Bergens Tidende

Wednesday, 16 October, 01:22

Nyheter om Bergens Tidende

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - 03 Oct 19 kl. 18:28

Gransker betongulykke

Statens vegvesen gransker nå hvordan betong kunne falle ned fra taket i Fløyfjellstunnelen i formiddag. De skal se på både utstyret og betongblandingen som ble brukt i arbeidet i natt, etter at opp mot 400 kilo betong falt rett ned i veibanen, melder Bergens Tidende. Vegvesenet er i kveld i møter med entreprenørene, melder Bergens Tidende.

NRK - Igår: 17:58

Kripos koblet inn i skole-app-sak

Onsdag forrige uke skrev Bergens Tidende at Bergen kommune har gitt foreldre med besøksforbud tilgang til opplysninger om barn på hemmelig adresse gjennom en skole-app. Nå bekrefter Kripos til NRK at de er involvert i saken..

P4 - 9 timer siden

Dømt for overgrep i Bergen

En 76 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til fengsel i ett år og tre måneder for seksuell omgang med en gutt under 14 år. Det skriver Bergens Tidende. 76-åringen er domfelt flere ganger for lignende saker.

NRK - 09 Oct 19 kl. 21:53

Skole-app viste hemmelige adresser

Bergen kommune ga tilgang til opplysninger om barn som bodde på hemmelige adresser gjennom en skole-app, skriver Bergens Tidende..

NRK - 10 Oct 19 kl. 03:14

Forsvaret får varsel om pålegg

Arbeidstilsynet har gitt Forsvaret varsel om pålegg etter at en mann ble alvorlig skadd i en ulykke på fregatten KNM Otto Sverdrup. Ulykken fant sted nær marinebasen Haakonsvern i april i år, skriver Bergens Tidende..

P4 - 10 Oct 19 kl. 05:50

Forsvaret får varsel om pålegg etter arbeidsulykke

Arbeidstilsynet har gitt Forsvaret varsel om pålegg etter at en mann ble alvorlig skadd i en ulykke på fregatten KNM Otto Sverdrup. Mannen var ansatt i Forsvarets logistikkorganisasjon. Ulykken fant sted nær marinebasen Haakonsvern i april i år, skriver Bergens Tidende..

Aftenposten - 06 Oct 19 kl. 08:27

Sjekket over hundre byggeplasser: Her ble alt arbeid stanset umiddelbart

(Bergens Tidende) – Når vi stanser arbeidet, er det fordi det er fare for liv og helse, sier tilsynsleder i Arbeidstilsynet. Det skjedde 52 ganger i september..

NRK - 06 Oct 19 kl. 06:57

52 byggeplasser stengt etter tilsyn

Arbeidstilsynet gjorde 212 tilsyn på byggeplasser på Vestlandet i september. 52 endte med vedtak om å stenge, og 100 med pålegg om utbedring, skriver Bergens Tidende. Tilsynene fokuserte på arbeid i høyden og forsvarlig bruk av sag..

P4 - 08 Oct 19 kl. 07:50

Forsvarets nye ubåter blir forsinket

Forsvarets nye ubåter blir forsinket Forsvarsdepartementet opplyser at en ny tidsplan må opprettes for kontraktsforhandlinger om de nye ubåtene, skriver Bergens Tidende. Det vil si at de gamle ubåtene må leve lenger. Planen var at den første av Norges fire nye ubåter skulle ankomme Haakonsvern i 2026.

NRK - 03 Oct 19 kl. 23:00

Betong-feil årsak til tunnel-ras

En feil under blanding av betongen førte til at 300–400 kilo betong raste ned fra taket i Fløyfjellstunnelen i Bergen torsdag formiddag. Ingen ble skadd. Det melder Bergens Tidende..

NRK - 04 Oct 19 kl. 13:31

Politiet undersøker tunnelulykke

Politiet har startet egne undersøkelser i forbindelse med betongulykken i Fløyfjellstunnelen torsdag, skriver Bergens Tidende. Opp mot 400 kilo sprøytebetong falt ned fra taket i tunnelen. Politiet sier saken «fremstår som «en alvorlig hendelse»..

P4 - 04 Oct 19 kl. 17:18

- Trodde vi skulle dø

En bilist som var involvert i ulykken i Fløyfjellstunnelen i Bergen torsdag morgen var overbevist om at hun skulle dø. Det sier hun til Bergensavisen. Kvinnen ble truffet av løse masser da en 350 kilo stor betongbit fra taket falt i bakken, men kom heldigvis ikke til skade.

P4 - 04 Oct 19 kl. 11:23

Dømt til tolv års fengsel for overgrep

En 69 år gammel mann er i Gulating lagmannsrett dømt til fengsel i tolv år for overgrep mot sin datter. Overgrepene startet for over tretti år siden, og pågikk fra hun var tre til 14 år gammel. Han dømmes samtidig til å betale datteren 6,8 millioner kroner i erstatning.

P4 - 03 Oct 19 kl. 22:22

Funnet årsak til tunnelulykke

Statens vegvesen har nå funnet årsaken til at flere hundre kilo med betong falt ned fra taket i Fløyfjellstunnelen i Bergen i formiddag. Et stoff til herdingsprosessen hadde ikke blitt tilsatt under arbeidene i natt, melder Bergens Tidende. Det var flere biler i tunnelen da betongen falt ned i veibanen, men ingen ble skadet..

P4 - 05 Oct 19 kl. 16:13

Barn med steforeldre legger ekstra på seg

Barn som bor sammen med steforeldre eller halvsøsken har høyere risiko for å bli overvektige. Det viser data fra Vekststudien i Bergen. Tendensen er den sammen for gutter og jenter, uavhengig av alder, melder Bergens Tidende.

P4 - 30 Sep 19 kl. 22:30

Mener video viser voldtekt

Statsadvokaten mener en overvåkningsvideo fra cruiseskipet "Norwegian Epic" viser at en bergensmann voldtar en amerikansk kvinne i 2016. Mannen i 40-årene som er tiltalt i saken nekter straffskyld. Han har forklart at kvinnen samtykket i alt som skjedde, melder Bergens Tidende.

P4 - 01 Oct 19 kl. 09:44

Vestlandet sier nei til vindkraft

Samtlige kommuner i Vestland fylke som er berørt av den nasjonale rammen for vindkraft, sier nei til utbygging. Det viser en gjennomgang Bergens Tidende har gjort fra høringssvarene. Fire av de 13 områdene som NVE har utpekt som godt egnet for vindkraftutbygging i Norge, ligger i Vestland fylke.

NRK - 25 Sep 19 kl. 12:07

Mer eiendomsskatt i Bergen

Byrådet i Bergen vil skjerpe eiendomsskatten ved å øke satsen og senke bunnfradraget. Dermed må flere betale. Satsen økes fra 2,6 til 2,8 promille, og bunnfradraget reduseres med en kvart million til 750.

P4 - 27 Sep 19 kl. 23:05

Styrket mistanke mot overfallssiktet mann

Mistanken mot den 35 år gamle mannen som er siktet for overfallet på mangemillionær Reidar Osen i Bergen i 2015 er styrket. Politiet mener mistanken er styrket etter å ha gått gjennom digitale spor, skriver Bergens Tidende. 35-åringen er også mistenkt for overfall mot en annen mann.

P4 - 22 Sep 19 kl. 07:51

Til sykehus etter ørebiting

En mann er pågrepet for å ha bitt av en del av øret til en jevnaldrende mann i Osterøy i natt. Politiet rykket ut en lokal pub etter melding om at flere personer var involvert i et slagsmål, skriver Bergens Tidende. Den fornærmede mannen er sendt til Haukeland universitetssykehus..

P4 - 20 Sep 19 kl. 05:34

Vil kreve utslippsfrie hurtigbåter

Sogn og Fjordane vil bli først i verden med å kreve utslippsfrie hurtigbåter, og vil ha fossilfri drift fra 2024. Kravet innføres når de nye hurtigbåtrutene i fylket skal ut på anbud i 2022, melder Bergens Tidende. Hurtigbåter på diesel forurenser mer enn fly per person per kilometer, ifølge avisen..

NRK - 14 Sep 19 kl. 08:58

Pondus fikk øl-nei

Tegneserieforfatter Frode Øverli fikk nei av Helsedirektoratet da han ville bruke tegneseriefigurene Jokke og Pondus på ølbokser, skriver Bergens Tidende..

P4 - 19 Sep 19 kl. 12:38

Trolig ikke noe kriminelt

Det er så langt ikke noe som tyder på at mannen i 30-årene som ble funnet død på Stord i Hordaland i natt har vært utsatt for noe kriminelt. Avdøde har ingen overfladiske skader, og det er så langt ikke funnet spor på stedet som tyder på dette, opplyser politiet til Bergens Tidende. Avdøde er sendt til obduksjon..

Aftenposten - 14 Sep 19 kl. 08:58

Pondus fikk øl-nei av Helsedirektoratet

Tegneserieforfatter Frode Øverli fikk nei av Helsedirektoratet da han ville bruke tegneseriefigurene Jokke og Pondus på ølbokser, skriver Bergens Tidende..

NRK - 13 Sep 19 kl. 19:07

Kvinne døde etter kolliasjon på E39

En kvinne fra Os mistet livet i en kollisjon mellom en buss og en personbil på E39 i Os i Hordaland fredag morgen, skriver Bergens Tidende. Kvinnen ble sittende fastklemt, og ble erfklært død etter å ha blitt frigjort av brannvesenet..

P4 - 14 Sep 19 kl. 09:17

Blir ikke Pondus-øl

Det blir ikke noe eget Pondus-øl. Tegneserieforfatter Frode Øverli ønsket å samarbeide med bergensbryggeriet 7 Fjell og ha tegninger av Pondus og Jokke på ølboksene, melder Bergens Tidende. Men Helsedirektoratet ga tommelen ned..

P4 - 14 Sep 19 kl. 10:10

Kastet øks på huset til naboen

En mann er pågrepet i Bergen etter at han truet en nabo og kastet en øks i husveggen hans etter en krangel på morgenen i dag. Den mistenkte mannen i 60-årene skal også ha slått til naboen. Begge mennene er kjenninger av politiet, melder Bergens Tidende..

E24 - 14 Sep 19 kl. 08:34

Pondus fikk øl-nei av Helsedirektoratet

Tegneserieforfatter Frode Øverli fikk nei av Helsedirektoratet da han ville bruke tegneseriefigurene Jokke og Pondus på ølbokser, skriver Bergens Tidende..

P4 - 21 Sep 19 kl. 08:31

Anmelder Helse Bergen etter foreldredrap

Broren til mannen som er siktet for å ha drept sine foreldre på Sotra utenfor Bergen i juni, anmelder Helse Bergen for at de skrev ut den psykisk syke mannen. I en undersøkelse gjort tre dager etter pågripelsen heter det at siktede kan ha vært psykotisk og dermed strafferettslig utilregnelig ved gjerningsøyeblikket. Broren sier til Bergens Tidende at siktede ikke fikk forsvarlig helsehjelp.

NRK - 10 Sep 19 kl. 15:43

Har funnet 20 offer i overgrepssak

Politiet har funnet fram til 20 gutter som skal ha blitt utnyttet av fotballdommeren som er siktet for ovegrep mot barn. Det melder Bergens Tidende. Mannen ble pågrepet i starten av juli og har sittet varetektsfengslet siden da..

P4 - 13 Sep 19 kl. 15:35

Forventer skredhendelser i helgen

Det er ventet så mye regn på Vestlandet i helgen at det forventes at det vil gå jordskred. Det opplyser Solveig Kosberg, vakthavende hos jordskredvarslingen til Bergens Tidende. Det er sendt ut farevarsel på nest høyeste nivå for flom og jordskred, og Kosberg sier det er et uvanlig høyt nivå..

P4 - 15 Sep 19 kl. 09:31

Mange ferierte på Vestlandet

Selv turistnæringen er overrasket over hvor mange som valgte å feriere på Vestlandet i sommer. Det var 7,1 prosents økning på antallet overnattinger - langt over de tre prosentene med økning som turistnæringen forventet. Administrerende direktør i Ford Norge, Kristian Jørgensen, sier til Bergens Tidende at han klødde seg i hodet da han så tallene..

P4 - 13 Sep 19 kl. 16:48

Trøbbel i forhandlingene i Bergen

Byrådsforhandlingene i Bergen brøt sammen i dag. Rødt og Senterpartiet forlot forhandlingene etter kort tid, melder Bergens Tidende. Senterpartiet satte ultimatum i bybanesaken, og nekter å samarbeide med partier som vil den skal gå over Bryggen.

P4 - 15 Sep 19 kl. 15:37

Mange trær blåst over ende

Den kraftige vinden i dag har ført til at mange trær har blåst over ende. Til nå har 15 trær veltet forskjellige steder i Agder, og også i Telemark har trærne blitt tatt av vinden. I Hardanger opplevde en fruktbonde at 180 epletrær blåste over ende, melder Bergens Tidende.

NRK - 09 Sep 19 kl. 15:29

Lang kø for å stemme i Bergen

Køane er så lange for å stemme i Grieghallen i Bergen at kommunen no sett opp åtte nye avlukke i stemmelokalet, skriv Bergens Tidende. Ein tipsar opplyser til NRK at fleire skal ha snudd på grunn av den store pågangen..

P4 - 14 Sep 19 kl. 07:38

Familie med baby rømte fra brennende hus

En familie med en liten baby måtte rømme fra et brennende hus på Tysnes i Hordaland i natt. De hadde våknet av brent lukt, og innen brannvesenet kom til stedet var huset overtent. Mannen fikk i seg litt røyk, men ellers kom familien på fem uskadet fra det, opplyser brannvesenet til Bergens Tidende.

P4 - 10 Sep 19 kl. 15:48

Har funnet 20 ofre i overgrepssak

Politiet har funnet fram til 20 gutter som skal ha blitt utnyttet av fotballdommeren som er siktet for ovegrep mot barn. Det melder Bergens Tidende. Mannen, som er i slutten av 20-årene ble pågrepet i starten av juli og har sittet varetektsfengslet siden da.

P4 - 11 Sep 19 kl. 17:44

Erkjente overgrep - er frifunnet

En mann i 40-årene som har erkjent overgrep mot en jente han er i slekt med har blitt frifunnet i Gulating lagmannsrett. I følge tiltalen skjedde misbruket på en familiegård i Sogn og Fjordane da jenta var fem år gammel. Men hun ventet til hun var voksen før hun anmeldte saken, og retten mener forholdene er foreldet.

P4 - 14 Sep 19 kl. 08:15

Flere avhørt etter tankskipbrann

Politiet har gjennomført avhør av mannskapet om bord på tankskipet som begynte å brenne utenfor Stureterminalen i Øygarden i Hordaland går. Det melder Bergens Tidende. Det var 23 personer om bord da den 250 meter lange Liberia-registrerte oljetankeren begynte å brenne.

P4 - 12 Sep 19 kl. 12:56

Vil heve bil etter dødsskred

Politiet ønsker å heve bilen som i sommer ble tatt av et skred i Jølster i Sogn og Fjordane. En mann i 50-årene er savnet etter skredet, og politiet mener de har funnet bilen hans på 170 meters dyp i Jølstravatnet. Politiet har fått penger til en anbudsrunde.

P4 - 09 Sep 19 kl. 16:04

- Folk snur i stemmekø

Det er positivt at folk bruker stemmeretten, men i Bergen har det kommet flere folk enn ventet til stemmelokalet i Grieghallen så langt. Køene har vært så lange at kommunen har satt opp åtte nye avlukker, melder Bergens Tidende. En tipser opplyser til NRK at flere skal ha snudd på grunn av den store pågangen, men nå er køene redusert..

P4 - 12 Sep 19 kl. 08:52

Mener årsak til Turøy-ulykken er funnet

Årsaken til Turøy-ulykken i Hordaland i 2016 kan være funnet. Airbus som er produsenten av helikopteret som styrtet, mener å ha identifisert hva som førte til det fatale trøtthetsbruddet i helikopterets girboks. Airbus ønsker ikke å utdype mer om funnet på nåværende tidspunkt, men understreker at svakheten er utbedret, skriver Bergens Tidende.

P4 - 11 Sep 19 kl. 18:13

Tror de vet hvorfor KNM Helge Ingstad kolliderte

Sjøforsvaret mener de nå vet hvorfor fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med et tankskip i november i fjor. Interngranskingen er i praksis avsluttet, og marinesjef Rune Andersen sier til Bergens Tidende at det ikke var en stor feil som førte til ulykken, men en kjede av faktorer. De jobber nå med å få bedre rutiner innen seks felt, som sikkerhetskultur, navigasjon og teknisk trygghet..

NRK - 05 Sep 19 kl. 14:10

BT: Eriksen bør vurdere jobben sin

Kring­kastings­sjef Thor Gjermund Eriksen må vurdere stillingen sin etter at NRK forsøkte å manipulere et skolevalg, skriver avisen Bergens Tidende på lederplass. Programmet «Folkeopplysningen» spredde falske nyheter før et skolevalg på Lillestrøm..

NRK - 05 Sep 19 kl. 14:10

BT: Eriksen bør vurdere stillingen

Kring­kastings­sjef Thor Gjermund Eriksen må vurdere stillingen sin etter at NRK forsøkte å manipulere et skolevalg, skriver avisen Bergens Tidende på lederplass. Programmet «Folkeopplysningen» spredde falske nyheter før et skolevalg på Lillestrøm..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt