Brussel

Wednesday, 12 December, 08:32

Nyheter om Brussel

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 Dec 18 kl. 17:47

400 arrestert i Brussel

Belgisk politi brukte lørdag tåregass og vannkanoner mot en "gule vester"- demonstrasjon i Brussel. Ifølge AFP ble rundt 400 av demonstrantene arrestert. Protestene er inspirert av demonstrasjonene mot drivstoffavgifter i Frankrike..

Aftenposten - 03 Dec 18 kl. 16:26

NATO-sjefen skriver om egen ungdomstid i dramatisk appell. Nå frykter han nytt atomvåpenkappløp i Europa.

Brussel (Aftenposten): NATO har nok av kriser å ta tak i om dagen. Foran denne ukens NATO-utenriksministermøte i Brussel, har Jens Stoltenberg vært opptatt av én sak..

Aftenposten - 01 Dec 18 kl. 10:38

Den norske EØS-løsningen er igjen blitt hett tema i brexit-debatten. Men er det virkelig hit den britiske stormakten vil flytte inn?

Brussel (Aftenposten): Etter skilsmissen med EU kan Storbritannia ende opp med norsk løsning. Da blir EFTA-hovedkvarteret i Brussel britenes nye hjem..

Aftenposten - Igår: 20:30

Theresa May utsetter brexit-avstemningen: - Et desperat forsøk på å kjøpe seg tid.

Brussel (Aftenposten): Bare timer før parlamentet skulle stemme over Theresa Mays brexitavtale, trakk hun i nødbremsen..

Aftenposten - Igår: 13:18

May utsetter brexit-avstemningen. Fryktet massivt nederlag i Underhuset.

Brussel( Aftenposten): Statsminister Theresa May utsetter den planlagte avstemningen om utkastet til brexit-avtale i Parlamentet tirsdag..

Aftenposten - Igår: 13:18

May utsetter brexit-avstemningen. EU-sjefen avviser enhver reforhandling.

Brussel (Aftenposten): Statsminister Theresa May utsetter den planlagte avstemningen om utkastet til brexit-avtale i Parlamentet tirsdag..

Aftenposten - Igår: 13:18

Britiske medier: May utsetter brexit-avstemningen

Brussel( Aftenposten): Statsminister Theresa May utsetter den planlagte avstemningen om utkastet til brexit-avtale i Parlamentet tirsdag, melder Financial Times..

Aftenposten - Igår: 13:18

May utsetter brexit-avstemningen. Fryktet massivt nederlag i Underhuset tirsdag.

Brussel( Aftenposten): Statsminister Theresa May utsetter den planlagte avstemningen om utkastet til brexit-avtale i Parlamentet tirsdag, melder Financial Times. Det fører til voldsomme reaksjoner..

NRK - 08 Dec 18 kl. 12:18

Fleire arresterte i Belgia

Protestrørsla «Dei gule vestane» har spreia seg frå Frankrike. Rundt 70 demonstrantar er arresterte i Brussel i Belgia etter protestar ved togstasjonar og EU-institusjonar, skriv BFM. Politiet har sperra av området ved EU-kvartalet med piggtråd..

NRK - 24 Nov 18 kl. 10:24

May til Brussel

Statsminister i Storbritannia, Theresa May, reiser i dag til Brussel for å møte EU-presidentane Jean Claude Juncker og Donald Tusk. Går alt etter planen skal skilsmisseavtalen mellom Storbritannia og EU signerast på toppmøtet i morgon..

NRK - 24 Nov 18 kl. 19:45

May i Brussel for å førebu toppmøte

Storbritannias statsminister Theresa May er på plass i Brussel for ein siste runde med samtalar før EU-toppmøtet søndag. Dersom alt går alt etter planen blir skilsmisseavtalen mellom Storbritannia og EU signerert på dette møtet..

Aftenposten - 08 Dec 18 kl. 17:46

Rundt 100 pågrepet under «gule vester»-protester i Belgia

Protestbevegelsen «De gule vestene» har spredd seg fra Frankrike. I Belgia er rundt 100 pågrepet etter protester i Brussel..

Aftenposten - 08 Dec 18 kl. 17:46

Rundt 400 pågrepet under «gule vester»-protester i Belgia

Protestbevegelsen «De gule vestene» har spredd seg fra Frankrike. I Belgia er rundt 400 pågrepet etter protester i Brussel..

VG - 08 Dec 18 kl. 18:19

Rundt 400 pågrepet under «gule vester»-protester i Belgia

Protestbevegelsen «De gule vestene» har spredd seg fra Frankrike. I Belgia er rundt 400 pågrepet etter protester i Brussel..

Aftenposten - 24 Nov 18 kl. 09:45

May til Brussel for å møte Juncker og Tusk

Storbritannias statsminister Theresa May drar i ettermiddag til Brussel for å møte EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker og EU-president Donald Tusk..

NRK - 21 Nov 18 kl. 18:22

May til Brussel for å redde brexit

Storbritannias statsminister Theresa May er ankommet Brussel for å diskutere brexit direkte med EU-siden. May ble møtt av EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker da hun ankom hovedkvarteret i Berlaymont..

NRK - 02 Dec 18 kl. 17:01

65.000 i protest for klimaet

Rundt 65.000 mennesker deltok i dag i en protestmarsj i Brussel for strengere krav for utslipp av klimagasser. Marsjen ble holdt samtidig som klimakonferansen COP24 åpnet i Polen..

VG - 05 Dec 18 kl. 22:48

NATO-toppene blir hjemme på NATOs 70-årsdag

Brussel (VG) NATO fyller 70 år i april neste år, men uten å markere det med toppmøte med stats- og regjeringssjefene i «fødebyen» Washington DC..

VG - 05 Dec 18 kl. 21:24

Ordkrig om atomraketter i Europa: Putin nekter å gi seg

Brussel (VG) NATO-sjef Jens Stoltenberg sier at han er forberedt på at atomavtalen i Europa ryker. President Vladimir Putin i Russland har svart med å varsle enda en generasjon atomvåpen om USA nå går til utplassering..

NRK - 20 Nov 18 kl. 12:35

May reiser til Brussel

Onsdag reiser Storbritannias statsminister Theresa May til Brussel for å møte EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker, opplyser EU-kommisjonens talsperson Margaritis Schinas..

Aftenposten - 03 Dec 18 kl. 11:53

Han stiller seg i spissen for kampen mot høyrekreftene

Yanis Varoufakis var gresk finansminister i full krig med Brussel. Nå vil han fikse EU og stiller seg i spissen for en global bevegelse mot Donald Trump og «den autoritære aksen»..

VG - 04 Dec 18 kl. 18:28

USA setter atomavtale på hold - krever russisk handling

Brussel (VG) USA vil presse Russland til forhandlingsbordet med en 60 dager lang frist til å skrote sine mellomdistanseraketter i Europa. Riset bak speilet er at hvis ikke, sier USA opp INF-avtalen..

VG - 04 Dec 18 kl. 10:20

Dieselopprør vs. klimakamp

65 000 mennesker demonstrerte i helgen i Brussel med krav om politisk handling i miljøkampen. Når politikerne faktisk handler, ved å øke prisen på bensin og diesel, utløser det voldsomme protestbølger..

VG - 04 Dec 18 kl. 15:13

Politico om Ine Eriksen Søreide: Europas fremste «doer»

Brussel (VG) Ine Eriksen Søreide vil være blant Europas aller mektigste politikere i 2019, spår det europeiske nettstedet Politico. Selv er den norske utenriksministeren mest opptatt av å gjøre jobben sin..

VG - 04 Dec 18 kl. 22:39

Brexit-nederlag for Theresa May: Må lage plan B for EU-bruddet

Brussel (VG) Det britiske underhuset har spisset brexit-dramaet ytterligere tirsdag kveld. Statsminister Theresa May må lage en plan B innen 21 dager etter at hennes masterplan for bruddet med EU har falt..

Aftenposten - 18 Nov 18 kl. 15:14

Advarer Theresa May mot de «mørke kreftene» i Brussel

Avgått brexitminister ber Theresa May om ikke å finne seg i mobbingen fra Brussel, men å være tøffere i forhandlingene om en skilsmisseavtale med EU..

VG - 04 Dec 18 kl. 12:17

Mer USA-press mot Russland: Har brutt atomvåpen-forbud i årevis

Brussel (VG) USAs utenriksminister Mike Pompeo varsler at president Trump vil endre eller forkaste alle internasjonale avtaler som ikke tjener USAs interesser. Forbudet mot atomraketter i Europa kan dermed ryke om kort tid..

VG - 03 Dec 18 kl. 13:28

NATO-sjefen ber Russland ta det rolig i Ukraina

Brussel (VG) NATO-sjef Jens Stoltenberg røpet ingen planer om å konfrontere Russland hardere etter angrepene på den ukrainske marinen i Kertsjstredet mellom Krim og Russland, i november..

VG - 03 Dec 18 kl. 13:28

NATO-sjefen om Russland-missiler: Uholdbar situasjon

Brussel (VG) NATO-sjef Jens Stoltenberg røpet ingen planer om å konfrontere Russland hardere etter angrepene på den ukrainske marinen i november. Men han er sterkt kritisk til Putins nye, mobile missiler..

Aftenposten - 26 Nov 18 kl. 21:54

Stoltenberg krever umiddelbar løslatelse ukrainsk fartøy

Brussel: NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg krever at Russland straks løslater de tre ukrainske marinefartøyene og de 24 sjøfolkene som ble pågrepet ved Krim-halvøyen.

Aftenposten - 25 Nov 18 kl. 10:36

Den historiske skilsmissen er godkjent. 40 års trøblete ekteskap er over

Brussel/OSLO (Aftenposten): Stats- og regjeringssjefene i EU har søndag formiddag velsignet skilsmisseavtalen med Storbritannia. Nå gjenstår godkjenningen i Parlamentet i London..

Aftenposten - 25 Nov 18 kl. 10:36

Den historiske skilsmisseavtalen er godkjent. 40 års trøblete ekteskap er over

Brussel/OSLO (Aftenposten): Stats- og regjeringssjefene i EU har søndag formiddag gitt sin velsignelse til skilsmisseavtalen som er forhandlet frem med Storbritannia..

NRK - 24 Nov 18 kl. 16:37

Tusk anbefaler ja til brexitavtalen

EU-president Donald Tusk seier han vil anbefale stats- og regjeringssjefane i unionen å godkjenne brexitavtalen som er forhandla fram med Storbritannia. Søndag er det EU-toppmøte om brexit i Brussel..

Hegnar.no - 24 Nov 18 kl. 09:48

May møter Juncker og Tusk

Storbritannias statsminister Theresa May drar i ettermiddag til Brussel for å møte EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker og EU-president Donald Tusk..

VG - 25 Nov 18 kl. 09:43

EU-presidenten: – Brexit er en tragedie

Det sa EU-president Jean-Claude Juncker da han ankom Brussel i dag tidlig. I dag samles statslederne i EU for å godkjenne brexit-avtalen..

VG - 25 Nov 18 kl. 09:43

EU har godkjent Brexit

I dag godkjente statslederne i EU Brexit-avtalen. EU-president Jean-Claude Juncker var tydelig på hva han mente i forkant av dagens stormøte i Brussel..

Aftenposten - 24 Nov 18 kl. 19:53

Enighet om Gibraltar. Men ingenting er endret, sier May. -Gibraltar er og blir britisk.

Brussel (Aftenposten): Storbritannia og Spania er kommet til enighet om Gibraltar. Dermed ser det ut til at det siste store hinderet er ryddet av veien foran søndagens EU-toppmøte..

NRK - 21 Nov 18 kl. 21:23

Spania truer med nei til brexit

Søndag går fristen ut for brexitforhandlingene mellom Storbritannia og EU. Nå sier Spanias statsminister, Pédro Sánchez, at han vil si nei til brexitavtalen dersom Gibraltar-spørsmålet ikke løses. Theresa May returnerer til Brussel lørdag..

NRK - 21 Nov 18 kl. 11:57

May møter Juncker i dag

Storbritannias statsminister Theresa May reiser onsdag til Brussel for å diskutere brexit direkte med EU-kommisjonens sjef Jean-Claude Juncker. May ankommer EU-kommisjonens hovedkvarter Berlaymont klokka 17.30 onsdag ettermiddag..

VG - 21 Nov 18 kl. 18:56

Teselskap for å redde brexitavtalen

Mens frykten øker for en ny forhandlingskrise, kom Storbritannias statsminister Theresa May onsdag til Brussel for å diskutere brexit direkte med EU-siden..

Aftenposten - 21 Nov 18 kl. 13:58

Kuppforsøket mot May avverget – inntil videre. Men nå truer en «gammel fiende» med å torpedere brexit-avtalen i siste sekund.

Brussel (Aftenposten): Bare dager før Storbritannia og EU skal signere skilsmissepapirene, truer Spania med å velte hele avtalen. Gibraltar, britenes utpost mot Middelhavet, er igjen under angrep..

VG - 07 Nov 18 kl. 22:39

Mobilen til belgisk drapsoffer skal ha blitt solgt i Brussel

MECHELEN (VG) Belgisk politi har ifølge VGs opplysninger fått tips om at telefonen til drepte Johanna Jostameling (58) skal ha dukket opp i Brussel 20. oktober..

Hegnar.no - 14 Nov 18 kl. 19:40

Kritisk for May - skjebnemøte trekker ut

Statsminister Theresa Mays regjeringsmøte om brexit trekker ut, og i Brussel venter EU på svar fra London..

Aftenposten - 15 Nov 18 kl. 09:59

Mannefall i Mays regjering. Går i protest mot skilmisseavtalen.

Brussel/ OSLO (Aftenposten) Flere statsråder og statssekretærer trekker seg fra den britiske regjeringen. Nå forsvarer Theresa May skilmisseavtalen i Underhuset..

Aftenposten - 15 Nov 18 kl. 09:59

Mannefall i Mays regjering. Flere går i protest mot skilsmisseavtalen.

Brussel/ OSLO (Aftenposten) Flere statsråder og statssekretærer trekker seg fra den britiske regjeringen og Theresa May trues med mistillitsforslag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt