Berlin

Tuesday, 12 November, 17:02

Nyheter om Berlin

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 Nov 19 kl. 17:59

Reagan-statue i Berlin

Den amerikanske ambassaden i Berlin har avduket en statue av tidligere president Ronald Reagan på ampassadens egen terrasse. Statuen skuer utover stedet der Reagan i 1989 talte og ba Sovjet å rive Berlinmuren. Lørdag er det 30 år siden murens fall..

Dagbladet - I førrgår: 10:56

Jeg ble innkalt til Stasi

Det regnet jeg med. Murens fall i Berlin i 1989 er mer enn en mur som falt..

Aftenposten - I førrgår: 20:18

Han var 15 første gang DDRs hemmelige politi tok ham

Berlin (Aftenposten): Hansjürg Denscher var 15 år, langhåret og gikk med hullete jeans på et kristent stevne. Så kom Stasi..

Dagbladet - 07 Nov 19 kl. 23:29

Et laboratorium for reformer

Natt til søndag er det 30 år siden Berlin-murens fall. Dramaet hadde sine avgjørende forutsetninger også utenfor Øst-Tyskland. En av dem var reformkommunismen i Ungarn..

Dagbladet - 08 Nov 19 kl. 21:52

Tofrontskrig mot vårherre

Polen var alltid det vanskelige landet i den Sovjet-dominerte verden. Fram mot Berlin-murens fall for 30 år siden skulle landet bryte ut av sovjetisk dominans med egne muskler..

Aftenposten - 09 Nov 19 kl. 14:35

Med Berlinmurens dødssone som nærmeste nabo

Berlin (Aftenposten): De bodde så tett på at de både så fluktforsøk og prestens søndagsfrokost på den andre siden av Berlinmuren. Men Edith Keisewetter-Giese (79) klarer ikke å feire at den ble borte..

VG - 18 timer siden

Stoltenberg langer ut mot Kina: – Bruker internett til å kontrollere folk

Berlin (VG) NATO må følge bedre med på Kina, ifølge generalsekretær Jens Stoltenberg. Han har to store bekymringer: Kinas kraftige militære opprusting, og hvordan det autoritære regimet bruker internett til å kontrollere sin befolkning..

Dagbladet - 08 Nov 19 kl. 11:27

Eksplosjon i gruve - 35 var innesperret

En eksplosjon gikk av i en gruve i Teutschenthal sørvest for Berlin..

Aftenposten - 08 Nov 19 kl. 18:58

30 år etter Berlinmurens fall. Se hvor forandret byen er blitt.

Bildene er tatt på akkurat samme plass, men med mange års mellomrom. De viser hvilken reise Berlin har gjennomført..

Aftenposten - 09 Nov 19 kl. 10:35

30 år siden Berlinmurens fall: Folk i øst er fattigere, eldre og mer høyreradikale

Berlin (Aftenposten): – Livet vårt er delt i et før og et etter Berlinmurens fall. Det som var før, snakker vi knapt om, sier Sandy Bruschies (38)..

Dagbladet - 08 Nov 19 kl. 11:27

Eksplosjon i gruve - 35 innesperret

En eksplosjon har gått av i en gruve i Teutschenthal sørvest for Berlin..

NRK - 08 Nov 19 kl. 20:30

– Brexit har styrket samholdet i EU

Brexit-sjokket har styrket samholdet i EU-blokken. Det sa påtroppende EU-president Ursula von der Leyen i en tale i Berlin fredag. Den turbulente prosessen har minnet mange på fordelene ved å være med i klubben, sa von der Leyen..

VG - 07 Nov 19 kl. 14:54

EU-kommisjonen trekkes inn i NAV-skandalen

Berlin (VG) ESAs president Bente Angell-Hansen bekrefter overfor VG at EU-kommisjonen nå er koblet inn i arbeidet med NAV-skandalen. ESA må forsikre seg om at nordmenn og EU-borgere nå behandles likt i trygde-sakene..

VG - 07 Nov 19 kl. 12:47

USA viste fram bombefly over Nord-Norge

Berlin (VG) Amerikanske B52 bombefly har de siste dagene fløyet flere tokt i norsk luftrom over Troms og nordover til Barentshavet. Det skjer samtidig med at Russland har startet sin største ubåt-operasjon siden 80-tallet..

VG - 07 Nov 19 kl. 21:48

Stoltenberg om Trump-møtene:– Det er godt å ha venner, også for USA

Berlin (VG) – I møtene med president Trump har jeg vært opptatt av å få fram at USA er best tjent med et sterkt NATO, sier Jens Stoltenberg til VG, etter måneder med indre strid i NATO..

P4 - 06 Nov 19 kl. 11:36

- Et arr på jordens overflate

- Frihet og demokrati må forsvares hver dag. Det sa NATO-sjef Jens Stoltenberg ved en markering av at det er 30 år siden Berlinmurens fall. I en tale ved NATOs minnesmerke over muren som delte Berlin fram til 1989, sa Stoltenberg det viktig er å huske på hvor langt man har kommet i løpet av bare én generasjon.

VG - 06 Nov 19 kl. 22:34

NATO-Jens feirer Berlinmurens fall: Europa er ikke i nærheten av den kalde krigen

Berlin (VG) Dagens konflikter i Europa er ikke i nærheten av konfliktene under den kalde krigen, sier Jens Stoltenberg til VG. Frem til lørdag deltar han i 30-års markeringen for Berlinmurens fall i 1989..

Aftenposten - 02 Nov 19 kl. 21:34

Nordmann debuterte i Bundesliga - vant «norsk» duell

Julian Ryerson debuterte i 1. Bundesliga med et innhopp på overtid da Union Berlin slo byrival Hertha 1-0, men stygge scener utenfor banen ødela mye..

Aftenposten - 02 Nov 19 kl. 21:34

Tidligere Viking-spiller debuterte i Bundesliga - vant «norsk» duell

Julian Ryerson debuterte i 1. Bundesliga med et innhopp på overtid da Union Berlin slo byrival Hertha 1-0, men stygge scener utenfor banen ødela mye..

Aftenposten - 18 Oct 19 kl. 21:19

Pandaunger i Berlin har åpnet øynene

De to pandaungene som ble født i en dyrepark i Berlin i august, har denne uken åpnet øynene for første gang..

NRK - 18 Oct 19 kl. 21:25

Pandaunger i Berlin åpnet øynene

De to pandaungene som ble født i en dyrepark i Berlin i august, har denne uken åpnet øynene for første gang. Dyreparkens leder Andreas Knieriem sier tvillingene, som er de første pandaene som er født i Tyskland, utvikler seg godt..

VG - 31 Oct 19 kl. 11:41

Anklaget for å være Assads menn: Utga seg for å være flyktninger i Tyskland

I februar arresterte tysk og fransk politi to menn som de mener tilhørte Assads fryktede sikkerhetspoliti. Mennene utga seg for å være flyktninger, men skal ha blitt gjenkjent av angivelige ofre på gaten i Berlin..

VG - 25 Oct 19 kl. 20:07

Tyske dommere streiker etter fotballvold

Dommerne i amatørfotballen Berlin har sett seg lei av vold på banen. Den kommende helgen streiker dommerne i den tyske hovedstaden..

E24 - 22 Oct 19 kl. 11:10

Nettsted: Elsparkesykkel-selskap venter milliardtap

Lime, som leier ut tusenvis av elsparkesykler i blant annet Berlin, Paris, Los Angeles og Oslo, taper penger nesten like raskt som de vokser, delvis fordi sparkesyklene har en tendens til å bli ødelagt før de rekker å generere betydelige inntekter..

NRK - 18 Oct 19 kl. 22:42

Kan bidra til bedring i Nord-Styria

NATO-sjef Jens Stoltenberg tror at avtalen som USA har inngått med Tyrkia om våpenhvile og kurdisk tilbaketrekning i Nord-Syria, kan bidra til nedtrapping. Det sa han til pressen etter et møte med USAs utenriksminister Mike Pompeo i Berlin fredag..

NRK - 18 Oct 19 kl. 22:42

Stoltenberg tror på Syria-avtalen

Nato-sjef Jens Stoltenberg tror at avtalen som USA har inngått med Tyrkia om våpenhvile og kurdisk tilbaketrekning i Nord-Syria, kan bidra til nedtrapping. Det sa han til pressen etter et møte med USAs utenriksminister Mike Pompeo i Berlin fredag..

Aftenposten - 17 Oct 19 kl. 12:40

Skjelbred fra vraket til børstoppen i Bundesliga: – Artig å bli nevnt blant de bedre spillerne

Per Ciljan Skjelbred (32) har de to siste sesongene startet i fryseboksen i Hertha Berlin. Syv serierunder senere er han blant toppene på børsen..

Aftenposten - 15 Oct 19 kl. 14:57

Kvinnelig imam får UiOs menneskerettighetspris

Seyran Ates er jurist, forfatter og imam i den liberale Ibn Rushd-Goethe-moskeen i Berlin..

NRK - 15 Oct 19 kl. 15:58

Kvinnelig imam får UiO-pris

Den liberale imamen Seyran Ates i Berlin får Universitetet i Oslos menneskerettspris i år. Selv sier hun at hun er verdens eneste «offisielle» kvinnelige imam. Ates har mottatt en rekke drapstrusler, og hun passes på av livvakter døgnet rundt..

NRK - 13 Oct 19 kl. 17:56

Demonstrerte mot antisemittisme

Rundt 10.000 menneske deltok i ein protest mot antisemittisme i Berlin søndag. Mange tyskarar er sjokkerte etter at ei synagoge i byen Halle blei angripe onsdag, og fryktar høgreekstreme er på frammarsj i Tyskland..

P4 - 13 Oct 19 kl. 18:45

Demonstrerte mot antisemittisme

Over 10.000 personer demonstrerte i dag mot antisemittisme i Berlin. Tysklands innenriksminister har denne uken innrømmet at trusselen fra høyreekstreme er veldig høy, etter at en mannen angrep en synagoge i Halle.

P4 - 10 Oct 19 kl. 18:55

Her er det mest kokain-bruk

Ingen andre byer i Europa har like høyt forbruk av kokain som London. Ifølge Sky News brukes det minst 23 kilo kokain i den britiske hovedstaden hver dag. Det er like mye som i Berlin, Barcelona og Amsterdam - tilsammen..

Dagbladet - 06 Oct 19 kl. 21:56

Luksusbordellet avslørte nazitoppene

SS brukte et luksusbordell i Berlin til å utspionere og avlytte toppnazister og utenlandske diplomater..

NRK - 10 Oct 19 kl. 13:48

Skyhøy kokain-bruk i London

London er blitt kokain-hovedstad nummer 1 i Europa. Hver dag brukes minst 23 kilo kokain i den britiske hovedstaden, ifølge SKY News. Det er like mye som i Berlin, Amsterdam, og Barcelona til sammen..

E24 - 27 Sep 19 kl. 19:19

Berlin kjøper tilbake boliger for 9 milliarder kroner

Berlin punger uten drøyt 9 milliarder kroner for å kjøpe tilbake 6.000 tidligere kommunalboliger som ble privatisert i den tyske hovedstaden i 2004..

Aftenposten - 10 Oct 19 kl. 10:35

Merkel på markering etter synagogeangrep

Tysklands statsminister Angela Merkel deltok på en markering i Berlin etter at to personer ble skutt og drept ved en jødisk synagoge i byen Halle..

NRK - 07 Oct 19 kl. 13:25

Klimaaktivister pågrepet i London

Politiet i London sier de pågrep 21 klimaaktivister fra gruppa Extinction Rebellion i helgen. Nyheten kom samtidig som gruppa gjennomførte nye aksjoner i den britiske hovedstaden. Også i Berlin og Amsterdam hadde Extinction Rebellion protestaksjoner..

Aftenposten - 29 Sep 19 kl. 19:26

Var to sekunder unna ny verdensrekord på maraton

Den 37 år gamle etiopieren Kenenisa Bekele var to sekunder unna verdensrekorden da han søndag vant Berlin maraton på tiden 2.01.41..

P4 - 29 Sep 19 kl. 19:31

To sekunder unna maraton-rekord

Kenenisa Bekele var to sekunder unna verdensrekorden da han i dag vant Berlin Maraton på tiden 2.01.41.

NRK - 07 Sep 19 kl. 16:56

Kan ha fått illebefinnende

Politiet i Berlin undersøker om føreren av en bil som kjørte opp på et fortau i stor fart fredag, kan ha fått et illebefinnende. Fire mennesker omkom da en tung SUV kjørte opp på fortauet i en travel gate i sentrum av Berlin fredag kveld..

NRK - 06 Sep 19 kl. 22:41

Fire omkom i påkjørsel i Berlin

Fire mennesker, deriblant et lite barn, omkom da en bil i stor fart kjørte opp på et fortau i sentrum av Berlin fredag kveld. Politiet har ikke fastslått om det var en ulykke eller en bevisst handling, skriver avisen Berliner Morgenpost..

P4 - 06 Sep 19 kl. 22:48

Fire omkom i påkjørsel i Berlin

Fire personer, deriblant et lite barn, døde da en bil i stor fart kjørte opp på et fortau i Berlin sentrum i kveld. Hva som var årsaken til påkjørselen er ennå ikke klar. Politiet har ennå ikke fastslått om det var en ulykke eller en bevisst handling, skriver avisen Berliner Morgenpost..

Aftenposten - 06 Sep 19 kl. 13:32

En drøm av en döner

Det finnes mer enn 4000 kebab-sjapper i Berlin. Vi har spist oss frem til toppsjiktet..

VG - 16 Aug 19 kl. 22:27

Lewandowski-dobbel mot Jarstein - nå får han ny lekekamerat

(Bayern München-Hertha Berlin 2–2) Robert Lewandowski (30) hadde hovedrollen da de regjerende mesterne serieåpnet mot Hertha Berlin - og nå får storscoreren en ny lekekamerat..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt