Bystyret

Friday, 22 November, 03:25

Nyheter om Bystyret

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 12:42

Skal lage ny personvern-strategi

Bergen kommune skal neste år legge fram ein ny strategi for personvern og informasjonstryggleik i etterkant av Vigilo-saka. Byråd Erlend Horn (V) sa i Bystyret at kommunen også vil vurdere meir sentralisert styring av sårbare personvernprosessar..

P4 - Igår: 16:29

13 000 brudd på arbeidsmiljøloven

Det er 13 000 brudd på arbeidsmiljølen årlig på sykehjem i Bergen. Det kom fram i Bystyret i Bergen i dag, melder Bergens Tidende. Kommunen satte i gang en kartlegging etter at det ble avslørt rundt 100 000 brudd på arbeidsmiljøloven i Oslo..

NRK - 30 Oct 19 kl. 16:05

Protesterer utenfor Bystyret

Demonstranter fra miljøorganisasjonen Extinction Rebellion protesterer i ettermiddag utenfor bystyremøtet i Bergen. – Vi vil følge med på at det nye Bystyret tar klimakrisen på alvor, sier talsperson for demonstrantene, Torleif Torgersen..

Aftenposten - 13 Nov 19 kl. 19:33

Finansminister Siv Jensen skyter ned Oslo-byrådets eiendomsskatt-plan

Lars Petter Solås (Frp) var først ute med nyheten. Han slapp den fra talerstolen i Bystyret..

NRK - 13 Nov 19 kl. 20:39

Oslo får ny vassforsyning i 2028

Bystyret vedtok onsdag at Holsfjorden i Lier blir Oslos reservevassforsyning. Løysinga skal erstatte Maridalsvatnet som vasskjelde i krisetilfelle. Mattilsynet ville gi kommunen éin million kroner i dagbøter frå 21.

Aftenposten - 13 Nov 19 kl. 18:30

Tre av fire regjeringspartier går imot egen regjering i sykehus-strid

Alle partiene i Bystyret i Oslo, bortsett fra Ap og Høyre, er kritiske til planene om å legge ned Ullevål sykehus..

Aftenposten - 13 Nov 19 kl. 18:30

Tre av fire regjeringspartier går imot egen regjering i sykehus-striden

Alle partiene i Bystyret i Oslo, bortsett fra Ap og Høyre, er kritiske til planene om å legge ned Ullevål sykehus..

Aftenposten - 13 Nov 19 kl. 22:53

I syv år blir stranden og parken en byggeplass. Bystyret fikk ikke alternativer.

En 2 mil lang tunnel under Nordmarka til 12,5 milliarder kroner skal sikre reservevannforsyning til Oslo. På veien dit blir flere store friområder anleggsplasser i årevis..

P4 - 13 Nov 19 kl. 20:46

Oslo får ny vannforsyning

Oslo får ny vannforsyning i 2028. Bystyret vedtok i kveld planene om å etablere en reservannforsyning via en undergrunnstunnel fra Holsfjorden. I dag får ni av ti Oslo-beboere vannet sitt fra Maridalsvannet.

Aftenposten - 10 Nov 19 kl. 18:32

Amazon brukte millioner på å kaste sosialist. Det lyktes ikke.

Kshama Sawant er én av få folkevalgte sosialister i USA. Amazon-eier Jeff Bezos brukte rekordbeløp på å støtte motkandidaten hennes til Bystyret i Seattle, til ingen nytte..

Aftenposten - 10 Nov 19 kl. 09:00

Kulturminister Trine Skei Grande: Skremt av manglende Oslo-kunnskap – på Stortinget

Hvis flere rikspolitikere kjente Oslo, ville byen ha blitt mye bedre behandlet, mener Venstre-lederen. Og hvem i Bystyret, i sin tid, lo av fjordbyen? Trine Skei Grande forteller..

NRK - 02 Nov 19 kl. 18:54

Tysk by innfører kriseberedskap

I Dresen, øst i Tyskland, har Bystyret vedtatt å innføre særskilt kriseberedskap på bakgunn av store problemer med nynazisme og høyreekstremisme. Byen har lenge vært en bastion for høyreradikale og politikerne vil gjøre mer for å bekjempe disse..

Aftenposten - 02 Nov 19 kl. 19:12

Tysk by innfører kriseberedskap mot høyreekstremisme

I Dresden øst i Tyskland har Bystyret vedtatt å innføre en særskilt kriseberedskap på grunn av store problemer med nynazisme og høyreekstremisme..

P4 - 15 Oct 19 kl. 17:20

Hevde Bystyret er informert

Byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg sier hun har informert Bystyret og overholdt informasjonsplikten om over 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven i Bergs etater. Både Kontrollutvalgslederen i kommunen og Arbeidstilsynet varsler utvidet kontroll av hvordan byråd Berg har styrt alle sine etater.

P4 - 14 Oct 19 kl. 06:47

Færre bystyrerepresentanter med minoritetsbakgrunn

På åtte år har andelen av Arbeiderpartiets bystyrerepresentanter i Oslo falt fra 55 til 25 prosent. Kun tre av Aps politikere med fast plass i Bystyret har nå minoritetsbakgrunn, som er det laveste tallet på 20 år, skriver Aftenposten. Det er nå høyre som har flest minoritetspolitikere i Bystyret, med fire..

NRK - 15 Oct 19 kl. 16:19

Mener hun har informert Bystyret

Byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg, sier til NRK at hun har informert Bystyret og at hun mener at hun har overholdt informasjonsplikten. Tirsdag varslet kontrollutvalgslederen i Oslo kommune flere kontroller mot byråden..

NRK - 15 Oct 19 kl. 16:19

Berg: Har informert Bystyret i Oslo

Byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Berg, sier til NRK at hun har informert Bystyret og at hun mener at hun har overholdt informasjonsplikten. Tirsdag varslet kontrollutvalgslederen i Oslo kommune flere kontroller mot byråden..

NRK - 28 Oct 19 kl. 11:00

Ap får ordføraren i Bergen

SV og Rødt sikrar Arbeidarpartiet ordføraren i Bergen, ifølge BT. Dermed blir det Marte Mjøs Persen som held fram i stillinga. Partia har nå blitt einige om kva for politikarar som får heiltidsverv i Bystyret..

Aftenposten - 09 Oct 19 kl. 23:58

Iskald stemning i Bystyret

(Fædrelandsvennen) De fire som brøt ut fra Demokratene ble kalt «judaser» da de tok plass sammen med sitt gamle parti i det nye Bystyret i Kristiansand..

Aftenposten - 21 Oct 19 kl. 15:57

Marianne Borgen blir ordfører i Oslo i fire nye år

Forslaget til fordeling av vervene i Bystyret er klart. Men Ap og MDG forhandler seg imellom til siste slutt, og varaordfører-vervet ligger i potten..

P4 - 22 Oct 19 kl. 17:07

Trekker seg som som gruppeleder

Eirik Lae Solberg trekker seg som gruppeleder for Høyre i Oslo. Det melder Vårt Oslo . Solberg var Høyres byrådslederkandidat ved årets kommunevalg.

NRK - 22 Oct 19 kl. 16:53

Eirik Lae Solberg trekker seg

Eirik Lae Solberg trekker seg som gruppeleder for Høyre i Oslo, melder Vårt Oslo. Solberg var Høyres byrådslederkandidat ved årets kommunevalg. Han vil fortsatt representere Høyre i Bystyret, men vil ikke lenger være heltidspolitiker..

NRK - 20 Oct 19 kl. 09:48

Vil øke støtten til Natteravnene

Høyres gruppeleder i Bystyret i Oslo, Eirik Lae Solberg, foreslår økt støtte til frivillig innsats etter flere voldshendelser i hovedstaden i helgen. – Byrådet har mistet kontrollen over voldsutviklingen i Oslo, sier Solberg til Aftenposten..

Dagbladet - 20 Oct 19 kl. 11:06

Høyre foreslår økt støtte til Natteravnene i Oslo etter voldshelg

Høyres gruppeleder i Bystyret i Oslo, Eirik Lae Solberg, foreslår økt støtte til frivillig innsats etter flere voldshendelser i hovedstaden i helga..

P4 - 21 Oct 19 kl. 16:20

Borgen fortsetter som ordfører

Marianne Borgen fra SV blir fortsatt ordfører i Oslo i fire nye år. Det melder Aftenposten. Ifølge avisen er forslaget til fordeling av resten av vervene i Bystyret også klart.

Aftenposten - 07 Oct 19 kl. 18:32

– Hvis Bystyret vil trenere planene om å bygge Gaustad, blir det heller ikke nytt sykehus på Aker

Bevilgningene til nytt sykehus på Gaustad og Aker betyr et skritt nærmere nedleggelse av Ullevål. Motstanderne håper at Bystyret i Oslo vil kunne stoppe reguleringsplanene..

VG - 18 Oct 19 kl. 20:48

Høyre ut mot Thorkildsen (SV): Feil å forby kommersielle aktører i barnevernet

Leder for Helse- og sosialkomiteen i Oslo kommune, James Stove Lorentzen (H), mener Bystyret må ta selvkritikk – i stedet for å rette blikket mot private aktører..

NRK - 18 Oct 19 kl. 15:21

Vil undersøke alle Bergs etater

Kommunerevisjonen foreslår en undersøkelse av alle etatene underlagt byråd for samferdsel og miljø, Lan Marie Berg. De vil kartlegge hva Berg har visst og hva hun har informert Bystyret om. NRK har avslørt flere tusen brudd på arbeidsmiljøloven..

P4 - 18 Oct 19 kl. 16:06

Vil undersøke alle Bergs etater

Kommunerevisjonen vil undersøke alle etatene til miljø- og samferdselsminister Lan Marie Berg. Det skjer etter avsløringer om 15 000 brudd på arbeidsmiljøloven, melder NRK. Kommunerevisjonen vil undersøke hva hun har visst og hva hun har informert Bystyret om..

P4 - 20 Oct 19 kl. 10:16

Vil øke støtten til Natteravnene

Høyre mener byrådet i Oslo har mistet kontrollen over voldsutviklingen i Oslo. Partiet vil foreslå å styrke pengestøtten til Natteravnene og Røde Kors Gatemegling, sier gruppeleder i Bystyret Eirik Lae Solberg til Aftenposten. Det har i helgen vært flere titall voldshendelser i hovedstaden, mange av dem uprovoserte angrep utført av ungdommer.

VG - 09 Oct 19 kl. 21:56

Isfront i Bystyret: Utbrytere kalt «judaser» av tidligere partikamerat

KRISTIANSAND (VG) Demokratene-representant Alf Albert kalte de fire utbryterne fra partiet for «judaser» i bystyresalen..

Aftenposten - 07 Oct 19 kl. 19:00

Bystyret tvinges til hastevedtak for ti milliarder om vannanlegg på Huseby | Margrethe Geelmuyden

Planen er for dårlig utredet. Fristen må utsettes..

Aftenposten - 09 Oct 19 kl. 20:06

Jan Oddvar Skisland (Ap) er ny ordfører i Kristiansand

Arbeiderpartiets Jan Oddvar Skisland (61) er valgt til ny ordfører i Kristiansand med 36 av 71 stemmer i Bystyret, melder Fædrelandsvennen..

P4 - 25 Sep 19 kl. 18:33

Bystyret erklærer klimakrise

Bystyret i Oslo har i dag blitt enige om å erklære klimakrise. Det var kun Frp som stemte imot erklæringen. Oslo skal kutte klimagassutslippene med 95 prosent innen 11 år.

NRK - 07 Oct 19 kl. 15:23

Representanter meldt seg ut

Fire av Demokratenes ti representanter til Bystyret i Kristiansand har meldt seg ut av sitt eget parti. Arbeiderpartiets Jan Oddvar Skisland blir trolig ny ordfører i Kristiansand..

NRK - 09 Oct 19 kl. 18:35

Skisland ny ordfører i Kristiansand

Jan Oddvar Skisland (Ap) blir ordfører i Kristiansand. Han fikk 36 av 71 stemmer i Bystyret. Dermed blir Skisland ordfører de neste fire årene.

P4 - 07 Oct 19 kl. 15:25

Fire har meldt seg ut av Demokratene

Fire av Demokratenes ti representanter til Bystyret i Kristiansand har meldt seg ut av partiet. Det melder NRK. Det innvandringskritiske partiet ble tredje størst i årets kommunevalg og havnet på vippen.

NRK - 10 Sep 19 kl. 20:07

Hjartøy tilbake i Bystyret

Den tidligere ordfører Ole-Henrik Hjartøy (H) får plass i Bystyret i Bodø igjen takket være personstemmene. Det skriver Avisa Nordland. Hjartøy stod opprinnelig på 45-plass på Høyres liste og hadde ikke regnet med plass, men ble stemt opp på lista..

NRK - 25 Sep 19 kl. 18:31

Oslo byråd erklærer klimakrise

Bystyret i Oslo har onsdag blitt enige om å erklære klimakrise. Kun Frp stemte imot. Oslo skal kutte klimagassutslippene med 95 prosent innen 2030.

P4 - 23 Sep 19 kl. 09:28

Ap-ordfører i Stavanger

Så er det bekreftet i Stavanger - for første gang på 24 år blir det ikke Høyre-styre i oljebyen. Arbeiderpartiets Kari Nessa Nordtun blir Stavangers nye ordfører. Men Ap blir på ingen måte alene i Bystyret - det består også av KrF, SV, og Senterpartiet - i tillegg til de tradisjonelle motpartene Miljøpartiet De Grønne og Folkeaksjonen nei til mer bompenger.

P4 - 16 Sep 19 kl. 17:06

Venstre åpner for samtaler med MDG i Oslo

Venstre åpner for å samarbeide med Miljøpartiet de Grønne i Oslo. Det sier Venstres førstekandidat Hallstein Bjercke til Aftenposten. Dersom Venstre skifter side i Oslo-politikken, vil Raymond Johansens rødgrønne byråd ikke lenger være avhengig av Rødt for å ha flertall.

Aftenposten - 13 Sep 19 kl. 10:35

Etter 20 år og medlemskap i fire ulike partier har Danny Chaudhry kommet inn i Bystyret

Han startet sin politiske karriere i Venstre for 20 år siden. Siden har han vært aktiv i Sp og Frp, men ble aldri folkevalgt. Før nå..

Aftenposten - 10 Sep 19 kl. 07:26

Hun skilt og mistet jobben, de neste årene brukte hun all tid på kampen mot bompenger. Nå skal hun i Bystyret.

Cecilie Lyngby hadde aldri drømt om å bli folkevalgt. Følg hennes siste dag som aksjonist..

Aftenposten - 10 Sep 19 kl. 07:26

Hun ble skilt og mistet jobben, de neste årene brukte hun all tid på kampen mot bompenger. Nå skal hun i Bystyret.

Cecilie Lyngby hadde aldri drømt om å bli folkevalgt. Følg hennes siste dag som aksjonist..

NRK - 11 Sep 19 kl. 11:55

Friele inn i Bergen bystyre

Tidligere ordfører Herman Friele har fått plass i det nye Bystyret i Bergen. 76-åringen fikk 722 personstemmer og 63 slengere, og sikret dermed plassen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt