Erdogan

Saturday, 07 December, 04:49

Nyheter om Erdogan

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 14:08

Trump og Erdogan møtes én til én

USAs president Donald Trump holder et eget møte med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i kulissene av NATOs toppmøte i London. De to møtes én til én, melder nyhetsbyrået AFP..

Aftenposten - 03 Dec 19 kl. 10:36

Erdogan krever NATO-støtte i kampen mot syriske kurdere

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan avviser et NATO-forslag om forsvar av Polen og Baltikum inntil alliansen støtter kampen mot kurdiske grupper i Syria..

Dagbladet - 26 Nov 19 kl. 12:17

Slik ser en shitstorm ut

Asli Erdogan er en av de mange tyrkiske forfatterne og journalistene som i dag forfølges av det stadig mer autoritære Erdogan-regimet..

VG - I førrgår: 18:32

NATO-toppmøtet: Tyrkia måtte gi seg - forsvarsplanene blir oppdatert

WATFORD (VG) NATO går nå videre med revisjon av sine forsvarsplaner etter at Tyrkia har akseptert den nye planen for Polen og Baltikum. President Recep Tayyip Erdogan har ikke fått støtte for å terror-stemple den kurdiske bevegelsen YPG på NATO-toppmøtet..

VG - 17 Nov 19 kl. 21:44

Erdogan: Vil kjøpe rakettsystem fra både USA og Russland

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan lar seg ikke stoppe av trusler om sanksjoner eller av løfter om å få kjøpe amerikanske våpen i stedet: Han vil fortsette med NATO-landets kontroversielle innkjøp av et russisk våpensystem..

Dagbladet - 13 Nov 19 kl. 23:23

- Jeg er stor fan av Erdogan

USAs president Donald Trump sier møtet med Recep Tayyip Erdogan i Det hvite hus onsdag var produktivt, og at han er en stor fan av den tyrkiske presidenten..

Aftenposten - 13 Nov 19 kl. 23:36

Trump: Jeg er en stor fan av Erdogan

USAs president Donald Trump sier møtet med Recep Tayyip Erdogan i Det hvite hus onsdag var produktivt, og at han er en stor fan av den tyrkiske presidenten..

VG - 13 Nov 19 kl. 23:09

Trump etter Erdogan-møte: – Jeg er stor fan av presidenten

Til tross for at forholdet mellom USA og Tyrkia lenge har vært anspent, var det en god tone mellom Donald Trump og Recep Tayyip Erdogan etter onsdagens møte i Det hvite hus..

Aftenposten - 06 Nov 19 kl. 15:42

Erdogan: – Har pågrepet IS-lederens kone

Tyrkia har pågrepet en av konene til den tidligere IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi, ifølge den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan..

NRK - 06 Nov 19 kl. 21:41

Erdogan besøker Det hvite hus

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan reiser til Washington for å møte president Donald Trump i neste uke. Det bekrefter den tyrkiske presidentens kontor onsdag. Besøket finner sted 13.

NRK - 13 Nov 19 kl. 20:55

Trump og Erdogan snakkar:

.

Aftenposten - 14 Nov 19 kl. 20:48

Erdogan rett fra Trump-møte til EM-jubel på hjemmebane

Island prøvde å ødelegge festen for Tyrkia, men en tam forestilling sikret tyrkisk EM-billett..

Dagbladet - 12 Nov 19 kl. 10:19

Tyrkia: - USA brøt våpenhvile

USA overholder ikke sin del av våpenhvileavtalen som er inngått nord i Syria, sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan..

P4 - 26 Oct 19 kl. 20:50

Erdogan truer med å fjerne Kurderne

- Tyrkia kommer til å «fjerne terroristene» fra grenseområdet i Syria hvis kurdisk milits ikke trekker seg tilbake innen fristen som er satt tirsdag. Det sier Tyrkias president Recep Tayip Erdogan i en tale i Istanbul i dag. Erdogan viser med det til den syrisk-kurdiske YPG-militsen, som tyrkiske myndigheter mener står i ledtog med forbudte PKK i Tyrkia..

VG - 13 Nov 19 kl. 18:43

Trump om riksrettshøringer: – Det er en heksejakt og en bløff

Samme dag som den første, offentlige høringen i riksrettsprosessen i Kongressen finner sted, møter Donald Trump Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan..

P4 - 26 Oct 19 kl. 15:39

Erdogan truer med åpne grenser

Tyrkias president Recep Erdogan truer med å åpne grensene til Europa dersom ikke europeiske land støtter hans planlagte sikkerhetssone i Nord-Syria. Tyrkia innledet i begynnelsen av oktober en lenge varslet militæroffensiv mot det nordøstlige Syria, som har møtt kraftig motstand. Nå vil Erdogan slippe flyktniger ut av landet slik at de kan dra nordover i Europa..

NRK - 01 Nov 19 kl. 00:43

Kaller Erdogan Syrias fiende

Syrias president Bashar al-Assad sier at han ikke ønsker å gjøre nabolandet Tyrkia til en fiende. I en uttalelse torsdag sier Assad at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er en «fiende» på grunn av politikk som er fiendtlig mot Syria..

NRK - 11 Nov 19 kl. 08:40

Tyrkia sender hjem IS-fanger

Tyrkia har begynt å returnere europeiske IS-fanger til sine hjemland. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge president Tayyip Erdogan er det 1201 IS-fanger i tyrkiske fengsler, og 287 som er tatt til fange i Syria..

P4 - 22 Oct 19 kl. 19:52

Putin og Erdogan enige om Syria-avtale

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har blitt enig med Russlands president Vladimir Putin om å forlenge våpenhvilen i det nordøstre Syria med seks dager. De to presidentene møtte hverandre i den russiske byen Sotsji i dag. Nedtellingen av de 150 timene starter i morgen, ifølge Erdogan..

P4 - 22 Oct 19 kl. 10:49

- Erdogan sier nei til ny våpenhvile

Tyrkia vil ikke forlenge våpenhvileavtalen med Syria. Det skriver nyhetsbyrået AFP. Frankrikes statsminister Emmanuel Macronskal ha bedt sin tyrkiske kollega Recep Erdogan utvide våpenhvileavtalen som trådte i kraft torsdag.

P4 - 12 Nov 19 kl. 19:16

Truer med å sende IS-fanger til Europa

Tyrkia truer med å frigjøre flere IS-fanger og sende dem til Europa om ikke europeiske ledere endrer holdningen sin til Tyrkia. Det sa president Recep Erdogan på en pressekonferanse i dag. Tyrkia begynte i dag med å deportere flere av de 1200 IS-fangene som holdes i Tyrkia og Syria..

VG - 30 Oct 19 kl. 23:51

Erdogan om Syria: Alle andre vil bare ha oljen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier alle andre land forsøker å sikre seg Syrias olje, mens tyrkerne bryr seg om menneskene. Samtidig truer han YPG-militsen med å utvide den såkalte «sikre sonen»..

NRK - 26 Oct 19 kl. 14:39

Erdogan truar med å opne grensene

President i Tyrkia, Recep Erdogan, seier at om Europa ikkje støttar Tyrkia si planlagde sikkerheitssone i Syria, vil han opne grensene for flyktningar slik dei kan dra til Europa..

P4 - 06 Nov 19 kl. 15:53

IS-lederens kone pågrepet

Tyrkia har pågrepet en av konene til den tidligere IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi. Det melder den tyrkiske presidenten Recep Erdogan. Lederen for terrorgruppen døde da han ble sporet opp av amerikanske spesialstyrker i den syriske Idlib-provinsen i oktober..

NRK - 06 Nov 19 kl. 15:23

Har pågrepet IS-lederens kone

Tyrkia har pågrepet en av konene til den tidligere IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi, ifølge den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan. Det antas at al-Baghdadi hadde fire koner. IS-lederen ble drept i et amerikansk angrep lørdag 26.

VG - 22 Oct 19 kl. 13:05

Erdogan og Putin etter møte: YPG-militsen trekker seg ut

Tyrkia ville ikke forlenge våpenhvilen, og fikk viljen sin. Nå vil de og Russland sørge for fred i området, hevder Erdogan..

NRK - 22 Oct 19 kl. 19:25

Putin: Viktig løsning med Erdogan

Russlands president Vladimir Putin sier han og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har kommet fram til «viktige løsninger» i Syria-konflikten. De to presidentene møtte hverandre i den russiske byen Sotsji tirsdag..

Aftenposten - 21 Oct 19 kl. 19:00

Tyrkias president Erdogan vil bygge for 247 milliarder i Syria | Fredrik Drevon

Hva er det helt konkret Erdogan planlegger for sikkerhetssonen i Syria? Jeg har sett på byggeplanene..

NRK - 21 Oct 19 kl. 11:43

Erdogan: Vesten støtter terrorister

Tyrkias president Recep Erdogan anklager Vesten for å «støtte terrorister» i Syria. Tyrkerne har gått med på en midlertidig våpenhvile i Syria, som varer til tirsdag..

NRK - 05 Nov 19 kl. 16:10

Anklager milits for avtalebrudd

Den kurdiske militsen i Syria har ikke trukket seg ut av grenseområdet mot Tyrkia som avtalt, hevder president Recep Tayyip Erdogan. Tyrkia innledet en militæroffensiv mot den kurdiske YPG-militsen i Syria 9. oktober..

NRK - 22 Oct 19 kl. 14:02

Assad: Erdogan er «en tyv»

– Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har plyndret fabrikkene, hveten og oljen, og i dag plyndrer han også landet, sier Assad til det statlige syriske nyhetsbyrået Sana. Han viser til Tyrkias militæroffensiv nordøst i landet..

VG - 22 Oct 19 kl. 12:22

Erdogan og Putin møtes: Kan åpne for neste krigføring

Tyrkia vil ikke forlenge våpenhvilen. For å få støtte fra Putin må Erdogan trolig gi noe igjen. Russland ønsker tyrkisk hjelp til en militæraksjon mot opprørsprovinsen Idlib..

Dagbladet - 16 Oct 19 kl. 02:06

Erdogan trosser Trumps krav

Tyrkias president Recep Erdogan nekter å erklære våpenhvile i Syria..

Aftenposten - 22 Oct 19 kl. 19:38

Putin og Erdogan enige om Syria-avtale

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er blitt enig med Russlands president Vladimir Putin om å forlenge våpenhvilen i det nordøstre Syria med seks dager..

P4 - 16 Oct 19 kl. 13:51

Erdogan nekter å møte Pompeo og Pence

Tyrkias president Recep Erdogan nekter å møte USAs visepresident og utenriksminister. Mike Pence og Mike Pompeo reiser til Ankara i dag i et forsøk på å få Tyrkia til å stanse angrepene nord i Syria., Men Erdogan vil ikke treffe dem og har også sagt at han ikke bryr seg om sanksjonene som USA har innført mot landet..

NRK - 19 Oct 19 kl. 19:44

Erdogan truer med å «knuse hoder»

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan truer med å «knuse hodene» til kurdiske militskrigere i Syria om ikke de trekker seg ut av det angitte området i tide. Det betyr at tilbaketrekningen må være gjennomført innen tirsdag..

NRK - 22 Oct 19 kl. 19:46

Putin og Erdogan enige om Syria

Tyrkias president Erdogan har blitt enig med Russlands president Putin om å forlenge våpenhvilen i det nordøstre Syria med seks dager. Kurdiske styrker skal flyttes 30 kilometer bort fra grensa og tyrkiske og russiske styrker skal patruljere området..

P4 - 16 Oct 19 kl. 05:50

Erdogan: Tyrkisk soldat drept

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier en tyrkisk soldat ble drept i et angrep i Manbij nord i Syria i går. Han hevder syriske regjeringsstyrker står bak. - Det var et resultat av regimets artilleriskyts, sier Erdogan til pressen.

Aftenposten - 19 Oct 19 kl. 19:07

Erdogan truer med å «knuse hoder»

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan truer med å «knuse hodene» til kurdiske militskrigere i Syria om ikke de trekker seg ut av det angitte området i tide..

P4 - 17 Oct 19 kl. 05:47

Trump i brev til Erdogan

USAs president Donald Trump skrev et brev til Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan forrige uke der han ber han ikke gjøre noe dumt etter invasjonen av Nord-Syria. Du vil ikke være ansvarlig for å slakte tusenvis av mennesker, og jeg vil ikke være ansvarlig for å ødelegge den tyrkiske økonomien, skriver Trump. Han håper at Erdogan i stedet sørger for å lande en god avtale med kurderne i Nord-Syria..

Dagbladet - 16 Oct 19 kl. 23:33

Trumps brev til Erdogan: - Ikke vær en tøffing

Donald Trumps brev til Recep Tayyip Erdogan ble lekket onsdag kveld..

P4 - 16 Oct 19 kl. 08:20

Erdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile

Tyrkias president Recep Erdogan sier klart at Tyrkia ikke vil erklære våpenhvile nord i Syria. Dette skal han også ha sagt til USAs president Donald Trump, som krever stans i kampene mot syriske regjeringsstyrker og kurdiske styrker. Til tyrkiske medier sier Erdogan at han har formidlet til Trump at Tyrkia «ikke vil forhandle med en terrororganisasjon».

P4 - 10 Oct 19 kl. 13:07

Erdogan ut mot kritikere

Tyrkias president Erdogan går nå ut og kritiserer flere land som har bedt ham stoppe angrepene mot kurderne nord i Syria. FN frykter konsekvensene av angrepet, og sikkerhetsrådet skal holde krisemøtet om invasjonen i dag. Erdogan går blant annet ut mot Frankrike og Tyskland, som han sier har sendt IS-krigere til Syria, men ikke bidratt med noe positivt..

NRK - 16 Oct 19 kl. 12:25

Erdogan avviser fredssamtalar

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan seier han ikkje vil møte kurdarane til samtalar. Han seier den einaste måten å få fred i dei kurdiske områda i Syria, er at kurdarane legg ned våpena og trekker seg tilbake..

NRK - 15 Oct 19 kl. 21:55

AFP: Pompeo møter Erdogan torsdag

USAs utenriksminster Mike Pompeo skal møte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i Ankara torsdag. Det sier Det hvite hus, melder AFP..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt