Byrådet

Fredag, 27 November, 21:10

Nyheter om Byrådet

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 19 nov. 20 kl. 15:35

– Svekka tillit til byråd i Bergen

Høgre og SV i Bergen meiner tilliten til Byrådet er svekka etter koronatiltaka. 17. august sende dei brev der dei etterlyste betre samarbeid mellom Byrådet og bystyret.

NRK - 24 nov. 20 kl. 19:23

Oslo-tiltak til midt i desember

Byrådsleder Raymond Johansen sier alt tyder på at Oslo må leve med hoveddelen av tiltakene som gjelder i hvert fall til midten av desember. Tiltakene varer i utgangspunktet ut november, men smitten er fortsatt for høy til at Byrådet vil slippe opp..

NRK - 17 nov. 20 kl. 13:04

– Wizz Air ikkje velkommen i Bergen

Raudt utfordrar Byrådet på om dei vil sørge for at flyselskapet Wizz Air ikkje får etablere seg i Bergen. Byråd Erlend Horn seier at «vi ønskjer på ingen måte Wizz Air velkommen i vår by». Han vil sørge for kommunen ikkje kjøper reiser av selskapet..

NRK - 07 nov. 20 kl. 14:09

89 nye koronasmitta i Bergen

Byrådet i Bergen melder om 89 nye smittetilfelle siste døgn. Dette er det nest høgaste som er registrert, bak gårsdagens smittetopp med 103, seier byrådsleiar Roger Valhammer..

NRK - 05 nov. 20 kl. 13:08

Har sett kommunal kriseleiing

Byrådet i Bergen kallar inn til pressekonferanse om koronasituasjonen klokka 18.00. Regjeringa har kome med ei rekke forslag til lokale tiltak for å stoppe smitteinntrykket og Byrådet vil følge opp lokalt.

P4 - 17 sep. 20 kl. 08:26

Krever svar fra Byrådet

I morgen må flere byråder og etatsledere i Oslo svare på en rekke spørsmål om de mange bruddene på arbeidsmiljøloven som er avdekket i hovedstaden. Loven er brutt over 260.000 ganger, og byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Berg fra MDG, har tridligere blitt truet med mistillit.

VG - Igår: 13:01

Smitten øker fortsatt: Forlenger sosial nedstenging av Oslo

Byrådet har besluttet at den sosiale nedstengingen av Oslo vil vare frem til 14. desember, før det gjøres en ny vurdering..

E24 - Igår: 13:02

Smitten øker fortsatt: Forlenger sosial nedstenging av Oslo

Byrådet har besluttet at den sosiale nedstengingen av Oslo vil vare frem til 14. desember, før det gjøres en ny vurdering..

Aftenposten - Igår: 12:46

Målrettede tiltak ventes fra Byrådet klokken 13

Det er store forskjeller i smittetrykket mellom Oslos bydeler. På dagens pressekonferanse ventes målrettede tiltak, og de unge er under lupen..

NRK - 23 nov. 20 kl. 14:07

Forlenger tiltakene i Bergen

Det siste døgnet er det registrert 26 smittede i Bergen med covid-19 i Bergen. Byrådet forlenger derfor smittetiltakene i to uker, frem til 6. dssember.

Aftenposten - 23 nov. 20 kl. 23:30

Full strid om finansiering av koronatiltakene i Oslo

Tidligere finansbyråd Eirik Lae Solberg (H) er sterkt kritisk til at det rødgrønne Byrådet i Oslo vil bruke penger fra kommunens pensjonsfond til å finansiere koronatiltak..

Aftenposten - 23 nov. 20 kl. 08:15

Bryr ikke Byrådet seg om ensomheten blant unge?

Samfunnet har ikke råd til dette..

NRK - 27 okt. 20 kl. 15:11

Innslepp-stopp i Bergen ved midnatt

Byrådet i Bergen innfører det dei kallar ein innslepp-stopp på utestader i byen ved midnatt, og stoppar sal av alkohol i gruppe 3, brennevin, ved same tid. Det seier byrådsleiaren på dagens pressekonferanse..

P4 - 27 okt. 20 kl. 13:55

Advarer arbeidsgivere

Byrådet i Oslo advarer nå bedrifter i hovedstaden mot å lure seg unna påbudet om hjemmekontor som blir innført i morgen. Alle som ikke må være fysisk på arbeidsplassen i Oslo skal ha hjemmekontor, og arbeidsgivere må nå kunne dokumentere at de har et system for dette, opplyste kommunen i går. Byrådet opplyser til E24 at regelverket om hjemmekontor er fastsatt med hjemmel i smittevernloven og skal forstås strengt av alle arbeidsgivere..

P4 - 26 okt. 20 kl. 09:31

Bekymret for importsmitte

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, er bekymret for smitten som kommer fra utlandet. Han er svært bekymret for den eksplosive økningen i smitte i Europa, og viser til at det hver dag kommer mange fly fra Polen, der smitten er svært høy. - Det er dårlig kontroll og bare frivillig testing på flyplassene, sier Johansen til NRK.

NRK - 27 okt. 20 kl. 15:19

Bergen: Maks 50 offentleg

Byrådet i Bergen innfører påbod mot å samle seg fleire enn 50 personar på offentlege arrangement utan fast sitjeplass, seier byrådsleiaren tysdag. På arrangement med faste sitjeplassar gjeld den nasjonale regelen på 200..

NRK - 26 okt. 20 kl. 14:17

Oslo vidarefører alle koronatiltak

Alle smitteverntiltak som allereie var innførte i Oslo måndag blir vidareførte av Byrådet, seier Raymond Johansen. Byrådet skjerpar òg fleire av tiltaka for å stogge smitten i hovudstaden..

NRK - 16 nov. 20 kl. 18:14

Tar etter Oslo - innfører rødt nivå

Fra og med tirsdag innføres det koronaberedskap på rødt nivå i ungdomsskolene i Nordre Follo kommune. Kommunen følger dermed Oslo, hvor det tidligere mandag ble klart at Byrådet gjør det samme..

P4 - 23 okt. 20 kl. 16:05

Varsler nye koronatiltak i Oslo

Byrådet i Oslo varsler nye koronatiltak for å slå ned smitten i hovedstaden førstkommende mandag. Til NRK sier byrådsleder Raymond Johansen at de ønsker å redusere kontakten mellom folk, og sørge for at alle holder en meters avstand. Siden i sommer har hovedstaden slitt med smitteøkning.

Dagbladet - 16 nov. 20 kl. 18:20

- Vil ikke gi falske forhåpninger

I Oslo ble det strammet ytterligere inn fra tirsdag, og Byrådet tror vi må leve med tiltakene lenge - også gjennom jula..

P4 - 27 sep. 20 kl. 16:54

Høie: - Svært bekymret for Oslo

Helseminister Bent Høie sier han er svært bekymret for smittesituasjonen i Oslo. Han er forberedt på gjøre nasjonale vedtak hvis ikke Byrådet i Oslo setter inn strengere smitteverntiltak. Både Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og smittevernoverlegen i Oslo anbefaler nå mye strengere tiltak for å stoppe spredningen.

VG - 16 nov. 20 kl. 15:06

Innfører nye tiltak i Oslo

Etter at Byrådet i Oslo innførte «sosial nedstenging» for en uke siden, strammer de nå ytterligere inn..

Aftenposten - 16 nov. 20 kl. 11:50

Oslo varsler nye tiltak: Vurderer rødt nivå på ungdomsskolene

Byrådet i Oslo diskuterer nye tiltak rettet mot barn og unge..

VG - 16 nov. 20 kl. 10:59

Venter nye tiltak i Oslo: Slik har smitten utviklet seg den siste uken

Veksten i antall nye smittetilfeller i Oslo har igjen økt, tross strenge tiltak. Nå vurderer Byrådet innføre strengere tiltak for enkelte aldersgrupper..

VG - 16 nov. 20 kl. 10:59

Venter nye tiltak i Oslo: Kan bli rødt nivå på ungdomsskolene

Veksten i antall nye smittetilfeller i Oslo har igjen økt, tross strenge tiltak. Nå vurderer Byrådet å innføre rødt nivå for elevene i ungdomsskolen..

Aftenposten - 28 sep. 20 kl. 13:51

Bent Høie varsler nye tiltak mot koronasmitten. Byrådsleder Raymond Johansen kan bli tvunget til å følge nasjonale regler.

Vil regjeringen tvinge Byrådet i Oslo til å innføre strengere restriksjoner? I det som er blitt en koronaduell mellom helseminister Bent Høie (H) og byrådsleder Raymond Johansen i Oslo, tar Høie ordet klokken 14..

P4 - 26 sep. 20 kl. 20:31

Byrådet i Oslo vil ikke ha munnbindpåbud

Til tross for at smittevernoverlegen anbefalte påbud om munnbind på kollektivtrafikken i Oslo mens busstreiken pågår mener Byrådet at en sterkere anbefaling er tilstrekkelig. I en pressemelding fra Byrådet igår varsler de strenger tiltak neste uke, dersom smitten fortsetter å spre seg i hovedstaden. Dokumenter VG har fått innsyn i viser imidlertid at smittevernoverlege Frode Hagen ville ha påbud om munnbind allerede nå..

Aftenposten - 20 okt. 20 kl. 21:56

Oslo greier det Europa sliter kraftig med. Derfor skjerpes ikke koronareglene nå.

Byrådet i Oslo innfører ikke strengere tiltak nå. Byrådsleder Raymond Johansen ser flere oppløftende tegn bak smittetallene..

Aftenposten - 13 nov. 20 kl. 15:33

Unge Høyre vil ha takeaway-øl i Oslo

Under skjenkestoppen i april, foreslo Byrådet å innføre takeaway-øl i Oslo. Nå ber Unge Høyre om at forslaget følges opp..

E24 - 11 nov. 20 kl. 11:26

Det er politikk å prioritere

Byrådet i Oslo har akkurat lagt fram et budsjett der vi gjør noen tøffe prioriteringer. Det liker ikke Høyres Øystein Sundelin..

Aftenposten - 12 nov. 20 kl. 19:45

Kutter Byrådet i støtten til Musikk-Oslo, rammes byens befolkning

Budsjettkuttet vil også skade Oslo som internasjonal kulturby..

NRK - 12 nov. 20 kl. 19:12

BT: Politiet kritiserer koronaregel

Politiet i Bergen mener at regelen om maks fem personer i private sammenkomster, som Byrådet i Bergen har innført, kan bryte med grunnleggende rettigheter, skriver BT. Politiet ba om at forskriften ble endret til ti personer, men ble ikke hørt..

P4 - 23 sep. 20 kl. 15:42

NAF provosert av Byrådet

NAF reagerer på det kraftige prishoppet i parkeringsavgifter i Oslo som Byrådet legger opp til. Tidligere i dag foreslo de at gateparkering skal bli 25 prosent dyrere og at beboerparkering skal øke med hele 50 prosent. NAF mener Byrådets politikk henger ikke på greip, sier kommunikasjonssjef Camilla Ryste..

NRK - 09 nov. 20 kl. 15:34

Sosial nedstenging vedtatt

Den varslede sosiale nedstengingen av Oslo er vedtatt av Byrådet mandag. Nedstengingen trer i kraft ved midnatt, natt til tirsdag. Varigheten av nedstengingen vil avhenge av smitteutviklingen fremover, skriver Oslo kommune i en pressemelding..

NRK - 15 okt. 20 kl. 14:01

Oslo vil vurdere tiltak til uka

I et møte i Byrådet i dag besluttet Byrådet i Oslo å forlenge koronatiltakene i følge Aftenposten. Oslo har tidligere besluttet å vurdere koronatiltakene i hovedstaden løpende, og vil neste uke gjøre en ny vurdering av behovet for strengere tiltak..

E24 - 05 nov. 20 kl. 13:29

Oslo setter av nesten tre milliarder til coronatiltak neste år

Byrådet i Oslo setter av 2,9 milliarder kroner til coronatiltak i 2021. Det er 900 millioner kroner mer enn det opprinnelige budsjettforslaget..

P4 - 18 sep. 20 kl. 06:17

Høring uten granskingsrapport

Flere Oslo-byråder skal i dag grilles om brudd på arbeidsmiljøloven, men det skjer uten at noen har fått se Arbeidstilsynets rapport. Flere byråder og etatsledere møter til høring for å få alle fakta på bordet, etter avsløringene om mer enn 250.000 brudd på arbeidstidsbestemmelsene i kommunen.

VG - 06 nov. 20 kl. 12:11

Nye innstramminger i Bergen: Dette er tiltakene

Etter at Byrådet i Bergen torsdag innførte nye coronatiltak, strammer de nå ytterligere inn..

E24 - 06 nov. 20 kl. 12:15

Nye innstramminger i Bergen: Dette er tiltakene

Byrådet i Bergen innførte torsdag nye coronatiltak. Fredag strammer de ytterligere inn..

NRK - 06 nov. 20 kl. 09:14

Pressekonferanse i Bergen kl. 12

Byrådet i Bergen orienterer om koronasituasjonen og presenterer nye tiltak i byen klokken 12.00. Pressebriefen er fremskyndet og den faste som holdes hver onsdag og fredag klokken 14, utgår..

NRK - 05 nov. 20 kl. 06:48

325 mill. til Valle Hovin

Byrådet setter av 325 millioner kroner til ny skøytebane i tilleggsinnstillingen til Oslo-budsjettet. Nye Valle Hovin skal stå ferdig i 2023 og bygges slik at det kan lages tak over senere. Banen er i dag stengt fordi kunstisanlegget er ødelagt..

Klartale - 05 nov. 20 kl. 14:16

Bergen og Oslo varsler enda strengere regler

Byrådet i Bergen og Oslo vil komme med enda strengere regler enn i resten av landet. Årsaken er mye smitte i byene..

Aftenposten - 05 nov. 20 kl. 11:13

«Røde» skoler, full skjenkestopp og stans i barneidretten: Regjeringen ber Oslo vurdere nye tiltak

Byrådet i Oslo varsler at de vil skjerpe inn koronareglene. Regjeringen lister opp flere mulige tiltak..

Aftenposten - 08 okt. 20 kl. 06:58

Fortsatt høye smittetall i Oslo. Torsdag klokken 13.00 orienterer Byrådet om situasjonen.

De to siste ukene har Oslo stått for rundt 40 prosent av nye smittetilfeller i Norge. Men Byrådet legger trolig ikke opp til nye innstramminger nå..

Aftenposten - 07 okt. 20 kl. 22:05

Fortsatt høye smittetall i Oslo, men Byrådet vil ikke stramme inn nå

De to siste ukene har Oslo stått for rundt 40 prosent av nye smittetilfeller i Norge. Men Byrådet legger ikke opp til nye innstramminger nå..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt