Byene

Tuesday, 02 June, 19:12

Nyheter om Byene

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - I førrgår: 14:34

Langt unna flokkimmunitet

Noen av de største Byene i verden er ikke i nærheten av å oppnå flokkimmunitet mot koronaviruset. Det skriver New York Times. Flere nye studier viser at under en femtedel av befolkningene i byer som New York, London, Madrid og Wuhan har utviklet antistoffer mot viruset.

P4 - 23 May 20 kl. 22:17

Bedriftene vil ha hjelp til å betale lønninger

Over 70 prosent av norske bedrifter vil ha hjelp til å betale de ansattes lønn, fremfor å permittere. Det kommer frem i en ny undersøkelse Advicia har utført for Næringsrådene i de største Byene i Norge. De minste bedriftene har størt behov for lønnstilskudd.

VG - 21 May 20 kl. 18:04

«Det er ikke forbudt å reise til utlandet»

Hotelldirektør Dorothy Huskisson Hansen var trygg på at Reuma-Sol senter lå langt unna de corona-rammede Byene i Spania da hun skrev til gjestene i mars. Så rammet viruset turismen i Alicante..

NRK - 18 May 20 kl. 14:48

Mobiltall: Folk mer i ro på 17.mai

Folk holdt seg mer i ro enn vanlig på 17. mai i år, viser mobiltall fra Telenor som NTB har fått tilgang til. De gjaldt de fleste store Byene, og i Oslo var folks bevegselser 37 prosent av normalen.

P4 - 18 May 20 kl. 14:25

Folk holdt seg i ro

Trasking er vanligvis sterkt forbundet med 17, mai - men i år holdt vi oss stort sett i ro. I Oslo var folks bevegelser bare 37 prosent av normalen, ifølge mobiltallene fra Telenor som NTB har fått. Blant de 15 største Byene var det kun Fredrikstad som hadde en økning i bevegelser.

P4 - 16 May 20 kl. 13:04

NAF frykter ladekøer

NAF frykter lange ladekøer langs norske veier i sommer. De har flere ganger etterlyst mer penger til å sette opp ladere til elbiler, både langs veiene og i Byene. Men revidert nasjonalbudsjett inneholdt ikke midler til det.

Aftenposten - 10 May 20 kl. 18:56

Måkene vil bo i byen. Det finnes gode grunner til å la dem bli.

De bråker, driter og stjeler. I byer og tettbygde strøk etablerer de ofte reir på tak, til frustrasjon for noen og glede for andre. Men måkene gjør også en viktig jobb i Byene..

NRK - 08 May 20 kl. 21:56

Madrid og Barcelona åpner ikke ennå

I Spania holder man på med en gradvis åpning av samfunnet, men det gjelder ikke Madrid og Spania, ifølge den spanske regjeringen. Grunnen er at myndighetene mener situasjonen i Byene fremdeles er så alvorlig at forbudene må ivaretas der..

P4 - 11 May 20 kl. 05:20

India: 122 millioner mistet jobben

122 millioner mennesker har mistet jobben i India siden 25. mars. Arbeidsledigheten i landet er nå på hele 27,1 prosent på grunn av koronaviruset og alle tiltakene som er innført.

P4 - 08 May 20 kl. 16:48

Tror på lydig 17. mai-feiring

Det er ikke aktuelt å ty til sperringer eller mye ekstra politi i Byene på 17. mai for å sikre at det ikke samler seg store folkemengder. Det sier helseminister Bent Høie.

P4 - 23 Apr 20 kl. 19:29

NAF frykter økte bompenger

Lave bompengeinntekter under koronakrisen gjør at NAF frykter økte bompenger etter krisen. Blitrafikken i Byene er redusert betraktelig de siste ukene, og det gjør at bomselskapene mister store inntekter. Ingunn Handgard i NAF sier til ABC Nyheter at de frykter Byene vil sette opp bompengetakstene om ikke regjeringen legger penger på bordet for å sikre viktige prosjekter..

Aftenposten - 03 May 20 kl. 08:11

Europeiske byer hastebygger sykkelveier etter koronakrisen

Milano, Berlin og Roma satser på sykler og bilfri by for å unngå kaos når Byene gjenåpner etter nedstengningen..

Aftenposten - 28 Apr 20 kl. 15:43

Tre av fire i Sverige vil ha strengere koronatiltak

To av fem er positive til et midlertidig portforbud i Byene..

P4 - 29 Apr 20 kl. 07:10

- Ikke lurt å øke bompengene

- Det er bedre å forlenge tiden der bompenger skal kreves inn enn å skru opp prisen per passering. Det mener samferdselsminister Knut Arild Hareide. Koronakrisen har gjort at bompengeinntektene har gått dramatisk ned, og NAF frykter nå Byene skal skru opp prisene for å dekke inn tapet..

NRK - 28 Apr 20 kl. 15:32

Tre av fire vil ha strengere tiltak

Tre av fire i Sverige vil ha strengere tiltak for å bremse spredningen av koronaviruset, og to av fem er positive til midlertidig portforbud i Byene, opplyser Handels högskolan i Stockholm. 81 personer har dødd av viruset i landet det siste døgnet..

P4 - 28 Apr 20 kl. 17:04

Vil ha flere tiltak

Tre av fire svensker vil ha flere tiltak for å bremse spredningen av koronaviruset. Det viser en fersk spørreundersøkelse fra Handelshögskolan i Stockholm. Og der svarer to av fem at de er positive til et midlertidig portforbud i Byene.

VG - 24 Apr 20 kl. 10:09

Bypåske og handlevett

Planlegg påskeinnkjøpene, oppfordrer dagligvarebransjen. For denne påsken blir det trangt i Byene, og dermed også i butikkene der. Og tilsvarende tomt i butikkene til fjells, der de tidligere alltid har tjent gode penger på påsketuristene..

P4 - 21 Apr 20 kl. 22:56

Slår alarm om smittevernutstyr

KS slår alarm om det de mener er alvorlig mangel på smittevernutstyr i Norge. Fortsatt er det mangel på utstyr i de største Byene, og kommunenes interesseorganisasjon mener kommunene taper kampen om utstyret, skriver VG. De mener sykehjem må prioriteres i større grad, fordi mange flere dør av korona på sykehjem enn på sykehus..

P4 - 16 Apr 20 kl. 14:54

Slapp å sende ut SMSer

Hverken i Oslo eller Bergen måtte kommunene sende ut SMS-varsler til folk fordi de holdt for liten avstand til andre folk i påsken. Før påske advarte begge Byene at de ville sende ut SMSer til folk som samlet seg i for store grupper i populære friluftsområder. Men ikke en eneste sms ble sendt..

P4 - 12 Apr 20 kl. 08:25

100 utsatt bryllup

Koronakrisen rammer forelskede par. Rundt 100 par har så langt avlyst eller utsatt bryllupet sitt på grunn av de strenge restriksjonene som er innført. Det viser en ringerunde TV2 har gjort i de største Byene i landet..

VG - 13 Apr 20 kl. 03:55

Tror drastisk nedgang i corona-dødsfall i USA

Landets fremste smittevernekspert sier at myndighetene tror toppen er nådd for coronasmitte i de hardest rammede Byene..

VG - 13 Apr 20 kl. 03:55

Tror på drastisk nedgang i corona-dødsfall i USA

Landets fremste smittevernekspert sier at myndighetene tror toppen er nådd for coronasmitte i de hardest rammede Byene..

P4 - 14 Apr 20 kl. 05:13

Store forskjeller i korona-reisevaner

Innbyggerne i Oslo og Bærum er de som har endret sine reisevanene sine klart mest siden koronavirusets inntog. Tall Aftenposten har hentet inn viser at det er store forskjeller mellom de største Byene når det gjelder i hvor stor grad vi velger å bli hjemme i vår kommune..

NRK - 13 Apr 20 kl. 01:33

Japan vil huse hjemløse

Japanske myndigheter forsøker nå å huse tusenvis av hjemløse etter at mange internettkafeer i de større Byene har blitt stengt, for å minske spredning av koronavirus. Disse kafeene har ofte åpent døgnet rundt og gir tilgang til dusj og små boder..

Aftenposten - 06 Apr 20 kl. 20:53

Annerledespåsken 2020 byr på mye sol og vårvarme

Selv om det blir en annerledes påske for de fleste av oss, venter flere dager med sol og vårvarme i Byene..

Aftenposten - 21 Mar 20 kl. 21:00

Når byen er tom, er den ikke by mer | Erling Dokk Holm

Hva er Byene uten folk? Hva slags sivilisasjon er det vi opplever nå? Blir vi i pandemiens tid gjort oppmerksom på hvor sosiale og urbane vi er, eller trenger vi rett og slett ikke Byene mer?.

P4 - 02 Apr 20 kl. 15:29

Nesten ingen bor på hotell

Nesten ingen bor på hotell nå. I Oslo har det vært 62 prosent færre solgte hotellrom i mars i år sammenlignet med samme periode i fjor. Utviklingen er den samme for alle storByene i Norge, viser tall fra Wiederstrøm Hotel consulting.

P4 - 02 Apr 20 kl. 07:15

Halvering i bilskader

Nå er det blitt så få biler på veiene at forsikringsselksap kan melde om en halvering av antallet bilskader. Sammenlignet med samme periode i fjor var det forrige uke en nedgang på 45 prosent i antallet kollisjonsskader for personbiler og varebiler hos Gjensidige, skriver Dagsavisen. Biltrafikken har falt med 40 prosent i de store Byene siden tiltakene om å stenge skoler og arbeidsplasser ble innført..

NRK - 31 Mar 20 kl. 06:54

Tar tilbake storbyens tomme gater

Når gatene i verdens byer er blitt folketomme, har ville dyr begynt å gå på oppdagelsesferd. I noen av verdens største byer, fra Santiago i Chile til Barcelona i Spania, er det blitt observert dyr, som bjørn, hjort og puma, vandrende rundt i Byene..

NRK - 26 Mar 20 kl. 20:12

Kongo innfører «av og på»-karantene

Den demokratiske republikken Kongo innfører karantenetiltak i hovedstaden Kinshasa, melder AFP. I tre uker skal Byene innbyggere veksle mellom fire dager i full karantene, etterfulgt av to dager hvor man kan handle, for å hindre smittespredning..

Klartale - 20 Mar 20 kl. 08:19

Mer enn hver tredje bil er borte

Vi holder oss unna Byene. Det har blitt mye mindre trafikk..

NRK - 24 Mar 20 kl. 09:34

USA: Forbereder feltsykehus

Det amerikanske forsvaret forbereder seg på å sette opp feltsykehus i de hardt koronarammede Byene, New York og Seattle. Forsvaret sender også sykehusskip til noen byer og hoteller og sovesaler gjøres om for å kunne ta imot pasienter, melder Reuters..

P4 - 23 Mar 20 kl. 15:44

Høie forsvarer hytteforbudet

Helseminister Bent Høie går ut og forsvarer hytteforbudet. Overlege Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet sa i dag til Dagens Næringsliv at det kanskje kunne vært nyttig å ha flere folk i fjellet enn i parker i Byene hver helg. Høie sier til avisen at ikke alle tiltak begrunnes ut fra smittevernhensyn, og at hytteforbudet var etterlyst av hyttekommunene som vil slite med kapasiteten om mange hyttefolk blir syke samtidig..

NRK - 18 Mar 20 kl. 09:15

Danske dyrehager koronastengt

De zoologiske hagene i København, Aalborg og Odense er godt kjent for mange nordmenn. Nå stenger de dørene på grunn av koronaepidemien. I alle de tre Byene stenger attraksjonene dørene fram til 30.

NRK - 13 Mar 20 kl. 00:00

Fire spanske byer i karantene

Fire småbyer i Catalonia nordøst i Spania er satt i karantene, opplyser myndighetene. 66.000 innbyggere i Igualada, Odena, Santa Margarida de Montbui og Vilanova del Cami får ikke forlate Byene, men de kan gå ut av husene sine..

NRK - 11 Mar 20 kl. 00:59

Coachella-festivalen utsettes

Musikkfestivalen Coachella i Sør-California er utsatt til høsten på grunn av koronaviruset. Festivalen skulle holdes over to helger i april i ørkenbyen Indio og i de nærliggende Byene Palm Springs og Rancho Mirago..

VG - 13 Mar 20 kl. 10:02

Listhaugs corona-forslag: Innfør gratis bompassering og parkering

Frp-nestleder Sylvi Listhaug sier staten og kommunene om nødvendig må ta regningen for å forebygge corona-spredning i samferdselssektoren: – I denne kritiske perioden må det bli gratis å passere bomstasjoner og å parkere i Byene, sier hun. Regjeringen sier nei..

VG - 13 Mar 20 kl. 10:02

Listhaugs corona-forslag: Innfør gratis bompenger og parkering

Frp-nestleder Sylvi Listhaug sier staten og kommunene om nødvendig må ta regningen for å forebygge corona-spredning i samferdselssektoren: – I denne kritiske perioden vi nå er inne i må det bli gratis å passere bomstasjoner og å parkere i Byene, sier hun. Regjeringen sier nei..

Klartale - 12 Mar 20 kl. 12:32

Stenger skoler og barnehager flere steder i landet

Skoler og barnehager stenger flere steder i Norge. Oslo og Bergen er de største Byene som gjør dette..

P4 - 13 Mar 20 kl. 16:41

Vurderer å stenge hoteller

Hotellkjedene Nordic Chice og Thon vurderer begge å stenge hoteller. Hotellbelegget natt til i dag var i under 30 prosent i de største Byene, noe som får store konsekvenser for de to desidert største hotellkjedene i Norge. Torgeir Silseth, som er administrerende direktør i Nordic Choice, sier til Dagens Næringsliv at de vurderer å samle de få gjestene de har på et fåtall hoteller, for å redusere tapet..

Klartale - 12 Mar 20 kl. 11:40

Stenger skoler og barnehager over hele landet

Skoler og barnehager stenger over hele landet. Oslo og Bergen er de største Byene som gjør dette..

NRK - 10 Mar 20 kl. 14:54

Innstiller alle flyavganger

Ryanair innstiller alle flyavganger til og fra Italia. Endringen gjelder fra fredag 13. mars til 8.

P4 - 24 Feb 20 kl. 07:23

Bosted påvirker matvalg

Hvor du bor i Norge påvirker hva du spiser og drikker. Det viser en oversikt fra de ulike butikkjedene i Norge som Nationen har hentet inn. Folk som bor i Innlandet spiser for eksempel mye mer pølser og ketsjup enn i resten av landet, mens risgrøt og pannekaker spises oftere til middag på landet enn i Byene.

P4 - 06 Mar 20 kl. 07:25

Røde Kors: - Må skjerpe innsatsen mot fattigdom

- Innsatsen må styrkes kraftig for å få flere barn ut av fattigdom. Det mener generalsekretær Bernt Apeland i Røde Kors. I dag lanserer de og Fafo en rapport hvor det kommer fram at nesten alle barn, som lever i fattigdom, vokser opp i et fåtall kommuner på Østlandet og rundt de store Byene.

NRK - 29 Feb 20 kl. 10:00

Skyter tåregass mot migranter

Politiet i Hellas avfyrer tåregass mot migranter som forsøker å ta seg over til landet via Tyrkia. Flere hundre flyktninger har de siste dagene ankommet Byene nær grensen til Hellas og Bulgaria etter at Tyrkia åpnet grensene til Europa..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt