Demonstrasjoner

Monday, 18 November, 12:06

Nyheter om Demonstrasjoner

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 22 timer siden

254 demonstranter pågrepet i går

Til sammen 254 personer ble pågrepet under gule vester-Demonstrasjoner i Frankrike lørdag. Søndag er det ett år siden protestbevegelsens første demonstrasjon, og det er planlagt nye Demonstrasjoner..

P4 - Igår: 23:54

Bensinpris-Demonstrasjoner i Iran

I Iran har det vært en rekke store Demonstrasjoner i dag. Det skjer etter at regjeringen i landet uventet økte bensinprisene med 50 prosent fredag. En person er drept og flere skadet som følge av protestene mot myndighetene..

Aftenposten - Igår: 11:28

Flere pågrepet under Demonstrasjoner i Iran

Over 40 personer er pågrepet etter sammenstøt med politiet under Demonstrasjoner mot økte bensinpriser i Iran. Tilgangen til internett er nå begrenset..

E24 - Igår: 08:47

Flere pågrepet under Demonstrasjoner i Iran

Over 40 personer er pågrepet etter sammenstøt med politiet under Demonstrasjoner mot økte bensinpriser i Iran. Tilgangen til internett er nå begrenset..

P4 - 20 timer siden

245 pågrepet i Frankrike

245 personer ble pågrepet under gule vester-Demonstrasjoner i Frankrike i går. Det er anslått at rundt 30 000 personer deltok. Det ble utført en del hærverk der biler ble snudd på taket og satt fyr på og det ble kastet steiner mot vinduene på kjøpesentre og hoteller.

P4 - 13 Nov 19 kl. 11:38

Norske studenter evakuert

Norske studenter ved Baptist University i Hongkong har nå blitt evakuert. Det melder NRK. Årsaken er Demonstrasjoner på skoleområdet, og studentene er sendt til et hotell.

NRK - 19 timer siden

Demonstrasjoner i Hongkong:

.

VG - 07 Nov 19 kl. 01:28

Høye dødstall under Demonstrasjoner i Irak: FN er sjokkerte

Irakiske sikkerhetsstyrker lovet å opptre mer varsomt mot demonstrantene. Likevel ble nær hundre drept i andre bølge med Demonstrasjoner. Minst 254 er drept så langt..

NRK - 23 timer siden

Politimann drept i Iran

En politimann er død etter å ha blitt skutt under Demonstrasjoner i den iranske byen Kermanshah. Politimannen døde i en konfrontasjon med væpnede opprørere. Det melder AFP.

NRK - 03 Nov 19 kl. 19:37

Store Demonstrasjoner i Beirut

Tusenvis av libanesere viste søndag sin støtte til president Michel Aoun og hans politiske reformer, etter over to uker med Demonstrasjoner mot regjeringen. Noen timer senere samlet titusenvis av mennesker seg på nytt for å kreve at Aoun går av..

VG - Igår: 09:27

Dramatiske scener i Hongkong: Politi og demonstranter i kraftige sammenstøt

Søndag førte nye Demonstrasjoner til store problemer i Hongkong. En politimann ble truffet i leggen av en pil..

NRK - Igår: 09:49

Arrestasjoner i Iran

I den iranske byen Yazd er 40 personer er arrestert etter sammenstøt med politiet. Det har foregått Demonstrasjoner i landet de siste dagene etter at det ble besluttet å øke bensinprisene. Personene er arrestert for hærverk, og flere var ikke lokale..

P4 - Igår: 20:15

Demonstrasjoner i Praha

Over 200.000 tsjekkere demonstrerte i dag i Praha - både for å markere 30-årsjubileet for Fløyelsrevolusjonen og for å kreve statsministerens avgang. Bakgrunnen er korrupsjons-beskyldningene mot landets statsminister, milliardæren Andrej Babis.

NRK - 11 Nov 19 kl. 07:47

Demonstrasjoner i Hongkong

.

NRK - Igår: 08:17

Forsvarer økte bensinpriser i Iran

Beslutningen om å øke bensinprisene med 50 prosent i Iran har ført til kraftige Demonstrasjoner. Irans leder Ali Khamenei forsvarer beslutningen, men forstår at det skaper reaksjoner. Presidenten beskylder motstanderne av Iran for «sabotasje»..

NRK - I førrgår: 09:43

Protester i Iran

Sporadiske protester har brutt ut i Iran etter at det ble besluttet å innføre bensinrasjonering og økte bensinpriser. Fredag kveld var det alvorlige Demonstrasjoner i Sirjan, hvor de forsøkte å sette fyr på et lager med drivstoff. Det skriver AFP..

E24 - Igår: 08:47

Irans leder forsvarer økte bensinpriser

Irans øverste leder Ali Khamenei forsvarer beslutningen om å øke bensinprisene med 50 prosent. Kraftige Demonstrasjoner brøt ut som følge av prisøkningen..

P4 - Igår: 11:18

40 pågrepet i Iran

40 personer er pågrepet i Iran i forbindelse med Demonstrasjoner mot økte bensinpriser. Det melder nyhetsbyrået AFP. Fredag ble det kjent at prisen for bensin økes med 50 prosent for de første 60 literne man fyller hver måned, og etter det økes prisen med 300 prosent.

NRK - 02 Nov 19 kl. 16:08

Nye Demonstrasjoner i Oslo

Lørdag ble det igjen arrangert Demonstrasjoner i Oslo mot Tyrkias militæroffensiv i Nord-Syria. I 14-tiden gikk demonstrantene fra Jernbanetorget til Youngstorget. Markeringen gikk rolig for seg og ble arrangert av kurdiske organisasjoner..

P4 - 04 Nov 19 kl. 23:11

Drept i Demonstrasjoner i Bagdad

Minst fem personer skal være drept og 60 skadet etter voldsomme Demonstrasjoner i Iraks hovedstad Bagdad i dag. Politiet skjøt mot demonstrantene, og skal også ha brukt tåregass, mens demonstrantene kastet stein, og tente på bildekk og søppel. Siden begynnelsen av oktober har rundt 270 mennesker mistet livet i protestene..

VG - 12 Nov 19 kl. 21:12

Hongkong: Politiet sier rettsikkerheten er «nær kollaps»

Demonstrasjoner som har vart i over fem måneder begynner å tære på politiet..

VG - 12 Nov 19 kl. 21:12

Hongkong: Politiet sier rettssikkerheten er «nær kollaps»

Demonstrasjoner som har vart i over fem måneder begynner å tære på politiet..

P4 - 14 Nov 19 kl. 18:29

Døde i demonstrasjon i Hongkong

En mann i 70-årene døde i dag etter å ha blitt truffet av en murstein under Demonstrasjoner i Hongkong. Han ble truffet i sammenstøt mellom demonstranter og regjeringsvennlige demonstranter,m elder kringkasteren RTHK. Dette er det andre dødsfallet i forbindelse med protester i Hongkong denne uken..

Aftenposten - 20 Oct 19 kl. 19:52

Direkte: Demonstrasjoner i Barcelona for syvende dag på dag

Søndag kveld er det igjen nye Demonstrasjoner i Barcelona. Over 600 mennesker er skadet i sammenstøt mellom politi og Demonstrasjoner siden mandag..

NRK - 13 Nov 19 kl. 11:38

Nordmenn evakuert i Hongkong

Onsdag morgen ble flere nordiske studenter evakuert fra Hongkong Baptist University i Hongkong, da flere demonstranter befinner seg på skoleområrdet. Det er flere store Demonstrasjoner i byen, og flere skoler, T-baner og kontorer stengt..

NRK - 12 Nov 19 kl. 04:47

Urolighetene fortsetter i Hongkong

Protestene fortsetter i Hongkong. Tirsdag var det nye Demonstrasjoner i storbyen, der politiet avfyrte tåregass på et universitetsområde, skriver Reuters. Hongkongs leder Carrie Lam sier hun fordømmer volden i byens gater..

P4 - 02 Nov 19 kl. 15:52

Demonstrasjoner i Oslo

For fjerde helg på rad ble det i dag arrangert Demonstrasjoner i Oslo mot Tyrkias militæroffensiv i Nord-Syria. Markeringen ble arrangert av de kurdiske organisasjonene UngKurd Norge og Kurdisk Demokratisk Samfunnssenter. Demonstrasjonene i dag har gått rolig for seg, opplyser politiet til NTB.

NRK - 12 Nov 19 kl. 02:28

Setter inn væpnede styrker

Bolivias hærsjef har beordret soldater å bistå politiet i forbindelse med Demonstrasjoner etter at Evo Morales trakk seg som president. Hærsjef Williams Kaliman sier de har satt inn styrker i gatene etter en forespørsel fra politiet i La Paz..

NRK - 10 Nov 19 kl. 21:23

Hærsjef ber Morales gå

Hærsjefen i Bolivia ber president Evo Morales om å trekke seg, det melder BBC. Landet har vært rammet av Demonstrasjoner etter valget i oktober som mange mener Morales stjal. Også deler av politiet har tatt parti mot Morales, som nå har lovet nyvalg..

P4 - 13 Nov 19 kl. 20:28

Ber studenter reiser hjem fra Hongkong

Universitetet i Bergen ber sine studenter i Hongkong reise hjem til Norge som følge av den pågående uroen i millionbyen. Det skriver Bergensavisen. Tidligere i dag ble norske studenter ved Baptist University i millionbyen evakuert etter at det oppsto Demonstrasjoner på skoleområdet.

P4 - 10 Nov 19 kl. 13:38

Nyvalg i Bolivia

Bolivias president Evo Morales vil utlyse nyvalg. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Den mangeårige statslederen har vært under sterkt press de siste ukene og anklages for valgfusk i valget han vant i oktober.

NRK - 26 Oct 19 kl. 13:57

Demonstrasjoner for og mot Tyrkia

I Oslo holdes det Demonstrasjoner både for og mot Tyrkias offensiv i Nord-Syria. Politiet er på plass for å hindre at demonstrantene barker sammen. Begge demonstrasjonene holdes ved Tyrkias ambassade..

Aftenposten - 25 Oct 19 kl. 23:13

Minst 42 drept i store Demonstrasjoner i Irak

42 personer er drept i voldsomme Demonstrasjoner mot regjeringen i Irak fredag..

NRK - 08 Nov 19 kl. 07:40

Vi våke over død student

Protestledere i Hongkong oppfordrer demonstranter til å holde våkenatt etter at en student døde av skader han fikk under konfrontasjon med politiet. Demonstrasjoner har preget Hongkong i flere måneder, for et styrket demokrati og reformer..

P4 - 09 Nov 19 kl. 17:46

Fire drept i Irak

Fire demonstranter er drept og 108 skadet i Iraks hovedstad Bagdad i dag. Tre døde etter å ha blitt skutt, den fjerde døde etter å ha fått en boks med tåregass i hodet, ifølge anonyme kilder i irakisk helsevesen, melder nyhetsbyrået AP. De siste to ukeren er over 100 mennesker drept i Demonstrasjoner mot regjeringen i Irak..

VG - 24 Oct 19 kl. 22:18

Nye Demonstrasjoner i Chile

I flere dager har det vært kraftige Demonstrasjoner mot myndighetene i Chile. De fortsetter torsdag. TV-bilder viser at politiet bruker vannkanoner og tåregass mot demonstrantene i hovedstaden Santiago..

NRK - 05 Nov 19 kl. 22:12

Sjokkert over dødstall i Irak

FNs generalsekretær António Guterres er sjokkert over hvor mange som er drept under den siste tidens Demonstrasjoner i Irak. Minst 97 mennesker er drept i Irak siden 25. oktober.

P4 - 05 Nov 19 kl. 22:19

Sjokkert over dødsfall i Irak

FNs generalsekretær António Guterres sier han er sjokkert over hvor mange som er drept i demonstrasjonene i Irak den siste tiden. Minst 97 mennesker er drept siden 25. oktober, som følge av Demonstrasjoner mot regjeringen.

NRK - 02 Nov 19 kl. 18:03

Demonstrasjoner i Glasgow

Rundt 20.000 demonstranter samlet seg i Glasgow med ønske om at Skottland skal løsrive seg fra Storbritannia. Skottlands førsteminister Nicola Sturgeion (SNP) deltok i demonstrasjonen og sa i en appell at et selvstendig Skottland er innen rekkevidde..

P4 - 19 Oct 19 kl. 13:43

Demonstrasjoner i London

Det er store Demonstrasjoner i London i dag. Tusenvis av brexit-motstanderne er samlet i sentrum av byen, og planlegger å marsejere mot Parlementet mens det stemmes over brexit-avtalen..

Aftenposten - 03 Nov 19 kl. 16:25

Opprørspoliti mot demonstranter på kjøpesentre i Hongkong

Opprørspoliti inntok søndag flere kjøpesentre i Hongkong for å bryte opp nye Demonstrasjoner som var blitt varslet i sosiale medier..

NRK - 03 Nov 19 kl. 13:18

Opprørspoliti stormet kjøpesentre

Opprørspoliti i Hongkong stormet flere kjøpesentre i forsøk på å forhindre flere Demonstrasjoner i millionbyen. Demokratiforkjempere har demonstrer i flere måneder. Hongkongs leder Carrie Lam reiser til fastlands-Kina på tirsdag..

NRK - 30 Oct 19 kl. 10:37

Krever barrikader fjernet i Beirut

Den libanesiske hæren krever at barrikadene som demonstranter har satt opp under masseprotestene de siste to ukene, må fjernes. Fredelige Demonstrasjoner vil fortsatt være tillatt, men kun på offentlige plasser..

Dagbladet - 26 Oct 19 kl. 15:26

Slagsmål på Solli plass i forbindelse med Demonstrasjoner

Aggressiv stemning ved den tyrkiske ambassaden..

NRK - 31 Oct 19 kl. 01:54

Iraks statsminister kan bli avsatt

Samtaler var onsdag i gang om å velte Iraks statsminister Adel Abdul Mahdi etter at minst 100 personer har mistet livet i Demonstrasjoner denne uken. En kilde i regjeringen at president Barham Saleh sent tirsdag var i samtale med statsministeren..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt