Erdogan

Mandag, 13 Juli, 03:27

Nyheter om Erdogan

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 20:05

Erdogan planlegger første bønn

Første bønn i turistattraksjonen Hagia Sofia, blir 24. juli. Det sier president Erdogan etter at han fredag signerte en bestemmelse om at bygningen blir overgitt til direktoratet for religiøse saker og gjenåpnet for muslimsk bønn..

Aftenposten - 14 timer siden

Erdogan ville holde hjulene i gang gjennom koronakrisen. Slik klarer en bedrift med 2500 ansatte å oppnå null smitte.

ISTANBUL (Aftenposten): Tyrkias strategi har vært å beskytte både befolkningen og industrien. Det ser relativt bra ut for begge deler, men ingenting er avgjort..

NRK - I førrgår: 21:39

USA «skuffet» over Hagia Sofia

USA er ett av flere land som reagerer på at president Erdogan vil gjøre turistattraksjonen Hagia Sofia om til en Moskè. – Vi er skuffet over Tyrkiske myndigheters beslutning om å endre statusen til Hagia Sophia, sier en talskvinne til AFP..

VG - 9 timer siden

Hagia Sofia – en felles arv

Hagia Sofia står sentralt i kristendommens historie. Katedralen fra år 537 er et arkitektonisk mesterverk fra bysantinsk tid og oppført på UNESCOs verdensarvliste. Nå endrer Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan Hagia Sofias status fra museum til moské..

NRK - I førrgår: 21:39

USA «skuffet» over Hagia Sophia

USA er ett av flere land som reagerer på at president Erdogan vil gjøre turistattraksjonen Hagia Sophia om til en Moskè. – Vi er skuffet over Tyrkiske myndigheters beslutning om å endre statusen til Hagia Sophia, sier en talskvinne til AFP..

Aftenposten - I førrgår: 15:26

Erdogan gjenåpner Hagia Sofia for muslimsk bønn

Tyrkia har fjernet landemerket Hagia Sofias status som museum. Dermed banes veien for at byggverket kan omgjøres til en moské igjen..

NRK - I førrgår: 16:51

Åpner Hagia Sofia for muslimsk bønn

Tyrkias president Erdogan er blant dem som har tatt til orde for å omgjøre turistattraksjonen Hagia Sofia til moské. Fredag signerte han en bestemmelse om at bygning blir overgitt til direktoratet for religiøse saker og gjenåpnet for muslimsk bønn..

P4 - I førrgår: 16:52

Hagia Sofia ikke lenger museum

Landemerke Hagia Sofia har mistet sin status som museum og kan nå omgjøres til en moské igjen. Tyrkias høyeste administrative domstol annullerte i dag en bestemmelse fra 1934 som omgjorde landemerket andre veien. Tyrkias president Recep Erdogan er blant dem som vil omgjøre turistattraksjonen til moské..

Aftenposten - 02 juli 20 kl. 13:11

Istanbuls største severdighet kan igjen bli moské

ISTANBUL (Aftenposten): Tyrkias øverste domstol vil trolig åpne veien for at president Erdogan kan omgjøre landsfaderen Atatürks vedtak. Hagia Sofia kan igjen få status som moské..

NRK - 27 juni 20 kl. 01:08

Tyrkia oversvømte 55 landsbyer

Et nytt stort vannkraftverk i Sør-Øst-Tyrkia er åpnet av president Erdogan. Vannmagasinet har oversvømt 55 landsbyer, blant annet oldtidsbyen Hasankeyf . 55.

NRK - 09 juni 20 kl. 00:27

Ny epoke mellom Tyrkia og USA

Den tyrkiske presidenten Tayyip Erdogan diskuterte konflikten i Libya med USAs president Donald Trump i en telefonsamtale mandag. – En ny epoke mellom Tyrkia og USA kan starte etter vår samtale, vi ble enige om noen problemer, sa Erdogan til TRT..

VG - 28 april 20 kl. 00:29

Erdogan hentet svensk mann med ambulansefly

Da en 47 år gammel mann i Sverige angivelig testet positivt for coronaviruset, men likevel ble sendt hjem fra et svensk sykehus, sendte Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan et ambulansefly for å hente han..

NRK - 15 april 20 kl. 06:44

Erdogan griper muligheten

Koronautbruddet har gir president Recep Tayyip Erdogan og Tyrkia en unik anledning til å lansere seg som humanitær stormakt. De siste ukene har landet for sendt masker, beskyttelsesdrakter og antibak til europeiske allierte..

NRK - 08 april 20 kl. 10:25

Erdogan sett under press

Koronaviruset set president Recep Tayyip Erdogan i Tyrkia under press. Talet på smitta aukar i landet, men Erdogan vil ikkje stenge ned samfunnet. Det er innført restriksjonar, men presidenten vil halde økonomien flytande.

VG - 29 april 20 kl. 22:18

Slik takler Tyrkia coronakrisen

Tyrkia er på topp ti over land med mest coronasmitte. For tredje helg på rad beordret Tyrkias president Erdogan totalt portforbud. Resten av uken er det «husarrest» for alle under 20 og de over 65..

NRK - 13 april 20 kl. 01:03

Erdogan vil ikke la Soylu gå

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan nekter å la innenriksministeren gå, slik Suleyman Soylu kunngjorde søndag kveld at han ønsket. Soylu fikk kritikk etter en brå kunngjøring om portforbud som førte til panikkhamstring i forbindelse med Covid-19..

NRK - 07 april 20 kl. 12:49

Erdogan anmelder journalist

President Recep Tayyip Erdogan har anmeldt en TV-journalist for kritikk av myndighetenes håndtering av koronapandemien i Tyrkia. Erdodgan krever at Fatih Portakal tiltales for å ha fremsatt «totalt uriktige og manipulerende uttalelser» i sosiale medier..

NRK - 20 april 20 kl. 18:40

Erdogan: – Planlegger portforbud

Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan sier myndighetene planlegger å innføre et fire dagers portforbud i forbindelse med landets offentlige helligdag 23.april. Portforbudet vil vare frem til 26.

NRK - 09 mars 20 kl. 10:25

Erdogan i møte om flyktningkrise

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan skal måndag diskutere situasjonen ved grensa til Hellas med to av EU-presidentane. Erdogan ønsker å reforhandle avtalen mellom EU og Tyrkia om handtering av flyktningar og migrantar, skriv NTB..

NRK - 08 mars 20 kl. 15:26

Erdogan møter EU mandag

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan skal møte flere EU-ledere mandag for å diskutere migrasjon, melder Reuters. Tidligere søndag ba Erdogan ifølge AP Hellas åpne grensen sin, hvor mange har prøvd å krysse siden Tyrkia åpnet sin side forrige uke..

P4 - 09 mars 20 kl. 23:05

Erdogan til angrep på kritikere

Tyrkias president Recep Erdogan kom i dag med kraftig kritikk mot dem som gir Tyrkia skylden for at mange flere forsøker å ta seg fra Tyrkia til EU. Tyrkia åpnet nylig grensene mot Europa, noe som har ført til at en kraftig økning i antall flyktninger og migranter som har forsøkt å ta seg til Hellas. Men Erdogan sa på en pressekonferanse sammen med NATO-sjef Jens Stoltenberg at det er hinsides enhver fornuft å si at Tyrkia har sjylden for en bølge av uregelmessig invandring..

NRK - 05 mars 20 kl. 08:26

Putin og Erdogan møtes

Russlands president Vladimir Putin møter i dag sin tyrkiske motpart Recep Tayyip Erdogan for samtaler om situasjonen i Idlib-provinsen. Putin og Erdogan har signalisert at de håper å komme til enighet om en ny avtale som kan redusere volden i Idlib..

NRK - 09 mars 20 kl. 18:28

Erdogan med krass kritikk

President i Tyrkia, Recep Erdogan, kritiserer dei som gjev landet skylda for den auka tilstrøyminga av folk som vil krysse grensa mot EU ulovleg. Det blei klart då han heldt ein pressekonferanse med Nato-sjef Jens Stoltenberg i Brussel måndag..

NRK - 10 mars 20 kl. 13:34

Merkel og Macron til Istanbul

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har invitert sin Emmanuel Macron og Angela Merkel til et møte i Istanbul neste uke om migrantkrisen ved grensen mot Hellas. Erdogan sier de to statsministerne kommer til den tyrkiske storbyen 17. mars..

NRK - 07 mars 20 kl. 10:50

Ber kystvakta stoppe flyktningar

I Tyrkia har president Recep Tayyip Erdogan gjeve kystvakta ordre om å hindre flyktningar og migrantar frå å legge ut på havet mot dei greske øyane i Egearhavet. Førre veke sa Erdogan at Tyrkia ikkje ville gjera noko for å stanse folk som vil reise..

Aftenposten - 05 mars 20 kl. 18:42

Putin og Erdogan enige om våpenhvile i Idlib

Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan har blitt enige om en våpenhvile i Idlib-regionen som trer i kraft ved midnatt..

Aftenposten - 05 mars 20 kl. 18:42

Putin og Erdogan: Våpenhvile i Idlib fra midnatt

Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan har blitt enige om en våpenhvile i Idlib-regionen som trer i kraft ved midnatt..

NRK - 17 mars 20 kl. 19:52

Fire statsledere diskuterte Syria

Tyrkias president diskuterte migrantstriden og utviklingen i Syria med lederne i Frankrike, Tyskland og Storbritannia tirsdag. For å stenge EU-grensa igjen krever Erdogan en ny avtale med EU og økt støtte i Syria. Partene skal foreløpig være et stykka unna enighet..

NRK - 02 mars 20 kl. 22:15

Erdogan vil ikke ha penger fra EU

Erdogan sa i uttalelsen i kveld at EU ikke har overholdt sine forpliktelser i avtalen, som sikrer at Tyrkia bidrar til å begrenser flyktningstrømmen til Europa. Han sa også at de ikke vil ta imot en milliard euro, som EU-landene skal ha tilbudt nylig..

NRK - 02 mars 20 kl. 21:56

Erdogan: Hellas har drept migranter

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan uttaler at greske soldater mandag har drept to migranter og påført en annen alvorlige skader, og at dette har påvirket prosessen negativ i retning. – De respekterer ikke internasjonal flyktningrett, sier han..

NRK - 02 mars 20 kl. 21:06

Merkel med advarsel til Erdogan

Tysklands forbundskansler Angela Merkel advarer Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan mot å bruke flyktningene i et spill mot EU. Merkel sa mandag at det er fullstendig uakseptabelt å «forsøke å score politiske poeng» på bekostning av flyktningene..

Dagbladet - 29 feb. 20 kl. 10:33

Erdogan: 18 000 er kommet til Europa

18 000 personer har kommet fra Tyrkia til Europa i dag, ifølge Erdogan. Kan fort øke til 30 000, sier han videre. Gresk politi skyter tåregass menneskene ved grensa..

NRK - 02 mars 20 kl. 09:30

Møte mellom Putin og Erdogan

President i Tyrkia, Recep Erdogan skal møte Russlands president Vladimir Putin i Russland på torsdag, ifølge tyrkiske styresmakter, melder AFP. Dei to skal diskutera den auka spenninga i Syria, der landa står på kvar si side i krigen..

NRK - 12 mars 20 kl. 14:54

Lågare spenning i Idlib

Putin og Erdogan var torsdag einige om at spenninga i syriske Idlib er betydelig lågare, melder Reuters..

P4 - 02 mars 20 kl. 09:35

Putin og Erdogan møtes torsdag

Tyrkias president, Recep Erdogan skal møte Russlands president Vladimir Putin i Russland på torsdag. Det opplyser tyrkiske myndigheter, ifølge AFP. De to skal da diskutere den økte spenningen i Syria, der Tyrkia og Russland står påhver sin side..

NRK - 11 mars 20 kl. 10:11

Sammenlikner Hellas med nazister

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan refser greske myndigheters behandling av flyktinger. – Det er ingen forskjell på det nazistene gjorde og bildene fra den greske grensen, sier han..

E24 - 29 feb. 20 kl. 13:22

Erdogan hevder anlegg for kjemiske våpen er ødelagt i Syria

Tyrkiske styrker har ødelagt et anlegg knyttet til kjemiske våpen i Syria, ifølge president Recep Tayyip Erdogan..

P4 - 03 mars 20 kl. 12:24

Erdogan takket nei til 1 milliard euro

Tyrkias president Recep Erdogan har takket nei til et tilbud om 10 milliarder kroner i bistand. Det er ikke kjent hvilket land pengene tilbys fra, ifølge NTB. Tilbudet kommer i forbindelse med at Tyrkia ikke lenger ønsker å hindre flyktninger i å ta seg over grensen til Europa.

NRK - 11 mars 20 kl. 12:36

Ber Russland legge press på Assad

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ber Russland legge press på Syria, som han anklager for enkelte brudd på våpenhvilen i Idlib-provinsen. – Dette har vi tatt opp med Russland, og vi forventer at de setter i verk tiltak, sa han i en tale onsdag..

NRK - 10 mars 20 kl. 00:26

EU og Tyrkia i samtale om migranter

EU og Tyrkia skal møtes for å evaluere migrantavtalen fra 2016. Det ble avtalt på et møte mellom Tyrkias president, Recep Tayyip Erdogan, EU-president Charles Michel og EU-kommissjonens leder, Ursula von der Leyen, mandag kveld i Brussel..

NRK - 08 mars 20 kl. 13:46

Ber Hellas opne grensene

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ber Hellas opne grensene til flyktningane. Det melder AFP..

P4 - 11 mars 20 kl. 12:55

Vil at Russland presser Assad

Tyrkias president Recep Erdogan ber nå Russland legge press på Syria. Presidenten anklager Syria for brudd på våpenhvilen i Idlib-provinsen som ble inngått for å stanse krigføringen i Syria. Urolighetene i provinsen har de siste ukene ført til at et stort antall flyktninger har forsøkt å nå Europa etter at Tyrkia åpnet grensene.

Dagbladet - 06 mars 20 kl. 21:03

Våpenhvile i Syria, men krigen vil fortsette

Det ligger ingen føringer for en slutt på krigen i avtalen Russlands og Tyrkias egenmektige presidenter Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan er blitt enige om..

NRK - 21 feb. 20 kl. 14:13

Tyrkia bekrefter jegerfly

Tyrkias president RecepTayyip Erdogan bekreftet fredag for første gang at protyrkiske jegerfly var til stede i Libya med en treningsstyrke fra Ankara. – Det er også folk fra den nasjonale hæren i Syria, sa Erdogan til pressen i Istanbul, melder AFP..

NRK - 21 feb. 20 kl. 14:13

Tyrkia bekrefter jagerfly

Tyrkias president RecepTayyip Erdogan bekreftet fredag for første gang at protyrkiske jagerfly var til stede i Libya med en treningsstyrke fra Ankara. – Det er også folk fra den nasjonale hæren i Syria, sa Erdogan til pressen i Istanbul, melder AFP..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt