Fengsel

Tuesday, 21 September, 18:25

Nyheter om Fengsel

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 17 sep 21 kl. 12:31

Zuma framleis i Fengsel

Sør-Afrikas tidlegare president Jacob Zuma får ikkje omgjort dommen på 15 månader Fengsel utan vilkår, opplyser grunnlovsdomstolen i landet. Zuma blei i sommar dømd til Fengsel for å ha vist forakt for retten etter at han nekta å møte og forklare seg for landets antikorrupsjonskommisjon. Han bad om å få oppheva dommen av helsemessige årsaker, og meinte også at dommen var overdriven..

NRK - 10 sep 21 kl. 10:29

Lime-sjef dømt til åtte år Fengsel

Den hovedtiltalte i Lime-saken, Sajjad Hussain (44), er i Borgarting lagmannsrett dømt til åtte års Fengsel. Dommen falt fredag – hele to år etter at lagmannsretten startet sin behandling av ankene i den omfattende menneskehandelsaken høsten 2019. Tolv personer har stått tiltalt og 14 personer er fornærmet i saken.

NRK - 8 timer siden

Mann dømd for kvitvasking

Ein 50 år gamal mann er i Eidsivating lagmannsrett dømd til tre års Fengsel for grov utruskap og kvitvasking. Han var ein del av eit nettverk som tappa selskap for fleire titals millionar. Mannen gav ei delvis tilståing då han blei dømd til to år i Fengsel i tingretten, men Økokrim anka straffeutmålinga.

Dagbladet - Igår: 09:35

Lars (61) slapp Fengsel

Lars Rasmussen ble dømt til Fengsel for dyrking av cannabis. Da han anket saken, slapp han. Nå stuper straffenivået for rusbrukere..

NRK - 17 sep 21 kl. 14:59

Dømt til Fengsel for drap på mora

Ein 21 år gammal mann er dømt for Fengsel i 13 år for drapet på si eiga mor. Det skriv BA. Det var i mai 2020 ei 55 år gammal kvinne blei funnen død i sin eigen heim på Sotra.

VG - 16 sep 21 kl. 09:58

Politimann dømt til over to års Fengsel – misbrukte stillingen sin for sex

Vestfold tingrett har dømt mannen til to år og tre måneders Fengsel. Han må også betale til sammen 300.000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnene..

NRK - 14 sep 21 kl. 17:30

Palestinske fangar i sveltestreik

Nesten 1.400 palestinske fangar i israelske Fengsel har starta ei sveltestreik i protest mot forholda i fengsla etter at seks fangar klarte å rømme i førre veke, melder AFP. Hundrevis av fangar er overført til andre Fengsel, og personlege eigedelar er inndregne etter rømminga, ifølge fangane..

NRK - 13 sep 21 kl. 13:59

Innsatt funnet død i Mandal Fengsel

Lørdag morgen ble en innsatt funnet død i Mandal Fengsel. Politiet undersøker omstendighetene, skriver fvn.no.

NRK - 13 aug 21 kl. 13:23

Eksadvokat dømt til 11 års Fengsel

Den tidligere advokaten og forsvareren Amir Mirmotahari er i Borgarting lagmannsrett dømt til 11 års Fengsel for blant annet å ha inngått en avtale om et drap på en tidligere klient. En enstemmig lagmannsrett har besluttet at han er skyldig alle de tiltalepostene som var til behandling i lagmannsretten. Han dømmes til 11 års Fengsel.

NRK - 27 aug 21 kl. 13:55

Bussjåfør slipper Fengsel

En bussjåfør er dømt til betinget Fengsel etter å ha kjørt på en 37 år gammel mann i et fotgjengerfelt i Trondheim i fjor høst. Han ble alvorlig skadet og døde 17 dager senere. Men dødsfallet hadde ikke direkte sammenheng med skadene.

Klartale - 10 sep 21 kl. 11:40

Dømt til åtte års Fengsel

Eier og sjef for dagligvarekjeden Lime er dømt til Fengsel. Åtte år etter at kaoset startet..

VG - 10 sep 21 kl. 10:32

Hovedmannen i Lime-saken dømt til åtte års Fengsel

Den hovedtiltalte i Lime-saken, Sajjad Hussain (44), er i Borgarting lagmannsrett dømt til åtte års Fengsel..

Aftenposten - 10 sep 21 kl. 10:33

Hovedmannen i Lime-saken dømt til åtte års Fengsel

Den hovedtiltalte i Lime-saken, Sajjad Hussain (44), er i Borgarting lagmannsrett dømt til åtte års Fengsel..

E24 - 10 sep 21 kl. 10:34

Hovedmannen i Lime-saken dømt til åtte års Fengsel

Den hovedtiltalte i Lime-saken, Sajjad Hussain (44), er i Borgarting lagmannsrett dømt til åtte års Fengsel..

NRK - 10 sep 21 kl. 10:29

Hovedmannen dømt til 8 år

Den hovedtiltalte i Lime-saken, Sajjad Hussain (44), er i Borgarting lagmannsrett dømt til åtte års Fengsel. Dommen falt fredag – hele to år etter at lagmannsretten startet sin behandling av ankene i den omfattende menneskehandelsaken høsten 2019. Tolv personer har stått tiltalt – 14 personer er fornærmet i saken.

NRK - 10 sep 21 kl. 09:59

BT: Krev 14 års Fengsel for drap

Rettssaka mot 21-åringen som er tiltala for drapet på mora (55) på Sotra i fjor, går mot slutten. Aktor Rudolf Christoffersen kravde i sin prosedyre 14 års Fengsel for 21-åringen, skriv BT. Då rettsaka byrja denne veka, nekta mannen straffskuld..

NRK - 09 sep 21 kl. 12:01

Vil ha sju års Fengsel

Aktor la ned påstand om sju års Fengsel for mannen som er tiltalt for drapsforsøk med bil på Ørland. En 23 år gammel mann fikk omfattende skader etter å ha blitt påkjørt utenfor en nattklubb på Brekstad i fjor høst. Verken tiltalte eller fornærma husker noe fra hendelsen..

NRK - 09 sep 21 kl. 10:53

Stal medisinar – dømt til Fengsel

Ein mann i 40-åra er i Møre og Romsdal tingrett dømt til Fengsel i fem månader. Over ei periode på fire år stal mannen legemiddel frå medisinrommet på sjukeheimen der han jobba som sjukepleiar. Han skal også ha kontakta ein anna sjukeheim og utgitt seg for å vere lege for å få tak i reseptbelagde legemiddel til seg sjølv.

NRK - 08 sep 21 kl. 19:00

Dømt til Fengsel for rasisme i EM

En mann i 40-årene har blitt dømt til 14 ukers betinget Fengsel, etter at han innrømmet å ha sendt en rasistisk melding i sosiale medier etter EM-finalen. – Uheldige England. Spark de tre apene, skrev mannen på Facebook etter at England tapte EM-finalen mot Italia på straffer.

NRK - 08 sep 21 kl. 14:33

Jeger dømt til 90 dagers Fengsel

En mann i 40-årene er i Gulating lagmannsrett dømt til 90 dagers ubetinget Fengsel for å ha skutt en fjellrev. Arten regnes som utrydningstruet. Jegeren ble også fratatt retten til å jakte i tre år.

NRK - 24 aug 21 kl. 17:51

Fengsel for dynamitt-oppbevaring

En mann er dømt til Fengsel for å ulovlig ha oppbevart dynamitt på soverommet sitt i Åsnes. Mannen selv sier han skulle bruke sprengstoffet på fisketur. Mannen i 20-årene ble av Østre Innlandet tingrett dømt til 60 dager i Fengsel for blant annet oppbevaring av dynamitt på soverommet, skriver avisen Glåmdalen.

NRK - 15 minutter siden

32-åring dømt for bedrageri

Ein telemarking er i Telemark tingrett dømd til to år og fire månadars Fengsel for bedrageri. Mannen må også betala nesten 3,8 millionar kroner i erstatning. Dei to est alvorlege forholda 32-åringen er fømt for, er grovt underslag på minst 500.

NRK - 1 time siden

19-åring dømt for bedrageri

Ein 19 år gammal mann er dømd til eitt år og seks månadar Fengsel for bedrageri. Mannen må også betala nesten 350.000 kroner i erstatningar.

NRK - 6 timer siden

Tredje russar sikta i nervegift-sak

Britisk politi stadfesta tysdag at ein tredje russar har blitt sikta for drapsforsøket på den tidlegare russiske dobbeltagenten Sergej Skripal og hans dotter Julia. Dei blei funne bevisstlause på ein benk i mars 2018, begge eksponert for nervegifta Novitsjok. Dei overlevde, men ei britisk kvinne som kom borti gifta, døydde.

NRK - 11 timer siden

Dømd for falske skuldingar

Ei 26 år gammal kvinne blei i mars dømd til sju månader i Fengsel i Oslo tingrett for falsk skulding om valdtekt, skriv Rett24. Kvinna sa at ein tidlegare kjæraste hadde overfallen henne, og påført henne kuttskadar i eit forsøk på valdtekt. Mannen nekta straffskuld, og meldte kvinna for falske skuldingar.

NRK - 21 timer siden

Weinstein avviser nye anklager

Den fallerte filmmogulen Harvey Weinstein nektet straffskyld da han møtte i en rettssal i Los Angeles mandag, melder AFP. Han er tiltalt for seksuelle overgrep mot fem kvinner i Beverly Hills i årene 2004-2010. Weinstein soner allerede en dom i New York for voldtekt.

NRK - 06 sep 21 kl. 11:21

11 års Fengsel for Kolesnikova

Den hviterussiske opposisjonspolitikeren Maria Kolesnikova ble mandag dømt til 11 års Fengsel. Det melder russiske TASS og hviterussisk opposisjon, skriver Reuters. Kolesnikova ble fengslet i fjor, etter å ha vært med å lede protestene mot president Aleksandr Lukasjenko..

VG - Igår: 17:31

Helten fra Hotel Rwanda dømt til 25 år i Fengsel

Helten fra filmen «Hotel Rwanda», Paul Rusesabagina, som reddet hundrevis av tutsier under folkemordet i Rwanda i 1994, er funnet skyldig i terror..

NRK - Igår: 11:47

Avhøyr av Baneheia-saka utsett

Politiet har planlagt å avhøyre Jan Helge Andersen i forbindelse med gjenopptakinga av Baneheia-saka, men avhøyret er utsett, melder Dagbladet. Planen var at avhøyret skulle bli gjennomført før sommaren, men politiet valde å vente på avklaring rundt nye tekniske undersøkingar i saka. Andersen blei dømd til 19 års Fengsel for Baneheia-drapa, og har sona dommen ferdig..

NRK - I førrgår: 12:35

Dømt for voldtekt

En 19 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til Fengsel i fire og et halv år for voldtekt, frihetsberøvelse, vold, trusler og brudd på kontaktforbud mot en 16 år gammel tidligere kjæreste. Det skriver Avisa Oslo. Ifølge dommen ble jenta voldtatt i sitt eget hjem og nektet å forlate soverommet før neste morgen.

NRK - 06 aug 21 kl. 21:25

Dømt til livsvarig Fengsel

En domstol i Østerrike har dømt en tsjetsjensk 48-åring til livsvarig Fengsel for drapet på landsmannen Mamikhan Umarov, en kjent dissident som levde i eksil. Den tidligere politimann Mamikhan Umarov fikk politisk asyl i Østerrike i 2005. Der drev han en blogg som kritiserte Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov, og han samarbeidet også med østerriksk etterretning.

VG - 18 sep 21 kl. 04:02

Frifunnet etter 15 år og dødsstraff – døde av corona

Etter 15 år i Fengsel ble dødsdømte Damon Thibodeaux frikjent på grunn av nye DNA-bevis. Nå er han død etter å ha blitt smittet av corona..

VG - 17 sep 21 kl. 16:03

21 år gammel mann dømt for drapet på sin mor

21-åringen er dømt til 13 års Fengsel for å ha drept sin mor på Sotra i mai 2020..

NRK - 16 sep 21 kl. 10:37

Politimannen anka på staden

Politimannen som vart dømt til to år og tre månadar Fengsel for å ha misbrukt stillinga, anka på staden. Han vart skuldig i å ha hatt sex med tre sårbare kvinner som han kom i kontakt med via jobben som politimann..

NRK - 16 sep 21 kl. 09:10

Politimann misbrukte stillinga si

Ein politimann i Vestfold tingrett er dømt til to år og tre månadar i Fengsel for å ha misbrukt stillinga si..

NRK - 01 sep 21 kl. 20:30

Stendi-leverandør dømt til Fengsel

En underleverandør til helseselskapet Stendi er i Telemark tingrett dømt til ti måneders Fengsel for korrupsjon. Tingretten mener at 46-åringen skal ha et betydelig fratrekk i straffen da han gjentatte ganger forsøkte å varsle Stendi-ledelsen om at regiondirektøren deres var korrupt, skriver Rett24. Økokrim tiltalte før sommeren tre tidligere regiondirektører i helseselskapet Stendi for korrupsjon.

Dagbladet - 15 sep 21 kl. 20:56

Stukket i rumpa med sædsprøyte

Gjerningsmannen (52) er nå dømt til ti års Fengsel..

Klartale - 15 sep 21 kl. 13:59

Politiet sier DNA var viktig for å sikte mann for Tengs-drapet

Mannen som er siktet for et drap og mistenkt for et annet må bli i varetekts-Fengsel. Det sier Gulating lagmannsrett..

Aftenposten - 15 sep 21 kl. 14:03

Runar Søgaard må i Fengsel

Anke og personlig brev til Sveriges høyeste rettsinstans førte ikke frem..

E24 - 15 sep 21 kl. 13:47

Runar Søgaard-anke avvist av svensk høyesterett – må i Fengsel

Anke og personlig brev til Sveriges høyeste rettsinstans førte ikke frem..

NRK - 15 sep 21 kl. 12:14

Ingen halliksak i Høyesterett

Høyesterett har satt punktum for halliksaken mot Club 4-sjef Tom Ketil Krogstad, det skriver Adresseavisen. I juni ble Krogstad dømt til åtte måneders Fengsel av Trøndelag tingrett, men anka dommen til Frostating lagmannsrett. De ville ikke behandle anken, og har nå fått medhold av Høyesteretts ankeutvalg.

NRK - 15 sep 21 kl. 12:19

Høyesterett avviste Søgaards anke

Svensk høyesterett har avvist anken fra Runar Søgaard, som er dømt til ett år og åtte måneders Fengsel for skatteunndragelse og ulovlig bokføring, skriver NTB. Den tidligere predikanten mente lagmannsretten hadde feilbedømt bevisene i saken, men ifølge Expressen har høyesterett altså avvist anken. Dermed blir dommen mot nordmannen stående.

VG - 15 sep 21 kl. 11:31

Runar Søgaard-anke avvist av svensk høyesterett – må i Fengsel

Anke og personlig brev til Sveriges høyeste rettsinstans førte ikke frem..

NRK - 15 sep 21 kl. 11:10

Dømt for spionasje i Sverige

En mann i 40-årene er i Gøteborgs tingrett dømt til tre års Fengsel for spionasje, skriver SVT. Mannen var siktet for å ha gitt informasjon om selskapene Scania og Volvo Cars til en russisk etterretningsoffiser. Han ble pågrepet i februar 2019.

NRK - 15 sep 21 kl. 10:59

Drapssak til lagmannsretten

Mannen i 80-årene, som er dømt til 13 og et halvt års Fengsel for et brutalt drap på kona i Moss i fjor sommer, får behandlet ankesaken i lagmannsretten. – Vi anket avgjørelsen både når det gjaldt skyldspørsmålet og selve straffutmålingen. Det er skyldspørsmålet som nå er inntatt av lagmannsretten og dermed er straffen satt i bero som det heter, sier mannens forsvarer, Sille M.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt