Europarådets

Onsdag, 21 April, 08:13

Nyheter om Europarådets

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 26 jan. 21 kl. 16:58

Visegeneralsekretær i Europarådet

Europarådets parlamentarikerforsamling har valgt den norske diplomaten Bjørn Berge til rådets nye visegeneralsekretær. Berge begynte i den norske utenrikstjenesten i 1990. Han har hatt flere stillinger tilknyttet Europarådet de siste årene..

VG - 23 feb. 21 kl. 09:14

Endringen av politiets avhørsmetoder kom for sent

Selv om avhørsmetodene som norsk politi i dag tilbyr sine etterforskere fremheves av Europarådets torturkomité som eksempel til etterfølgelse for Europa, kom innføringen av nye, forskningsfunderte avhørsmetoder for sent i Norge..

NRK - 11 des. 20 kl. 16:47

EU slår alarm om mennesker på flukt

EU og Europarådets menneskerettighetskommissær Dunja Mijatovic ber Bosnia om straks å bistå tusenvis av migranter og flyktninger som befinner seg i landet. Rundt 3.000 mennesker er nå på vandring gjennom Bosnia i et forsøk på å ta seg til Vest-Europa..

NRK - 05 mai 20 kl. 15:19

Blokkerer lov om vold mot kvinner

Nasjonalforsamlingen i Ungarn vil ikke ratifisere Europarådets Istanbul-konvensjon om vold mot kvinner, samt forfølgelse for seksuell orientering eller kjønn. De folkevalgte mener den fremmer «ødeleggende kjønnsideologier» og «ulovlig migrasjon»..

NRK - 07 okt. 19 kl. 06:59

Ber om en human migrasjonspolitikk

EU må gjøre mer for å beskytte migranters rettssikkerhet og verdighet, sier Europarådets kommissær for menneskerettigheter før EUs justisministre møtes i Luxembourg..

NRK - 17 mai 19 kl. 12:54

Europarådet gir Russland stemmerett

Europarådets ministerkomité sier med stort flertall ja til å gjenopprette Russlands stemmerett i Europas viktigste menneskerettighetsorgan. Europarådet suspenderte Russlands stemmerett etter at landet annekterte Krim-halvøya i 2014..

Aftenposten - 25 juni 19 kl. 11:47

Europarådet opphever sanksjoner mot Russland. Det er en seier for Jagland.

MOSKVA (Aftenposten): Russland får igjen stemmeretten i Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE). Det er en seier for Jagland, men kanskje aller mest for 147 millioner russere..

Aftenposten - 25 juni 19 kl. 06:28

Russland fikk stemmeretten tilbake i Europarådet

Europarådets parlamentarikerforsamling vedtok tirsdag å gi Russland tilbake stemmeretten i forsamlingen, fem år etter annekteringen av Krim-halvøya..

P4 - 17 mai 19 kl. 14:23

Russland får stemmerett igjen

Russland får stemmerett i Europarådet igjen. Det var et overveldende flertall for dette blant utenriksministrene fra Europarådets medlemsland i dagens ministermøte i Helsingfors. Russland mistet stemmeretten da de annekterte Krim-halvøya i 2014.

NRK - 25 juni 19 kl. 11:58

Ukraina skuffet over EU

Presidenten i Ukraina Volodymyr Zelensky er skuffet over Europarådets beslutning som gir russiske representanter stemmerett i forsamlingen. Fem år etter annekteringen av Krim-halvøya.

NRK - 25 juni 19 kl. 11:58

Ukraina skuffet

Presidenten i Ukraina Volodymyr Zelensky er skuffet over Europarådets beslutning som gir russiske representanter stemmerett i forsamlingen. Fem år etter annekteringen av Krim-halvøya.

NRK - 25 juni 19 kl. 03:27

Russland fikk tilbake stemmeretten

Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) vedtok tirsdag å gi Russland tilbake stemmeretten i forsamlingen, fem år etter annekteringen av Krim-halvøya. Det skjedde med 118 stemmer for, 62 mot og ti blanke stemmer..

Aftenposten - 20 juni 19 kl. 09:13

Mann funnet bevisstløs og skadet på åpen gate i Oslo

En mann er funnet bevisstløs med alvorlige skader på Europarådets plass i Oslo. Politiet etterlyser vitner..

P4 - 20 juni 19 kl. 06:44

Mann lettere skadd i Oslo

Mannen som ble funnet bevisstløs på Europarådets plass i Oslo sentrum i natt er lettere skadd. Mannen ble sendt til Ullevål sykehus med kritiske skader da han ble funnet. Det er usikkert om han vært utsatt for en ulykke eller om han har blitt utsatt for vold.

P4 - 20 juni 19 kl. 05:53

Mann funnet bevisstløs i Oslo

En mann er funnet bevisstløs med alvorlige skader på Europarådets plass i Oslo. Politiet etterlyser nå vitner og de vet så langt ikke om mannen har blitt utsatt for vold eller om det er snakk om en ulykke. Personen fikk behandling av ambulansepersonell på stedet..

Dagbladet - 09 juni 19 kl. 12:27

Mystisk artikkel kan være årsaken bak narkosiktelsen

Europarådets generalsekretær uttrykker bekymring over politiets behandling av gravejournalisten Ivan Golunov, som ble sendt til sykehus etter at han ble pågrepet..

Hegnar.no - 07 april 19 kl. 10:19

Jagland frykter «ruxit» fra Europarådet

Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland mener det er overhengende fare for at Russland krasjer ut av organisasjonen..

NRK - 27 mars 19 kl. 14:21

Kandidater til å overta etter Jagland

Europarådets ministerkomité har plukket ut to kandidater til å overta etter Thorbjørn Jagland. Didier Reynders og Marija Pejcinovic Buric som skal kjempe om bli ny generalskretær. Jagland går av i år etter å ha ledet Europarådet i ti år..

E24 - 07 april 19 kl. 10:19

Jagland frykter "ruxit": – Kan bli like alvorlig som brexit

Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland mener det er overhengende fare for at Russland krasjer ut av organisasjonen..

NRK - 14 mars 19 kl. 17:36

Tyrkia risikerer dommer mot seg

Tyrkia risikerer å få dommer mot seg i en rekke saker som nå skal opp i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Det sier Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland, som mener det i så fall er alvorlig for landet..

NRK - 26 nov. 18 kl. 14:57

Tusk fordømmer russisk aggresjon

– Jeg fordømmer den russiske maktbruken i Azovhavet. Russiske myndigheter må løslate det ukrainske mannskapet og fartøyene, skriver Europarådets president Donald Tusk på Twitter mandag..

NRK - 20 juni 18 kl. 14:53

Frykter at Europarådet kan rakne

SVs Petter Eide mener det var en «megatabbe» av Europarådets parlamentarikerforsamling å frata Russland stemmeretten i 2014 pga konflikten i Ukraina. Eide sier til NTB at den voksende konflikten med Russland kan true Europarådets eksistens..

NRK - 28 okt. 18 kl. 11:55

Jagland fordømmer skyting

Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland mener synagogeangrepet i amerikanske Pittsburgh er et tegn på økende antisemittisme over hele verden. Vi må kjempe mot antijødiske hatytringer på og utenfor nettet, skriver Jagland i en uttalelse..

Dagbladet - 20 juli 18 kl. 09:01

Tidligere Frp-politiker kastet ut av Europarådets parlamentarikerforsamling

Den tidligere Frp-politikeren Karin Woldseth er kastet ut av Europarådets parlamentarikerforsamling fordi hun har drevet lobbyvirksomhet for Aserbajdsjan..

VG - 20 juli 18 kl. 07:54

Tidligere Frp-politiker kastet ut av Europarådets parlamentarikerforsamling

Den tidligere Frp-politikeren Karin Woldseth er kastet ut av Europarådets parlamentarikerforsamling fordi hun har drevet lobbyvirksomhet for Aserbajdsjan..

NRK - 03 okt. 18 kl. 23:38

Blir dommer i Strasbourg

Høyesterettsdommer Arnfinn Bårdsen blir etter alt å dømme Norges neste dommer i menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, ifølge Rett24 Avstemningen i Europarådets parlamentarikerforsamling er tirsdag neste uke..

VG - 28 sep. 18 kl. 05:37

Torturkomité slår alarm om norske fengsler

Europarådets torturkomité var på uanmeldt inspeksjon i Norge i juni. Nå får Norge kritikk for flere forhold, blant annet knyttet til behandling av psykisk syke i fengsler..

P4 - 20 juni 18 kl. 08:37

Jagland møter Putin

Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland skal møte Russlands president Vladimir Putin i dag. Møtet kan avgjøre om Russland vil forbli en del av Europarådet. Forholdet mellom Russland og Europarådet har vært anstrengt etter russernes annektering av Krim-halvøya i 2014..

NRK - 23 april 18 kl. 13:39

Frykter korrupsjon i Europarådet

Granskere konkluderer med at det er grunn til sterk mistanke om korrupsjon blant medlemmer i Europarådets parlamentarikerforsamling. Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland forventer parlamentarikerne trekker «de nødvendige konklusjoner»..

Aftenposten - 20 april 18 kl. 21:22

Ber Jagland vurdere sin stilling som Europarådets generalsekretær

Thorbjørn Jagland har styrt Europarådet svært dårlig, og han har ikke tatt tak i korrupsjonen, mener en av lederne i Europarådets parlamentarikerforsamling..

VG - 20 juli 18 kl. 07:54

Tidligere Frp-politiker kastet ut av Europarådet etter lobbyvirksomhet for diktatur

Den tidligere Frp-politikeren Karin Woldseth er kastet ut av Europarådets parlamentarikerforsamling på livstid, fordi hun har drevet lobbyvirksomhet for Aserbajdsjan..

NRK - 09 juli 18 kl. 18:21

Woldseth utestengt på livstid

Karin Woldseth vart 29. juni utestengt frå Europarådet på livstid. Ho, og 13 andre, skal ha brote Europarådets etiske reglar ved å drive lobbyverksemd til fordel for Aserbajdsjan.

NRK - 20 juni 18 kl. 18:31

Vil gi Russland stemmerett tilbake

Russland må få stemmeretten tilbake i Europarådet. Det sier Europarådets generalsekretær, Thorbjørn Jagland etter å ha snakket med Putin. Russland ble fratatt stemmeretten i 2014, pga Ukraina-konflikten.

NRK - 20 juni 18 kl. 13:26

Jagland: – Alvorlig for hele Europa

Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland møter onsdag Russlands utenriksminister Sergej Lavrov og president Vladimir Putin, fordi Russland truer med å forlate Europarådet. Jagland sier til NRK at situasjonen er alvorlig for hele Europa..

NRK - 20 juni 18 kl. 11:17

Jagland i gang med Moskva-møtene

Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland er i gang med møtene i Moskva. Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov krever at Russlands folkevalgte må få tilbake stemmeretten i Europarådet, hvis ikke kan landet komme til å trekke seg ut..

NRK - 20 juni 18 kl. 08:33

Jagland møter Putin

Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland skal onsdag møte den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov og Russlands president Vladimir Putin. Møtene kan avgjøre om Russland vil forbli en del av Europarådet og dermed den europeiske rettsorden..

NRK - 19 juni 18 kl. 09:21

Jagland skal besøke Putin

Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland møter onsdag Russlands president Vladimir Putin i Moskva. Tema for diskusjonene er forholdet mellom Russland og Europarådet, som har vært anstrengt etter Russlands annektering av Krim-halvøya i 2014..

Aftenposten - 22 april 18 kl. 21:41

Granskningskommisjon: Sterk mistanke om korrupsjon i Europarådets parlamentarikerforsamling.

Flere nåværende og tidligere medlemmer av Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) har med stor sannsynlighet drevet med korrupt virksomhet til fordel for Aserbajdsjan, konkluderer en granskningskommisjon..

Aftenposten - 22 april 18 kl. 21:41

Sterk mistanke om korrupsjon i Europarådets parlamentarikerforsamling.

Flere nåværende og tidligere medlemmer av Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) har med stor sannsynlighet drevet med korrupt virksomhet til fordel for Aserbajdsjan, konkluderer en granskningskommisjon..

NRK - 26 juni 18 kl. 14:42

Ber Putin benåde filmskaper

Europarådets generalsekretær Torbjørn Jagland skriver i et brev til Vladimir Putin at den russiske presidenten bør benåde filmskaperen Oleg Sentsov. Den ukrainske filmskaperen sitter i dag i fengsel i Russland og har innledet sultestreik..

Aftenposten - 20 juni 18 kl. 19:37

Jagland kritisk til press mot Putin

Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland mener det er på tide å gå tilbake til mer normale forbindelser med Russland..

Hegnar.no - 19 juni 18 kl. 09:24

Jagland skal besøke Putin

Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland møter onsdag Russlands president Vladimir Putin i Moskva..

P4 - 11 juni 18 kl. 05:47

Overrasket om det ikke kommer kritikk

Sivilombudsmannen sier han blir svært overrasket om ikke Europrådet kritiserer Norges isolasjonspraksis. Europarådets toturforebyggende komite har nylig gjennomført flere uanmeldte besøk til norske fengsler, sykhjem og psykiatriske institusjoner. I novermber kommer rapporten fra besøkene og sivilombudsmann Aage Thor Falkanger sier til Dagbladet at han regner med kritiske bemerkninger..

P4 - 10 juni 18 kl. 22:22

Torturkomié besøkte norske fengsler

Europarådets torturforebyggingskomite har nå vært på uanmeldt besøk hos norske fengsler. De har også besøkt sykehjem og psykiatriske insitusjoner der folk er fratatt friheten. Sivilombudsmann Aage Thor Falkanger sier til Dagbladet at rapporten fra besøkene vil få stor betydning.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt