Demonstrasjoner

Wednesday, 27 May, 23:55

Nyheter om Demonstrasjoner

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 timer siden

Demonstrasjoner i Hongkong

Opprørspolitiet i Hongkong bruker onsdag pepperspray mot demonstranter, og øyenvitner rapporterer til Reuters om kaotiske scener. En ny foreslått sikkerhetslov har ført til at Demonstrasjoner fra demokratiforkjempere igjen har blusset opp.

NRK - 15 timer siden

Pepperspray mot demonstranter

Opprørspolitiet i Hongkong bruker onsdag pepperspray mot demonstranter, og øyenvitner rapporterer til Reuters om kaotiske scener. En ny foreslått sikkerhetslov har ført til at Demonstrasjoner fra demokratiforkjempere igjen har blusset opp.

NRK - 21 May 20 kl. 16:57

Foreslår omstridt sikkerhetslov

Kina skal diskutere en ny sikkerhetslov for Hongkong som vil forby forræderi, oppvigleri og politisk aktivitet der målet er løsrivelse. Kinas forsøk på å påvirke Hongkongs eget lovverk førte til Demonstrasjoner i fjor..

VG - 22 May 20 kl. 17:32

Forsker om spenningen i Kina: – Et lite helvete for dem som styrer i Hongkong

I disse dager er toppledere og politikere fra hele Kina samlet i Beijing. Dette kan ifølge Kina-forsker Hans Jørgen Gåsemyr slå ut i nye store Demonstrasjoner..

P4 - 22 May 20 kl. 07:40

Nye uroligheter ventet i Hongkong

Det er ventet nye uroligheter i Hongkong i dag. Aktivister mobiliserer nå til en protestmarsj etter at kinesiske styresmakter ønsker å innføre en ny sikkerhetslov for å øke kontrollen over Hongkong. Kinas forsøk på å påvirke Hongkongs eget lovverk slik at det blir mer likt det som gjelder for Fastlands-Kina, førte til store Demonstrasjoner i fjor..

P4 - 22 May 20 kl. 12:36

Lover å innføre omstridt sikkerhetslov

Myndighetene i Hongkong lover å samarbeide med kinesiske myndigheter om å innføre en omstridt sikkerhetslov. Det melder nyhetsbyrået AFP. I det nye lovforslaget blir saparatisme og undergraving av det nasjonale regimet straffbart.

NRK - 03 May 20 kl. 16:30

– Vil ikke tillate Demonstrasjoner

New Yorks guvernør Andrew Cuomo sier han ikke vil tolerere Demonstrasjoner som setter folkehelsa i fare. Cuomos kommentar var et svar på et spørsmål han fikk om en markering på Long Island, der en gruppe demonstrerte mot koronatiltakene..

VG - 17 May 20 kl. 14:44

Corona-Demonstrasjoner fylles av konspirasjonsteorier

Tusenvis av europeere tar til gatene for å si at de har fått nok av corona-tiltakene til sine myndigheter. Men det er mer enn bare corona-tiltakene det demonstreres mot..

VG - 03 May 20 kl. 17:59

New York-guvernør: – Tolererer ikke helsefarlige Demonstrasjoner

Guvernør Andrew Cuomo sier han ikke vil tolerere Demonstrasjoner som setter folkehelsa i fare. Søndag er det registrert 299 nye dødsfall i New York..

NRK - 11 May 20 kl. 08:42

Over 200 pågrepet i Hongkong

Medier i Hongkong melder at over 200 personer ble pågrepet under Demonstrasjoner mot myndighetene i går kveld og i natt. Ifølge politiet ble flere pågrepet etter at de fikk gjentatte advarsler om å avslutte aksjonene..

VG - 11 May 20 kl. 19:19

Corona-Demonstrasjoner i USA: – Hjelper ikke mot viruset å ta vekk rettighetene våre

NEW YORK/OSLO (VG) Amerikanere tar til gatene for å demonstrere mot det de mener er for strenge coronatiltak. Nå vekker bilder av tungt bevæpnede demonstranter som tar seg en pause på Subway mellom slagene oppsikt..

NRK - 10 May 20 kl. 14:32

Bedt om å løslate demonstranter

Den nye regjeringen i Irak ber domstolene løslate demonstranter som ble pågrepet under masseprotestene ifjor høst. Samtidig ble det i dag oppfordret til nye Demonstrasjoner på sosiale medier, og folk møtte opp for å vise sin motstand mot regjeringen..

NRK - 09 May 20 kl. 09:22

Egypts president får mer makt

Egypts president Abdel Fattah al-Sisi har vedtatt unntakslover på grunn av koronautbruddet. Menneskerettsgruppa Human Rights Watch er sterkt kritisk fordi endringen betyr at Sisi vil kunne forby møter og si nei til alle former for Demonstrasjoner..

NRK - 30 Apr 20 kl. 05:10

Nye Demonstrasjoner i Hongkong

Over 100 demokratiaktivister samlet seg til demonstrasjon i et kjøpesenter i Hongkong fredag, tross retningslinjer om sosial distansering. Demonstrantene ber om revolusjon og uavhengighet fra Kina..

NRK - 25 Apr 20 kl. 23:20

Leger sultestreiker i Pakistan

Ruyndt 30 pakistanske leger og sykepleiere har gått til sultestreik med krav om at de får bedre smittevernutstyr i kampen mot koronaviruset. 200 andre slutter seg til dem i daglige Demonstrasjoner, ifølge arrangøren Grand Health Alliance i Punjab..

VG - 19 Apr 20 kl. 21:39

Demonstrasjoner i USA: «Gi Fauci sparken»

Her står demonstrantene som sild i tønne og krever at Donald Trump avskjediger USAs smitteansvarlige. – Klassiske antimyndighet-holdninger, sier norsk ekspert..

Dagbladet - 19 Apr 20 kl. 05:31

Knyttes til Trumps utdanningsminister

Væpnede demonstranter dukket opp for å protestere mot coronarestriksjoner i Michigan. De knyttes til USAs utdanningsminister, Betsy DeVos, og hjelper nå til med å organisere Demonstrasjoner over hele landet..

NRK - 01 Apr 20 kl. 03:45

Journalist drept i Mexico

I Mexico var det tirsdag Demonstrasjoner etter drapet på journalisten Maria Elena Ferral i avisen Diario de Xalapa. Hun ble skutt av to menn på motorsykler etter at hun hadde fått dødstrusler. Siden 2000 er over 100 journalister drept i Mexico..

NRK - 14 Mar 20 kl. 16:11

Massearrestasjon i Moskva

Russisk politi arresterte 49 personer etter Demonstrasjoner i Russlands hovedstad Moskva, melder nyhetsbyrået AP. Demonstrantene protesterte mot politisk undertrykkelse i landet..

NRK - 26 Feb 20 kl. 07:19

20 døde i Demonstrasjoner i India

I New Delhi i India er 20 mennesker døde og 189 skadet i Demonstrasjoner i forbindelse med den nye statsborgerskapsloven. Delstatens statsminister Arvind Kejriwal ber regjeringen om å innføre portforbud og sende soldater til områder som er berørt..

Aftenposten - 29 Feb 20 kl. 07:30

Demonstrasjoner og protest da Polanski fikk filmpris i Paris

Mens kvinnerettsaktivister demonstrerte utenfor, fikk Roman Polanski prisen for beste regi..

Klartale - 26 Feb 20 kl. 11:08

Nå skal Y-blokka rives

Demonstrasjoner, leserbrev og klager ga ikke resultat. Regjeringen sier at Y-blokka kan rives..

NRK - 20 Feb 20 kl. 03:44

Colombias president mot ny abortlov

President Ivan Duque i Colombia advarer mot et lovforslag som vil tillate abort i landet, og sier at «livet starter ved unnfangelsen». Lovforslaget skal opp i forfatningsdomstolen 26. februar.

NRK - 14 Feb 20 kl. 20:12

Demonstrerte over hele landet

Flere steder i landet var det fredag Demonstrasjoner for bedre brukerstyrt personlig assistanse (BPA) for handikappede. Etter at 19 år gamle Hannah Lunden fra Gjerstad har saksøkt staten fordi hun ikke får den hjelpen hun har krav på..

NRK - 14 Feb 20 kl. 08:22

3900 politifolk sikrer München-møte

Om lag 3900 politifolk skal sikre deltakerne på årets sikkerhetskonferanse i München, som også er ventet å utløse Demonstrasjoner. Fra USA kommer utenriksminister mike Pompeo og Demokratenes leder i Kongressen Nancy Pelosi..

NRK - 11 Feb 20 kl. 18:51

Regjeringen i Libanon tiltrer

Libanons nye regjering har fått tillit av parlamentet i landet, trass i Demonstrasjoner som forsøkte å hindre avstemningen. Det ble skutt tåregass utenfor parlamentet i Beirut, og flere hundre ble skadd..

Klartale - 10 Feb 20 kl. 10:39

Fabrikk lager flagg som folk brenner

I en liten iransk fabrikk lager de flagg. Folk brenner flaggene i Demonstrasjoner..

P4 - 09 Feb 20 kl. 07:24

60 pågrepet under markering i Hongkong

60 personer er pågrepet av politiet i HongKong i Kina under en markering for aktivisten Alex Chow. Politiet brukte tåregass og gummikuler for å spre menneskemengde. Aktivisten Alex Chow døde etter å ha falt ned flere etasjer i et parkeringshus under tidligere Demonstrasjoner og sammenstøt med politiet.

NRK - 20 Jan 20 kl. 19:48

Flere drept i Irak

Seks personer er drept i Demonstrasjoner i flere byer i Irak i dag. Flere er også skadet etter sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter. Demonstrasjoner der irakere blant annet krever nytt politisk lederskap har pågått siden oktober..

NRK - 17 Jan 20 kl. 20:58

To demonstranter drept i Bagdad

To demonstranter er drept og flere er skadd i Demonstrasjoner i Bagdad i dag, melder nyhetsbyrået AP. Demonstrasjoner der irakere krever nytt politisk lederskap, en slutt på korrupsjon, og bedre infrastruktur i landet har pågått siden oktober..

Dagbladet - 18 Jan 20 kl. 14:49

Macron jaget bort fra teater i Paris

Demonstrasjoner ødela presidentens teateropplevelse..

NRK - 19 Jan 20 kl. 21:25

Flere hundre skadd i Beirut

Nærmere 500 personer er skadd i Demonstrasjoner i Beirut i Libanon i helgen. Det er det høyeste antall skadde siden demonstrasjonene startet i oktober. Libanesere demonstrerer mot korrupsjon, dårlig infrastruktur og det politiske lederskapet..

NRK - 20 Jan 20 kl. 16:20

Hariri: Libanon trenger regjering

– Libanon trenger å raskt få på plass en ny regjering for å stanse forverringen av den økonomiske situasjonen og sikkerhetssituasjonen, sier Saad al-Hariri, som gikk av som statsminister i oktober. Det pågår store Demonstrasjoner i landet..

Aftenposten - 17 Jan 20 kl. 11:45

Hongkong: Mer enn bare gatekamper

Her kan du nyte Hongkongs gamle sjarm uten å havne midt i Demonstrasjoner og gatekamper..

NRK - 16 Jan 20 kl. 01:55

Demonstrasjoner i Beirut

Demonstranter i det kriserammede landet Libanon støtte onsdag sammen med sikkerhetsstyrker i Beirut. Onsdag kveld samlet hundrevis av demonstranter seg utenfor sentralbanken, før de gikk videre til en politistasjon. Politiet svarte med tåregass..

NRK - 14 Jan 20 kl. 10:31

30 demonstranter arrestert i Iran

Rettsvesenet i Iran sier rundt 30 personer har blitt arrestert i forbindelse med Demonstrasjoner de siste dagene, ifølge nyhetsbyrået Tasnim. Demonstrantene protesterer etter at det ble kjent at Irans militære skjøt ned et passasjerfly ved et uhell..

NRK - 28 Dec 19 kl. 17:29

490 drept i Demonstrasjoner i Irak

Minst 490 personer er drept i Demonstrasjoner mot regjeringen i Irak, melder en uavhengig menneskerettighetsgruppe. FN sier de også har fått rapporter om drap og bortføringer som ukjente væpnede menn har stått bak..

P4 - 31 Dec 19 kl. 17:27

Flertall vil at Hongkongs leder går

57 prosent av befolkningen i Hongkong vil at leder Carrie Lam skal gå av. Det viser en ny meningsmåling gjort for nyhetsbyrået Reuters. Det har vært store Demonstrasjoner og protester i Hongkong gjennom høsten, og 37 prosent av befolkningen har deltatt i dette.

VG - 11 Jan 20 kl. 22:27

Ampre Demonstrasjoner i Iran: – Død over diktatoren!

Demonstranter krever at Irans øverste leder Ayathoalla Ali Khamenei går av etter at Iran erkjenner å ha skutt det ukrainske passasjerflyet som førte til at 176 personer mistet livet..

Aftenposten - 28 Dec 19 kl. 18:01

490 drept i Demonstrasjoner i Irak

Minst 490 personer er drept i Demonstrasjoner mot regjeringen i Irak siden protestene begynte 1. oktober, melder en uavhengig menneskerettighetsgruppe..

P4 - 08 Jan 20 kl. 19:15

Markering mot selvmord

Det var stort oppmøte på markeringene mot selvmord som ble holdt i kveld. Det har vært Demonstrasjoner både i Oslo og Tromsø. 674 mennesker tok sitt eget liv i Norge i 2018..

P4 - 12 Jan 20 kl. 10:38

Krever forklaring fra Iran

Storbritannia krever nå en forklaring fra Iran etter at deres ambassadør til landet ble arrestert i går. Ambassadøren skal ha blitt pågrepet for å ha deltatt i Demonstrasjoner mot myndighetene i hovedstaden Teheran. Men selv skriver han på Twitter at han deltok på en minnesamling for ofrene etter nedskytingen av et fly onsdag..

NRK - 04 Jan 20 kl. 20:17

Flere Demonstrasjoner i USA

I USA demonstreres det i flere byer lørdag kveld i protest mot rakettangrepet der den iranske generalen Qasem Soleimani ble drept, skriver CNN. Flere av demonstrasjonene er sponset av antikrigs-organisasjonen ANSWER..

NRK - 04 Jan 20 kl. 09:28

Nytt valg i Bolivia i mai

Det blir både presidentvalg og valg til nasjonalforsamlingen i Bolivia 3. mai, melder valgkommisjonen i følge DPA. Landet har vært preget av politisk kaos og Demonstrasjoner etter valget i oktober.

P4 - 04 Jan 20 kl. 23:57

Flere Demonstrasjoner i USA

Demonstranter protesterer i over 70 byer i USA i dag mot det amerikanske rakettangrepet der den iranske generalen Qasem Soleimani ble drept. Utenfor Det hvite hus i Washington ropte flere hundre personer slagord som «ingen krig med Iran» I New York protesterte flere hundre mennesker på Times Square, og i Chicago demonstrante flere utenfor Trump Tower..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt