FHI

Fredag, 25 Juni, 08:36

Nyheter om FHI

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 juni 21 kl. 12:48

FHI: 4 ukers vaksineforsinkelse

FHI publiserte tirsdag et nytt scenario for når ulike aldersgrupper kan forvente å få første og andre vaksinedose. Det nye anslaget for når alle voksne skal ha fått tilbud om første dose er uke 31-32, altså i begynnelsen av august. I det forrige scenarioet fra mai, anslo FHI at dette skulle skje innen uke 29.

NRK - 11 juni 21 kl. 14:52

FHI vil bremse Oslo-gjenåpning

Neste uke innfører Oslo trinn tre av gjenåpningsplanen. Men FHI fraråder å innfører alle punktene i trinnet på én gang, skriver Aftenposten. Det kommer frem i en anbefaling som FHI sendte byrådet mandag denne uken, og er årsaken til at gjenåpningen av Oslo ble utsatt en uke, ifølge avisen.

NRK - 06 juni 21 kl. 17:52

FHI: Pandemien er ikke over

Pandemien er ennå ikke over i Norge selv om stadig færre legges inn på sykehus, stadig flere blir vaksinerte, og smittetallene nasjonalt går nedover. Det skriver FHI i en pressemelding søndag. Dette er et svar på at overlege i FHI Preben Aavitsland skrev på Twitter at pandemien så å si var over.

NRK - 30 minutter siden

FHI: Kan bli barnesmitte-bølge

Flere barn kan bli smittet hvis yngre aldersgrupper ikke blir vaksinert, sier fagdirektør i FHI, Frode Forland til Dagbladet. FHI ser om koronavaksinen burde tilbys til 16- og 17-åringer. Deretter til 12 -til 15-åringer..

NRK - 21 juni 21 kl. 21:04

FHI vil vaksinere hele 2003-kullet

Nedre aldersgrense for koronavaksinasjonsprogrammet er fra fylte 18 år, men av praktiske grunner mener FHI at hele 2003-årskullet skal tilbys koronavaksinen fra Pfizer, skriver FHI i en pressemelding. De som er født i 2003 har fylt, eller fyller 18 år i år. – Vi ser at det er krevende å sette grensen ved når en har fødselsdag istedenfor å forholde seg til et helt årskull.

NRK - 14 april 21 kl. 16:14

FHI: Uenig i deler av rapport

FHI-direktør Camilla Stoltenberg mener koronakommisjonens rapport gir en god vurdering av pandemien, men er uenig i noe av kritikken Hun er ikke enig i at FHI var skeptisk inngripende tiltak i en større pakke 12. mars 2020, og peker på at FHI tok initiativ til en større pakke 10. mars.

NRK - 15 juni 21 kl. 02:30

FHI: Munnbind ikke lenger nødvendig

Det er ikke lenger et nasjonalt råd om å bruke munnbind i Norge. FHI mener ulempen ved å bruke munnbind etter hvert vil bli større enn nytten, skriver VG. Overlege i FHI, Bjørn Gunnar Iversen, sier at når andelen vaksinerte blir høy, vil effekten av munnbind avta, fordi færre vil være smittebærere, og færre vil være mottakelige for smitte.

NRK - 10 juni 21 kl. 21:52

Norge får færre Pfizer-doser

Norge skulle fått 1,2 millioner vaksinedoser fra Pfizer i juli, men får 400.000 færre doser. Det bekrefter vaksineprodusenten selv til VG.

NRK - 26 mai 21 kl. 18:18

FHI-ledelsen ikke prioritert

De 20 prioriterte vaksinedosene FHI har fått av regjeringen, har ikke gått til den øverste ledelsen. I stedet har ansatte som er tettere på viruset fått dem. Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI) sier til NTB at hun ikke er blant de 20 ansatte på instituttet som er blitt prioritert i vaksinekøen..

NRK - 26 mai 21 kl. 14:16

FHI ber unge til undersøkelse

FHI inviterer personer mellom 18 og 30 år til å delta i en undersøkelse om effekten av vaksinering mot korona. Undersøkelsen går ut på å svare på spørsmål, samt blodprøver for noen. – Det er svært viktig å følge med på befolkningens motstandskraft mot koronasykdom, og om de vaksinene vi bruker i Norge faktisk gir god beskyttelse.

NRK - 24 mai 21 kl. 00:09

FHI ber Kristiansand følge nøye med

Kristiansand er på grensa til å måtte innføre flere generelle tiltak, sier overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet (FHI) etter et møte med kommunen. Søndag ga FHI råd til Kristiansand og andre kommuner i regionen om hvordan de skal håndtere smittesituasjonen framover, skriver Fædrelandsvennen..

NRK - 19 april 21 kl. 22:30

FHI advarer mot falske eposter

Folkehelseinstituttet (FHI) går ut med en advarsel etter å ha blitt varslet om at det er sendt ut falske eposter som kan se ut som en FHI-undersøkelse. Assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI sier i en pressemelding at instituttet ikke har sendt ut en slik undersøkelse, og hun anbefaler mottakere om ikke å klikke på lenkene i eposten..

VG - 10 timer siden

Nye FHI-beregninger: Flere må vente til september på vaksine

Noen innbyggere i flere mindre kommuner kan måtte vente til begynnelsen av september med å få tilbud om første vaksinedose, ifølge FHI..

NRK - 21 juni 21 kl. 06:50

Kartlegger mulig tredje vaksinedose

FHI kartlegger hvilke risikogrupper som kan trenge vaksinepåfyll, skriver VG. En tredje dose kan øke beskyttelsen og gi langvarig immunitet. For de de fleste er to vaksinedoser nok, men ifølge FHI kan det bli aktuelt å gi en booster til risikogrupper.

VG - 20 juni 21 kl. 05:40

Delta kan bli dominerende – det bekymrer ikke FHI

For å komme mutanter i forkjøpet, kan danske barn kan få vaksine fra september. Her mener FHI vi kan ha god kontroll - selv hvis Delta-varianten sprer seg mer..

NRK - 18 juni 21 kl. 18:09

Fleire dødsfall enn venta i Sverige

Dødsårsaksregisteret i FHI har gjort ei førebels samanlikning av ulike dødsårsaker i Sverige og Noreg sidan 2010. – Talet på døde i Noreg i pandemiåret 2020 var som forventa, men i Sverige var det 6,8 prosent fleire dødsfall enn ein elles kunne rekne med. Når det gjeld utviklinga mellom 2010 og 2019, blei kreft og lungesjukdommar oftare innrapporterte som underliggande dødsårsak i Noreg samanlikna med Sverige, men hjarte- og karsjukdommar sjeldnare, seier overlege Guttorm Raknes i Dødsårsaksregisteret i Folkehelseinstituttet.

NRK - 18 juni 21 kl. 12:06

FHI: Anbefaler gjenåpningstrinn 3

Helsedirektoratet og FHI anbefaler at vi kan gå videre til gjenåpningens trinn 3. – Det anbefales gradvis tilbakegang til fysisk tilstedeværelse på arbeidsplassen. Det er en forutsetning at grunnleggende smittevernregler må kunne ivaretas, skriver Helsedirektoratet..

NRK - 14 mai 21 kl. 14:05

FHI: Mer til Skien og Nesodden

Skien og Nesodden bør legges til kommunene som får flere vaksinedoser, og færre kommuner må gi fra seg vaksiner, anbefaler FHI i et nytt utkast, melder NTB. Moss er fjernet fra listen over de 24 kommunene som først ble prioritert i vaksinekøen. I tillegg legges det opp til at flere kommuner ikke må gi fra seg vaksinedoser.

NRK - 14 mai 21 kl. 14:05

FHI: Flere bør få beholde vaksiner

Skien og Nesodden bør legges til kommunene som får flere vaksinedoser, og færre kommuner må gi fra seg vaksiner, anbefaler FHI i et nytt utkast, melder NTB. Moss er fjernet fra listen over de 24 kommunene som først ble prioritert i vaksinekøen. I tillegg legges det opp til at flere kommuner ikke må gi fra seg vaksinedoser.

NRK - 16 juni 21 kl. 14:44

Fortsatt synkende smittetrend

Antall nye koronasmittede og sykehusinnleggelser fortsatte å gå ned i forrige uke, viser ukesrapporten fra Folkehelseinstituttet (FHI). Det er foreløpig rapportert om 29 nye innleggelser på sykehus i uke 23, etter 50 innleggelser i uke 22 og 51 i uke 20. Det er det laveste antallet nye innleggelser i en uke siden uke 42 i 2020, ifølge rapporten.

NRK - 16 juni 21 kl. 13:57

Beskyttet også mot deltavarianten

Til tross for deltavarianten mener Folkehelseinstituttet man fortsatt kan regnes som beskyttet mot covid-19 tre uker etter at man har fått første dose av vaksinen. Det skriver FHI i en oppdatert risikovurdering av deltavarianten i dag. – Deltavarianten gir mer alvorlig sykdom enn alfavarianten, smitter lettere og beskytter litt dårligere mot sykdom for dem som kun har fått én vaksinedose.

NRK - 13 mai 21 kl. 15:40

FHI-direktør svarer ordførere

Ordførere i flere kommuner raste i går mot av regjeringen vil skjevfordele vaksinedoser og prioritere Østlandet. Forslaget til FHI innebærer at 319 kommuner, i opptil sju uker, vil få om lag 35 prosent færre doser enn befolkningsnøkkelen tilsier Regjeringen går inn for å gi 24 kommuner i Oslo og Viken 60 prosent flere doser enn de ellers ville fått. Årsaken er at de har hatt høyt smittetrykk over tid.

NRK - 15 juni 21 kl. 12:48

FHI: Forsinkelser i andre dose

FHI har publisert et nytt scenario for når ulike aldersgrupper kan forvente å få første og andre vaksinedose. Det nye anslaget for når alle voksne skal ha fått tilbud om andre dose, er uke 40–41. Tidligere er det anslått at alle skal ha fått tilbud om andre dose i uke 36..

VG - 15 juni 21 kl. 12:42

FHI: Tror alle voksne kan få andre dose innen midten av oktober - fire til fem uker senere enn tidligere antatt

FHI beregner at dem mellom 18 og 44 år må vente to til tre uker lenger på første dose. Men større er forsinkelsene for andre dose..

VG - 15 juni 21 kl. 12:42

FHI: Tror alle voksne kan få andre dose innen midten av oktober -fire senere enn tidligere antatt

FHI beregner at dem mellom 18 og 44 år må vente to til tre uker lenger på første dose. Men større er forsinkelsene for andre dose..

VG - 15 juni 21 kl. 12:42

FHI: Tror alle voksne kan få andre dose innen midten av oktober

FHI beregner at dem mellom 18 og 44 år må vente opptil to uker lenger på første dose. Men større er forsinkelsene for andre dose..

E24 - 15 juni 21 kl. 07:24

FHI: Her må du ikke lenger bruke munnbind

Mandag droppet danskene munnbindet nesten overalt. I Norge er det heller ikke et nasjonalt råd om å bruke munnbind nå. Etter hvert vil ulempen ved å bruke munnbind bli større enn den eventuelle nytten, sier FHI-overlege..

VG - 15 juni 21 kl. 05:33

FHI: Her må du ikke lenger bruke munnbind

Mandag dropper danskene munnbindet nesten overalt. I Norge er det heller ikke et nasjonalt råd om å bruke munnbind nå. Etter hvert vil ulempen ved å bruke munnbind bli større enn den eventuelle nytten, sier FHI-overlege..

NRK - 12 mai 21 kl. 14:09

FHI: Ny status på indisk variant

På bakgrunn av WHOs seneste vurdering av indiske virusvarianter som bekymringsvarianter, har FHI endret sin vurdering og endrer status på indiske virusvarianter fra interessevarianter (VOI-Variant of Interest) til bekymringsvarianter (VOC-Variant of Concern). Endringen bidrar til at man både nasjonalt og internasjonal vil få bedre overvåking av disse variantene slik at det igjen kan gjøres videre vurderinger av risiko. Endringen vil ikke påvirke hvordan pandemien eller utbrudd lokalt skal håndteres pr.

NRK - 14 juni 21 kl. 07:37

FHI ser på vaksinering av studentar

Folkehelseinstituttet ser på korleis landets rundt 300.000 studentar skal bli vaksinert i løpet av sommaren. Den første dosen skal settast i kommunen der studentane er registrert i Folkeregisteret, mens dose to blir sett i kommunen der ein studerer, seier overlege Are Stuwitz Berg i FHI til NRK.

E24 - 10 juni 21 kl. 22:02

Dårlig vaksine-nytt for Norge: Pfizer leverer færre doser i juli enn FHI regnet med

Pfizer leverer 400.000 færre vaksinedoser i juli enn FHI hadde regnet med. Det betyr i beste fall 1–2 ukers forsinkelse for når alle over 18 år har fått tilbud om vaksine..

VG - 10 juni 21 kl. 21:46

Dårlig vaksine-nytt for Norge: Pfizer leverer færre doser i juli enn FHI regnet med

Pfizer leverer 400.000 færre vaksinedoser i juli enn FHI hadde regnet med. Det betyr i beste fall 1–2 ukers forsinkelse for når alle over 18 år har fått tilbud om vaksine..

NRK - 10 juni 21 kl. 13:31

Vaksinerer utenlandsstudenter

Flere av de større kommunene har begynt å kalle inn studenter som skal til utlandet til høsten. FHI oppfordrer alle kommunene til å finne løsninger. FHI sier at de som skal studere eller gå på skolen i utlandet, er ikke prioritert foran andre.

NRK - 07 mai 21 kl. 19:19

Oslo overkjørte råd fra FHI

Byrådet i Oslo overkjørte råd fra FHI da de åpnet for at opptil ti personer kan være samlet i private hjem. FHI sier de ikke har vært involvert i Oslos gjenåpningsplan, og at de hadde rådet byrådet til å gradvis øke fra to til fem i private hjem..

NRK - 10 juni 21 kl. 07:09

Færre lungedødsfall i 2020

I 2020 døde i alt 3754 personer av lungesykdom, det var 624 færre enn i 2019. Dette tilsvarer en 18 prosent lavere dødsrate enn forventet i 2020, skriver FHI. – Færre døde av både lungebetennelse, influensa og kols, sier overlege Marianne Sørlie Strøm i Dødsårsaksregisteret i Folkehelseinstituttet (FHI).

NRK - 09 juni 21 kl. 16:02

Ny mutant oppdaget

En ny koronamutasjon er oppdaget i Vestfold og Telemark. FHI vet foreløpig ikke om mutasjonen er mer smittsom eller farlig enn de andre variantene. Den nye mutasjonen som har fått betegnelsen C36, er nå satt under ekstra overvåkning, opplyser FHI..

NRK - 08 juni 21 kl. 16:02

Deltafrykt i Oslo

Folkehelseinstituttet (FHI) mener det er sannsynlig med utbrudd av deltavarianten også i Oslo. Det kan være svakere beskyttende effekt etter kun en vaksinedose mot denne mutanten, og det kan få betydning for smittespredning og antall sykehusinnleggelser, ifølge FHI. – Mutasjonen er et uromoment, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til NTB.

NRK - 07 juni 21 kl. 17:02

BT: Vraker planene om testkonserter

FHI dropper planene om store testkonserter etter at Oslo sa nei og Bergen kunne ikke stille med testkapasitet, melder Bergens Tidende. Prosjektet blir ikke mulig å gjennomføre nå, sier FHI til avisen..

NRK - 07 juni 21 kl. 17:02

Vraker planene om testkonserter

FHI dropper planene om store testkonserter etter at Oslo sa nei og Bergen kunne ikke stille med testkapasitet. – Prosjektet kastes. I alle fall med tanke på gjennomføring på denne siden av sommeren, sier Forskningsleder i FHI Atle Fretheim ti NRK.

NRK - 06 juni 21 kl. 22:19

Høie: Ønsket korrigering fra FHI

– Jeg har vært i kontakt med departementet for å forsikre meg om at FHI gikk ut og korrigerte det inntrykket, og det fikk jeg bekreftet, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie til VG søndag kveld. Saken gjelder den mye omtalte Twitter-meldingen til FHIs Preben Aavitsland, da han i ellevetiden søndag skrev «Det var den pandemien»..

VG - 06 juni 21 kl. 22:05

Høie forsikret seg om at FHI korrigerte inntrykket etter Twitter-melding

«Det var den pandemien»-meldingen på Twitter, signert overlegen ved FHI, vil kunne skape et feil inntrykk, ifølge helseminister Bent Høie..

NRK - 06 juni 21 kl. 20:49

Varsler fortsatt strenge tiltak

Kommunedirektør Morten Wolden sier at FHI anbefaler videre strenge tiltak for å slå ned smitten i Trondheim. Det skriver Adresseavisen. Wolden har søndag kveld hatt møte med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet, som igjen har hatt møte med FHI.

NRK - 06 juni 21 kl. 18:16

Kritisk til FHI-overleges uttalelse

Kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim er svært kritisk til at FHI-overlege Preben Aavitsland søndag formiddag nærmest erklærte pandemien som over. – Med slike oppslag blir det vanskelig å opprettholde sterke budskap lokalt, sier Wolden. – Pandemien er ikke over, sier han.

VG - 06 juni 21 kl. 17:55

FHI ut mot egen overlege: – Pandemien er ennå ikke over i Norge

Etter Twitter-meldingen «Det var den pandemien», fra FHIs overlege. Har FHI sendt pressemelding om at pandemien ennå ikke er over i Norge..

NRK - 06 juni 21 kl. 16:47

Møte med FHI om koronasituasjonen

Kommuneadministrasjonen i Trondheim skal søndag kveld ha møte med blant annet FHI og kommuneoverlegeteamet rundt smittesituasjonen i kommunen. I møte skal behovet for videre tiltak vurderes. Blant annet skaper festing og delta-mutasjonen bekymring, skriver Trønder-Avisa.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt