Europa

Tuesday, 02 June, 17:07

Nyheter om Europa

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - 20 timer siden

Mange vil ikke ta vaksine

Kun seks av ti i Vest-Europa stoler på vaksiner. Det viser en undersøkelse den britiske forskningsstiftelsen Wellcome gjennomførte i fjor. Om det kommer en vaksine mot koronaviruset, kan det det bety slutten på pandemien - Men det avhenger også av at folk vil ta den.

Aftenposten - 27 May 20 kl. 15:18

Merkel har en ny plan. Den skal redde sommerferien til Europa.

15. juni blir en D-dag for turisme i Europa. Tyskland har lagt en plan for å åpne Europa for turister fra EU- og Schengen-land..

Aftenposten - 27 May 20 kl. 15:18

Merkel har en ny plan. Den skal redde sommerferien i Europa.

15. juni blir en D-dag for turisme i Europa. Tyskland har lagt en plan for å åpne Europa for turister fra EU- og Schengen-land..

Aftenposten - 29 May 20 kl. 12:07

Slik er fotballstatusen i Europa: Tidenes meny for fansen

Lionel Messi trener med munnbind, men toppfotballen i Europa gjør comeback mange steder i ukene som kommer. Dette er situasjonen i de mest interessante ligaene..

NRK - 23 May 20 kl. 18:36

To millioner smittede i Europa

Europa har nå over to millioner smittetilfeller av koronaviruset, ifølge tall fra nyhetsbyrået AFP..

Aftenposten - Igår: 09:00

Gira på familiesykkel? Dette bør du tenke på.

Transportsykkel, familiesykkel, longtail, kassesykkel, lastesykkel. Nå har sykkeltrenden fra Europa for alvor inntatt norske veier..

E24 - 2 timer siden

Dressmann konkurs i Østerrike – stenger 31 butikker

Flere av Varners kleskjeder har det siste året gått konkurs ute i Europa, hvor siste i rekken er Dressmann som stenger dørene i Østerrike..

P4 - 3 timer siden

EU opprørt over Floyds død

Dødsfallet til George Floyd fordømmes av EU. EUs utenrikssjef Josep Borell, er sjokkert og opprørt og mener 46-åringen åpenbart døde som et resultat av maktmisbruk. Utenrikssjefen sier Europa støtter retten til å demonstrere fredelig, men fordømmer vold og rasisme av alle slag, og ber om at den spente situasjonen i USA trappes ned.

VG - 10 timer siden

Undersøkelse: Velger Norgesferie selv om grensene åpnes

Selv om UD skulle lette på reiserådene og gjøre det mulig å feriere i Sør-Europa til sommeren, velger de aller fleste å bli i Norge. Samtidig kutter vi drastisk i feriebudsjettet, viser ny undersøkelse..

VG - Igår: 09:22

Corona-fanget på skip i månedsvis: – Skulle tro vi hadde svartedauden ombord

Kapteinen Jan Magne Mortensen (47) har tilbragt nesten 130 dager til havs på samme skip, på grunn av nedstengningen av Europa under corona-epidemien..

VG - Igår: 09:22

Corona-fanget på skip i månedsvis: – Skulle tro vi hadde svartedauden om bord

Kapteinen Jan Magne Mortensen (47) har tilbragt nesten 130 dager til havs på samme skip, på grunn av nedstengningen av Europa under corona-epidemien..

NRK - I førrgår: 15:27

Protester flere steder i Europa

Demonstrasjonen i USA de siste dagene har spredt seg til andre steder i verden, melder AP. I London har flere tusen demonstranter samlet seg, og i København demonstrerer omlag 1200 mennesker søndag ettermiddag, ifølge Danmarks Radio..

Aftenposten - 21 May 20 kl. 08:12

– Jeg tror vi har styrket posisjonen vår i Håndball-Europa

Mens koronaviruset skaper store usikkerhet i flere av de beste klubbene i Europa, har Vipers forsterket laget med klassespillere – i sin kamp for å vinne Champions League..

NRK - 20 May 20 kl. 23:44

Veileder for flyreisende i Europa

Det er utarbeidet nye felles tiltak for helsesikkerheten til flyreisende i Europa. EASA og ECDC krever ikke så strenge avstandsreguleringer mellom setene, dersom det ikke er mulig. Men tilråder bruk av munnbind, streng håndhygiene og andre tiltak..

E24 - I førrgår: 16:29

Coronakrisen stopper ikke norsk pengebruk: – Fortsatt bra trykk

Mens bankinnskuddene fyker til værs i Europa fordi innbyggerne frykter konsekvensene av coronakrisen, bruker norske husholdninger penger som før. Landets to største banker melder om fortsatt god etterspørsel etter boliglån og en økning i lån til båt eller bobil før ferien..

VG - 29 May 20 kl. 03:36

Premier League på vei tilbake: Den skjøre starten

Britene har de verste coronatallene i Europa, og sliter med å få viruset under kontroll. Da er det et element av gambling å slippe en storindustri som Premier League løs..

Klartale - 28 May 20 kl. 12:47

Johaug skal løpe 10.000 meter alene

I fjor løp Therese Johaug fort nok til å være med i Europa-mesterskapet. Det ble avlyst. Nå vil hun løpe fort nok til å løpe i verdens-mesterskapet..

NRK - 28 May 20 kl. 00:43

Frykter økt barnefattigdom

Antall barn i lavinntektsfamilier kan øke med 15 prosent til 672 milioner i løpet av 2020, viser en ny rapport fra Unicef og Redd Barna. Ifølge rapporten kan enkelte land i Europa og Sentral-Asia få en økning på opp mot 44 prosent i barnefattigdom..

NRK - 19 May 20 kl. 07:43

Danske tenåringer drikker mest

Danske 15-åringer drikker mer alkohol enn jevnaldrende i Europa, viser rapport fra WHO. 42 prosent har prøvd å bli full minst to ganger. Det er dobbelt så høyt som gjennomsnittet i Europa.

VG - 19 May 20 kl. 20:32

Sverige har hatt flest coronadødsfall per innbygger i Europa den siste uka

Den siste uka har Sverige ligget på topp i Europa når det gjelder dødsfall per innbygger som følge av coronaviruset..

VG - 19 May 20 kl. 08:02

Danske tenåringer drikker mest i Europa

Danske 15-åringer drikker alkohol oftest blant jevnaldrende i Europa, viser en rapport fra Verdens helseorganisasjon..

E24 - 28 May 20 kl. 20:31

Frykter at hydrogentoget går uten Norge: – Brenner mer under føttene våre enn vi har trodd

Europa satser tungt på hydrogen, og det begynner å brenne under føttene for Norge, sier Espen Barth Eide (Ap) og LO-sekretær Are Tomasgard. Regjeringens hydrogenstrategi er forsinket..

P4 - 19 May 20 kl. 07:55

Danske ungdommer drikker mest

Danske ungdommer drikker mer alkohol enn sine jevnaldrende i Europa. Hele 42 prosent av 15-åringer i Danmark sier de har forsøkt å bli full minst to ganger, noe som er dobbelt så høyt som gjennomsnittet i Europa. De danske tenåringene lå også på topp på undersøkelsen fra WHO for fire år siden..

E24 - 27 May 20 kl. 20:15

Tibber med stor-ekspansjon til Europa

Tibber-sjefen sier selskapet nærmest har blitt påvirket positivt av coronakrisen. Nå tar det norske selskapet produktet til en rekke nye europeiske land..

Aftenposten - 25 May 20 kl. 22:42

400 stanset da de prøvde å flykte fra Libya

Libyas kystvakt har på to dager stanset rundt 400 mennesker som forsøkte å ta seg i båt til Europa. De er nå plassert i en interneringsleir, ifølge FN..

P4 - 27 May 20 kl. 17:09

EU vil låne 750 mrd til gjenreising

EU-kommisjonen vil låne 750 milliarder euro til å finansiere gjenreiseingen av økonomien etter pandemien. To tredeler av pengene skal gis i rene tildelinger til medlemslandene, mens 250 milliarder skal gis i lån. Dette blir første gang unionen får fellesgjeld melder NTB.

NRK - 25 May 20 kl. 15:54

Europa gjenåpner

Spanske badestrender åpnes. Det samme gjør ferjetrafikken mellom greske øyer. Samtidig vil Italia åpne for turister.

NRK - 15 May 20 kl. 14:14

Kan åpne for Europa tidligst i juli

Regjeringen vil vurdere innen 20. juli om det skal være lov å reise til og fra Norge til nære land i Europa utenom Norden. Til grunn for alle vurderinger ligger smittesituasjonen, der mye fortsatt kan endre seg, sier statsminister Erna Solberg..

P4 - 19 May 20 kl. 20:38

Sverige flest dødsfall per innbygger i Europa

Sverige har hatt flest koronadødsfall per innbygger i Europa den siste uka. Det viser tall fra Our World in Data, melder nyhetsbyrået Reuters . Dødstallene i Sverige er dalende, på en uke registrerte landet i gjennomsnitt 6,25 dødsfall per million innbyggere.

Aftenposten - 25 May 20 kl. 07:35

Bokanmeldelse: Fascinerende om Europa rett etter andre verdenskrig

Krigslys er imponerende fortellerkunst bygd på historiske kilder om etterretningstjenesten. Likevel sitter man litt igjen med følelsen av å ha lest en ren underholdningsroman.

NRK - 14 May 20 kl. 10:19

Ujamn utvikling for skeive i Europa

Fleire LHBTI-personar i Europa er opne om legningen sin, men fleirtalet unngår å halda hender i offentlegheita. Toleransen i samfunnet utviklar seg i ulik retning, viser ei omfattande EU-undersøking..

Klartale - 13 May 20 kl. 12:24

Vil ha åpning av grensene i Europa

Europa skal åpnes rolig og kontrollert. Det er beskjeden fra Den europeiske union. Onsdag kom planen for åpning av grenser..

NRK - 25 May 20 kl. 17:46

Oslo Børs med sterk oppgang

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk opp 2,12 prosent til 739,12 mandag etter forrige ukes fall. Også i Europa og Asia var oppgangen sterk. Norwegians aksje stoppet til slutt med en oppgang på hele 21,95 prosent til 3,60 kroner..

Dagbladet - 24 May 20 kl. 13:07

Knallvær i hele Norge

Det ser ut til at de aller fleste nordmenn vil kunne oppleve over 20 grader i pinsehelga. Enkelte dager kan det bli varmere i Oslo enn flere steder i Sør-Europa. Og lavtrykket har ikke sjans til å komme til Norge, sier meteorolog Kristian Gislefoss..

Dagbladet - 23 May 20 kl. 21:06

Frykter strandkaos

Det blir varmere i Europa. Nå frykter flere land at det blir kaos på strendene, og at viruset igjen får en oppsving..

P4 - 25 May 20 kl. 08:40

Svenskene føler seg mobbet

- Sverige har blitt Europas mobbeoffer. Det hevder reiselivsekspert Lottie Knutson, som blant annet viser til at svensker - i motsetning til nordmenn - ikke er velkomne til Kypros når de åpner for turister igjen i sommer. Knutson sier til SVT at mange andre land har irritert seg over svenskens mindre strenge koronastrategi, og den gjør at svenskene nå blir sett på som «persona non grata» i resten av Europa..

NRK - 23 May 20 kl. 05:27

Hertz begjært konkursbeskytttelse

Bilutleieselskapet Hertz begjærte konkursbeskyttelse i USA og Canada, meldte selskapet fredag. Koronapandemien førte til en brå nedgang i selskapets inntekter og fremtidige bestillinger. Europa, Australia og New Zealand er ikke inkludert i konkursen..

P4 - 23 May 20 kl. 07:25

Hertz søker konkursbeskyttelse

Bilutleieselskapet Hertz er konkurs i USA etter at de ikke klarte å bli enige med kreditorene om tilbakebetaling av gjelden på 19 milliarder dollar. Selskapet opplyser i en pressemelding at de har blitt rammet hardt av koronaviruset. Konkursen rammer ikke driften i Europa..

NRK - 23 May 20 kl. 05:27

Hertz begjært konkurs

Bilutleieselskapet Hertz begjærte konkurs og søker konkursbeskyttelse i USA og Canada, meldte selskapet fredag. Koronapandemien førte til en brå nedgang i selskapets inntektekter. Europa, Australia og New Zealand er ikke inkludert i konkursen..

Klartale - 11 May 20 kl. 12:40

Europa åpner forsiktig

Flere land i Europa er i gang med å åpne. Det gjør de sakte og forsiktig for å unngå mer smitte..

P4 - 23 May 20 kl. 07:25

Hertz konkurs i USA

Bilutleieselskapet Hertz er konkurs i USA etter at de ikke klarte å bli enige med kreditorene om tilbakebetaling av gjelden på 19 milliarder dollar. Selskapet opplyser i en pressemelding at de har blitt rammet hardt av koronaviruset. Konkursen rammer ikke driften i Europa..

P4 - 24 May 20 kl. 16:12

Nå kommer finværet

I neste uke blir det fint vær og temperaturene stiger over hele landet. Skal vi tro metereologene vil de aller fleste oppleve over 20 grader i pinsehelga. Både på Østlandet og Vestlandet vil det bli muligheter for opptil 25 grader, og enkelte dager kan det bli varmere i Oslo enn flere steder i Sør-Europa.

VG - 22 May 20 kl. 09:44

Storbritannia vil skjerpe karantenekrav for reisende

Fredag vil britiske myndigheter komme med en plan for innreisekarantene for utenlandsreisende. Samtidig letter flere land i Europa på karantenereglene..

NRK - 23 May 20 kl. 05:27

Hertz har begjært konkurs i USA

Bilutleieselskapet Hertz begjærte selskapet konkurs i USA og Canada, meldte selskapet fredag. Koronapandemien førte til en brå nedgang i selskapets inntekter og fremtidige bestillinger. Europa, Australia og New Zealand er ikke inkludert i konkursen..

VG - 22 May 20 kl. 09:44

Storbritannia innfører innreisekarantene

Fredag vil britiske myndigheter komme med en plan for innreisekarantene for utenlandsreisende. Samtidig letter flere land i Europa på karantenereglene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt