California

Monday, 26 September, 17:59

Nyheter om California

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 03 sep 22 kl. 04:34

Tusenvis bedt om å evakuere på grunn av skogbrann i California

Tusenvis av mennesker i Nord-California ble fredag beordret til å evakuere på grunn av en skogbrann som har oppstått som følge av høye temperaturer. Byene Weed, Lake Shastina og Edgewood er under obligatorisk evakueringsordre. Skogbrannen spredte seg over mer enn 1.

NRK - 15 sep 22 kl. 03:22

California saksøker Amazon

California saksøker nettgiganten Amazon for brudd på delstatens konkurranselovverk. De mener selskapet gjennom kontraktsklausuler hindrer tredjepartsselgere fra å selge produkter til lavere priser på andre sider enn Amazon, inkludert selgernes egne nettsider. (NTB).

NRK - 12 aug 22 kl. 10:37

California med nye tiltak for å møte vannmangelen

Etter to tiår med tørke må California nå gjøre drastiske tiltak for å sikre nok vann til innbyggerne, sier guvernør Gavin Newsom. – Klimaendringene innebærer at tørke ikke lenger er noe som bare varer et par år om gangen. Tørken er nå permanent her på vestkysten, sa Newsom.

NRK - 05 sep 22 kl. 01:09

To døde i skogbrann i Nord-California

To mennesker er døde etter at kraftig skogbrann feide gjennom en småby i Nord-California søndag. Sheriff Jeremiah LaRue opplyste om dødsfallene på et møte med lokalsamfunnet i et område som i det siste har vært herjet av en av Californias siste skogbranner. Rundt 1000 mennesker har i flere dager vært evakuert fra sine hjem mens brannmannskapene kjemper mot ilden, og LaRue kunne ikke si når de kan komme hjem.

VG - 03 sep 22 kl. 04:41

Tusenvis bedt om å evakuere etter skogbrann i California

Tusenvis av mennesker i Nord-California ble fredag beordret til å evakuere på grunn av en skogbrann som har oppstått som følge av høye temperaturer..

NRK - 26 aug 22 kl. 00:59

California krever nullutslipp for alle nye biler etter 2035

California, USAs mest folkerike stat, har bestemt at alle nye biler som selges fra 2035 skal være nullutslippsbiler. Torsdagens vedtak ønskes velkommen av klimaforkjempere, som håper det kan anspore resten av USA til å trappe opp overgangen til elbiler. Salget av fossilbiler til Californias 40 millioner innbyggere skal fases ut gradvis de neste årene, inntil det kun selges nullutslippsbiler om 13 år.

NRK - 25 aug 22 kl. 10:32

Amerikaner smuglet 60 reptiler gjemt i klærne sine

En mann i California erkjenner straffskyld for å ha smuglet mer enn 1.700 ville dyr inn i USA, inkludert 60 krypdyr gjemt i klærne hans. Mannen, 30 år gamle Jose Manuel Perez, er tiltalt for både smugling og ulovlig jakt på ville dyr og risikerer opptil 60 år i fengsel dersom han dømmes på alle punktene.

NRK - 23 jul 22 kl. 21:58

Skogbrann i California

Yosemite nasjonalpark i California herjes av en voldsom skogbrann som startet fredag. På under et døgn er over 6555 mål skog slukt av brannen. Brannvesenet i California sier det kan ta over en uke før de har flammene under kontroll.

NRK - 19 aug 22 kl. 01:07

Meldinger om døde etter at to fly kolliderte i California

To fly kolliderte idet de forsøkte å lande på en flyplass i Watsonville i California torsdag. Flere skal være døde. Byen tvitrer at de har fått meldinger om at det er flere døde.

NRK - 18 sep 22 kl. 07:37

Storm skaper oversvømmelser i Alaska

En kraftig storm har truffet land vest i Alaska. Lokalsamfunn langs kysten er rammet av flom og strømbrudd, og folk har blitt nødt til å komme seg opp i høyden. Vannmassene har røsket enkelte boliger opp fra grunnmuren, og i Nome fløt et hus ned en elv fram til det satte seg fast i en bro.

Klartale - 16 sep 22 kl. 16:00

Gir bort firmaet for å redde verden

83 år Chouinard, kona og de to barna vil gi makta over selskapet til en stiftelse. Den skal styre etter miljøverdiene som Chouinard selv har styrt etter.Han er selv kjent for å engasjere seg i kampen mot et endret klima og for et bedre miljø.

VG - 16 aug 22 kl. 01:26

Studie: California kan bli rammet av katastrofeflom

California har lenge fryktet «det store jordskjelvet» og står allerede i den verste tørken på 1200 år. Nå spår en rapport at delstaten også kan bli rammet av en katastrofal «megaflom»..

NRK - 15 sep 22 kl. 09:49

Kunder i USA saksøker Tesla

Amerikanske Tesla-kunder saksøker bilprodusenten for villedende reklame om autopilot-systemer. Saksøkerne hevder at Tesla fra 2016 har lurt dem ved å antyde at selskapets systemer for kjøreassistanse var ferdig utviklet eller nær ferdig utviklet. Kundene mener at programvaren lenge forble i utviklingsstadiet og var utrygg.

VG - 14 sep 22 kl. 03:24

Instagram-post kan ha ført til drapet

California (VG): Politiet i Los Angeles undersøker om en Instagram-post av PnB Rock kan være årsaken til at drapsmannen kort tid etter publisering dukket opp og tok livet av rapperen..

NRK - 09 jul 22 kl. 06:22

California saksøkes for å forby våpenreklame for barn

California saksøkes av et tidsskrift som mener at statens forbud mot våpenreklame rettet mot barn er i strid med grunnloven. California innførte nylig en lov som begrenser muligheten for å målrette reklame for våpen mot barn. Guvernør Gavin Newsom begrunner loven med at våpenprodusenten Wee 1 Tactical hadde reklamert for AR15-rifler spesifikt for barn, samme våpen som er brukt i en rekke skoleskytinger, blant annet i Uvalde i Texas der 19 barn og to lærere ble drept.

NRK - 01 aug 22 kl. 17:27

To personer omkom i storbrann i California

McKinney-brannen er fortsatt ute av kontroll der den på to dager la over 200 kvadratkilometer i aske i Klamath-parken ved grensa til Oregon, lengst nord i California. Mandag ble to personer funnet døde i en utbrent bil, opplyser lokale myndigheter. Brannmannskaper som jobber med Californias største skogbrann hittil i år, gjør seg klar for tordenvær som kan gjøre brannen enda farligere..

NRK - 01 aug 22 kl. 05:10

Lyn og tordenvær kan fyre opp under storbrann i California

Brannmannskaper som jobber med Californias største skogbrann hittil i år, gjør seg klar for tordenvær som kan gjøre brannen enda farligere. McKinney-brannen er fortsatt ute av kontroll der den på to dager la over 200 kvadratkilometer i aske i Klamath-parken ved grensa til Oregon, lengst nord i California. Adrienne Freeman, talsperson for USAs skogforvaltning, sier at bakken er så tørr at lyn kan få brannen til å eksplodere, og tordenvær fører dessuten med seg uberegnelige vindkast som kan spre brannen videre i alle retninger.

Dagbladet - 26 aug 22 kl. 19:43

Sjokkfunn i klærne på smugler

En mann i California erkjenner straffskyld for å ha smuglet mer enn 1700 ville dyr inn i USA, inkludert 60 krypdyr gjemt i klærne sine..

NRK - 25 jul 22 kl. 07:39

Skogbranner i California fortsetter å spre seg

Tusenvis av mennesker er evakuert fra brannene som sprer seg raskt i og rundt nasjonalparken Yosemite i California. Søndag spredte flammene seg nærmest ukontrollert. Det til tross for at 2.

Aftenposten - 24 jul 22 kl. 07:13

Tusenvis evakuert på grunn av voldsomme skogbranner i California

Den voldsomme skogbrannen ved Yosemite nasjonalpark i California har slukt over 6555 mål med skog på under et døgn..

VG - 23 aug 22 kl. 14:32

Kim Kardashian fikk vann-refs fra myndighetene

Kim Kardashian (41), Sylvester Stallone (76) og Kevin Hart (43) er blant California-beboerne som har fått varselbrev fra myndighetene..

Klartale - 23 aug 22 kl. 13:10

Romteleskop viser bilder av Jupiter

Verdens største romteleskop har tatt bilder av Jupiter. Det var James Webb-teleskopet som tok bildene for noen måneder siden. Bruker bilder fra verdensrommet for å se fortiden– Vi har aldri sett Jupiter slik før.

NRK - 23 aug 22 kl. 07:40

Romteleskop viser unike bilder av Jupiter

Verdens største romteleskop gir oss nå unike bilder av solsystemets største planet Jupiter. James Webb-teleskopet tok bildene i juli og fanget da blant annet opp Jupiters nordlige og sørlige del, samt den store røde flekken, et stormsystem i planetens atmosfære som rent størrelsesmessig ville ha kunnet svelge Jorden. – Vi har aldri sett Jupiter slik før.

VG - 16 aug 22 kl. 06:18

Tirsdag 16. august: Dette skjedde i natt

California står allerede i den verste tørken på 1200 år. Nå advarer en ny studie at delstaten kan oppleve katastrofeflom..

NRK - 15 jul 22 kl. 23:28

En person pågrepet for 7-Eleven-skytingene i USA

En person er pågrepet, mistenkt for å ha stått bak rekken av dødelige ran på 7-Eleven-kiosker i California. To ble drept og tre skadd i de dødelige ranene på seks ulike kiosker sør i California. Ranene skjedde 11.

NRK - 15 jul 22 kl. 23:28

To pågrepet for 7-Eleven-skytingene i USA

To personer er pågrepet, mistenkt for å ha stått bak rekken av dødelige ran på 7-Eleven-kiosker i California. To ble drept og tre skadd i de dødelige ranene på seks ulike kiosker sør i California. Ranene skjedde 11.

NRK - 14 jul 22 kl. 07:40

Skogbrann nasjonalpark i California

En skogbrann herjer i Yosemite nasjonalpark i California i USA og truer de verdenskjente sequoiatrærne. Brannen sprer seg østover inn i Sierra National Forest. De store viltvoksende mammuttrærne i nasjonalparken står i fare for å bli rammet av skogbrannen.

NRK - 14 jul 22 kl. 07:40

Skogbrann truer trær i nasjonalpark i California

En skogbrann herjer i Yosemite nasjonalpark i California i USA og truer de verdenskjente sequoiatrærne. Brannen sprer seg østover inn i Sierra National Forest. De store viltvoksende mammuttrærne i nasjonalparken står i fare for å bli rammet av skogbrannen.

VG - 12 jul 22 kl. 08:19

Politiet: To skutt og drept og tre såret på fire 7-Eleven-kiosker i California

To personer er drept og tre skadd på seks ulike 7-Eleven-kiosker i det sørlige California 11. juli – eller 7/11, ifølge politiet i USA. Mistenkte er på frifot..

Klartale - 11 maj 22 kl. 14:12

Kraftig økt vannforbruk i tørkerammede California

I fjor ba Gavin Newsom om at folk i California måtte bruke 15 prosent mindre vann enn de gjorde i 2020. Newsom er guvernør i staten, som har flest innbyggere av alle i USA.Han ba folk vanne plenen og vaske opp sjeldnere.

Klartale - 11 maj 22 kl. 14:12

Sliter med å spare nok vann under tørken i California

I fjor ba Gavin Newsom om at folk i California måtte bruke 15 prosent mindre vann enn de gjorde i 2020. Newsom er guvernør i staten, som har flest innbyggere av alle i USA.Han ba folk vanne plenen og vaske opp sjeldnere.

Dagbladet - 10 aug 22 kl. 19:22

Arrestert for drap etter 40 år

Politiet i Sunnyvale California arresterte en 75-år gammel mann etter dødsfallet av 15-år gammel jente, som ble kidnappet fra et busstopp i 1982..

Klartale - 09 aug 22 kl. 08:33

Olivia Newton-John er død

Sangeren og skuespilleren Olivia Newton-John er død. Hun er blant annet kjent fra filmen «Grease». I den spilte hun sammen med John Travolta.

NRK - 08 aug 22 kl. 21:32

Olivia Newton-John er død

Den australske stjerneskuespilleren Olivia Newton-John er død, melder flere amerikanske medier. Newton-John ble 73 år. Hun er mest kjent for filmen Grease.

VG - 06 aug 22 kl. 09:15

Tusen innestengt etter storflom i Death Valley

Fredag utløste kraftig nedbør en styrtflom i Death Valley National Park i California. Flommen begravde en rekke biler og sørget for at flere veier i nasjonalparken..

NRK - 06 jul 22 kl. 05:02

Kraftig skogbrann i California

En eksplosiv skobrann som brøt ut i Calaveras County i California 4. juli doblet seg i størrelsen over natten og skal nå ramme et området på mer enn 3000 dekar, skriver The Guardian. Brannen som truer kraftinfrastrukturen har ført til at hundrevis har evakuert fra området.

VG - 01 aug 22 kl. 06:34

Mandag 1. august: Dette skjedde i natt

Uvær kan gjøre vondt verre for skogbrannen som herjer i California..

VG - 01 aug 22 kl. 05:00

Lyn og tordenvær kan fyre opp under storbrann i California

Brannmannskaper som jobber med Californias største skogbrann hittil i år, gjør seg klar for tordenvær som kan gjøre brannen enda farligere..

NRK - 31 jul 22 kl. 05:35

Skogbrann i California ute av kontroll

En skogbrann nær Californias grense mot Oregon blusset kraftig opp natt til lørdag og er ute av kontroll. Flere lokalsamfunn evakueres. Brannen herjer i uttørket skog i bratt terreng i det vernede skogsområde Klamath, vest for Yreka, sier pressetalsperson Caroline Quintanilla.

Dagbladet - 25 jul 22 kl. 04:30

- Sivilisasjonen står på spill

Tusenvis av mennesker er evakuert fra brannene som sprer seg raskt i og rundt nasjonalparken Yosemite i California..

VG - 24 jul 22 kl. 03:43

Voldsom brann utenfor nasjonalpark: - Beveger seg raskt

Skogbrannen «Oak fire» herjer utenfor nasjonalparken Yosemite i California. Over seks tusen mennesker har fått ordre om å evakuere..

VG - 24 jul 22 kl. 03:43

Voldsom brann utenfor nasjonalpark i USA: - Beveger seg raskt

Brannvesenet har ikke kontroll på skogbrannen «Oak fire», som herjer utenfor nasjonalparken Yosemite i California. Over seks tusen mennesker har fått ordre om å evakuere..

NRK - 22 jul 22 kl. 09:02

Fleire personar skotne i Los Angeles

Fleire personer er skotne i Los Angeles i California. Det melder CBS News..

E24 - 16 jun 22 kl. 12:00

Road trip i California

En av de mest pittoreske kjøreturene i verden finner du på USAs vestkyst, langs Pacific Coast Highway i California..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com