Britiske

Tirsdag, 20 April, 00:10

Nyheter om Britiske

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 13 april 21 kl. 07:38

Britisk virusvariant ikke farligere

Den Britiske varianten av koronaviruset, B117, forårsaker ikke mer alvorlig sykdom hos sykehusinnlagte pasienter enn andre varianter. Det viser en ny britisk studie, publisert i The Lancet, skriver Reuters. Forskerne fant ingen forskjeller i risikoen for alvorlig sykdom, dødsfall eller andre kliniske utfall.

VG - 09 april 21 kl. 13:05

Det Britiske kongehuset: Prins Philip (99) er død

Den Britiske dronninggemalen ble 99 år gammel og døde omgitt av familien fredag morgen, melder det Britiske kongehuset..

NRK - 31 mars 21 kl. 22:36

Smitteutbrudd Ullensvang

Ullensvang kommune stengte ned tirsdag etter å ha påvist flere smittetilfeller med ukjent smittevei. Utbruddet knyttes til den Britiske varianten. – Vi forventer at smittetallet vil øke, sier ordfører Roald Aga Haug (Ap) til Dagbladet.

VG - 09 april 21 kl. 13:05

Prins Philip er død

Den Britiske gemalen ble 99 år gammel og døde omgitt av familien fredag morgen, melder det Britiske kongehuset..

VG - 09 april 21 kl. 13:05

Prins Philip er død

Den Britiske gemalen ble 99 år gammel og døde omgitt av familien fredag morgen, melder det Britiske kongehuset..

E24 - 08 april 21 kl. 08:06

SSE og Equinor vil bygge to Britiske kraftverk

Equinor og SSE planlegger å bygge et større hydrogenkraftverk og et gasskraftverk med CO2-rensing i den Britiske Humberregionen..

NRK - 1 time siden

12 nye smittede i Brønnøy

I løpet av det siste døgnet har 12 personer fått påvist covid-19 i Brønnøy på Helgeland i Nordland. Fire av kommunens innbyggere er nå innlagt på sykehus. Som i store deler av resten av landet har den Britiske varianten preget kystkommunen den siste tiden, skriver Brønnøysunds Avis..

VG - 13 timer siden

Ny studie: Unionen rakner

Boris Johnson kan bli statsministeren som sprengte Den Britiske union..

NRK - 23 timer siden

12 toppklubber starter ny superliga

Flere europeiske toppklubber trues med å bli kastet ut av internasjonale turneringer og nasjonale ligaer etter annonseringen av en ny superliga som skal erstatte UEFAs Mesterliga. Blant klubbene er seks Britiske, tre italienske og tre spanske klubber..

VG - Igår: 18:35

Tusenvis på konsert og fotballkamp: Britene eksperimenterer seg frem mot full gjenåpning

I kveld samles 4000 mennesker til semifinale i FA-cupen på Wembley stadion – men også til et gigantisk smitteeksperiment i regi av den Britiske regjeringen..

VG - Igår: 16:54

Hyller sin avdøde kone

«Homeland»-stjerne Damian Lewis og en rekke Britiske stjerner hyller «Harry Potter»-skuespiller Helen McCrory for hennes vennlighet og dyktighet..

NRK - I førrgår: 21:07

Kalte kolleger «bomullsplukkere»

Svarte og asiatiske ansatte som arbeider med utsendelse av innvandrere fra Storbritannia blir kalt «bomullsplukkere» av hvite kolleger. Det hevder en tidligere ansatt i selskapet Mitie i en klage til det Britiske arbeidstilsynet, melder the Guardian..

NRK - I førrgår: 18:22

Koreografen Liam Scarlett er død

Den Britiske koreografen Liam Scarlett er død, 35 år gammel. Scarlett hadde store roller som danser og prestisjefylte oppdrag som koreograf, men ble de siste åra anklaget for upassende oppførsel, melder nyhetsbyrået AP og den danske avisa Politiken..

NRK - I førrgår: 17:11

William og Harry gikk sammen ut

Den Britiske tronarvingen, prins William, gikk sammen med sin bror prins Harry da de forlot begravelsen til sin bestefar prins Philip. Forholdet mellom de to skal ha vært kjølig, og interessen har vært stor rundt deres første møte på lang tid..

NRK - 16 april 21 kl. 17:55

Skuespiller Helen McCrory er død

Den Britiske skuespilleren Helen McCrory er død av kreft, 52 år gammel. Hun er blant annet kjent for en av hovedrollene i serien Peaky Blinders, samt for flere Harry Potter-filmer. Dødsfallet bekreftes av ektemannen Damian Lewis..

NRK - 16 april 21 kl. 17:39

Flere Britiske blodpropp-tilfeller

Storbritannia har avdekket ytterligere 96 tilfeller av blodpropp som er knyttet til koronavaksinen fra AstraZeneca. Det sier professor Per Morten Sandset ved Universitetet i Oslo til VG. Han er med i en ekspertgruppe i forbindelse med bivirkningene..

NRK - 16 april 21 kl. 16:27

Frykter for helsevesenets framtid

En undersøkelse blant 800 ledere i det offentlige Britiske helsevesenet NHS viser at de frykter for tjenestens framtid. Uten kraftig lønnsøkning vil mange pleiere, leger og annet personell slutte etter koronapandemien, tror de ifølge the Independent..

NRK - 16 april 21 kl. 16:11

Smitten i Storbritannia går ned

Tallet på koronasmittede i alle deler av Storbritannia er lavere enn de har vært siden september i fjor. Det Britiske statistikkbyrået ONS har beregnet at én av 480 personer i England var smittet forrige uke, mens forholdet var én til 340 uka før..

NRK - 14 april 21 kl. 19:03

Åpner for å samarbeide med SNP

I Skottland åpner partiet De skotske grønne for å samarbeide med Det skotske nasjonalistpartiet SNP, hvis partiet ikke får flertall på egen hånd etter valget i mai. SNP og de grønne er enige om at Skottland bør løsrive seg fra den Britiske unionen..

VG - 14 april 21 kl. 06:30

Opptøyene i Nord-Irland: – Mistillit mot den Britiske stat

Opptøyene i Belfast og Londonderry skyldes ikke bare Brexit og en republikansk begravelse. De lojalistiske protestantene har lenge følt seg marginalisert både sosialt, politisk og ikke minst økonomisk..

Dagbladet - 13 april 21 kl. 20:38

Avslører nye sesonger med «Bridgerton»

Den Britiske TV-suksessen fortsetter med flere nye sesonger. Det bekrefter Netflix til Vanity Fair tirsdag..

NRK - 13 april 21 kl. 14:36

Iron Maiden til Norge i 2022

Musikkfestivalen Tons of Rock avlyser årets festival. Samtidig annonserer de at Britiske Iron Maiden gjester Oslo og Ekebergsletta sommeren 2022..

E24 - 13 april 21 kl. 11:09

Storbritannias eksport til EU økte 46,6 prosent

Den Britiske eksporten til EU økte med hele 46,6 prosent i februar sammenlignet med januar – da eksporten stupte 42 prosent..

VG - 12 april 21 kl. 15:27

Prins William: – Vil savne bestefar

Prins William hyller sin «ekstraordinære» bestefar i en pressemelding sendt ut av det Britiske kongehuset..

Aftenposten - 12 april 21 kl. 05:59

«Nomadland» ble den store Bafta-vinneren. Men også dansk film fikk pris.

«Nomadland» ble den store vinneren under søndagens Britiske Bafta-utdeling med seier i fire forskjellige kategorier….

VG - 12 april 21 kl. 02:32

«Nomadland» ble den store Bafta-vinneren

Filmen «Nomadland» ble den store vinneren under søndagens Britiske Bafta-utdeling med seier i fire forskjellige kategorier – blant dem beste film og beste regi..

NRK - 11 april 21 kl. 15:30

– Stort savn for dronningen

Den Britiske kongefamilien var søndag samlet i en privat minnestund på Windsor Castle i forbindelse med prins Philips død. Dronning Elizabeth kjenner på et enormt tomrom, sier prins Andrew, dronningens nest eldste sønn..

NRK - 09 april 21 kl. 19:58

-Du vil bli dypt savnet

Prins Harry og hertuginne Meghan har kommentert prins Philips bortgang med en uttalelse på sin hjemmeside der de skriver at de vil savne ham. – Til kjærlig minne om Hans Kongelige Høyhet hertugen av Edinburgh, 1921–2021. Takk for alt du har gjort.

NRK - 09 april 21 kl. 17:25

Britene hedrer prins Philip

Mange briter strømmer til Buckingham Palace for å vise medfølelse med dronning Elizabeth, som fredag mistet ektemannen prins Philip. De to har vært gift i over 73 år. Men fredag morgen døde den 99 år gamle prinsen.

VG - 09 april 21 kl. 16:29

Humorkongen

En ytre arroganse til tross, prins Philip var i mange lag av folket det Britiske kongehusets mest populære medlem..

NRK - 09 april 21 kl. 14:18

Erna Solberg om prins Phillip

"Det er selvfølgelig trist, men han var en mann i en anselig alder og ikke minst med en anselig historie som har vært en flott person for det Britiske kongehuset". Det sier statsminister Erna Solberg etter at det ble kjent at prins Phillip er død.

Klartale - 09 april 21 kl. 13:14

Britenes prins Philip er død

Dronning Elizabeths ektemann, prins Philip, er død. Det melder det Britiske kongehuset..

NRK - 09 april 21 kl. 13:14

Slottet flagger på halv stang

Det norske kongehuset flagger på halv stang for prins Philip. – Våre tanker går til Dronning Elizabeth og den nærmeste familie ved Prins Philips bortgang. Våre kondolanser går også til det Britiske folk, sier Hans Majestet Kong Harald..

Aftenposten - 09 april 21 kl. 13:04

Storbritannias prins Philip er død

Det bekrefter det Britiske kongehuset..

NRK - 09 april 21 kl. 09:15

Tre smittede i Ørsta har fått dose

Fra 6. til 8. april har Ørsta i Møre og Romsdal registrert 18 smittetilfeller.

NRK - 18 mars 21 kl. 15:20

– Tyder ikke på noen sammenheng

Informasjonen man har tyder ikke på noen en sammenheng mellom AstraZeneca-vaksinen og blodpropp, ifølge det Britiske legemiddeltilsynet. Samtidig sier tilsynet at de ser nærmere på fem tilfeller av en svært sjelden type blodpropp, melder Reuters. Det Britiske legemiddeltilsynet understreker at AstraZeneca-vaksinen fortsatt skal brukes, og at fordelene med vaksinen veier opp for risikoen..

NRK - 08 april 21 kl. 08:22

Vil bygge hydrogenkraftverk

Equinor og Britiske SSE Thermal planlegger å bygge verdens første kraftverk som skal drives av hydrogen i Humberområdet i Storbritannia. Det er også planer om et gasskraftverket som skal bruke teknologi for fangst og lagring av karbon..

E24 - 08 april 21 kl. 05:51

Fred. Olsen inviterer briter til Norge-cruise i juli

Etter milliardtap i 2020 vil Fred. Olsen Cruises sende Britiske turister inn i norske fjorder fra slutten av juli. Alle passasjerer må coronatestes, men vaksine blir trolig ikke et krav..

Aftenposten - 08 april 21 kl. 05:51

Fred. Olsen inviterer briter til Norge-cruise i juli

Etter milliardtap i 2020 vil Fred. Olsen Cruises sende Britiske turister inn i norske fjorder fra slutten av juli..

NRK - 07 april 21 kl. 16:51

Stanser AstraZeneca-vaksinering

Storbritannia stanser AstraZeneca-vaksinering av personer under 30 år. Denne gruppa vil inntil videre bli tilbudt andre koronavaksiner mens en mulig blodpropp-forbindelse granskes, opplyser det Britiske legemiddeltilsynet. Stansen kommer etter at det europeiske legemiddelbyrået (EMA) i dag sa at tilfellene med blodpropp og lave blodplater bør listes som en mulig sjelden bivirkning av AstraZeneca-vaksinen..

VG - 06 april 21 kl. 12:23

«Harry Potter»-skuespiller Paul Ritter er død

Den Britiske skuespilleren ble 54 år gammel..

VG - 06 april 21 kl. 12:23

«Harry Potter»-skuespiller Paul Ritter er død

Den Britiske skuespilleren ble 55 år gammel..

NRK - 05 april 21 kl. 18:11

Storbritannia vil åpne mer opp

Den Britiske statsministeren Boris Johnson varsler lettelser i koronatiltakene fra 12. april. Butikker, treningssentre og frisører får åpne igjen, og det får også puber utendørs.

NRK - 05 april 21 kl. 16:32

Over 30 politifolk skadd i påsken

I Newtonabbey i Nord-Irland ble fem politifolk skadd i opptøyer i går. 27 politifolk ble skadd i Belfast og Derry langfredag. I Derry ble bensinbomber og murstein kastet mot politiet av pro-Britiske demonstranter som reagerer på brexit-restriksjoner..

NRK - 03 april 21 kl. 18:05

Ny virusvariant funnen i Danmark

I Danmark er det oppdaga to tilfelle av ein ny koronavirusvariant som er mindre følsam for antistoffar. Det opplyser helseminister Magnus Heunicke. Varianten er i utgangspunktet lik den Britiske varianten, B117, men den har òg mutasjonen E484K, som finst i den sørafrikanske varianten og den brasilianske varianten.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt