EUs

Torsdag, 22 April, 05:28

Nyheter om EUs

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 10 april 21 kl. 07:24

– EU vil kjøpe vaksiner til 2023

EU-kommisjonen forhandler om kjøp av 1,8 milliarder doser koronavaksine til bruk i åra framover. Det sier den svenske vaksinekoordinatoren Richard Bergström til Dagens Nyheter. Bergström vil ikke si hvilken vaksineprodusent EU forhandler med, men sier at målet er at alle EUs borgere skal få tilbud om to vaksinerunder i både 2022 og 2023, dersom det er behov for det.

Aftenposten - 06 april 21 kl. 11:42

AFP: EUs legemiddeltilsyn ser sammenheng mellom Astra Zenecas vaksine og blodpropp

En tjenestemann i EUs legemiddeltilsyn sier til nyhetsbyrået AFP at det er en sammenheng mellom Astra Zenecas vaksine og….

NRK - 30 mars 21 kl. 09:18

Norge støtter EUs sanksjoner

Norge slutter seg til EUs sanksjoner mot kinesiske personer og selskaper som ble innført forrige uke, opplyser UD til Klassekampen. Årsaken til sanskjonene er behandlingen av folkegruppa uigurene i Xinjiang vest i Kina..

E24 - 28 mars 21 kl. 08:58

EUs taksonomi vil sette et bærekraftstempel på Langskip-investeringen

EUs verktøy for å vurdere bærekraftige investeringer – taksonomien – kan være med på å gjøre Langskip-investeringen, og hele satsingen på å etablere en verdikjede for CO2-fangst og -lagring (CCS), til en ny bærekraftig industriell aktivitet i Norge..

NRK - 26 mars 21 kl. 16:20

Åpner for enklere vaksinelagring

EUs legemiddeltilsyn (EMA) åpner for at koronavaksinen fra Pfizer/Biontech kan lagres i vanlige frysere, ikke imellom 60 og 90 kuldegrader som tidligere. Endringen vil gjøre det lettere å distribuere vaksinen til EUs 27 medlemsland, ettersom det ikke lenger trengs spesialfrysere for transport og lagring. Ifølge EMA er det trygt å lagre Pfizer/Biontech-vaksinen i mellom 15 og 25 kuldegrader, den temperaturen man finner i ordinære frysere der legemidler oppbevares.

Aftenposten - 26 mars 21 kl. 14:38

Høyesterett gir Stortinget klarsignal til å godkjenne EUs jernbanereform

Høyesterett har enstemmig fastslått at det holder med alminnelig flertall i Stortinget for å gi samtykke til EUs fjerde….

NRK - 26 mars 21 kl. 14:14

Klarsignal for jernbanereform

Høyesterett har fastslått at det holder med alminnelig flertall i Stortinget for å gi samtykke til EUs fjerde jernbanepakke. Pakken innebærer at EUs jernbanebyrå (ERA) kan fatte visse vedtak overfor jernbaneselskaper som vil drive virksomhet i Norge..

Nyhetspressen - 25 feb. 21 kl. 17:51

Den norske gamingbransjen - Et sjansespill?

Norge er kjent for å opprettholde et strengt spillemonopol. Dette betyr at det kun er statligeide selskaper, som Norsk Tipping, som kan tilby pengespill i landet. Dette har ikke hindret andre aktører i å lansere nettcasinoer, som også norske borgere kan være spillere på.

NRK - 5 timer siden

Island tar Johnson-vaksine i bruk

Islandske helsemyndigheter har godkjent Johnson & Johnsons koronavaksine og vil ta den i bruk til uka. Vaksinen er satt på vent i Norge. – Vi har fått konklusjonen fra EUs legemiddeltilsyn (EMA), som sier at Janssen-vaksinen kan brukes, og den vil derfor distribueres neste uke, sa Kamilla Josefsdottir ved det islandske Helsedirektoratet onsdag..

NRK - Igår: 18:25

Gjenopptar Janssen-leveranser

Johnson & Johnson gjenopptar leveringen av Janssen-vaksinen til EU, Norge og Island, opplyser selskapet i en pressemelding. Det skjer etter at EUs legemiddeltilsyn (EMA) har vurdert vaksinen.

NRK - Igår: 17:04

Madsen: Minner om AstraZeneca

EUs legemiddeltilsyn (EMA) har sett noen av de samme bivirkningene hos Janssen-vaksinen og AstraZeneca-vaksinen, sier Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør ved Statens legemiddelverk. EMA sier de har funnet en mulig sammenheng mellom Janssen-vaksinen og sjeldene blodpropptilfeller. De mener dette bør listes opp som en sjelden bivirkning.

Aftenposten - Igår: 16:53

Legemiddelverket: For tidlig å si om EMA-konklusjonen får betydning i Norge

EUs legemiddelbyrå (EMA) konkluderer i en ny rapport at det er mulig sammenheng mellom sjelden blodpropp med lavt antall….

E24 - Igår: 16:12

EUs legemiddeltilsyn med ny konklusjon om Johnson & Johnson-vaksinen

De mener det er en mulig sammenheng mellom sjelden blodpropp og Johnson & Johnson-vaksinen.

E24 - Igår: 16:12

EUs legemiddelkontor: Også blodpropp-risiko med Johnson & Johnson vaksinen

De mener at nytten av å ta vaksinen fortsatt er større enn risikoen, men har funnet en mulig sammenheng med sjelden blodpropp..

VG - Igår: 16:10

EUs legemiddeltilsyn med ny konklusjon om Johnson & Johnson-vaksinen

De mener det er en mulig sammenheng mellom sjelden blodpropp og Johnson & Johnson-vaksinen.

VG - Igår: 16:10

EUs legemiddelkontor: Også Blodpropp-risiko med Johnson & Johnson vaksinen

De mener at nytten av å ta vaksinen fortsatt er større enn risikoen, men har funnet en mulig sammenheng med sjelden blodpropp..

VG - Igår: 15:22

«It’s hope in a hanging snore» – men ikke i Superligaen

UEFAs Sopranos-metoder for å stoppe den nye konkurrenten strider med EUs konkurranseregler..

NRK - Igår: 08:50

Over 100.000 russiske soldater

Russland har plassert ut over 100.000 soldater på grensen til Ukraina og på den annekterte Krim-halvøya. Det sier kontoret EUs toppdiplomat Josep Borrell.

NRK - I førrgår: 15:43

EU: 150.000 soldater ved grensa

EUs utenrikssjef Josep Borrell hevder at Russland har over 150.000 soldater ved grensa til Ukraina og på den annekterte Krim-halvøya, melder AFP. Han oppga ikke kilden til tallene.

NRK - 18 april 21 kl. 15:29

USA advarer Russland om Navalnyj

– Dersom Aleksej Navalnyj dør i russisk fangenskap, vil det få følger for Russland, sier sikkerhetsrådgiveren til USAs president. Jake Sullivan gjorde dette klart under et intervju med Fox News. EUs utenriksministre skal diskutere saken i morgen..

NRK - 18 april 21 kl. 08:56

Mange er positive til vaksinepass

Seks av ti nordmenn er positive til vaksinepass eller koronasertifika som gir innehaveren fordeler. Eksempler på slike fordeler er å kunne reise karantenfritt, gå på kino, sportsarrangementer eller utesteder. I undersøkelsen Norsk koronamonitor fra opinion svarer 59 prosent ja og 26 prosent nei til slike pass.

NRK - 17 april 21 kl. 09:13

Forenklet koronasertifikat i mai

En forenklet utgave av et koronasertifikat skal være på plass i mai, før regjeringen har vurdert og besluttet hva sertifikatet kan brukes til. Regjeringen skriver at den endelige versjonen av sertifikatet, som vil være helt i tråd med EUs regelverk, kommer i slutten av juni. Et koronasertifikat vil både vise vaksinasjonsstatus, negativt testresultat og eventuell immunitet etter gjennomgått koronasykdom..

Aftenposten - 18 mars 21 kl. 21:12

EUs legemiddeltilsyn har bare vurdert to av seks norske tilfeller av blodpropp

Norske helsemyndigheter har ikke fått svarene de ønsker seg fra EUs legemiddeltilsyn EMA..

Aftenposten - 18 mars 21 kl. 17:03

EUs legemiddelbyrå om Astra Zeneca-vaksinen: – Trygg og effektiv

EUs legemiddelbyrå EMA har konkludert. De har denne uken gransket mulige alvorlige bivirkninger fra Astra Zenecas….

E24 - 18 mars 21 kl. 17:06

EUs legemiddeltilsyn anbefaler fortsatt bruk av AstraZenecas vaksine

EUs legemiddeltilsyn sier AstraZenecas vaksine er trygg og anbefaler fortsatt bruk. EMA har gransket rapporter om blodpropp hos enkelte som har fått vaksinen..

NRK - 15 april 21 kl. 17:53

Vurderer AstraZeneca til frivillige

Helseminister Bent Høie åpner for å gi AstraZeneca-vaksinen til frivillige. det sier han til Aftenposten. Regeringen har satt ned et ekspertutvalg som blant annet skal vurdere om dette er en vaksine som kan tilbys frivillige i Norge, uten at den er en del av vaksinasjonprogrammet, ifølge Høie.

NRK - 15 april 21 kl. 15:16

Sikrer fattige land vaksiner

Norge overfører flere vaksineopsjoner til vaksinesamarbeidet Covax. Det er vaksiner fra Novavaz og Janssen som nå blir overført. I en pressemelding sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) at vaksinene som blir overført, er vaksiner som Norge får gjennom EUs innkjøpsordning, og opsjoner som dermed ikke er aktuelle for det norske markedet.

E24 - 14 april 21 kl. 18:54

Brune merkelapper på Norge

Norsk næringsliv omfatter mange økonomiske aktiviteter som etter EUs klassifiseringssystem vil havne i kategorien brunt. Et øre til Brussel blir avgjørende for Norges økonomiske utvikling..

E24 - 17 mars 21 kl. 13:49

Virke Reiseliv: – Norge må prioritere EUs vaksinepass-løsning

Virke Reiseliv mener Norge må prioritere å knytte seg til EUs vaksinepass-løsning, og at dette vil være viktig for å få i gang reisevirksomheten..

NRK - 14 april 21 kl. 15:54

Varsler konklusjon om J&J-vaksinen

EUs legemiddelbyrå (EMA) vil neste uke komme med en ny anbefaling om Johnson & Johnson-vaksinen, som granskes for mulig alvorlige bivirkninger. – Granskingen pågår, og EMA venter å komme med en anbefaling neste uke, skriver EMA i en pressemelding , og legger til at mens granskingen pågår, mener EMA at vaksinens nytteverdi oppveier risikoen for bivirkninger.(NTB).

E24 - 13 april 21 kl. 11:16

EUs grønne omstilling vil endre Norges eksportmarked

Norske bedrifter som vil henge med i svingene på kontinentet, kan søke om hjelp til å bli grønne..

Dagbladet - 09 april 21 kl. 21:15

- Coronasertifikat: - Klart til sommeren

Planen til regjeringa er å videreutvikle det eksisterende vaksinasjonskortet på helsenorge.no til et coronasertifikat i tråd med EUs Digitale grønne sertifikat..

NRK - 09 april 21 kl. 15:47

Ser på ny mulig bivirkning

Sikkerhetskomiteen til EUs legemiddeltilsyn har begynt å undersøke meldinger om kapillært lekkasjesyndrom hos personer som har fått AstraZenecas vaksine. Det er meldt om fem tilfeller av den sjeldne tilstanden, som innebærer at væske lekker fra blodårene, opplyser EMA i en pressemelding. Syndromet fører til at vev sveller opp og blodtrykket faller..

VG - 09 april 21 kl. 13:48

EU undersøker fire tilfeller av sjelden blodpropp med Johnson & Johnson-vaksinen

EUs legemiddelverk (EMA) undersøker nå fire tilfeller som er meldt inn etter Johnson & Johnson-vaksinering i USA..

E24 - 09 april 21 kl. 13:49

EU undersøker fire tilfeller av sjelden blodpropp med Johnson & Johnson-vaksinen

EUs legemiddelverk (EMA) undersøker nå fire tilfeller som er meldt inn etter Johnson & Johnson-vaksinering i USA..

NRK - 09 april 21 kl. 11:37

Tyskland i samtaler om Sputnik-kjøp

Myndighetene i Tyskland er i samtaler med Russland om å kjøpe den russiske koronavaksinen Sputnik V. Det opplyser Tysklands helseminister Jens Spahn, ifølge Reuters. Under en pressekonferanse sa Spahn at kjøpet vil være avhengig av om EUs legemiddeltilsyn (EMA) godkjenner vaksinen for bruk i EU- og EØS-land, og om det vil være tilgjengelige og tilstrekkelig med doser i månedene fremover.

E24 - 11 mars 21 kl. 14:26

Johnson & Johnson-vaksine får grønt lys av EUs legemiddeltilsyn

EUs legemiddeltilsyn (EMA) anbefaler som ventet at Johnson & Johnsons covid-19-vaksine godkjennes for bruk i EU og Norge..

NRK - 08 april 21 kl. 11:22

Tyrkia skylder på EU for «sofagate»

Tyrkias utenriksminister sier at det var EUs skyld at EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen ble stående under et møte mellom EU og Tyrkias president denne uka, fordi de ikke hadde bedt om ekstra stol. Uhellet blir kalt «sofagate» på internett..

NRK - 08 april 21 kl. 10:36

Tyskland vurderer Sputnik-kjøp

Tyskland planlegger samtaler med Russland om å kjøpe den russiske koronavaksinen Sputnik V, dersom den blir godkjent av EUs legemiddeltilsyn. Delstaten Bayern har allerede tegnet avtale om kjøp av Sputnik V om den blir godkjent. Ifølge delstatsminister Markus Söder er Bayern sikret 2,5 millioner ekstra doser gjennom avtalen..

NRK - 08 april 21 kl. 00:07

Spania med AstraZeneca-avgjørelse

Spanske myndigheter sier de vil forbeholde AstraZeneca-vaksinen til folk over 60 år etter at EUs legemiddeltilsyn mener blodpropp er en mulig bivirkning. Også en rekke andre europeiske land har gjort lignende vedtak..

NRK - 07 april 21 kl. 22:02

Italia begrenser bruk av vaksine

Italia vil inntil videre bare gi AstraZenecas koronavaksine til personer over 60 år. Beslutningen kom etter at EUs legemiddelverk EMA bekreftet at det finnes en mulig forbindelse mellom AstraZenecas vaksine og sjeldne blodpropper..

NRK - 07 april 21 kl. 19:34

Belgia stanser vaksinering

Belgia vil fra nå av bare gi AstraZenecas koronavaksine til personer over 55 år, opplyser helsedepartementet i landet. Beslutningen er basert på «nylige vitenskapelige råd», opplyser departementet i en uttalelse onsdag kveld. Belgia vil i stedet tilby vaksiner fra Moderna eller Biontech-Pfizer for personer mellom 18 og 55 år, skriver NTB.

Dagbladet - 07 april 21 kl. 16:12

EMA: Kobling mellom blodpropp og AstraZeneca

EUs legemiddeltilsyn EMA slår fast at det er en mulig kobling mellom de alvorlige tilfellene av blodpropp og AstraZenecas coronavaksine, men mener fremdeles vaksinen har større fordeler enn ulemper..

VG - 07 april 21 kl. 16:08

EU: Kobling mellom bivirkninger og AstraZeneca-vaksinen

EUs legemiddeltilsyn ser en mulig sammenheng mellom vaksinen og de spesielle sykdomstilfellene..

E24 - 07 april 21 kl. 16:10

EU: Kobling mellom bivirkninger og AstraZeneca-vaksinen

EUs legemiddeltilsyn ser en mulig sammenheng mellom vaksinen og de spesielle sykdomstilfellene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt