Drept

Friday, 30 September, 21:42

Nyheter om Drept

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 08:11

USA erkjenner å ha Drept i alt tolv sivile i verden i fjor

I en ny rapport fra Pentagon erkjenner det amerikanske militæret å ha totalt Drept rundt tolv sivile personer i verden i 2021, alle i Afghanistan. Forsvarsdepartementet vurderer at om lag tolv sivile ble Drept og om lag fem sivile ble såret som et resultat av amerikanske militæroperasjoner, heter det i rapporten, som er blitt laget hvert år siden 2018 som følge av et vedtak i Kongressen. Deler av rapporten er unntatt offentligheten.

NRK - 31 aug 22 kl. 19:15

Minst 50 sivile ble Drept av regjeringssoldater i Mali

Ifølge FN-rappor, ble minst 50 sivile Drept av regjeringssoldater i Mali under en operasjon i april. Utenlandske soldater deltok også, ifølge rapporten. Hendelsen fant sted 19.

Klartale - 13 sep 22 kl. 10:29

Soldater Drept på grensa mellom Armenia og Aserbajdsjan

Minst 49 soldater skal ha blitt Drept natt til tirsdag. Da var det sammenstøt på grensa mellom Armenia og Aserbajdsjan.Aserbajdsjan skal ha bombet Armenia med artilleri og skytevåpen, hevder Armenias forsvarsdepartement.

NRK - 4 timer siden

Polititopp Drept i Somalia

En somalisk polititopp som har vært sentral i jakten på den ytterliggående islamistgruppa al-Shabaab, ble fredag Drept i et attentat. Ifølge Somalias statsminister Hamza Abdi Barre ble general Farhan Mohamud Adan Drept av en bombe utenfor landsbyen Bursa, rundt 30 kilometer fra hovedstaden Mogadishu. Bursa kontrolleres av al-Shabaab.

NRK - I førrgår: 11:09

Belgia: Person Drept i politiaksjon

En person er Drept i en skuddveksling med politiet i den belgiske byen Antwerpen, opplyser belgiske myndigheter. Personen ble Drept i forbindelse med en antiterroroperasjon, ifølge belgisk påtalemyndighet. Operasjonen var rettet mot en rekke adresser og skulle stanse det som var mistenkt å være forberedelser til et terrorangrep.

NRK - I førrgår: 04:47

60 fryktes Drept i jihadistangrep

Opp mot 60 soldater og sivile kan ha blitt Drept i et nytt jihadistangrep i Burkina Faso i Vest-Afrika. Minst 11 soldater er Drept og rundt 50 sivile er savnet etter angrepet ved byen Djibo nord i landet, opplyser myndighetene, ifølge AFP..

Aftenposten - 26 sep 22 kl. 11:12

13 Drept i skoleskyting i Russland. Minst syv barn er Drept.

En mann kledd i sort har Drept flere barn på skole 88 i Izjevsk..

NRK - 25 sep 22 kl. 09:54

Somaliske medier: 15 Drept i selvmordsangrep i Mogadishu

Minst 15 mennesker er Drept og elleve såret i et selvmordsangrep i Somalias hovedstad Mogadishu, melder somaliske medier. Ifølge GoobjoogNews var de fleste av ofrene nye rekrutter som var samlet til trening i en nedlagt fabrikk. Al-Shabaab hevdet like før å ha Drept og såret over 70 personer i et selvmordsangrep mot en militærskole.

NRK - 23 sep 22 kl. 18:57

Menneskerettsorganisasjon: Minst 50 personer Drept i Iran

Totalt har minst 50 personer blitt Drept i demonstrasjonene i Iran den siste uken, ifølge menneskerettsorganisasjon. Det er den Oslo-baserte menneskerettsorganisasjonen Iran Human Rights som melder om tallet på døde. Demonstrasjonene har pågått i sju dager og ifølge organisasjonen har altså minst 50 demonstranter blitt Drept i denne perioden.

NRK - 22 sep 22 kl. 13:14

Flere skal være Drept i angrep i Zaporizjzja og Donetsk

En person er Drept i et russisk angrep mot byen Zaporizjzja torsdag, ifølge Ukraina. I tillegg til den Drepte personen ble fem andre såret i rakettangrepet mot Zaporizjzja, melder ukrainske myndigheter. Dette er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

NRK - 22 sep 22 kl. 11:56

Tre politimenn Drept i demonstrasjoner i Iran

Tre politimenn er Drept i demonstrasjonene som har brutt ut i Iran som følge av at en ung kvinne døde etter å ha blitt pågrepet av landets «moralpoliti». Politimennene var mobilisert for å håndtere demonstrantene som krever rettferdighet for 22 år gamle Masha Amini som døde etter at hun ble pågrepet av Irans moralpoliti forrige uke for hennes angivelige løse hodesjal. To av dem døde etter å ha blitt knivstukket i Mashhad og Tabriz i nordvest Iran, mens den tredje politimannen ble Drept i den sørlige byen Shirax, ifølge iranske medier.

NRK - 01 sep 22 kl. 21:35

To palestinere Drept på Vestbredden

To palestinere er skutt og Drept på den okkuperte Vestbredden. Begge skal ha blitt Drept av væpnede palestinere. 25 år gamle Samer Khaled ble ifølge palestinske myndigheter skutt og Drept under en krangel med væpnede palestinere i flyktningleiren Balata utenfor Nablus.

Klartale - 22 sep 22 kl. 09:48

Flere demonstranter Drept i Iran

Mahsa Amini døde på sykehus i Iran forrige uke. Hun ble arrestert fordi hun ikke hadde hijaben på «riktig». Øyevitner sier hun ble banket opp av politiet.

NRK - 21 sep 22 kl. 12:56

Seks demonstranter skal være Drept i uro i Iran

Seks demonstranter skal være Drept i protestene som har brutt ut i Iran som følge av at en ung kvinne døde etter å ha blitt pågrepet av landets «moralpoliti». To av demonstrantene ble Drept natt til onsdag, opplyser menneskerettsgrupper. Det er tidligere meldt om fire Drepte, hvorav minst tre i provinsen Kurdistan nord i landet.

NRK - 20 sep 22 kl. 18:15

Iransk guvernør: Tre Drept i protester etter varetektsdødsfall

Det er uro og demonstrasjoner i Iran etter at en ung kvinne døde i «moralpolitiets» varetekt. I landets Kurdistan-provins er tre personer Drept. De tre ble Drept som del av en «fiendtlig sammensvergelse», sier områdets guvernør Ismail Zarei Koosha ifølge det iranske nyhetsbyrået Fars.

Aftenposten - 6 timer siden

Zelenskyj kaller Russland «blodtørstige avskum» etter at 25 ble Drept i Zaporizjzja

Minst 25 mennesker skal være Drept og 50 såret etter et angrep mot det som beskrives som en humanitær kolonne i….

Aftenposten - 6 timer siden

Dødstallet stiger i Zaporizjzja – minst 30 Drept

Minst 30 mennesker skal være Drept og 88 såret i et angrep mot det som beskrives som en humanitær kolonne i Zaporizjzja….

Klartale - 8 timer siden

Politiet ferdig med etterforskningen

Tina Jørgensen ble funnet Drept for 22 år siden. Nå sier politier at de er ferdig med å etterforske saken. Personen som var siktet er samme person som var siktet for drapet mot Birgitte Tengs.

Klartale - 12 timer siden

23 Drept i angrep på bilkolonne i Ukraina

En rekke med biler var på vei ut av Zaporizjzja by. I bilene satt vanlige folk. De var på vei til den delen av fylket som er styrt og okkupert av russerne.

Klartale - 13 timer siden

19 mennesker Drept i angrep i Kabul

– Elevene forberedte seg til en eksamen, sier Khalid Zadran. Han snakker for politiet i Kabul. Så kom en selvmords-bomber inn.

Aftenposten - 13 timer siden

Afghansk politi: 19 Drept i selvmordsangrep i Kabul

Minst 19 mennesker er Drept i en bombeaksjon mot et utdanningssenter i Afghanistans hovedstad Kabul, ifølge politiet..

Dagbladet - Igår: 17:41

Drept av hvithai foran datteren (5)

Kimon Bisongo (39) ble Drept i et haiangrep i Sør-Afrika..

NRK - Igår: 10:39

Flest miljøaktivister Drept i Mexico i fjor

Rundt 200 miljøaktivister ble Drept rundt om i verden i 2021. Mexico overtok posisjonen som det dødeligste landet med 54 Drepte. I årsrapporten til organisasjonen Global Witness fremgår det at mer enn tre firedeler av drapene fant sted i Latin-Amerika, der Colombia, Brasil og Nicaragua også registrerte tosifrede dødstall.

NRK - Igår: 06:45

Amnesty: Facebook bidro til hatytringer mot rohingyaene i Myanmar

Facebook bør betale oppreisning til de hundretusenvis av rohingyaene som ble tvunget på flukt i Myanmar i 2017. I en fersk rapport skriver menneskerettsgruppa at Facebooks algoritmer bidro til spredning av hatefulle ytringer mot den stort sett muslimske minoriteten. – I 2017 ble hundretusenvis av rohingyaer Drept, torturert, voldtatt og fordrevet som del av den etniske rensingen som Myanmars sikkerhetsstyrker bedrev.

NRK - Igår: 03:19

Tre armenere Drept i nye sammenstøt med Aserbajdsjan

Tre armenere døde onsdag i nye sammenstøt med Aserbajdsjan, ifølge armenske myndigheter. Det er to uker siden en våpenhvile gjorde slutt på harde kamper. Til sammen døde minst 286 mennesker i de to dagene med sammenstøt tidligere i september.

NRK - Igår: 02:36

Ni Drept i iransk droneangrep

Iran har startet en ny bombekampanje mot den iransk-kurdiske opposisjonsgruppa KDPI i Nord-Irak. Den venstreorienterte gruppa er forbudt i Iran. Minst ni mennesker ble onsdag Drept i droneangrep.

NRK - Igår: 00:20

Én Drept da belgisk politi slo til mot høyreekstremister

Belgisk politi slo onsdag til mot flere hus i Antwerpen, på jakt etter mistenkte høyreekstremister og ulovlige våpen. Én person ble Drept i aksjonen. Ti boliger ble gjennomsøkt og seks personer ble pågrepet under aksjonen i Merksem-distriktet.

NRK - 18 sep 22 kl. 16:36

Flere titalls Drept i sammenstøtene mellom Kirgisistan og Tadsjikistan

Over 70 mennesker er Drept i grensekonflikten som har blusset opp mellom Kirgisistan og Tadsjikistan de siste dagene, ifølge nye tall. Kirgisiske myndigheter melder søndag at minst 36 kirgisere ble Drept i sammenstøtene langs grensa mot Tadsjikistan. Samtidig melder Tadsjikistan om 35 døde på sin side.

NRK - 18 sep 22 kl. 10:14

Kirgisistan: 36 Drept etter sammenstøt med Tadsjikistan

Kirgisiske myndigheter melder at 36 mennesker er Drept i sammenstøt langs grensen mot Tadsjikistan, der volden har blusset opp atter en gang. – Totalt 36 personer er Drept som følge av den væpnede konflikten i Batken-regionen og ytterligere 134 personer er såret, opplyser det kirgisiske helsedepartementet søndag. Det ble tidligere meldt at 26 personer hadde mistet livet i sammenstøtene.

NRK - I førrgår: 14:37

Sju Drept i iransk droneangrep

Iran har startet en ny bombekampanje mot den iransk-kurdiske opposisjonsgruppa KDPI i Nord-Irak. Sju mennesker ble onsdag Drept i droneangrep. Iranske myndigheter bekrefter at en «separatistgruppe i Nord-Irak» ble angrepet med «presisjonsmissiler» og såkalte selvmordsdroner.

NRK - I førrgår: 13:17

To Drept i iransk droneangrep i Nord-Irak

Iran har startet en ny bombekampanje mot basene til den iransk-kurdiske opposisjonsgruppa KDPI i Nord-Irak. To mennesker ble onsdag Drept under et droneangrep. Iranske myndigheter bekrefter at en «separatistgruppe i Nord-Irak» ble angrepet med «presisjonsmissiler» og såkalte selvmordsdroner.

NRK - I førrgår: 10:35

Kina: 17 Drept i restaurantbrann

17 mennesker ble Drept og tre såret i en brann i en restaurant i nordøstre Kina tirsdag. Det opplyser lokale myndigheter..

Dagbladet - 27 sep 22 kl. 18:43

- Drept i demonstrasjoner

Minst 41 mennesker skal være Drept i Iran-protester. Den iranske kvinnen Hadis Najafi (20) skal være en av dem..

NRK - 26 sep 22 kl. 19:22

Menneskerettsorganisasjon: Minst 76 Drept etter demonstrasjoner i Iran

Ifølge organisasjonen Iran Human Rights (IHRNGO), skal minst 76 personer være Drept etter demonstrasjonene i Iran. Bakteppet for demonstrasjonen dødsfallet til den 22 år gamle Mahsa Amini. Hun døde i varetekt etter å ha blitt pågrepet av Irans moralpoliti, angivelig for feil bruk av hijab..

NRK - 26 sep 22 kl. 18:30

TV 2-journalist Tonje Steinsland er fadder til David Toskas barn

TV 2-journalist Tonje Steinsland er fadder for barnet til David Toska, som sto bak Nokas-ranet i Stavanger i 2004 hvor en politimann ble Drept. Det melder DN. Steinsland var den første journalisten som fikk Toska til å snakke offentlig om det som er norgeshistoriens største ran.

Aftenposten - 26 sep 22 kl. 11:12

Minst ni Drept i skoleskyting i Russland. Fem av dem barn.

En mann kledd i sort har Drept flere barn på skole 88 i Izjevsk..

Aftenposten - 26 sep 22 kl. 11:12

Minst 13 Drept i skoleskyting i Russland. På brystet hadde gjerningsmannen et hakekors.

En mann kledd i sort har Drept flere barn på skole 88 i Izjevsk. På brystet hadde gjerningsmannen et rødt hakekors..

Dagbladet - 26 sep 22 kl. 10:17

- Seks Drept og 20 skadd

Seks personer er Drept og 20 skadd etter en skyteepisode på en skole i Izjevsk i Russland, melder det russiske nyhetsbyrået Tass, ifølge Reuters..

Dagbladet - 26 sep 22 kl. 10:17

- Ni Drept og flere skadd

Ni personer er Drept og flere skadd etter en skyteepisode på en skole i Izjevsk i Russland..

Dagbladet - 26 sep 22 kl. 10:17

TASS: 13 Drept og flere skadd

13 personer er Drept og flere skadd etter en skyteepisode på en skole i Izjevsk i Russland, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået TASS..

Dagbladet - 26 sep 22 kl. 10:17

13 Drept og flere skadd

13 personer er Drept og flere skadd etter en skyteepisode på en skole i Izjevsk i Russland..

Dagbladet - 26 sep 22 kl. 10:17

15 Drept og flere skadd

15 personer er Drept og flere skadd etter en skyteepisode på en skole i Izjevsk i Russland. Elleve av de Drepte er barn..

NRK - 26 sep 22 kl. 04:37

Redningsmenn Drept av tyfon på Filippinene

Fem redningsmenn ble Drept på Filippinene av en tyfon mandag, melder nyhetsbyrået AFP. De ble sendt til ut en landsby hvor det var blitt oversvømmelse da hendelsen inntraff, forteller politisjef i San Miguel, Romualdo Andres..

Dagbladet - 25 sep 22 kl. 21:13

Kvinne Drept av hai

En kvinne ble søndag Drept av en hai ved kysten utafor Plettenberg Bay i Sør-Afrika. Frivillig organisasjon advarer om unormalt stor haiaktivitet..

NRK - 25 sep 22 kl. 09:23

Palestiner Drept av israelske soldater

En palestinsk mann ble søndag skutt og Drept av israelske soldater ved Nablus på den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske myndigheter. Den israelske hæren oppgir at soldater skjøt mot «mistenkelige bevæpnede» personer som kom kjørende i en bil og på en motorsykkel. Nablus-området har de siste månedene vært preget av nesten daglige israelske militæroperasjoner, der soldater kommer for å pågripe mistenkte palestinere.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com