Endringen

Onsdag, 21 April, 08:09

Nyheter om Endringen

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 11 april 21 kl. 14:21

Ser du forskjellen? Her er detaljen bak Birgit Skarsteins EM-gull

Birgit Skarstein dukket opp i EM med ny båt. Metoden bak Endringen er hemmelig frem til Paralympics..

E24 - 08 april 21 kl. 22:39

Regjeringen vil fjerne pensjonsplikt for 200.000 offentlige ansatte

Regjeringen vil gå inn for å fjerne særplikten 200.000 offentlige ansatte har til å gå av tidligere med pensjon. Men arbeidstakerne raser mot Endringen..

VG - 08 april 21 kl. 22:13

Regjeringen vil fjerne pensjonsplikt for 200.000 offentlige ansatte

Regjeringen vil gå inn for å fjerne særplikten 200.000 offentlige ansatte har til å gå av tidligere med pensjon. Men arbeidstagerne raser mot Endringen..

NRK - 08 april 21 kl. 14:58

Frykter for klima- og naturhensyn

Fagorganisasjonen Naturviterne ber regjeringen stanse den planlagte Endringen av plan- og bygningsloven som åpner for mer bruk av dispensasjoner. Grunnen er at de frykter at det vil svekke klima- og naturhensyn..

NRK - 08 april 21 kl. 13:25

Bærum-skolene går til rødt nivå

Mandag går skolene i Bærum til rødt nivå fra 5. trinn. Endringen varer i første omgang fram til 23.

VG - 30 mars 21 kl. 13:02

Oppdaget at karakterene plutselig var mindre verdt

På grunn av en endring i hvordan man regner verdien av karakterene til IB-elever, brast Benedikte Olsens drøm om medisinstudier. Nå utsettes Endringen..

VG - 30 mars 21 kl. 13:02

Oppdaget at karakterene plutselig var mindre verdt

På grunn av en endring i hvordan man regner verdien av karakterene til IB-elever, brast Benedikte Olsens drøm om medisinstudier. Nå utsettes Endringen..

NRK - 26 mars 21 kl. 16:20

Åpner for enklere vaksinelagring

EUs legemiddeltilsyn (EMA) åpner for at koronavaksinen fra Pfizer/Biontech kan lagres i vanlige frysere, ikke imellom 60 og 90 kuldegrader som tidligere. Endringen vil gjøre det lettere å distribuere vaksinen til EUs 27 medlemsland, ettersom det ikke lenger trengs spesialfrysere for transport og lagring. Ifølge EMA er det trygt å lagre Pfizer/Biontech-vaksinen i mellom 15 og 25 kuldegrader, den temperaturen man finner i ordinære frysere der legemidler oppbevares.

NRK - 24 mars 21 kl. 13:27

EU vil bremse vaksineeksporten

EU-kommisjonen vil begrense eksport av egenproduserte vaksiner og dermed sikre seg flere doser til eget bruk. Endringen ble kunngjort etter et møte i EU-kommisjonen onsdag. Årsaken er det EU oppfatter som en urettferdig fordeling av vaksinedoser mellom unionen og Storbritannia.

VG - 14 mars 21 kl. 16:11

Mister den høyeste andelen av vaksinene etter Endringen: – Molbopolitikk

Dag Sigurd Brustind (H) er ordfører i kommunen som mister høyest andel vaksiner i den nye fordelingen. Han mener Norge nå går bort fra viktige prinsipper i norsk helsehjelp..

NRK - 10 mars 21 kl. 03:10

Flere vaksiner til Oslo

Regjeringens varslede endring i vaksinestrategien gir Oslo opp til 43 prosent flere vaksiner enn før. Endringen skjer etter faglige innspill fra Folkehelseinstituttet (FHI). Dosene skal nå leveres ut fra andel innbyggere over 18 år, istedenfor andel over 65.

NRK - 06 mars 21 kl. 11:10

Utvider innreisekarantene-unntaket

Helsepersonell som har fått den første dosen av AstraZenecas koronavaksine får unntak fra innreisekarantene. Unntaket gjelder etter at det har gått minst tre uker etter første dose, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet. – Endringen gjøres på bakgrunn av anbefalinger fra Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og Statens legemiddelverk.

NRK - 03 mars 21 kl. 23:40

Avlyser møter i Kongressen

I USA har Representantenes hus avlyst alle planlagte møter torsdag etter at politiet advarte om at en militant gruppe planlegger å storme Kongressen. Flertallsleder Steny Hoyer informerte de folkevalgte om den plutselige Endringen sent onsdag kveld..

Aftenposten - 02 mars 21 kl. 16:18

Omfordeling av vaksinene er et (for) lite plaster på såret for Oslo

Endringen i vaksinestrategien er ikke egentlig en endring..

VG - 02 mars 21 kl. 15:31

Disse kommunene må gi fra seg vaksinedoser

Med Endringen i vaksinestrategien må 330 kommuner gi fra seg vaksiner. Her ser du oversikten..

NRK - 02 mars 21 kl. 03:49

Frankrike vil gi eldre AZ-vaksine

Frankrike lar nå også folk over 65 år få AstraZeneca-vaksinen dersom de lider av diabetes eller høyt blodtrykk, kunngjorde helseminister Olivier Véran sent mandag kveld. Véran anslår at Endringen kan gjelde 2,5 millioner mennesker. Til nå har Frankrike, i likhet med noen andre EU-land og Norge, ikke gitt denne vaksinen til dem over 65 år.

VG - 23 feb. 21 kl. 09:14

Endringen av politiets avhørsmetoder kom for sent

Selv om avhørsmetodene som norsk politi i dag tilbyr sine etterforskere fremheves av Europarådets torturkomité som eksempel til etterfølgelse for Europa, kom innføringen av nye, forskningsfunderte avhørsmetoder for sent i Norge..

NRK - 19 feb. 21 kl. 18:09

– En historisk dag for rusbrukere

Arild Knutsen i Foreningen for en human narkotikapolitikk sier at regjeringens rusreform er den viktigste Endringen i ruspolitikken i vår tid, og noe som vil bety mye for velferden til rusbrukere. – Dette er en historisk dag, sier han i Dagsnytt 18..

NRK - 31 jan. 21 kl. 04:04

Trump skiller lag med advokater

Tidligere president Donald Trump skiller lag med sine ledene riksrettsadvokater kort tid før saken mot ham, opplyser to kilder med kjennskap til saken. Endringen skaper økt usikkerhet om sammensetningen og strategien til forsvarsteamet til Trump..

NRK - 29 jan. 21 kl. 06:37

Krever negativ test før reise

Tromsø lufthavn åpner en hurtigteststasjon for reisende til Svalbard. For dem som skal besøke Svalbard må det avlegges en negativ koronatest et døgn før avreise. Det kreves at testen er tatt på fastlandet.

Klartale - 08 jan. 21 kl. 08:31

Vaksine virker mot endret virus

Korona-viruset har endret seg. Vaksinene virker mot Endringen, sier de som lager den..

NRK - 05 jan. 21 kl. 21:31

Innfører årsgebyr for fritidsbåter

Fra 1. januar må eiere av fritidsbåter på over sju meter som er registrert i NOR-registeret, betale et årsgebyr på 200 kroner. Endringen gjelder også næringsfartøy fra og med sju meter som ikke betaler årsgebyr for sertifisering og fartøyinstruks..

NRK - 01 jan. 21 kl. 06:05

Australia endret nasjonalsangen

Australias nasjonalsang er blitt endret for å signalisere at Australia fantes også før hvite europeere bygget den moderne nasjonen. Frasen «vi er unge og frie» er endret til «vi er ett og frie». Endringen er gjeldende fra 1.

E24 - 13 des. 20 kl. 08:18

Sp-ordfører inspirert av Bø: Vil lokke kjendiser til kommunen

Senterpartiordfører i vestlandskommunen Vestnes, vil kopiere den omstridte formuesskatt-Endringen i Bø. Det håper han vil lokke tilbake vestnorske kjendiser..

Aftenposten - 13 des. 20 kl. 08:18

Sp-ordfører inspirert av Bø: Vil lokke kjendiser til kommunen

Senterpartiordfører i vestlandskommunen Vestnes, vil kopiere den omstridte formuesskatt-Endringen i Bø. Det håper han vil lokke tilbake vestnorske kjendiser..

VG - 13 des. 20 kl. 08:10

Sp-ordfører inspirert av Bø: Vil lokke kjendiser til kommunen

Senterpartiordfører i vestlandskommunen Vestnes, vil kopiere den omstridte formuesskatt-Endringen i Bø. Det håper han vil lokke tilbake vestnorske kjendiser..

NRK - 03 des. 20 kl. 08:56

Utslippsintensiteten i Norge synker

Utslippene av klimagasser per produsert krone har blitt halvert siden 1990, viser nye tall fra SSB. Fra 1990 til 2019 økte utslippene med 6,7 prosent, mens produksjonen økte med 115,2 prosent. Mer tjenesteproduksjon er en av årsakene til Endringen..

NRK - 10 nov. 20 kl. 18:14

Frp-forslag om vannkraft nedstemt

Alle stortingspartier med unntak av Senterpartiet stemte mot Fremskrittspartiets forslag om å endre status på vernede vassdrag for å få mer vannkraftproduksjon, skriver NTB. Frps Terje Halleland mener Endringen kunne dempet konflikten om vindkraft..

NRK - 05 nov. 20 kl. 10:11

Nasjonal skjenkestopp ved midnatt

Regjeringen innfører nasjonal skjenkestopp fra midnatt. Serveringssteder med skjenkebevilling kan ikke slippe inn nye gjester etter kl. 22.

E24 - 29 okt. 20 kl. 17:43

Nok en Equinor-topp gir seg: Reidar Gjærum trer over i ny rolle

Allerede før Equinors nye toppsjef starter i jobben 2. november er det klart at det blir endringer i flere sentrale roller på toppen i konsernet. Den siste Endringen som har kommet til på listen er kommunikasjonsdirektøren.

NRK - 26 okt. 20 kl. 08:13

Fylkesmannen blir «statsforvalter»

Fra 1. januar skal fylkesmannen hete statsforvalter. Regjeringen fikk inn over femti navneforslag.

P4 - 22 okt. 20 kl. 19:34

Hele Sverige blir rødt

Fra og med lørdag må du i ti dagers karantene uansett hvor du har vært i Sverige. Utenriksdepartementet følger nå FHis anbefaling om reiseråd og innfører innreisekarantene for regionen Kalmar, noe som gjør hele Sverige rødt. Endringen skjer etter økt smitte i regionen den siste tiden..

NRK - 22 okt. 20 kl. 18:58

Hele Sverige rødt fra lørdag

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til den svenske regionen Kalmar. Det betyr at hele Sverige blir rødt når Endringen i reiseråd trer i kraft natt til lørdag..

Aftenposten - 22 okt. 20 kl. 07:53

Dette er Endringen Moe vil gjøre når gruppespillet nå sparkes i gang

Det er ingen tvil om at en plass i Europa betyr mye for Molde Fotballklubb. Erling Moe forteller at vi nå vil få se et Molde-lag med en litt annen tilnærming enn tidligere i år..

Aftenposten - 20 okt. 20 kl. 10:00

Før og etter: Familien pusset opp hele huset for 100.000 kroner. Endringen er total

– Vi er glade i å holde på med – og teste ut ting selv. De to badene har vi pusset opp for totalt 19.000 kroner, inkludert innleid elektriker..

P4 - 06 okt. 20 kl. 22:36

Ingen endringer i taxfreeordningen

Taxfreeordningen blir ikke endret til neste år, det får NTB bekreftet fra regjeringskilder. Det vil si at man fortsatt kan bytte ut tobakken med for eksempel vin når man handler i Taxfreen. I 2018 fikk Krf og de andre rødgrønne partiene i Stortinget gjennom et forslag om å endre ordningen.

Aftenposten - 22 sep. 20 kl. 10:25

Tre ting norske medier bør lære av The New York Times

Norske medier ligger helt i front av den internasjonale medieutviklingen. Lærer vi fra Endringen i The New York Times, øker vi trolig sannsynligheten for at vi forblir nettopp der..

NRK - 14 sep. 20 kl. 12:06

Nytt karanteneforslag i Sverige

Svenske helsemyndigheter ønsker å gi leger myndighet til å be personer som bor sammen med en koronasmittet, om å holde seg hjemme fra jobb, skriver Aftonbladet. Hensikten med Endringen er å gjøre det enklere for folk å holde seg hjemme..

NRK - 09 sep. 20 kl. 16:35

UD fraråder reiser til flere land

UD fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til Slovakia og Ungarn, samt til regionene Jämtland og Örebro i Sverige, Syddanmark i Danmark og regionen Kajanaland (Kainuu) i Finland. Endringen vil gjelde fra midnatt, natt til 12. september..

VG - 02 sep. 20 kl. 18:08

Northug ikke ruspåvirket da han kjørte: Det skulle bare mangle ...

Saken mot Petter Northug forblir særdeles alvorlig, selv om han ikke var ruspåvirket da han villmannskjørte. Men for oppfattelsen i offentligheten vil trolig Endringen i siktelsen ha stor betydning..

NRK - 01 sep. 20 kl. 22:54

Vil selge våpen til Kypros igjen

USA hever det lange forbudet mot å selge ikke-dødelige våpen til den gresk-kontrollerte delen av Kypros. Kongressen vedtok i fjor å heve forbudet, som ble innført i 1987. Trump-regjeringen har likevel ventet til nå med å iverksette Endringen..

P4 - 25 aug. 20 kl. 16:43

Høyre vil stramme inn på BSU-ordningen

Dagens BSU-ordning er for god. Det mener Høyre, som vil stramme inn ordningen ved å kreve at pengene må brukes ved kjøp av første bolig. I dag er ikke dette et krav som innebærer at boligeiere fortsatt kan få et skattefradrag på opptil 5000 kroner årlig.

P4 - 13 aug. 20 kl. 13:05

Utvider permiteringsreglene

Regjeringen utvider permitteringsreglene til 52 uker. Endringen skal innføres fra 1. november og vare til 30.

P4 - 02 juni 20 kl. 16:37

Vedtar utvidet åpningstid for Vimonopolet

Frp vil i dag sikre flertall på Stortinget for å utvide åpningstiden på Vinmonopolet fra klokken 10 til 16 på lørdager. Regjeringen har foreslått Endringen og vist til at handlemønsteret i befolkningen har endret seg, og at Endringen vil løse hverdagsproblemer. I dag kan Vinmonopolet ha åpent mellom 8.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt