Debatten

Lørdag, 04 Juli, 01:39

Nyheter om Debatten

Sortering: Relevans | Senaste
Dagbladet - 28 juni 20 kl. 16:37

Ber Erna flytte russetida

Den årvisse Debatten har fått nytt liv etter årets corona-utsatte russefeiring. Nå vil stortingspolitiker Turid Kristensen (H) Debatten til livs en gang for alle..

E24 - 29 juni 20 kl. 06:34

Oljeskatt: - Advarer mot milliardtap for staten

I Debatten om nytt skattesystem for oljebransjen advarer professor Petter Osmundsen ved Universitetet i Stavanger mot betydelige vridninger og mindre inntekter for staten med de løsningene for et framtidig skattesystem som Finansdepartementet har skissert..

Aftenposten - 25 juni 20 kl. 20:00

En strengere vindkraftpolitikk fremover | Bru og Rotevatn

Vi har Europas beste vindressurser, og vindkraft på land har lavest utbyggingskostnader. Men både Debatten og utbyggingen må roes ned..

VG - 27 juni 20 kl. 13:21

Utbygger om vindkraft-bråket: Har anmeldt drapstrussel

Debatten om vindkraftturbinene på Harmsøya utenfor Ålesund tilspisser seg ytterligere. Utbyggeren Zephyr opplever hets og har mottatt drapstrussel. – Sånn skal vi ikke ha det, sier Birgit Oline Kjerstad, styreleder i «Nei til vindkraft på Haramsøya»..

E24 - 22 juni 20 kl. 22:00

Equinor bestilte kredittvurdering av fornybarsatsingen: – Vi er opptatt av å øke åpenheten

Debatten om Equinors utenlandssatsinger og regnskapsrapportering har rast. Nå slenger selskapet to ferske kredittvurderinger i bordet og lover mer detaljert fornybar-rapportering..

Dagbladet - 17 juni 20 kl. 08:51

Den nye rasisme­Debatten gir Frp surstoff

Definisjonen av hva som er rasisme, er blitt den nye rasismeDebatten. Frp har raskt pønsket ut en posisjon som gir god uttelling..

Aftenposten - 17 juni 20 kl. 21:00

Debatten om ny E18: By- og tettstedsutvikling virker | Eirik T. Bøe

Ny E18 er nødvendig for en grønn by- og tettstedsutvikling av Asker og Bærum..

VG - 18 juni 20 kl. 13:15

Vindmøllemotstand og internasjonal solidaritet

Debatten om vindkraft pågår nå med svært sterk ordbruk, og drives av folk «godt oppi åra». Jeg må si at jeg savner flere av de klimabrølende ungdommene..

Dagbladet - 17 juni 20 kl. 12:59

Full krangel om Oslo-statuer

Nesten 5000 har skrevet under på en kampanje for å fjerne statuer av blant andre Ludvig Holberg og Winston Churchill i Oslo. Byrådet ønsker Debatten velkommen..

P4 - 19 juni 20 kl. 23:49

"22.juli" med flest priser

NRK-serien "22.juli" stakk av med fire priser under Gullruten i kveld. Serien vant for beste manus, regi, kostyme og lyddesign.

Aftenposten - 16 juni 20 kl. 07:58

Treningsguru mener eks-rasister må tas inn i varmen

Treningsprofilen Yngvar Andersen er lei av å tie stille om rasismen i norsk idrett, men mener en militant tilnærming i Debatten blir feil..

VG - 16 juni 20 kl. 08:22

Statuer er ikke historie

Å ville fjerne statuer er historieskapning og ikke historieløshet, slik mange i den siste tiden har påstått. Det handler om hvem vi ønsker å være. Debatten som har rast i Norge og internasjonalt den siste tiden har vært preget av steile fronter og lav historiebevissthet..

VG - 13 juni 20 kl. 22:52

Tina Bru: – Første gang i årene mine som politiker at jeg har følt meg utrygg

Tina Bru mener Debatten mot vindkraft må inn på et bedre spor. Fredag hadde hun selv et ubehagelig møte med demonstranter..

NRK - 14 juni 20 kl. 01:51

Helseminister i Chile går av

Helseministeren i Chile, Jaime Mañalich, går av etter kritikk rundt justering av dødstallene som følge av koronaviruset. Kritikken mot avtroppende helseminister Manalich har økt mens Debatten rundt håndtering av smitte- og dødstall har pågått i Chile.

NRK - 28 mai 20 kl. 21:20

Tangen-ansettelse i Debatten

Ansettelsen av Nicolai Tangen som oljefondsjef skal diskuteres under kveldens utgave av Debatten..

Dagbladet - 11 juni 20 kl. 15:53

Raseriet mot Rowling er skremmende

Når J. K. Rowling blir hetset og skjelt ut, til tross for at hun sier hun ville demonstrert for transpersoners rettigheter, har den viktige Debatten om kjønn og identitet slått inn på et destruktivt spor..

VG - 13 juni 20 kl. 22:52

Bru om ubehagelig møte med vindkraft-demonstranter: – Uakseptabelt

Tina Bru mener Debatten mot vindkraft må inn på et bedre spor. Fredag hadde hun selv et ubehagelig møte med demonstranter. – Første gang i årene mine som politiker at jeg har følt meg utrygg, sier hun..

VG - 13 juni 20 kl. 01:22

Taylor Swift kaster seg inn i statue-Debatten: – Skurker fortjener ikke statuer

I en rekke innlegg på Twitter fredag kveld ber superstjernen hjemstaten Tennessee om å fjerne en statue av en Ku Klux Klan-leder i kongressbygningen..

NRK - 04 juni 20 kl. 21:14

Se Debatten om vindkraft

.

P4 - 13 juni 20 kl. 15:12

Tina Bru hetset etter havvind-åpning

Før regjeringen åpnet to områder for havvind i går, opplevde olje- og energiminister Tina Bru å få slengt flere skjellsord mot seg. Til NRK forteller hun at hun for første gang følte på et ubehag. Hun har også skrevet på sin Facebook-side om opplevelsen.

NRK - 11 juni 20 kl. 07:07

Skeptiske til dypt troende kristne

Nordmenn er generelt mer skeptiske til dypt troende kristne enn til moderate muslimer. Samtidig er det mer splittelse rundt Debatten om islam enn innvandring generelt. Det viser den nye utgaven av integreringsbarometeret..

VG - 09 juni 20 kl. 10:40

Lettvint om den norske spillDebatten

I kommentarartikkelen «Et snev av hykleri…» fredag 5. juni, mener VGs kommentator at spillDebatten er svart-hvitt og ekstremt forenklet. Vi ønsker å bidra til å nyansere Debatten..

Dagbladet - 03 juni 20 kl. 13:28

Unge Venstre undergraver den etiske Debatten

Det er ikke greit å svartmale en meningsmotstander, for så å hoppe bukk over de faktiske problemstillingene..

VG - 06 juni 20 kl. 05:01

Krisen er over. Men ikke for alle

Selv ikke når den politiske Debatten foregår på deres egen banehalvdel, lykkes Arbeiderpartiet..

VG - 06 juni 20 kl. 23:20

Verdensmesteren: Rasisme tvang meg til å lære karate

Formel 1-kongen Lewis Hamilton (35) har vært en av de klareste sportsstemmene i rasisme-Debatten. Nå tar han bladet fra munnen og deler også personlige erfaringer..

VG - 06 juni 20 kl. 05:01

Krisen er over. Men ikke for Arbeiderpartiet

Selv ikke når den politiske Debatten foregår på deres egen banehalvdel, lykkes Arbeiderpartiet..

NRK - 03 juni 20 kl. 19:02

Ulvevedtak i Stortinget

Debatten om en ny rovviltpolitikk endte med at nesten hele Stortinget stemte for Arbeiderpartiets forslag til hva slags "nødverge" som kan åpne for avliving. Det blir hverken noen uavhengig rovdyrklagenemnd eller færre og større rovviltregioner..

NRK - 02 juni 20 kl. 08:33

NU: – AP må få ut fingeren

Natur og Ungdom mener at Arbeiderpartiet er for trege med å ta et standpunkt i iskant-Debatten: – Det er for dårlig at landets største parti ikke signaliserer hva de mener om saken etter så lang tid, sier Andreas Randøy, 2. nestleder i NU..

NRK - 02 juni 20 kl. 17:48

Votering om opningstid utsett

Stortinget debatterte tysdag forslaget om at Vinmonopolet kan ha opent til klokka 16 på laurdagar, men voteringa er utsett til i morgon. Debatten gjorde det klart at det er fleirtal for forslaget. Berre SV vil truleg stemma mot forslaget onsdag..

NRK - 01 juni 20 kl. 12:50

Skoler og markeder åpnet i England

Engelske skoler og barnehager åpnet igjen i dag for to millioner elever og småbarn. Det melder NTB. Mange foreldre ville likevel holde barna hjemme mens Debatten om gjenåpning av landet raser.

Klartale - 27 mai 20 kl. 10:33

Dette er endringene som splittet Stortinget

Kvinnekamp, skaperverk og likhet for alle. Det var noen av ingrediensene i Debatten om ny lov om bioteknologi..

P4 - 29 mai 20 kl. 23:51

Trump: - Forferdelig å se på

- Måten George Floyd ble behandlet på av politiet er helt forferdelig. Det sier USAs president Donald Trump i kveld. Debatten om politivold og rasisme har igjen blusset opp i USA etter at den afroamerikanske mannen George Floyd døde i Minneapolis etter en brutal pågripelse.

NRK - 27 mai 20 kl. 03:49

Tusenvis demonstrerer i Minneapolis

Tusenvis av mennesker demonstrerte, tirsdag kveld lokal tid, mot politivold i Minneapolis i USA, etter at en afroamerikansk mann døde etter en pågripelse. En video som viser pågripelsen av avdøde George Floyd har satt fart på Debatten om politivold..

VG - 26 mai 20 kl. 14:03

Gripende tale i Stortinget: – Utviklet et ekstra gen for å passe på storebroren min

Aud Hove (50) i Senterpartiet holdt tirsdag formiddag et svært personlig innlegg i Stortinget under Debatten om bioteknologiloven. Det handlet om hennes tre år eldre psykisk utviklingshemmede bror Rune..

NRK - 19 mai 20 kl. 21:18

Debatten om NAV og dagpenger

.

P4 - 26 mai 20 kl. 13:56

Siv Jensen: - Må ha respekt for ulike syn

- Det er viktig å ha respekt for at det er ulike syn når det kommer til liberaliseringen av bioteknologiloven. Det sier Frps leder Siv Jensen. Det pågår nå en heftig debatt omflere omstridte endringer i loven som Frp, Ap og SV har blitt enige om.

VG - 23 mai 20 kl. 13:27

Gi oss ny bioteknologilov nå!

Det er absolutt ingenting ved forslaget om endringer i bioteknologiloven som minner om hastverk. Tiden er overmoden for denne revisjonen, og Debatten har allerede blitt kjørt i årevis..

Aftenposten - 19 mai 20 kl. 21:00

Fra konservativ til radikal bioteknologilov i ekspressfart | Ole Frithjof Norheim og Elisabeth Gråbøl-Undersrud

Har den etiske og faglige Debatten i innspurten vært grundig nok?.

VG - 07 mai 20 kl. 20:25

Skatteparadis-Debatten: – Det fins fortsatt nyanser

SVs Kari Elisabeth Kaski tar seg friheter når hun i VG foregir å gjengi mine meninger om skatteparadiser. Jeg vet at SV mener at det ikke trengs noen nyanser i denne Debatten. Men det Kaski skriver om meg og mitt syn, er bare spinn..

VG - 19 mai 20 kl. 22:08

Redaktør angriper Fjørtoft i Haaland-Debatten: – Han koser seg opp mot kilden

Medier24-redaktør Erik Waatland mener Jan Åge Fjørtoft bevisst spiller på lag med Erling Braut Haaland etter helgens mye omtalte intervju. Viasat-profilen slår tilbake og hevder kritikken er blitt «en tradisjon»..

VG - 13 mai 20 kl. 18:23

Pandemi-konflikt rundt Nye OUS

Debatten om nye Oslo universitetssykehus og nedleggelsen av Ullevål sykehus blusser opp under coronakrisen..

VG - 15 mai 20 kl. 08:24

Eksperter om «Obamagate»: – Dette er ren tåkelegging

USAs president har lansert en ny offensiv mot sin forgjenger Barack Obama. Det gjør han for å avlede fra Debatten om sin egen håndtering av coronaviruset, mener eksperter VG har snakket med..

Aftenposten - 29 april 20 kl. 11:03

NRK felt i PFU for Debatten-innslag om pelsdyrfarm

PFU mener at NRK har brutt god presseskikk på to punkter i en sak om en pelsdyrfarm i Rogaland i programmet Debatten..

NRK - 28 april 20 kl. 21:17

Hagen-saken i Debatten

I kveldens utgave av Debatten diskuteres blant annet Hagen-saken og de forskjellige krisepakkene for næringslivet.

NRK - 05 mai 20 kl. 21:20

Se Debatten her!

.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt