Brussel

Tuesday, 19 February, 17:59

Nyheter om Brussel

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 2 timer siden

Theresa May gjør nytt framstøt i Brussel 37 dager før brexit

Mens det politiske kaoset vokser i London, reiser statsminister Theresa May til Brussel for å gjøre et nytt forsøk på å legge press på EUs ledere..

NRK - 11 Feb 19 kl. 22:40

«Konstruktivt» møte i Brussel

Storbritannias brexitminister Stephen Barclay møtte EUs sjefforhandler Michel Barnier i Brussel mandag kveld. En britisk representant sier flere samtaler vil finne sted i løpet av de kommende dagene etter det «konstruktive» møtet, skriver Reuters..

VG - 6 timer siden

«Et mer rettferdig Europa er i emning.»

En mer rettferdig arbeidslivspolitikk er i ferd med å vedtas i Brussel. Det burde alle på venstresiden heie på..

NRK - 06 Feb 19 kl. 01:10

May til Brussel torsdag

Den britiske statsministeren reiser torsdag til Brussel for å prøve å forhandle bedre brexit-vilkår, skriver Reuters. Theresa May vil fortelle EU-lederne at med bare 52 dager til brexit må de akseptere endringer i vilkårene for grensen til Irland..

NRK - 15 Feb 19 kl. 18:03

Stoltenberg irettesatte Russland

Jens Stoltenberg stemplet Russlands jamming av GPS-signaler i Norge og Finland som ekstremt alvorlig, da etter et møte i Brussel, fredag. Under møtet ba Stoltenberg russerne nok en gang om å oppfylle kravene til INF-avtalen, for å redde den..

VG - 05 Feb 19 kl. 21:25

May skal på nytt brexit-møte i Brussel

Theresa May skal på nytt besøk til Brussel for å diskutere Storbritannias avskjedsavtale torsdag. Tirsdag lover hun Irland at hun ikke vil godta en hard grense..

Aftenposten - 12 Feb 19 kl. 17:54

«Fransk arroganse har mistet sin sjarm». Nå hagler fornærmelser og skittkasting mellom Italia og Frankrike.

Brussel (Aftenposten): De har alltid kranglet om hvem som er best i fotball, har de mest elegante motehusene og det beste kjøkkenet. Men nå har den vennskapelige krangelen ført til politisk isfront..

VG - 13 Feb 19 kl. 14:58

Fem år igjen: Norge mangler fortsatt to-prosentplan i NATO

Brussel (VG) Fem år etter at NATO-landene enstemmig vedtok to-prosentmålet, har Solberg-regjeringen fortsatt ikke levert en plan for å nå målet ved deadline i 2024..

NRK - 12 Feb 19 kl. 13:45

USA vil ikke bruke atomvåpen

NATO vil ikke besvare Russlands nye raketter med atomvåpen. I stedet vil de forsvare seg med konvensjonelle, ikke-atombaserte raketter, sier NATO-general Kai Bailey Hutchinson. Dette vil også bli diskutert under morgendagens forsvarsmøte i Brussel..

VG - 13 Feb 19 kl. 03:00

Putin ruster opp: Denne atomraketten truer Europa

Brussel (VG) I dag starter NATO-landene diskusjonen om hvordan alliansen skal svare på en ny generasjon russiske atomraketter, som ifølge norsk etterretning kan nå mål på 2000 kilometers rekkevidde..

NRK - 30 Jan 19 kl. 00:05

May til Brussel for å reforhandle

Det britiske parlamentet har avvist brexit-avtalen og bedt statsminister Theresa May forsøke å forhandle på nytt med EU. Det kommer ikke på tale, lyder det umiddelbare svaret fra EU. May drar nå til Brussel for å forsøke å bedre vilkårene i avtalen..

VG - 13 Feb 19 kl. 17:27

Bakke-Jensen: Norge åpner Russland-kanaler for å hindre atomkappløp

Brussel (VG) Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sier at Norge vil bruke sine kanaler til Russland til å jobbe for at forbudet mot mellomdistanseraketter ikke opphører om seks måneder..

VG - 13 Feb 19 kl. 17:27

Bakke-Jensen: Norge bruker Russland-kanaler for å hindre atomkappløp

Brussel (VG) Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sier at Norge vil bruke sine kanaler til Russland til å jobbe for at forbudet mot mellomdistanseraketter ikke opphører om seks måneder..

VG - 12 Feb 19 kl. 14:56

Stoltenberg: Unngå forverring med Russland er jobb nummer en

Brussel (VG) Kommende helg skal NATO-sjef Jens Stoltenberg møte Russlands utenriksminister Sergei Lavrov i München. Ingen oppgave er mer akutt for Stoltenberg nå, enn å bedre forholdet til Russland, sier han..

Hegnar.no - 07 Feb 19 kl. 17:43

Theresa May fikk en kald skulder i Brussel

EUs ledere rikket seg ikke en millimeter da de tok imot Storbritannias statsminister Theresa May..

NRK - 08 Feb 19 kl. 15:33

Kansellerer fleire flygingar

Brussels Airlines kansellerer alle sin flygingar frå Brussel komande onsdag, på grunn av ein nasjonal streik. Det melder AFP. Rundt 16.

NRK - 07 Feb 19 kl. 16:20

Juncker rikket seg ikke

EU-kommisjonens sjef Jean-Claude Junker gjentok overfor Theresa May i Brussel i dag at EU ikke kommer til å gjenåpne forhandlingene om selve utmeldingsavtalen. Men han åpnet for forhandling om en politisk erklæring om det fremtidige forholdet..

Aftenposten - 07 Feb 19 kl. 22:47

Anti-brexit demonstrant kastet seg foran bilen til Theresa May. Det var ikke eneste hindring hun møtte i Brussel i dag.

EU-kommisjonens sjef Jean-Claude Juncker rikket seg ikke en millimeter da han tok imot Storbritannias statsminister Theresa May..

Aftenposten - 07 Feb 19 kl. 22:47

Anti-brexit demonstrant kastet seg foran bilen til Theresa May. Det var ikke den eneste hindringen hun møtte i Brussel i dag.

EU-kommisjonens sjef Jean-Claude Juncker rikket seg ikke en millimeter da han tok imot Storbritannias statsminister Theresa May..

NRK - 06 Feb 19 kl. 13:06

Tusk med friske Brexit-uttalelser

EU-kommisjonens president Donald Tusk sier det finnes en egen plass i helvete for dem som kjempet for brexit uten noen plan for gjennomføringen. Det sa han på en pressekonferanse i Brussel etter et møte med Irlands statsminister Leo Varadkar onsdag..

Hegnar.no - 03 Feb 19 kl. 08:30

May vil ha «pragmatisk» brexit-avtale

Når Theresa May drar til Brussel med håp om å reforhandle brexit-avtalen, sier den britiske statsministeren at hun ute etter en pragmatisk løsning..

VG - 06 Feb 19 kl. 16:18

EU-presidenten: «Egen plass i helvete for brexit-forkjempere»

Theresa May skal til Brussel i nok et forsøk på en bedre EU-skilsmisse for Storbritannia. Men EUs Donald Tusk er kraftig irritert over ekspartnerens angivelige mangel på en plan..

NRK - 03 Feb 19 kl. 05:48

May ønsker pragmatisk løsning

Storbritannias statsminister Theresa May sier hun er ute etter en pragmatisk løsning når hun drar til Brussel med håp om å reforhandle brexit-avtalen. Målet er å komme opp med en ny avtale som er spiselig både for EU og for politikerne på hjemmebane..

E24 - 03 Feb 19 kl. 07:56

May er ute etter «pragmatisk» brexit-avtale

Når Theresa May drar til Brussel med håp om å reforhandle brexit-avtalen, sier den britiske statsministeren at hun ute etter en pragmatisk løsning..

Hegnar.no - 30 Jan 19 kl. 06:19

Tilkjenner May en halv seier, men...

En rekke britiske aviser omtaler tirsdagens brexit-vedtak som en hjemmeseier for Theresa May. De fleste av dem advarer samtidig mot bortetap i Brussel..

Dagbladet - 30 Jan 19 kl. 21:51

Brexit-dramaet fortsetter: Nærmere det mest fryktede scenarioet

De konservative ble plutselig enige, Labour-politikere deserterte, og statsminister May fikk en seier. Men gleden rekker neppe helt til Brussel, mener ekspert..

Aftenposten - 29 Jan 19 kl. 22:22

Bløffer EU om brexit? Det er det britene nå gambler på. | Øystein K. Langberg

Statsminister Theresa Mays opptur tirsdag kveld kan bli kortvarig. Nå må hun til Brussel for å gjøre «det umulige»..

Aftenposten - 29 Jan 19 kl. 22:22

Bløffer EU om brexit? Det er det britene gambler på nå. | Øystein K. Langberg

Statsminister Theresa Mays opptur tirsdag kveld kan bli kortvarig. Nå må hun til Brussel for å gjøre «det umulige»..

NRK - 27 Jan 19 kl. 15:20

Flere tusen protesterer i Belgia

Over 10.000 mennesker marsjerer gjennom gatene i Belgias hovedstad Brussel i dag, med krav om at myndighetene gjør mer for å bekjempe klimaendringer, melder nyhetsbyrået AP. Tidligere denne uka gikk rundt 35.

Aftenposten - 21 Jan 19 kl. 15:12

Hadde ingen plan B klar. Utsetter avstemningen om brexit til februar.

Brussel (Aftenposten): Bare timer før Theresa May skal legge frem sin plan B i Underhuset, er det ennå ingen som har sett eller tror en ferdigspikret plan B kommer..

Aftenposten - 21 Jan 19 kl. 15:12

Ny D-dag for Theresa May i Parlamentet: Men fortsatt har ingen sett en plan B

Brussel (Aftenposten): Bare timer før Theresa May skal legge frem sin plan B i Underhuset, er det ennå ingen som hverken har sett eller tror en ferdigspikret plan B kommer..

NRK - 10 Jan 19 kl. 13:54

Terrorrettssak i gang i Belgia

Rettssaka mot mannen som er skulda for å ha skote og drepe fire personar på eit jødisk museum i Belgia i 2014, starta i Brussel i dag. 33 år gamle Mehdi Nemmouche risikerer å bli sett i fengsel resten av livet..

NRK - 24 Dec 18 kl. 12:26

Skyting i Brussel

En mann skal ha avfyrt tre skudd inn gjennom et restaurantvindu i en handlegate i Brussel mandag morgen, melder nyhetsbyrået Reuters. Ingen ble skadet under skytingen. Motivet bak er uklart, men det skal ikke være mistanke om terror..

Aftenposten - 06 Jan 19 kl. 07:05

Brexit oppfyller ønskedrømmene: Smartingene vender hjem, bedriftene står i kø og landet åpner nye ambassader

Brussel (Aftenposten): Mens Storbritannia står til knærne i kaos og brexit-problemer, seiler Irland opp som drømmelandet for både privatpersoner og bedrifter..

Aftenposten - 02 Jan 19 kl. 22:36

Ett av Europas mest korrupte land skal nå overta styringen av EU

Romania er lei av å bli kalt «et annenrangs EU-land». Men dagen før Romania overtok formannskapet i EU, var beskjeden fra Brussel brutal..

Aftenposten - 31 Dec 18 kl. 19:34

Notert: Ikke hørt om den belgiske moteuken? Den er til å spise opp!

Brussel (Aftenposten): Det er få ting som samler Belgia. Men det finnes noen unntak: Fotball, øl, vafler og sjokolade..

NRK - 16 Dec 18 kl. 21:16

90 pågrepet i Brussel-demonstrasjon

Minst 90 personer ble pågrepet og politiet tok i bruk vannkanoner og tåregass for å roe gemyttene under en demonstrasjon i Brussel mot FNs migrasjonspakt. Om lag 5.500 personer deltok i demonstrasjonen, melder det belgiske nyhetsbyrået Belga..

Aftenposten - 16 Dec 18 kl. 21:45

Minst 90 pågrepet under demonstrasjon mot migrasjonspakt i Brussel

Minst 90 personer ble pågrepet og politiet tok i bruk vannkanoner og tåregass for å roe gemyttene under en demonstrasjon i Brussel mot FNs migrasjonspakt..

NRK - 08 Dec 18 kl. 17:47

400 arrestert i Brussel

Belgisk politi brukte lørdag tåregass og vannkanoner mot en "gule vester"- demonstrasjon i Brussel. Ifølge AFP ble rundt 400 av demonstrantene arrestert. Protestene er inspirert av demonstrasjonene mot drivstoffavgifter i Frankrike..

NRK - 19 Dec 18 kl. 17:28

Hoksrud fryktar villsvin-innvasjon

Landbruksminister Bård Hoksrud ser med uro på den aukande førekomsten av villsvin i Sverige. Han deltek i dag på eit ekstraordinært ministermøte i Brussel om spreiinga av afrikansk svinepest i Europa. EU ber om grep for å redusere flokkane i Europa..

NRK - 17 Dec 18 kl. 16:26

May talar i parlamentet

Storbritannias statsminister Theresa May talar i parlamentet etter EU-toppmøte i Brussel..

Hegnar.no - 14 Dec 18 kl. 06:52

Nedtur for May i Brussel

Storbritannias statsminister Theresa May vil forhandle om et eget tillegg til brexitavtalen for å betrygge britiske politikere. Men EU er ikke overbevist..

NRK - 14 Dec 18 kl. 14:25

Theresa May snakker til pressen

Se Theresa Mays pressekonferanse etter møte i Brussel..

NRK - 16 Dec 18 kl. 21:19

Minst 90 pågrepet på demonstrasjon

Minst 90 personer ble pågrepet og politiet tok i bruk vannkanoner og tåregass for å roe gemyttene under en demonstrasjon i Brussel mot FNs migrasjonspakt. Rundt 5.500 personer deltok i demonstrasjonen, som fikk navnet «March against Marrakech».

NRK - 12 Dec 18 kl. 21:46

Italia gir etter for budsjettkrav

Den italienske regjeringa har vedteke å følge EUs oppfordring om å redusere budsjettunderskotet for neste år. Statsministeren presenterte i dag eit revidert budsjett overfor EU for å unngå sanksjonar frå Brussel..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt