California

Onsdag, 21 April, 07:00

Nyheter om California

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 03 april 21 kl. 05:14

Åpner for konserter i California

California åpner fra 15. april for innendørs konserter, teater og basketballkamper, samt private arrangementer, for første gang på over ett år. Begrunnelsen er at smitteraten har falt til rekordlavt nivå i California..

NRK - 13 april 21 kl. 11:46

Ny virusvariant i Steinkjer

Den første smittede i det store utbruddet i Steinkjer har fått påvist California-varianten av viruset. Kommunen kjenner ikke smitteveiene. følge Californias folkehelseinstitutt antas California-varianten (B.

Klartale - 13 april 21 kl. 11:22

Mutert virus fra California er funnet i Steinkjær

En person i Steinkjær er korona-smittet av en virusvariant fra California i USA. Det er ukjent hvor personen er blitt smittet..

NRK - 10 april 21 kl. 08:28

Får ikke begrense bibelgrupper

California har lagt ned forbud mot enkelte religiøse samlinger i private hjem for å begrense smittespredning, men nå sier amerikansk høyesterett nei. Fem konservative dommere stemte for at smittevernrestriksjoner ikke kan gjelde for religiøse samlinger i private hjem, som for eksempel bibelgrupper og bønnemøter. De tre liberale dommerne og høyesterettsjustitiarius stemte imot.

NRK - 06 mars 21 kl. 05:52

California åpner opp Disneyland

I California kan fornøyelsesparker, utendørs kulturarrangementer og baseballstadioner åpne 1. april. Det er første gang på over et år at folk kan besøke slike attraksjoner i delstaten.

Dagbladet - Igår: 02:36

Kan ha hjulpet drapstiltalt: - Avskyelig

Den demokratiske kongressrepresentanten, Maxine Waters (82) fra California anklages for å ha opptrådt på en måte som kan velte hele saken mot den tidligere politimannen Derek Chauvin, som er tiltalt for å ha drept George Floyd i Minneapolis..

NRK - 16 april 21 kl. 19:06

Mulig forbindelse mellom utbrudd

Koronautbruddet i Midtre Gauldal sør for Trondheim er trolig knyttet til smitte fra Steinkjer. Testsvar viser at det muterte viruset fra California også er påvist i Midtre Gauldal. Det er fire nye tilfeller i dag og dermed 26 smittede personer i alt..

NRK - 11 feb. 21 kl. 18:34

California hardest rammet i USA

I California har 45.496 mennesker mistet livet i koronapandemien så langt. Dermed har delstaten passert New York som den hardest rammede i USA, ifølge statistikk.

VG - 14 april 21 kl. 02:26

To menn pågrepet i 25 år gammel forsvinningssak

Den 19 år gamle California-studenten Kristin Smart var på vei hjem fra fest da hun forsvant i mai 1996..

NRK - 13 april 21 kl. 13:39

Ti personer med mutert virus

Ti personer i Steinkjer har fått påvist virusvarianten fra California. Det opplyser Gollaug Belbo Ringseth, assisterende kommuneoverlege i Steinkjer..

NRK - 11 mars 21 kl. 12:14

Solkraft øker kraftig i California

26,4 prosent av elektrisiteten i California kom i 2020 fra solkraft. Det melder Bloomberg. For ti år siden var andelen solkraft bare 1,6 prosent..

VG - 07 april 21 kl. 19:20

LA-politiet om Woods-ulykken: Kan ha tatt feil av pedalene

Råkjøring er identifisert som hovedårsaken til den dramatiske kollisjonen til golfstjernen Tiger Woods den 23. februar. Hendelsen fant sted utenfor Los Angeles i California..

Aftenposten - 07 april 21 kl. 12:49

Brækhus om Tyson-besøk: – Jeg har aldri vært på cannabisfarmen hans

Cecilia Brækhus (39) presiserer at hun ikke har besøkt Mike Tyson (54) på farmen i California der det dyrkes….

VG - 07 april 21 kl. 12:49

Brækhus om Tyson-besøk: – Jeg har aldri vært på cannabisfarmen hans

Cecilia Brækhus (39) presiserer at hun ikke har besøkt Mike Tyson (54) på farmen i California der det dyrkes cannabisplanter. Hun traff superstjernen på treningsstudioet i Los Angeles..

NRK - 06 april 21 kl. 19:04

Indisk virusvariant funnet i USA

En mutert variant av koronaviruset er påvist i California av forskere ved Stanford-universitetet, melder Los Angeles Times. Mutasjonen ble første gang oppdaget i India 24. mars, ifølge BBC.

VG - 05 april 21 kl. 12:16

Brækhus besøkte Tysons cannabis-farm: – Han koste seg med en blås

Mike Tyson (54) brukte langfredagen få besøk av Cecilia Brækhus (39) og UFC-mester Francis Ngannou (34) på sin mye omtalte cannabis-farm i California..

Aftenposten - 04 april 21 kl. 18:00

Den rusavhengige popstjernen sa at hun er «California sober». Da kom det sterke reaksjoner.

Kan cannabis hjelpe mot tyngre avhengighet? Spørsmålet skaper debatt i USA..

NRK - 03 mars 21 kl. 00:32

13 døde i kollisjon i California

13 personer mistet livet i en kollisjon ved Holtville sør i California tirsdag. Det var 25 personer i bilen som kolliderte med en lastebil med grus. Bilen var registrert for sju eller åtte passasjerer..

NRK - 02 april 21 kl. 08:24

Ofrene var ikke tilfeldig utvalgte

Mannen som skjøt og drepte fire personer, inkludert en ni år gammel gutt, sør i California onsdag, kjente alle ofrene, ifølge politiet. Det melder AP. Politiet mener gjerningsmannen hadde personlige eller forretningsmessige motiver..

NRK - 01 april 21 kl. 08:00

Barn blant de drepte

Et barn er blant fire personer som er skutt og drept i en kontorbygning i byen Orange i California, opplyser politiet. Den antatte gjerningspersonen ble skutt av politiet og brakt til sykehus, skriver AFP. Tilstanden er ikke kjent..

NRK - 01 april 21 kl. 05:24

Fire døde etter skyteepisode i USA

Minst fire personer er døde og to er skadet etter en skyteepisode i Orange County i delstaten California. Hendelsen skal ha funnet sted i forretningsbygg. Situasjonene skal være under kontroll, opplyser politiet, ifølge NBC News.

NRK - 25 feb. 21 kl. 08:32

Over 50.000 døde i California

California er den første amerikanske delstaten som har passert 50.000 døde under koronapandemien. Det melder NBC News.

NRK - 27 mars 21 kl. 06:23

Nær 550.000 koronadødsfall i USA

548.000 menneske har døydd av koronasjukdom dei siste 13 månadene i USA, viser tal frå Johns Hopkins-universitetet. Ove 30 millionar er, eller har vore, smitta.

NRK - 25 mars 21 kl. 23:33

USC betaler 1,1 mrd. for overgrep

Universitetet i Sør-California har inngått forlik og skal betale en rekke kvinner tilsammen 1,1 milliarder dollar etter at en ansatt gynekolog foregrep seg på over 700 pasienter, skriver New York Times..

VG - 15 feb. 21 kl. 12:18

Lager Trump-TV i California: San Francisco har blitt en flyktningleir

WASHINGTON D.C. (VG) Ben Bergquam kjemper Donald Trumps sak fra en av USAs mest liberale stater.

NRK - 08 mars 21 kl. 03:51

Prins Harry: – Vi ba om hjelp

Prins Harry sier at han ba kongefamilien om hjelp til å takle presset fra mediene, men at de ikke fikk noe, utover råd om å godta at «det er slik det er». Han sier de flyttet til California fordi de ikke følte seg trygge. – Vi var desperate, sier han..

NRK - 03 jan. 21 kl. 02:55

Sju barn døde i ulykke i California

Sju barn og to voksne mistet livet i en frontkollisjon på en øde vei i Fresno, California sent 1.nyttårsdag. En bil sto i full fyr da nødetatene kom til stedet, og i den var det sju barn, opplyser California-politiet..

NRK - 26 feb. 21 kl. 06:35

Mutert virus skaper uro

Amerikanske forskere mener å ha påvist enda et mutert koronavirus som både er mer smittsomt og som ser ut til å være mer motstandsdyktig mot vaksiner. Viruset kan også være farligere enn tidligere varianter. Forskere ved University of California San Francisco står bak studien som kan forklare hvorfor delstaten har opplevd en dramatisk økning i antall tilfeller av covid-19 og koronarelaterte dødsfall de siste månedene..

NRK - 24 jan. 21 kl. 10:24

Bombeangrep mot kirke i California

FBI og lokale myndigheter etterforsker et bombeangrep mot en kirke i El Monte i California. Ingen ble skadet i angrepet mot kirken lørdag morgen, men bygningen ble ødelagt..

Aftenposten - 23 feb. 21 kl. 23:26

For et halvt år siden var han en av USAs folkehelter. Nå er han sauset inn i skandaler.

Koronapandemien ga guvernørene i New York og California solid oppgang på meningsmålingene. Så dummet de seg ut..

VG - 21 feb. 21 kl. 23:52

Hovland med superfinish: – Det er så lekkert

Viktor Hovland (23) åpnet med en birdie, fortsatte eksepsjonelt stødig og jevnt – og avsluttet med en superspurt og foreløpig en delt 5. plass under finaledagen av PGA-golfens pengestinne The Genesis Invitational i California..

NRK - 20 feb. 21 kl. 21:01

Statusrapport fra Mars-helikopter

Den lille helikopterdronen Ingenuity som torsdag landet på Mars om bord på Nasas robotkjøretøy Perseverance, har fredag sendt statusrapport til kontrollsenteret i Pasadena i California. Forskerne har fått bekreftet at systemene fungerer som planlagt..

NRK - 19 jan. 21 kl. 03:32

Mutert virus funne i 20 delstatar

Den britiske varianten av koronaviruset er oppdaga i 20 delstatar, melder det amerikanske smittevernbyrået CDC. Flest tilfelle er funne i Florida og California. California har passert 3 millionar smittetilfelle totalt..

NRK - 13 jan. 21 kl. 06:00

California letter på restriksjonene

California letter på restriksjonene i deler av delstaten. Det betyr at restauranter igjen kan servere mat utendørs, frisører kan åpne og butikker kan betjene flere kunder. I første omgang gjelder det for fylkene i Sacramento-regionen..

NRK - 13 jan. 21 kl. 06:00

California letter på restriksjoner

California letter på korona-restriksjonene i deler av delstaten. Det betyr at restauranter igjen kan servere mat utendørs, frisører kan åpne og butikker kan betjene flere kunder. I første omgang gjelder det for fylkene i Sacramento-regionen..

NRK - 10 feb. 21 kl. 03:14

Granskning gir piloten skylda

Den amerikanske havarikommisjonen gir flyveren av et helikopter som styrtet i California i januar i fjor skylden for ulykken. Flyveren tok en rekke uheldige beslutninger, sier kommisjonen. Basketballstjernen Kobe Bryant og åtte andre døde i ulykken..

NRK - 05 des. 20 kl. 03:05

California godkjenner resultatet

Delstaten California har godkjent resultatet fra presidentvalget 3. november. Det sørger for at påtroppende president Joe Biden får mer enn 270 valgmenn.

NRK - 05 des. 20 kl. 03:05

California godkjenner valgresultat

Delstaten California har godkjent resultatet fra presidentvalget 3. november. Det sørger for at påtroppende president Joe Biden får mer enn 270 valgmenn.

Aftenposten - 03 jan. 21 kl. 07:23

Sju barn blant ni døde i trafikkulykke i California

Sju barn i alderen 6 til 15 år og to voksne mistet livet i en frontkollisjon på en øde vei i Fresno, California sent første nyttårsdag..

NRK - 01 feb. 21 kl. 07:37

Hovland nummer 12 i verden

Norske Viktor Hovland klatrer to plasser på verdensrankingen i golf for menn, og er nummer 12. Hovland ble nummer to i helgens PGA-turnering i La Jolla, California. Nest beste nordmann på rankingen er Kristoffer Ventura, som har falt til 203.

NRK - 30 jan. 21 kl. 02:19

Musikkfestivaler avlyst i USA

Musikkfestivalen Coachella som skulle finne sted i april i California er avlyst. Det er tredje gangen festivalen blir avlyst, melder Reuters. Også festivalen Stagecoach er avlyst som følge av koronapandemien..

NRK - 26 jan. 21 kl. 04:49

California letter på restriksjoner

USAs mest folkerike delstat fjerner påbudet om å holde seg hjemme etter at smittekurven har jevnet seg ut. Å fjerne påbudet blir hyllet av bedrifter som sliter økonomisk, men helsemyndighetene er bekymret for at folk blir slepphendte..

NRK - 20 jan. 21 kl. 23:00

Demokratene kontrollerer Senatet

Demokratene har nå flertall i Senatet med visepresidentens dobbeltstemme. Tre nye demokratiske senatorer avla eden i dag. Det er Jon Ossoff og Raphael Warnock fra Georgia og Alex Padilla fra California som overtar Kamala Harris' sete..

NRK - 19 jan. 21 kl. 00:40

Padilla overtar Harris' senatssete

Guvernøren i California har utnemnt Alex Padilla til setet i Senatet som blir ledig når Kamala Harris tiltrer som visepresident. Padilla har til no gjort teneste som delstatsminister. Ny delstatsminister blir truleg Shirley Weber, melder CNN..

VG - 17 jan. 21 kl. 17:28

Phil Spector (80) er død

Den legendariske og omstridte musikkprodusenten døde lørdag. Det bekrefter fengselsmyndighetene i California..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt