Bergens Tidende

Wednesday, 03 June, 23:23

Nyheter om Bergens Tidende

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 11 timer siden

Norwegian venter med munnbind

Norwegian har foreløpig ingen planer om å innføre påbud om bruk av munnbind om bord i sine fly, tross anbefalinger fra europeiske luftfartsmyndigheter. Norwegian følger foreløpig norske råd, skriver Bergens Tidende..

Aftenposten - 31 May 20 kl. 17:30

Drapssiktet sønn nekter for å ha noe med drapet å gjøre

En mann tidlig i 20-årene som er siktet for å ha drept sin egen mor på Sotra, nekter straffskyld, skriver Bergens Tidende..

P4 - I førrgår: 11:19

Fengslingsmøtet går for lukkede dører

Fengslingsmøtet til mannen i 20-årene som er siktet for å ha drept sin mor på Sotra lørdag, skal gå for lukkede dører. Det opplyser mannens forsvarer til Bergens Tidende. Mannen nekter å ha noe med dødsfallet å gjøre..

P4 - I førrgår: 22:05

Under ti har fått smitte-SMS

Under ti personer har fått en SMS fra smittestopp-appen om at de har vært tett på en koronasmittet person. Det opplyser Folkehelseinstituttet til Bergens Tidende. Appen blir fortsatt testet ut i Drammen, Trondheim og Tromsø.

NRK - 31 May 20 kl. 17:15

Drapsikta sønn nekter straffskyld

Sønnen som er sikta for å drept moren sin på Litlesotra utenfor Bergen erkjenner ikke straffskyld. Det opplyser forsvareren hans til Bergens Tidende søndag ettermiddag. I avhører nektet han ifølge forsvareren for å ha noe med morens dødsfall å gjøre..

P4 - I førrgår: 20:41

Ber om vurdering av tilregnelighet

Politiet skal ønske å vurdere tilregenligheten til mannen i 20-årene, som er siktet for å ha drept moren sin på Sotra lørdag kveld. Det sier hans forsvarer til Bergens Tidende. Mannen ble varetektsfengslet i fire uker i dag.

NRK - I førrgår: 10:36

Fengslingsmøtet med lukkede dører

Det er begjært at fengslingsmøtet for mannen i 20-årene som er siktet for drapet på sin mor i Sotra, skal gå for lukkede dører. Det opplyser mannens forsvarer til Bergens Tidende. Både forsvarer og siktet vil være til stede i retten under møtet..

Aftenposten - 31 May 20 kl. 17:30

Sotra: Drapssiktet sønn nekter for å ha noe med drapet å gjøre

En mann tidlig i 20-årene som er siktet for å ha drept sin egen mor på Sotra, nekter for å ha noe med drapet å gjøre, skriver Bergens Tidende..

NRK - 31 May 20 kl. 13:40

Seks kvinner siktet for tyveri

Seks kvinner ble pågrepet i et hus på Askøy natt til i dag, siktet for flere tyveri i Bergen sentrum de siste dagene. Kun menn har meldt om at de har blitt lurt av kvinnene, som er rumenske statsborgere ifølge politiet til Bergens Tidende..

P4 - 11 timer siden

Norwegian venter med munnbind

Norwegian venter fortsatt med å innføre påbud om munnbind om bord sine fly. Det til tross for internasjonale anbefalinger, og at deres konkrurrent, SAS, pålegger sine passasjerer dette. Norwegian sier de avventer en oppdatering anbefaling fra norske myndigheter.

P4 - 31 May 20 kl. 13:51

Kvinner siktet for tyveri fra menn

Seks rumenske kvinner er pågrepet og siktet for tyverier fra flere menn i Bergen sentrum de siste dagene. Den eldste kvinnen er i midten av 40-årene og den yngste i slutten av tenårene, opplyser politiet til Bergens Tidende..

P4 - 31 May 20 kl. 09:43

Boliger sperret av

Flere boliger rundt huset, hvor en person ble funnet død på Sotra i går kveld, er nå sperret av. Det skriver Bergens Tidende. En person er pågrepet og siktet for drap, opplyser politiet.

P4 - 29 May 20 kl. 16:51

Mann observert med pistol

En mann med en pistol skal ha oppsøkt en bedrift i Bergen i ettermiddag. Store politistyrker leter nå etter mannen, skriver Bergens Tidende. Det er uklart hvorfor mannen trappet opp bevæpnet hos bedriften..

P4 - 31 May 20 kl. 15:32

- Tragisk sak

- Det som har skjedd er en forferdelig tragedie for familien. Det sier Ellen Eikeseth Mjøs som er bistandsadvokat for de to eldste barna til kvinnen som ble funnet død på Sotra i går kveld. Kvinnens sønn er pågrepet og siktet for drap.

P4 - 27 May 20 kl. 21:50

Hus evakuert etter brann

Flere hus i Etne i Vestland blir nå evakuert etter en brann i en bil. Det skal være gass i bilen og det er opprettet en sikkerhetsavstand på 300 meter, melder politiet i Sør-Vest. Ifølge Bergens Tidende er det hørt smell i området..

P4 - 31 May 20 kl. 17:16

Drapssiktet sønn nekter straffskyld

Den 20 år gamle mannen som er siktet for å ha drept sin mor på Brattholmen på Sotra utenfor Bergen nekter for å ha noe med dødsfallet å gjøre. Hans forsvarer sier til Bergens Tidende at han derfor nekter straffskyld. Politiet opplyser at de vil fremstille 20-åringen for varetektsfengsling i morgen formiddag.

NRK - 22 May 20 kl. 01:17

Fornøyd med koronatiltak i Bergen

Hele 90 prosent av bergenserne svarer i en ny undersøkelse at de er fornøyde med regjeringens håndtering av koronakrisen. Det er en økning fra 82 prosent da samme undersøkelse ble gjort i mars, skriver Bergens Tidende..

P4 - 23 May 20 kl. 12:17

Telt nesten truffet av ras

Teltere ble nesten truffet av steinraset som gikk i Gudvangen i Voss i natt. Steiner som veier flere tonn skal ha stanset bare meter fra teltene, mens mindre stein ligger strødd ved siden av teltene. Bergens Tidende melder at personene som overnattet var rystet etter hendelsen..

NRK - 20 May 20 kl. 18:16

Lover ny krisepakke til museene

Statsminister Erna Solberg lover ny krisepakke til norske museer. Dette vil gjelde museene som ikke kvalifiserte for støtte i den første krisepakken for kulturlivet, de som ligger over 60 prosent offentlig finansiering, skriver Bergens Tidende..

NRK - 20 May 20 kl. 22:34

Alvorlig MC-ulykke på Sotra

En motorsyklist har kollidert på fylkesvei 560 på Sotra utenfor Bergen. Politiet fikk melding om ulykken klokka 21.37.

NRK - 19 May 20 kl. 07:47

Ingen økning i selvmord

Helsemyndighetene i Norge ser ingen tegn til at flere nordmenn har begått selvmord som følge av den globale koronakrisen.Det bekrefter Helsedirektoratet til Bergens Tidende. Politiet mener det kan ha vært en nedgang i selvmord..

P4 - 20 May 20 kl. 19:15

Krisepakke til museene

Museene skal få en ny krisepakke neste uke. Det lover statsminister Erna Solberg til Bergens Tidende. Den nye krisepakken skal hjelpe museene som ikke kvalifiserte seg til støtte i den første krisepakken for kulturlivet..

NRK - 16 May 20 kl. 21:36

Sjukdommar halvert under koronaen

Meldte tilfelle av andre smittsame sjukdommar har falt under koronastenginga, skriv Bergens Tidende. Ved inngangen til april var det 69 prosent færre sjukdomstilfelle enn vanleg, viser ein studie publisert i Tidsskrift for den norske legeforeningen..

NRK - 18 May 20 kl. 23:58

Brann slukket i Øygarden

Nødetatene har slukket en brann i leilighetskompleks i Øygarden kommune i Vestland fylke rundt midnatt. Det skal ikke ha vært beboere i leiligheten som brant, øvrige beboere ble evakuert, ifølge Bergens Tidende..

Dagbladet - 11 May 20 kl. 18:27

Mann (41) døde med coronasmitte

En 41 år gammel mann fra Bjørnafjorden i Hordaland døde av corona. Det skriver Bergens Tidende..

P4 - 20 May 20 kl. 07:48

Skal analysere dødsårsaker til koronaviruset

Folkehelseinstituttet skal analysere dødsårsaker i Norge under koronautbruddet. Blant annet ønsker de å finne ut om færre har dødd av andre smittsomme sykdommer eller av andre årsaker under virusutbruddet, skriver Bergens Tidende. Siden utbruddet er det registrert 234 dødsfall knyttet til viruset, mens i samme periode har 7000 til 8000 nordmenn dødd totalt sett..

P4 - 19 May 20 kl. 10:25

Flertall mistet smak- og luktesans

To av tre som har blitt syke av koronaviruset i Norge har fått endret smak- og luktesans. Det går frem i en studie ved Oslo universitetssykehus. Symptomene er ikke uvanlig for sykdommen, men forskerne bak studien sier til Bergens Tidende at de er overrasket over at tallet var så høyt.

P4 - 22 May 20 kl. 06:12

Bergensere fornøyd med regjeringens koronahåndtering

Hele 90 prosent av bergenserne er fornøyde med regjeringens håndtering av koronakrisen. Det viser en undersøkelse Respons Analyse har gjort for Bergens Tidende. Da samme undersøkeslse ble gjort i mars svarte 82 prosent det samme.

NRK - 11 May 20 kl. 18:06

BT: 41-åring død etter covid-19

En 41 år gammel mann fra Bjørnafjorden i Vestland døde etter å ha fått påvist koronavirus, skriver avisa Bergens Tidende. Han er den yngste som har dødd med covid-19 av bekreftede koronadødsfall i Norge..

NRK - 09 May 20 kl. 19:27

Koronasmittet mann døde

En person fra Bjørnafjorden i Vest døde lørdag av covid-19. Det er det 219. meldte koronadødsfallet i Norge.

P4 - 11 May 20 kl. 18:14

41-åring døde av covid-19

En 41 år gammel mann fra Bjørnafjorden i Vestland er død etter å ha fått påvist koronavirus. Han er dermed den yngste registrerte som har dødd med covid-19 i Norge, melder Bergens Tidende. Flere detaljer om mannen er ikke kjent, men kommunens smittevernoverlege sier på vegne av mannens enke at folk må ta smittevernreglene på alvor..

NRK - 12 May 20 kl. 21:22

Siktet for 24 påhengsmotor-tyverier

Tre menn fra Øst-Europa er pågrepet og siktet for tyveri av 24 påhengsmotorer i bergensområdet denne måneden. De er også mistenkt for flere andre tyverier. De tre ble pågrepet natt til tirsdag med flere påhengsmotorer i bilen, ifølge Bergens Tidende..

NRK - 09 May 20 kl. 11:39

Gestapomuseum får støtte i revidert

Regjeringen øker støtten til stiftelsen Gestapomuseets forening i Veiten i Bergen fra 1 til 2 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjet. Det skriver Bergens Tidende. Regjeringen legger fram sitt reviderte nasjonalbudsjett på tirsdag..

P4 - 12 May 20 kl. 14:53

23-åring tiltalt for drap i Florø

En 23 år gammel mann er tiltalt for å ha drept en mann i 40-årene i Florø i Vestland i april i fjor. Ifølge tiltalen ble offeret slått flere ganger i hodet med en skrutvinge. Påtalemyndigheten kommer til å legge ned påstand om den tiltalte mannen overføres til tvungen psykisk helsevern, skriver Bergens Tidende..

P4 - 08 May 20 kl. 17:47

Milliardpakke til charterselskaper

Neste uke vil regjeringen legge frem en milliardpakke til charterselskapene. Den skal sikre at turister får tilbakebetalt verdien av ferierer som har blitt korona-kansellert, skriver Bergens Tidende. Barne- og familieminister Kjell Ingolf Rpostad sier han håper tiltakene også gjør at de fleste bedriftene vil overleve krisen..

P4 - 02 May 20 kl. 20:35

Nok et koronadødsfall ved sykehjem

Det har vært ytterligere ett korornarelatert dødsfall ved Metodisthjemmet i Bergen. Nå har 16 beboere ved sykehjemmet mistet livet av viruset, melder Bergens Tidende..

P4 - 02 May 20 kl. 20:25

11 barn i karantene

11 barnehagebarn i Bergen er satt i karantene etter at en ansatt testet positivt. Det melder Bergens Tidende. Barnehagekonsernet ble varslet om reslutate ti dag, og smittevernkontoret er i mål med smittesporingen..

NRK - 06 May 20 kl. 04:43

Over 1100 rettssaker utsatt

Mellom 1100 og 1200 rettssaker er avlyst eller utsatt i norske tingretter og om lag 70 er satt på vent i lagmannsrettene i Norge som følge av koronautbruddet, skriver Bergens Tidende. Situasjonen er uakseptabel, mener Domstoladministrasjonen (DA)..

P4 - 05 May 20 kl. 13:16

Badstuedødsfall henlag

Riksadvokaten har henlagt de to badstuedødsfallene på Haugalandet som skjedde i 2016 og 2017. Det er ikke bevist noe straffbart forhold, melder Bergens Tidende. En kvinne i 50-årene har i over to år vært mistenkt for drap etter at to menn ble funnet døde i badstuen hennes med ett års mellomrom.

P4 - 05 May 20 kl. 13:16

Badstuedødsfall henlagt

Riksadvokaten har henlagt de to badstuedødsfallene på Haugalandet som skjedde i 2016 og 2017. Det er ikke bevist noe straffbart forhold, melder Bergens Tidende. En kvinne i 50-årene har i over to år vært mistenkt for drap etter at to menn ble funnet døde i badstuen hennes med ett års mellomrom.

P4 - 04 May 20 kl. 12:56

Solberg vil ta gjenvalg

Høyre-leder Erna Solberg har gitt beskjed om at hun stiller til gjenvalg for fire nye år. Det melder Bergens Tidende. Solberg har vært innvalgt på Stortinget fra hordaland siden 1989, og har vært statsminister siden 2013..

P4 - 06 May 20 kl. 05:48

Over 1100 rettssaker utsatt

Mellom 1100 og 1200 rettssaker er avlyst eller utsatt i norske tingretter som følge av koronautbruddet. I tillegg er rundt 70 saker satt på vent i lagmannsrettene, skriver Bergens Tidende. Domstolsadministrasjonen mener situasjonen nå er uakseptabel og viser til at når sakene blir liggende så lenge, medfører det både kostnader og psykiske belastninger..

P4 - 06 May 20 kl. 17:05

En løslatt etter dobbeltdrap

En 33 år gammel mann som er siktet i forbindelse med dobbeltdrapet i Bergen i januar har blitt løslatt. Det bekrefter politiet til Bergens Tidende. Mannen skal ha vært med på å flytte de avdøde i etterkant av drapene.

NRK - 02 May 20 kl. 21:29

Elleve barn i karantene i Bergen

Etter at det ble påvist koronavirus hos en ansatt ved barnehagen Kidsa Haukedalen i Bergen er elleve barnehagebarn satt i karantene, skriver Bergens Tidende..

P4 - 30 Apr 20 kl. 17:37

Nytt dødsfall i Bergen

Det har vært ytterligere ett koronarelatert dødsfall ved et sykehjem i Bergen. Dermed har nå 15 koronasmittede beboere mistet livet på Metidosthjemmet, melder Bergens Tidende. Det er for tiden to smittede beboere ved sykehjemmet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt