Dagens Næringsliv

Tirsdag, 07 Juli, 16:44

Nyheter om Dagens Næringsliv

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 02:07

Gode tider for salg av fjellhytter

Eiendomsmeglere må avbryte ferien for å håndtere fjellhyttemarkedet, skriver Dagens Næringsliv. Koronakrise og lav rente gjør at mange vil kjøpe hytte på fjellet. En megler på Geilo melder om 80 prosent økning i salget..

NRK - 15 timer siden

Bruker kortet like mye som i fjor

De siste ukene har bruken av bank- og kredittkort gjennom DNB vært tilbake på fjorårets nivå. Ifølge Dagens Næringsliv har noen bransjer større omsetning. Reiseliv og servering, som har blitt hardt rammet av koronakrisen, henger imidlertid etter..

NRK - Igår: 17:13

SMK sendte påminnelse om reiseråd

Alle politikerne i regjeringen fikk fredag en påminnelse fra Statsministerens kontor om UDs reiseråd, skriver Dagens Næringsliv. Det skjedde etter at statssekretær Ingelin Noresjø (KrF) dro på ferie til Sverige..

NRK - 02 juli 20 kl. 11:24

Ny ministerråd ved FN-delegasjonen

Trine Heimerback er tilbudt stillingen som ministerråd ved Norges FN-delegasjon i New York. Det bekrefter kommunikasjonssjef Trude Måseide i Utenriksdepartementet overfor Dagens Næringsliv..

NRK - 02 juli 20 kl. 09:31

Selger kjøpesenter

I Stavanger har Øgreid-familien solgt kjøpesenteret Herbarium for rundt 900 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv. Det er Oslo Pensjonsforsikring som har kjøpt kjøpesenter i sentrum av Stavanger..

P4 - 04 juli 20 kl. 09:23

- For lett å bygge i strandsonen

Selv om det har vært forbud å bygge i strandsonen i Norge i mange år, får de fleste ja når de søker om lov. En gjennomgang Sivilombudsmannen har gjort viser at hyttekommunene sa ja til opp mot 96 prosent av søknadene om å bygge i strandsonen, melder Dagens Næringsliv. Naturvernforbundet mener tallene er nedslående..

P4 - Igår: 08:05

Overrasket over byks i pengebruk

DNB er overrasket over nordmenn pengebruk. For de siste ukene har vi brukt mer i butikker, hos frisører, vi har brukt mer på netthandel, og også i boligmarkedet, skriver Dagens Næringsliv. DNB-sjef Kjerstin Braathen sier bruken av bankkort og kredittkort er tilbake på samme nivå som i fjor, og sier dét har mye å si for å få folk tilbake i jobb..

Dagbladet - 25 juni 20 kl. 15:26

DN: Europa åpnes for nordmenn 15. juli

Det får Dagens Næringsliv bekreftet fra kilder i regjeringen..

P4 - 03 juli 20 kl. 11:30

Dale stiller ikke til gjenvalg

Frp-politiker Jon Georg Dale stiller ikke til gjenvalg på Stortinget. Det melder Dagens Næringsliv. Dale har vært landbruksminister, samferdselsminister og statssekretær i Finansdepartmentet, men nå vil han heller jobbe i næringslivet..

P4 - 9 timer siden

Spår eksplosiv vekst i netthandel

Virke spår en enorm vekst i netthandel i Norge i år. Ifølge handelsorganisasjonen kan handelen på nett øke med hele 25 prosent, til over 60 milliarder kroner. Allerede før koronakrisen var det kraftig vekst innen faghandel, og det skjøt ytterligere fart da samfunnet stengte i mars, med en oppgang på 37 prosent.

P4 - I førrgår: 19:17

Stor etterspørsel av hytter

Hyttemarkedet eksploderte i slutten av mai, og selv om det største trykket er over melder hyttemeglere om fortsatt stor etterspørsel og lavt tilbud. Ifølge DNB Eiendom er det omsatt nesten dobbelt så mange hytter i Norge i juni i år, sammenlignet med i fjor, skriver Dagens Næringsliv. Ifølge DNB begynner de å bli utsolgt på hytter i flere områder..

P4 - 03 juli 20 kl. 06:46

Vil ha eget sertifikat for raske båter

Sjøfartsdirektoratet vil ha eget sertifikat for raske båter. De foreslår at alle førere av hurtiggående båter og vannscootere som kan kjøre raskere enn 50 knop, må ha et eget sertifikat. Direktoratet vil også ha 18 års aldersgrense.

NRK - 22 juni 20 kl. 17:32

Oslo børs avsluttet ned

Oslo børsen endte dagen ned 1,13 prosent, og hovedindeksen ligger nå på 805,97 poeng. Norsk Hydro, Telenor og Scatec Solar trekkes frem som dagens vinnere av Dagens Næringsliv. Et fat nordsjø-olje selges for 42 dollar fatet, opp 0,86 prosent..

P4 - I førrgår: 16:24

Erna sendte påminnelse om reiseregler til regjeringen

Etter at det statssekretær Ingelin Noresjø fra KrF trosset UDs reiseregler og dro på ferie til Sverige, sendte Statsministerens kontor ut en påminnelse til regjeringen om koronareglene. Det bekrefter statssekretær Hans Olav Syversen ved Statsministerens kontor til Dagens Næringsliv. Politikerne fikk en påminnelse i forbindelse med at fellesferien nå er i gang.

P4 - 30 juni 20 kl. 08:16

SAS får krisehjelp

Flyselskapet SAS får nå krisehjelp fra de største eierene i selskapet Sverige, Danmark og Wallenberg-familien. Sammen gi de flyselskapet 14,3 milliarder svenske kroner melder Dagens Næringsliv. Norge står utenfor den nye redningspakken til det kriserammede selskapet..

NRK - 29 juni 20 kl. 05:10

Har refundert 350 millioner

Pakkereiseselskapene Apollo, Ving og TUI refundert rundt 350 millioner kroner etter koronautbruddet, skriver Dagens Næringsliv. Ifølge Virke venter nordmenn på å få tilbake over 3 milliarder kroner..

P4 - 01 juli 20 kl. 09:51

TV 2 taper seere

Konflikten mellom TV 2 og Get-eier Telia har kostet kanalen mange seere. I en måned har en halv million Get-kunder vært uten TV 2s kanaler, fordi partene ikke blir enige om en ny avtale. Og nye tall fra Kantar TNS viser at TV 2 markedsandel har falt fra 28 prosent i juni i fjor, til 20,5 prosent i går, skriver Dagens Næringsliv.

NRK - 29 juni 20 kl. 18:08

Ikea avslutter samarbeidet med GK

Ikea Norge har besluttet å avslutte sitt samarbeid med PR-byrået Geelmuyden Kiese, skriver Dagens Næringsliv. Hans Geelmuyden skapte reaksjoner etter uttalelser om mangfold i PR-bransjen. Også LO har avsluttet sitt samarbeid med GK..

Klartale - 25 juni 20 kl. 15:33

Avis sier Erna vil åpne Europa for nordmenn

Torsdag skal det komme nye reiseråd fra myndighetene. Avisa Dagens Næringsliv sier det kan bli store nyheter. Du kan se rådene her på klartale.

P4 - 02 juli 20 kl. 10:21

Luftfartstilsynet reagerer på treg refusjon

Luftfartstilsynet krever svar fra SAS og Norwegian om det de mener er ulovlig billetpraksis. Flyselskapene har siden mars konsekvent brutt bestemmelsen om å refundere billetter for kansellerte flyavganger innen syv dager, skriver Dagens Næringsliv. Luftfartstilsynet sier de har forståelse for at de ikke har klart å følge refusjonskravet på grunn av korona, men ber de nå innen 17.

NRK - 25 juni 20 kl. 21:07

Varsler kraftig prishopp på båter

Båtprodusentene har hatt full medvind denne sesongen, men neste år varsler Askeladden et prishopp på opp til ti prosent som følge av den historisk svake kronekursen. Det skriver Dagens Næringsliv..

P4 - 01 juli 20 kl. 10:07

Forbrukerrådet: – Aktive fond lønner seg ikke

Nordmenn taper nesten 2,6 milliarder kroner årlig på å velge aktive fond over indeksfond. Det viser en gjennomgang gjort av Forbrukerrådet, som slår fast at aktiv forvaltning av globale aksjefond ikke lønner seg for norske forbrukere. Til tross for svake resultater, dominerer aktive fond det norske personkundemarkedet – 84 prosent av aksjefondsmidlene er plassert i aktive fond, skriver Dagens Næringsliv..

E24 - 25 juni 20 kl. 15:18

DN: Europa åpnes for nordmenn fra 15. juli

Nordmenn kan reise til og fra flere steder i Europa uten å måtte gå i karantene fra neste måned, ifølge Dagens Næringsliv..

P4 - 29 juni 20 kl. 06:43

Har refundert 140 mill til charterkunder

Chartergigantene Ving, Apollo og TUI har så langt refundert flere hundre millioner kroner til norske kunder som har fått reisene sine kansellert som følge av koronakrisen. Det skriver Dagens Næringsliv. Vings skal ha refundert mellom 130 og 140 millioner, og sier det gjenstår å refundere omtrent like mye.

NRK - 24 juni 20 kl. 03:42

Hver 4. jurist blir diskriminert

23 prosent av juristene og 24 prosent av jusstudentene har opplevd diskriminering, viser en undersøkelse blant 4000 medlemmer i Juristforbundet. Kjønn og etnisitet er vanligste årsak, skriver Dagens Næringsliv..

P4 - 25 juni 20 kl. 15:22

- Åpnes fra 15. juli

- Fra 15. juli vil nordmenn kunne reise mer eller mindre fritt rundt i Europa. Det melder Dagens Næringsliv, som viser til kilder i regjeringsapparatet.

P4 - 27 juni 20 kl. 19:42

Har betalt ut 140 millioner til kundene - er bare halvveis

Charterselskapet Ving har betalt ut 140 millioner kroner til kundene - men er bare halvveis. Mange nordmenn har penger stående hos pakkereisearrangører for reiser som er blitt kansellert som følge av koronakrisen. Heldigvis for charterselskapene har mange nordmenn takket ja til gavekort eller har skjøvet på betalte reiser, skriver Dagens Næringsliv..

P4 - 23 juni 20 kl. 22:03

Stordalen-kjede har sikret finansiering

Petter Stordalens hotellkjede Nordic Choice har sikret seg finansiering for å komme seg gjennom koronakrisen. Det bekrefter selskapet til Dagens Næringsliv. Men administrerende direktør Torgeir Silseth sier han ikke regner med at kjeden vil begynne å tjene penger igjen før i 2022..

E24 - 23 juni 20 kl. 18:48

Petter Stordalen sikret corona-finansiering

– Vi har skaffet oss kapital i systemet, blant annet eksternt, for å komme oss gjennom dette, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Petter A. Stordalens Nordic Choice Hotels til Dagens Næringsliv..

P4 - 23 juni 20 kl. 05:46

Har destruert 120.000 liter øl

Hansa Borg Bryggerier måtte desturere 120.000 liter øl fra utesteder under koronakrisen. Salg til hotell og restauranter står for 35 prosent av omsteningen av øl, likevel gikk bryggeriene inn for å redusere tapene og hjelpe utelivskundene under krisen.

NRK - 19 juni 20 kl. 07:06

Røkke vil ta Aker Biomarine på børs

Kjell Inge Røkke ønsker ifølge Dagens Næringsliv å ta Aker Biomarine på børs, og hente rundt 225 millioner dollar, eller omtrent 2,15 milliarder kroner, gjennom en rettet emisjon..

P4 - 24 juni 20 kl. 06:57

Nesten hver fjerde jurist har opplevd diskriminering

Nesten hver fjerde jurist har opplevd en form for diskriminering - og kjønn og etnisitet er vanligste årsak. Det viser en undersøkelse Juristforbundet har gjennomført blant arbeidstakere og studenter i forbundet, skriver Dagens Næringsliv. Der kommer det også frem at få av studentene varsler om dette, og at arbeidstakere oftest opplever diskriminering fra en leder i virksomheten..

P4 - 22 juni 20 kl. 05:19

Finværet har gitt hopp for mange restauranter

Det fine sommerværet har sendt mange restauranter opp på fjorårets nivå. Tall DNB har hentet ut fra Dagens Næringsliv viser at forrige ukes omsetning lå på nivå med 2019. Så langt i år er omsetningen 27 prosent lavere.

Aftenposten - 18 juni 20 kl. 13:53

DN: Riksrevisjonen skal undersøke Equinors utenlandsinvesteringer

Riksrevisjonen skal undersøke hvordan staten har opptrådt som eier i Equinor, melder Dagens Næringsliv..

NRK - 18 juni 20 kl. 03:09

Equinor venter magrere tider

Konsernsjef Eldar Sætre varslet i et videomøte med de ansatte tirsdag at Equinor behøver færre ansatte i framtiden. Lave råvarepriser og pressede marginer er årsaken til at de ansatte igjen forberedes på nedbemanninger, ifølge Dagens Næringsliv..

Aftenposten - 18 juni 20 kl. 13:53

DN: Riksrevisjonen skal undersøke statens Equinors-eierskap

Riksrevisjonen skal undersøke hvordan staten har opptrådt som eier i Equinor, melder Dagens Næringsliv..

NRK - 16 juni 20 kl. 10:11

IEA: Venter laveste oljeproduksjon

Det internasjonale energibyrået (IEA) venter den laveste oljeproduksjonen på ti år, skriver Dagens Næringsliv. OPEC, organisasjonen for oljeproduserende land, ligger an til å ha sin laveste produksjon på 30 år..

P4 - 18 juni 20 kl. 05:34

Telia dropper reklame på TV 2

Situasjonen spisser seg til mellom TV 2 og Telia-eide Get. Nå trekker Telia en reklamekampanje fra TV-kanalen, melder Dagens Næringsliv. Kampanjen var verdt flere millioner kroner.

P4 - 18 juni 20 kl. 13:48

Riksrevisjonen skal undersøke Equinor

Riksrevisjonen skal nå undersøke investeringene Equinor har gjort i utlandet, og hvordan staten har opptrådt som eier i selskapet. Det skriver Dagens Næringsliv. Selskapet har tapt over 200 milliarder kroner i USA de siste årene..

P4 - 22 juni 20 kl. 07:11

Hver femte bruktbåt solgt etter én dag

Hver femte bruktbåt på Finn.no blir solgt etter én dag. Det viser nye tall som Dagens Næringsliv har fått fra Finn Motor.

P4 - 18 juni 20 kl. 05:46

NAV venter høy arbeidsledighet neste år

NAV tror arbeidsledigheten vil bli høyere enn normalt i lang tid. Det viser en analyse av arbeidsmarkedet i 2020 og 2021, skriver Dagens Næringsliv. NAV direktør Sigrun Vågeng sier de anslår at ledigheten vil fortsette å falle, men i et langsommere tempo enn vi har sett den siste tiden, noe som betyr at ledigheten også neste år vil være betydelig høyere enn vi er vant til..

P4 - 19 juni 20 kl. 05:41

Norges Bank spår boligprisvekst

Norges Bank spår en boligprisvekst på nærmere 10 prosent de neste to og et halvt årene. I går holdt Norges Bank styringsrenten uendret på 0 prosent, men varslet samtidig at den første rentehevingen kan komme i desember 2022. Bare i år og neste år spår sentralbanksjef Øystein Olsen at boligprisene vil stige med 9,5 prosentpoeng, skriver Dagens Næringsliv..

P4 - 18 juni 20 kl. 06:26

Shoppetall skutt i været

Nordmenn holder ikke igjen på noen ting når det kommer til shopping. Kortdata fra bankene viser at shoppingen har skutt i været igjen etter koronakrisen, ifølge Dagens Næringsliv, som har vært i kontakt med flere banker. Kredittstrateg i Nordea Markets Lars Mouland sier salget i butikker er mer eller mindre tilbake, men at store deler av forbruker av tjenester, og særlig reiseliv, er mye dårligere enn normalt..

P4 - 19 juni 20 kl. 05:42

Tangen må være gjest på besøk

Påtroppende sjef i oljefondet Nicolai Tangen slipper bare inn som «ekstern gjest» i fondets kontorer fram til Stortinget har holdt sin høring om ansettelsen 10. august. De neste ukene skal Tangen gjøre seg kjent med organisasjonen og da besøke medarbeidere ved kontorene i Oslo og London.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt