FHI

Søndag, 29 November, 02:20

Nyheter om FHI

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 23 nov. 20 kl. 13:57

FHI slår alarm om utviklingen i sykehjemssmitte

En økning i antall smitteutbrudd på sykehjem i Norge den siste uken bekymrer FHI. – Vi er bekymret for at dette kan gi flere smittede med alvorlig forløp fremover, sier medievakten i FHI..

NRK - 19 nov. 20 kl. 13:25

FHI tilrår framleis munnbind

Folkehelseinstituttet tilrår framleis bruk av munnbind der det ikkje er mogleg å halde avstand. Det er klårt etter at FHI har oppdatert kunnskapsgrunnlaget sitt. FHI peiker på at fordelane med munnbindbruk er større enn ulempene..

NRK - 09 okt. 20 kl. 14:16

FHI: Høy risiko for lokale utbrudd

FHI mener risikoen er høy for lokale utbrudd i Norge, og at hele landet må forberede seg på mange flere lokale utbrudd. Det skriver FHI i sin siste risikovurdering. FHI anbefaler at dagens tiltak videreføres for å unngå massesmittehendelser..

NRK - 14 nov. 20 kl. 10:10

FHI:-Hjem til jul viktig for mange

FHI ber folk som reiser fra områder med mye smitte i Norge, om å være forsiktige de første ti dagene etter ankomst til områder med lite smitte. FHI skriver på nett i dag at de viktigste reisene som å reise hjem til jul kan være nødvendig for mange..

NRK - 14 nov. 20 kl. 10:10

FHI: -Hjem til jul viktig for mange

FHI ber folk som reiser fra områder med mye smitte i Norge, om å være forsiktige de første ti dagene etter ankomst til områder med lite smitte. FHI skriver på nett i dag at de viktigste reisene som å reise hjem til jul kan være nødvendig for mange..

VG - 6 timer siden

Karantenehotell: FHI vil ha flere unntak

Karantenehotell bidrar ikke til å håndtere gruppene som i utgangspunktet skapte bekymring, ifølge FHI. Advokatforeningen mener hele ordningen må skrotes..

Dagbladet - Igår: 18:16

FHI-kritikk etter befaring

FHI har kartlagt flere forbedringspunkter ved Villa Skaar, men ikke alvorlig svikt..

NRK - Igår: 12:22

FHI etterregistrerer 12 dødsfall

Fredag er det registrert 12 nye koronarelaterte dødsfall hjå FHI. Alle dødsfalla er frå denne eller førre veke. Etterregistreringa er skulda tekniske problem.

VG - I førrgår: 09:14

FHI om vaksinenyhet: Vi er klare i januar

Legemiddelprodusenten Moderna mener coronavaksinen deres kan være klar første kvartal neste år. FHI sier de skal være klare når de kommer..

VG - 25 nov. 20 kl. 10:57

FHI: Ikke bekymret for at nordmenn skal droppe coronavaksinen

De merker skepsis til vaksinene, men FHI-topp Geir Bukholm tror det er sunt at folk er tilbakeholdne..

NRK - 25 nov. 20 kl. 06:23

FHI besøker Villa Skaar Valstad

FHI besøker Villa Skaar Valstad sykehjem i Eidsvoll for å gjennomgå rutinene og vurdere videre tiltak. Til sammen ni beboere har dødd av covid-19 på sykehjemmet de siste to ukene. Alle beboerne og halvparten av de ansatte er smittet med korona..

NRK - 23 nov. 20 kl. 15:26

FHI vil teste på arbeidsplasser

Folkehelseinstituttet foreslår å teste alle som arbeider på enkelte arbeidsplasser i Oslo, som Ikea, Oslo Taxi eller Posten. FHI ser for seg at alle ansatte testes jevnlig, for eksempel en gang i uka. Testene skal være frivillige..

NRK - 23 nov. 20 kl. 06:31

Småkommuner imponerer FHI

Flere mindre kommuner med høyt smittenivå har klart å slå tilbake koronautbrudd gjennom smittesporing. FHI mener kommunenes håndtering av viruset har gått bedre enn fryktet. De bruker erfaringer fra berørte kommuner til å forbedre sine råd til andre..

Aftenposten - 22 nov. 20 kl. 20:56

Reglene ble innført i all hast, og FHI ble ikke hørt. Oppsiktsvekkende, mener jusprofessor.

Dette går for raskt, advarte FHI. Få timer senere var reglene for karantenehotell bestemt..

VG - 22 nov. 20 kl. 18:32

FHI og Helsedirektoratet uenige i om smittevernregler ble brutt på Vinstra

Folkehelseinstituttet (FHI) sier at det etter forholdene ikke er brudd på smittevernregler at ikke-smittede delte rom med smittede ved asylmottaket på Vinstra. Helsedirektoratet er uenig..

NRK - 19 nov. 20 kl. 09:13

FHI med råd for julehandelen

Folkehelseinstituttet kom i dag med smittevernråd for julehandelen. FHI ber folk handla på alternative tidspunkt, vaska hendene ofte, og unngå kollektivtransport dersom det er mogleg. Folk i risikogruppa bør vurdera om andre skal stå for handlinga..

NRK - 18 nov. 20 kl. 14:16

FHI: Tegn til at smitten flater ut

– Det er tegn til at smittetallene flater ut i Norge, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg. Situasjonen er likevel ustabil, advarer hun. Om lag 4.

VG - 17 nov. 20 kl. 23:24

FHI går imot forslag om at noen områder skal få vaksinen først

Når vaksinen kommer til Norge, skal folk i områdene med mest smitte få den først? FHI tar til orde for en jevn fordeling..

NRK - 17 nov. 20 kl. 19:08

Vil skjerpe karanteneregler

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler å fjerne unntaket for innreisekarantene for arbeidsreisende fra Jämtland i Sverige. Det kommer fra i anbefalingen fra FHI tirsdag..

NRK - 17 nov. 20 kl. 18:51

Kildekode lagt ut

FHI har lagt ut åpen kildekode for den nye versjonen av smittesporingsappen Smittestopp. Ifølge FHI blir appen utviklet som et åpen kildekode-prosjekt. Slik kan de som engasjerer seg, kan følge prosjektet og kodens utvikling og gi innspill og bidrag..

VG - 17 nov. 20 kl. 18:56

FHI vil ha arbeidsreisende fra Jämtland i karantene

FHI vil ikke lenger ha unntak for folk som kommer fra Jämtland til Norge for å jobbe..

NRK - 17 nov. 20 kl. 18:51

Åpen kildekode for Smittestopp-app

FHI har lagt ut åpen kildekode for den nye versjonen av smittesporingsappen Smittestopp. Ifølge FHI blir appen utviklet som et åpen kildekode-prosjekt. Slik kan de som engasjerer seg, kan følge prosjektet og kodens utvikling og gi innspill og bidrag..

NRK - 16 nov. 20 kl. 10:09

Influensavaksine forsinket

Folkehelseinstituttet (FHI) hadde planlagt å distribuere mer influensavaksine denne uka, men de har fått beskjed om at den er forsinket. Utsendelse er nå planlagt til uke 49 og 50, forutsatt at vaksinen kommer i uke 48, opplyser FHI..

Klartale - 06 nov. 20 kl. 11:26

FHI: Snart kan vi ha 2.300 nye smittede hver dag

Korona-viruset sprer seg nå raskt i Norge. Om tre uker kan vi ha 2.300 nye smittede daglig.

VG - 05 nov. 20 kl. 15:36

FHI: Ser tegn på regional oppblussing i Oslo og Bergen

I en fersk risikorapport fra Folkehelseinstituttet (FHI) skriver de at smittesituasjonen i Norge er ustabil..

Aftenposten - 04 nov. 20 kl. 19:09

FHI: De som bor alene, bør ikke klemme flere enn to-tre personer

Folkehelseinstituttet (FHI) presiserte onsdag hvor mange du kan omgås som normalt og være fysisk nær..

NRK - 23 sep. 20 kl. 05:16

FHI er ikke imot påbud om munnbind

Folkehelseinstituttet (FHI) støtter Oslo kommunes brede anbefaling om munnbind, men mener det å holde avstand fortsatt er det viktigste. – FHI er heller ikke prinsipielt imot et påbud om munnbind, opplyser overlege Preben Aavitsland til Dagbladet..

Dagbladet - 01 nov. 20 kl. 14:52

Snudde etter kritikk fra FHI

Helsedirektoratet anbefalte «karantene light». Etter reaksjoner fra FHI, valgte direktoratet å endre sine anbefalinger til regjeringen..

Aftenposten - 29 okt. 20 kl. 15:07

FHI kan heldigvis mye. Men vaske klær kan de ikke.

Munnbind i stoff er en god og enkel løsning. FHI må la være å forvirre med sine utdaterte vaskeråd..

P4 - 28 okt. 20 kl. 07:58

Så mange må bruke munnbind før det hjelper

Med dagens smittetrykk går 1087 personer med koronaviruset rundt i Norge og kan smitte andre uten å selv vite at de har smitten. Det viser analyser fra FHI om munnbind, som Aftenposten skriver om i dag. På grunn av smitteøkningen den siste uken i hovedstaden, anslås det at 6700 personer i Oslo må bruke munnbind én uke for å hindre ett smittetilfelle.

NRK - 26 okt. 20 kl. 14:47

FHI anbefaler strengere tiltak

Arbeidsreisende fra områder i Europa med høyt smittepress bør ikke unntas fra innreisekarantene i arbeidstiden, skriver FHI mandag. De anbefaler at bare inntil femti deltakere kan delta på innendørs sammenkomster som primært samler familie, venner og kjente..

VG - 26 okt. 20 kl. 09:24

FHI: Snart tomt for influensavaksine

Som følge av den globale etterspørselen etter influensavaksine på grunn av coronapandemien, har FHI kun greid å få tak i nok til å dekke to tredeler av behovet..

NRK - 15 sep. 20 kl. 17:44

FHI: Estland kan bli raudt

FHI anbefalar at Estland blir raudt, og at Polen, Island og Lichtenstein blir karakterisert som gule land. FHI foreslår også endringar i svenske, danske og finske regionar denne veka. Regjeringa skal ta ei avgjerd iløpet av veka..

VG - 23 okt. 20 kl. 11:09

FHI-anslag: Første runde med corona-vaksinering kan gjøres på tre uker

Når FHI får de første dosene til Norge, kan det gå få uker før de første prioriterte gruppene har fått vaksinen i sin kommune..

P4 - 11 sep. 20 kl. 16:49

FHI krever styrking

Folkehelseinsituttet mener regjeringen må styrke flere områder i kampen mot koronaviruset. Blant annet mener FHI at teststrategien må gjennomgås for å sikre god kapasitet, raske svar på tester og effektiv bruk av ny teknologi. De mener, blant annet, også at kommunenes apparat må styrkes i løpet av timer når et utbrudd oppdages.

VG - 19 okt. 20 kl. 10:54

FHI: Trondheim-viruset har kortere tagger

Ny variant av coronaviruset oppdaget i Trondheim. – Endringer vi ikke har sett før, sier FHI..

Dagbladet - 18 timer siden

Kjøkkenvifte-teori støttes av FHI

Byrådsleder Raymond Johansen sier at smitten ikke kommer gjennom kjøkkenvifta. Poenget i teorien støttes av Folkehelseinstituttet..

NRK - Igår: 00:07

196 nye koronatilfeller i Norge

Det var ved midnatt registert 35.190 koronatilfeller i Norge. 27.

NRK - Igår: 00:07

447 nye koronatilfeller

Det var ved midnatt registrert 35.193 koronatilfeller i Norge. 27.

VG - Igår: 18:07

Ni døde på sykehjem: FHI fant rom for forbedring

Folkehelseinstituttet påpeker at det coronarammede sykehjemmet på Eidsvoll har trange lokaler som ikke er godt egnet til å holde avstand..

Dagbladet - I førrgår: 21:34

- Tar feil om svineinfluensa

Svineinfluensaen kunne kanskje ført til like mange narkolepsitilfeller uten vaksinen, mener FHI-direktøren. Helt feil, mener finsk professor..

NRK - I førrgår: 17:04

Høie: Utbrot «gjekk under radaren»

Bergens Tidende skriv at det gjekk åtte veker med åtvaringar frå fagmiljøet før FHI konkret opna for testing av eldre personar med andre symptom enn luftvegsplager. Helseminister Bent Høie beklagar at fleire smittetilfelle derfor gjekk under radaren..

NRK - I førrgår: 16:12

67 nye koronadødsfall i Sverige

Det er onsdag registrert 67 nye koronarelaterte dødsfall og 5841 nye smittetilfelle i Sverige, ifølge svenske FHI. Til saman har fleire enn 6.700 menneske døydd i landet som følge av covid-19, medan fleire enn 236.

Aftenposten - I førrgår: 16:12

Høie medgir at koronasmitte på sykehjem «gikk under radaren»: – Det er veldig beklagelig

Fagmiljøet advarte, men det gikk åtte uker – og 137 døde – før FHI konkret åpnet for testing av eldre med uvanlige symptomer. Nå beklager helseministeren..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt