FBI

Tirsdag, 20 April, 00:56

Nyheter om FBI

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 08:46

FBI avhørte skytteren i fjor

19-åringen som skjøt og drepte åtte personer på et FedEx-anlegg i Indianapolis i USA torsdag, ble avhørt av FBI i fjor, melder nyhetsbyrået AP. Han ble avhørt etter å ha uttrykt at han ville begå selvmord ved å oppføre seg truende overfor politiet..

VG - 19 mars 21 kl. 04:16

Kongress-stormingen: 10 nye etterlyst for politiangrep – nye videoer fra FBI

To måneder etter stormingen av den amerikanske kongressen i Washington D.C., ber FBI om hjelp til å identifisere ti nye mistenkte..

VG - I førrgår: 02:26

Indianapolis-skytter avhørt av FBI i fjor

Moren til den tidligere ansatte som stormet et FedEx-kontor i Indianapolis i USA, hadde advart myndighetene om sønnen i forkant..

NRK - 16 april 21 kl. 19:56

Russland nekter maktpersoner adgang

Russland nekter åtte nåværende og tidligere tjenestepersoner fra USA adgang til landet. Det er en del av svaret på sanksjoner fra USA. Blant de uønskede er justisminister Merrick Garland, FBI-sjef Chris Wray og etterretningsdirektør Avril Haines..

NRK - 09 mars 21 kl. 23:28

FBI etterlyser bombemann

FBI ber publikum om hjelp på Twitter der de etterlyser en mann de mener satte ut rørbomber ved kongressbygningen i Washington, dagen før bygningen ble stormet i januar. Det ble gjort funn av to bomber, der begge ble uskadeliggjort før de eksploderte.

Dagbladet - 31 mars 21 kl. 03:13

«Hjernen» bak Watergate er død

Den tidligere FBI-agenten, en av innbruddstyvene i Watergate og seinere en radiopersonlighet, G. Gordon Liddy er død 90 år gammel..

NRK - 23 feb. 21 kl. 20:07

Kjente ikke til advarsler fra FBI

Sjefen for Kongressens politienhet i Washington, Steven Sund, fikk vite om advarsler fra FBI først dagen etter stormingen av nasjonalforsamlingen i januar. Han sier de var forberedt på en demonstrasjon, men ikke at den skulle bli voldelig..

NRK - 29 mars 21 kl. 23:32

New York Times: Maxwell tiltalt

Ghislaine Maxwell er tiltalt for menneskehandel av en 14 år gammel jente, skriver New York Times. Hun var tidligere partneren til finansmannen Jeffrey Epstein og ble pågrepet av FBI juli 2020..

NRK - 18 jan. 21 kl. 07:08

FBI frykter soldater

FBI frykter angrep "fra innsiden" under Joe Bidens innsettelse. FBI skal derfor sjekke bakgrunnen til alle de 25.000 soldatene som skal sikre innsettelsen av Biden som president.

Dagbladet - 22 mars 21 kl. 04:06

Uenige med politiet: - Rasistisk motivert

Den afroamerikanske senatoren fra Georgia, Raphael Warnock, er dypt uenig med FBI-sjef Christopher Wray. Wray hevder de åtte drapene - seks på asiatisk-amerikanske kvinner i Atlanta tirsdag - ikke ser ut til å være rasistisk motivert..

NRK - 12 jan. 21 kl. 22:40

FBI: Rørbombene var ekte

Rørbombene som var plassert utenfor partihovedkvarterene i Washington 6. januar, var ekte, bekrefter FBI. FBI søker informasjon om én eller flere personer som hjalp til med å plante bombene utenfor Demokratenes og Republikanernes partihovedkvarterer..

NRK - 12 jan. 21 kl. 21:18

FBI takker publikum for tips

Det amerikanske føderale politiet FBI har fått over 100.000 digitale bilder og filer etter angrepet på Kongressen forrige uke. De takker det amerikanske folk, og ber om flere tips.

NRK - 11 jan. 21 kl. 22:43

FBI frykter væpnede protester

FBI frykter væpnede demonstrasjoner i alle USAs 50 delstatshovedsteder samt Washington i dagene fram mot innsettelsen av Joe Biden som president. I et internt FBI-notat advares det om at landsomfattende protester kan bryte ut senere denne uka..

NRK - 15 mars 21 kl. 21:06

Nashville-bomberen handlet alene

63-åringen som sprengte bobilen og seg selv i lufta i sentrum av Nashville første juledag, var paranoid og handlet alene, ifølge FBI. Før eksplosjonen kom et budskap fra en høyttaler i bobilen om at den ville eksplodere. Politiet var i ferd med å evakuere området da den gikk i lufta, og en politimann og to sivile ble skadd i eksplosjonen..

NRK - 04 jan. 21 kl. 18:57

Vil at FBI skal etterforske Trump

To demokrater i Representantenes hus ber FBI om å etterforske president Donald Trump etter at han i en telefonsamtale forsøkte å omgjøre valgresultatet i delstaten Georgia. I et brev til FBI står det at bevisene for valgfusk fra Trump nå er klare..

VG - 03 feb. 21 kl. 03:31

To agenter skutt og drept i Florida: – Dette er en mørk dag for FBI

Tirsdag ble to FBI-agenter drept under en razzia i Florida, tre andre ble skadet..

NRK - 02 feb. 21 kl. 17:21

Flere FBI-agenter skutt i Florida

I USA er to agenter fra det føderale politiet FBI skutt og drept i forbindelse med en pågripelse i Florida, melder AP. Tre agenter ble også skadet da de skulle pågripe en person i en overgrepssak. Den mistenkte er også død, opplyser politiet..

Dagbladet - 05 mars 21 kl. 20:14

Trump-medarbeider arrestert

Frederico Guillermo Klein ble utnevnt av USAs forrige president, Donald Trump, til en politisk stilling i utenriksdepartementet. Torsdag ble han arrestert av FBI siktet for å ha deltatt i det dødelige angrepet på Kongressen 6. januar..

Dagbladet - 28 feb. 21 kl. 03:09

«Putins kokk» etterlyst av FBI

Russiske Jevgenij Prigozjin etterlyses. Dusøren er på 250 000 dollar..

NRK - 25 feb. 21 kl. 12:41

Ble angitt av ekskjæreste

En av mennene som stormet den amerikanske kongressen i januar, sendte en tekstmelding til eksen sin under angrepet og kalte henne en idiot. Hun anmeldte ham, sier FBI til The Washington Post..

NRK - 22 jan. 21 kl. 01:56

Biden beholder FBI-sjefen

USAs president Joe Biden beholder Chris Wray som FBI-sjef, opplyser Det hvite hus. Wray ble utnevnt av Bidens forgjenger Donald Trump. – President Biden har tillit til jobben som Wray gjør, sier pressetalskvinne Jen Psaki..

NRK - 21 jan. 21 kl. 17:52

FBI: Utlover dusør for mistenkt

FBI ulover en dusør tilsvarende 630.000 kroner for hjelp til å identifisere personen som plantet to rørbomber i Washington D.C.

Aftenposten - 23 feb. 21 kl. 22:34

FBI-advarsel om «krig» i Washington nådde ikke polititoppene

Den avgåtte sjefen for Kongressens politienhet sier at han først flere uker etter opprøret i Washington fikk se….

VG - 20 jan. 21 kl. 08:02

FBI advarte om høyreekstremister i politiet i 2006

Høyreekstremister har i lang tid jobbet bevisst for å prøve å infiltrere politietatene i USA. Dette fastslo FBI allerede i 2006..

Aftenposten - 18 jan. 21 kl. 07:45

25.000 soldater skal sikre innsettelsen av Biden. Nå frykter FBI at noen av dem kan være en trussel.

FBI skal sjekke samtlige av de 25.000 soldatene som skal sikre innsettelsen av Joe Biden..

NRK - 18 jan. 21 kl. 07:08

FBI frykter soldater skal angripe

FBI frykter angrep «fra innsiden» under Joe Bidens innsettelse onsdag, og skal sjekke bakgrunnen til alle de 25.000 soldatene som skal sikre innsettelsen. Flere titalls soldater og politifolk deltok i stormingen av Kongressen for to uker siden..

NRK - 16 jan. 21 kl. 21:46

Leder pågrepet etter stormingen

Den høyreekstreme lederen Tim Gionet, som kaller seg Baked Alaska, er pågrepet av FBI i Houston i Texas for sin rolle under angrepet på Kongressen i forrige uke, skriver NTB. Ifølge FBI strømmet Gionet video i 27 minutter fra innsiden av Kongressen..

Aftenposten - 18 feb. 21 kl. 05:58

FBI skal ha iverksatt gransking

New York-guvernør Andrew Cuomo kan fratas flere fullmakter etter at det ble kjent at han holdt tilbake informasjon om….

VG - 18 feb. 21 kl. 04:31

Partifeller vil begrense Cuomos corona-makt

Det stormer rundt New Yorks guvernør Andrew Cuomo etter sykehjemsskandalen. Lokale demokrater jobber nå for å ta fra ham krisefullmakter, samtidig som FBI skal ha iverksatt en gransking..

VG - 18 feb. 21 kl. 04:31

Partifeller vil begrense Cuomos coronamakt

Det stormer rundt New Yorks guvernør Andrew Cuomo etter sykehjemsskandalen. Lokale demokrater jobber nå for å ta fra ham krisefullmakter, samtidig som FBI skal ha iverksatt en gransking..

Dagbladet - 16 feb. 21 kl. 16:58

Denne FBI-agenten trenger hjelp

Serieoppfølgeren til «Nattsvermeren» er blodfattige saker..

NRK - 12 jan. 21 kl. 19:01

FBI åtvara mot ekstremistar og vald

I forkant av storminga av Kongressen åtvara FBI om ekstremistar som planla valdsbruk, ifølgje Washington Post. Avisa har sett ein intern rapport frå det føderale politiet frå dagen før Trump-tilhengjarar trengde seg inn i kongressbygningen..

VG - 12 jan. 21 kl. 18:34

FBI advarte mot «krig» dagen før Kongress-angrep

Et FBI-kontor i Virginia skrev 5. januar et internt notat som advarte om at ekstremister forberedte seg til å reise til reise til hovedstaden Washington, D.C.

VG - 11 jan. 21 kl. 20:12

FBI frykter «væpnede demonstrasjoner» over hele USA

Ifølge et FBI-notat blir det planlagt væpnede demonstrasjoner i alle USAs 50 delstater, samt i Washington, D.C. i dagene opp mot innsettelsen av Joe Biden som USAs neste president..

NRK - 11 jan. 21 kl. 18:52

FBI advarer mot flere angrep

En væpnet gruppe planlegger et nytt angrep i Washington DC dersom president Donald Trump blir avsatt, advarer det føderale politiet FBI. De etterforsker også planer om angrep mot delstatsforsamlingene i alle de 50 statene i USA, melder ABC News..

NRK - 11 jan. 21 kl. 16:02

40.000 tips til FBI etter angrepet

Det føderale amerikanske politiet FBI har fått 40.000 tips, videoer og bilder etter stormen mot Kongressen forrige uke, melder CNN. Angrepet framstår som mer alvorlig og bedre planlagt ettersom etterforskningen skrider fram, melder nyhetsbyrået AP..

NRK - 07 jan. 21 kl. 16:13

FBI søker info etter storming

FBI har etablert ei nettside for å samle informasjon, bilete og videoar frå publikum av Trumptilhengarane som storma Kongressen onsdag. Mange av dei som er fanga opp på film er lett å kjenne att, sidan dei i stor grad ikkje brukar munnbind..

Aftenposten - 04 jan. 21 kl. 20:06

Kongressmedlemmer vil at FBI skal etterforske Trump etter lekket telefonsamtale

To demokrater i Representantenes hus ba mandag FBI om å etterforske president Donald Trump etter at han er anklaget for å forsøke å omgjøre valgresultatet..

Dagbladet - 02 feb. 21 kl. 17:09

Flere FBI-agenter skutt

To av agentene er drept..

NRK - 27 des. 20 kl. 23:12

FBI bekrefter at bombemannen er død

FBI bekrefter at gjerningsmannen, bak bomben i en bobil i Nashville fredag, selv døde i eksplosjonen. De mistenker ikke at flere gjerningspersoner var involvert. Det kom frem på en pressekonferanse søndag kveld norsk tid..

Dagbladet - 29 jan. 21 kl. 22:26

Nye detaljer om «bombemannen»

FBI mener rørbombene som ble funnet i forbindelse med Capitol-angrepet ble plassert der dagen før..

NRK - 24 jan. 21 kl. 10:24

Bombeangrep mot kirke i California

FBI og lokale myndigheter etterforsker et bombeangrep mot en kirke i El Monte i California. Ingen ble skadet i angrepet mot kirken lørdag morgen, men bygningen ble ødelagt..

Dagbladet - 20 jan. 21 kl. 02:41

«Et dusin» soldater fjernes fra innsettelsen

Av frykt for innsideangrep, gjør FBI ytterligere undersøkelser av de 25 000 soldatene som skal beskytte Washington D.C. og påtroppende president Joe Biden fra angrep..

NRK - 20 jan. 21 kl. 01:06

Trump frigjør Russland-papirer

President Donald Trump gitt ordre om å oppheve hemmeligstemplingen av en rekke FBI-dokumenter knyttet til Russland-etterforskningen, melder Reuters. Det skjer dagen før Trump forlater embetet som president..

Dagbladet - 19 jan. 21 kl. 23:29

- Vårt eget Tsjernobyl

Trump-kritiker og tidligere FBI-sjef, James Comey, sparer ikke på kruttet i sin omtale av Det republikanske parti og angrepet på Kongressen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt