Dovrefjell-Sunndalsfjella

Lørdag, 24 Oktober, 00:15

Nyheter om Dovrefjell-Sunndalsfjella

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - 11 okt. 20 kl. 21:38

Problemer på E6

Det er problemer på E6 ved Vålåsjøen på Dovrefjell, etter at en personbil og en lastebil var involvert i en ulykke. Ulykken skal ha skjedd som følge av en elgpåkjørsel, melder politiet. Det er ikke kjent om noen personer er skadet.

NRK - 21 juli 20 kl. 16:50

Flere moskuskalver på Dovrefjell

Tellinger av moskus på Dovrefjell viser at det er noen flere kalver i år enn det var i fjor, melder GD. Det er i alt 174 moskus, og av disse er det 49 kalver. De siste årene har det vært sykdom hos flere av dyrene, og noen av disse er avlivet..

Aftenposten - 11 sep. 20 kl. 20:56

Hver flekk er saumfart. Bomber, søppel og veier er fjernet. Nå tar naturen over ryddejobben på Dovrefjell.

I mer enn 80 år smalt bomber og granater i den unike fjellnaturen på Hjerkinn. Det har tatt 15 år å rydde opp..

P4 - 09 sep. 20 kl. 23:25

Glatte veier på fjellene

– Utsett reisen over fjellovergangene i Sør-Norge om du kan. Det sier metereologisk institutt til NRK. I natt og i morgen kan det komme opp mot ti centimeter snø på fjellovergangene Strynefjellet, Sognefjellet, Dovrefjell og Hardangervidda.

P4 - 09 sep. 20 kl. 16:20

Advarer om snø

Fra i kveld kan det komme snø og sludd på fjellovergangene i Sør-Norge. Dette gjelder Dovrefjell, Strynefjellet, Sognefjellet og Hardangervidda. Meteorologisk institutt advarer om at det kan bli glatt, og de ber folk bruke riktige dekk og kjøre etter forholdene..

P4 - 13 april 20 kl. 20:52

Fortsatt mange stengte fjelloverganger

Både riksvei 7 over Hardangervidda, riksvei 13 over Vikafjellet og fylkesvei 53 mellom Tyin og Årdal er stengt. Riksvei 15 over Strynefjellet, fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet og fylkesvei 51 over Valdresflye åpner ikke i dag. E6 over Dovrefjell har åpnet igjen.

NRK - 13 april 20 kl. 17:01

Stengde fjellovergangar i Sør-Noreg

Fleire fjellovergangar er stengde på grunn av sterk vind og snøfokk. Det gjeld riksveg 7 over Hardangervidda, E6 over Dovrefjell, fylkesveg 50 Hol-Aurland, riksveg 15 Strynefjellet, fylkesveg 27 over Venabygdsfjellet og fylkesveg 51 over Valdresflye..

NRK - 13 april 20 kl. 09:26

Flere fjelloverganger stengt

Mandag morgen er det kun én fjellovergang der man kan kjøre fritt mellom Østlandet og Vestlandet. Sterk vind skaper problemer for trafikken. E6 over Dovrefjell, Rv13 over Vikafjellet, Rv15 over Strynefjellet og Fv51 over Valdresflye er helt stengt..

P4 - 13 april 20 kl. 07:25

- La bilen stå i Nordland

I Nordland er det så dårlig vær, med kraftig vind og mye snø at Vegvesenet er klar på at man bør la bilen stå i dag. Flere veier er stengt, og fergesamband er innstilt. Meteorologisk institutt har også sendt ut farevarsel om betydelig snøskredfare for Troms og Finnmark, i tillegg til Ofoten og nord i Salten i Nordland.

NRK - 13 april 20 kl. 06:47

Dårlig vær i nord

Sterk vind i nord kan gi snøfokk og vanskelige kjøreforhold, og Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel som varer til mandag kveld. Uværet strekker seg også videre sørover, både Steinfjellet og Dovrefjell er stengt, melder Vegtrafikksentralen.

P4 - 09 feb. 20 kl. 22:48

E6 Dovrefjell åpen igjen

E6 over Dovrefjell er åpnet igjen etter å ha vært stengt i mange timer på grunn av uværet. Men Innlandet politidistrikt opplyser at veien kan bli stengt igjen på kort varsel..

NRK - 09 feb. 20 kl. 17:51

Har berget tre biler på Dovrefjell

Politiet melder at tre biler er hentet opp av grøfta langs E6 over Dovrefjell nå i kveld. Ingen personer er skadet, og det skal være lite materielle skader. E6 er stengt på grunn av uværet, og det er uvisst hvor lenge..

NRK - 09 feb. 20 kl. 16:37

Stenger E6 over Dovrefjell

E6 over Dovrefjell stenges. Politiet melder at biler som står på fjellet vil bli geleidet ut av entreprenør og politi. Det er flere biler som har kjørt i grøfta og politiet vil bistå med å rekvirere bergingsbil..

P4 - 25 feb. 20 kl. 18:25

Frykter BBC-serie vil ramme norsk moskus

Flere eksperter frykter nå at en ny naturserie fra Sir David Attenborough fra Dovre, vil gå utover villrein, moskus og fjellrev. Årlig kommer 15.000 turister til Dovre for å få med seg moskusen, og ifølge Statens Naturoppsyn er det allerede stor belastning på dyrene.

NRK - 25 feb. 20 kl. 08:04

Giftig gruveavfall renner ut i elv

Tonnevis med giftig tungmetaller renner hvert år i elva Folla på Dovrefjell fra nedlagte Folldal gruver. Staten ble som eier pålagt å stoppe forurensningen for 15 år siden, men fortsatt finnes ingen plan over hvordan og når det skal skje..

NRK - 09 feb. 20 kl. 13:59

E6 Dovre åpen igjen

E6 over Dovrefjell er nå åpen for trafikk, men kan bli stengt igjen på kort varsel, melder vegvesenet..

NRK - 09 feb. 20 kl. 12:12

E6 Dovre stengt

E6 over Dovrefjell er stengt på grunn av uvær. Anbefalt omkjøring via Rv 3..

NRK - 05 feb. 20 kl. 06:46

Stengte fjelloverganger

Snø- og isdekke medfører at en rekke fjelloverganger er stengt, både i Sør- og Nord-Norge. Veiene som er stengt er: E6 over Dovrefjell, E16 Filefjell, riksvei 7 over Hardangervidda, E6 stengt over Saltfjellet, E6 Kråkmofjellet og E6 Kvænangsfjellet..

Aftenposten - 21 nov. 19 kl. 23:00

Kort sagt, fredag 22. november

Annonsørinnhold. Trygdeskandalen. Energikostnader.

NRK - 12 nov. 19 kl. 19:19

E6 åpnet over Dovrefjell

E6 er igjen for trafikk etter å ha vært stengt i flere timer etter at et vogntog skled av veien mellom Fokstugu og Vålåsjøen. Trekkvogna er berget, mens hengeren ligger igjen i grøfta og skal berges senere, opplyser Vegtrafikksentralen..

NRK - 10 okt. 19 kl. 12:46

God reklame for Trøndelag

Trøndersk reiseliv får strålende omtale i det internasjonale magasinet National Geographics Traveller. I en artikkel over syv sider fremhever de moskussafari på Dovrefjell, Stokkøya og Rypetoppen i Meråker, som opplevelser det er verdt å få med seg..

Dagbladet - 01 okt. 19 kl. 09:22

Her er det bare å snu

Det falt 20 cm snø på E6 ved Dovrefjell i natt. Over Strynefjell er det kolonnekjøring - for alle med vinterdekk..

P4 - 01 okt. 19 kl. 07:44

Flere fjelloverganger stengt

Flere fjelloverganger er stengt tirsdag morgen på grunn av snø. På Hjerkinn på Dovrefjell har det lagt seg hele 20 centimeter snø i løpet av natten. Sognefjellet og Strynefjellet holder også stengt etter snøfall.

NRK - 17 sep. 19 kl. 14:47

Kronprinsparet tok turen til fjells

Kronprinsparet innledet tirsdag fylkesturen i Oppland med en vandring på Dovrefjell. Seks kommuner får besøk av kronprinsparet i løpet av turen, som startet tirsdag og avsluttes torsdag..

P4 - 12 sep. 19 kl. 19:37

Regjeringen vil åpne for mer elsykkelbruk i nasjonalparkene

Regjeringen vil åpne for mer elsykkelbruk i nasjonalparkene. Det pågår nå et arbeid for å revidere verneforskriftene for nasjonalparker, slik at det i større grad blir lovlig å sykle i disse områdene der hvor dette ikke går ut over verneverdiene, sier statssekretær Sveinung Rotevatn til avisa Nationen. Norsk lov forbyr bruken av elsykler i verneområder som Dovrefjell, Jotunheimen og Rondane, blant annet av hensyn til villrein..

Dagbladet - 19 aug. 19 kl. 13:29

Elvestuen utsetter omstridt riving av seterbygninger på Dovrefjell

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) har besluttet å utsette rivingen av seterbygningene i Vesllie på Hjerkinn etter massive protester..

P4 - 19 aug. 19 kl. 12:22

Utsetter omstridt riving av setre

Klima- og miljøvernminister Ola Elvestuen snur og utsetter rivingen av to setergrender på Dovrefjell. Statsråden ville rive setrene av hensyn til villreinen i området, noe som har ført til massive protester. Elvestuen skriver i en pressemelding at uroen gjør at setrene ikke rives i høst, men at vedtaket ikke endres..

Aftenposten - 19 aug. 19 kl. 12:18

Elvestuen utsetter omstridt riving av seterbygninger på Dovrefjell

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) har besluttet å utsette rivingen av seterbygningene i Vesllie på Hjerkinn etter massive protester..

NRK - 19 aug. 19 kl. 12:20

Utsetter riving av seterbygninger

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) har besluttet å utsette rivingen av seterbygningene i Vesllie på Dovrefjell etter massive protester. – Rivingen vil ikke bli gjennomført i høst, sier statsråd Ola Elvestuen i en pressemelding..

NRK - 08 juni 19 kl. 17:12

Fant savnet turgåer i god behold

Den trønderske mannen (58) som ble meldt savnet ved Snøhetta i Dovrefjell, er funnet i god behold. Det opplyser Thomas Bukkvold, som er operativ leder for Røde Kors hjelpekorps i området. Mannen kom selv gående mot letemannskapene lørdag ettermiddag..

NRK - 08 juni 19 kl. 12:57

Trøndelag: Søker etter 58-åring

Politi og mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps har i hele natt lett etter en 58 år gammel turgåer fra Trøndelag i Dovrefjell ved Snøhetta. Mannen ble sist sett tirsdag, men ble meldt savnet fredag. Søket fortsetter lørdag..

NRK - 22 mars 19 kl. 17:54

E6 over Dovrefjell stengt

Et vogntog har velta ved Fokstugu på E6 over Dovrefjell. Veien er derfor stengt på stedet. Politiet opplyser at trekkvognen står på hjulene og at hengeren skal være tom.

NRK - 30 april 19 kl. 14:24

Vanskelege køyreforhold 1. mai

Det er venta mykje snø og sludd i Rondane, Dovrefjell og Jotunheimen onsdag, og det er sendt ut varsel om vanskelege køyreforhold. Farevarselet gjeld også for Trollheimen, Møre og Romsdal og Trøndelag..

P4 - 30 april 19 kl. 11:31

Vanskelige kjøreforhold flere steder

Sludd og snø kan føre til vanskelige kjøreforhold mange steder fra i morgen kveld. Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for Møre og Romsdal og Trøndelag. Det blir også glatt på veiene i Jotunheimen, på Dovrefjell og i Rondane..

NRK - 19 mars 19 kl. 17:13

Seks moskuser skutt på Dovrefjell

Seks moskuser ble skutt på Dovre tirsdag, skriver Nationen. Til sammen er det skutt 17 moskus denne vinteren. Målet med uttaket skal være å hindre konflikt mellom folk og dyr, begrense sykdommer og bedre kjønns- og aldersbalanse i flokken..

NRK - 06 mars 19 kl. 13:02

Sju moskuser felt på Dovrefjell

Statens Naturoppsyn har som mål å avlive inntil 20 moskuser før midten av mars. Bare i dag ble det sju færre av de forhistoriske dyrene..

NRK - 02 jan. 19 kl. 00:46

Dovrefjell og Kvikne er opne

Status fjellovergangar klokka 00.20 er at E6 Dovrefjell og riksveg 3 Kvikne er opne, mens riksveg 15 over Strynefjellet og riksveg 27 over Venabygdsfjellet er stengt. Det er kolonnekøyring over E134 Haukelifjell og riksveg 7 Hardangervidda..

NRK - 06 feb. 19 kl. 15:28

Fire moskuser er avlivet

Statens Naturoppsyn har avlivet fire moskuser på Dovrefjell denne uka. Det skal felles i alt 20 dyr innen midten av mars for å holde bestanden nede..

NRK - 06 feb. 19 kl. 09:21

Moskusfellingen er i gang

Fellingen av moskus er i gang, og fire dyr er så langt avlivet av Statens naturoppsyn, det skriver NTB. De neste to månedene skal inntil 20 moskuser felles. Målet er å holde bestanden på rundt 200 vinterdyr i artens kjerneområde på Dovrefjell..

NRK - 14 jan. 19 kl. 08:33

E6 over Dovrefjell stengd

Fjellovergangen langs E6 mellom Oppland og Trøndelag er stengd på grunn av uvêr..

NRK - 11 aug. 18 kl. 11:07

Savnet turgåer funnet på Dovrefjell

Mannen i 60-årene som har vært savnet på Dovrefjell siden fredag, ble lørdag funnet av andre turgåere. Mannen skal ha vært nedkjølt, men ellers i god behold..

Dagbladet - 06 juli 18 kl. 18:28

Mann omkom i frontkollisjon på Dovrefjell

En mann fra Sunnmøre mistet livet i en frontkollisjon på E6 over Dovrefjell fredag. Mannen som kjørte den andre bilen, ble kjørt til sykehus..

NRK - 11 aug. 18 kl. 08:16

Setter inn helikopter i leteaksjon

Politiet søker fortsatt mannen i 60-årene som ble meldt savnet da han ikke returnerte fra en fjelltur ved Snøheim på Dovrefjell fredag. Politiet melder lørdag morgen at både Sea King-helikopter og luftambulansen er på plass for å hjelpe til..

NRK - 11 aug. 18 kl. 00:07

Leteaksjon etter savnet mann

Politiet har satt igang leteaksjon etter at en mann i 60-årene ikke returnerte til turisthytta på Dovrefjell fredag. Mannen, som forlot hytta Snøheim, klokken 9.30 fredag morgen beskrives av politiet som godt kledd og turvant..

NRK - 06 juli 18 kl. 18:00

Eldre mann omkom i frontkollisjon

En mann i 70-årene fra Møre og Romsdal mistet livet i en frontkollisjon på E6 over Dovrefjell fredag. Den andre føreren ble kjørt til sykehus. – Det ser ut som en av bilene har kommet over i motgående kjørefelt, sier politiet til GD..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt