Bystyret

Mandag, 06 Juli, 14:20

Nyheter om Bystyret

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 26 juni 20 kl. 23:01

Minneapolis godkjente forslag om å løysa opp politiet

Bystyret i Minneapolis har einstemmig godkjent eit forslag om å endra lovverket slik at politietaten i byen kan bli oppløyst..

P4 - 10 juni 20 kl. 19:49

Sier nei til alkohol på fotballkamper

Bystyret i Oslo sier nei til alkoholservering på fotballarenaer i hovedstaden. Det ble klart etter en votering i Bystyret i kveld. Høyre, Frp og Folkeaksjonen nei til mer bompenger stemte for, mens Rødt, SV, Ap, MDG, KrF og Venstre var mot.

P4 - 24 juni 20 kl. 23:06

Stemte ned hjemmekontorforslag

Bystyret i Oslo stemte i dag ned forslaget fra Høyre om bruk av hjemmekontor. Partiet foreslo at ti prosent av de kommuneansatte, det vil 53.000 personer, kan jobbe hjemmefra.

VG - 10 juni 20 kl. 19:13

Bystyret i Oslo stemte mot alkohol på fotballarenaer – ordføreren refser NFF

Bystyret i Oslo stemte nei til Høyres forslag om å tillate alkoholservering for ordinære publikummere på idrettsarenaer. Samtidig sier ordfører Marianne Borgen at også VIP-skjenking bør forbys..

VG - 24 juni 20 kl. 23:50

Høyreforslag om hjemmekontor i Oslo nedstemt: – Krever bedre forberedelse

Høyres forslag om at ti prosent av Oslo kommunes 53.000 ansatte kan jobbe hjemmefra, ble nedstemt i Bystyret onsdag. Byrådspartiene er positive til mer hjemmekontor, men vil forankre det hos ansatte..

VG - 24 juni 20 kl. 08:05

Varsler nei til hjemmekontor i Oslo: – Krever bedre forberedelse

Høyres forslag om at ti prosent av Oslo kommunes 53.000 ansatte kan jobbe hjemmefra, blir trolig nedstemt i Bystyret onsdag. Byrådspartiene er positive til mer hjemmekontor, men vil forankre det hos ansatte..

Aftenposten - 03 juni 20 kl. 15:38

Vil at Oslo skal bli først med stemmerett for 16 og 17-åringer

Får Oslos ordfører det som hun vil kan 16- og 17-åringer havne i Bystyret..

P4 - 27 mai 20 kl. 14:20

Røe Isaksen tar ikke gjenvalg

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen vil ikke stille til gjenvalg til Stortinget neste høst. Til Minerva sier han at tiden er inne for å gjøre noe annet enn politikk og at han vil være mer til stedet for barna sine. Han vil fremdeles være varamedlem til Bystyret i Porsgrunn..

P4 - 06 mai 20 kl. 18:26

Oslo skal bli kvitt fossilbilene

Bystyret i Oslo har i dag vedtatt en klimastrategi som sier at hovedstaden ikke skal ha fossilbiler om ti år. Et stort flertall stemte for at Klimagassutslippene i Oslo skal reduseres med 95 prosent innen 2030. Planen innebærer blant annet at alle person- og varebiler skal være utslippsfrie i 2030, og at kollektivtrafikken skal være utslippsfri i 2028..

Aftenposten - 22 april 20 kl. 20:50

Bystyret vil bevare Y-blokken. Vedtaket får ingen betydning.

Oslo støtter ikke lenger riving. Men spørsmålet avgjøres ikke av dem, men av regjeringen..

Aftenposten - 22 april 20 kl. 21:51

«Raymond J is waiting in the lobby». Men ordføreren slapp ham inn da Bystyret avholdt møte på nettet.

De mest krevende sakene ble utsatt, og teknikken fungerte ikke 100 prosent. Men det lar seg gjøre å avholde bystyremøter selv om bystyresalen står tom..

NRK - 22 april 20 kl. 10:20

Enighet om tiltakspakker i Bergen

Bystyret i Bergen bevilger ytterligere 135 millioner kroner i tiltakspakker til lokalt næringsliv, familier, kultur og idrett for å avhjelpe koronasituasjonen. Bergens ordfører Marte Mjøs Persen (Ap) sier det brede forliket er historisk..

P4 - 22 april 20 kl. 11:49

Enighet om tiltakspakke i Bergen

I Bergen bevilger Bystyret ytterligere 135 millioner kroner i tiltakspakker. Midlene skal gå til lokalt næringsliv, familier, kultur og idrett som er rammet av koronakrisen. Ordfører i Bergen, Marte Mjøs Persen, sier det brede forliket er historisk..

Aftenposten - 21 april 20 kl. 20:57

Byrådet vil stanse ny E6. En uvant allianse kan i stedet stanse byrådet.

Trafikken må under bakken, mener Venstre og Rødt. De vil få med seg et flertall i Bystyret i Oslo på å holde milliardprosjektet i live..

P4 - 26 mars 20 kl. 18:47

Byrådspartiene i Oslo vil samarbeide

Byrådspartiene i Oslo inviterer nå alle partier i Bystyret til å samarbeide for å håndtere koronakrisen. Arbeiderpartiet, SV og MDG vil samarbeide med opposisjonspartiene for at Oslo skal komme seg gjennom en svært krevende økonomisk situasjon for både kommunen og bedriftene i byen..

Aftenposten - 27 feb. 20 kl. 13:48

Bystyret sa ja til seks nye etasjer over Saga kino

Bystyret sa ja til at Odd Fellow-gården skal bli seks etasjer høyere. Naboen kommer til å miste dagslys og varsler en klage til Fylkesmannen..

NRK - 29 feb. 20 kl. 18:05

Skal fronte SV

Inger Margrethe Stoveland er valgt som ny leder av Agder SV. Hun kommer fra Lillesand, der hun sitter i Bystyret..

NRK - 05 mars 20 kl. 12:41

Varsler omkamp om bybanen i Bergen

Byrådsleder i Bergen, Roger Valhammer (Ap), sier de utvider planområdet for bybaneutbyggingen til Åsane. De vil nå planlegge for både en tunnel- og en dagtrasé. Byrådet ønsker å legge bybanen forbi Bryggen, mens det i Bystyret er flertall for tunnel..

NRK - 29 feb. 20 kl. 18:31

Skal fronte SV i Agder

Inger Margrethe Stoveland er valgt som ny leder av Agder SV. Hun kommer fra Lillesand, der hun sitter i Bystyret..

P4 - 28 feb. 20 kl. 17:44

Jubler for kjønnsnøytrale toaletter

Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, FRI, jubler for at flere nå innfører kjønnsnøytrale toaletter. Bystyret i Trondheim vedtok nylig å fjerne kvinne- og herresymbolet på alle enkelttoalett i kommunale bygg, ifølge Adresseavisen. Nestleder i FRI, Halvor Frihagen, mener det er viktige grunner til droppe kjønnsinndelingen.

Aftenposten - 18 feb. 20 kl. 22:52

Riksantikvaren kaster seg inn i Saga kino-konflikten

Riksantikvaren fraråder gårdeiers forslag og peker på Odd Fellow-gårdens nasjonale verdi. Neste onsdag avgjøres saken i Bystyret..

P4 - 27 jan. 20 kl. 14:52

Innkaller til pressekonferanse i Bergen

Byrådet i Bergen innkaller til pressekonferanse nå klokken 15. Det er ventet at de vil adresse krisen som har oppstått etter mistillitsforslaget mot skolebyråd Linn Kristin Engø. Flertallet i Bystyret har uttalt at de ikke lenger har mistillit til byråden for håndteringen av en personvernskandale i kommunen.

Aftenposten - 03 feb. 20 kl. 09:18

Bompengepartiet kan avgjøre Saga kinos fremtid

Saga kinos gårdeier mangler tre stemmer i Bystyret for å få gjennomslag for å bygge på seks nye etasjer i bakgården. Nå varsler Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) at partiet vil støtte forslaget..

NRK - 30 jan. 20 kl. 07:08

Vil begrense Bergens cruisetrafikk

Bystyret i Bergen går nå inn for å kutte kraftig i tallet på cruiseturister til byen, og ber byrådet foreslå hvordan det skal gjøres, skriver kommunen. I fjor la 338 cruiseskip til i byen, og til sammen gikk drøyt 550.000 cruisepassasjerer i land..

P4 - 30 jan. 20 kl. 14:23

Burkaforbud i Arendal

I Arendal har nå Bystyret vedtatt at ansatte i kommunen ikke får lov å bruke bruka eller nikab på jobb. Forbudet ble vedtatt med 21 mot 18 stemmer. Det er vanskelig å utføre en god jobb når man ikke kan se hverandre i øynene sier Frps Anders Kylland til NRK..

NRK - 30 jan. 20 kl. 13:42

Nei til burka og niqab i Arendal

Det blir forbudt for ansatte i Arendal kommune å bruke burka og niqab på jobb. Det ble vedtatt i Bystyret med 21 mot 18 stemmer. – Man ikke kan utføre en god jobb når man ikke ser hverandre i øynene, sier Frps Anders Kylland..

Aftenposten - 25 jan. 20 kl. 10:45

På tre måneder har Høyre mistet begge sine topp-politikere i Bystyret

Saida Begum ble fredag utnevnt som statssekretær. Dermed må Oslo Høyre nok en gang gjøre endringer i mannskapet..

P4 - 28 jan. 20 kl. 19:25

Opposisjonen vil ha svar av Berg

Opposisjonen krever at miljøbyråd i Oslo, Lan Marie Berg, stiller på høring og gir svært gode svar, for at hun fortsatt skal ha tillit i Bystyret. En rapport frakommunrevisjonen slår fast at Berg, og tidligere helsebyråd Tone Tellevik Dahl, har hatt for dårlig kontroll på flere etaters brudd på arbeidsmiljøloven. Nå trues den sittende miljøbyråden med mistillit, melder NRK..

P4 - 27 jan. 20 kl. 15:10

Skolebyråden i Bergen går av

Skolebyråd i Bergen, Aps, Linn Kristin Engø går av som følge av den såkalte Vigilo-skandalen. I oktober i fjor ble det kjent at kommunen gjennom appen Vigilo ga foreldre uten foreldreansvar tilgang til sensitive opplysninger om barn. Forrige uke stemte Bystyret for å avsette Engø, men byrådet truet da med å gå av dersom det skjedde.

VG - 23 jan. 20 kl. 20:49

Byrådskrise i Bergen

Flertallet i Bystyret i Bergen har ikke lenger tillit til skolebyråd Linn Kristin Engø (Ap). Det kan føre til at byrådet går av..

VG - 23 jan. 20 kl. 20:49

Byrådskrise i Bergen: byrådsleder truer med å gå av

Flertallet i Bystyret i Bergen har ikke lenger tillit til skolebyråd Linn Kristin Engø (Ap). Byrådsleder Roger Valhammer (Ap) varsler at hele byrådet går dersom det blir reist mistillitsforslag..

VG - 23 jan. 20 kl. 20:49

Byrådskrise i Bergen: Byrådsleder stiller kabinettspørsmål

Flertallet i Bystyret i Bergen har ikke lenger tillit til skolebyråd Linn Kristin Engø (Ap). Byrådsleder Roger Valhammer (Ap) varsler at hele byrådet går dersom det blir reist mistillitsforslag..

NRK - 30 nov. 19 kl. 07:54

Fortsatt eiendomsskatt i Oslo

Ingen av partiene i Bystyret klarer å fjerne hele eiendomsskatten i neste års Oslo-budsjett. Både Frp og Høyre ønsket å fjerne skatten, men det rødgrønne flertallet sikret flertall for fortsatt eiendomsskatt både på bolig og næring..

Aftenposten - 25 nov. 19 kl. 06:07

Rådmann i Trondheim får ikke lenger kalle seg «mann»

Bystyret i Trondheim har gått bort fra den kjønnede tittelen rådmann til å heller bruke tittelen kommunedirektør..

VG - 25 nov. 19 kl. 04:15

Rådmann i Trondheim får ikke lenger kalle seg «mann»

Bystyret i Trondheim har gått bort fra den kjønnede tittelen rådmann til å heller bruke tittelen kommunedirektør..

P4 - 25 nov. 19 kl. 06:09

Rådmann skal droppe mann

En rådmann kan fortsatt være mann, men ikke lenger kalles mann. Bystyret i Trondheim går nå bort fra den kjønnede tittelen - så en rådmann skal heretter kalles kommunedirektør, skriver Adresseavisen. Det er Morten Wolden som blir førstemann....

NRK - 20 nov. 19 kl. 12:42

Skal lage ny personvern-strategi

Bergen kommune skal neste år legge fram ein ny strategi for personvern og informasjonstryggleik i etterkant av Vigilo-saka. Byråd Erlend Horn (V) sa i Bystyret at kommunen også vil vurdere meir sentralisert styring av sårbare personvernprosessar..

P4 - 20 nov. 19 kl. 16:29

13 000 brudd på arbeidsmiljøloven

Det er 13 000 brudd på arbeidsmiljølen årlig på sykehjem i Bergen. Det kom fram i Bystyret i Bergen i dag, melder Bergens Tidende. Kommunen satte i gang en kartlegging etter at det ble avslørt rundt 100 000 brudd på arbeidsmiljøloven i Oslo..

NRK - 30 okt. 19 kl. 16:05

Protesterer utenfor Bystyret

Demonstranter fra miljøorganisasjonen Extinction Rebellion protesterer i ettermiddag utenfor bystyremøtet i Bergen. – Vi vil følge med på at det nye Bystyret tar klimakrisen på alvor, sier talsperson for demonstrantene, Torleif Torgersen..

Aftenposten - 13 nov. 19 kl. 19:33

Finansminister Siv Jensen skyter ned Oslo-byrådets eiendomsskatt-plan

Lars Petter Solås (Frp) var først ute med nyheten. Han slapp den fra talerstolen i Bystyret..

NRK - 13 nov. 19 kl. 20:39

Oslo får ny vassforsyning i 2028

Bystyret vedtok onsdag at Holsfjorden i Lier blir Oslos reservevassforsyning. Løysinga skal erstatte Maridalsvatnet som vasskjelde i krisetilfelle. Mattilsynet ville gi kommunen éin million kroner i dagbøter frå 21.

Aftenposten - 13 nov. 19 kl. 18:30

Tre av fire regjeringspartier går imot egen regjering i sykehus-strid

Alle partiene i Bystyret i Oslo, bortsett fra Ap og Høyre, er kritiske til planene om å legge ned Ullevål sykehus..

Aftenposten - 13 nov. 19 kl. 18:30

Tre av fire regjeringspartier går imot egen regjering i sykehus-striden

Alle partiene i Bystyret i Oslo, bortsett fra Ap og Høyre, er kritiske til planene om å legge ned Ullevål sykehus..

Aftenposten - 13 nov. 19 kl. 22:53

I syv år blir stranden og parken en byggeplass. Bystyret fikk ikke alternativer.

En 2 mil lang tunnel under Nordmarka til 12,5 milliarder kroner skal sikre reservevannforsyning til Oslo. På veien dit blir flere store friområder anleggsplasser i årevis..

P4 - 13 nov. 19 kl. 20:46

Oslo får ny vannforsyning

Oslo får ny vannforsyning i 2028. Bystyret vedtok i kveld planene om å etablere en reservannforsyning via en undergrunnstunnel fra Holsfjorden. I dag får ni av ti Oslo-beboere vannet sitt fra Maridalsvannet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt