Estland

Mandag, 13 Juli, 03:16

Nyheter om Estland

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 07 juli 20 kl. 12:52

Estland sender våpen til Ukraina

Nato- og EU-landet Estland sender 2.400 halvautomatiske Makarov-pistoler til Ukraina til å brukes i kampen mot prorussiske opprørere øst i landet, melder NTB. Minst 13.

NRK - 23 juni 20 kl. 16:33

Lovende medisinmiks mot korona

Et forskerteam fra Norge og Estland har identifisert seks eksisterende medisiner som virker mot covid-19 i laboratorietester, skriver Gemini. Dette er medisiner som virker mot flere virus samtidig, og som også er gjennomtestet tidligere..

P4 - 23 juni 20 kl. 19:04

Nye positive medisinfunn

Forskere fra Norge og Estland har funnet seks medisiner, som sammen kan virke mot koronaviruset. Forskerne har gjort undersøkelser i laboratorier, og resultatene er lovende, skriver tidsskriftet Gemini. Medisinene virker mot flere virus samtidig, og er gjennomtestet tidligere, slik at man vet at de er trygge å bruke for mennesker..

NRK - 01 juni 20 kl. 09:07

Estland åpner for innreise

I dag åpner Estland grensene sine igjen for reisende fra EU og EØS-land, skriver nettstedet Err. Innreisende må ikke i karantene dersom landet de reiser fra har femten eller færre smittede per 100.000 innbyggere de siste fjorten dagene..

NRK - 11 juni 20 kl. 11:46

Finland åpner ikke til Sverige

Finland åpner grensene til seks land, men ikke til Sverige. Fra mandag er turister velkommen til Finland fra Norge, Danmark, Island, Estland, Lettland og Litauen. Det melder den finske rikskringkasteren Yle..

Klartale - 15 mai 20 kl. 08:51

De første grensene er åpnet igjen

Natt til fredag åpnet de første grensene i Europa igjen. Folk får nå lov til å reise mellom landene Litauen, Latvia og Estland..

NRK - 15 mai 20 kl. 05:05

Baltiske land har åpnet grensene

Litauen, Latvia og Estland danner Europas første «reiseboble», som innebærer at innbyggere i de baltiske statene kan reise fritt over grensene i landene. Grensene mellom de baltiske statene ble åpnet på slaget ved midnatt, natt til fredag..

P4 - 15 mai 20 kl. 05:30

Baltiske land har åpnet grensene

Ved midnatt åpnet de baltiske landene grensene seg i mellom. Litauen, Latvia og Estland kan reise fritt over grensene i landene. Grensene har vært stengt på grunn av koronaviruset, men nå har de baltiske statene blitt enige om å åpne for å få økonomien på fote igjen.

Aftenposten - 19 mars 20 kl. 09:16

Da EU stengte yttergrensen, skulle de indre grensene bygges ned. Men det skjer ikke.

Estland, Latvia og Litauen vil ha sine egne borgere hjem. Eneste vei hjem er via Polen. Men til tross for at de alle er EU-medlemmer: Veien er stengt!.

Aftenposten - 19 mars 20 kl. 09:16

Da EU stengte yttergrensen, skulle de indre grensene bygges ned. Det skjer ikke.

Estland, Latvia og Litauen vil ha sine egne borgere hjem. Eneste vei hjem er via Polen. Men til tross for at de alle er EU-medlemmer: Veien er stengt!.

NRK - 15 mars 20 kl. 00:25

Baltikum stenger grensene

Baltikum-landene innførernye korona-tiltak. Estland stopper ferjene fra Sverige. Latvia stopper fly, tog og biler, men de med oppholdstillatelse får reise inn.

E24 - 21 feb. 20 kl. 10:49

Investorer saks?ker Borgen for 3,6 milliarder kroner

Hundrevis av investorer g?r til sak mot Thomas Borgen, som ledet Danske Bank under hvitvaskingsskandalen i Estland..

P4 - 21 feb. 20 kl. 12:33

Saksøker tidligere banksjef

Et belgisk rådgivningsfirma har på vegne av 155 investorer - deriblant Oljefondet - gått til sak mot norske Thomas Borgen, som tidligere var toppsjef i Danske Bank. Det er rettet et personlig krav mot nordmannen på nærmere 3,7 milliarder kroner, ifølge danske Børsen. Borgen ledet Danske Bank under hvitvaskingsskandalen i Estland.

NRK - 12 feb. 20 kl. 21:13

Hampolje trekkes fra markedet

En økologisk hampolje som er produsert i Estland, trekkes fra markedet etter funn av kreftfremkallende PAH-stoffer, skriver Mattilsynet på sine nettsider. Rundt 180 flasker av hampoljen er solgt i en rekke norske matbutikker..

NRK - 22 des. 19 kl. 02:51

Boris serverte julemat til soldater

Den britiske statsministeren Boris Johnson serverte lørdag julelunsj til britiske soldater som er stasjonert i Estland. Johnson var på et kort dagsbesøk til styrkene som er forlagt ved hovedstaden Tallin..

NRK - 16 des. 19 kl. 23:17

Estland beklager kassadamekommentar

Estlands president Kersti Kaljulaid beklager en uttalelse fra landets innenriksminister som har kalt den ferske finske statsministeren Sanna Marin for «en kassadame»..

Aftenposten - 17 des. 19 kl. 09:53

Kalte fersk statsminister for «en kassedame». Nå ber Estland om unnskyldning.

Estlands president har bedt om unnskyldning etter at landets innenriksminister omtalte Finlands nye statsminister som «en kassedame»..

E24 - 20 nov. 19 kl. 14:53

SVT: Swedbank-ansatt lot russisk minister sluse milliarder gjennom banken

SVTs program Uppdrag Gransking avslørte onsdag at en bankansatt ved Swedbank-filial i Estland skal ha latt den tidligere russiske ministeren og milliardæren ved navn Mikhail Abyzov..

E24 - 10 nov. 19 kl. 10:45

Bloomberg: Danske Bank ga tilbud om gullbarer for å skjule formue

Bankens filial i Estland ga tilbud til rike russiske kunder om å bytte inn bankinnskudd til gullbarer og mynter for å sikre «anonymitet»..

E24 - 10 nov. 19 kl. 10:45

Bloomberg: Danske Bank ga tilbud om gullbarrer for å skjule formue

Bankens filial i Estland ga tilbud til rike russiske kunder om å bytte inn bankinnskudd til gullbarrer og mynter for å sikre «anonymitet»..

VG - 13 okt. 19 kl. 22:35

Emre Can utvist - Tyskland vant med 10 mann

(Estland - Tyskland 0–3) Emre Cans (25) utvisning ga tabelljumbo Estland blod på tann, men Tyskland unngikk en fadese i Tallin, og vant til slutt etter tre mål etter pause..

P4 - 27 okt. 19 kl. 11:38

NATO-soldater og familier utsettes for sjikane

NATO-soldater og deres familier utsettes for sjikane fra russere. Det danske forsvaret betrakter sjikaneringen av soldater og familiene deres som svært alvorlig, skriver Jyllands-Posten. Innringeren snakker engelsk med russisk aksent og spør om de vet hva partneren deres driver med.

Aftenposten - 13 okt. 19 kl. 23:07

Tidligere Viking-spiller med selvmål mot Tyskland

Karol Mets hadde en tung kveld på jobben for Estland..

Aftenposten - 25 sep. 19 kl. 11:20

Danske Bank-sjef funnet død i Estland

Den tidligere sjefen for Danske Banks avdeling i Estland, Aivar Rehe, er funnet død, opplyser estisk politi..

NRK - 25 sep. 19 kl. 11:10

Banksjef funnet død i Estland

Den tidligere sjefen for Danske Banks avdeling i Estland, Aivar Rehe, er funnet død, opplyser estisk politi. 56-åringen ble meldt savnet fra sitt hjem mandag og estisk politi har lett etter ham siden..

E24 - 25 sep. 19 kl. 10:46

Danske Banks tidligere Estland-sjef er funnet død

Danske Banks tidligere Estland-sjef er funnet død, etter at han forsvant fra hjemmet sitt mandag denne uken..

P4 - 25 sep. 19 kl. 12:30

Bodø blir Europeisk kulturhovedstad 2024

Bodø blir Europeisk kulturhovedstad i 2024. Bodø kjempet mot Banja Luka og Mostar i Bosnia – om bli en av tre europeiske kulturhovedsteder det året. Tartu i Estland har allerede vunnet en slik kåring, mens den siste plassen står mellom tre byer i Østerrike.

E24 - 23 sep. 19 kl. 18:18

Estisk politi: Tidligere Danske Bank-sjef forsvunnet

Danske Banks tidligere Estland-sjef er forsvunnet, opplyser estisk politi til Bloomberg mandag ettermiddag..

P4 - 16 sep. 19 kl. 22:26

Hevder ukjent land prøver å få Berg løslatt

Et ukjent land forsøker å få den spiondømte nordmannen Frode Berg hjem til Norge via en utvekslingsavtale. Det hevder den russiske avisen Kommersant. Avisen lister opp en rekke russere som sitter fengslet i utlandet, blant annet i Estland, Litauen og USA, som kan være kandidater i en slik utveksling.

VG - 09 sep. 19 kl. 22:38

Volleysuser sørget for tysk jubel: – Gir oss selvtillit

(Nord-Irland - Tyskland 0–2, Estland - Nederland 0–4) Tre poeng og tabellføringen lå i potten for vinnerlaget i Belfast, der et øyeblikks magi fra en «ukjent» venstreback og Serge Gnabry sørget for tysk jubel etter en jevnspilt kamp..

VG - 09 sep. 19 kl. 22:38

Tyskland slo tilbake etter Nederland-tapet: – Gir oss selvtillit

(Nord-Irland - Tyskland 0–2, Estland - Nederland 0–4) Tre poeng og tabellføringen lå i potten for vinnerlaget i Belfast, der et øyeblikks magi fra en «ukjent» venstreback og Serge Gnabry sørget for tysk jubel etter en jevnspilt kamp..

P4 - 30 aug. 19 kl. 18:48

Danske Bank i hardt vært igjen

Skandalerammede Danske Bank er politianmeldt av det danske finanstilsynet for å ha villedet kunder i forbindelse med salg av et spareprodukt. Ifølge tilsynet visste banken at produktet var et tapsprosjekt for mange av kundene, uten å gi beskjed om det. Banken er fra før siktet av Økokrim, anklaget for hvitvasking av milliarder av kroner i Estland mellom 2007 og 2015..

P4 - 30 aug. 19 kl. 18:48

Danske Bank i hardt vær igjen

Skandalerammede Danske Bank er politianmeldt av det danske finanstilsynet for å ha villedet kunder i forbindelse med salg av et spareprodukt. Ifølge tilsynet visste banken at produktet var et tapsprosjekt for mange av kundene, uten å gi beskjed om det. Banken er fra før siktet av Økokrim, anklaget for hvitvasking av milliarder av kroner i Estland mellom 2007 og 2015..

NRK - 16 juli 19 kl. 20:43

Dykkerinstruktør fra Estland døde

Han var instruktør for en gruppe turister fra Estland. – Det ble igangsatt tiltak for å få liv i ham, sier operasjonsleder i Trøndelag, Ebbe Kimo. Mannen fikk trolig et illebefinnende under vann.

Aftenposten - 14 juli 19 kl. 17:07

Oliver Solberg med seier i Rally Estland

Rallytalentet Oliver Solberg (17) gikk til topps i R5-klassen under Rally Estland søndag..

NRK - 22 juli 19 kl. 20:48

Tre såret av bilbombe

Tre soldater er skadd etter at en bilbombe gikk av på en fransk militærbase i Mali, melder AFP. De skadde soldatene kommer fra Frankrike og Estland, opplyser den franske hæren. Basen er tilholdssted for en internasjonal fredsbevarende styrke..

Aftenposten - 16 juli 19 kl. 20:29

Instruktør omkom under dykking på Hitra

En mann i 60-årene fra Estland omkom i en drukningsulykke på Hitra i Trøndelag. Mannen, som var dykkerinstruktør, fikk trolig et illebefinnende..

VG - 14 juli 19 kl. 17:14

Solbergs sønn (17) imponerte verdensstjernene: – Han kjørte grisefort

17 år gamle Oliver Solberg – sønn av sin verdensmester-far Petter – sjokkerte alle i helgens Rally Estland. – Han kjørte grisefort, sier den norske VM-stjernen Andreas Mikkelsen (30) til VG..

Hegnar.no - 18 juni 19 kl. 06:08

Swedbank fjerner toppledere i Estland

Svenske Swedbank har suspendert administrerende direktør og finansdirektøren i selskapets avdeling i Estland etter avdekkingen av mulig hvitvask..

E24 - 18 juni 19 kl. 05:50

Swedbank kaster Estland-sjefen etter gransking

Svenske Swedbank har suspendert administrerende direktør og finansdirektøren i selskapets avdeling i Estland etter avdekkingen av mulig hvitvask..

P4 - 18 juni 19 kl. 05:52

Suspensjoner i Swedbank

Svenske Swedbank har suspendert administrerende direktør og finansdirektøren i selskapets avdeling i Estland etter avdekkingen av mulig hvitvask. De er suspendert inntil videre som følge av en pågående intern gransking, opplyser banken, som samarbeider med myndighetene i Sverige, USA og Baltikum i deres granskinger..

Aftenposten - 11 juni 19 kl. 22:57

Brann-spilleren hadde ingen god dag på jobben - fikk bank av tysk stjernegalleri

Tyskland lekte seg hjemme mot Estland..

Hegnar.no - 16 mai 19 kl. 10:15

Handelsbanker stenger tre kontorer

Trekker seg ut av Estland, Latvia og Litauen..

E24 - 14 mai 19 kl. 18:00

Kid kjøper svensk interiørkjede av Ica Gruppen

Hemtex driver 141 tekstil- og interiørbutikker i Sverige, Finland og Estland..

NRK - 07 mai 19 kl. 16:17

Tidligere toppsjef siktet

Dansk politi har siktet den norske tidligere Danske Bank-sjefen Thomas Borgen etter hvitvaskingsavsløringene i Estland. Det melder den danske avisa Børsen, i følge dn.no.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt