Facebook

Friday, 21 January, 21:16

Nyheter om Facebook

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 12 jan 22 kl. 18:04

Anmelder Facebook for deling av draps-video

Moren til danske Louisa Vesterager Jespersen (24) som ble drept i Atlasfjellene i Marokko, mottar stadig videoer av drapet på datteren. Nå anmelder hun Facebook for å ha medvirket til at videoen av det brutale drapet blir delt..

Dagbladet - 12 jan 22 kl. 10:47

Kalte vaksinerte «idioter» - nå er hun død

En populær QAnon-støttespiller med over 30 000 følgere på Facebook døde av covid-19 etter å ha sagt at bare «idioter» blir vaksinert..

NRK - 01 nov 21 kl. 19:43

Facebook fjernet statlig trollfabrikk

Facebook opplyser mandag at de i forrige måned utestengte en trollfabrikk med mer enn 1000 kontoer på Facebook og Instagram, melder Reuters. Fabrikken skal ha vært styrt av den nicaraguanske staten og landets regjeringsparty, Den sandinistiske nasjonale frigjøringsfront. Facebook sier trollfabrikken hadde som mål å manipulere den offentlige diskursen, øke regjeringens oppslutning, og publisere negativt innhold om opposisjonen i landet..

NRK - 20 okt 21 kl. 15:36

Facebook bøtelagt i Storbritannia

Facebook er ilagt en bot på over 50 millioner pund av det britiske konkurransetilsynet i forbindelse med oppkjøpet av Giphy. Konkurransetilsynet sier at Facebook ikke ga dem informasjonen de ba om under granskingen av kjøpet. Facebook fikk flere varsler, og tilsynet mener derfor at mangelen på respons var med overlegg.

E24 - 31 okt 21 kl. 13:06

Ny fremtidsvisjon for Facebook: – Bare tåkeprat

Facebook har lansert nytt navn og ambisjoner for en virtuell virkelighet. – Hadde Facebook bare hatt glansdager, så er det ikke sikkert de hadde trengt å bytte ut navnet, sier medieviter Ida Aalen..

NRK - 09 okt 21 kl. 01:07

Facebook-problemer løst

Fredag kveld hadde Facebook igjen problemer med tjenesten. Etter noen timer opplyste selskapet at de var løst. Det var nettstedet Downdetector som først meldte om problemene, som både skal ha rammet Facebook, bildedelingstjenesten Instagram og meldingstjenestene Messenger og WhatsApp.

NRK - 08 okt 21 kl. 01:21

Facebook slutter med hjemmekontor

Facebook-ansatte har fått jobbe hjemmefra i pandemien. Etter de lange timene med nedetid denne uka, får de ikke lenger den muligheten. Selskapet opplyser at de ansatte må tilbake på kontoret.

NRK - 25 okt 21 kl. 22:57

Nytt milliard-resultat fra Facebook

Facebook hadde et overskudd på drøyt 75 milliarder kroner i tredje kvartal. Overskuddet i tredje kvartal var 17 prosent høyere enn i samme kvartal i fjor, og antallet månedlige brukere har ifølge Facebook økt med 6 prosent til 2,91 milliarder..

NRK - 19 aug 21 kl. 19:15

USA anklager Facebook for monopol

Amerikansk påtalemyndighet gjør et nytt forsøk på å trekke Facebook for retten i henhold til antitrustlovgivningen. Det er andre gangen Den føderale handelskommisjonen FTC forsøker å bevise at Facebook misbruker sin maktposisjon til å eliminere konkurranse, skriver NTB. I juni avviste en domstol det første forsøket med den begrunnelse at påtalemyndigheten ikke la fram nok bevis på at Facebook er et monopol.

NRK - 08 sep 21 kl. 06:44

Ansvarlige for egne Facebook-sider

Australias øverste rettsinstans slår fast at landets medier er å regne som utgivere og dermed er ansvarlig for tredjepartsinnlegg på deres Facebook-sider. Dylan Voller, en tidligere varetektsfange ved et ungdomsfengsel i delstaten Northern Territory, tok medieselskapene til retten på grunn av ærekrenkende kommentarer på deres Facebook-sider. Voller saksøkte TV-kanaler og aviser for kommentarer på Facebook-sidene til The Sydney Morning Herald, The Australian, Centralian Advocate, Sky News Australia og The Bolt Report.

NRK - 20 okt 21 kl. 06:59

Facebook byter namn

Facebook har planar om å endre namn på selskapet neste veke, skriv The Verge. Grunnen til at dei endrar namnet er at selskapet ønsker å bli kjent for meir enn sosiale medium, skriv nettstaden. Det er venta at det nye namnet skal atterspegle selskapets fokus på å bygge ein slags verkelegheits-versjon av internett.

NRK - 18 okt 21 kl. 00:40

Facebook vil ansette 10.000 i EU

Nettgiganten Facebook vil opprette 10.000 arbeidsplasser i Europa for å skape en virtuell versjon av internett. Selskapet ser på det som blir kalt et metavers som framtiden for nettbruk.

Aftenposten - 04 nov 21 kl. 15:45

Slik har Facebook sensurert redaktørstyrte medier. Nå vil staten stoppe dem

Medier som NRK og Aftenposten opplever at Facebook sensurer dem. Det vil staten ha en slutt på..

NRK - 03 nov 21 kl. 21:39

Facebook og Instagram har problemer

Tusenvis av brukere har i løpet av kvelden meldt på Downdetector om problemer med Instagram og Facebook. På Twitter skriver Instagrams PR-konto at de er kjent med at noen brukere har problemer med å få tilgang på appen. – Vi jobber med å fikse dem så raskt som mulig.

NRK - 02 nov 21 kl. 18:50

Facebook avslutter ansiktsgjenkjenning

Facebook skal ikke lenger benytte programvaren som brukes til å gjenkjenne ansikter på den sosiale plattformen. Den sosiale nettverksgiganten oppgir ifølge The New York Times at de ønsker å finne den riktige balansen med denne teknologien, og at de derfor vil slette data fra skanninger gjort av ansiktene til mer enn 1 milliard brukere. (NTB).

Klartale - 29 okt 21 kl. 10:45

Facebook bytter navn til «Meta»

Selskapet til Facebook vil nå hete «Meta». Mark Zuckerberg sier de nå vil satse stort på virtuell virkelighet..

Aftenposten - 28 okt 21 kl. 21:04

Hardt presset Facebook bytter navn på selskapet

Eierselskapet til Facebook, Instagram, Whatsapp og en rekke andre kjente apper skifter navn..

Aftenposten - 28 okt 21 kl. 20:57

Hardt presset Facebook bytter navn på selskapet

Facebook, som er under hardt press etter en rekke avsløringer, bytter navn på selskapet til Meta..

NRK - 28 okt 21 kl. 20:21

Facebook skiftar namn til Meta

Firmaet Facebook skiftar namn til Meta, melder nyheitsbyrået AFP..

Aftenposten - 05 okt 21 kl. 16:43

Facebook-varsler til Senatet: – Facebook skader barn, skaper skiller og svekker demokratiet vårt

Frances Haugen, som har lekket tusenvis av dokumenter om Facebook fra tiden da hun jobbet der, møter i Senatet..

NRK - 05 okt 21 kl. 16:33

Facebook-varsler vitne i Kongressen

Varsleren Frances Haugen, som tidligere var ansatt i Facebook, vitner nå i den amerikanske Kongressen. Haugen hevder Facebook bevisst spekulerer i å så usikkerhet hos unge jenter, spre hat mellom ulike grupper i samfunnet og svekke demokratiet. Haugen stod tidligere i år bak en stor lekkasje av dokumenter til politikere og avisa Wall Street Journal..

NRK - 05 okt 21 kl. 16:33

Facebook-varsler vitner i Kongressen

Varsleren Frances Haugen, som tidligere var ansatt i Facebook, vitner nå i den amerikanske Kongressen. Haugen hevder Facebook bevisst spekulerer i å så usikkerhet hos unge personer, spre hat mellom ulike grupper i samfunnet og svekke demokratiet. – Jeg er her i dag fordi jeg mener Facebooks produkter skader barn, skaper splid og svekker demokratiet vårt, sa Haugen da høringen startet.

E24 - 05 okt 21 kl. 09:56

Facebook-problemene kostet Zuckerberg over 50 milliarder kroner på papiret

Facebook-gründeren falt en plass på milliardærliste etter aksjefallet mandag. Det har stormet rundt selskapet den siste tiden, og siden tidlig i september har Facebook mistet over 1.300 milliarder kroner i markedsverdi..

NRK - 05 okt 21 kl. 05:11

Intern feil slo ut Facebook

En intern feil førte til at brukere verden over ikke kom seg inn på plattformer som Facebook, Instagram, Messenger og WhatsApp mandag kveld. – Vi har jobbet hardt for å gjenopprette tilgangen til våre apper og tjenester, og vi er glade for å kunne si at de nå er på vei til å fungere igjen, skrev Facebook på Twitter klokken 0.33 natt til tirsdag..

NRK - 04 okt 21 kl. 22:54

Facebook har fortsatt problemer

Brukere i en rekke land kommer verken inn på Facebook, Instagram, Messenger eller WhatsApp. Driftsproblemene startet mandag og varte utover kvelden. Facebook hadde ved 22-tiden ennå ikke uttalt seg om hva som er årsaken til problemene, og det er uvisst når plattformene kommer til å fungere igjen..

Aftenposten - 26 okt 21 kl. 06:13

Facebook i hardt vær, anklagene tårner seg opp

Facebook hevder å ville knytte verden tettere sammen, men dette bildet har for lengst falmet..

NRK - 04 okt 21 kl. 15:47

Bioteknologirådet forlater Facebook

Bioteknologirådet følger etter Teknologirådet og sletter sin Facebook-side. Direktør Petter Frost sier i en pressemelding at de gjør dette for å minimere deling av data om brukerne. – Datatilsynet har konkludert med at det ikke er forenlig med personvernforordningen (GDPR) at de har egen side på Facebook, og Bioteknologirådet vurderer det slik at de samme problemstillingene rundt personvern også gjelder for oss, sier Frost..

E24 - 25 okt 21 kl. 15:03

Positivt på Wall Street før åpning - Facebook legger fram resultat

Facebook sparker i gang en uke der flere teknologi-giganter legger fra resultater. Hertz har bestilt 100.000 Teslaer.

E24 - 25 okt 21 kl. 15:03

Wall Street stiger fra start - Facebook legger fram resultat

Facebook sparker i gang en uke der flere teknologi-giganter legger fram resultater. Hertz har bestilt 100.000 Teslaer..

Aftenposten - 25 okt 21 kl. 14:53

Lekkasje: Facebook lot seg presse til strengere sensur i Vietnam

Etter press fra vietnamesiske myndigheter skal Facebook ha økt sensuren av regimekritiske innlegg..

VG - 24 okt 21 kl. 01:30

Facebook-ansatte slo alarm internt

Allerede 16 måneder før presidentvalget i USA i 2020, sa en ansatt i Facebook ifra om en illevarslende utvikling gjennom en intern rapport..

E24 - 20 okt 21 kl. 11:50

Facebook får gebyr på 585 millioner etter Giphy-kjøp

Det britiske konkurransetilsynet mener Facebook bevisst har holdt tilbake informasjon i kjølvannet av Giphy-oppkjøpet, og kritiserer selskapet for å unnlate å melde fra om lederbytter..

Aftenposten - 20 okt 21 kl. 09:19

Facebook bytter navn. Peker på metaverse som fremtiden.

Facebook planlegger å bytte navn til et som reflekterer selskapets nye satsing, får The Verge opplyst..

Aftenposten - 09 nov 21 kl. 08:12

Erna slo fast at regjeringen «skulle stille oss bak» Listhaug etter Facebook-posten

Tidligere Frp-leder Siv Jensen tar et kraftig oppgjør med sin forgjenger Carl I. Hagen i sin nye biografi..

E24 - 18 okt 21 kl. 06:11

Facebook vil ansette 10.000 i EU-landene for å skape «metaverset»

Nettgiganten Facebook vil opprette 10.000 arbeidsplasser i Europa for å skape en virtuell versjon av internett..

Aftenposten - 08 nov 21 kl. 11:46

Facebook må presses til å ta ansvar

Avsløringer har vist at selskapets plattformer er skadelig for barn og unge..

VG - 18 okt 21 kl. 00:52

Facebook vil ansette 10.000 i Europa for å skape «metaverset»

Nettgiganten Facebook vil opprette 10.000 arbeidsplasser i Europa for å skape en virtuell versjon av internett..

Klartale - 15 okt 21 kl. 08:41

Den nye statsministeren reiser til Kongsberg

Onsdag kveld var det en stor politiaksjon på Kongsberg. Espen Andersen Bråthen gikk til angrep på flere personer. Han brukte pil og bue og to andre våpen.

NRK - 23 sep 21 kl. 22:17

Teknologirådet sletter Facebook

Etter 13 år på Facebook har det offentlige organet Teknologirådet bestemt seg for å slette siden sin, melder de på sine nettsider. Beslutningen kommer etter at Datatilsynet har konkludert med at de velger å ikke bruke Facebook i sitt kommunikasjonsarbeid fordi de mener det medfører en for høy risiko for brukernes rettigheter og friheter..

VG - 15 okt 21 kl. 01:49

Intern liste lekket: Disse navnene er bannlyst av Facebook

Facebook skal operere med en liste på over 4000 bannlyste navn. Brukere kan bli utestengt eller få innlegg slettet hvis de nevner noen av dem..

E24 - 03 nov 21 kl. 21:59

Facebook og Instagram har problemer

Instagrams PR-konto beklager problemene i en Twitter-melding..

NRK - 03 nov 21 kl. 16:14

Supporter fengsles for rasisme

En engelsk fotballfan er dømt til ti uker i fengsel for rasistiske tilrop etter EM-finalen i sommer. Han lot det gå utover engelske spillere i sosiale medier. Den 52 år gamle engelskmannen hånet Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka i en Facebook-video.

Klartale - 03 nov 21 kl. 11:04

Bekymret over mektige tech-selskaper

Selskaper som Google og Facebook får stadig større makt, også i Norden. Det bekymrer kulturministeren..

NRK - 11 okt 21 kl. 19:48

Varsler skal møte i tilsynsråd

Varsleren Frances Haugen i saken mot Facebook, har takket til å snakke om sine opplevelser i Facebooks tilsynsråd, opplyser rådet. Dette etter en invitasjon fra rådet selv. – Rådets medlemmer setter pris på muligheten til å diskutere Haugens opplevelser og samle informasjon som kan bidra til større åpenhet og ansvarlighet fra Facebooks side, sier rådet.

E24 - 30 okt 21 kl. 22:11

Finansmann kjøpte Californias dyreste hus: Punget ut 1,5 milliarder kroner

Moteskaperen Serge Azria må kunne sies å ha fått en grei pris for huset sitt i Malibu i California. Facebook-styremedlem Marc Andreessen bladde opp 1,5 milliarder kroner for eiendommen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt