Facebook

Friday, 24 June, 23:28

Nyheter om Facebook

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 14 jun 22 kl. 00:31

Sivilombudet forlater Facebook og Instagram

På bakgrunn av Datatilsynets rapport om Metas behandling av personopplysninger på Facebook, har Sivilombudet valgt å fortalte Facebook og Instagram, skriver de i en pressemelding. – Vi har vurdert det slik at det er vanskelig for oss å ivareta behandlingsansvaret i tråd med personvernforordningen slik situasjonen er nå, sier sivilombud Hanne Harlem. Sivilombudet vil fortsatt være til stede på Twitter og LinkedIn, skriver NTB..

Klartale - 25 apr 22 kl. 13:17

Flere hatefulle ytringer mot muslimer i sosiale medier de siste årene

Det viser en ny rapport. Den er laget på oppdrag fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir). Forskere fra Oslo Met har jobbet med rapporten.

Klartale - 21 jun 22 kl. 10:55

Kjærlighet skiller ikke på kjønn

Juni er måneden vi feirer Pride. Og det bør vi være stolt over. Klar Tale deler i ukens avis historier fra to kvinner.

Aftenposten - 17 jun 22 kl. 10:20

Fikk Facebook til å stemple Nederlands største høytid som rasistisk: – Veldig vanskelig avgjørelse

Helle Thorning-Schmidt leder Facebooks tilsynsråd. Hun mener rådet har bidratt til mer åpenhet om hvordan innhold….

NRK - 23 maj 22 kl. 19:35

A-ha avlyser flere konserter

Etter lørdagens avlyste konsert i Oslo, skriver A-ha på Facebook at de også må avlyse konsertene i Bournemouth og Liverpool, henholdsvis 24. og 25. mai.

NRK - 23 maj 22 kl. 15:56

Statsadvokaten saksøker Zuckerberg 

Statsadvokaten i Washington D.C. går til sak mot Facebook-grunder og Meta-sjef Mark Zuckerberg etter Cambridge Analytica-skandalen, skriver Reuters.

VG - 13 jun 22 kl. 07:46

Nok et tilbakeslag

Det sier noe om regjeringen at de lytter mer til opprørsgrupper på Facebook enn de politikerne som er valgt av innbyggerne til å styre..

NRK - 12 jun 22 kl. 16:54

Britisk ekssoldat drept i Ukraina

En tidligere britisk soldat som kjempet mot russiske invasjonsstyrker i Ukraina, er skutt og drept i Sievjerodonetsk øst i landet, opplyser familien hans. Jordan Gatley er den andre britiske statsborgeren som skal ha blitt drept i kamp på ukrainsk side etter at Russland invaderte nabolandet 24. februar.

NRK - 10 jun 22 kl. 12:34

Twin Peaks-songar er død

Den amerikanske songaren Julee Cruise er død, 65 år gammal. Det var ektemannen hennar, Edward Grinnan, som melde om dødsfallet på Facebook, skriv The Guardian. Cruise er kanskje mest kjent for songen «Falling», som blei brukt i TV-serien «Twin Peaks» av regissør David Lynch.

NRK - 09 jun 22 kl. 02:19

Bekrefter at militærfly styrtet i USA

Det amerikanske forsvaret bekrefter at et militærfly har styrtet nær Glamis i California. På Facebook-siden til flybasen MCAS Yuma skriver de at militære og sivile nødetater er på ulykkesstedet. De understreker at det ikke var radioaktivt materiale om bord i flyet.

NRK - 08 jun 22 kl. 10:31

Rekordmange varsler til Forsvaret

Etter NRK sine avsløringer har det kommet rekordmange varsler. Det har kommet inn åtte varsler i snitt hver dag de siste ukene. Nå vurderer forsvarssjef Eirik Kristoffersen å politianmelde én sak fra 2018.

NRK - 04 jun 22 kl. 22:15

Ukrainas forsvarssjef takker Norge

– Jeg er oppriktig takknemlig overfor det norske folk, skriver Ukrainas forsvarssjef Valerij Zaluzjnij på Facebook. Ukrainas forsvarssjef takker for det som skal være en leveranse av artilleritypen M109 fra Norge. – De er allerede i frontlinjen, treffer mål med høy nøyaktighet og ødelegger fienden, skriver forsvarssjefen videre.

Klartale - 03 jun 22 kl. 09:48

Det kan bli politisk krise 100 dager før valget i Sverige

Det er valg i Sverige i høst. Men statsministeren truer med å slutte i neste uke. Årsaken er at mange flere partiet er lite fornøyd med hennes justisminister.

NRK - 02 jun 22 kl. 01:20

USA: Flere skal være drept etter skyteepisode på sykehus

Flere personer skal ha blitt skutt på St. Francis-sykehuset i Tulsa i staten Oklahoma, melder det lokale politiet på Facebook. – Dessverre har flere blitt drept, opplyser politisjefen Richard Meulenberg til Los Angeles times.

NRK - 02 jun 22 kl. 01:20

USA: Fire skal være drept etter skyteepisode på sykehus

Fire personer, inkludert gjerningspersonen skal være drept i en skyteepisode på St. Francis-sykehuset i Tulsa i staten Oklahoma, melder det lokale politiet på Facebook. Politiet gjennomsøker bygningen.

NRK - 02 jun 22 kl. 01:20

USA: Tre personer drept etter skyteepisode på sykehus

Fire personer, inkludert gjerningspersonen, skal være drept i en skyteepisode på St. Francis-sykehuset i Tulsa i staten Oklahoma, melder det lokale politiet på Facebook. Politiet gjennomsøker bygningen.

NRK - 02 jun 22 kl. 01:20

USA: Fire personer drept etter skyteepisode på sykehus

Fem personer, inkludert gjerningspersonen, skal være drept i en skyteepisode på St. Francis-sykehuset i Tulsa i staten Oklahoma, melder det lokale politiet på Facebook. Gjerningspersonen var bevæpnet med en rifle og håndvåpen.

Aftenposten - 01 jun 22 kl. 22:30

Toppsjef i Meta Sheryl Sandberg forlater selskapet

Det skriver hun selv i et innlegg på Facebook. «Slutten på en æra», skriver Meta-grunnlegger Mark Zuckerberg til….

E24 - 01 jun 22 kl. 21:45

Toppsjef i Meta Sheryl Sandberg forlater selskapet

Det skriver hun selv i et innlegg på Facebook. «Slutten på en æra», skriver Meta-grunnlegger Mark Zuckerberg til kommentar..

VG - 31 maj 22 kl. 08:22

Flytt hele livet ditt til Facebook!

Det er ikke umulig. Hundretalls millioner av mennesker har gjort det, og Mark Zuckerberg syns naturligvis det er flotte saker..

NRK - 30 maj 22 kl. 12:22

Hevder Bruce Springsteen setter norgesrekord i billettsalg

Bruce Springsteen har ifølge Live Nation Norway satt en ny norsk rekord. Med begge konsertene på Voldsløkka i Oslo i 2023 utsolgt setter han ny, norsk rekord i antall billetter solgt til én artist på én gang, skriver den norske konsertarrangøren i sosiale medier. Billettsalget til de to konsertene, som foregår 30.

NRK - 30 maj 22 kl. 09:17

Vil ha båndtvang på katter

Det bør innføres båndtvang på katter av hensyn til fuglene. Det sier biolog Per Espen Fjeld i et innlegg på Færdertinget på Facebook. Ifølge Fjeld er det beregnet at rundt 7 millioner fugler blir tatt av katt årlig.

NRK - 30 maj 22 kl. 00:27

Harde kamper i Luhansk og Donets-regionene søndag

Ukrainske styrker stod imot tunge artilleribomber fra russiske soldater som intensiverte angrepene søndag for å erobre byen Sievjerodonetsk i Luhansk regionen, melder den ukrainske presidenten, Volodymyr Zelenskyj. – All kritisk infrastruktur er ødelagt og 90 prosent av bygningene er skadet. Det er ingen telefonforbindelser, sa Zelenskyj i en TV-tale søndag, melder nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 28 maj 22 kl. 08:56

Australsk hjelpearbeider skal være drept i Ukraina

En australsk statsborger, som skal ha drevet hjelpearbeid i krigsherjede Ukraina, skal være drept, opplyser australske myndigheter til ABC News. – Dette er en tragedie, og jeg vil få kondolere familien, sier statsminister Anthony Albanese. Det er ikke kjent hvem 48 år gamle Michael O'Neill jobbet for, men han skal tidligere ha kjørt lastebil for et gruveselskap.

NRK - 27 maj 22 kl. 11:33

Vedum dypt uenig i Unge Venstres helligdagsutspill

Unge Venstres forslag om å fjerne de kristne helligdagene og erstatte dem med vanlige fridager faller ikke i smak hos Trygve Slagsvold Vedum. – Ser at sentrale Venstre-folk nå tar til orde for å fjerne alle de kristelige helligdagene, og at det brukes ord om utdatert og tåpelig om de røde dagene. Jeg er dypt uenig i at vi skal fjerne dette som fridager, skriver finansministeren og Sp-lederen på Facebook.

VG - 26 maj 22 kl. 09:28

Massemorderen publiserte meldinger på Facebook like før skoleskytingen

Tirsdag formiddag varslet Salvador Ramos (18) at han ville «skyte på en barneskole». Elleve minutter senere kom de første nødmeldingene..

NRK - 25 maj 22 kl. 20:00

Skuleskytinga i Texas - Ramos hadde ikkje kriminell bakgrunn

Texas-guvernør Greg Abbot og politiet haldt ei pressekonferanse om skuleskytinga i Uvalde i Texas onsdag. Det var Salvador Ramos som skaut på skulen, og ifølgje Abbot hadde han verken kriminell bakgrunn eller mentale helseproblem. Guvernøren sa også at 18-åringen hadde skrive fleire innlegg på Facebook før han kom til Robb Elementary school.

NRK - 25 maj 22 kl. 20:00

Skuleskytinga i Texas – Ramos hadde ikkje kriminell bakgrunn

Texas-guvernør Greg Abbot og politiet haldt ein pressekonferanse om skuleskytinga i Uvalde i Texas onsdag. Det var Salvador Ramos som skaut på skulen, og ifølgje Abbot hadde han verken kriminell bakgrunn eller mentale helseproblem. Guvernøren sa også at 18-åringen hadde skrive fleire innlegg på Facebook før han kom til Robb Elementary school.

NRK - 25 maj 22 kl. 00:40

To personer kritisk skadd etter skytingen

Et sykehus i San Antonio opplyser at de har to pasienter innlagt fra skytingen ved Robb barneskole i Ulvalde, skriver CNN. – En pasient er en 66 år gammel kvinne. Den andre er en 10 år gammel jente.

NRK - 24 maj 22 kl. 21:53

Minst to drept i skoleskyting i Texas

Minst to er drept og flere såret etter skyting ved en barnekskole i Uvalde i Texas. Sykehuset Uvalde Memorial Hospital bekrefter på Facebook at de mottok 13 barn via ambulanse eller buss for behandling. To personer som ankom sykehuset var allerede døde, skriver UMH.

NRK - 24 maj 22 kl. 19:38

Skolemyndigheter varsler om skoleskyting i Texas

Det skal være pågående skyting ved en barneskole i Uvalde i Texas, opplyser de lokale skolemyndighetene på Twitter. Politiet skal være på stedet. Politiet i Uvalde skriver på Facebook at det er en pågående hendelse.

Dagbladet - 23 maj 22 kl. 19:30

Raser: - Kviser på samfunnets rumpe

Den tidligere samferdselsministeren mener politiet bør legge ut videoer av sykkeltyver på Facebook..

Klartale - 23 maj 22 kl. 13:15

Afghanske kvinner blir tvunget til å dekke til ansiktet

– Vi er i dyp sorg i dag. Det skrev Khpalwak Safi på Facebook. Han er sjefredaktør for en afghansk nyhetskanal.

NRK - 01 maj 22 kl. 21:24

Danmarks justisminister går av

Danmarks justisminister Nick Hækkerup forlater regjeringen for å bli direktør i den danske Bryggeriforeningen, skriver han på Facebook. Den 54 år gamle sosialdemokraten har tidligere vært forsvarsminister og helseminister. Han har vært justisminister siden 2019.

NRK - 19 maj 22 kl. 16:24

Støre langer ut mot Rødt: – Dypt usolidarisk

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) reagerer kraftig på Rødts nei til ratifisering av medlemskap i Nato for Finland og Sverige. – Forslaget fra Rødt er dypt usolidarisk med våre nærmeste naboer, i en situasjon der de opplever at deres trygghet er truet, sier Støre. – Nato er en forsvarsallianse som Sverige og Finland nå ønsker å være en del av.

NRK - 27 apr 22 kl. 23:00

Facebook-overskudd krymper

Facebook-eier Metas overskudd krympet med 21 prosent til 7,5 milliarder dollar i første kvartal. Det tilsvarer drøyt 68 milliarder kroner. For et år siden var overskuddet 9,5 milliarder dollar.

E24 - 27 apr 22 kl. 22:07

Facebook-eier Meta økte omsetningen med 6,6 prosent – under analytikernes forventningene

Meta Platforms, som eier Facebook, omsatte for 27,9 milliarder dollar i første kvartal, en økning på 6,6 prosent fra samme periode i fjor. Aksjen hopper 10 prosent i etterhandelen..

E24 - 27 apr 22 kl. 22:07

Facebook økte antall brukere mer enn ventet: Hopper 13 prosent i etterhandelen

Meta Platforms, som eier Facebook, kunne vise til bedre resultater enn ventet i første kvartal i år. Selv om omsetningen var lavere enn ventet var brukerveksten og lønnsomheten høyere..

E24 - 27 apr 22 kl. 22:07

Meta med comeback etter sterk brukervekst: 31 millioner flere på Facebook

Meta Platforms, som eier Facebook, kunne vise til bedre resultater enn ventet i første kvartal i år. Selv om omsetningen var under forventningene, var brukerveksten og lønnsomheten høyere..

E24 - 27 apr 22 kl. 22:07

Meta med sterk brukervekst: 31 millioner flere på Facebook

Meta Platforms, som eier Facebook, kunne vise til bedre resultater enn ventet i første kvartal i år. Selv om omsetningen var under forventningene, var brukerveksten og lønnsomheten høyere..

NRK - 18 maj 22 kl. 23:42

Rødt vil stemme nei til Sverige og Finland

Rødt mener Nato-medlemskap for Sverige og Finland ikke vil gagne fred og sikkerhet i Norden og vil stemme imot svensk og finsk medlemskap. Rødts sentralstyre diskuterte onsdag partiets standpunkt og landet på at Norge bør si nei, melder NTB. – De nordiske landene har interesse av lav spenning i det høye nord, men amerikanske baser og økt Nato-militarisering nær det russiske grenseområdet øker spenningen og drar oss tettere inn i stormaktsrivalisering mellom USA og Russland, skriver Rødt-leder Bjørnar Moxnes på Facebook..

VG - 23 apr 22 kl. 22:19

Forsvarssjefen la ut telefonnummeret på Facebook: – Tenkte ikke på det

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen la ut et bilde av telefonnummeret sitt på Facebook lørdag. Kort tid etterpå gjorde sjefen for Norges væpnede styrker full retrett..

NRK - 13 maj 22 kl. 19:44

Ukrainas forsvarssjef tror krigen vil bli langvarig

Ukraina tar sikte på å væpne én million soldater, men forsvarsminister Oleksij Reznikov tror krigen vil bli langvarig. – Vi er nå inne i en langvarig fase av krigen. Svært vanskelige uker ligger foran oss.

NRK - 13 maj 22 kl. 03:17

Bes om å arkivere krigsbevis

Toppsjefene i YouTube, Tiktok, Twitter og Facebook-eier Meta bes om å arkivere innhold som kan brukes som bevis på russiske krigsforbrytelser i Ukraina. Det er fire demokrater som leder hver sin komité i Representantenes hus som har sendt brevene, skriver NBC News. I brevet som er sendt til Meta-sjef Mark Zuckerberg, heter det blant annet at de oppfordrer «Meta til å ta steg for å bevare og arkivere innhold delt på selskapets plattformer som potensielt kan bli brukt som bevis» når den amerikanske regjeringen og internasjonale organer etterforsker påstander om russiske krigsforbrytelser.

NRK - 12 maj 22 kl. 20:04

Kosovo vil bli medlem i Europarådet

Kosovo søkte torsdag om å bli medlem i Europarådet, til sterke protester fra Serbia. Søknaden kommer etter at Russland trakk seg ut av rådet i mars. Serbia anerkjenner ikke Kosovos selvstendighet, og det gjør heller ikke landets nære allierte Russland.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com