kaos for norsk Fisk kan true britenes «fish and chips»

Den norske Fiskeeksporten er uunnværlig for britenes favorittrett «fish and chips», men kaos og flaskehalser i havnetollen i forbindelse med brexit kan bety større problemer for en bransje som allerede sliter..

Aftenposten - 18 Sep 19 kl. 12:37

Nå får du stor Fisk i Akerselva

Husker du klor-katastrofen i 2011? Nå er både laks og sjøørret tilbake i Akerselva for fullt. Og Fiskesesongen er langt fra over..

Aftenposten - 07 Sep 19 kl. 07:20

Forskere tror vikingene spiste mer planter enn kjøtt og Fisk

Nå skal forskere i Oslo kartlegge plantebruken i Norden fra vikingtiden til i dag..

P4 - 09 Sep 19 kl. 07:44

- Bønder legger på seg

Mange bønder spiser usunt og er lite aktive, noe som fører til overvekt. Det viser en ny undersøkelse gjort av Landkreditt Forsikring. To tredeler av bøndene oppgir at de ikke er nøye med å få i seg tilstrekkelig med Fisk, frukt og grønt.

VG - 01 Sep 19 kl. 21:32

Tok 200 kilos Fisk – med miniubåt

Jan Vidar Smenes tok en makrellstørje med et svært avansert Fiskeverktøy..

NRK - 24 Aug 19 kl. 22:35

Spiste utrydningstruet Fisk

På G7-toppmøtet i Biarritz ble det servert en Fiskegryte som inneholdt den utrydningstruede Fiskearten makrellstørje, melder NTB..

Hegnar.no - 25 Aug 19 kl. 08:04

G7-toppene ble servert utrydningstruet Fisk

Baskiske spesialiteter sto på menyen under G7-toppenes arbeidsmiddag. Den inkluderte en Fiskegryte med utrydningstruet makrellstørje..

Dagbladet - 19 Aug 19 kl. 21:40

La havet være i fred

Det er begrenset hvor mye dritt du kan putte i gullFiskbollen før Doffen dør. Og hvor mye Fisk du kan ta ut før det ikke er noen igjen, skriver Ola Magnussen Rydje..

NRK - 07 Aug 19 kl. 17:00

Vil rydde opp i Fisketurismen

Fiskeriminister Harald T. Nesvik vil ha slutt på ulovlig Fisketurisme. – Det er helt uakseptabelt at turister kommer til Norge med mål om å smugle så mye Fisk som mulig over landegrensen, sier Nesvik.

P4 - 07 Aug 19 kl. 17:08

Vil ha slutt på ulovlig Fisketurisme

Fiskeriminister Harald T. Nesvik tar nå grep for å stanse ulovlig Fisketurisme. Han sier til NRK at det er uakseptabelt at turister kommer til Norge med mål om å smugle så mye Fisk som mulig over landegrensen.

E24 - 05 Aug 19 kl. 06:22

Det største markedet for norsk tørrFisk i volum halverer tollen på tørrFiskhoder

Norges sjømatråd forventer at etterspørselen etter norsk Fisk vil øke i Nigeria..

Aftenposten - 30 Jul 19 kl. 21:00

Med Boris Johnson øker kaos-faren for norske bedrifter | Tore Myhre

Det vil bli lange køer når alle varer til og fra EU plutselig skal tolldeklareres. Det har fersk, norsk Fisk ikke tid til..

P4 - 09 Jul 19 kl. 17:19

Fiskersmuglere tatt i tollen

Sju tyske Fiskere har blitt bøtelagt etter at de i helgen forsøkte å smugle Fisk ut av Norge. Ifølge Fiskeridirektoratet hadde Fiskerne 285 kilo mer Fisk enn det er tillatt å ta med ut av landet. Fiskerne fikk tilsammen 110.

NRK - 23 Jul 19 kl. 07:07

Nærmer seg utryddelse

Situasjonen forverrer seg for en rekke typer aper, Fisk, trær og andre arter. Til sammen er over 28.000 arter nå regnet som truet i den internasjonale rødlista.

P4 - 02 Jul 19 kl. 15:22

Vil ha forbud mot å ta med Fisk hjem

Fiskarlaget Nord vil ha forbud mot å ta med seg Fisk ut av Norge. Kravet kommer etter at politiet i Finnmark siden mai har skrevet ut bøter for nesten en halv million kroner til turister som har prøvd å ta med seg for mye Fisk over grensa. Politiet tror det er store mørketall og Fiskarlaget sier til NRK at tiltakene fra myndighetene ikke har virket..

P4 - 09 Jul 19 kl. 08:14

Fisk gir bedre sædkvalitet

Å spise Fisk en eller to ganger i uken gir bedre sædkvalitet. Det viser dansk forskning, som har analysert 16 internasjonale studier om temaet. Spesielt menn med fertilitetsproblemer bør spise mer laks, torsk og makrell, slår forskerne fast.

Aftenposten - 18 Jul 19 kl. 21:30

Hvorfor må norsk laks sorteres i Norge? | Carl-Erik Arnesen

Et slikt påbud eksisterer ikke for noen annen Fisk enn laks..

P4 - 21 Jul 19 kl. 15:26

Krever slutt på spøkelsesteiner

Fiskeridirektoratet er kritiske til at Fiskere glemmer å ta opp igjen gamle teiner og garn i havet. Direktoratet liker ikke spøkelsesteinene, og har vært på tokt i Rogaland for å finne dem. På få dager hentet de om lag 25 teiner og tre garn, melder NRK.

NRK - 02 Jul 19 kl. 12:42

Rekordbeslag av Fisk

Hittil i år har Tolletaten beslaglagt over seks tonn Fisk på grenseovergangene i Troms og Finnmark. Størst er beslagene i Finnmark, der politiet siden 1. mai i år har gitt bøter for nesten en halv million kroner..

NRK - 02 Jul 19 kl. 11:27

Fisketurister bøtelagt i Finnmark

Utenlandske Fisketurister har siden mai blitt tatt for å smugle til sammen 2,3 tonn Fisk ved grenseovergangene i Finnmark. Ifølge politiet, er det gitt bøter for en halv million kroner. I et beslag fikk en mann 95.

P4 - 02 Jul 19 kl. 11:50

Snart en halv million i bøter

Finnmark politidistrikt har den siste måneden delt ut bøter for nesten en halv million kroner til turistFiskere som har forsøkt å ta med seg for mye Fisk ut av landet. 2,3 tonn Fisk er beslaglagt ved grenseovergangene i Finnmark bare siden 1. mai.

NRK - 09 Jul 19 kl. 17:15

Fiskesmuglere tatt i tollen

Sju tyske Fisketurister forsøkte i helgen å ta 285 kilo Fisk mer en tillatt ut av Norge, opplyser Fiskeridirektoratet i en pressemelding. Turistene fikk til sammen 110.000 kroner i bot..

Aftenposten - 09 Jul 19 kl. 17:32

Tyske Fiskesmuglere tatt i stor tolleraksjon i Oslo

Norske tollere tok i helgen syv tyske Fisketurister, som prøvde å ta 285 kilo Fisk mer enn tillatt ut av landet. Turistene fikk tilsammen 110.000 kroner i bot..

Dagbladet - 09 Jul 19 kl. 08:26

Studie: Å spise Fisk gir bedre sædkvalitet

Et Fiskemåltid to ganger i uka gir markant bedre sædkvalitet, viser en dansk studie. Omega 3 gjør nemlig sædceller til bedre svømmere..

VG - 08 Jul 19 kl. 07:42

Nå må noen dra i nødbremsen

Norge må seriøst vurdere å forby utførsel av Fisk fra såkalte turistFiskere. Situasjonen er helt ute av kontroll..

NRK - 07 Jul 19 kl. 16:39

Karpeherpes påvist i Bergen

Veterinærinstituttet har for første gang påvist koi-herpesvirus hos karpeFisk i en privat karpedam i Bergen. Mattilsynet oppfordrer alle som har dammer med karpeFisk, om å holde ekstra godt øye med Fiskene og være påpasselig ved kjøp og salg av Fisk..

P4 - 05 Jul 19 kl. 12:19

Får ta igjen lakseproduksjon

Lakeoppdretterne i Nordland og Troms får ta igjen 60 prosent av den tapte produksjon etter at store mengder laks døde som følge av algeoppblomstring i mai. Fisk til en verdi av drøyt 800 millioner kroner døde av de giftige algene. Nå har Fiskeriminister Harald Tom Nesvik bestemt at de rammede selskapene får øke produksjonen utover maksgrensen, melder E24..

Dagbladet - 02 Jul 19 kl. 11:43

Alarmerende økning i Fiskesmugling: - Miljøkriminalitet

På knappe to måneder har Finnmark politidistrikt gitt ut bøter på nesten en halv million kroner til turistFiskere som forsøker å smugle Fisk ut av Norge..

E24 - 04 Jul 19 kl. 09:16

Martin Mølsæter kjøper seg inn i Hydro og Lerøy

First Generator-forvalter Martin Mølsæter traff godt med XXL-spådommen sin. Nå har han solgt seg ned i sportsutstyrskjeden og tar sjansen på aluminium og Fisk. .

P4 - 09 Jun 19 kl. 09:22

30 000 i bot for Fiskesmugling

Et utenlandsk reisefølge må betale 30 000 kroner etter å ha forsøkt å ta med ulovlige mengder Fisk ut av Norge. De ble stanset ved grensestasjonen Karigasniemi i Finnmark med 150 kilo Fisk i bilen, opplyser politiet. Det er kun lov å ta med ti kilo Fisk fra get Fiske ut av Norge..

NRK - 30 Jun 19 kl. 09:49

Fiskesmuglere fikk bot

Tollere stanset lørdag kveld to utenlandske biler på grensa til Finland. Bilene var lastet med rundt 120 kilo udeklarert Fisk. Fiskerne betalte forelegg på 11.

P4 - 15 Jun 19 kl. 12:41

Tatt med for mye Fisk

Seks utenlandske statsborgere måt ut med 9.600 kroner hver etter å ha forsøkt å ta med ulovlig mye Fisk ut av Norge. De seks ble stoppet av tollere ved Karigasniemi i Finnmark natt til i dag,o g hadde med seg 286 kilo over den lovlige kvoten..

Hegnar.no - 15 Jun 19 kl. 17:30

Smuglere stanset med 286 kilo Fisk for mye

Seks utenlandske statsborgere måtte betale 9.600 kroner hver etter å ha blitt stanset med 286 kilo Fisk over lovlig kvote..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt